Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Βουλευτης ο Κρανιας στην θεση του Μανωλη, αλλα για ποσο;;;;

[ ΑΣΗΜΩΝΗΣ. ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:28 μ.μ. - 01/09/2009

Δηλώσεις Γ. Παπακωνσταντίνου προς τους Πολιτικούς Συντάκτες


Προκαταρκτική εξέταση για Ν. Ζαγοριανό

.
Αυτεπάγγελτη πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση σε βάρος του 4ου ειδικού ανακριτή, Ν. Ζαγοριανού, που χειρίζεται την υπόθεση της Siemens, διενεργεί ο προϊστάμενος της Επιθεώρησης των δικαστηρίων και αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιω.
Παπανικολάου.
Ειδικότερα, ερευνάται εάν ο κ. Ζαγοριανός κατά το ανακριτικό του έργο στην υπόθεση της Siemens, υπέπεσε σε πειθαρχικά αδικήματα και γιατί δεν συμπεριέλαβε στο ένταλμα που απέστειλε στις γερμανικές αρχές για την παράδοση του Μ. Χριστοφοράκου και πράξεις της περιόδου 2004-2007, που αποδεδειγμένα είχαν τελεστεί.
Ακόμη, ερευνάται εάν ο κ. Ζαγοριανός παρέβη τα καθήκοντα του αποφεύγοντας να εκδώσει εγκαίρως εντάλματα σύλληψης για τους κατηγορούμενους στην υπόθεση της Siemens, Χρ.
Χριστοφοράκο και Χρ. Καραβέλα.
Επίσης, αν παρέβη τα καθήκοντά του αρνούμενος να χορηγήσει στους κατηγορουμένους στην υπόθεση της Siemens το σύνολο των εγγράφων της δικογραφίας με το πρόσχημα ότι δεν τους αφορούν.
Τέλος, ερευνάται εάν κατά την άσκηση των καθηκόντων του, ο κ. Ζαγοριανός χειραγωγήθηκε από τρίτους και δεν ενήργησε κατά συνείδηση.
Στον κ. Παπανικολάου έχουν ήδη καταθέσει μάρτυρες, ενώ τελευταίος θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις ο Ν. Ζαγοριανός.

[ Α.Π.Ε. ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 10:56 μ.μ. - 01/09/2009

Τα μικρά... του Μικρού Φωκίωνα - Το κρυφό χαρτί του Καραμανλή

Το κρυφό χαρτί του Καραμανλή

• Για το εθνικό συμφέρον νοιάζομαι είπε ο αυθαιρετούχος υπουργός
• Για την πάρτι του νοιάζεται είπε ο Μανώλης
• Είναι και μαρτυριάρης
• Ο οποίος υπουργός μπορεί να μην ακούει τις ερωτήσεις περί εκλογών αλλά ακούει πολύ καλά τους κατασκευαστές
• Έτσι ανακοίνωσε ότι θα ρίξει και άλλο τσιμέντο στην Αθήνα
• Για το καλό του περιβάλλοντος, μας είπε
• Το περιβάλλον το ξέρει;
• Σύμφωνα με τον Αδέσμευτο Τύπο οι νεοδημοκράτες αναρωτιούνται «εμείς ποιον ψηφίσαμε να μας κυβερνά; Τον Καραμανλή ή τον Λούλη;»
• Τον Λούλη φυσικά
• Ο Καραμανλής βαριέται
• Εξάλλου σύμφωνα με ένα ανέκδοτο που κυκλοφορεί, η πιοδύσκολη δουλειά που κάνει ο καταλληλότερος είναι το πρωινό ξύπνημα
• Ο Τραγάκης είπε ότι ο Μανώλης παραιτήθηκε για ιδιοτελείς λόγους
• Ποιος μίλησε…
• Ο ανιδιοτελής
• Καλά οι ψηφοφόροι πόσο έψαξαν για να στείλουν στην βουλή τέτοια φιντάνια;
• Τελικά οι πρόωρες εκλογές έχουν καταντήσει σαν τις παραιτήσειςτου Μανώλη
• Θα γίνουν και κανείς δεν θα το πιστέψει
• Πάντως αν δεν γίνουν μέχρι μέσα Οκτώβρη θα πάμε για Μάρτη
• Πιάνουν τα κρύα και που να τρέχει τώρα από την Ραφήνα σε πόλεις και χωριά για συγκεντρώσεις
• Ο Μητσοτάκης έχει σκάσει από το κακό του
• Ο γιός του Αντρέα θα γίνει πρωθυπουργός πριν από την δική του κόρη
• Αλλά υπάρχει μια επετηρίδα στην Ελλάδα
• Πάει: Καραμανλής, Παπανδρέου, Μητσοτάκης
• Δεν χαλάμε τις παραδόσεις
συνέχεια :

Τα μικρά... του Μικρού Φωκίωνα - Το κρυφό χαρτί του Καραμανλή

[ mikrosfokion.blogspot.com ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 10:43 μ.μ. - 01/09/2009

Κάλλιο αργά παρά ποτέ...

