Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

Δηλώσεις Μαρίας Καρακλιουμη προς τους Πολιτικούς Συντάκτες


ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΙ...


ΜΟΝΟ ΣΤΟ PRESSMME

Η φιλία του Χρήστου Ράπτη με την ΝτόραΜπακογιάννη είναι τόσο ισχυρή που όταν χώρισε από την σύζυγό του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σοφία Γιαννάκα, φρόντισε η υπουργός Εξωτερικών να του βρει φιλόξενη στέγη! Εντελώς συμπτωματικά ο Χρήστος Ράπτης νοίκιασε τον ακριβώς από κάτω όροφο από το γραφείο της Ντόρας Μπακογιάννη στον πεζόδρομο της Δ. Αρεοπαγίτου! Έτσι ανενόχλητα και χωρίς να παρεξηγηθεί, ανεβοκατεβαίνει στο γραφείο της υπουργού Εξωτερικών! Το pressmme έχει μάτια και αυτιά παντού...

Γελοιογραφίες

Του Γιάννη Ιωάννου

[ ΕΘΝΟΣ ]

ΓΕΛOIOΓΡΑΦΙΕΣ.....

[ ΤΑ ΝΕΑ ]

ΑΕΙ εγκλήματος

ΛΕΝΕ πως στις φυλακές μπαίνεις κλεφτρόνι και βγαίνεις επιστήμονας του εγκλήματος. Η ρήση επιβεβαιώνεται πλήρως από όσα ανακοίνωσε η ίδια η Αστυνομία για το πώς οργανώθηκε και υλοποιήθηκε η απαγωγή Παναγόπουλου. Αν και προσωπικά κάτι κενά τα έχω, για το αν τα πράγματα έγιναν ακριβώς όπως ισχυρίζονται οι αστυνομικοί, η πραγματικότητα των ελληνικών φυλακών φαίνεται να είναι ακόμη χειρότερη. Και δεν είναι μόνο οι εντυπωσιακές, εναέριες και μη, αποδράσεις. Μέσα από τα τείχη και τα συρματοπλέγματα υπάρχουν άνθρωποι που σταδιακά μετατρέπονται σε θηρία. Το μόνο που ενδιαφέρει την Πολιτεία είναι να μη γίνεται αντιληπτό σ΄ εμάς τους απέξω τι γίνεται μέσα στις φυλακές. Για όλα τα υπόλοιπα δεκάρα δεν δίνει. Ούτε ότι στοιβάζονται δέκα κρατούμενοι σε κελιά των δύο ατόμων. Ούτε ότι δεν υπάρχουν είδη υγιεινής και φάρμακα. Ούτε ότι τους εκμεταλλεύονται τα κυκλώματα. Πρόκειται για μια κατάσταση που, αντί να σωφρονίζει, δημιουργεί εχθρούς της κοινωνίας. Που, αντί να επανεντάσσει όσους λάθεψαν, τους ρίχνει ακόμη περισσότερο στο περιθώριο. Που παράγει βία, μίσος, εκδικητικότητα. Που μετεκπαιδεύει τους νεοεισερχόμενους. Πρόκειται για πανεπιστήμια του εγκλήματος.

Αντώνης Ρενιέρης , aren@dolnet.gr

[ ΤΑ ΝΕΑ ]

ΕΘΝΟΣ Γ Ν Ω Μ Η : Επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ αμφιβολία ότι η εξάρθρωση της συμμορίας που είχε πραγματοποιήσει την απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου αποτελεί μια τεράστια επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας. Και αυτή η επισήμανση είναι απαραίτητη, μια και επανειλημμένα έχουν διατυπωθεί επικρίσεις για περιπτώσεις κατά τις οποίες οι παρεμβάσεις των αστυνομικών υπήρξαν ατυχείς και αναποτελεσματικές.

