Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

ΕΠΙΘΕΣΗ "ΝΤΟΡΙΚΩΝ" ΚΑΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ






ΜΗΠΩΣ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ Η ΝΤΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ;
Συντονισμένη σήμερα επίθεση και ..ομολογία ότι η κυβέρνηση απέτυχε στη δημόσια τάξη , εξαπέλυσαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο ορκισμένος ως "Ντορικός" βουλευτής Γεράσιμος Γιακουμάτος.
Μάλιστα δε ο Κυριάκος επεκτάθηκε ακόμη παραπάνω λέγοντας ότι η δημόσια τάξη το 2004 επί πασοκ ήταν καλύτερη από ότι είναι σήμερα.
Επειδή οι δηλώσεις της οικογένειας Μητσοτάκη και των λεγόμενων "Ντορικών" βουλευτών, δεν γίνονται ποτέ ανευ λόγου και επειδή έχουν πάντα τον χαρακτήρα του πολιτικού εκβιασμού, πιθανολογείται ότι η επίθεση γίνεται σε αντιπερισπασμό , για εκδηλωθείσα πρόθεση του Πρωθυπουργού να αλλάξει την Ντόρα απο το ΥΠ.ΕΞ., στον ανασχηματισμό που ενδέχεται να γίνει αμέσως μετά την σύνοδο του ΟΑΣΕ.
Εδώ τα γεγονότα σημειώνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και οι εξελίξεις θα είναι συνταρακτικές

από politikosafari

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:59 μ.μ. - 18/06/2009

Ο Σόμπολος βρήκε νέο αυτόπτη μάρτυρα !!!

από ΤΟ ΓΡΕΚΙ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:53 μ.μ. - 18/06/2009

Η ανάγνωση της επιστολής !!!

από ΤΟ ΓΡΕΚΙ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:07 μ.μ. - 18/06/2009

Δηλώσεις Γ. Παπακωνσταντίνου προς τους Πολιτικούς Συντάκτες....


ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 7:52 μ.μ. - 18/06/2009

Το 10 το καλό...


Ένας τύπος σαν τον Ψυχάρη ποιο άλλο όνομα θα έδινε στο σκάφος του, εκτός από το 10 το καλό(best 10).
Τυχερός ακόμη και στα χαρτιά ο Ψυχάρης, θεωρεί ότι αυτό
ακριβώς είναι το 10 το καλό. Κέρδισε στο συγκρότημα την εύνοια του Λαμπράκη (εκτοπίζοντας τον Κακαουνάκη), έγινε ισχυρός παράγων του τύπου, και μετά ανακάλυψε τον Κόκκαλη και το χρήμα.
Κανείς δεν τολμάει να ρίξει ούτε μια ματιά στο πόθεν έσχες που συντάσσει κάθε χρόνο...
από nonews
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 6:32 μ.μ. - 18/06/2009

σχολιασμός της επικαιρότητας | 18/06/09

1. Ακυβέρνητη πολιτεία


Η αντίληψη της σημερινής κυβέρνησης για την εξουσία διέλυσε ό,τι θετικό είχε χτιστεί μετά από χρόνια. Και η διάλυση διόγκωσε το αίσθημα ανασφάλειας που ζούμε όλοι μας. Όσο παραμένουν γαντζωμένοι στην εξουσία, η κατάσταση θα χειροτερεύει. Περισσότερα...

2. Δεν πάει άλλο. Ως πότε η εικόνα του σημερινού πρωθυπουργού θα είναι πιο σημαντική από το καθήκον του;

ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ την ώρα που όλη η Ελλάδα έχει συγκλονιστεί από το σκληρότερο τρομοκρατικό χτύπημα εδώ και δεκαετίες, την ώρα που ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη για θέματα τρομοκρατίας, ο πρωθυπουργός της χώρας να είναι εξαφανισμένος.

Αυτή η κατάσταση, με έναν πρωθυπουργό μονίμως εξαφανισμένο στα δύσκολα για να προστατεύσει το κουρασμένο επικοινωνιακό προφίλ του, δεν μπορεί να συνεχιστεί. Περισσότερα...

