Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΨΑΛΙΔΑ....

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΚΑΤΩ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ



























ΜΕ 200 € επίδομα Θέρμανσης και 100 € στο .... Κολωνάκι.....   Σήμερα ... Ανοιξιάτικα χιόνια!!!!
foto Μασλούκας
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ





























ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΗ ΩΡΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

καιρος

Ο καιρός για Καβάλα, Ελλάδα Lat:40.93 Lon: 24.40 μέσο υψόμετρο: 0m.  (Χάρτης) 
Αναφορά σταθμού Χρυσούπολη στα 22.88 Km από Καβάλα. Υψόμετρο: 5m
Τρέχουσες συνθήκες 
(Online)
Σχ. Υγρασία: 57%
Άνεμος: Α με 35 km/h
Ορατότητα: 8000m
Πίεση: 1010.2 mb
Περισσότερες λεπτομέρειες:
Ασθενής Βροχή
λίγα σύννεφα στα 550m, διάσπαρτα σύννεφα στα 760m, Συννεφιά στα 2400m
Μαρ 21, 15:50 Τοπική ώρα
Καβάλα, GR
Θερμ:
oC
Βροχή
  12-ωρη πρόγνωση για Καβάλα, GRαύριο   7-ημέρες
Τοπική ώραΚαιρόςΘερμ
°C
Σχ. Υγρ
%
Άνεμος
km/h
20:00Ασθενής βροχήoC89%ΒΑ με 37 km/h 
(6 Bf)
23:00Ασθενής βροχήoC87%ΒΑ με 38 km/h 
(6 Bf)
02:00ΒροχήoC89%ΒΒΑ με 32 km/h 
(5 Bf)
05:00Ασθενής βροχήoC89%Β με 24 km/h 
(4 Bf)
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ Ν.Δ.


Η νομπελίστρια............... Ο υφυπουργός
...κυρία Κρούγκμαν....... ...κύριος Μπούρας

 


Oι εφημερίδες γράφουν



Ολα τα Πρωτοσέλιδα Απογευματινών, Πρωινων, Οικονομικών, Αθλητικών

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

έκτακτη εισφορά













από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Την πλήρωσαν οι νόμιμοι, τη γλίτωσαν οι αετονύχηδες



Του ΓΙΑΝΝΗ Λ. ΠΟΛΙΤΗ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 21 Μαρτίου 2009
Τα πράγματα που η κυβέρνηση εμφανίζει ως σύνθετα και δύσκολα ειναι πολύ απλά: Ο εκάστοτε υπουργός Οικονομικών ειναι ο διαχειριστής της πολυκατοικίας. Οφείλει να μαζεύει τα χρήματα από τους ενοίκους ανάλογα με τον όροφο και τα τετραγωνικά που διαθέτουν για να λειτουργεί το κτίριο. Είναι αλήθεια ότι ποτέ οι διαχειριστές στη χώρα μας δεν υπήρξαν το ίδιο δίκαιοι με όλους τους ενοίκους. Αυτήν τη φορά όμως το οικονομικό επιτελείο της Ν.Δ. ξεπέρασε τον εαυτό του. 

Έθεσε οριστικά τους φοροφυγάδες στο απυρόβλητο ενώ τους ξέρει έναν προς έναν με διευθύνσεις και τηλέφωνα. 

Άφησε άθικτα τα υπερκέρδη των μεγάλων εταιρειών και αποφάσισε να κόψει το κεφάλι των πάντα νομοταγών και τυπικών ενοίκων. Εκείνων δηλαδή που δεν μπορούν να κρυφτούν απο την Εφορία. Πρώτα τους πήρε σε φόρους το 40% των εσόδων τους, μετά τους έβαλε χαράτσι με την εκβιαστική περαίωση και τώρα τους καλεί να πληρώσουν και νέο κεφαλικό φόρο. Για όποιον θέλει να κάνει λαϊκισμό και να πει ότι «τα παίρνουμε από τους έχοντες», μπορεί να βρεθεί ακροατήριο. Είναι αλήθεια ότι οι άνθρωποι που έχουν εισοδήματα 60, 70 ή ακόμη και 100.000 ευρώ τον χρόνο είναι ευκατάστατοι. 