ΩΣΤΟΣΟ, η συγκεκριμένη επιτυχία, την οποία αναμφίβολα χρειάζονταν οι ελληνικές Αρχές ασφαλείας, θα πρέπει να αποτελέσει την ευκαιρία για τους επικεφαλής τους, αλλά και τους πολιτικούς προϊσταμένους τους, να αντιληφθούν μερικές αδιαμφισβήτητες αλήθειες και ανάλογα να διαμορφώσουν τη στάση τους στο μέλλον. Και βασικότερη απ όλες, το γεγονός ότι η σοβαρή και καλά σχεδιασμένη δουλειά πάντα αποδίδει. Αυτό συνέβη στη συγκεκριμένη υπόθεση και γι αυτό το αποτέλεσμα υπήρξε εντυπωσιακά θετικό.

ΜΕΝΕΙ, λοιπόν, να δούμε αν η συγκεκριμένη επιτυχία θα αποτελέσει το εφαλτήριο για μια γενικότερη και συστηματικότερη προσπάθεια βελτίωσης της αποδοτικότητας της ΕΛ.ΑΣ. ή αν θα «σπαταληθεί» στον βωμό μιας φτηνής προσπάθειας πολιτικής αξιοποίησης. Αν, παρ ελπίδα, συμβεί το δεύτερο, είναι βέβαιο ότι μια σημαντική ευκαιρία να επανακτήσει σταδιακά η Ελληνική Αστυνομία τη χαμένη τα τελευταία πέντε χρόνια αξιοπιστία και αποτελεσματικότητά της θα έχει απολεσθεί προς χάρη μικροκομματικών σκοπιμοτήτων.

ΟΠΩΣ, επίσης, θα είναι ολέθριο σφάλμα αν κάποιοι διοικητικοί, επιχειρησιακοί ή πολιτικοί παράγοντες σπεύσουν να επαναπαυτούν στις δάφνες αυτής της επιτυχίας και θεωρήσουν ότι η σημερινή Αστυνομία είναι σημαντικά διαφορετική από την προ δεκαημέρου Αστυνομία. Είναι μακρύς και δύσκολος ο δρόμος που θα πρέπει να διανυθεί για να είμαστε βάσιμα σε θέση να εκφράσουμε μια τόσο ευχάριστη διαπίστωση.

ΓΙΑΤΙ το βέβαιο είναι ένα: η παραβατικότητα, την οποία καλείται να αντιμετωπίσει στις μέρες μας η ΕΛ.ΑΣ., είναι ασύγκριτα πολυπλοκότερη από την παραβατικότητα άλλων εποχών. Και αυτό επιβάλλει συνεχή εγρήγορση και προσαρμογή στα νέα δεδομένα, γιατί μόνο έτσι κερδίζεται η μάχη ενάντια στην εγκληματικότητα.

[ ΕΘΝΟΣ ]

ΕΘΝΟΣ .... ΑΡΘΡΟΓΡΑΦOI.

Εφημερίδες και ενημέρωση (1)

Γράφει ο ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Είναι ευχάριστο που οι προβληματισμοί για τις εφημερίδες και το μέλλον τους εξακολουθούν κι απασχολούν κάποιους από τον χώρο μας. Και είναι ενθαρρυντικό ότι κάποιοι απ' αυτούς δείχνουν...«E» 7/7 ...»

«Στραγγίζουν» την αγορά χωρίς σχέδιο

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Στραγγίζοντας την αγορά με κάθε είδους φόρους και εισφορές - δίκαιες ή άδικες-, με αδιατάρακτο το ευρύτερο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του κράτους, οδηγούμεθα με μαθηματική ακρίβεια σε... «E» 7/7 ...»

Τους διέλυσε όλους ο Μπορίσοφ!

Γράφει ο ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Στη Βουλγαρία ανατράπηκε εκ βάθρων το πολιτικό σκηνικό με τη σαρωτική νίκη του στις εκλογές«E» 7/7 ...»

