Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Η Πετρούλα και η …..χοντρούλα!!!


ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ
ΚΑΝΤΕ ΜΕ... ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙΡΟΥ !!!...
                                                                                    


Το είδαμε κι αυτό... Η Πετρούλα μας να ζητάει... Υπουργοποίηση, υποσχόμενη να δουλέψει σκληρά, σαν Υπουργός Καιρού, στον Πρωθυπουργό...
Εδώ που τα λέμε, σου λέει η κοπέλλα, οι άλλοι Υπουργοί... καλύτεροι είναι ;;;....

ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΕΚΔΟΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ



Είναι απίστευτο το χάος που επικρατεί απο τη Δευτέρα στο κτίριο που στεγάζεται ο ΕΔΟΕΑΠ. Ο λόγος είναι τα δελτία Κοινωνικού Τουρισμού που μοιράζονται στους δικαιούχους ασφαλισμένους του ΕΔΟΕΑΠ στον 1ο όροφο. Οι περισσότεροι δικαιούχοι σπεύδουν με τα αυτοκίνητα τους με αποτέλεσμα να δημιουργείται το αδιαχώρητο στο περιορισμένης χωρητικότητας υπόγειο parking του ΕΔΟΕΑΠ. 

Εκείνο που μας έκανςε εντύπωση όμως χθες το πρωί ήταν ο οδηγός ενός Porsche Cayenne και ο οδηγός Range Rover οι οποίοι είχαν ξεσηκώσει τη γειτονιά με τα κορναρίσματα τους για να εξαναγκάσουν τον δύσμοιρο σεκιουριτά να τους βρεί χώρο να παρκάρουν τις λιμουζίνες τους αγνοώντας οτι είχαν κλεισει για πάνω απο 30 λεπτά το δρομο δημιουργώντας κυκλοφοριακό έμφραγμα. 

ΑΠΟΡΙΑ 1η Αφού έχουν μια σχετική οικονομική άνεση οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι του ΕΔΟΕΑΠ γιατί δεν πήγαιναν να αφήσουν τα αυτοκίνητά τους στο parking 20 μέτρα πιο πάνω πληρώνοντας 10 ευρω αλλά περίμεναν στη μέση του δρόμου να αδειάσει θέση στο parking του ΕΔΟΕΑΠ?

ΑΠΟΡΙΑ 2η Ο γνωστός φραγκατος εκδότης - επιχειρηματίας - δημοσιογράφος δεν ντράπηκε να στείλει τον οδηγό του με το πολυτελέστατο jeep για να παραλάβει το δελτίο κοινωνικού τουρισμού που δικαιούται? 

ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΦΤΩΧΙΑ ΕΠΕΣΕ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ?

Συνάντηση Τσίπρα - Παυλόπουλου 

Δεν επιτρέπονται σχόλια

από ΑΝΑΡΧΟΚΟΜΜΟΥΝΙ
ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Λαϊκή απαίτηση: H Πετρούλα στην Ε.Σ.Η.Ε.Α.

Δεν κατάλαβα... Ρατσισμός;
Γιατί να μην μπει στην Ε.Σ.Η.Ε.Α.;
Μήπως είναι καλύτερα κάποια «μέλη»;
από anarxokommouni.
ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ


ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ
1. 151 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
2. Η παιδεία σε αναταραχή

και...
3. ο Σαμαράς στην κυβέρνηση
σαν να ζούμε το 1993... 
η ιστορία επαναλαμβάνεται!

συμπέρασμα:
Κωστάκη την έχεις βάψει!
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ:

Ποια είναι η μεγαλύτερη "κατάρα" για τον Κωστάκη;
"Να σου καεί το playstation!"

Γιατί ο Τεό το "παίζει" αθώα περιστέρα;
Γιατί έχει μαζί του το... Άγιο Πνεύμα!

Γιατί ο Σουφλιάς παριστάνει τον κουφό;
Δεν τον παριστάνει, ΕΙΝΑΙ!




