Σάββατο, 7 Μαρτίου 2009

Η δημοσκόπηση της MRB...

Από το http://kafeneio-gr.blogspot.com/
Δείτε προηγούμενες δημοσκοπήσεις για συγκρίσεις εδώ εδώ , εδώ και εδώ και εδώ και εδώ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

5 χρόνια αρκετά ...

από drseeng
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Τα πρωτοσέλιδα...

Ολα τα Πρωτοσέλιδα Απογευματινών, Πρωϊνών, Οικονομικών, Αθλητικών και Ξένος Τύπος

ΜΠΟΣΤΑΝΙ


5 χρόνια Νέας Διακυβέρνησης

[χρόνια+πολλά.jpg]

5 χρόνια Νέας Διακυβέρνησης έχουν ήδη περάσει από τις 7 Μαρτίου 2004.
5 χρόνια επανίδρυσης του κράτους. Ήταν σαν χθες όταν ο πρωθυπουργός όλο επικοινωνία καλούσε τους υποστηριχτές του να κατεβάσουν τις κομματικές σημαίες και να υψώσουν τις Ελληνικές. Πριν 5 χρόνια ακούγαμε “μαζί πάμε την Ελλάδα μπροστά” και τον πίστεψαν και ελπίσανε… Από το...

σεμνά και ταπεινά” περάσαμε στο “μαχαίρι θα φθάσει στο κόκαλο”, “τη μηδενική ανοχή” και το “άπλετο φως” για να καταλήξουμε στο “δεν είχα ολοκληρωμένη εικόνα” και την “συναίνεση”. Πως θα χαρακτηρίσουν άραγε οι ιστορικοί του μέλλοντος την κυβέρνηση αυτή; Ποια έργα θα θυμόμαστε; Χρόνια Πολλά κ. Καραμανλή..

Από το Ελληνικό Καφενείο.

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Ο εξάλογος

Ο Καραμανλής αιχμάλωτος των δογματικών ιδεών που διαμόρφωσαν, πέντε χρόνια τώρα, την πολιτική Αλογοσκούφη

Του ΠΑΥΛΟΥ ΤΣΙΜΑ


Ανο κ. Καραμανλής δεν είχε εκφωνήσει δημόσια τον εξάλογο που εκμυστηρεύθηκε στους άλλους πολιτικούς αρχηγούς προχθές, αν είχε αφήσει ένα μυστήριο να τυλίξει τους, πίσω από κλειστές πόρτες, λόγους του, αν δεν είχαμε ακούσει με τα ίδια μας τα αυτιά αυτήν τη λίστα των άχρηστων διαπιστώσεων («το δημόσιο χρέος είναι κακό πράγμα») και αυτονόητων παραινέσεων («να τηρούμε τους ευρωπαϊκούς κανόνες») ή ευχών («να μην υπερβαίνουμε τα όρια της οικονομίας»), μπορεί και να πιστεύαμε ότι επιζητούσε στ΄ αλήθεια κάποια συνεννόηση με την αντιπολίτευση. Ή να παρηγοριόμασταν ότι κάποιο σχέδιο δράσης έχει κατά νου, ο χαρισματικός κυβερνήτης, για την αντιμετώπιση της κρίσης. 

Η ακρόαση του εξαλόγου, όμως, ήταν ένα αληθινό σοκ. 

Όχι μόνον επειδή από αυτόν απουσιάζει και η υποψία μιας κάποιας συγκεκριμένης πρότασης.....


από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ
 

Γελοιογραφίες


Πηγή: Του Κώστα Μητρόπουλου

από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΑΙΧΜΕΣ

 Τα μη-αυτονόητα

Παντελής Καψής , kapsis@dolnet.gr

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 7 Μαρτίου 2009

ΣΤΙΣ Ηνωμένες Πολιτείες ο προϋπολογισμός του Προέδρου Ομπάμα έχει προκαλέσει αποπληξία στους συντηρητικούς κύκλους. 