3. Συνάντηση ηγετών Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος

Αναθεώρηση Συμφώνου Σταθερότητας και συγκεκριμένα μέτρα για τη λαθρομετανάστευση στην ατζέντα του Γ. Παπανδρέου. Γνωρίζει κανείς με ποια ατζέντα πάει ο κ. Καραμανλής στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο; Περισσότερα...

4. Οικονομία

Γ. Παπανδρέου: Τα 8 βασικά χαρακτηριστικά του προγράμματός μας για την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση. Από την χθεσινή ομιλία του Γ. Παπανδρέου στην Επιτροπή Απολογισμού και Γενικού Ισολογισμού του Κράτους και Ελέγχου Εκτέλεσης του Προϋπολογισμού. Περισσότερα...
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 4:59 μ.μ. - 18/06/2009

ΠΟΣΟΣΤΑ...

από Ελεύθερο Τύπο.

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 4:08 μ.μ. - 18/06/2009

Ο Καραμανλής αφόρητο βάρος για τη Νέα Δημοκρατία

"Σε εκδήλωση που οργάνωσε χθες ο Νίκος Καραχάλιος, ο πρωην του πολιτικού σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας , ένας γνωστός πρόεδρος μεγάλης εταιρείας δημοσκοπήσεων είπε: «Ο πρωθυπουργός είναι ένα αφόρητο βάρος για τη ΝΔ»και συνέχισε «τη συνέντευξη στη ΔΕΘ τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Κ. Καραμανλής την έδωσε. Την κάλυψη στους υπουργούς, επίσης ο Κ. Καραμανλής την έδωσε». Παρόντες από πολιτικής πλευράς ήταν οι Κυρ. Μητσοτάκης και Α. Λοβέρδος, οι οποίοι δεν σχολίασαν.

Αρχισαν τα όργανα και για τον καταλληλότερο...."

από ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:57 μ.μ. - 18/06/2009

Ανεκδοταρα απο τον Jim


Παει μια κυρια μεστής ηλικίας σε εναν οίκο ανοχής για γυναίκες.

Κυρία - Γειά σας , τι περιέχει το “Μενού” ;

Τσατσά - Γειά σας , έχουμε ρώσους και πόντιους .

Κυρία - Μμμ, και ποιά η διαφορά ;

Τσατσά - Να, οι Ρώσοι την έχουν μακριά και λεπτή,οι ποντιοι την έχουν κοντή και χοντρή.

Κυρία - Ρωσοπόντιους έχετε ;;;

από ΑΣΗΜΩΝΗΣ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:26 μ.μ. - 18/06/2009

Μια προσευχη για τον μπαμπα. (απο τον φιλο Βαγγελη)


«Θεούλη μου, σε παρακαλώ πολύ, να στείλεις φέτος ρούχα για όλες τις φτωχές κυρίες του computer του πατέρα μου. Αμήν.»

από ΑΣΗΜΩΝΗΣ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 2:43 μ.μ. - 18/06/2009

Eρχονται εκλογες λεμε…….

από ΑΣΗΜΩΝΗΣ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:16 μ.μ. - 18/06/2009

Αριστερό λάθος!

από ΕΠΙΚΑΙΡΟ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 2:43 μ.μ. - 18/06/2009

Ο ΣΥΝΗΘΩΣ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΕΝΟΣ !...

από ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 1:10 μ.μ. - 18/06/2009

Γύρω γύρω όλοι…στη μέση ο Μανώλης!

από ΕΠΙΚΑΙΡΟ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:14 μ.μ. - 18/06/2009

ΤΥΠΟΣ






ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:06 μ.μ. - 18/06/2009

ΤΟΥΣ ΕΠΙΑΣΕ ΚΩΤΣΟΥΣ;;;


Για αυτό το site www.star.gr η Μάρα Ζαχαρέα πήρε ένα τσουβάλι λεφτά. Τίποτε το καινούργιο. Αργό και πολύ συνηθισμένο. Υπάρχουν bloggers οι οποίοι στήνουν ένα τέτοιο site μέσα σε δέκα λεπτά και εντελώς δωρεάν!

από pressmme

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:59 π.μ. - 18/06/2009

Μετά την ιδιότυπη διαρχία, μπορεί μόνος του;

κλικ για μεγένθυση

από ΤΟ ΓΡΕΚΙ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:30 π.μ. - 18/06/2009

Η Αλέκα και η Λιάνα στην Κούβα !!!