Ο εθνάρχης
πατριάρχης
είχε δίκιο:
"Ανήκομεν
εις την
(άγρια)
Δύσιν"

Μάχες χαρακωμάτων 

στα αγροτικά μπλόκα

Σκληρές διαπραγματεύσεις στα συντονιστικά των αγροτών σε όλη την Ελλάδα. Τμηματική αποχώρηση, μέσα σε κλίμα έντασης, στα Τέμπη. Αρραγές το μέτωπο σε Προμαχώνα, Αλαμάνα και γέφυρα Αχελώου. Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας.«Σπάνε» τα μικρότερα μπλόκα στην Ανατολική Μακεδονία.

Σε συμβολικό αποκλεισμό της νομαρχίας Μαγνησίας προχώρησαν οι αγρότες του ΒόλουΣε συμβολικό αποκλεισμό της νομαρχίας Μαγνησίας προχώρησαν οι αγρότες του ΒόλουΔιασπάται το μπλόκο των Τεμπών, εν μέσω μιας θυελλώδους συνεδρίασης της συντονιστικής επιτροπής. Ορισμένοι αγρότες - που κυρίως πρόσκεινται στη Ν.Δ- αποφάσισαν να αποχωρήσουν, ενώ κάποιοι άλλοι παραμένουν στα Τέμπη. Η συντονιστική επιτροπή εξακολουθεί να συνεδριάζει. Τα τρακτέρ, πάντως, θα παραμείνουν δεξιά και αριστερά του δρόμου χωρίς να παρεμποδίζουν την κυκλοφορία. Τη θέση αυτή υποστήριξε και ο πρόεδρος της ΕΑΣ Λάρισας Θανάσης Κοκκινούλης. Τη συνέχιση του αποκλεισμού του δρόμου αποφάσισαν στο μπλόκο της Νίκαιας.

Οι αγρότες στο μπλόκο του Προμαχώνα παραμένουν αμετακίνητοι και δηλώνουν πως θα συνεχίσουν τον αγώνα τους ενώ χθες ενισχύθηκε η δύναμή τους, με 100 περίπου τρακτέρ. Η Εθνική Οδός Σερρών – Προμαχώνα παραμένει κλειστή, στο ύψος του Τελωνείου και παρά το γεγονός ότι κατά τακτά χρονικά διαστήματα ανοίγει για να περάσουν νταλίκες με ευπαθή προϊόντα, οι ουρές που έχουν δημιουργηθεί ξεπερνούν τα 20 χιλιόμετρα. Ανυποχώρητοι και οι αγρότες στο μπλόκο της γέφυρας Αχελώου. Παραμένει αποκλεισμένη η εθνική οδός Αντιρίου-Ιωαννίνων. Οι αγρότες του νομού Ηρακλείου αποφάσισαν να παραμείνουν, για δεύτερη μέρα, στο μπλόκο Λινοπεραμάτων.

Πριν από λίγο αποχώρησαν οι αγρότες από το μπλόκου του Ευήνου ποταμού. Κλειστή είναι και σήμερα κατά περιόδους τα Μάλγαρα και η Εγνατία οδός από τα Γρεβενά μέχρι και τη Χρυσούπολη Καβάλας, ενώ ενισχύεται το μπλόκο στην Κουλούρα Ημαθίας. Στην Πελοπόννησο, μετά την άρση αποκλεισμού της εθνικής οδού, στο ύψους του Ισθμού, τμηματικά κλείνουν το δρόμο στην Πατρών - Πύργου, στον κόμβο της Μαραθιάς. Την αποχώρησή τους αύριο αποφάσισαν οι αγρότες του Νέστου, που συμμετέχουν στο μπλόκο της Χρυσούπολης, καθώς και οι αγρότες από το μπλόκο των Κερδυλλίων.

