Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

ΑΡΧΙΣΕ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ...


από [ ΤΡΕΛΟ ΚΟΥΝΕΛΙ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:46 μ.μ.- 14/10/2009

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ (15/10/09)

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:41 μ.μ.- 14/10/2009

Τα πρώτα χιόνια σε Καιμακτσαλάν και Βασιλίτσα


Τα πρώτα χιόνια έκαναν σήμερα την εμφάνιση τους στο Καιμακτσαλάν αλλά και στην Βασιλίτσα αλλάζοντας την όψη του τοπίου.
από [ meteo-news.gr ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:08 μ.μ.- 14/10/2009

Κακοκαιρία σε ολόκληρη την χώρα την Πέμπτη 15.10

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Κακοκαιρία θα επικρατήσει σε ολόκληρη την χώρα με έντονες βροχές και καταιγίδες καθώς και πολύ ισχυρούς ανέμους στο Αιγαίο.
Πιό αναλυτικά
Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στην χώρα μας την Πέμπτη με κύρια χαρακτηριστικά τις έντονες βροχές και καταιγίδες κυρίως σε περιοχές της Πελοποννήσου της Στερεάς στην Εύβοια και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Στις υπόλοιπες περιοχές οι βροχές αναμένουμε να είναι ναι μεν σημαντικές αλλά πιό μικρής διάρκειας.
Άνεμοι
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και στο Νότιο Αιγαίο από νότιες -νοτιοδυτικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τοπικά, και τα 7 Beaufort ενώ στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις και φτάσουν τα 6 Beaufort . Στο Ιονιο θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 7 Beaufort.
Θερμοκρασία
H θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα Βόρεια τους 17 βαθμούς στα Κεντρικά τους 20 στα Δυτικά τους 21 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 23 βαθμούς.
από [ meteo-news.gr ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 8:59 μ.μ.- 14/10/2009

Ένας νεκρός στις στοές των ορυχείων χρυσού της Χαλκιδικής – Σοβαρό εργατικό δυστύχημα

Σοβαρό εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα στις στοές των ορυχείων χρυσού στο Στρατώνι Χαλκιδικής. Τα τοιχώματα στοάς υποχώρησαν, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ένας 44χρονος εργαζόμενος, ένας άλλος να ακρωτηριασθεί και ένας τρίτος να τραυματιστεί ελαφρύτερα. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά το δυστύχημα συνέβη την ώρα εργασιών υποστήλωσης στοάς. Δυστυχώς για τον άτυχο εργαζόμενο οι προσπάθειες των συναδέρφων του να τον ανασύρουν ζωντανό ήταν άκαρπες. Κρίσιμη, αλλά σταθερή η κατάσταση της υγείας του άλλου εργαζόμενου που ακρωτηριάσθηκε.
από [ www.newsblog.gr ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 8:52 μ.μ.- 14/10/2009

ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΛΙΜΟΥΖΙΝΕΣ !...

από [ ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 8:32 μ.μ.- 14/10/2009

Aντί για κρατικά αυτοκίνητα … … κρατικά τρίκυκλα !

από [ vavanta ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:57 μ.μ.- 14/10/2009

Επιλογή κατάθλιψης



Aπαξιωμένο προιόν η ΝΔ, σκουριαμένο απο το καιρό.

Ποιός νέος άνθρωπος, εκτός απο τους φανατικούς ΟΝΝΕΔίτες, θα ταυτιστεί μ ένα κόμμα στην ηγεσία του οποίου θα βρίσκεται κάποιος απο τους Μπακογιάννη, Σαμαρά η Αβραμόπουλο;
Ολοι τους υπουργοί της πιο "μικρής" κυβέρνησης που γνώρισε χώρα.

