Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

ΧΩΝΕΥΕΤΑΙ ;;;...

ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Κάτι να καίει...



Τι καίει, που ζεματάει η Πετρούλα! ... 
Μέσα στις εξάψεις. Τα πέταξε, πάλι, ούλα. Άναψαν φωτιές στα Κουφάλια(στο χωριό της γιαγιάς της), στην Αττικούλα, αλλά και καθ' άπασαν την Επικρατειούλα. Τα παλικάρια παρατάνε τα ζάρια και...

οι αγρότες τα μπλόκα, για να δουν την Πετρούλα. Η καλύτερη στιγμή βέβαια είναι όταν... τελειώνει. Και για κάτι αχόρταγους και ανέραστους, ονόματα δε λέμε, η Πετρούλα, στο τέλος, τους το πέταξε κατάμουτρα για να καταλάβουν. 

"Είμαι η Πετρούλα Κωστίδου και για όσους δεν κατάλαβαν, μόλις τελείωσα" ...
Κάποιοι, όμως, ακόμη, όχι...

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΕΥΦΡΑΔΕΙΑ ΛΟΓΟΥ



Ενα απο τα πολλά μαργαριτάρια η ρουκέτες όπως διαβάσαμε στο ιστολόγιο ΛΗΜΕΡΙ και στο ιστολόγιο monahikoslikos ήταν αυτή που αμόλυσε σήμερα το πρωί απο την εκπομπή του ο συνάδελφος Γιώργος Αυτιάς:

"Η απόλυση είναι ο κυριότερος λόγος που απολύονται οι ανθρώποι" 

Τι λες ρε Αυτία και εμείς νομίζαμε οτι μερικοι απολύονται απο ...χομπι επειδη δεν εχουν τιποτα καλύτερο να κανουν!!!

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ MEGA

απο hakis-hakis.blogspot.com
ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Νεκρός βρέθηκε ο νεαρός στο Λούσιο που αγνοείτο

Στην περιοχή Θεισόα του νομού Ηλείας εντοπίστηκε νεκρός, ο 30χρονος ο οποίος παρασύρθηκε χθες από τα νερά ενώ έκανε ράφτινγκ στον ποταμό Λούσιο.

Ο 30χρονος βρέθηκε «σφηνωμένος» σε ρίζα δένδρου, μέσα στον ποταμό Αλφειό. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν να ανασύρουν τη σορό του 30χρονου που αγνοείτο από χθες το μεσημέρι.


ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ....
(πατήστε κλίκ στη σελίδα)
















Από τον Ελεύθερο Τύπο.
ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ
ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ... ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ!!!...

ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ
ΜΕ ΚΑΛΕΙ Ο ΔΟΥΚΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΩΝ ... ΣΟΦΩΝ!!!...

ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ
ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΝΕΕΣ... ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ !!...


από ΕΠΙΚΑΙΡΟ
ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ


Νεκρός Ελληνας καπετάνιος στο Καμερούν

26 Ιανουαρίου 2009, 17:51

του Μηνά Τσαμόπουλου

Θύμα πειρατών  ανοικτά του Καμερούν έπεσε Έλληνας καπετάνιος. Πρόκειται για τον Θ. Μασταλούδη ο οποίος ήταν κυβερνήτης σε ένα από τα δύο αλιευτικά συμφερόντων του Έλληνα ομογενή Γρηγόρη Αλευρομάγειρου. Τα δύο αλιευτικά δέχτηκαν επίθεση από πειρατές, το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, ενώ βρισκόντουσαν στην θαλάσσια περιοχή Ντουάλα  Καμερούν.  

Τα αλιευτικά κατάφεραν να ξεφύγουν όμως, ο καπετάνιος στάθηκε άτυχος αφού έπεσε νεκρός μάλλον από πυρά των πειρατών.

Ήταν ο μοναδικός  Έλληνας ανάμεσα στα πληρώματα των δύο σκαφών. Το θέμα παρακολουθεί το Υπουργείο Εξωτερικών.    

από ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ online

ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ…ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ!

1. Διαβάζουμε στον Τύπο πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην κατάργηση…της κατάργησης του αφορολογήτου των 10.500 ευρώ στους ελεύθερους επαγγελματίες. Θα είναι μία μεγάλη νίκη για το ΠΑΣΟΚ, θα είναι μία μεγάλη νίκη για κάθε ελεύθερο επαγγελματία και μικροεπιτηδευματία, που αντιτάχθηκαν, από την πρώτη στιγμή, στην κυβερνητική ρύθμιση.