Ανοιχτά παραμένουν τα τελωνεία Ευζώνων και Δοϊράνης, όπου το μεσημέρι οι αγρότες θα συνεδριάσουν για να εξετάσουν την πορεία των κινητοποιήσεων τους.

από ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 

ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Τρομερό: Τετάρτη σήμερα και στο MEGA δείχνουν την Δημοσκόπηση της GPO της Κυριακής για τον ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟ!!!

Τετάρτη 28 Ιανουαρ. ώρα 07:00.. MEGA : Εκπομπή : 
Κοινωνία Ωρα.....και ξαφνικά επιμένουν στην Δημοσκόπηση της GPO της Κυριακής 25-01-09! And now ladies and jentlemen the kataliloteros is : Mr Karamanlis!!! ΗΜΑΡΤΟΝ κύριοι!!! το εμπεδώσαμε είναι ο Καταλλλλλλ...gentleman !!!

Η Μαγκιά του Πακέτου « Χάκη »

Από το όριο στο περιθώριο...
Μαθαίνουμε ότι το  «νομισματοκοπείο» ΕΛΓΑ σκέπτεται να καλύψει το «πακέτο - Χάκη» δηλαδή την μαγκιά Χατζηγάκη! με δάνειο που είχε εγκριθεί να λάβει από ΑΤΕ - Εθνική με εγγύηση του Δημοσίου, δηλαδή των λοιπών φοροπηδημένων, για να πληρώσει τις αποζημιώσεις του 2008! Υπουργοί και , βουλευτές της Ν.Δ. σε δημόσιες δηλώσεις τους παραδέχονται επίσης ότι η λύση μαγκιά «Χάκη» μέσω του «νομισματοκοπείου» ΕΛΓΑ αντίκειται στους κανόνες της Ε.Ε, που απαγορεύουν τις επιδοτήσεις αγροτικών προϊόντων, και σε τέτοιες περιπτώσεις το λογαριασμό προστίμου, οι άγριοι της Ε.Ε τον στέλνουν πολύ μετά στα τέκνα των φοροπηδ....Ιθαγενών ! Αυτά τα παιδιά των 18-25 ετών είναι που θα στείλουν φαντάζομαι και τον Χάκη και τον προϊστάμενό του στο περιθώριο της Ιστορίας ..κοντός ψαλμός αλληλούια!

Πρόστιμα-μαμούθ για παράνομες προμήθειες στις πιστωτικές κάρτες


Πρόστιμα-μαμούθ 
10,2 εκατομμυρίων ευρώ σε 17 τράπεζες για την επιβολή αδικαιολόγητης προμήθειας στις αναλήψεις χρημάτων από πιστωτικές κάρτες θα ανακοινώσει σήμερα το Υπουργείο Ανάπτυξης
Οι προμήθειες που επιβάλλουν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για την ανάληψη μετρητών με «πλαστικό χρήμα» φτάνουν ακόμα και τα 20 ευρώ ανά συναλλαγή (ανάλογα με την τράπεζα και το ύψος του ποσό) και προστίθενται στο ήδη υψηλό επιτόκιο, με το οποίο οι τράπεζες επιβαρύνουν τους πελάτες τους. Κατά περίπτωση, το επιτόκιο αυτό ξεπερνά ακόμα και...
το 20% και είναι έως και 2% αυξημένο σε σύγκριση με το επιτόκιο αγορών με πιστωτική κάρτα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, οι τράπεζες στις οποίες επιβάλλεται το πρόστιμο είναι (με αλφαβητική σειρά): AlphaBank, AspisBank, Citibank, Eurobank, MarfinPopularBank, MillenniumBank, ProtonBank, ATEBank, GenikiBank, Εθνική Τράπεζα, Ελληνική Τράπεζα, EmporikiBank, Πανελλήνια Τράπεζα, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Τράπεζα Αττικής, Τράπεζα Κύπρου και Τράπεζα Πειραιώς.