[ ΕΘΝΟΣ ]

Δεν είναι όλοι οι δημοσιογράφοι, ρουφιάνοι, κρατικοδίαιτα λαμόγια, τσιράκια εμπόρων όπλων, κλπ


Είναι συγκλονιστικά για τη δημοσιογραφία, όλα όσα αποκαλύπτονται το τελευταίο διάστημα.
Δείχνουν το
μέγεθος της σήψης και της διαφθοράς, ειδικά οταν η τελευταία πηγάζει απο την κυβερνητική ασυδοσία, η οποία εκμαυλίζει συνειδήσεις.
Μέσα στη χαβούζα και το σκυλολόι των πουλημένων και εξαρτημένων απο την εξουσία "δημοσιογράφων", υπάρχουν και έντιμοι άνθρωποι, που ζουν μ ένα μισθό της συμφοράς, η βρίσκονται στην ανεργία. Υπάρχουν περιπτώσεις δημοσιογράφων που ο πενιχρός μισθός τους, είναι το τίμημα της προσωπικής τους αξιοπρέπειας. Μακάρι αυτοί οι αγωνιστές της δημοσιογραφίας, να μπορούσαν ν απομονώσουν τα πουλημένα καθάρματα.
Μόνο που κάτι τέτοιο είναι σχεδόν αδύνατο, μια και η πουτάνα η εξουσία, έχει τον τρόπο της να εκμαυλίζει εκείνες τις συνειδήσεις που είναι και λιγάκι "ροζ", το πηγαίνουν το γράμμα...
[ κουρδιστό πορτοκάλι ]

σχολιασμός της επικαιρότητας | 07/07/09

1. Κυβερνητική σύγχυση από την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για ευνοϊκή μεταχείριση, όσων συνεργαστούν για να αποκαλυφθεί η αλήθεια στο σκάνδαλο της SIEMENS


Ο υπουργός δείχνει να συμφωνεί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαφωνεί και το κόμμα το..σκέφτεται. Ας αποφασίσουν, αν θέλουν την αλήθεια. Το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία. Περισσότερα...

2. Με την στάση τους μεγαλώνουν το έλλειμμα εμπιστοσύνης που υπάρχει ανάμεσα στον πολίτη και την πολιτεία

Πορεύονται χωρίς πυξίδα στον ωκεανό της οικονομικής κρίσης. Το μόνο σχέδιο που ανακοινώνουν είναι η προειδοποίηση για νέα και πιο άγρια φοροεπιδρομή το φθινόπωρο. Περισσότερα...

Αν σκάσω φεύγω!

[ Επίκαιρο ]

Βαλε 20 ευρω αμολυβδη!!!!...

[ φωτό από ΑΣΗΜΩΝΗΣ ]

Έρχεται καύσωνας.....


[ φωτό από ΑΣΗΜΩΝΗΣ ]

εσείς τί λέτε ;;;...

Δυο φίλοι συζητούν για τις γυναίκες τους:
- “Δεν μου λες”, λέει ο ένας, “η γυναίκα σου είναι καλή στο κρεββάτι;”
- “Τι να σου πω”, λέει ο άλλος, “άλλοι λένε ναι, άλλοι λένε όχι.”
[ ΑΣΗΜΩΝΗΣ ]

Το λεξικο των ….συμμοριων.

«Μπουγαδα» = ξεπλυμα χρηματος

«Ριχταδικο» = απαγωγη

«σκαφη» = λυτρα

«κορακια» = εκτελεστες

Αυτοι είναι μερικοι μονο από τους ορους που χρησιμοποποιουσε η συμμορια των απαγωγεων του Παναγοπουλου. Δεν θα τους ελεγα πρωτοτυπους, ουτε καν εξυπνους. Για να καταλαβετε την διαφορα ριχτε μια ματια παρακατω στο λεξικο που χρησιμοποιει μια άλλη . . . .συμμορια!

«σεμνα και ταπεινα» = βιλλες, κοτερα, λιμουζινες κτλ κτλ.