Ορθή η ανάθεση της υπόθεσης της Siemens σε ειδικό εφέτη ανακριτή, μετά τον διεθνή διασυρμό της ελληνικής Δικαιοσύνης!
Από τον Ιωάννη Κ. Μαντζουράνη
Δικηγόρο
Πρόεδρο Οργάνωσης
«Συσπείρωση Νομικών Ενάντια στην Αυθαιρεσία»
.
Μετά τον διεθνή διασυρμό της Ελληνικής Δικαιοσύνης και τους γνωστούς δικονομικούς κανιβαλισμούς του κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή αυθαιρετήσαντος ανακριτή και του εισαγγελικού συνεργού του, γίνεται το αυτονόητο με την σημερινή πρωτοβουλία του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ι. Τέντε, για την υπόθεση της Siemens. Για να καταστεί δυνατή αυτή η ορθή εισαγγελική κίνηση έπρεπε να προηγηθεί η συνταξιοδότηση του κ. Σανιδά. Κάλλιο αργά παρά ποτέ! Tόσο για τα δικαιώματα των κατηγορουμένων όσο και κυρίως για το κύρος των δικαστών και της Δικαιοσύνης στην Ελλάδα...

[ press-gr ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 10:24 μ.μ. - 01/09/2009

Νέα Δημοκρατία: όλα στα κάρβουνα!

{κλικ}

[ www.e-cannibals.gr ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:20 μ.μ. - 01/09/2009

ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ο κ. ΚΡΑΝΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΝΤΟΣ κ. ΜΑΝΩΛΗ

..............................................................................

Μάλλον θα είναι ο Βουλευτής με τη συντομότερη θητεία στα χρονικά του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

"ΑΥΡΙΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ"!

ΜΟΝΟ ΣΤΟ FIMOTRO

Ο Σουφλιάς πριν από λίγο το έλεγε με βεβαιότητα μιλώντας με τον Γεράσιμο Γιακουμάτο και τον υπουργόΓιάννη Παπαθανασίου. "Αύριο ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει σε διάγγελμά του τις πρόωρες εκλογές". Πριν από λίγο ενημερώθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Προκόπης Παυλόπουλος. Αυτά προς το παρόν...

[ fimotro ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 8:02 μ.μ. - 01/09/2009

Ακομη διαφωνουν στο Μαξιμου!

[ ΑΣΗΜΩΝΗΣ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 5:40 μ.μ. - 01/09/2009

Οταν κοιτας απο ψηλα Νο 82

[ ΑΣΗΜΩΝΗΣ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 5:33 μ.μ. - 01/09/2009

Επιλέγουν το αλληλοφάγωμα ( Γράφει ο Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος )

Ούτε πρωτοφανές ούτε ανεξήγητο είναι να εκδηλώνονται σ' ένα κόμμα αντίρροπες τάσεις ως προς την πορεία του και το μέλλον του. Μόνο που κατά κανόνα τέτοιου είδους διεργασίες ξεσπάνε έπειτα από μια εκλογική αναμέτρηση, ποτέ πριν.

Να, όμως, που η Νέα Δημοκρατία πρωτοτυπεί στο θέμα αυτό. Εχοντας δεδομένη την εκλογική ήττα, τα στελέχη της αποφάσισαν να ξεκινήσουν από τώρα το ξεκαθάρισμα των λογαριασμών τους, έτσι ώστε να κριθεί από τώρα αν οι καραμανλικοί θα είναι εκείνοι που θα διατηρήσουν το κόμμα υπό τον έλεγχό τους ή αν θα επικρατήσουν οι μητσοτακικοί.

Ποιο ακριβώς θα είναι το αποτέλεσμα αυτής της αναμέτρησης δεν το ξέρω και δεν μου αρέσει να κάνω και προβλέψεις, αλλά εκείνο που με βεβαιότητα γνωρίζω και, υποθέτω, κάθε στοιχειωδώς νοήμων πολίτης αντιλαμβάνεται είναι πως ο μόνος πραγματικά κερδισμένος δεν θα είναι άλλος από το ΠΑΣΟΚ.