Σημειώνεται ότι η επιβολή της προμήθειας αυτής έχει ήδη κριθεί παράνομη από τα δικαστήρια, όμως οι τράπεζες συνεχίζουν να την εφαρμόζουν, σε πείσμα των αποφάσεων.

Για το θέμα αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να κάνει δηλώσεις ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γιώργος Βλάχος

Από τα ΝΕΑ.

ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Προφυλακίστηκε ο Αρχιμανδρίτης...

και οι Συμεωνίδης-Ηλιόπουλος...
Ο αρχιμανδρίτης Φώτης Μακρυστάθης παίρνει το δρόμο για τον Κορυδαλλό. Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο το δικαστήριο στο Πειραιά όπου προσήχθη , αποφάσισε την προ
φυλάκισή του. Επίσης προφυλακίστηκαν και οι δυο άλλοι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στο κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας Ηλιόπουλος και Συμεωνίδης που είχαν προσαχθεί στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων.
Στη φυλακή τρεις στους τρεις... και επαμφίενται  εις τας χείρας και άλλων .... σωματικών οργάνων των συγκρατουμένων τους...

ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Συβασιούχοι Γεωπόνοι θα υπογράψουν τα 500 εκ. στους αγρότες!

Το πακέτο με τα 500 εκ. ευρώ θα δοθεί στους αγρότες όπως ήδη έχει εξαγγείλει ο Υπουργός κ.Χατζηγάκης μέσω του ΕΛΓΑ με το σύστημα των απoζημιώσεων.
Η ενίσχυση "βοήθειας" του αγροτικού εισοδήματος βαφτίζεται με τις ευλογίες της Κυβέρνησης, καταστροφή από καιρικά φαινόμενα,αντίθετα με τις επιταγές της Ευρωπαικής ένωσης,και από συμβασιούχους Γεωπόνους θα ζητηθεί να φέρουν εις πέρας το ελεγκτικό έργο.

Στη χώρα του παραλόγου οι συνάδελφοι γεωπόνοι εκτιμητές,θα επωμισθούν την ευθύνη να εκτιμήσουν και να υπογράψουν για κάτι που στην πραγματικότητα δεν υφίσταται.
Η Κυβέρνηση θέλει να σταματήσει τα μπλόκα με τις πλάτες των συμβασιούχων,και θα τους αναγκάσει να υπογράψουν με εντολές των προισταμένων-εποπτών τα πορίσματα φυτικού κεφαλαίου με ποσοστά ζημιών που θα υπαγορευθούν,ανά είδος καλλιέργειας.

Το 70% του συνόλου των εργαζομένων του ΕΛΓΑ καλύπτεται κάθε χρόνο με συμβασιούχους(670 τον αριθμό) και την ευθύνη για την υπογραφή των πορισμάτων φέρουν οι ίδιοι.

Η Κυβέρνηση και ο κ.Παυλόπουλος με το περίφημο Π.Δ 164/2004 διαλαλεί ότι οι όμηροι συμβασιούχοι του ΕΛΓΑ δεν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες,αλλά τόσα χρόνια σε κάθε γωνιά της Ελλάδας τρέχουν για να καλύψουν ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ την κομματική αγροτική πολιτική τους.

Να παρέμβει ο Σύλλογος εργαζoμένων του ΕΛΓΑ,ο Σύλλογος των Συμβασιούχων,το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο και να μην δεχτούν να συμμετέχουν σε αυτήν την απάτη.
από agroanergos
το μποστάνι
ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ


ΤΑ ΝΕΑ
ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Φωτογραφία

Του Γ. Χρ. 
Παπαχρήστου gpapachristos@dolnet.gr

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 28 Ιανουαρίου 2009
ΑΝ ΔΕΧΘΟΥΜΕ την άποψη, που φοριέται πολύ τελευταία, ότι οι δημοσκοπήσεις «είναι μία φωτογραφία της στιγμής», απορούμε με την... αυτοσυγκράτηση που δείχνει ο Καραμανλής! Εδώ του λένε, του υποδεικνύουν για την ακρίβεια, ότι η ψαλίδα με το ΠΑΣΟΚ κλείνει, και πως έχει περιοριστεί σε τέτοιο βαθμό που μπορεί να κερδίσει τις εκλογές. Γιατί δεν τις κάνει λοιπόν; Τι είναι εκείνο που τον συγκρατεί; Ποιο είναι αυτό που τον αποτρέπει; Εδώ τα στοιχεία το λένε καθαρά: είναι αξιόπιστος, επιμελής, οργανωμένος, αποφασιστικός, είναι Ο καταλληλότερος! Ως εκ τούτου μπορεί να λύσει το πρόβλημα της οικονομίας, να διαχειριστεί την κοινωνική κρίση, να επιλύσει τα προβλήματα των αγροτών, διότι ως γνωστόν τα προηγούμενα πέντε χρόνια δεν ήταν αυτός Πρωθυπουργός, αλλά κάποιος άλλος που τον υποδυόταν, και χρησιμοποιούσε- άκουσον, άκουσον- μέχρι το ίδιο όνομα!.. 

Για λόγους, λοιπόν, που αδυνατούμε να συλλάβουμε με το φτωχό μας το μυαλό, ο Καραμανλής εξακολουθεί να αγνοεί τις δημοσκοπήσεις, αδιαφορεί για το προφανές συμφέρον γι΄ αυτόν, και δεν κάνει εκλογές. Μα τι άλλο περιμένει; Εδώ φως φανάρι, του το λένε, του το φωνάζουν, τις κερδίζει τις εκλογές. Εκτός πια κι αν αυτός ξέρει κάτι περισσότερο και (τους) το κρατάει μυστικό... 
ΤΑ ΝΕΑ
ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Πώς λέγεσαι αν κόψεις ένα...

...και πώς αν κόψεις 50 δέντρα;
.
Από το http://www.dcorfu.blogspot.com/

.


«Άντε γεια»

Του Γιάννη Λ. Πολίτη

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 28 Ιανουαρίου 2009
Στη Ν.Δ. θα πρέπει να θυμηθούν πότε το ΠΑΣΟΚ πήρε την κάτω βόλτα: το 1996, όταν διέρρηξε οριστικά τη σχέση με τους αγρότες που είχε χτίσει με μαεστρία επί δύο δεκαετίες ο Ανδρέας Παπανδρέου. Η χαριστική βολή μάλιστα δόθηκε όταν η Αστυνομία με ένα πράγματι πονηρό σχέδιο ξεφούσκωσε νύχτα τα λάστιχα από τα τρακτέρ για ανοίξουν οι δρόμοι. Η Ν.Δ. τώρα ζει ημέρες ΄96. Χάνει κάθε μέρα ένα μεγάλο μέρος από τα... κέρδη του Κώστα Καραμανλή στον Κάμπο. Είναι γεγονός πως οι μικρομεσαίοι και οι αγρότες έδωσαν δύο μεγάλες νίκες στη Ν.Δ. Οι πρώτοι από τον μαύρο Σεπτέμβρη Αλογοσκούφη είπαν «άντε για» στην κυβέρνηση. Τώρα, ήρθε η ώρα των αγροτών να την αποχαιρετήσουν. 
ΤΑ ΝΕΑ
ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Εγκατάλειψη

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 28 Ιανουαρίου 2009
ΤΟΥΣ αγρότες τους θυμόμαστε μια φορά τον χρόνο όταν κατεβαίνουν σε διαμαρτυρίες και στήνουν μπλόκα στους δρόμους. Μόλις φύγουν τους ξεχνάμε- κι εμείς αλλά κυρίως και η κυβέρνηση. 

ΣΑΝ να αγνοούμε ότι από τη γεωργία εξαρτάται άμεσα η ποιότητα της ζωής μας και για τα τρόφιμα που καταναλώνουμε αλλά και για την προστασία του περιβάλλοντος- τα δάση, τους υδάτινους πόρους ή τη χρήση φυτοφαρμάκων. 

