Τρίτη 28 Απριλίου 2009

ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΕΧΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ 18 ΜΗΝΕΣ 8 ΔΙΣ ΕΥΡΩ!

ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΛΙΓΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ!

1. Η κυβέρνηση Καραμανλή, δια της υπουργού Απασχόλησης, έκαναν χθες επίδειξη της λαϊκής ρήσης «ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται». Η κ. Πετραλιά πανηγύριζε χθες για το ότι τα Ταμεία αύξησαν την περιουσία τους κατά 2 δις ευρώ....αλλά μέχρι το 2007!

2. Τι να πει κανείς. Όλοι γνωρίζουν την καταστροφική πολιτική της σημερινής κυβέρνησης στα Ασφαλιστικά Ταμεία. Ταμεία που τα «γαλάζια golden boys» είδαν ως αντικείμενο τζόγου και τα γέμισαν με δομημένα ομόλογα υψηλού ρίσκου. Είναι δε τουλάχιστον εξοργιστικό να ανακοινώνει η Υπουργός στοιχεία του 2006, όταν, σύμφωνα και με τα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής πολιτικής, τα Ασφαλιστικά Ταμεία έχασαν τους τελευταίους 18 μήνες, 8 δις ευρώ. Η περιουσία τους, από τα 31 δις ευρώ υποχώρησε στα 23 δις. Επιτέλους λίγη σοβαρότητα!

ΜΠΟΣΤΑΝΙ -  5:39 μ.μ. - 28/4/2009

ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΑΞΗ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ. ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ: Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΜΑΣ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ.

1. «Θέλουμε όλοι, το ΠΑΣΟΚ, υπόδειγμα διαφάνειας. Σήμερα, εδώ, στο Εθνικό Συμβούλιο, κάνουμε και ένα ακόμα βήμα... Αποφασίζουμε: Όλες οι εισφορές που έρχονται στο ΠΑΣΟΚ να είναι ονομαστικοποιημένες. Έτσι θα ξέρουμε από πού προέρχονται. Όλες οι εισροές χρημάτων θα είναι μέσω τραπεζικών λογαριασμών, όλες οι δαπάνες θα είναι μέσω τραπεζικών λογαριασμών και με επιταγές. Ο ετήσιος προϋπολογισμός μας θα εγκρίνεται από το Εθνικό Συμβούλιο. Θα δημοσιοποιούμε στο διαδίκτυο όλα τα στοιχεία για τον προϋπολογισμό μας, τον απολογισμό και τις δαπάνες που κάνουμε. Πλήρης διαφάνεια. Εμείς δεν έχουμε τίποτε να φοβηθούμε, διότι όπως λέγαμε και, όπως έλεγε και ο Ανδρέας Παπανδρέου, μία είναι η δύναμή μας, είναι η δύναμη του λαού. Είναι χρέος μας, είναι επιλογή μας. Και καλώ και όλα τα άλλα πολιτικά κόμματα να πράξουν το ίδιο. Θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας και θα δούμε τις αντιδράσεις των άλλων κομμάτων».

2. Αυτά έλεγε ο Γιώργος Παπανδρέου στο Εθνικό Συμβούλιο στη Θεσσαλονίκη, στις 18 Ιουλίου 2008. Αυτά αποφασίσαμε τότε. Και βήμα-βήμα κάνουμε τις δεσμεύσεις μας πραγματικότητα. Δεν μένουμε στα λόγια.Χθες το Κίνημά μας δημοσιοποίησε στο διαδικτυακό του τόπο το σχέδιο προϋπολογισμού Εσόδων και Δαπανών του ΠΑΣΟΚ για το έτος 2009. Αν δεν κάνουμε λάθος, είναι το πρώτο πολιτικό κόμμα που το κάνει. Και είναι μόνο το πρώτο βήμα. Το τελικό σχέδιο θα συζητηθεί στο Πολιτικό Συμβούλιο και θα τεθεί για έγκριση στο Εθνικό Συμβούλιο στο προσεχές χρονικό διάστημα.

3. Όλα στο φως. Διαφάνεια παντού. Αυτό απαιτούν οι πολίτες, όλοι μας. Αυτό κάνουμε πράξη, ξεκινώντας από τα του οίκου μας. Κάνουμε από σήμερα πράξη, αυτά για τα οποία δεσμευόμαστε αύριο ως κυβέρνηση.

