Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Ομιλία Πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου – Προγραμματικές δηλώσεις κυβέρνησης στη Βουλή


Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ο Ελληνικός λαός μας εμπιστεύτηκε να κυβερνήσουμε τη χώρα σε μία από τις πιο κρίσιμες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας μας. Με την ψήφο του ο Ελληνικός λαός δεν ζήτησε να είμαστε οι νέοι διαχειριστές της ίδιας και απαράλλακτης εξουσίας, μας δέσμευσε να γυρίσουμε σελίδα. Και αυτό είναι που κάνουμε. Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα.

Δέσμευσή μου να μιλώ με κάθε ειλικρίνεια στον Ελληνικό λαό.

Να αντιμετωπίζω τα προβλήματα και τις προκλήσεις που έχουμε, χωρίς υπεκφυγές. Θα το κάνω, όχι για να αποφύγω τις ευθύνες, αλλά για να μπορέσουμε όλοι μαζί να χτίσουμε τις αλλαγές αυτές που χρειάζονται για τον τόπο.

Η ειλικρίνεια είναι το πρώτο θεμέλιο μιας νέας σχέσης εμπιστοσύνης που καθημερινά σφυρηλατούμε με τον Έλληνα πολίτη. Τον θέλουμε ενημερωμένο, συνειδητοποιημένο, συμμέτοχο στη νέα προσπάθεια που ξεκινάμε.

Ο Ελληνικός λαός γνωρίζει πολύ καλά ότι η χώρα μας βρίσκεται σήμερα σε οριακό σημείο. Η κατάσταση στο κράτος, στη Δημόσια Διοίκηση και στους δημοκρατικούς μας θεσμούς είναι αποκαρδιωτική.

Η κατάσταση της οικονομίας είναι εκρηκτική. Η ελληνική οικογένεια δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα. Ο αρνητικός ρυθμός ανάπτυξης υπάρχει σήμερα μετά από πάρα πολλά χρόνια. Τεράστια αύξηση της ανεργίας. Πρωτοφανές έλλειμμα ανταγωνιστικότητας. Εμείς αγοράζουμε ξένα προϊόντα, αλλά λίγοι στον κόσμο αγοράζουν τα δικά μας.

Με έναν προϋπολογισμό που έχει πέσει έξω, όσο ποτέ άλλοτε.

συνέχεια : Ομιλία Πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου – Προγραμματικές δηλώσεις κυβέρνησης στη Βουλή

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:27 μ.μ.- 16/10/2009

Οι προγραμματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης


Οι Έλληνες μας δέσμευσαν να γυρίσουμε σελίδα. Και αυτό είναι που κάνουμε. Σήμερα η Ελλάδα γυρίζει σελίδα.

«Με την ψήφο του ο ελληνικός λαός δε ζήτησε να είμαστε απλώς μια ακόμα κυβέρνηση, όπως όλες οι άλλες, ούτε απλώς οι νέοι διαχειριστές της ίδιας και απαράλλακτης εξουσίας. Οι Έλληνες μας δέσμευσαν να γυρίσουμε σελίδα. Και αυτό είναι που κάνουμε. Σήμερα η Ελλάδα γυρίζει σελίδα» τόνισε ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, μιλώντας στην Βουλή στην συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης και παρουσίασε τους άξονες της πολιτικής και των δεσμεύσεων που θα υλοποιήσει κατά την κυβερνητική θητεία.

«Το «Πρώτα ο Πολίτης» δεν είναι απλώς ένα σύνθημα. Θα μετατραπεί σε καθημερινή κυβερνητική πρακτική. Είμαι έτοιμος να συνδιαμορφώσουμε συναινέσεις για μια εθνική κοινωνική συμφωνία για τις μεγάλες αλλαγές. Και σύντομα θα καλέσω φορείς και κοινωνικούς εταίρους για το σχέδιό μας. Είμαι έτοιμος και να συγκρουστώ με αντιλήψεις και συμφέροντα που μας κρατάνε πίσω. Διότι δεν χρωστάω σε κανέναν. Δεν χρωστάω σε κανέναν άλλο εκτός από τον ελληνικό λαό» είπε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου και δεσμεύτηκε απέναντι σε όλους τους πολίτες «με όλη μου τη ψυχή: αυτή την εντολή και εμπιστοσύνη θα την τιμήσω».

συνέχεια : Οι προγραμματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:20 μ.μ.- 16/10/2009

ΑΓΥΡΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑΣ...