Κανείς τους δεν είχε το πολιτικό ανάστημα αλλά και το περίσσευμα αισθητικής να βγει και να φωνάξει "κε Πρωθυπουργέ, μας πάτε στο γκερμό, επιτέλους σταματήστε..."
Μόνο με μισόλογα και διαρροές στον τύπο και στα πληρωμένα παπαγαλάκια τους-ακόμη και με κρατική διαφήμιση-επιχειρούσαν να υποδυθούν τους δελφίνους.

Οι δύο άνδρες, αποτυχημένοι κομματάρχες και η κα Μπακογιάννη στη σκιά του σκανδάλου της Siemens.
Αυτό δεν είναι επιλογή ηγέτη, επιλογή κατάθλιψης είναι...
από [ www.kourdistoportocali.com ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:46 μ.μ.- 14/10/2009

Ο ΟΠΑΠ και τα πεταμμένα εκατομμύρια ευρώ στις τσέπες των κρατικοδίαιτων ΜΜΕ



ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ-ΔΩΣΤΕ ΠΙΣΩ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΝ ΧΑΜΕΝΗ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Ιλιγγο και ναυτία προκαλούν τα μυθικά ποσά, μιλάμε για εκατομμύρια ευρώ, που παντελόνιασαν οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες των ΜΜΕ απο την διαφήμιση του ΟΠΑΠ.
Ακόμη και η πιο ανυπόλυπτη φυλλάδα φιλοξενούσε την διαφήμιση ενος Οργανισμού με αμαρτωλό και διαπλεκόμενο παρελθόν.

Να που θα βρει τα λεφτά η νέα κυβέρνηση.
Είναι αυτονόητο οτι ο κος Παπακωνσταντίνου θα ζητήσει απο τον
κο Αγγελο Παπουτσή και την κα Χριστοφιλοπούλου-στελέχη του Οργανισμού με αντικείμενο την προβολή του ΟΠΑΠ στα ΜΜΕ- να πληροφορηθεί το συνολικό ποσό που εισέπραξαν απο το 2004 οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ που απαξίωναν τον κο Γ. Παπανδρέου με χορηγό τον ΟΠΑΠ.

Είναι αυτονόητο, οτι ο
κος Γερουλάνος σαν αρμόδιος υπουργός θα συμβάλλει στην διελεύκανση αυτής της προκλητικής συμπεριφοράς απέναντι στους Ελληνες πολίτες απο έναν Οργανισμό ο οποίος στηρίζεται στα έσοδα απο το παιγνίδι των κολλημένων με τον τζόγο.

Τουλάχιστο τα εκατομμύρια ευρώ του ΟΠΑΠ να ενισχύσουν τα έσοδα του υπ. Οικονομικών κι οχι τις τσέπες των ιδιοκτητών των ΜΜΕ.

Την αρχή έκανε ο
κος Γιάννης Ραγκούσης με τον κρατικό στόλο των αυτοκινήτων και μπράβο του...
από [ www.kourdistoportocali.com ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:38 μ.μ.- 14/10/2009