από ΤΟ ΓΡΕΚΙ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:25 π.μ. - 18/06/2009

Θα δούμε και χειρότερα;

Οτι οι περισσότεροι από τους αστυνομικούς που είχαν εκπαιδευτεί σε θέματα τρομοκρατίας από τους Αγγλους την περίοδο των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ εκδιώχθηκαν μετά τον Μάρτιο του 2004 το ξέραμε. Και επίσης ξέραμε ότι αντικαταστάθηκαν από διάφορους άσχετους οι οποίοι δεν είχαν ιδέα από το αντικείμενο της Αντιτρομοκρατικής. Τέλος, ξέραμε ότι για τους λόγους αυτούς δεν έπρεπε να περιμένουμε και πολλά πράγματα από τους έχοντες τυπικά την ευθύνη της δίωξης της τρομοκρατίας.

Εκείνο που δεν ξέραμε -και δυστυχώς το διαπιστώσαμε με τον τραγικότερο δυνατό τρόπο- είναι ότι οι έχοντες την επιχειρησιακή ευθύνη της Αντιτρομοκρατικής δεν θα ήταν σε θέση ούτε μία προστασία μάρτυρος να οργανώσουν στοιχειωδώς αποτελεσματικά. Γιατί, δυστυχώς, αυτό αποδείχθηκε με τη χθεσινή δολοφονία του ατυχούς αστυνομικού και επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά ότι η κύρια αιτία της επιχειρησιακής ανεπάρκειας της ΕΛΑΣ είναι το χαμηλό επίπεδο επαγγελματικής επάρκειας των στελεχών της.

Δεν ξέρω ποιοι είχαν την ευθύνη για τον σχεδιασμό της προστασίας της συγκεκριμένης μάρτυρος, αλλά το πρώτο μέτρο που θα έπρεπε να είχε ήδη ληφθεί είναι η απαγόρευση συμμετοχής τους σε οποιοδήποτε επιχειρησιακό σχεδιασμό. Και είναι απλό γιατί όταν σε μια επιχείρηση, της οποίας απαραίτητη προϋπόθεση είναι η μυστικότητα, διαπιστώνεται ότι όλη η γειτονιά γνώριζε ποιοι φρουρούσαν ποια και για ποιο λόγο, τότε είναι βέβαιο ότι ο σχεδιασμός υπήρξε εγκληματικά βλακώδης και ότι θα μπορούσαν να έχουν συμβεί και χειρότερα απ αυτά που συνέβησαν.

Αποδεικνύεται έτσι για μια ακόμη φορά ότι το πρόβλημα της Ελληνικής Αστυνομίας είναι η έλλειψη επαρκούς εκπαίδευσης και επαγγελματισμού. Η άποψη ότι όλοι είναι ικανοί για όλα και μπορούμε να τους εναλλάσσουμε σε οποιεσδήποτε θέσεις δεν είναι απλώς βλακώδης, είναι εγκληματική. Και αδιάψευστη απόδειξη αποτελούν περιπτώσεις όπως η χθεσινή. Οταν σε υπηρεσίες όπως η Αντιτρομοκρατική ή και η Δίωξη του Κοινού Εγκλήματος, όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, οι επιλογές και οι τοποθετήσεις γίνονται με κριτήριο την κομματική προσήλωση και όχι την επαγγελματική επάρκεια, το αποτέλεσμα είναι να έχουμε αθώα θύματα.

Και θα έχουμε κι άλλα όσο η ΕΛΑΣ θα αντιμετωπίζεται σαν κομματικό τσιφλίκι.

Ερρικος Μπαρτζινόπουλος
abartzinopoulos@hotmail.com

από ΕΘΝΟΣ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:00 π.μ. - 18/06/2009

ΕΘΝΟΣ Γ Ν Ω Μ Η : Αποδιοργάνωση και ανικανότητα


ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΗ
και ομόφωνη είναι η καταδίκη από την κοινή γνώμη και τον πολιτικό κόσμο της χθεσινής δολοφονίας του άτυχου αστυνομικού, αλλά δυστυχώς η λαϊκή αποδοκιμασία έχει ηθική και μόνο αξία, δεν παράγει αποτελέσματα, δεν αποδυναμώνει την τρομοκρατία και δεν διασφαλίζει την κοινωνική τάξη και γαλήνη. Αλλες είναι οι προϋποθέσεις που απαιτούνται για την επίτευξη των στόχων αυτών, αλλά, όπως έμπρακτα αποδεικνύεται, οι προϋποθέσεις αυτές δεν υπάρχουν.

ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ έχουμε επισημάνει ότι η πολιτική που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις του Κ. Καραμανλή αποδιοργάνωσαν την Ελληνική Αστυνομία και ακύρωσαν τα σημαντικά βήματα προόδου που είχαν γίνει στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Κι απόδειξη της οπισθοδρόμησης αυτής είναι και τα γεγονότα που συνδέονται με τη χθεσινή δολοφονία του άτυχου αστυνομικού.

ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι είχε εκπονηθεί και βρισκόταν σ' εξέλιξη από την Αντιτρομοκρατική ειδικό σχέδιο για την προστασία μάρτυρος. Αλλά μόνο από σοβαρότητα, υπευθυνότητα και επαγγελματισμό δεν χαρακτηριζόταν το σχέδιο αυτό. Αντί για την επιβαλλόμενη σε τέτοιες περιπτώσεις μυστικότητα, βιώναμε για καιρό το κωμικοτραγικό φαινόμενο να γνωρίζουν οι πάντες στη γειτονιά ποια ήταν η προστατευoμένη, για ποιο λόγο τελούσε υπό προστασία και ποιοι ακριβώς την προστάτευαν.

ΑΛΛΑ με τέτοια επιπολαιότητα και ανικανότητα δεν λειτουργούν δυνάμεις ασφαλείας και ιδιαίτερα υπηρεσίες που έχουν ως αντικείμενο την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Επί πέντε χρόνια οι κυβερνήσεις του Κ. Καραμανλή δεν έδειξαν τη διάθεση να το καταλάβουν και γι αυτό και λειτούργησαν με αποκλειστικό κριτήριο τον κομματισμό και την επιβολή των «ημετέρων». Λίγο τους ενδιέφερε αν η αξιοκρατία και ο επαγγελματισμός δεν καθόριζαν τις προαγωγές, τις τοποθετήσεις και τις μεταθέσεις, ακόμη και σε υπηρεσίες που χρειάζονται ειδικές γνώσεις και εκπαίδευση και όχι κομματική προσήλωση και υποταγή.

ΛΟΓΙΚΑ θα συνιστούσαμε στους κυβερνώντες να καταλάβουν επιτέλους τα λάθη τους. Αλλά δεν έχουν πια τα χρονικά περιθώρια να τα διορθώσουν. Με όσα καθημερινά αποδεικνύεται ότι έχουν κάνει, επισπεύδουν το τέλος τους.

από ΕΘΝΟΣ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 10:53 π.μ. - 18/06/2009

Γελοιογραφίες

από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 10:41 π.μ. - 18/06/2009

Εύκολη υπόθεση

Του Αλέξη Καλοκαιρινού


«Οι αστυνομικοί δεν έχουν ούτε όνομα, ούτε ηλικία, έχουν απλώς το βαθμό και τον υπηρεσιακό τους αριθμό. Γι΄ αυτό, όπως και τα ντόνατς που τρώνε, έτσι κι αυτοί δεν είναι "ωραίοι" χωρίς μια τρύπα στη μέση». Όπως δείχνει η φρασεολογία μιας παλιότερης προκήρυξης, οι τρομοκράτες της Σέχτας είναι θρεμμένοι με φτηνές αμερικάνικες ταινίες. Αλλά αυτός δεν ήταν λόγος για την Αστυνομία να μην τους πάρει στα σοβαρά. Ήταν ζήτημα χρόνου να πραγματοποιήσουν τον διακαή τους πόθο να γίνουν δολοφόνοι. Και πάλι, εφόσον πιστεύουν ότι «η ζωή ενός μπάτσου κοστίζει όσο και μια σφαίρα», μάλλον ξοδεύτηκαν χθες στην οδό Δημητρακοπούλου. Δυστυχώς ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας έσπευσε να τους επιβεβαιώσει, χαρακτηρίζοντας το συμβάν «δύσκολη υπόθεση». Η Αστυνομία θα επιθυμούσε τουλάχιστον ένα προειδοποιητικό τηλεφώνημα! Είναι λυπηρό που οι τρομοκράτες δεν παίζουν fair play.