2. Περιμένουμε όμως με πραγματικά πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, για να γελάσουμε με την καρδιά μας, το πώς θα εξηγήσει ο σημερινός πρωθυπουργός την απάντηση που έδωσε μόλις πριν πέντε μήνες, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όταν ρωτήθηκε για την επιβολή του χαρατσιού στους ελεύθερους επαγγελματίες…Ιδού τι είχε απαντήσει: «Θα σας πω όμως το εξής: Όταν έρχεται η ώρα να πάρεις δύσκολες αποφάσεις, μεσούσης μιας διεθνούς κρίσης…καλείσαι να επιλέξεις - εκλήθην αν θέλετε να επιλέξω, ποιος είναι ο προσφορότερος τρόπος να αντιμετωπιστεί. Τόσο πολιτικά, όσο και κοινωνικά και ηθικά, το συμπέρασμα για μένα είναι απλό: Εστιάζεις εκεί που υπάρχουν κέρδη, ή υπεραξίες και εκεί όπου, εν πάση περιπτώσει, εντοπίζεται σε μεγαλύτερο βαθμό, μεγαλύτερο ζήτημα απόκρυψης φορολογητέας ύλης…Υπάρχει ένα τεράστιο ζήτημα εδώ. Όποιος δεν θέλει να το δει, είτε εθελοτυφλεί, είτε εκ του πονηρού λέει επιχειρήματα…Με αυτή την έννοια λοιπόν, θα σας πω ότι βεβαίως κανείς δεν είναι ευχαριστημένος όταν λαμβάνονται φορολογικά μέτρα, αυτό είναι απόλυτα κατανοητό, το σέβομαι, το αναγνωρίζω. Υπάρχουν όμως κάποιες περιπτώσεις που πρέπει η Πολιτεία να το κάνει. Και μια τέτοια είναι τώρα. Κυρίως λόγω της διεθνούς κρίσης και των επιπτώσεών της. Όταν λοιπόν συμβαίνει αυτό, πρέπει να το κάνεις με όσο γίνεται δικαιότερο κοινωνικά τρόπο».

3. Ο ίδιος λοιπόν είχε πάρει την δύσκολη αυτή απόφαση ως μέτρο, όπως έλεγε, για να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή και για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της κρίσης με κοινωνικά δίκαιο τρόπο! Τώρα λέει θέλει να το πάρει πίσω για λόγους…κοινωνικής δικαιοσύνης. Και εύλογα μπορεί να υποθέσει κανείς ότι με την πρώτη ευκαιρία θα το επαναφέρει. Συμπέρασμα: Το αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης στην αποχωρούσα κυβέρνηση το καθορίζουν οι δημοσκοπήσεις. Περί αυτού πρόκειται.

ΠΑΣΟΚ

ΙΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΠΛΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ.

1. Η ομολογία του Τούρκου Αττίλα Ολγκάτς ότι εκτέλεσε κύπριους αιχμαλώτους πολέμου, θέτει στην Ελληνική κυβέρνηση την υποχρέωση να απαιτήσει δικαίωση για τους πολίτες που δολοφονήθηκαν στην Κύπρο από τον εισβολέα. Τα επιχειρήματα της Τουρκίας, που τα άρθρωνε ξεδιάντροπα 35 χρόνια σε όλα τα επίπεδα τινάχθηκαν στον αέρα :

  • Αποκαλύφθηκε περίτρανα ότι οι δυνάμεις της εισβολής του Ιουλίου του 1974 αποσκοπούσαν στην υφαρπαγή εδαφών. Για τον σκοπό αυτό δολοφόνησαν και λεηλάτησαν.
  • Αποκαλύφθηκε πως είναι απολύτως ψευδής ο τουρκικός ισχυρισμός ότι “ακόμη κι αν έγιναν εγκλήματα σε βάρος αιχμαλώτων ή κατοίκων επρόκειτο για πράξεις εγκληματικών οργανώσεων κι όχι του επίσημου κράτους”.