Αυτό, που κάποτε στη σχολή ο καθηγητής μας, το παρουσίαζε σαν αιτία έξαψης και «ανάματος» των γυναικών, δηλαδή το ισχυρό χαστούκι, στις μέρες μας, προκαλεί τα ίδια φαινόμενα και σε ορισμένους – άνδρες(;) – αναλυτές, αρθογράφους και σχολιαστές.
Μιλάω για σειρά δεξιών και παραδεξιών δημοσιολόγων, οι οποίοι με το χαστούκι του εκλογικού αποτελέσματος, αντί να λουφάξουν – όπως είναι το φυσιολογικό – εξάπτονται και ρίχνονται με τα μούτρα στη μοναδική διαδικασία, που απ΄ ό,τι φαίνεται, τους προκαλεί ηδονή : την εκτόξευση – γραπτώς – κατηγοριών και καταγγελιών, κατά του ΠΑΣΟΚ και της, μόλις, μιας εβδομάδας κυβέρνησής του !

Ο Υπουργός Οικονομικών λοιδορείται, επειδή μίλησε, σε συνέντευξή του στο Reuters, για «έκτακτες καταστάσεις»… Το ίδιο κι ο πρωθυπουργός, ο οποίος παρουσίασε στη βουλή τα χαρακτηριστικά της «καμένης γης», που δημιούργησαν και παρέδωσαν, οι απατεώνες και οι ανίκανοι της νεοδημοκρατίας.

Το διαβεβαιωμένο, μέχρι λίγες μέρες πριν τις εκλογές, ποσοστό 6%, για το έλλειμμα, διπλασιάστηκε – ως πραγματικότητα - στο +12%, όχι από τους ΠΑΣΟΚους, αλλά από το δεξιότατο Προβόπουλο, ρε αγύρτες της δημοσιολογίας…
Την αδυναμία των Ταμείων να πληρώσουν συντάξεις, οι δεξιοί διοικούντες το ΙΚΑ και τους άλλους οργανισμούς, τη βεβαιώνουν, ρε διεστραμμένοι…
Τον κρυφό δανεισμό κάμποσων δις €, οι απομείναντες στο Υπουργείο, πρώην συνεργάτες του μπακάλη Παπαθανασίου, αποκάλυψαν, ρε ρεζίληδες του κερατά !...

Προς τι κι από πού, τότε η ειρωνεία σας και η λοιδορία, της νέας κυβέρνησης για την «καμένη γη», που λέει πως βρήκε ;
Φερθείτε σαν άντρες και βρείτε, άλλους τρόπους ηδονισμού, ρε ξεφτίλες, το να επιμένετε στις μαλακίες σας για το ΠΑΣΟΚ, είναι, πια, διαστροφή και μάλιστα φτηνιάρικη του αισχίστου είδους !...
από [ ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ ]
ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ...
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 10:57 μ.μ.- 16/10/2009

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΟΧΗ !...














Την άλλη μέρα...
από [ ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 5:04 μ.μ.- 16/10/2009