Έτσι αποκαλύπτεται το βαθύτερο πρόβλημα με τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας: Η Αστυνομία δεν ξέρει πού πατά και πού βρίσκεται. Ομολογώντας την απόλυτη αμηχανία της, υπόσχεται στους τρομοκράτες μια εύκολη ζωή.
από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 10:34 π.μ. - 18/06/2009

Κροκοδείλια δάκρυα

Του Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου

gpapachristos@dolnet.gr


ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ κάτι πραγματικά εξοργιστικό, πέρα φυσικά από την αποτρόπαιη δολοφονία του αστυνομικού της Αντιτρομοκρατικής στα Πατήσια, αυτό δεν είναι άλλο από τα κροκοδείλια δάκρυα που χύνουν από χθες το πρωί οι αρμόδιοι υπουργοί και τα λοιπά κυβερνητικά στελέχη για το περιστατικό.
Αντί να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους, επιδεικνύοντας έστω και τώρα ένα ελάχιστο ίχνος πολιτικής ευθιξίας- κάτι που απέφυγαν επιμελώς να κάνουν τον περασμένο Δεκέμβριο- υποδύονται τώρα τους ανήξερους. Ότι δεν γνωρίζουν τι έχει μεσολαβήσει για να φθάσουν τα πράγματα ώς εδώ, στη διάλυση της Αντιτρομοκρατικής και την αναβίωση της πιο σκληρής τρομοκρατίας.
Μα γιατί έχουν τόσο ασθενή μνήμη; Αφού τα δεδομένα είναι γνωστά: από τους 800 τόσους αξιωματικούς και απλούς αστυνομικούς που εκπαίδευσαν Άγγλοι και Αμερικανοί για να στελεχώσουν την Αντιτρομοκρατική, με το που ανέλαβαν την εξουσία το 2004 τούς εξοβέλισαν στις ανά τη χώρα... τροχαίες.
Και ποιους έβαλαν στη θέση τους; «Δικά μας» παιδιά, μόνο και μόνο για να παίρνουν το επίδομα, αλλά που δεν είχαν την παραμικρή εμπειρία στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Γέμισε η υπηρεσία ανεκπαίδευτους και άσχετους, και να τώρα τα αποτελέσματα.
Συγνώμη, αλλά αν δεν είναι υποκρισία η δήθεν θλίψη που εκφράζουν, τότε οι λέξεις έχουν χάσει τη σημασία τους.
από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 10:21 π.μ. - 18/06/2009

Διέλυσαν την ΕΛ.ΑΣ. ξανάφεραν τον τρόμο

Στα... σκουπίδια οι προτάσεις της Σκότλαντ Γιαρντ.

Στην πραγματοποίηση των απειλών, που αγνόησε η ΕΛ.ΑΣ., προχώρησε χθες η Σέχτα Επαναστατών με την εν ψυχρώ δολοφονία του υπαρχιφύλακα Νεκτάριου Σάββα.

συνέχεια ¨www.tanea.gr/rendered.htm

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 10:10 π.μ. - 18/06/2009

Απαγχονίστηκε υπάλληλος της Διοίκησης της Eurobank...


Μια νέα γυναίκα, που εργαζόταν στη διοίκηση της Eurobank, έβαλε απόψε τέρμα στη ζωή της, κάτω από συνθήκες, που διερευνώνται από την αστυνομία. Το πρωί δεν πήγε στη δουλειά της κι όταν συνάδελφοί της από το γραφείο την πήραν στο τηλέφωνο, τους απάντησε θυμωμένα πως δεν πρόκειται να επιστρέψει, εκτοξεύοντας μάλιστα και οργισμένες κουβέντες για την τράπεζα. Όταν μερικές ώρες αργότερα την αναζήτησαν στο σπίτι της, την βρήκαν κρεμασμένη με σχοινί, που το είχε περάσει στη βάση του φωτιστικού. Ήταν 33 ετών και υπάλληλος, που ήδη είχε αρχίσει να κάνει σπουδαία καριέρα. Η αστυνομία εξετάζει, αν τα κίνητρα της αυτοκτονίας οφείλονται σε προσωπικούς ή εργασιακούς λόγους...
από nonews
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 1:29 π.μ. - 18/06/2009

Ρε συ Πάκη ???