2. Η ομολογία του Τούρκου στρατιώτη ότι ύστερα από εντολή του διοικητή του δολοφόνησε αιχμάλωτο, άοπλο και δεμένο, συνιστά έγκλημα πολέμου. Δεν υπόκειται σε παραγραφή. Και η υπόθεση δεν πρέπει να παραμείνει σε επίπεδο απλών δηλώσεων από την πλευρά της Ελλάδας.

ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΕΙΡΑΓΩΓΕΙΤΑΙ, ΧΩΡΙΣ ΕΥΝΟΟΥΜΕΝΑ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ».

Από την προχθεσινή ομιλία του Πρόεδρου του Κινήματος στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

1. «Έχουμε την επικράτηση μιας αντίληψης ότι είναι σχεδόν φυσικό να γίνεται, ακόμη και στην κορυφαία διαδικασία της αναθεώρησης του Συντάγματος, νοθεία από το κυβερνόν κόμμα. Να θεωρείται φυσικό, ο πλούτος του Ελληνικού λαού, το βιος του, η περιουσία του να λεηλατείται από τους έχοντες την κυβερνητική εξουσία. Να χρησιμοποιούνται ιερά σύμβολα, όπως αυτό του Αγίου Όρους, μέσα από το Βατοπέδιο, ή να διακινείται μαύρο πολιτικό χρήμα. Μαύρο πολιτικό χρήμα στην υπόθεση των ομολόγων, στην υπόθεση της Siemens, στα καρτέλ, στον ΓΕΡΜΑΝΟ, στις υποκλοπές. Ο κατάλογος, ανεξάντλητος… Η έλλειψη κανόνων, η έλλειψη προσήλωσης σε βασικές αρχές, η ανομία, λειτουργούν διαλυτικά, διαλυτικά για οποιαδήποτε κοινωνία».

2. «Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας για μια Δημοκρατία που δεν χειραγωγείται, αλλά εκφράζει γνήσια τον Ελληνικό λαό. Μια Δημοκρατία χωρίς ευνοούμενα ολιγαρχικά συμφέροντα, αλλά με κράτος ευνομούμενο. Μια Δημοκρατία χωρίς χειραγωγούμενη Δικαιοσύνη. Μια Δημοκρατία στην υπηρεσία του πολίτη, όπου θα ακουστεί δυνατά η φωνή και του πολίτη και της Ελλάδας διεθνώς».

ΠΑΣΟΚ

ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΗ Η ΑΠΟΧΩΡΟΥΣΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ (Ή ΣΟΥΦΛΙΑ;) ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΧΑΣΜΟ. ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ, ΟΣΑ ΜΠΛΟΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΣ.

1. Η ιστορία έχει ως εξής: Έβλεπαν το αγροτικό εισόδημα να καταρρέει. Προειδοποιούσαν οι αγρότες αλλά αυτοί δεν έκαναν τίποτα. Κάποια στιγμή έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Οι αγρότες βγήκαν στους δρόμους. Και τότε «πανικοβλήθηκε» η κυβέρνηση. Όχι γιατί είναι τεράστια τα προβλήματα των αγροτών. Όχι γιατί ταλαιπωρείται όλη η κοινωνία. Αλλά γιατί οι κινητοποιήσεις των αγροτών κατέστρεψαν τη «μόστρα» του ανασχηματισμού. Έβαλαν μπλόκο στο περιβόητο «νέο ξεκίνημα». «Αυτή είναι η αλήθεια, αυτή είναι η πραγματικότητα», που θα έλεγε και ο σημερινός, ως συνήθως αμέριμνος και αμέτοχος, πρωθυπουργός.

2. Ποια ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης; Άρχισε να μοιράζει, στα λόγια, εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.Αυτή η κυβέρνηση κάνει θαύματα! Αυτή η κυβέρνηση, η οποία επί 5 χρόνια έλεγε ότι δεν υπάρχουν χρήματα, ξαφνικά «ανακάλυψε» ότι χρήματα υπάρχουν.

3. Οι περισσότεροι αγρότες όμως κατάλαβαν ότι τα «μέτρα» που ανακοινώθηκαν ήταν γραμμένα στο πόδι και δεν απαντούσαν στις ανάγκες τους αλλά στις ανάγκες της κυβέρνησης να ξεφύγει από ένα ακόμη πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε. «Μέτρα» που ακόμη και αυτή τη στιγμή «εξειδικεύονται». Τόσο καλά μελετημένα ήταν. Ακόμη και κυβερνητικοί βουλευτές, κατηγορούν τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης και τον…σκιώδη πρωθυπουργό κ. Σουφλιά για παιχνίδια εξυπηρέτησης της εκλογικής τους πελατείας!