Δεν ξέρω αν θα είναι τώρα ή τον Μάρτιο, αλλά όποτε κι αν είναι, ο Γ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ θα έχουν απέναντί τους ένα εν δυνάμει διασπασμένο κόμμα, που φυσικά δεν θα εμπνέει την παραμικρή εμπιστοσύνη ακόμη και στους φανατικότερους υποστηρικτές του.

Μην το θεωρήσετε υπερβολικό: η Νέα Δημοκρατία μπήκε ουσιαστικά σε μια διαδικασία η οποία θα την οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην ίδια περίπου κατάσταση που βρισκόταν το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές του 2007.

Υποτίθεται ότι ο Λιάπης, ο Μανώλης, ο Τσιτουρίδης και όποιοι άλλοι διαβλέπουν αντικαραμανλική συνωμοσία πίσω από το σενάριο της προσφυγής στις κάλπες τον Οκτώβριο, έχουν ως μοναδικό κίνητρο την προστασία του πρωθυπουργού και της παράταξης.

Αλλά στην πολιτική ελάχιστη σημασία έχει τι επιδιώκει κανείς. Εκείνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. Και ποιο λέτε πως θα είναι για τη Νέα Δημοκρατία το αποτέλεσμα αυτής της εσωτερικής ρήξης, όταν ο λαός κληθεί ν αποφασίσει για το μέλλον του την προσεχή άνοιξη;

Το κακό για τη Νέα Δημοκρατία είναι ότι στα πολλά προβλήματά της προστέθηκε πλέον και άλλο ένα: αποδεικνύεται ότι είναι και ουσιαστικά διασπασμένη. Και υπό τέτοιες συνθήκες κανένα κόμμα δεν μπορεί να κυβερνήσει. Εστω και για τέσσερις μήνες.

Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος
bartzinopoulos@hotmail.com

[ ΕΘΝΟΣ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 5:23 μ.μ. - 01/09/2009

ΓΕΛOIOΓΡΑΦΙΕΣ.....

Του Γιάννη Ιωάννου
{ΚΛΙΚ}

[ ΕΘΝΟΣ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 5:14 μ.μ. - 01/09/2009

[ σχόλια..... σύνδεσμοι ... ]

σχολιασμός της επικαιρότητας | 01/09/09

.

1. Η χώρα βρίσκεται σε παρατεταμένη ακυβερνησία

Η κυβέρνηση καταρρέει κάθε μέρα. Παράγει μόνο σενάρια.

Πρέπει να λυτρωθεί ο τόπος το συντομότερο δυνατό. Δεν πάει άλλο. Περισσότερα...

2. Μήνυμα προς τα συμφέροντα που αγωνιούν για τον κ. Καραμανλή και τρέμουν μία κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ: Ακυβερνησία υπάρχει σήμερα, όσο δεν γίνονται εκλογές

Οι εκλογές θα είναι εκλογές λύτρωσης για τον τόπο. Περισσότερα...

3. Παιδεία. Θυμήθηκαν πάλι, προεκλογικά, να ανακοινώσουν τη διανομή υπολογιστών σε παιδιά

Υπολογιστές πρέπει να μοιραστούν. Και όντως θα μοιραστούν. Θα μοιραστούν και ηλεκτρονικά βιβλία για να έχει κάθε νέος τη δυνατότητα να παίρνει γνώση από ένα τεράστιο πλούτο βιβλίων. Αλλά θα μοιραστούν από άλλη κυβέρνηση. Όπως έχει δεσμευτεί ο Γιώργος Παπανδρέου. Περισσότερα...

4. Οικολογικό έγκλημα στην Αττική

Λίγες μέρες μετά την ανεπανάληπτη οικολογική καταστροφή, ο κ. Σουφλιάς αντί για σχέδιο αποκατάστασης του περιβάλλοντος, εξαγγέλλει νέους αυτοκινητόδρομους! Περισσότερα...

5. Αυγουστιάτικο πάρτι κερδοσκοπίας στα καύσιμα, με θεατή την κυβέρνηση

Αποκαλυπτικά στοιχεία. Περισσότερα...

Δήλωση Γιώργου Α. Παπανδρέου στο περιθώριο του «Θερινού Πανεπιστημίου της La Rochelle»


ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!