Πόσοι πρέπει να δολοφονηθούν
για να φύγεις ???


Εκατόμβη νεκρών θέλετε;

Και όμως, αυτή η χώρα έχει υπουργό αρμόδιο για την ασφάλεια της, ονομάζεται Προκόπης Παυλόπουλος με το "καλλιτεχνικό" ψευδώνυμο, Πακης.
Σε αυτή τη χώρα, γαζώνουν αστυνομικούς εν ψυχρώ, κυκλοφορούν σχιζοφρενείς εγκληματίες ελεύθερα.

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 1:18 π.μ. - 18/06/2009


Να γελασεις ή να κλαψεις;

Ένα δωδεκάχρονο παιδάκι βλέποντας τις ειδήσεις ρωτάει τον μπαμπά του:
- Μπαμπά, τι είναι η πολιτική;
Ο πατέρας, που είναι φανερά ικανοποιημένος που ο γιος του δείχνει σημάδια ωρίμανσης, του απαντάει με ένα παράδειγμα:
- Κοίταξε παιδί μου… Μια χώρα είναι σαν μια οικογένεια. Πάρε για παράδειγμα τη δική μας.
Η μαμά, είναι σαν την κυβέρνηση, κανονίζει τα πάντα μέσα στο σπίτι.
Εγώ, ο πατέρας, είμαι σαν το μεγάλο κεφάλαιο, στηρίζω την οικονομία του σπιτιού.
Η υπηρέτρια, είναι σαν την εργατική τάξη, κάνει όλες τις εργασίες που πρέπει να γίνουν.
Εσύ, είσαι η κοινή γνώμη που παρατηρεί τα όσα συμβαίνουν γύρω της.
Τέλος, το μωρό που έχουμε σπίτι συμβολίζει το μέλλoν της χώρας .
Σκέψου τα όλα αυτά το βράδυ, και αύριο θα συζητήσουμε για τα συμπεράσματα που έβγαλες, εντάξει;
- Εντάξει μπαμπά, απαντάει ο μικρός, και σκεφτικός πηγαίνει στο κρεβάτι του.

Στη διάρκεια της νύχτας και ενώ σκεφτόταν τα σοφά λόγια του πατέρα , ακούει κλάματα από την κούνια του μωρού. Σηκώνεται πάνω, πλησιάζει την κούνια και βλέπει ότι το μωρό έχει λερωθεί..
Πηγαίνει στην κρεβατοκάμαρα να το πει στην μητέρα του, ανοίγει την πόρτα και βλέπει μόνο τη μητέρα του στο κρεβάτι να κοιμάται . Ο πατέρας άφαντος! Τον πιάνει πανικός!

Από την μισάνοιχτη πόρτα του δωματίου υπηρεσίας, ακούει ύποπτους θορύβους.. .πλησιάζει, κοιτάει και βλέπει τον πατέρα του με την υπηρέτρια στα τέσσερα! Κάγκελο ο πιτσιρίκος!!!

- “Τι να κάνω;”, σκέφτεται, “να ξυπνήσω την μαμά; θα δει τον μπαμπά με την υπηρέτρια, να διακόψω τον μπαμπά; ντρέπομαι, και ποιος θα αλλάξει το μωρό;;;, εγώ δεν ξέρω να το κάνω…”

Αποφασίζει, λοιπόν να κάνει την πάπια και πάει για ύπνο . Το επόμενo μεσημέρι, μετά το φαγητό, λέει ο πατέρας στον γιο:

- Λοιπόν; Σκέφτηκες αυτά που σου είπα εχθές;

- Ναι πατέρα, τα σκέφτηκα.

- Και τι συμπέρασμα έβγαλες;

- Όταν η κυβέρνηση κοιμάται, το μεγάλο κεφάλαιο πηδάει την εργατική τάξη , η κοινή γνώμη αδιαφορεί, και το μέλλον της χώρας είναι βυθισμένο στα σκατά !!!

από ΑΣΗΜΩΝΗΣ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 1:05 π.μ. - 18/06/2009