4. Αποτέλεσμα; Πάλι σε πανικό η κυβέρνηση. Και που εναποθέτει τώρα τις ελπίδες της; Στο λεγόμενο κοινωνικό αυτοματισμό. Επενδύει στη σύρραξη μεταξύ των αγροτών και άλλων κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων. Δηλαδή, επενδύει και πάλι στο διχασμό της κοινωνίας.

5. Δήλωσε χθες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος πριν λίγα χρόνια ανέβαινε στα τρακτέρ, ότι οι κινητοποιήσεις είναι υποκινούμενες. Συμφωνούμε απολύτως. Οι κινητοποιήσεις των αγροτών είναι υποκινούμενες. Τις υποκίνησε η απίστευτη αδιαφορία της κυβέρνησης για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου. Τις υποκίνησε η εξαπάτηση τους από τον σημερινό πρωθυπουργό. Τις υποκίνησε η απόγνωση που τους έχει οδηγήσει η πολιτική που ακολουθεί στο σύνολο της η αποχωρούσα κυβέρνηση. Υποκινούμενες από την αποχωρούσα κυβέρνηση είναι όλες οι κινητοποιήσεις: στην Παιδεία, στην Υγεία, παντού. Υποκινούμενες είναι οι κινητοποιήσεις των μαθητών, των φοιτητών, των δασκάλων, των καθηγητών, των συνταξιούχων, των εργατών. Υποκινούμενες από μία κυβέρνηση που αδιαφορεί για τη τόπο και τους πολίτες της. Από μια κυβέρνηση που πλέον το μόνο που μπορεί να προσφέρει στη χώρα είναι να της δώσει τη δυνατότητα να απαλλαχθεί από την θλιβερή παρουσία της.

6. Είναι σίγουρο ότι το τελευταίο που θα ήθελαν οι αγρότες είναι να ξημεροβραδιάζονται στα μπλόκα της Εθνικής, κόβοντας την Ελλάδα στα δύο. Εμείς, από την πρώτη στιγμή επισημάναμε δύο προφανή πράγματα:

  • Ότι σεβόμαστε την αυτονομία των αγροτών, στηρίζουμε τα αιτήματά τους και δεν έχουμε καμία απολύτως πρόθεση να τους χειραγωγήσουμε, όπως έκαναν κάποιοι άλλοι πριν λίγα χρόνια καβαλώντας τρακτέρ και κραυγάζοντας «όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά».
  • Ότι κάθε κοινωνική ομάδα πρέπει να λαμβάνει υπόψη τις επιπτώσεις των ενεργειών της στο υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο.

7. Οι αγρότες γνωρίζουν ότι δεν υπάρχουν λύσεις, δεν υπάρχει καμία προοπτική στο επάγγελμά τους με αυτή την κυβέρνηση, όσα μπλόκα και να στήσουν. Λύση είναι η ολοκληρωμένη πρόταση που κατέθεσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για μία νέα Συμφωνία Εμπιστοσύνης Πολιτείας-Αγροτών και δέκα άμεσα μέτρα για την ενίσχυση του εισοδήματός τους. (βλ. http://www.pasok.gr/portal/gr/3/72124/7/7/1/showdoc.html).

8. Και κάτι τελευταίο. Παρακολουθούμε την απέλπιδα προσπάθεια κυβερνητικών στελεχών και φιλικών τους μέσων ενημέρωσης να ταυτίσουν την υπεύθυνη στάση του Γ. Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ, απέναντι στις αγροτικές κινητοποιήσεις, με τον απίστευτο λαϊκισμό και τον κομματικό καιροσκοπισμό που επέδειξαν στο παρελθόν ο σημερινός πρωθυπουργός και η ΝΔ. Τους ρωτάμε: Είδαν τον Γ. Παπανδρέου πάνω στα τρακτέρ να μοιράζει ανέξοδες υποσχέσεις και ακάλυπτες προεκλογικές υποσχέσεις; Είδαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να ανεβαίνουν στα τρακτέρ και να τα οδηγούν στις Εθνικές Οδούς; Όσο και να λένε κάποιοι ότι είμαστε ίδιοι, δεν είμαστε. Τελεία και παύλα.