ΜΠΟΣΤΑΝΙ -  5:34 μ.μ. - 28/4/2009

ΝΙΚΗ ΠΑΣΟΚ ΜΕ 6% ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ


Τις τελευταίες εκτιμήσεις του για τιςΕυρωεκλογές δίνει στην επίσημη ιστοσελίδα το γνωστό φόρουμ Ανάλυσης και Έρευνας predict09.eu (http://www.predict09.eu/default/en-us/state_analyses.aspx#greece). Πρόκειται για το γνωστό Ινστιτούτο Ανάλυσης το οποίο έχει αναπτύξει επίσημη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σύμφωνα με την έρευνα (πατήστε κλικ) η διαφορά στις Ευρωεκλογές με αναγωγή των αναποφάσιστων βρίσκεται στο 6% υπέρ του ΠΑΣΟΚ.
από pressmme
ΜΠΟΣΤΑΝΙ -  3:16 μ.μ. - 28/4/2009

Πάλι Σταύρο;



από satira-epikerotitas
ΜΠΟΣΤΑΝΙ -  3:08 μ.μ. - 28/4/2009

Θα ...φάμε με χρυσά κουτάλια



Κάντε κλικ να ανοίξει η εικόνα
 από το καφενείο
ΜΠΟΣΤΑΝΙ -  3:02 μ.μ. - 28/4/2009

Θαύματα!!


Φαίνεται πως κάποιοι ξεχνούν ότι οι τηλεοπτικές συχνότητες που χρησιμοποιούν, χωρίς νόμιμες άδειες, είναι περιουσία του Ελληνικού λαού! Και ως εκ τούτου ο λαός απαιτεί από όλους αυτούς που γίνονται διάσημοι, πλουτίζουν και αναθέτουν στον εαυτό τους κατά καιρούς το ρόλο του εθνικού (αλάνθαστου) κριτή των πάντων, ο λαός λοιπόν απαιτεί από τύπους σαν τον Πρετεντέρη να τον Σέβονται!!...

Είναι τόσο πολύ γελοία και απροκάλυπτη η προσπάθεια του εν λόγω τηλεστάρ να υπερασπιστεί την κυβέρνηση του κουρασμένου και τον κουρασμένο προσωπικά,που δημιουργεί αρκετές φορές εκτός από γέλια, θυμό και οργή!!

Στημένες δημοσκοπήσεις, κομμένες και ραμμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργούν την εντύπωση ότι η κατάσταση ελέγχεται από το κυβερνών κόμμα και ώστε η απέχθεια του λαού γι αυτούς να μετριάζεται και μάλιστα με τρόπους που αγγίζουν τα όρια του Θαύματος, να μετατρέπεται σε συμπάθεια και κυρίως σε Καταλληλότητα (!!).
Όμως όλα τα θαύματα κρατάνε λίγο!! Και όποτε δοθεί η ευκαιρία στον Ελληνικό λαό θα εκφράσει τα αληθινά και ειλικρινή συναισθήματά του για τον κουρασμένο και τη παρέα του,κάνοντας αρχή από τις ευρωεκλογές!!
Μέχρι τότε το μόνο που καταφέρνουν αυτοί που επί αδράς αμοιβής εμφανίζουν σα μόνο σωτήρα τον καταθλιπτικό ηγέτη της Ραφήνας,αυτοί που εφευρίσκουν πότε κάποιον Τσίπρα και τον προικοδοτούν με ποσοστά 20% (!!!) και πότε κάποιους Οικολόγους (!!!???) που τους εμφανίζουν με ποσοστά κοντά στο 6% (!!!!),είναι όχι φυσικά να ανακόπτουν την πορεία του Παπανδρέου προς την εξουσία,αλλά μάλλον να τον κάνουν πιο συμπαθή στο λαό και να τον φέρνουν όλο και πιο κοντά στην αυτοδυναμία!!!
Ας μην ξεχνάμε, και μάλλον στο Μαξίμου το ξεχνάνε,ότι η πορεία ανάκαμψης του Παπανδρέου ξεκίνησε από την απέχθεια του κόσμου ,στην προκλητική στήριξη που προσέφερε το ίδιο σύστημα μέσων ενημέρωσης ,στον εσωκομματικό του αντίπαλο Ε.Βενιζέλο.Και τότε έβγαζαν άχρηστο το Γιώργο και το Βενιζέλο τόσο κατάλληλο όσο και ο...Ελευθέριος Βενιζέλος για να κυβερνήσει τη χώρα,με αποτέλεσμα ο Βενιζέλος να υποστεί ταπεινωτική ήττα!!Αν αυτό επιδιώκουν και τώρα τα σαΐνια του Μαξίμου,είναι σε πολύ καλό δρόμο!!
b.n.