ΚΑΙ οι μεν πολίτες δικαιολογημένα ενοχλούνται από την αναστάτωση που προκαλούν τα μπλόκα και τις αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις που ασφαλώς έχουν. 

Η πολιτεία ωστόσο δεν μπορεί ούτε να εκπλήσσεται αλλά ούτε και να απορεί που οι αγρότες καταφεύγουν σε τέτοιες ακραίες αντιδράσεις. Γιατί βέβαια αισθάνονται εγκαταλελειμμένοι και αβοήθητοι στην προσπάθειά τους να σταθούν στη διεθνή αγορά. 

ΝΑ είμαστε ωστόσο σαφείς: οι ευθύνες βαρύνουν και παλαιότερες κυβερνήσεις όπως όμως βαρύνουν και τις κατά καιρούς αγροτικές ηγεσίες που έκαναν ελάχιστα πράγματα για να αντιμετωπίσουν τον διεθνή ανταγωνισμό. ΠΟΥ είναι τα έργα υποδομής, για παράδειγμα, που θα έλυναν το πρόβλημα της λειψυδρίας; Πού είναι οι συνεταιρισμοί που θα αναλάμβαναν την τυποποίηση των προϊόντων, την αξιοποίηση οικονομιών κλίμακας και την οργανωμένη προώθησή τους στο εξωτερικό; 

ΚΑΙ πότε επιτέλους θα επιτευχθεί αυτή η περίφημη αναδιάρθρωση της ελληνικής γεωργίας και η στροφή της σε νέες δυναμικές καλλιέργειες που θα έλυναν το πρόβλημα των χαμηλών τιμών; ΤΟ παράδοξο είναι ότι η λύση βρίσκεται δίπλα μας. Γιατί ήδη υπάρχουν πολλές περιπτώσεις μεμονωμένων πρωτοβουλιών από αγρότες, αλλά και κάποιους συνεταιρισμούς που έχουν αντιμετωπίσει με επιτυχία αυτά τα προβλήματα. 

ΘΑ χρειαστεί σχέδιο και οργανωμένη προσπάθεια για να περάσουν αυτά τα οφέλη σε όλους τους αγρότες. Κι αυτή είναι η μεγάλη ευθύνη και το χρέος της κυβέρνησης. 
ΤΑ ΝΕΑ
ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Έφυγε στα 84 ο αντιστασιακός

 Πάνος Τζαβέλας


Αγωνίστηκε σ’ ολόκληρη τη ζωή του για έναν καλύτερο κόσμο και για την απελευθέρωση της πατρίδας του από του Γερμανούς κατακτητές. Τραυματίστηκε, φυλακίστηκε, έχασε το δεξί του πόδι αλλά έμεινε πιστός στις αρχές του και τον αγώνα του.

Μεταλαμπάδευσε σε χιλιάδες νεότερους ανθρώπους τα ιδανικά και τα τραγούδια της Αντίστασης, δίνοντας κάθε βράδυ και για πολλά χρόνια τον καλύτερό του εαυτό στην μπουάτ «Λήδρα», στην Πλάκα.

Αυτός ήταν, με λίγα λόγια, ο Πάνος Τζαβέλας που έφυγε σήμερα, στα 84, από τη ζωή.

Η αντιστασιακή του δράση

Γεννιέται το 1925 στην Κοζάνη. Όταν ξεσπάει ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος είναι μαθητής γυμνασίου. Η αντιστασιακή του δράση ξεκινάει με τη γερμανική κατοχή και ξεδιπλώνεται μέσα από τις γραμμές της ΕΠΟΝ.

Την επόμενη χρονιά εντάσσεται στον ΕΛΑΣ και βγαίνει στο βουνό απ’ όπου μάχεται τον κατακτητή. Ξαναβγαίνει στο βουνό και μετά την απελευθέρωση, μέσα από τις τάξεις του Δημοκρατικού Στρατού.