ΠΑΣΟΚ

ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Ήρθε η ώρα της ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ!

κάντε κλικ στην εικόνα..

Αν θέλουμε επιτέλους να φάνε γλυκό ψωμί οι αγρότες μας...
τέρμα το παντεσπάνι στους "χρωματισμένους συνεταιριστές"
και στις κομματικοποιημένες ΕΑΣ!

Τα κόμματα και οι κυβερνήσεις να περιοριστούν
μόνο στις πραγματικές υποχρεώσεις τους.

Ήρθε η ώρα για μοντέρνες συνεταιριστικές οργανώσεις,
φτιαγμένες από νέους και καταρτισμένους αγρότες,
μακριά από κόμματα και ΚΑΡΤΕΛ!
από krogias.blogspot.com
ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ
ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ...

















από Hakis-hakis
ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Η Πετρούλα....κοντά στους αγρότες!


Ναι είναι γεγονός!
.....η Πετρούλα Κωστίδου είναι δίπλα στους αγρότες...όπως μπορεί φυσικά το κορίτσι!

Οι αγρότες έχουν "στύση" μεγάλες γιγαντοοθόνες στα μπλόκα λαμβάνοντας "ψυχολογική" δύναμη και υποστήριξη από την Πετρούλα....και όχι μόνο!

Μέτα από κάθε δελτίο καιρού του STAR και της Πετρούλας τις "εκθαμβωτικές", μετεωρολογικές προβλέψεις... αποφασίζουν για τις μετέπειτα κινητοποιήσεις τους.

Το κορίτσι φαίνεται πως έχει κάνει άνω κάτω όχι μόνο τη 
Show Biz..... αλλά και τα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα ολόκληρης της Χώρας!!...

ΠΕΤΡΟΥΛΑ ΓΕΡΑ, ΓΕΡΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΑ!!!

Αδρανεια.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 26 Ιανουαρίου 2009
ΣΚΟΤΑΔΙ επικρατεί στη χώρα μας όσον αφορά την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Είναι το αποτέλεσμα χρόνιων αναχρονιστικών αντιλήψεων, γραφειοκρατικών αγκυλώσεων και πολέμου συμφερόντων. 

ΚΑΙ αυτό παρά το ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που κατ΄ εξοχήν προσφέρεται για την παραγωγή και αξιοποίηση τέτοιων μορφών ενέργειας. 

ΤΑ μεγάλα ποσοστά ηλιοφάνειας, οι άνεμοι, οι πηγές γεωθερμίας, τα νερά των ποταμών αποτελούν ενεργειακούς θησαυρούς για τη χώρα, που όμως μένουν αναξιοποίητοι, καθώς έχουν γίνει ελάχιστα έργα. 

Η αισιοδοξία που δημιουργήθηκε πριν από μερικά χρόνια, με το άνοιγμα στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, έχει βαλτώσει εξαιτίας της ανικανότητας του κράτους να ξεπεράσει τις αγκυλώσεις της γραφειοκρατίας και να συνδράμει ουσιαστικά. 

ΑΚΟΜΗ και για όσους επιθυμούν να εγκαταστήσουν στο σπίτι τους μια μικρή μονάδα φωτοβολταϊκών, τέθηκαν τόσα γραφειοκρατικά εμπόδια, που ουσιαστικά απαγορεύουν ή καθιστούν ασύμφορη οικονομικά την προσπάθεια. 

ΧΘΕΣ ο αρμόδιος υπουργός υποσχέθηκε το αυτονόητο: ότι θα αρκεί μια απλή άδεια από την Πολεοδομία για εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος σε σπίτια. 

ΜΕΝΕΙ βέβαια να υλοποιηθεί η εξαγγελία. Καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που δίδονται τέτοιες υποσχέσεις. 

ΚΑΙ δεν αρκεί για να υλοποιηθεί η δέσμευση της χώρας να παράγει, μέχρι το 2020, το 20% της ενέργειας που καταναλώνει από ανανεώσιμες πηγές... 

Η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει τάχιστα και στα επόμενα βήματα. 

Να δώσει ισχυρά κίνητρα, να ενημερώσει τους πολίτες για τα οφέλη που θα έχουν, να βοηθήσει με την εισαγωγή της σύγχρονης τεχνολογίας. 