Είναι τόσο μεγάλη η βεβαιότητα του Mega ότι οΚαραμανλής θα προκηρύξει εκλογές, που πριν από λίγο -προφανώς μετά από ενημέρωση του Ανδριανού απευθείας στονΠαναγιωτόπουλο- έπαιξε πλάνο με δήλωση τουπρωθυπουργού μέσα σε εισαγωγικά! Δεν ξανάγινε. Μόνο το Mega ξέρει τι σκέπτεται και τις λέει ο πρωθυπουργός! Το...βρώμικο παιχνίδι και οι πληροφοριοδότες έχουν στήσει ρουλεμάν στο πολιτικό ρεπορτάζ με διαρροές που όλες βγαίνουν από και προς το Mega. Oι διαμεσολαβητές είναι τρείς. Ο ένας είναι οΠρετεντέρης. Ο δεύτερος είναι ο Παναγιωτόπουλος και ο τρίτος είναι οΑνδριανός.
[ fimotro ]

ΤΟ MEGA ΠΡΟΚΗΡΥΞΕ ΕΚΛΟΓΕΣ!

ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΑΞΙΜΟΥ - MEGA

To βρώμικο παιχνίδι του Megaπαίζεται σε πλήρη συμφωνία με συνεργάτες τουπρωθυπουργού. Τον ρόλο του πληροφοριοδότη παίζει οΑνδριανός, ο οποίος μάθαμε ότι μας βρίζει χυδαία, επειδή αποκαλύπτουμε τις υπόγειες μεθοδεύσεις του (θα τα πούμε με τον φωτοτυπά του Έβερτ, μετά τις εκλογές). Σήμερα έδωσε νέες πληροφορίες στον διευθυντή ειδήσεων του Mega. Πριν από λίγο στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Μεγάλου Καναλιού ο Λιάροςκαι η... Σπυράκη έδωσαν με απόλυτη βεβαιότητα την είδηση ότι ο πρωθυπουργός αποφάσισε πρόωρες εκλογές τον Οκτώβριο. Το παιχνίδι που παίζεται είναι πολύ βρώμικο. Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού δίνουν όλες τις πληροφορίες στοMega με αντάλλαγμα να μην στηρίξει προεκλογικά τον Παπανδρέου. Αυτό ονομάζεται θεσμική εκτροπή. Ποιός θα πληρώσει για αυτά;
[ fimotro ]

Εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων στο Υπουργείο Πολιτισμού

Εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων στο Υπουργείο Πολιτισμού (ΟΠΕΠ – Οργανισμός Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού). Από τη μια η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων όμηροι της διοίκησης με συμβάσεις ενός μήνα. Κάθε τελευταία μέρα του μήνα τους λένε αν θα τους κρατήσουν και τον επόμενο μήνα.

Δεν είναι...
αλήτες ή τεμπέληδες. Οικογενειάρχες είναι με παιδιά και μισθούς των 800-1000 ευρώ το μήνα για να ζήσουν την οικογένειά τους. Από την άλλη οι κολλητοί του υπουργού που τους έκαναν προχθές συμβάσεις τριών ναι 3 χρόνων. Και με μισθούς απίστευτους. Μόνο οι γραμματείς του Πρόεδρου και του Διευθύνων παίρνουν από δυόμιση χιλιάρικα.

Γιατί οι οικογενειάρχες και τα μεταπτυχιακά είναι όμηροι των 800 ευρώ και συμβάσεις ενός μήνα και οι κολλητές γραμματείς 3 χρόνια και δυόμισι χιλιάρικα;

Αναγνώστης

[ apneagr ]

Εκλογές στις 4 Οκτωβρίου;



Την απόφασή του για πρόωρες εκλογές τον Οκτώβρη ετοιμάζεται να ανακοινώσει ο Κώστας Καραμανλής.Ο Πρωθυπουργός θα προβεί κατά πάσα πιθανότητα αύριο σε τηλεοπτικό «διάγγελμα», με στο οποίο δεν θα μιλά ξεκάθαρα για εκλογές. Την Πέμπτη το πρωί, ο Καραμανλής,θα συγκαλέσει έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο και αμέσως μετά θα μεταβεί στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.Αμέσως μετά θα κάνει δηλώσεις με τις οποίες και θα ανακοινώσει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Αυτό το σενάριο κυκλοφορεί από το πρωί στα δημοσιογραφικά γραφεία. Εφόσον ο κ. Καραμανλής προχωρήσει στην προκήρυξη εκλογών τις επόμενες ημέρες, τότε αυτές θα πραγματοποιηθούν στις 4 Οκτωβρίου, αφού το Σύνταγμα προβλέπει ρητά ότι θα πρέπει να διεξαχθούν εντός 30 ημερών από την ημέρα διάλυσης της Βουλής.
[ epirusgate.blogspot.com ]

ΚΑΜΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ?...