Μη αναστρέψιμη η κατάσταση

Το ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη για το κυβερνών κόμμα είναι κάτι παραπάνω από προφανές. Προφανής είναι όμως και η δυσαρέσκεια του λαού για το πολιτικό σύστημα γενικότερα. Το στοίχημα για το Γιώργο Παπανδρέου που αυτή τη στιγμή εμφανίζεται σαν το ακλόνητο φαβορί για τη νίκη στις εθνικές αλλά και στις ευρωεκλογές, είναι να πείσει ότι θα κυβερνήσει με έντιμους και εργατικούς πολιτικούς,διατεθειμένους να δουν την πολιτική σαν εθελοντισμό και όχι σαν ευκαιρία πλουτισμού...Δεν αμφιβάλουμε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι έντιμος και κυρίως εργατικός! Αρκεί να διαλέξει στελέχη που θα έχουν την ίδια με αυτόν φιλοσοφία και όρεξη για προσφορά, αν πείσει για τις επιλογές του η αυτοδυναμία είναι κοντά!Γιατί δυστυχώς και το ΠΑΣΟΚ έχει αμαρτωλό παρελθόν,κατά το οποίο η προσφορά κάποιων στελεχών του, αμαυρώθηκε από τις λεηλασίες κάποιων άλλων!!Βέβαια για να φτάσουμε μέχρι την κυβέρνηση Παπανδρέου θα πρέπει πρώτα να απαλλαγεί ο τόπος από την κουστωδία του Καραμανλή!Κάτι που αυτή τη στιγμή φαντάζει πολύ δύσκολο καθώς πεισματικά αρνούνται να παραδεχτούν την παροιμιώδη ανικανότητά τους και την εγκληματική λεηλασία του δημόσιου πλούτου,μέσα σε μόλις πέντε έτη διακυβέρνησης, και κυρίως πεισματικά αρνούνται να παραδεχτούν την τεράστια απέχθεια που έχει η πλειοψηφία του λαού,για τη γαλάζια λαίλαπα!!

ΠΟΝΤΑΡΙΣΕ, ΠΑΛΙ, ΣΕ ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ !...

Τον πιο ακατάλληλο άνθρωπο βρήκε να φέρει στην Αθήνα ο κ. Καραμανλής, προκειμένου να περάσει το προφίλ του ευρωπαϊστή και να κεντρίσει το ενδιαφέρον του πολίτη για τις ευρωεκλογές.
Ο Πρόεδρος της ευρωπαϊκής επιτροπής κ. Μπαρόζο είναι ο πιο αντιδημοφιλής – αυτή τη στιγμή – ευρωπαίος πολιτικός, καθώς επικρίνεται, όχι μόνο ως εκπρόσω-πος της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής ιδεολογίας, αλλά και ως ο προεδρεύων με τα περισσότερα λάθη και αποτυχίες, τα οποία είναι αντανάκλαση των περιορισμένων δυνατοτήτων που διαθέτει !
΄Ηδη έχει δημιουργηθεί «ειδικό κίνημα» εναντίον της επανεκλογής του κ. Μπαρόζο και το χαρακτηριστικό είναι, πως περιλαμβάνει δυνάμεις και πολιτικούς απ΄ όλο το πολιτικό φάσμα, ακόμα και από το χώρο της ευρωπαϊκής δεξιάς.

Η άγαρμπη κίνηση του κ. Καραμανλή, καθώς και η προκλητικά ευνοϊκή μεταχείριση του πορτογάλου πολιτικού, τόσο από τον Πρόεδρο της Βουλής, (του έδωσε το χρυσό μετάλλιο του ελληνικού κοινοβουλίου), όσο και από τον Δήμο Αθηναίων, (του χάρισε το χρυσό κλειδί της πόλης), που τον τίμησαν λες κι έχει κάνει κάτι το σημαντικό για τη χώρα μας, έδωσαν την ευκαιρία στα κόμματα της αντιπολίτευσης να κάνουν «πολιτικό παιχνίδι» σ΄ ένα πρόσφορο γι αυτά γήπεδο !

Αν στόχος του κ. Καραμανλή, ήταν η αλλαγή της πολιτικής ατζέντας, με την επικάλυψη των εξελίξεων στα σκάνδαλα και την εσωτερική πολιτική, τότε η επίσκεψη του κ. Μπαρόζο ήταν μια ατυχής εξέλιξη, που μάλλον χειρότερα έκανε τα πράγματα για τη Ν.Δ. κι όχι καλύτερα…
από ΛΟΓΟΛΟΚΟΣ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ -  1:11 μ.μ. - 28/4/2009

Τα μήλα των εσπερίδων!