Όμως τα έσοδά τους είναι φανερά και φορολογημένα. Για τους πολλούς, τους μεσάζοντες, τους λαθρεμπόρους και πάσης φύσεως αρπακτικά της κοινωνίας που τζιράρουν αμύθητα μαύρα ποσά, ζούνε προκλητικά και δηλώνουν ψίχουλα στην Εφορία, δεν μιλάει κανείς διαχειριστής. Αυτή είναι όμως η Ελλάδα, τη συντηρούν τα κορόιδα και την απολαμβάνουν οι αετονύχηδες. 
από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Συνεργάτης του Γκιουλέκα ο άνθρωπος που εγκατέλειψε τραυματισμένο τον Χίο...


Ο 48χρονος Παρασκευάς Ανέστης που χτύπησε σε τροχαίο τον Στέφανο Χίο και εγκατέλειψε τον τραυματία εργάζεται επί 15 χρόνια στην Γενική Γραμματεία Τύπου και το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στο γραφείο του Υφυπουργού Εσωτερικών Κωνσταντίνου Γκιουλέκα. Αυτός είναι ο ασυνείδητος οδηγός που το μεσημέρι της 18ης Μαρτίου παραβίασε με ιλιγγιώδη ταχύτητα ερυθρό σηματοδότη, χτύπησε και εγκατέλειψε αβοήθητο στο δρόμο τον δημοσιογράφο Στέφανο Χίο. Ο ίδιος για να αποφύγει τις συνέπειες του νόμου, δεν παρουσιάστηκε ποτέ στην Τροχαία ακόμα και μετά την παρεύλευση της αυτόφωρης διαδικασίας. Όφειλε να το πράξει για δύο λόγους.
Πρώτον, γιατί θεωρείται υπαίτιος σοβαρής πλημμεληματικής ενέργειας και
δεύτερον γιατί εργάζεται σε θέση με πολιτικά χαρακτηριστικά και με αυτόν τον τρόπο εκθέτει τον εργασιακά προιστάμενο του, ο οποίος είναι προβεβλημένο στέλεχος και φίλος του Κώστα Καραμανλή.

Από το adiakritos.blogspot.com

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ Ν.Δ.:

Ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΖΗΤΑΕΙ ΝΕΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ...

1. «Είναι απαραίτητο να αποτυπωθεί σωστά η πραγματικότητα. Να γίνει ένα είδος απογραφής, να μετρήσουμε τι συμβαίνει και πού ακριβώς βρισκόμαστε. Η απογραφή θα μπορούσε να γίνει από την Τράπεζα της Ελλάδας, με τη συμμετοχή εμπειρογνωμόνων των κομμάτων». Αυτά υπογράμμισε σε ομιλία του στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Αθηνών ο πρώην πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης.

2. Θα θέλαμε να διατυπώσουμε δύο συγκεκριμένα ερωτήματα:

-          Δεν αποτυπώνει σωστά η κυβέρνηση την οικονομική πραγματικότητα; Συναντήθηκε επανειλημμένα με τον πρωθυπουργό τους τελευταίους μήνες. Δεν του έδωσε ο κ. Καραμανλής να καταλάβει σε ποιο σημείο βρισκόμαστε; Ή μήπως κατάλαβε ότι ο σημερινός πρωθυπουργός δεν ξέρει σε ποιο σημείο βρισκόμαστε;

-          Που ήταν ο κ. Μητσοτάκης όταν από το Μάιο του 2004 ο Γ. Παπανδρέου πρότεινε να γίνει αντικειμενική απογραφή με πρωταγωνιστικό ρόλο της Τράπεζας της Ελλάδος; «Ποιος έκανε κύριοι την απογραφή; Το Υπουργείο Οικονομικών. Γιατί δεν ζητήσατε ή γιατί δεν ζητείται από την Κεντρική Τράπεζα να είναι αυτή η οποία θα κάνει αυτή την απογραφή;» είχε πει σε ομιλία του στη Βουλή για την οικονομία στις 12 Μαΐου 2004 ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Αλλά τότε η απογραφή έγινε με τη συνευθύνη όλων τους και ήταν εκπορευόμενη από το μένος τους εναντίον του ΠΑΣΟΚ. Δεν υπολόγισαν τίποτα. Ούτε το κακό που θα έκαναν στη χώρα.

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ!!!...

ΤΙ, ΑΠΟ ΟΣΑ ΠΡΟΕΒΛΕΠΕ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΩΝ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, ΕΚΑΝΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ; ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ!