Ανεπίδεκτοι μαθήσεως και πλήρως πιθηκίζοντες προς τα συμβαίνοντα στις ΗΠΑ και τις μεγάλες χώρες της Ε.Ε. πρόσφε-ραν απλόχερα «βοήθεια» στις Τράπεζες, για να τις …σώσουν ! Οι ίδιες, ούτε δήλωσαν προβληματικές, ούτε επεδίωξαν την ενίσχυση…

Τώρα, που εκτιμάται, πως η Ελλάδα περνάει τη δυσκολότερη οικονομική φάση της κι όλοι, επιχειρήσεις, εργαζόμε-νοι, συνταξιούχοι, νοικοκυριά, μικρομεσαίοι, αγρότες, νέοι, υποφέρουν από τις συνέπειές της, αποδεικνύεται πως η πολυδιαφημισμένη πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή, το μόνο, που κατάφερε, είναι να πολλαπλασιάσει τα κέρδη των Τραπεζών και τίποτα άλλο !...
Τα δισεκατομμύρια πέφτουν σαν χαλάζι, στον τραπεζικό χώρο, από τη μια, εξ αιτίας της γενναιόδωρης «βοήθειας» της κυβέρνησης και από την άλλη, λόγω της συνεχιζόμενης, άγριας εκμετάλλευσης των δανειοληπτών και των άλλων πελατών…

Ο Παπαθανασίου, πελαγωμένος, ψάχνει τρόπους και πηγές εσόδων και από ιδεολογικοπολιτική συνήθεια, όλο και προς τις λαϊκές μάζες κοιτάζει και ξερογλείφεται. Η νέα απομύζηση έχει πλήρως ετοιμαστεί, ως στάχτη στα μάτια θάχει κάποια χτυπηματάκια στους «έχοντες», το βασικό φορτίο, όμως, θα το φέρει και πάλι ο εργαζόμενος λαός…

Κι όμως, για την επιβολή μιας έκτακτης εισφοράς, στα υπέρογκα και προκλητικά κέρδη των Τραπεζών, ούτε που το σκέπτονται ! Τη μοναδική δίκαιη περίπτωση εξεύρεσης και αποκόμισης εσόδων, ούτε που τολμούν να την αγγίξουν !...
Κόρακας, κοράκου μάτι, βγάζει ?...
[ ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ ]

ΣΟΥΦΛΙΣΜΑΤΑ...

[ ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ ]

Σε ειδικό εφέτη-ανακριτή το σκάνδαλο της Siemens...

Αφαιρείται ο φάκελος από τον Ν. Ζαγοριανό. Τι αποφάσισε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.Νομική νίκη Μαντζουράνη - Τσοβόλα

Από τον
Πέτρο Μυλωνά

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας, με εντολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε η υπόθεση του σκανδάλου Siemens παραπέμπεται στην Ολομέλεια Εφετών η οποία θα συνεδριάσει και θα ορίσει ειδικό εφέτη ανακριτή για να συνεχίσει την ανάκριση. Αυτό σημαίνει ότι ο φάκελος φεύγει από τον ειδικό ανακριτή Νίκο Ζαγοριανό που χειριζόταν την υπόθεση μέχρι τώρα.
Πρόκειται για μια καθοριστική και μεγάλης σημασίας εξέλιξη δεδομένων των διαστάσεων που έχει λάβει, από πολιτικής και νομικής πλευράς, το θέμα. Κατά την εκτίμηση νομικών κύκλων αποτελεί επίσης μια σημαντική δικαίωση των νομικών ενεργειών που ξεκίνησε ο δικηγόρος
Γιάννης Μαντζουράνης και συνέδραμε στη συνέχεια ο Δημήτρης Τσοβόλας αμφισβητώντας, ως συνήγοροι του Γ. Σκαρπέλη, σειρά αποφάσεων του κ. Ζαγοριανού κατά τη διαδικασία της ανάκρισης - αποφάσεις που ακυρώθηκαν και με βουλεύματα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών. Έτσι η αφαίρεση της υπόθεσης από τον κ. Ζαγοριανό αποκτά τώρα πρόσθετες διαστάσεις.
..
[ PRESS-GR ]