Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

σχολιασμός της επικαιρότητας | 12/02/10

Η πολιτική στήριξη της Ε.Ε. στην Ελλάδα είναι γεγονός

Η Ελλάδα, από χώρα παντελώς αναξιόπιστη μέχρι πριν 3 μήνες λόγω των εγκληματικών πολιτικών του πρόσφατου παρελθόντος, των επιλογών της κυβέρνησης της ΝΔ, της κυβέρνησης Καραμανλή, ξαναστέκεται στα πόδια της, ξαναβρίσκει τη φωνή της. Τώρα, δουλειά, δουλειά, δουλειά.

Γ. Παπανδρέου: Πείσαμε τους εταίρους μας μετά από μεγάλη προσπάθεια

Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε το κάθε τι για να ανακτήσουμε την αξιοπιστία και την ισχύ της πατρίδας μας.

Πληρώνουμε και ζούμε όλοι μας καθημερινά τα αποτελέσματα της ανεύθυνης πολιτικής του πρόσφατου παρελθόντος.

Είναι ώρα όλοι μας, ο καθένας ανάλογα με τις δυνατότητές του, να βάλουμε πλάτη για την πατρίδα.

Δηλώνω ότι θα τα καταφέρουμε, η Ελλάδα θα τα καταφέρει. Περισσότερα...

Μοιραστείτε

ΚΟΥΜΠΟΥΡΕΣ...

Αφού... διέσωσε την Ελληνική Οικονομία(!) τώρα θα σώσει και τους φοιτητές! Ο Αλογοσκούφης επέστρεψε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της ΑΣΟΕΕ για να διδάξει "Μακροικονομική θεωρία"! Πάει. Θα τα καταστρέψει τα παιδιά...

από [ fimotro ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:17 μ.μ.- 12/2/2010

Μοιραστείτε

Δυο γυναίκες βρήκαν τραγικό θάνατο, όταν τις καταπλάκωσε παλιό σπίτι

Συνεχίζουν να μετρούν τις "πληγές" τους οι κάτοικοι στους δήμους Ελευθερούπολης και Ελευθερών Καβάλας, καθώς η έντονη βροχόπτωση των δυο τελευταίων ημερών άφησε πίσω της δύο νεκρούς, μεγάλες ζημιές και πολλά προβλήματα
Δύο ηλικιωμένες γυναίκες, 74 και 86 χρονών, καταπλακώθηκαν από τα χαλάσματα εγκαταλελειμμένου σπιτιού, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κηπιών του Δήμου Ελευθερούπολης.
Το περιστατικό συνέβη όταν οι δύο ηλικιωμένες γυναίκες βγήκαν από το σπίτι, όπου διέμενε η 74χρονη, προκειμένου να εξετάσουν την κατάσταση, στην οποία βρισκόταν παρακείμενη παλιά κατοικία.
Οι σφοδρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ωρών είχαν επιδεινώσει τη στατική κατάσταση του εγκαταλελειμμένου σπιτιού, με τα περισσότερα υλικά να έχουν σαπίσει και τα δοκάρια να έχουν σχεδόν υποχωρήσει. Δυστυχώς, οι ηλικιωμένες επέλεξαν τη χειρότερη στιγμή να βγουν στην αυλή, αφού εκείνη την ώρα, το σπίτι κατέρρευσε.
Η 74χρονη καταπλακώθηκε από τα χαλάσματα και βρήκε ακαριαίο θάνατο, ενώ η 86χρονη, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καβάλας και υπέκυψε λίγες ώρες αργότερα.
Μοιραστείτε

Καρναβάλι 2010!!!...
































































































































από [ ΑΣΗΜΨΝΗΣ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:07 μ.μ.- 12/2/2010

Μοιραστείτε

ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ, ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ !...

