Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

Εγκαίνια της νέας γεώτρησης της «Καβάλα Oil» από τον υπουργό Ανάπτυξης



Γεώτρηση πετρελαίου στον κόλπο της Καβάλας εγκαινίασε ο υπουργός Ανάπτυξης
Στην Καβάλα εγκαινιάστηκε το Σάββατο, από τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, η νέα γεώτρηση πετρελαίου, που υλοποιούν η ΚΑΒΑΛΑ OIL AE και η Ενεργειακή Αιγαίου ΑΕ, η οποία αναμένεται να παράγει 13.000 βαρέλια ημερησίως.
Η γεώτρηση που κόστισε 200 εκατομμύρια δολάρια θα αξιοποιήσει τα κοιτάσματα ''Ε'' και ''Βορείου Πρίνου''.
Ο υπουργός ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης χαρακτήρισε τη νέα γεώτρηση Ως «μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που υλοποιούνται, αυτή τη στιγμή, στη χώρα μας, συνολικού ύψους 200 εκατομ. δολαρίων», χαρακτήρισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, τη νέα γεώτρηση πετρελαίου, που υλοποιούν η ΚΑΒΑΛΑ OIL AE και η Ενεργειακή Αιγαίου ΑΕ στον κόλπο της Καβάλας και ειδικότερα, στα κοιτάσματα «Ε» και «Βόρειου Πρίνου»......
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΚΙ ΟΜΩΣ, ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΣΗΜΙΤΗΣ ΧΩΡΙΣΑΝ !...


Συναινετικά μεν και διαβιώνοντας, (πολιτικά), στην ίδια κομματική στέγη, αλλά πήραν διαζύγιο, το οποίο επισημοποιήθηκε στη συνάντηση που έκαναν την περασμένη Πέμπτη…
Ο Γ. Παπανδρέου ανακοίνωσε στον πρώην πρωθυπουργό, πως το νέο ΠΑΣΟΚ θα κυβερνήσει, εφαρμόζοντας στους δυο καίριους τομείς, την Οικονομία και το Κράτος, μια εκ διαμέτρου διαφορετική πολιτική, από εκείνη που υλοποίησαν οι κυβερνήσεις του, το διάστημα 1996-2003.

Η οικονομική πολιτική η οποία έχει σχεδιαστεί, κινείται μακριά από τις ιδέες και τις επιλογές του νεοφιλελευ-θερισμού, που ήταν η κατ΄ εξοχήν δεξαμενή τροφοδότησης των πολιτικών Σημίτη. Η νέα πολιτική στηρίζεται στη σύγχρονη έκδοση του Κεϋνσιανισμού και επαναφέρει το Κράτος σε ουσιαστικό ρόλο, τόσο στη λειτουργία των αγορών, όσο και στον τομέα των επενδύσεων.
Η πολιτική της συρρίκνωσης του Κράτους, προκειμένου ν΄ αποκτήσει τη μορφή του μικρού και επιτελικού μηχανισμού, τελειώνει. Οι πολιτικές της άκρατης λιτότητας, οι οποίες ποσώς ελάμβαναν υπ΄ όψη τους τη ζήτηση και το ρόλο της, (μέσα από την ενίσχυσή της), στο ξεπέρασμα μιας κρίσης, μπαίνουν στο ράφι.

Οι επεξεργασίες έχουν, σχεδόν, ολοκληρωθεί και ανακοινώνονται με τη σειρά. Ανακοινώθηκαν οι θέσεις για την «πράσινη ανάπτυξη» και σε λίγες ημέρες παρουσιάζεται το πρόγραμμα για το Κράτος, την «αναδόμησή του» και το νέο, ενισχυμένο ρόλο του.