«μεταρυθμιση» = χαοςι

«ασφαλιστικο» = πληρης διαλυση

«εθνικα συμφεροντα» = αγνωστη λεξη

«Δεν σκεφτομαι νεους φορους» = την γαμησατε!

[ ΑΣΗΜΩΝΗΣ ]

Αναγκάστηκε να παραιτηθεί η διευθύντρια του Γραφείου του υφυπουργού Μ. Σαλμά...

...Μαρία - Κυβέλη Σωτηρίου, ύστερα από την αποκάλυψη - σοκ του Press-gr για τις σχέσεις με τον Γ. Τρομπούκη. Ηταν και υποψήφια ευρωβουλευτής υπό τον Γιάννη Βαρβιτσιώτη!

Του
Σπύρου Καπαδάκου
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
.
Αποκλειστικές πληροφορίες μας αναφέρουν ότι πριν από λίγο υποχρεώθηκε σε παραίτηση από τη θέση της Διευθύντριας του Γραφείου της υφυπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά, η Μαρία Κυβέλη - Σωτηρίου ύστερα από τις διαστάσεις που πήραν οι αποκαλύψεις του Press-gr για τον συλληφθέντα για την απαγωγή Παναγόπουλου Γ. Τρομπούκη που συμμετείχε στο συνδυασμό της.
Η κ. Σωτηρίου, η οποία χθες δεν πήγε στο γραφείο της στο υπουργείο, είχε διατελέσει δήμαρχος Αμφιλοχίας αλλά το σημαντικότερο είναι ότι υπήρξε και υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ το 2004 υπό τον Γιάννη Βαρβιτσιώτη. Είχε δηλαδή μια κορυφαία κομματική θέση στο κυβερνών κόμμα. Αυτό δεν είναι τυχαίο.
[ press-gr ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 4:30 μ.μ. - 7/07/2009

Εσείς, κ. Σαλμά, ποιες σχέσεις είχατε...

...με τον συλληφθέντα για την απαγωγή Παναγόπουλου;
Οργιάζει η φημολογία και για τη βίλα του υφυπουργού. Οφείλει να ξεκαθαρίσει την κατάσταση για να προφυλάξει την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό
.
Του Σπύρου Καπαδάκου
.
Μετά τις αποκαλύψεις του Press-gr η διευθύντρια του Γραφείου του υφυπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά Μαρία Κυβέλη - Σωτηρίου έδωσε τις (όποιες) εξηγήσεις της (διαβάστε εδώ) για τις πολιτικές σχέσεις της με τον έναν εκ των συλληφθέντων για τον απαγωγή Παναγόπουλου Γ. Τρομπούκη. Κατατέθηκε για το ίδιο θέμα και Ερώτηση στη Βουλή από 19 βουλευτές (διαβάστε την εδώ).
Ο ίδιος ο κ. υφυπουργός Υγείας δεν πρέπει να εξηγήσει και ο ίδιος αν και ποιες σχέσεις είχε με τον συλληφθέντα; Τον γνώριζε; Με ποια ιδιότητα; Είχε βοηθήσει ο ένας τον άλλον σε κάτι;
Δεν σημαίνει ότι αν είχε συμβεί κάτι τέτοιο είναι κατ' ανάγκην επιλήψιμο, αν και ο Γ. Τρομπούκης είχε εμπλακεί και στο παρελθόν σε περίεργες υποθέσεις και όφειλαν να είναι επιφυλακτικοί οι πολιτικοί παράγοντες.
Αλλά επειδή σε κάθε περίπτωση, ο πολιτικός πρέπει να ζει σε γυάλινο πύργο, ο κ. Σαλμάς οφείλει να ξεκαθαρίσει τα πράγματα για να μην μπορεί ο κάθε κακοπροαίρετος να λέει ο,τι θέλει. Και ήδη στην Αιτωλοακαρνανία -και ιδιαίτερα στην Αμφιλοχία- η φημολογία και οι "πληροφορίες" οργιάζουν. Φημολογία η οποία επεκτείνεται ακόμη και στο θέμα της βίλας που έχει κτίσει στην Παλλήνη της Αττικής (την βλέπετε στην φωτογραφία) ο κ. Σαλμάς.
Η σιωπή στην πολιτική δεν είναι πάντα χρυσός. Μια από...
τις περιπτώσεις (που δεν είναι χρυστός) αποτελεί και η τωρινή για τον υφυπουργό Υγείας. Πολύ περισσότερο που η κυβέρνηση της ΝΔ βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και όλα τα στελέχη της με τη συμπεριφορά τους οφείλουν να προστατεύουν και την κυβέρνηση αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό.
[ press-gr ]