Τραυματίζεται, συλλαμβάνεται και ακρωτηριάζεται στο δεξί του πόδι. Τα επόμενα χρόνια η ζωή του δοκιμάζεται στα κελιά των φυλακών.

Τρεις φορές σε θάνατο

Δικάζεται τρεις φορές σε θάνατο. Αρρωσταίνει βαριά το 1959 από τη νόσο του Burgen και μεταβαίνει στη Σοβιετική Ένωση για θεραπεία όπου και παραμένει έως το 1965.

Στη Σοβιετική Ένωση θεραπεύεται, σπουδάζει μουσική και γνωρίζει τον μεγάλο μουσικό Ντιμίτρι Σοστακόβιτς.

Επιστρέφει στην Ελλάδα και τρία χρόνια αργότερα, το 1968, συλλαμβάνεται από το καθεστώς των συνταγματαρχών. Φυλακίζεται για παράνομη δράση ενάντια στη χούντα.

Βγαίνει από τη φυλακή το 1971 με «ανήκεστο βλάβη» και ξεκινά να παίζει ως μουσικός στις μπουάτ της Πλάκας όπου τον βρίσκει η μεταπολίτευση. 

Στη «Λήδρα» της οδού Κυδαθηναίων

Ελεύθερα, πλέον, τραγουδά τα τραγούδια της Εθνικής Αντίστασης στην μπουάτ «Λήδρα» της οδού Κυδαθηναίων.

Αξέχαστες βραδιές ζουν χιλιάδες νέοι που έρχονται σ’ επαφή με το πνεύμα της αντίστασης αλλά και αντιστασιακοί που θυμούνται τις παλιές ημέρες της αγωνιστικής τους δράσης.

Αρκετές φορές δίνει και τρεις παραστάσεις τη βραδιά προκειμένου να χωρέσουν όλοι στο μαγαζί και να μη χάσουν το πρόγραμμα. 

Αξέχαστο θα μείνει το τραγούδι που, ανάμεσα σε άλλα, είχε συνθέσει ο ίδιος, στιγματίζοντας τη μικροαστική αντίληψη και το συμβιβασμό: «Έντιμε άνθρωπε κυρ Παντελή...». 

Μηνύματα από ΣΥΝ και ΠΑΣΟΚ

«Θα κρατήσουμε στη μνήμη μας το πάντα φωτεινό του πρόσωπο, τη δυνατή του φωνή, τα μεγάλα αντιστασιακά τραγούδια στα οποία ταξιδέψαμε με την κιθάρα του. Αντίο σύντροφε Πάνο» αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή  του το Τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΝ.

«Μας δίδαξε ήθος με την προσωπική του στάση και την αξία των ανυπότακτων συνειδήσεων με το αντάρτικο τραγούδι που ερμήνευσε με μοναδικό τρόπο» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος Τύπου του  ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου.  

Η κηδεία

Η κηδεία του Πάνου Τζαβέλα θα γίνει την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου, στις 14.00 στο Νεκροταφείο Σχιστού.

από ΤΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Αμερικανίδα γέννησε οκτάδυμα!


Μία γυναίκα στην Καλιφόρνια γέννησε οκτάδυμα, έξι αγόρια και δύο κορίτσια που όλα φαίνεται να είναι καλά στην υγεία τους, όπως ανακοίνωσε η ιατρική ομάδα που συμμετείχε στον τοκετό.

Σύμφωνα με το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι KCAL9 τα μωρά, η μητέρα των οποίων ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία της, ζυγίζουν από 820 έως 1.540 γραμμάρια. Γεννήθηκαν σε ένα νοσοκομείο του Μπελφλάουερ, 30 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του κέντρου του Λος Άντζελες.