Όταν υποχρεώνεσαι, ως κυβέρνηση, ν΄ ασκήσεις άλλη πολιτική απ΄ αυτή που διακήρυξες προεκλογικά, δεν θεωρείται, πως είσαι και στα καλύτερά σου. Τα πάντα σ΄ αυτήν την περίπτωση μετράνε κι έχουν τη σημασία τους, όπως π.χ. ο τρόπος που δικαιολογείς την συμπεριφορά σου, οι στόχοι που θέτεις για επίτευξη, το όραμα που δίνεις στο λαό, πάνω απ΄ όλα, όμως, τα μέτρα που λαμβάνεις.
Το ΠΑΣΟΚ με το που σχημάτισε τη κυβέρνηση, κλήθηκε να διαχειριστεί μια χρεοκοπημένη οικονομία με το – πραγματικό – χρέος, ίσαμε δύο ΑΕΠ και το έλλειμμα να προσθέτει σ΄ αυτό (το χρέος), περί τα 30 δις € το χρόνο !
Δυο πράγματα υποχρέωσαν, ουσιαστικά, το Γ. Παπανδρέου να «βάλει νερό στο κρασί του» : η εκτίναξη του ελλείμματος, (στο 12,7%) και η αντιμετώπιση της Ελλάδας από τις λεγόμενες διεθνείς αγορές, διάβαζε διεθνή κερδοσκοπικά κέντρα. Οι πόροι, που έπρεπε να εξοικονομηθούν, ήταν τεράστιοι και το κόστος του νέου δανεισμού, καθίστατο υπέρογκο.
Η Ε.Ε. είχε πολλούς λόγους για να ενδιαφερθεί και να παρέμβει, με σημαντικότερο την πορεία του Ευρώ. Ο «κάλος», που πάταγε στο πόδι της Ελλάδας, άκουγε στο όνομα κονδύλια για το ΕΣΠΑ και τις επιδοτήσεις του αγροτικού τομέα : κάμποσες δεκάδες δις €.
Χθες στις Βρυξέλλες ένας δεύτερος Παπανδρέου, οδήγησε τους ευρωπαίους, (27 αυτή τη φορά) σε αποφάσεις στήριξης του παρόντος και του μέλλοντος της Ελλάδας. Επί Ανδρέα τη χώρα την έπνιγε η υπανάπτυξη, τώρα, επί Γιώργου, ο κίνδυνος ήταν η χρεοκοπία.

Ουσιαστική διαφορά : τότε στα περίφημα ΜΟΠ, οι ευρωπαίοι της εποχής ήταν πιο γαλαντόμοι και πολύ λιγότερο ελεγκτές, σήμερα η ασπίδα έναντι των διεθνών τοκογλύφων, και το σωσίβιο απέναντι στο ενδεχόμενο της χρεοκοπίας, προσφέρονται ακριβά (σε μέτρα) και με αυστηρή επιτήρηση. Οι «κουτόφραγκοι» έχουν πονηρέψει πλέον !...
Η σκληρή συμπεριφορά των εταίρων, σαφώς κι έχει να κάνει με ό, τι έγινε στην Ελλάδα την περασμένη πενταετία. Τα έργα κι οι μέρες της νεοδεξιάς εξόργισαν την Ε.Ε. και καταρράκωσαν την όποια αξιοπιστία της χώρας.
Το ΠΑΣΟΚ «πληρώνει», πολλαπλά, τις εγκληματικές πολιτικές του Καραμανλή και του νεοδημοκρατικού συρφετού
(*), και στο εσωτερικό, αναγκαζόμενο ν΄ ακυρώνει βασικά σημεία του προγράμματός του και στο εξωτερικό, όπου ο Γ. Παπανδρέου υποχρεώνεται να διαπραγματευτεί σκληρά, ευρισκόμενος, συνέχεια, σε αμυντική και απολογητική θέση.
Η διαμορφούμενη κατάσταση οδηγεί σε πολύπλευρες διεργασίες, προσέγγισης και κρίσης, το λαό και την κοινωνία, που καλούνται να συμμετάσχουν, αλλά και να συνεισφέρουν. Τα πράγματα δεν είναι καλά, η κριτική φουντώνει, ο θυμός μεγαλώνει, η ελπίδα συρρικνώνεται… Δεν εκλείπει, όμως !...Όλα δείχνουν, πως υπάρχει, ακόμα, πίστωση χρόνου προς τη νέα κυβέρνηση και κατανόηση για τη δυσχερή θέση που βρέθηκε.
Το γεγονός αυτό, (ως εκτίμηση…), μεγαλώνει, κατά πολύ, τις απαιτήσεις για σωστή, μετρημένη και υπεύθυνη άσκηση των κυβερνητικών πολιτικών και, φυσικά, ψηλώνει τον πήχη των προσδοκιών, για ουσιαστικά και χειροπιαστά αποτελέσματα…
------------------------
(*) Ο καταστροφικός για την Ελλάδα γαλάζιος συρφετός, συμπεριλαμβάνει όλη την σημερινή ηγετική ομάδα της νεοδημοκρατίας και τον – τυπικά και ουσιαστικά – επίγονο του Καραμανλή, Σαμαρά, ο οποίος έχει το θράσος να κάνει κριτική και να το παίζει και προστάτης του …λαού !...