Ορκίστηκαν οι νέοι βουλευτές

Σε μία πανηγυρική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, που προέκυψε από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, τελέστηκε το πρωί η ορκωμοσία των μελών του νέου σώματος, στην οποία προήδρευσε η Β΄ Αντιπρόεδρος της προηγούμενης Βουλής, κ. Έλσα Παπαδημητρίου.
Χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, παρουσία μελών της Ιεράς Συνόδου, ενώ το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Χρήστος Σαρτζετάκης, ο πρώην πρωθυπουργός, Ιωάννης Γρίβας, διπλωμάτες καθώς και συγγενείς και φίλοι των νέων βουλευτών, οι οποίοι κατέκλυσαν από νωρίς τα θεωρεία της Βουλής.
Οι χριστιανοί βουλευτές ορκίστηκαν «στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας να είναι πιστοί στην Πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούουν στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνουν ευσυνείδητα τα καθήκοντά τους», ενώ στο Κοράνι και «στο όνομα του παντοδύναμου Θεού και του μόνο αυτού προφήτη που είναι ο Μωάμεθ» ορκίστηκαν οι δύο μουσουλμάνοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μαντατζή (Ξάνθης) και Αχμέτ Χατζηοσμάν (Ροδόπης).
Πλην της κ. Κανέλη, οι βουλευτές του ΚΚΕ αλλά και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σηφουνάκης, Μαρία Δαμανάκη, Σπύρος Κουβέλης και Μάγια Τσόκλη, δεν έδωσαν θρησκευτικό όρκο.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέστησαν. Επιστολές προς το προεδρείο με τις οποίες τάσσονται υπέρ του πολιτικού όρκου έστειλαν οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Εξάλλου, στην τελετή ορκωμοσίας παρέστησαν και οι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δ. Δρούτσας και ο υφυπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων Ι. Πανάρετος.
Η δύναμη της νέας Βουλής έχει ως εξής
: ΠΑΣΟΚ 160, ΝΔ 91, ΚΚΕ 21, ΛΑΟΣ 15 και ΣΥΡΙΖΑ 13.
από [ www.nooz.gr ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:14 μ.μ.- 14/10/2009

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΣΠ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΦΕΕ


Συναδέλφισες, Συνάδελφοι,
Βλέποντας την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία και κυρίως στα ελληνικά πανεπιστήμια είναι ολοφάνερο ότι το φοιτητικό κίνημα οφείλει να πάρει θέση και να καταγράψει μια συνολική άποψη για την πορεία της χώρας μας.
Έχοντας υπόψη μας τους αγώνες των φοιτητών τόσο για την αποκατάσταση της δημοκρατίας και τη διεύρυνση των δημοκρατικών θεσμών, όσο και για την διασφάλιση και διεύρυνση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας, δεν μπορούμε παρά να δεσμευτούμε πως θα βαδίσουμε στο δρόμο του αγώνα που χάραξαν όλοι οι συνάδελφοι μας τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και εμείς οι ίδιοι τα τελευταία τρία, κυρίως, χρόνια.
Τα ζητήματα που μας απασχολούν είναι πολλά και όσο καθυστερούμε να συγκροτήσουμε ενιαία όργανα, το φοιτητικό κίνημα θα αδυνατεί να εκφράσει μια άποψη δίνοντας τη δυνατότητα στους καιροσκόπους να το διχάζουν. Τα ιδιωτικά κολέγια, τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών, ο νόμος Πλαίσιο που καταργεί κάθε έννοια δημοκρατίας και ποιοτικής Δωρεάν Εκπαίδευσης, είναι ζητήματα που πρέπει να μας βρουν ενωμένους απέναντι τους.
Με σεβασμό στην διαφορετική πολιτική και στις διαφορετικές ιδέες, καλούμε όλες τις φοιτητικές παρατάξεις να αφήσουμε πίσω το παρελθόν και τις πολιτικές σκοπιμότητες, και να προχωρήσουμε εδώ και τώρα στην επανασύσταση της ΕΦΕΕ και στην εκλογή του 21μελούς Κεντρικού της Συμβουλίου. Το πρώτο βήμα πραγματοποιήθηκε με τη σύσταση της Τεχνικής Γραμματείας, η οποία είναι αρμόδια να καταγράψει τα εκλογικά αποτελέσματα σε όλες τις σχολές της χώρας. Η διενέργεια Πανσπουδαστικού Συνεδρίου στις 23-25 Οκτώβρη, με όρους που θα καθορίσουμε και θα συμφωνήσουμε από κοινού όλοι μαζί και θα εκφράζουν το σύνολο των φοιτητών, θα επικυρώσει τη νέα πορεία στην οποία μπαίνει το φοιτητικό κίνημα.
Στο Συνέδριο οφείλουν να συζητηθούν θέματα αμιγώς πολιτικά γύρω από την Παιδεία και την κοινωνία ευρύτερα, καθώς και θέματα, όπως τα καταστατικά των Φοιτητικών Συλλόγων και την έκδοση κοινών εκλογικών αποτελεσμάτων, με ευθύνη της ΕΦΕΕ, για τα Πανεπιστήμια.
Το φοιτητικό κίνημα απέδειξε όλα αυτά τα χρόνια ότι μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αγωνιστεί, ωστόσο ενωμένο μπορεί να πετύχει ακόμα περισσότερες νίκες, να προστατέψει τα φοιτητικά συμφέροντα και να αναδείξει τα Πανεπιστήμια ως χώρους παραγωγής γνώσης, επιστήμης και οράματος για την κοινωνία του αύριο.
Νικηφόρος Μιχάλης,
Ο Γραμματέας της ΠΑΣΠ ΑΕΙ