ΤΑ ποσά προκαλούν ίλιγγο: δαπάνες που φτάνουν τα 3,6 τρισεκατομμύρια δολάρια κι ανάμεσά τους 634 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα στα επόμενα 10 χρόνια για την επέκταση της κοινωνικής ασφάλισης σε όλους τους πολίτες κι άλλα 150 δισεκατομμύρια για τη μείωση των αερίων θερμοκηπίου. 

ΚΑΤΑ ένα μέρος θα καλυφθούν από φόρους. 

Υπολογίζεται ότι καθένας που ανήκει στο 1% των πιο πλούσιων Αμερικανών θα κληθεί να πληρώσει περίπου 100.000 δολάρια περισσότερο φόρο τον χρόνο! 

ΟΙ φόροι βέβαια δεν αρκούν. Έτσι το δημόσιο χρέος και το έλλειμμα θα φτάσουν στα υψηλότερα επίπεδα μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για την πιο φιλόδοξη προσπάθεια που έγινε ποτέ όχι απλώς για να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση αλλά και για να αλλάξει το πρόσωπο της Αμερικής. Και βέβαια προκάλεσε δηλητηριώδη σχόλια από τους αντιπάλους του κ. Ομπάμα, οι οποίοι ωστόσο είναι αδύναμοι να αντιδράσουν λόγω της υψηλής του δημοτικότητας. 

ΣΕ ένα είχαν εν μέρει δίκιο: όταν χαρακτήρισαν τον προϋπολογισμό τον πιο «κομματικό» των τελευταίων ετών. Και είναι αλήθεια ότι ο κ. Ομπάμα, παρότι εξελέγη δίνοντας βάρος στην ανάγκη ευρύτερων συναινέσεων, κατέθεσε ένα σχέδιο που ουσιαστικά διαγράφει 30 χρόνια ιδεολογικής κυριαρχίας του Ρήγκαν. 

ΑΥΤΟ όμως είναι και το παράδοξο της οικονομικής κρίσης: όσο καλή διάθεση και αν έχουμε, η αντιμετώπισή της δεν είναι ποτέ πολιτικά ουδέτερη. 

Ο κ. Καραμανλής είναι ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα. Εδώ και εβδομάδες πιπιλάει την καραμέλα της συνεννόησης τουλάχιστον στα «αυτονόητα» όπως τα χαρακτήρισε. 

ΟΤΑΝ όμως ήρθε η στιγμή να μας αποκαλύψει τους έξι «άξονες» αυτής της επιδιωκόμενης συναίνεσης βρέθηκε να αναπτύσσει μια πολιτική καθόλου αυτονόητη- αντίθετα, ιδεολογικά έντονα νεοφιλελεύθερη. 

ΤΟΝΙΣΕ χαρακτηριστικά την ανάγκη μείωσης των ελλειμμάτων και του δημόσιου χρέους, την ίδια στιγμή όμως υποστήριξε ότι αυτό θα πρέπει να γίνει με μοναδικό εργαλείο τη μείωση των δαπανών. 

ΓΙΑΤΙ όμως; Γιατί θα πρέπει να θεωρείται ταμπού ο νόμος που μείωσε τη φορολογία στα κέρδη των επιχειρήσεων; Γιατί να θεωρείται ταμπού η κατάργηση του φόρου κληρονομιάς και του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας που ευνόησαν σκανδαλωδώς τους πλούσιους; 

ΑΚΟΜΑ και η επίκληση των κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τον κ. Καραμανλή δεν είναι καθόλου αυτονόητη. Γιατί βέβαια το πώς θα αντιμετωπιστεί η κρίση αποτελεί αντικείμενο έντονου διαλόγου μεταξύ των κρατών-μελών. 

Απλώς η Ελλάδα είναι χωρίς φωνή και δυστυχώς χωρίς αξιόπιστη παρουσία. 

Ο κ. Ομπάμα αντιμετωπίζει την οικονομική κρίση σαν ευκαιρία για να επιχειρήσει ένα από τα πιο ριζοσπαστικά πειράματα που έχει γίνει ποτέ στις ΗΠΑ. 