"Χαιρόμαστε πολύ που ανακοινώνουμε ότι τα οκτώ νεογέννητα βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση και πηγαίνουν αρκετά καλά", δήλωσε η γυναικολόγος-μαιευτήρας του νοσοκομείου, Κάρεν Μαπλς. Απέφυγε πάντως να μιλήσει για τις πιθανότητες επιβίωσης των μωρών, δηλώνοντας ότι "οι πρώτες 72 ώρες είναι πολύ κρίσιμες".

Ο συνάδελφός της, Χάρολντ Χένρι, είπε ότι ο τοκετός, που έγινε με καισαρική τομή, εξελίχθηκε ομαλά. Η μητέρα ήταν ξύπνια καθ' όλη τη διάρκεια και μπόρεσε να δει τα παιδιά της. Όλα τους "έκλαψαν και αντιδρούσαν στα ερεθίσματα", πρόσθεσε. Το κανάλι ανέφερε ότι στον τοκετό βοήθησαν τουλάχιστον 18 γιατροί.

Στις ΗΠΑ έχει καταγραφεί τουλάχιστον άλλη μία περίπτωση γέννησης οκτάδυμων, πριν από περίπου 10 χρόνια, στο Τέξας. Τότε, το ένα από τα μωρά πέθανε μία εβδομάδα μετά τη γέννησή του όμως τα υπόλοιπα επτά κατάφεραν να επιβιώσουν.
Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα στο blog του Περιπτερά :


ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Φρίκη...

Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλεί η υπόθεση κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας, στο οποίο συμμετείχαν πέντε άτομα υπεράνω πάσης υποψίας, τα οποία κατηγορούνται ότι διακινούσαν μέσω internet σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας. Στην κατοχή τους βρέθηκαν φωτογραφίες και βίντεο, που δείχνουν βρέφη 6 μηνών και ανήλικα παιδιά δεμένα να κακοποιούνται σεξουαλικά. Μάλιστα, η αρμόδια εισαγγελέας εξέδωσε διάταξη με την οποία επιτρέπει την δημοσιοποίηση των ονομάτων των κατηγορουμένων….

Πρόκειται για τον αρχιμανδρίτη της Μητρόπολης Σπάρτης Φώτη Μακρυστάθη, ο οποίος φέρεται και ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος, τον Νευροχειρουργό Χαράλαμπο Χαραλαμπίδη του Κωνσταντίνου, τον επιχειρηματία Φαίδων Χασιώτη του Χρήστου, τον μηχανικό Σπύρο Συμεωνίδη του Χρήστου και τον επίσης μηχανικό Γιώργο Ηλιόπουλο του Ιωάννη, οι οποίοι συνελήφθησαν και κρατούνται. Ο αρχιμανδρίτης μένει στον Πειραιά και η σύλληψή του προκάλεσε σοκ στους γείτονες του. Ο ίδιος καταθέτοντας στους αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προσπάθησε να δικαιολογηθεί, λέγοντας ότι δεν έχει καμία εμπλοκή στην υπόθεση. «Δεν είναι δικό μου το υλικό. Μου το έδωσαν άτομα, που ήρθαν να τους εξομολογήσω» είπε χαρακτηριστικά.

Στο χωριό Άγιος Ιωάννης της Σπάρτης όπου ιερουργούσε ο αρχιμανδρίτης, οι κάτοικοι δεν μπορούν να πιστέψουν, ότι ο ιερέας τους βαρύνεται με τέτοια κατηγορία. Οι Ελληνικές Αρχές ενημερώθηκαν πριν από 3 μήνες απ’ την Interpol και την Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου, ότι εντοπίστηκαν περισσότερες από 200 ιστοσελίδες παιδικής πορνογραφίας. Στην Ελλάδα βρέθηκαν 137 ηλεκτρονικά αποτυπώματα χρηστών, ταυτοποιήθηκαν τα 35 και μετά από έρευνες σε έξι πόλεις της Ελλάδας συνελήφθησαν συνολικά 11 άτομα.

(Πηγή: ALPHA)

το μποστάνι