Πάθος για την Ελλάδα και όχι για την εξουσία

Να αλλάξουμε το τοπίο της πολιτικής με μεγάλες αλλαγές και να συγκρουστούμε με κατεστημένες αντιλήψεις

«Το πάθος μας δεν είναι για την εξουσία αλλά για την Ελλάδα. Το πρώτα ο πολίτης πρέπει να γίνει καθημερινή πρακτική διακυβέρνησης», τόνισε ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. .Παπανδρέου, μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος, που πρόεκυψε από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.

Ο Γιώργος Α,. Παπανδρέου επεσήμανε ότι «αν η μεταπολίτευση ήταν η πρώτη δύσκολη φάση για την κατάκτηση της δημοκρατίας, της ισότητας, της δικαιοσύνης, σήμερα έχουμε μπει σε δεύτερη δύσκολη αλλά και ελπιδοφόρα φάση» και υπογράμμισε την αναγκαιότητα να προχωρήσουν οι μεγάλες αλλαγές και ανατροπές στον χώρο της πολιτικής, συγκρουόμενοι, όπως είπε, με νοοτροπίες και κατεστημένες αντιλήψεις που κρατούν την Ελλάδα στην στασιμότητα και την παρακμή.

«Η νίκη που πετύχαμε μας κάνει όλους περήφανους, είναι όμως μια νίκη που πάνω απ' όλα μας γεμίζει με ευθύνες. Δεν μας ζήτησε ο ελληνικός λαός να είμαστε απλώς μία ακόμα Κυβέρνηση, ή απλά οι νέοι διαχειριστές της ίδιας και απαράλλακτης εξουσίας. Οι Έλληνες πολίτες ζήτησαν να αναλάβουμε την ιστορική ευθύνη να γυρίσουμε σελίδα. Και αυτό θα το πετύχουμε» είπε ο Πρωθυπουργός και έστειλε μήνυμα προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα.

Ζήτησε την αποκατάσταση και την εμπέδωση της εμπιστοσύνης προς τους θεσμούς και την ανασυγκρότηση του κράτους, που αποτελούν προϋποθέσεις για να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες προκλήσεις της εποχής. «Βασικός εχθρός μας είναι η εμπεδωμένη πελατειακή νοοτροπία, όπου το βόλεμα του ενός σημαίνει το ξεβόλεμα του διπλανού. Όπου πολίτες και πολιτικοί χάνουμε την ουσία και ψάχνουμε μόνο την εξουσία. Πελατειακές σχέσεις που οδηγούν μαθηματικά στη διαφθορά, στην αδιαφάνεια, στην αυθαιρεσία, στην αδικία» σημείωσε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου και προανήγγειλε μέτρα για την ενίσχυση της αυτονομίας της πολιτικής, αρχής γενομένης με την αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Κάλεσε τους βουλευτές να συμβάλουν με την συμπεριφορά και την πρακτική τους στην προσπάθεια για ανατροπή του κλίματος δυσπιστίας μεταξύ του πολίτη και του κράτους και πρόσθεσε: «Η διάκριση των εξουσιών, η ισορροπία μεταξύ των πυλώνων της δημοκρατίας μας, εγγυάται τη διαφάνεια και την προστασία των δικαιωμάτων του πολίτη. Όπως και η διάκριση μεταξύ της νομοθετικής, της εκτελεστικής και της δικαστικής εξουσίας. Αυτός ο διαχωρισμός οφείλει να είναι ουσιαστικός. Υπάρχει για ν' αποτραπεί ο κίνδυνος νόθευσης του δημοκρατικού πολιτεύματος με την εκτελεστική εξουσία να υποκαθιστά και ν' αναλαμβάνει όλες τις εξουσίες σε βάρος της προστασίας των δικαιωμάτων του πολίτη».