ΑΡΚΕΤΑ έχει ζημιώσει τόσο το περιβάλλον όσο και την εθνική οικονομία και τα οικονομικά των πολιτών η σημερινή αδράνειά της. 
ΤΑ ΝΕΑ
ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Αν γίνονταν σήμερα εκλογές

Θα κέρδιζε με 5,71% το ΠΑΣΟΚ...
.
Η αναγωγή έγινε από το dimoskopia.  Αν γίνονταν σήμερα εκλογές το ΠΑΣΟΚ θα κέρδιζε με 5,71% διαφορά. Και φυσικά, αν οι οικολόγοι πέσουν κάτω από το 3%, το ΠΑΣΟΚ θα πάρει 154 - 155 έδρες.
Γ. ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ

 από press.gr


ΑΠΟ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ :

Σύμφωνα με εξώδικη δήλωση προς τον ίδιο τον Διοικητή τηςΕθνικής Τράπεζας, συνδικαλιστές καταγγέλλουν την παράνομη απασχόληση στην Εθνική Τράπεζα δικηγόρου, συνταξιούχου (!), στη θέση του Γενικού Διευθυντή Νομικών Υπηρεσιών και μάλιστα με υπέρογκες αποδοχές που συνολικά αγγίζουν ετησίως τα 620.000 ευρώ.
Συγκεκριμένα, ο σημερινός Γενικός Διευθυντής Νομικών Υπηρεσιών της Εθνικής, «εκλεκτός» του Διοικητή της Τράπεζας, επίσης αμειβόμενου με πάνω από 600.000 ευρώ ετησίως, είναι δικηγόρος, συνταξιούχος της πρώην Ιονικής Τράπεζας και με συμπληρωμένο το 65ο έτος της ηλικίας του από το Φθινόπωρο του 2005, που ανέλαβε καθήκοντα στην Εθνική Τράπεζα. …

Σύμφωνα, λοιπόν, με το αρ. 63Α του Κώδικα Περί Δικηγόρων (ν.δ. 3026/1954):
-    (παρ. 2) απαγορεύεται στους δικηγόρους που λαμβάνουν σύνταξη από Οργανισμό Κοινωνικής Ασφάλισης να παρέχουν αλλού νομικές ή δικηγορικές υπηρεσίες με πάγια περιοδική αμοιβή και έχουν υποχρέωση με δήλωσή τους στο Δικηγορικό Σύλλογο να επιλέξουν ένα από τα δύο.
-    (παρ. 6) απαγορεύεται σε δικηγόρους που έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας τους να προσληφθούν εφεξής για να παρέχουν δικηγορικές ή νομικές υπηρεσίες με πάγια περιοδική αμοιβή.
Και μάλιστα ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΜΕΤΕΡΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ λαμβάνει ετησίως (μεικτές αποδοχές το 2007):

Σύνταξη:                43.500 ευρώ το χρόνο
Μισθός:                 280.000 ευρώ το χρόνο
Bonus:                    300.000 ευρώ το χρόνο

ΣΥΝΟΛΟ:                623.500 ευρώ το χρόνο ή

52.000 ευρώ το μήνα ή
2.405 ευρώ μεροκάμματο ή

300 ευρώ, δηλαδή 102.000 δρχ. ΤΗΝ ΩΡΑ!

Επιπλέον έχει λάβει από την Εθνική Τράπεζα
για το έτος 2005                61.200 μετοχές
για το έτος 2006                30.000 μετοχές
ΜΕ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΤΙΜΗ και ανάλογα ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΚΕΡΔΟΥΣ από την πώλησή τους στην ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥΣ!!!

ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ


Άρης....ο Γλυκούλης!


Η νέα σειρά της κυβέρνησης....που "σίγουρα" θα αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους!
(δεν παίρνουμε και όρκο γι' αυτό!.......)



Πατήστε πάνω στη φώτο για μεγέθυνση.

Οι εφημερίδες σήμερα...


ΕΘΝΟΣ: Στο κενό τα «θα».
Με όχημα τα «γαλάζια» τρακτέρ, η κυβέρνηση επιχειρεί να διώξει τους αγρότες από τους δρόμους, χωρίς όμως να τα καταφέρνει.

ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

10000 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΡΚΤΕΡ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ...








Από τα σημερινάΝΕΑ...
ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