από [ ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:04 π.μ.- 12/2/2010

Μοιραστείτε

Δεν έπρεπε να διεξαχθεί το ματς, συμφώνησαν Παράσχος και Ντε Μος

Καβάλα και Πανιώνιος αναδείχθηκαν ισόπαλοι στο βούρκο του «Ανθή Καραγιάννη» και το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου θα κριθεί στη ρεβάνς της Νέας Σμύρνης. Ο τεχνικός των «κυανέρυθρων», πάντως, εξέφρασε την πεποίθησή του πως το παιχνίδι δεν θα έπρεπε να διεξαχθεί και μαζί του συμφώνησε ο Ντε Μος.

«Θεωρώ ότι αυτό το παιχνίδι δεν έπρεπε να διεξαχθεί. Είτε έπρεπε να σταματήσει στο πρώτο λεπτό και να μην ξεκινήσει καθόλου, είτε να διακοπεί στο ημίχρονο. Αυτό που έγινε για εμάς ήταν μία μεγάλη ταλαιπωρία. Το μόνο θετικό που προέκυψε για εμάς είναι ότι ο επαναληπτικός πάει πλέον στη Νέα Σμύρνη και νομίζω ότι έχουμε αυξήσει τις πιθανότητες πρόκρισης» τόνισε ο Παράσχος.

Για τις επιλογές του στην ενδεκάδα, είπε:

«Οι επιλογές γίνονται και ανάλογα με τις συνθήκες. Επέλεξα να αγωνιστούν κάποιοι ποδοσφαιριστές που θεώρησα ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν σε ένα τέτοιο γήπεδο. Γι’ αυτό και δεν χρησιμοποιήθηκαν παίκτες όπως ο Εστογιανόφ και ο Μπάλαμπαν. Πάντως θεωρώ ότι είχαμε κάποιες ευκαιρίες, ειδικά στο πρώτο παιχνίδι, οπότε μπορούσαμε να πάρουμε κάτι παραπάνω».

Αναφερόμενος στις στιγμές που πέρασε ως προπονητής της Καβάλας, τόνισε:

«Πέρασα πολύ συγκινητικές στιγμές σε αυτό το γήπεδο και σίγουρα μου έρχονται πολλά πράγματα στο μυαλό. Σε οποιαδήποτε κατηγορία κι αν βρίσκεται η Καβάλα, πάντα ενδιαφέρομαι για την πορεία της».

Ο Ντε Μος απο την πλευρά του τόνισε:

«Δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να πούμε ότι παίχθηκε ποδόσφαιρο. Στην κατάσταση που ήταν ο αγωνιστικός χώρος μόνο με την εύνοια της τύχης θα μπορούσε μία ομάδα να πάρει τη νίκη. Στα δύο μέρη αυτού του αγώνα χάσαμε τρεις σημαντικές ευκαιρίες πάντως με τις οποίες θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει τη νίκη.

» Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει και μία περίπτωση πέναλτι, που νομίζω ότι υπήρξε πάνω στο Μεντί. Πιστεύω πάντως γενικά ότι και για τον κόσμο όλη αυτή η διαδικασία ήταν οδυνηρή, αφού και αναγκάστηκαν να έρθουν δύο μέρες και δεν είδαν καλό ποδόσφαιρο. Από την άλλη ο αγωνιστικός χώρος ήταν επικίνδυνος για τους ποδοσφαιριστές. Ίσως δεν έπρεπε καν να διεξαχθεί το παιχνίδι με αυτές τις συνθήκες».

Μιλώντας για τον επαναληπτικό της Νέας Σμύρνης, είπε:

«Θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο οργανωμένες ομάδες που προσπαθούν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο και όλα είναι ανοιχτά και δεν αποκλείω να έχουμε ισοπαλία και να υπάρχει παράταση και πέναλτι».

Αναφερόμενος τέλος στον Ορούμα, δήλωσε:

«Ο Ορούμα είναι ένας πολύ σπουδαίος και χρήσιμος ποδοσφαιριστής για την ομάδα μας, αφού μπορεί να παίξει σε τέσσερις θέσεις. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι για να δείξει αυτά που μπορεί θέλει ένα καλό γήπεδο».

από [ ΤΑ ΝΕΑ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 6:58 π.μ.- 12/2/2010

Μοιραστείτε