Ο Πρωθυπουργός έκανε εκτενή αναφορά στην ουσιαστική λειτουργία του Κοινοβουλίου, λέγοντας:

«Οφείλουμε να προχωρήσουμε σε ριζικές τομές και σήμερα σας καλώ να κάνουμε πράξη τις τομές αυτές. Να κάνουμε πράξη ένα διαφορετικό Κοινοβούλιο, που λειτουργεί ως γνήσια αντιπροσωπευτικός θεσμός της κοινωνίας μας, όπου ο Βουλευτής θα εκφράζει αυθεντικά τους πολίτες και το κοινό αίσθημα, θα ενεργεί για την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος και των πολιτών που εκπροσωπεί, ο λόγος του θα έχει βαρύτητα.

Να κάνουμε πράξη ένα Κοινοβούλιο με Βουλευτές που ελέγχουν την Κυβέρνηση, Βουλευτές που συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία ψήφισης των νόμων και άρα και διαμόρφωσης των πολιτικών. Αυτό απαιτεί από την πλευρά του Βουλευτή περισσότερη δουλειά, περισσότερη αφοσίωση, περισσότερη προετοιμασία, περισσότερη και συνεχή επιμόρφωση, περισσότερες ευθύνες. Θα κάνουμε έτσι όμως ένα σημαντικό βήμα, για την κατάρτιση μιας Δημοκρατίας πληρέστερης και αμεσότερης.

Οι θεσμικές παρεμβάσεις που απαιτούνται για να προχωρήσουμε σε αυτό το μοντέλο άσκησης της πολιτικής στη χώρα, είναι μεγάλες και η κοινοβουλευτική μας ομάδα οφείλει να ηγηθεί σε αυτή την προσπάθεια, όχι απλώς ψηφίζοντας, αλλά διαμορφώνοντας αυτές τις αλλαγές, μέσα από μια νέα θεσμική υπόσταση και λειτουργία».

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 1:18 μ.μ.- 14/10/2009

Ετοιμάζεται άμεσα ο Καποδίστριας 2 ... συνάντηση Ραγκούση ΕΝΑΕ.


Στον Καποδίστρια 2 είναι αποφασισμένοι να προχωρήσει η νέα κυβέρνηση και μάλιστα άμεσα , ήδη για την Πέμπτη ο νέος υπουργός εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης έχει προσκαλέσει σε συνάντηση το διοικητικό συμβούλιο της ΕΝΑΕ με θέμα συζήτησης την διοικητική μεταρρύθμιση Το σχέδιο της νέας κυβέρνησης προβλέπει αιρετούς περιφερειάρχες, κατάργηση των... νομαρχιών και την δημιουργία 350 δήμων από τους 1030 που υπάρχουν. Από ότι φαίνεται μάλιστα το σχέδιο της διοικητικής μεταρρύθμισης θα προχωρήσει άμεσα.
από [ kosmosnews ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 1:03 μ.μ.- 14/10/2009

Εξελέγη ο Παπουτσής...