Η συζήτηση που δεν γίνεται στη ΝΔ

Στις 4 Οκτωβρίου, η ΝΔ υπέστη μια συντριπτική, χωρίς ιστορικό προηγούμενο εκλογική ήττα από το ΠΑΣΟΚ. Οι πολίτες, ακόμα και ένα μεγάλο τμήμα των παραδοσιακών ψηφοφόρων της συντηρητικής παράταξης της γύρισαν κυριολεκτικά την πλάτη. Γιατί;
Σίγουρα όχι για τους λόγους τους οποίους υπαινίσσονται τα στελέχη της, μικρά και μεγάλα, τα οποία ξημεροβραδιάζονται στις τηλεοράσεις, βγάζοντας τα εσωψυχά τους για το αν το εκλεκτορικό σώμα θα είναι η βάση ή το έκτακτο συνέδριο, αν ο Καραμανλής θα μείνει να εγγυηθεί τη διαδοχή ή όχι, και αν τα πρόσωπα που χρεώνονται σε προσωπικό πολιτικό επίπεδο τον τιτανικό, πχ Παυλόπουλος, θα μείνουν ή θα φύγουν.
Καλό και χρήσιμο για όλους θα ήταν, αντί τα στελέχη να αυτομαστιγώνονται, να κάτσουν κάτω και να κάνουν μια σοβαρή πολιτική συζήτηση τόσο σε επίπεδο ιδεολογίας όσο και πολιτικών, αλλά και να αξιολογήσουν με θάρρος την κυβερνητική νοοτροπία των παρελθόντων ετών. Εάν το κάνουν θα αντιληφθούν τα εξής δομικά προβλήματα που οδήγησαν στην ήττα.
Πρώτον, η Νέα Δημοκρατία, ως κυβέρνηση, μεταλλάχτηκε ιδεολογικά σε μία κεντρώα σούπα, αποχωρώντας τόσο από το συντηρητικό της πυρήνα, όσο και από το χώρο της φιλελεύθερης κεντροδεξιάς. Ο μεσαίος χώρος έγινε το ιδεολογικό περιτύλιγμα και η καραμέλα του στρογγυλού πολυσυλλεκτικού κυβερνητικού λόγου θέτοντας και τη βάση για αδράνεια σε όλα τα μεγάλα ζητήματα.
Δεύτερον, οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν υπήρξαν αποτυχημένες.
Σε ό,τι αφορά τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται στην παιδεία, το ασφαλιστικό και την υγεία, ήταν όλες παραμετρικού τύπου, δηλαδή μικρομερεμέτια και φτιασιδώματα εντός του υπάρχοντος status quo. Όταν το αναλογιστικό έλλειμμα των ταμείων ανέρχεται στο 360 δις ευρώ, η κοινωνία σου λέει κάνε κάτι, κι εσύ ασχολείσαι με αλλαγές ήσσονος σημασίας που δε σου εξοικονομούν παρά 11 δις σε βάθος χρόνου, ε τότε είσαι άξιος της μοίρας σου.
Στο θέμα της νέας γενιάς, πολύ απλά δεν υπήρξαν πολιτικές, παρά μόνο κάποιες διάσπαρτες επικοινωνιακές αναφορές στη γενιά των 700 ευρώ.
Σε ότι αφορά το μίγμα της οικονομικής πολιτικής, ενώ ακολουθήθηκε με θρησκευτική ευλάβεια μια νεοφιλελεύθερη λογική στο φορολογικό, η οποία τσάκισε τους μικρούς χωρίς σημαντικά επενδυτικά αποτελέσματα, στο δημοσιονομικό κομμάτι επικράτησε ένας λαϊκισμός του τύπου «Τσοβόλα δώστα όλα», μόνο που αυτή τη φορά καλύφτηκε με μαεστρία κάτω από το δόγμα της ήπιας προσαρμογής. Το αποτέλεσμα; Πλήρης δημοσιονομική εκτροπή.
Και φυσικά η περιβόητη επανίδρυση του κράτους, εκτός του ότι κατέστη φαυλίδρυση με τα μπλε παιδιά να ψάχνουν είσοδο από την πίσω πόρτα στο Δημόσιο, επί της ουσίας έμεινε στα συρτάρια των υπαλλήλων του κράτους στους οποίους εμμέσως πλην σαφώς είχε σταλεί το μήνυμα να μην εφαρμόζουν τη Διοίκηση με Στόχους και τις αρχές του νέου δημόσιου μάνατζμεντ ως έχει ψηφιστεί από το 2003 και ως πρέπει για να εκσυγχρονιστεί η δημόσια διοίκηση.
Σε ότι αφορά τον τομέα της ασφάλειας, κομβικό ζήτημα και καθολικό αίτημα της ελληνικής κοινωνίας, τα γεγονότα μίλησαν από μόνα τους με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο. Από τις φωτιές στην Πάρνηθα και την Ηλεία, στα Δεκεμβριανά και τέλος τις φωτιές μέσα στον αστικό ιστό της ΒΑ Αττικής. Πως λοιπόν να κερδίσει εκλογές ένα κόμμα που το μόνο που κατάφερε μέσα σε πέντε χρόνια είναι να αλλάξει το ανάγλυφο της Ελλάδας μετατρέποντας το χρώμα του σε γκρι σταχτί;
Τρίτον, η ΝΔ συνετρίβει ηθικά. Το κόμμα του σεμνά και ταπεινά έγινε το κόμμα του σεμνά και μετρητά. Έχοντας απωλέσει πλέον την ηθική της υπεροχή, ήταν θέμα χρόνου να βυθιστεί κάτω από το βάρος των συσσωρευμένων αδιεξόδων που η πολιτική της δημιούργησε στο κράτος και την οικονομία, και επέτεινε η παγκόσμια οικονομική κρίση.
Για όλα αυτά πρέπει να γίνει συζήτηση σε βάθος στη ΝΔ. Με θάρρος και ειλικρίνεια. Χωρίς να ψάχνουν αποδιοπομπαίους τράγους και χωρίς να κολλάει το πράμα στα οργανωτικά.
από [ g700.blogspot.com ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 4:55 μ.μ.- 16/10/2009

Οταν κοιτας απο ψηλα Νο 117

από [ΑΣΗΜΩΝΗΣ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 4:49 μ.μ.- 16/10/2009

ΝΤΟΡΑκια Καβαλιώτικα 1....