Η κεντρική θέση του νέου ΠΑΣΟΚ, ξεκινάει με τη διαπίστωση πως η διεθνής κρίση που οδήγησε στην ύφεση, έχει την αιτία της, στο ό,τι οι αγορές αφέθηκαν να λειτουργήσουν ανεξέλεγκτες και χωρίς καμιά κρατική – διορθωτική, παρέμβαση.
Η ιδιωτικοποίηση των πάντων, έφερε και την αδρανοποίηση, ακόμα και των μηχανισμών Ελέγχου, οι οποίοι μπήκαν στο περιθώριο, όπως π.χ. και στην Ελλάδα, με την Τράπεζα Ελλάδος, την επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ή την Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Στην περίπτωση της Νέας Δημοκρατίας, χαρακτηριστικό είναι – πέρα των άλλων - και το παράδειγμα της αδρανοποίησης και της φίμωσης, ακόμα και της ανεξάρτητης αρχής για τον έλεγχο του μαύρου χρήματος, με τον εξοβελισμό του κ. Ζορμπά…

Παπανδρέου και Σημίτης, λοιπόν, χώρισαν, σ΄ ό,τι αφορά τις απόψεις και τις επιλογές, για την οικονομική πολιτική, , συμφώνησαν, όμως να είναι στο ίδιο κόμμα, διατηρώντας ο καθένας τις ιδέες του.
Μόνο που τώρα, αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, άρα και διαμορφωτής της πολιτικής της νέας κυβέρνησής του, είναι ο Γ. Παπανδρέου…

Σχετικά με τη χθεσινή επίσκεψη του Κ. Καραμανλή στο Αγρίνιο

Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, για θέματα Δημοσίων Έργων, Γιάννης Μαγκριώτης,  σχετικά με τη χθεσινή  επίσκεψη του Κ. Καραμανλή στο Αγρίνιο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

Ο κ. Σουφλιάς, ιδιαίτερα με το νέο του ρόλο μετά τον ανασχηματισμό, ανακοινώνει έργα, τα οποία συνήθως  δεν έχουν μελετητική  ωριμότητα, η κυβέρνηση  δεν έχει πραγματοποιήσει  καθόλου απαλλοτριώσεις και στις περισσότερες φορές δεν υπάρχουν και διασφαλισμένοι πόροι για την κατασκευή τους. Είναι γνωστό άλλωστε ότι έχουν τάξει 10 φορές το Δ΄ ΚΠΣ σε κάθε περιφέρεια, σε κάθε νομό, σε κάθε δήμο.

 Ο κ. Καραμανλής, χθες από το Αγρίνιο, «εκτέλεσε το έργο Ιόνια Οδός». Μόνο που στην Δυτική Ελλάδα και στην Ήπειρο γνωρίζουν πως η Ιόνια Οδός δεν έχει ξεκινήσει να κατασκευάζεται και είναι άγνωστο πότε θα ξεκινήσει, αφού με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, δεν απαλλοτρίωσε ούτε ένα μέτρο και δεν παρέδωσε τα γήπεδα, όπως όφειλε, στον παραχωρησιούχο μέσα στο 2008, για να αρχίσει η κατασκευή του έργου. Τα διόδια όμως από τον παραχωρησιούχο στον ΠΑΘΕ, νέα και αυξημένα, εισπράττονται ένα χρόνο τώρα.

Ο κ. Καραμανλής δεν θα έχει ενημερωθεί, είμαι βέβαιος, για τις αντιδράσεις και τις κινητοποιήσεις των κατοίκων στον Άγιο Στέφανο Αττικής, όπως και στις άλλες περιοχές, όπου επιβάλλονται τα νέα και αυξημένα διόδια.

Ο κ. πρωθυπουργός φωτογραφήθηκε χθες στη γέφυρα του Αχελώου, μέρος της παράκαμψης Αγρινίου, το οποίο  για πρώτη φορά δημοπρατήθηκε το 2003,  και έπρεπε ήδη από καιρό να έχει ολοκληρωθεί. Το έργο αυτό είναι  δημόσιο, δεν έχει καμία σχέση  με τα έργα που περιλαμβάνονται στη Σύμβαση Παραχώρησης που υπέγραψε η Ν.Δ για την κατασκευή της Ιόνιας Οδού και με την οποία, όταν θα κατασκευαστεί, θα συνδεθεί.