1. Τον περασμένο Δεκέμβριο, υιοθετήθηκε ένα σχέδιο ανάκαμψης των οικονομιών για όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Σχέδιο για την Ανάκαμψη προέβλεπε ορισμένα πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Και η πρόοδος σε αυτό το σχέδιο συζητείται στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

2. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το σχέδιο, οι κυβερνήσεις θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν την τεράστια χρηματοδοτική στήριξη προς τον τραπεζικό τομέα, προκειμένου οι τράπεζες να επιστρέψουν στις κανονικές πιστωτικές τους δραστηριότητες και να εξασφαλίσουν ότι τα κεντρικά επιτόκια θα περάσουν στους δανειολήπτες. Το σχέδιο προέβλεπε επίσης δημοσιονομικά μέτρα και δημοσιονομικό πακέτο στήριξης, που θα μπορούσε να περιλαμβάνει:

-         Αυξήσεις δαπανών, με στόχο την τόνωση της ζήτησης.

-         Δημόσιες επενδύσεις για να ωφεληθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

-         Εγγυήσεις και επιδοτήσεις δανείων, ως αντιστάθμισμα στην πιστωτική συρρίκνωση.

-         Προσωρινές μειώσεις σε συντελεστές ΦΠΑ για την ενίσχυση της κατανάλωσης.

-         Μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών των απασχολούμενων.

3. Τι από όλα αυτά έχει κάνει η ελληνική κυβέρνηση; Ας μας πει έστω και ένα. Στο μόνο που επιδίδεται η σημερινή κυβέρνηση είναι στα μεγάλα λόγια, που προσβάλλουν την νοημοσύνη των πολιτών. Όπως αυτά που είπε χθες ο κ. Καραμανλής, ότι για τη διεθνή οικονομική κρίση «χρειάζεται περισσότερος συντονισμός, στενότερη συνεργασία, μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, μεγαλύτερη ταχύτητα στη λήψη των αποφάσεων»...Ό,τι δεν κάνει δηλαδή η κυβέρνησή του...

4. Για μία συνολική και εμπεριστατωμένη ανάλυση σχετικά με το πώς έχει, μέχρι σήμερα, αξιολογηθεί η Ελλάδα και η οικονομική της πολιτική από τους Ευρωπαίους Εταίρους, διαβάστε το Κείμενο Επικαιρότητας του ΙΣΤΑΜΕ «Παρουσία της Ελλάδας στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. (19-20 Μαρτίου 2009)»

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΙ ΝΕΟΙ.

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: 

ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ, ΟΧΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ, ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ. ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΧΘΕΣ Η ΑΠΟΧΩΡΟΥΣΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΙ ΝΕΟΙ.

1. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου, συμμετείχε χθες στη συνάντηση των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES), στις Βρυξέλλες, κατά την οποία συζητήθηκαν οι θέσεις των ευρωπαίων σοσιαλιστών για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης.

2. Σε δηλώσεις του ο Γ. Παπανδρέου επεσήμανε την ανάγκη ύπαρξης μίας άλλης πολιτικής στην Ευρώπη, πολιτικής που θα στηρίξει την εργασία, την πράσινη ανάπτυξη, το κοινωνικό κράτος και το οικογενειακό εισόδημα, όχι στα λόγια, αλλά στην πράξη:

-          «Μπροστά στην οικονομική κρίση, χρειάζεται μια άλλη πολιτική στην Ευρώπη. Μια πολιτική, που δεν είναι πολιτική αδράνειας, αλλά ενεργού στήριξης της οικονομίας, προστασίας της εργασίας, τόνωσης της οικονομίας, μέσα από την «πράσινη ανάπτυξη», με δημόσιες επενδύσεις, με επενδύσεις της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και βεβαίως, μια πολιτική προστασίας του οικογενειακού εισοδήματος και των προνοιακών δομών, δηλαδή του κοινωνικού κράτους, της υγείας, της παιδείας, της πρόνοιας.

-          Όλα αυτά δεν χρειάζονται μεγάλα λόγια, χρειάζονται πράξη. Εμείς, οι σοσιαλιστές, είμαστε έτοιμοι, με σχέδιο, με στόχους, με δεσμεύσεις, με αποφασιστικότητα».