Σταχυολογούμε ανάμεσα στις υπογραφές που καταθεσε η Ντόρα, τα "ΝΤΟΡΑκια" του Ν. Καβάλας (πρώτη ματιά).
Στο Νο 596 τον "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ" ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ κ. ΧΡΥΣΑΝΊΔΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ (ΜΠΑΜΠΗ) (photo).
Τον αντινομάρχη κ. Τσαλουχίδη (Νο 601), την Υποψήφια Βουλευτή κ. Τσανάκα - Θεοδωρίδου Δήμητρα (Νο 604) και τον Πολιτευτή κ. Μαρκόπουλο Θεόδωρο (Ν0 605).

ΟΙ 1.000 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ (ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΛΙΚ) και δείτε τους ΝΤΟΡΑκηδες....






από [ fimotro ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 2:42 μ.μ.- 16/10/2009

Ο ΕΓΓΥΗΤΗΣ !...

από [ ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:35 π.μ.- 16/10/2009

Ορκομωσιας συνεχεια…..





















































από [ΑΣΗΜΩΝΗΣ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:17 π.μ.- 16/10/2009

ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ & ΠΑΝΔΩΡΑ από το ΒΗΜΑ


ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ... (ΕΘΝΟΣ)


ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ( ΤΑ ΝΕΑ )


Ο ΤΥΠΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ... (ΤΟ ΒΗΜΑ).

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:56 π.μ.- 16/10/2009

Ο Τύπος σήμερα ( ΕΘΝΟΣ )

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:49 π.μ.- 16/10/2009

Ο Τύπος σήμερα ( ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ )

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:47 π.μ.- 16/10/2009

Ο Τύπος σήμερα - ΤΑ ΝΕΑ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:44 π.μ.- 16/10/2009

Καραγκούνης : Δέκα βαθμοί πίσω θα τερματίσουμε !!!


Ο Γιώργος Καραγκούνης δήλωσε ότι ο Παναθηναϊκός θα τερματίσει δέκα βαθμούς πίσω όταν έμαθε ότι ο κ. Κώστας Καραμανλής, που αποκτήθηκε με ελευθέρας, θα ενισχύσει πάλι την ομάδα!!!
από [ ΤΟ ΓΡΕΚΙ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:33 π.μ.- 16/10/2009

Toν εχει φαει η στεναχωρια!

από [ ΑΣΗΜΩΝΗΣ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:26 π.μ.- 16/10/2009

Στα λιμάνια η κυβέρνηση αναστενάζει

Λούκα Κατσέλη. Η υπουργός Οικονομίας, αναφερόμενη στο θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης με την Cosco, ανέφερε ότι βασικό ζήτημα είναι οι εργασιακές σχέσεις και η διασφάλιση των κεκτημένων των εργαζομένων
Υπονοούμενα για τη στάση ΚΚΕ- ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των απεργών του Πειραιά. Τα δύο κόμματα καταγγέλλουν αθέτηση των προεκλογικών υποσχέσεων

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Χρ. Παπαχρήστος

Σε πολιτική κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και την ελάσσονα
αντιπολίτευση, εξελίσσεται το πρώτο κρας-τεστ που αφορά την απεργίαστο λιμάνι του Πειραιά, και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Παράλληλα τα επεισόδια που σημάδεψαν την πορεία των εργαζομένων στη ναυπηγοεπισκευαστική βάση Περάματος στο υπουργείο Εργασίας κορύφωσαν την κόντρα, με την κυβέρνηση να αφήνει υπονοούμενα για τη στάση που κρατούν το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις κινητοποιήσεις, και τα δύο κόμματα να την καταγγέλλουν για αθέτηση των προεκλογικών υποσχέσεων και για το ότι δείχνει το «πραγματικό» της πρόσωπο.

Στο μείζον πάντως θέμα της απεργίας των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά, που προκαλεί ήδη τις πρώτες επιπτώσεις στην αγορά, η κυβέρνηση δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι στόχος της είναι η εξομάλυνση της κατάστασης, χωρίς να πληγούν τα συμφέροντα των εργαζομένων και το κύρος της χώρας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής ανέφερε ότι για την κυβέρνηση δεν τίθεται θέμα να παραχωρήσει στην κινεζική εταιρεία Cosco και τον προβλήτα νούμερο 1 του λιμανιού, παίρνοντας έτσι αποστάσεις απ΄ όσα είχε δηλώσει προχθές η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη. ....
από [ ΤΑ ΝΕΑ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:12 π.μ.- 16/10/2009