Ο κ. Καραμανλής φυσικά ούτε θα πληροφορήθηκε από τους αρμοδίους πως η Δυτική Ελλάδα είναι η πιο φτωχή περιφέρεια της χώρας και πως οι υποδομές που είχαν σχεδιαστεί από το  Γ΄  ΚΠΣ δεν έχουν υλοποιηθεί. Επίσης, πρέπει να ξέρει ότι στο Δ΄  ΚΠΣ  η Δυτική Ελλάδα έχει πολύ μικρή συμμετοχή, δυσανάλογη με τα προβλήματά της. Γι' αυτό απαιτείται ο επανασχεδιασμός του Δ΄ ΚΠΣ, με αποκλειστική κατανομή των πόρων στην περιφέρεια και ιδιαίτερα στις πιο φτωχές περιοχές.

Ειδικότερα, περιφέρειες όπως η Δυτική  Ελλάδα, χρειάζονται πρόσθετη υποστήριξη από την Πολιτεία, με ένα ειδικό αναπτυξιακό σχέδιο, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Αυτές όμως οι πολιτικές είναι μακριά και από τις σκέψεις της Ν.Δ, γι' αυτό και η ελληνική περιφέρεια πληρώνει ακόμα πιο ακριβά το τίμημα της πολιτικής της.

Αυτός είναι ο λόγος που ο κ. πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Αγρίνιο, όπως και άλλες περιοχές της χώρας, για λίγες ώρες, σε προστατευόμενο κομματικό περιβάλλον, προσπαθώντας να πείσει τον κόσμο ότι η κυβέρνηση παράγει έργο. Όπως θα διαπίστωσε ότι και στο Αγρίνιο οι πολίτες είναι αδιάφοροι γι' αυτές τις  επισκέψεις και έχουν πάρει ήδη τις πολιτικές τους αποφάσεις.

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Το ανέκδοτο της ημέρας!


Συναντιούνται 4 φίλοι από το Στράτο μετά από 30 χρόνια. Αφού είπαν για τα παλιά η συζήτηση μεταφέρεται στο πόσο πετυχημένα έγιναν τα παιδιά τους. Στον 4ο τις παρέας δεν του άρεσε αυτό και πήγε στη τουαλέτα για να αποφύγει τα δυσάρεστα. - "Ο δικός μου γιος έγινε μεγάλος αρχιτέκτονας, βγάζει εκατομμύρια. Αφού να σκεφτείτε έκανε δώρο σε ένα φίλο του μια βίλα που κόστισε 100.000.000", λέει ο 1ος κοιτάζοντας τους άλλους γεμάτος καμάρι. - "Ο δικός μου έκανε δώρο σε ένα φίλο του ένα 20μετρο σκάφος άξιας 150.000.000", λέει ο 2ος γεμίζοντας υπερηφάνεια για το παιδί του. - "Σιγά τα έξοδα", λέει ο 3ος. "Ο δικός μου που είναι μεγάλος χρηματιστής δώρισε στο φίλο του μετοχές που σήμερα αξίζουν πάνω από 500 εκ". Τότε βλέπουν όλοι τον 4ο της παρέας που έρχεται χωρίς να έχει ακούσει τίποτα και μετά από πολλή πίεση αναγκάζεται να πει και αυτός τα δικά του. - "Ο δικός μου γιος είναι ένα κοπρόσκυλο όλη την ημέρα ξάπλα, ύπνο και καλό φαΐ.», απαντά αυτός. Και πως ζει τον ρωτούν οι φίλοι του; Δεν πιστεύουμε να τον ταΐζεις ακόμη; - "Αστα να πάνε! Εχει βρει 3 παλιοαδερφές, τις πηδάει και αυτές τον συντηρούν και του κάνουν και καλά δώρα. Ο ένας του αγόρασε μια ΒΙΛΛΑ, ο άλλος ένα σκάφος και ο τρίτος του έδωσε 500 εκ σε μετοχές. Κοντεύω να τρελαθώ από τη ντροπή μου.", απαντά.
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Ύπνε που πέρνεις τα παιδιά..


ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Σάλος για την αποκάλυψη ότι ο γιος του Βουλγαράκη αναφέρει στο facebook πως "κάθε δημοσιογράφος είναι και πουτάνας γιός"


(πατήστε πάνω στην εικόνα για μεγέθυνσης)

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - Γιός βουλευτή βρίζει τους δημοσιογράφους και τις μαμάδες τους στο facebook

Tην αποκάλυψη έκανε το blog
 enimerwsi-gr.blogspot.com, την οποία και κακώς έκλεψε το zougla.gr χωρίς να αναφέρει πηγή!

http://enimerwsi-gr.blogspot.com/2009/03/blog-post_8227.html

Η ανακοίνωση του 
blog:

"Ο λόγος της δημοσίευσης της φράσης του 
κ. Βουλγαράκη δεν ήταν ούτε για λόγους δημοσιότητας αλλά ούτε για λόγους εντυπωσιασμού. Αυτό που μας έκανε εντύπωση αλλά μας στενοχώρησε κιόλας είναι ο τρόπος που εκφράζεται γιός βουλευτή του Ελληνικού κοινοβουλίου σε έναν χώρο όπως είναι αυτός του facebook.
Θα δεχτούμε ότι οι συνομιλίες του παιδιού είναι ιδιωτικές, όμως θα ήταν αμέλεια του να μην γνωρίζει το γεγονός ότι όσα δημοσιεύει είναι πάρα πολύ εύκολο να γίνουν γνωστά. Αυτό μας έκανε άσχημη εντύπωση και αυτό παρουσιάσαμε. Θα θέλαμε επίσης να σας ενημερώσουμε ότι στείλαμε μήνυμα στον κ. 
Αποστόλη Βουλγαράκη και θα περιμένουμε την απάντηση του για να τη δημοσιεύσουμε.
Εμείς σας enimerwsi-gr δεν έχουμε και δεν θα έχουμε ποτέ τίποτα προσωπικό με κανέναν. Όμως ότι βλέπουμε και δεν το θεωρούμε σωστό θα το δημοσιεύουμε!"


MΠΟΣΤΑΝΙ

"Ο Καρατζαφέρης γύριζε τσοντοταινίες"



Το είπε ο 
Νίκος Κακαουνάκης στην εκπομπή Μega Σαββατοκύριακο πριν από λίγο..

"...Ο Γιώργος Καρατζαφέρης είναι γνωστόν πως γύριζε τσοντοταινίες την εποχή του Γκουσγκούνη..." 

Και φυσικά έμειναν όλοι εκεί στο πάνελ,μαζί τους και 
ο Άδωνις Γεωργιάδης που ήταν στη παρέα,ο οποίος κατευθείαν αντέδρασε και είπε πως είναι συκοφαντίες.

Τώρα εμείς δεν μπορούμε να ξέρουμε αν είναι αλήθεια ή όντως συκοφαντίες, απλά όμως το αναφέρουμε γιατί έπεσε σαν είδηση βόμβα στα αυτιά μας.
από hakis-hakis
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Αυστηρή προειδοποίηση στις ΗΠΑ από τον Κινέζο πρωθυπουργό


Για πρώτη φορά η Κίνα ξεκαθαρίζει ότι δεν θα ανεχτεί “παιχνίδια” με τα αποθεματικά της

Σε αυστηρούς τόνους κινήθηκε η σημερινή ομιλία του Κινέζου πρωθυπουργού σήμερα, μπροστά σε υπουργούς οικονομικών και τραπεζίτες στο Λονδίνο. Αποδέκτης της ευθείας προειδοποίησης ήταν οι ΗΠΑ και οι σκέψεις που εκφράζονται από την κυβέρνηση του Ομπάμα για πιθανή υποτίμηση του Δολαρίου με παράλληλη αύξηση των επιτοκίων.