Ένας επιθεωρητής πηγαίνει στο καλύτερο σχολείο της χώρας, μπαίνει σε μια τάξη και ρωτά τα παιδιά:
- Ποιος έκλεψε τα μήλα των Εσπερίδων;
- Όχι εμείς! απαντούν μ' ένα στόμα τα παιδιά.
Κι ο δάσκαλός τους συμπληρώνει:
- Κύριε Επιθεωρητά, δε γίνονται αυτά τα πράγματα στο δικό μας σχολείο!
Ο Επιθεωρητής, εντελώς απογοητευμένος, γράφει στο Υπουργείο Παιδείας:
"Επισκέφτηκα το καλύτερο σχολείο της χώρας και στην ερώτησή μου "ποιος έκλεψε τα μήλα των Εσπερίδων" δεν ήξερε κανένα παιδί να μου απαντήσει. Και το χειρότερο, δεν ήξερε ούτε ο δάσκαλός τους!"
Και το Υπουργείο Παιδείας του απαντά:
"Κύριε Επιθεωρητά, εσείς να κοιτάζετε τη δουλειά σας.
Αυτά είναι υπόθεση της αστυνομίας!!!!"
από souita
ΜΠΟΣΤΑΝΙ -  11:50 π.μ. - 28/4/2009

Η γρίπη των χοίρων

     





από πιτσιρίκος
Τόσο με την γρίπη των χοίρων -όσο και με την γρίπη των πουλερικών- όλοι στέκονται στις αρρώστιες που μεταδίδουν τα ζώα στους ανθρώπους. Κανείς δεν αναφέρει τις αρρώστιες που μεταδίδουν οι άνθρωποι στα ζώα. Προφανώς, τις θεωρούμε ευλογία.

ΜΠΟΣΤΑΝΙ -  11:22 π.μ. - 28/4/2009

Ο προσωπικός ψυχίατρος του Καραμανλή


[πατήστε πάνω για μεγέθυνση]
από hakis
ΜΠΟΣΤΑΝΙ -  11:16 π.μ. - 28/4/2009

Η δική μας 53χρονη Susan Boyle


[πατήστε πάνω για μεγέθυνση]
από hakis
ΜΠΟΣΤΑΝΙ -  11:11 π.μ. - 28/4/2009

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ!!!...


από κράχτης
ΜΠΟΣΤΑΝΙ -  10:44 π.μ. - 28/4/2009

Το συγκρότημα Λαμπράκη ζωντανεύει και τα φαντάσματα!



Μόνο έτσι μπορεί να εξηγήσει κανείς την εμφάνιση του Θόδωρου Ρουσόπουλου στην εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη «Ανατροπή»! Αξίζει όμως να αναφερθούμε και να τονίσουμε ότι οι τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εμφανίσεις του πρώην ισχυρού άνδρα της κυβέρνησης έχουν πυκνώσει τελευταία, αποδεικνύοντας ότι στην πραγματικότητα ο γιος του ταχυδρόμου δεν έφυγε ποτέ από το πόστο του…
Πάντως η δημοσκόπηση που παρουσίασε το βράδυ της Δευτέρας η εταιρία GPO στην εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη, απέδειξε περίτρανα ότι όσο πλησιάζει η μέρα των Ευρωεκλογών θα βλέπουμε ακόμα περισσότερα απίστευτα πράγματα. Σ’ ένα απ’ αυτά και εν μέσω μεγάλων σκανδάλων που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία, ο Κώστας Καραμανλής βελτιώνει την εικόνα στην καταλληλότητα για πρωθυπουργία και γενικά σε όλους τους τομείς που τον αφορούν! Αυτό γίνεται, σύμφωνα με τον Γιάννη Πρετεντέρη γιατί ο πρωθυπουργός βγήκε στον λαό.Ξεχνάει όμως να πει ότι και στις δύο μέχρι τώρα περιοδείες του στην επαρχία, τον Κώστα Καραμανλή τον υποδέχθηκαν στην μεν Ζάκυνθο 60 νοματαίοι του νησιού, στη δε Καστοριά 30 γεροντάκια του δημοτικού ΚΑΠΗ…
Αντίστοιχα στις ίδιες κατηγορία ο Γιώργος Παπανδρέου, χάνει αισθητά σε ποσοστά, με την δικαιολογία ότι η σκανδαλολογία των τελευταίων ημερών επηρέασε τους πολίτες! Σ’ αυτό μάλιστα συμφώνησε και ο Θόδωρος Ρουσόπουλος!!!

Άξιο αναφοράς είναι και το ποσοστό των Οικολόγων του Τρεμόπουλου, το οποίο φτάνει στο 5,8% στην πρόθεση ψήφου για τις Ευρωεκλογές!!! Κρατήστε το συγκεκριμένο ποσοστό στην μνήμη σας και συγκρίνετε το σε 40 ημέρες, την βραδιά των εκλογών δηλαδή και κρίνετε έτσι την αξιοπιστία ορισμένων εταιριών και δημοσκοπήσεων!
Δυστυχώς γι’ αυτούς, ευτυχώς για εμάς, ο λαός θα τους διαψεύσει και το τελικό αποτέλεσμα που θα δουν θα είναι η αρχή για την τελική ρήξη και ανατροπή με τέτοιου είδους κατεστημένα!
από piazzadelpopolo
ΜΠΟΣΤΑΝΙ -  9:08 π.μ. - 28/4/2009