3. Το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα δεν μένει ποτέ στα λόγια. Χθες, συζητήθηκε στη Βουλή η πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ για την ενίσχυση της εργασίας και την αντιμετώπιση της ανεργίας ιδιαίτερα μεταξύ των νέων. Με την πρόταση νόμου, το ΠΑΣΟΚ:  

-          Διευκολύνει τους νέους να βρουν δουλειά, δίνοντας πολύ σοβαρά κίνητρα. Θεσμοθετεί ένα ειδικό τετραετές πρόγραμμα για τους νέους έως 30 ετών, για τους οποίους επιδοτεί για 4 χρόνια τις ασφαλιστικές εισφορές του εργαζόμενου και του εργοδότη.

-          Διευκολύνει τους νέους που έχουν οποιοδήποτε είδος μεταλυκειακής εκπαίδευσης (π.χ. Τεχνική Σχολή, ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, ΤΕΕ Β' κύκλου) και βεβαίως πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ, να συνδυάσουν τις σπουδές τους με την αγορά εργασίας, με ένα στάδιο μετάβασης, μια εκπαίδευση στην δουλειά και με πιστοποίηση έως 6 μήνες μόνο στον ιδιωτικό τομέα.

-          Ενισχύει την κοινωνική προστασία στον άνεργο, με την αύξηση του επιδόματος ανεργίας στο 70% του βασικού ημερομισθίου και την πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανέργων όλων των κατηγοριών, κάλυψη η οποία επεκτείνεται και στους ανέργους ελεύθερους επαγγελματίες.

4. Η αποχωρούσα κυβέρνηση απέρριψε την πρόταση νόμου. Όπως έχει απορρίψει κάθε πρόταση νόμου που έχουμε καταθέσει και έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Οι προτάσεις νόμου θα γίνουν πράξη από την επόμενη κυβέρνηση του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος.

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ.....













από γκρινι@ρογατος
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΚΛΗΜΕΡΑ από την miss Argentina.....













ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Ο Πασάς – Βεζίρης και ο κεφαλικός φόρος


Ο «Πασάς – Βεζίρης - Πρωθυπουργός της Ελλάδας» το Μάρτιο 2009 εξέδωσε φιρμάνι για την επιβολή «κεφαλικού φόρου». 
Ο Καραμ Ανλή Πασάς
Κάντε κλικ στη φωτογραφία για μεγέθυνση
 από togreki
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

η Αξία






Με χρηματιστηριακό πρώτο θέμα κυκλοφορεί αύριο η Αξία (πατήστε κλικ). Το μεγάλο θέμα της εφημερίδας, όμως, είναι η είδηση και το ρεπορτάζ που αφορά την πώληση μέρους του στόλου που διέθετε ο Θ. Αγγελόπουλος. Σε μια περίοδο μάλιστα που τα καράβια αγοράζονται σε πολύ χαμηλές τιμές. Φαίνεται ότι πουλάει για να τα... επενδύσει στον Ελεύθερο Τύπο!
από pressmme
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΚΑΡΦΙ



(ΠΑΤΉΣΤΕ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ)
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΚΑΡΦΙ



(ΠΑΤΉΣΤΕ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ)
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

KΑΡΦΙ


(ΠΑΤΉΣΤΕ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ)
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Τι τραβάνε κι αυτές οι ...νομπελίστριες



τρέξε...

από Atsarantos
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

μαρτυριάρης

Ηταν ένας κύριος που κάθε πρωί που πήγαινε στη στάση να πάρει το λεωφορείο να πάει στη δουλειά του, τον περίμενε ένας τύπος που του έπιανε το μάγουλο και του έλεγε: 
- Κερατούκλη! 
Αυτό γινόταν κάθε μέρα, ώσπου ο άνθρωπος ανήσυχος ρωτάει τη γυναίκα του τι μπορεί να συμβαίνει. 
- Ξέρω εγώ άντρα μου; Μην του δίνεις σημασία και θα σταματήσει. 
Ο άντρας σκέφτηκε ότι η γυναίκα του έχει δίκιο και σταμάτησε να ανησυχεί. 
Την άλλη μέρα το πρωί στη στάση του λεωφορείου ο γνωστός τύπος του πιάνει πάλι το μάγουλο και του λέει: 
- Κερατούκλη! Είσαι και μαρτυριάρης!!!!!.....

από ΑΣΗΜΩΝΗΣ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ


Στο ιδιο εργο θεατες!


Παει ενας τυπος στην μπουτικ του Ολυμπιακου.


-Μια φανελα θα ηθελα παρακαλω.



Και ο πωλητης:


-Παιχτη ή διατητη;;;


από ΑΣΗΜΩΝΗΣ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