Αυτό που φαίνεται ότι εξόργισε την Κινεζική ηγεσία είναι οι αιτιάσεις στελεχών του Λευκού Οίκου περί επικείμενης πώλησης μέρους των Αμερικανικών ομολόγων που κατέχει η Κινέζικη πλευρά, γεγονός που θα ήταν καταστροφικό για την Αμερικανική οικονομία στην παρούσα συγκυρία.
Ο Κινέζος πρωθυπουργός όχι μόνο διέψευσε τις φήμες αυτές αλλά δεσμεύτηκε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να επενδύει στην Αμερικάνικη οικονομία. Απαίτησε λοιπόν από τις ΗΠΑ να διαφυλάξουν την αξιοπιστία τους και να εγγυηθούν το χρέος τους προς την Κίνα το οποίο υπερβαίνει το 1 τρισεκατομμύριο Δολάρια.
Στην ουσία, η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος δανειστής των ΗΠΑ εδώ και χρόνια, με συνεχώς αυξανόμενα μεγέθη. Αυτό το χρέος ήταν και ο στόχος εκατοντάδων οικονομικών παραγόντων των ΗΠΑ που από το 2006 προσπαθούσαν απεγνωσμένα να πείσουν το Κινεζικό δημόσιο να ανταλλάξει τις ισχυρές κρατικές ομολογίες με τα επίμαχα τοξικά ομόλογα, υποσχόμενοι εξωφρενικές αποδόσεις ακόμα και λίγες εβδομάδες πριν την κατάρρευση της Lehman Brothers.
Η Κινεζική κυβέρνηση είχε δώσει σαφείς εντολές προς όλα τα στελέχη να μην εμπλακούν σε καμμία περίπτωση σε τέτοιες δοσοληψίες, αφού γνώριζε πως τα αποθεματικά της ήταν ο ξεκάθαρος στόχος των μεσαζόντων. Οι αρμόδιες υπηρεσίες γνώριζαν εξ αρχής αυτή την προσπάθεια και που αποσκοπούσε.
Τώρα που η μεθόδευση αυτή δε βρήκε πρόσφορο έδαφος, οι ίδιοι κύκλοι στις ΗΠΑ προετοιμάζουν κλίμα επισφάλειας για την Αμερικανική οικονομία προκειμένου να υποτιμήσουν το εν λόγω χρέος ζημιώνοντας την Κινέζικη οικονομία. Εξ ου και η αυστηρή προειδοποίηση που δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες.
από olympiada 
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Οι σημερινές δημοσκοπήσεις


Από το http://kafeneio-gr.blogspot.com

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ : Ξανά μπροστά η Νέα Δημοκρατία


(πατήστε πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)


Νέα Δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την εταιρία
 Oneiron Analysis για λογαριασμό του hakis-hakis.blogspot.com
,
φέρνει σαν πρώτο κόμμα τη Νέα Δημοκρατία που υπολείπεται από τοΠΑΣΟΚ με 6 μονάδες, και βάζει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό.

Στην Δημοσκόπηση συμμετείχαν 
10.000 προβατάκια,και η διάρκειά της ήταν one night stunt.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί πως τη δημοσκόπηση την παρουσίασε ο ίδιος ο 
Πρωθυπουργός στους συνεργάτες του στη Ριγηλής,οι οποίοι ακόμη ψάχνονται που την βρήκε.

Εμείς λοιπόν σας δείχνουμε την απάντηση με στοιχεία!



ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Τα πρωτοσέλιδα...

Ολα τα Πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων. 

ΜΠΟΣΤΑΝΙ