Όπως αναμενόταν, γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ εξελέγη ο Χρήστος Παπουτσής μετά από την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στη Βουλή. Από τους 160 βουλευτές, ψήφισαν 159, καθώς ο Ηλίας Μόσιαλος απουσίαζε στο εξωτερικό. Οι υποψήφιοι ήταν 7, όσες και οι θέσεις του Προεδρείου, βρέθηκαν 153 έγκυρα ψηφοδέλτια, έξι άκυρα και...
έλαβαν, κατ’ αλφαβητική σειρά:
Αμοιρίδης Ιωάννης 55 ψήφους
Ζωΐδης Νικόλαος 84 ψήφους
Καϊλή Ευα 32 ψήφους
Κουτμερίδης Ευστάθιος 43 ψήφους
Παπαθανάση Αφροδίτη 15 ψήφους
Παπουτσής Χρήστος 124 ψήφους
Περλεπέ-Σηφουνάκη Αικατερίνη 57 ψήφους

Το Προεδρείο συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:
Γραμματέας Παπουτσής Χρήστος
Αναπληρωτής γραμματέας Περλεπέ-Σηφουνάκη Αικατερίνη
Ταμίας Κουτμερίδης Ευστάθιος
Μέλη: Αμοιρίδης Ιωάννης, Ζωΐδης Νικόλαος, Καϊλή Ευα, Παπαθανάση Αφροδίτη.
από [ press-gr ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:22 μ.μ.- 14/10/2009

Νέα αποκάλυψη! Πήρε αυτοκίνητο 150 χιλιάδων ευρώ ο Παυλόπουλος...


...ως υπουργός Εσωτερικών, αλλά με λεφτά του κράτους!!! Κι άλλα 162 χιλιάδες για άλλο αυτοκίνητο όταν έγινε αναπληρωτής υπουργός ο Χρ. Μαρκογιαννάκης.
Να γιατί χρειάζεται περιστολή στη σπατάλη....
Από τον Στάθη Παλαιολόγο
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ.
Θα μπορούσε να θεωρήσει κανείς κίνηση εντυπωσιασμού την απόφαση της κυβέρνησης, δια του αρμόδιου υπουργού Εσωτερικών Γ. Ραγκούση, να περιορίσει τα κρατικά αυτοκίνητα. Κι όμως δεν είναι για όποιον γνωρίζει την πραγματικότητα. Μια μόνο πτυχή αυτής της πραγματικότητας αναδεικνύει το έγγραφο που αποκαλύπτουμε(κάντε κλικ επάνω για να μεγαλώσει).
Είναι η απάντηση που είχε δώσει στη Βουλή τον Μάρτιο του 2008 ο τότε υφυπουργός Εσωτερικών Χρ. Ζώης στον βουλευτή του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτη και από την οποία προκύπτει ότι:
Το 2004 το υπουργείο Εσωτερικών αγόρασε θωρακισμένη Mersedes για τις μετακινήσεις του Προκόπη Παυλόπουλου αξίας 150.223,12 ευρώ. Δηλαδή μια από τις πρώτες ενέργειες του κ. Παυλόπουλου μόλις έγινε υπουργός(στην εποχή του "σεμνά και ταπεινά") ήταν να προμηθευτεί νέα, πανάκριβη, αυτοκινητάρα. Κι αυτή είναι τιμή του 2004 - δηλαδή πριν από πέντε και πλέον χρόνια!
Την περίοδο εκείνη ο κ. Παυλόπουλος δεν είχε και τις υπουργικές αρμοδιότητες για τη Δημόσια Τάξη, οπότε θα μπορούσε να...
δικαιολογηθεί ίσως μια τέτοια ακριβή αγορά για λόγους ασφαλείας.
Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Τάξης προμηθεύτηκε πάντως θωρακισμένο αυτοκίνητο το 2007 όταν υπήχθη στο υπουργείο Εσωτερικών υπό τον κ. Παυλόπουλο και με αναπληρωτή υπουργό τον Χρ. Μαρκογιαννάκη. Κι αυτό ήταν αξίας 162.620 ευρώ.
Συνολικά δηλαδή για τα δύο αυτοκίνητα δόθηκαν περίπου 312.000 ευρώ!!!
Χρειάζεται λοιπόν ή δεν χρειάζεται περιστολή στη σπατάλη;
από [ press-gr ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:10 μ.μ.- 14/10/2009

Ελέγχει το μηχανισμό !!!