Πολιτική παρέμβαση του Στέφανου Τζουμάκα μέσω του διαδικτύου, που θα συζητηθεί…

Ο Στέφανος Τζουμάκας, μετά από πολύ χρόνο “σιωπής”, με αφορμή τα εγκαίνια του Δημοτικού Θεάτρου Περάματος και τη συνάντησή του με τον Μίκη Θεοδωράκη, κάνει την παρέμβασή του και μιλάει για όλα.

Μια πολιτική παρέμβαση που θα συζητηθεί…

Το Σάββατο στις 4 Ιουλίου είχα τη τιμή να παραβρεθώ σε μια εκδήλωση από εκείνες που σπανίζουν μέσα στον ορυμαγδό εκδηλώσεων, από άποψη Π ο λ ι τ ι σ τ ι κ ή και Π ο λ ι τ ι κ ή, στο Πέραμα του Πειραιά.
Η Δημοτική Αρχή έκανε τα εγκαίνια σε ένα Ναό του Πολιτισμού, στο νέο Θέατρο, υ π α ί θ ρ ι ο, σε ένα λοφίσκο, δίπλα στη θάλασσα και απέναντι από την ιστορική Σαλαμίνα. Το κόσμημα αυτό, φέρνει στην είσοδο την επιγραφή: Δημοτικό Θέατρο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ.
Στα εγκαίνια τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο Μ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ....... συνέχεια :

Πολιτική παρέμβαση του Στέφανου Τζουμάκα μέσω του διαδικτύου, που θα συζητηθεί…

[ sibilla-gr-sibilla ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:52 π.μ. - 7/07/2009

"ΓΝΩΡΙΖΩ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΜΠΟΥΚΗ"!!!... αυτή η σεμνότητα και ταπεινότητά τους δεν παίζεται...


Στο Αποκαλυπτικό Δελτίο του Extra 3 μίλησε χθες το βράδυ τηλεφωνικά η διευθύντρια του υφυπουργού Υγείας Μαρία Σωτηρίου. Η υποψήφια Δήμαρχος Αμφιλοχίαςπαραδέχθηκε ότι ήξερε 40 χρόνια τονΤρομπούκη γι αυτό και τον έβαλε υποψήφιο στον συνδυασμό. Αποκάλυψε μάλιστα ότι εάν είχε εκλεγεί θα τον είχε τοποθετήσει αντιδήμαρχο με αρμοδιότητες τα Δημόσια έργα! Παράλληλα αποκάλυψε ότι...
αυτό που δεν γνώριζε είναι πόσα δημόσια ή δημοτικά έργα έχουν ανατεθεί μέσω Υπουργείων, ΟΤΑ και δημοσίων φορέων στην τεχνική-οικοδομική-χωματουργική ανώνυμη εταιρεία, της οποίας Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος είναι το μέλος της παράταξης της ΝΔ που συνελήφθη για συμμετοχή στην εγκληματική σπείρα πληρωμένων συμβολαίων θανάτου, βομβιστικών επιθέσεων και απαγωγών επιχειρηματιών. Το ρεπορτάζ έχει πολύ ζουμί καθώς η εταιρεία του Τρομπούκη συμμετέχει και στην κοινοπραξία για την κατασκευή της ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ;
[ pressmme ]