από [ ΤΟ ΓΡΕΚΙ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:03 μ.μ.- 14/10/2009

Δραστικες περικοπες στα κρατικα αυτοκινητα!

από [ ΑΣΗΜΩΝΗΣ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:59 π.μ.- 14/10/2009

Οταν κοιτας απο ψηλα Νο 115

από [ ΑΣΗΜΩΝΗΣ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:57 π.μ.- 14/10/2009

Πολυ μεγαλο το φαγοποτι στον Δημο θεσσαλονικης!

από [ ΑΣΗΜΩΝΗΣ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:53 π.μ.- 14/10/2009

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ...

Ανώτατα Τεχνολογικά Ιδρύματα

ΑΣΠΑΙΤΕ (Ανώτατη Σχολή Παιδαγ. και Τεχνολ. Εκπ/σης) | ΤΕΙ Αθήνας | ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας | ΤΕΙ Ηπείρου | ΤΕΙ Ηρακλείου | ΤΕΙ Θεσσαλονίκης | ΤΕΙ Ιονίων Νήσων | ΤΕΙ Καλαμάτας | ΤΕΙ Καβάλας | ΤΕΙ Καστοριάς | ΤΕΙ Λαμίας | ΤΕΙ Λάρισας| ΤΕΙ Μεσολογγίου | ΤΕΙ Πάτρας | ΤΕΙ Πειραιά | ΤΕΙ Σερρών | ΤΕΙ Χαλκίδας

Χρήσιμα Καθημερινά

Φαρμακεία Αττικής |Φαρμακεία Θεσσαλονίκης |Εφημερίες Νοσοκομείων |Κέντρα Εξυπηρέτησης πολιτών |Χρυσός Οδηγός |Τηλεφωνικός Κατάλογος |Ταχυδρομικοί Κώδικες |Φορολογικές Δηλώσεις online |Δρομολόγια Πλοίων |Δρομολόγια Αεροπλάνων (Ελ Βενιζέλος) |Φθηνό τηλέφωνο μέσω Ιντερνετ Voice over IP |Skype Φθηνό τηλέφωνο μέσω Ιντερνετ. |Ορθόδοξο Εορτολόγιο |Ξενοδοχεία στην Κρήτη

Δημόσιες Υπηρεσίες

ΙΚΑ |ΤΕΒΕ |Εφορία |Εθνικό Kτηματολόγιο|Ο.Τ.Ε.|Δ.Ε.Η.|Α.Σ.Ε.Π.|Αρχή προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα|Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού |ΕΥΔΑΠ|Πρόγραμμα "Δικτυωθείτε

Υπουργεία

Υπουργικό Συμβούλιο |Υπουργείο Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής |Υπουργείο Ανάπτυξης|Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων|Υπουργείο Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας |Υπουργείο Δικαιοσύνης|Υπουργείο Δημόσιας Τάξης |Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης|Υπουργείο Εθνικής Άμυνας|Υπουργείο Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων|Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας | Υπουργείο Εξωτερικών |Υπουργείο Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης |Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης|Υπουργείο Μεταφορών & Επικοινωνιών|Υπουργείο Περιβάλλοντος Χωροταξίας & Δημοσίων Έργων|Υπουργείο Πολιτισμού|Υπουργείο Τύπου & Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης|Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης|Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών

Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών |Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο |Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών |Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο|Πολυτεχνείο Κρήτης |Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών |Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου |Πανεπιστήμιο Πειραιά|Πανεπιστήμιο Πατρών |Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Οικονομικών & Κοινωνικών Επιστημών|Πανεπιστήμιο Κρήτης|Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων |Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας |Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας |Πανεπιστήμιο Αιγαίου|Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών|Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.)|Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών|Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης|Ιόνιο Πανεπιστήμιο

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:44 π.μ.- 14/10/2009