Η ΕΛΛΑΔΑ φυσικά δεν έχει τέτοια περιθώρια. Ο κίνδυνος χρεοκοπίας βρίσκεται πάντα μπροστά μας. Αυτό ωστόσο δεν δικαιολογεί την επιμονή του κ. Καραμανλή σε ένα άδικο, αποτυχημένο και αντιαναπτυξιακό οικονομικό μοντέλο! 
από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Ο νέος τζόγος «Τα Εφημεριδολαχεία» !!!

Την Κυριακή δύο εφημερίδες δεν θα κυκλοφορήσουν, όπως τις ξέρατε στην κανονική τους μορφή. Αποκαλύπτουμε ότι νέα τους μορφή που είναι τύπου λαχείου.
Το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΛΑΧΕΙΟ»

Το «REAL NEWS ΛΑΧΕΙΟ»

Δεν θα έχουν άλλες σελίδες ή ειδήσεις , δεν θα χρειάζονται. Τα νέα εφημεριδολαχεία θα κληρώνουν δύο ή ένα αυτοκίνητο.
Τα νέα γίνονται πλέον λαχείο, αυτή θα είναι πλέον η νέα μορφή της έγκαιρης, αντικειμενικής και αποκαλυπτικής ενημέρωσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν διασταυρωθεί, ο ΟΠΑΠ , ύστερα από διαμαρτυρίες - απαίτηση των παικτών του σχεδιάζει να κυκλοφορήσει και αυτός εφημεριδολαχείο.
Καλή σας ενημέρωση … και καλά ταξίδια…

Κάντε κλικ στις εικόνες για μεγέθυνση.
από togreki
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΓΕΝΝΕΘΛΙΑ.....

2004 - 2009

Τότε... και Τώρα... 

από ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Στον τελικό ο Μπανιώτης...


Στον αυριανό (Σάββατο) τελικό του ύψους προκρίθηκε ο Κώστας Μπανιώτης, μετά από ένα θρίλερ που κράτησε συνολικά περισσότερες από πέντε ώρες, χρόνος που απαιτήθηκε για να ολοκληρωθούν οι προσπάθειες όλων των αθλητών και στα δύο προκριματικά γκρουπ.

Ο Ελληνας αθλητής, που μετείχε στο Α΄ προκριματικό γκρουπ του ύψους, υπερέβη τα...
2.27μ ισοφαρίζοντας το ατομικό του ρεκόρ και κατετάγη 5ος. Ακολούθησε το Β΄ γκρουπ, όπου την πρόκριση πήραν ακόμη τέσσερις αθλητές.

Από το γκρουπ του Μπανιώτη προκρίθηκαν οι Ιβάν Ούκοφ (Ρωσία) 2.30μ, Ραούλ Σπανκ (Γερμανία) 2.30μ, Κυριάκος Ιωάννου (Κύπρος) 2.30μ, Φίλιπο Καμπιόλι (Ιταλία) 2.30μ και από το Β΄ οι Αλεξέι Ντμίτρικ (Ρωσία) 2.30μ, Ντράγκουτιν Τόπιτς (Σερβία) 2.27μ, Αλεξάντρ Σουστόφ (Ρωσία) 2.27μ και Μποχντάν Μπονταρένκο (Ουκρανία) 2.27μ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Παληός, καλός φίλος....


Το άλογο εξημερώθηκε τουλάχιστον μια χιλιετία νωρίτερα από ό,τι νόμιζαν μέχρι σήμερα οι επιστήμονες: Έρευνα στο Καζακστάν αποκάλυψε ενδείξεις ότι η αρχαία φυλή των Μποτάι χρησιμοποιούσε τα άλογα όχι μόνο ως υποζύγια αλλά και ως πηγή γάλακτος και κρέατος πριν από 5.500 χρόνια.

Νέα μελέτη που καταγράφει πώς τα άλογα των Μποτάι διέφεραν από τους...

άγριους συγγενείς τους δημοσιεύεται την Παρασκευή στο περιοδικό Science από ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον Δρ Αλαν Αουτραμ του Πανεπιστημίου του Έξετερ στην Αγγλία.

Επανάσταση

Σε σχέση με την κατσίκα, το πρόβατο ή το σκύλο, που εξημερώθηκε πριν από τουλάχιστον 15.000 χρόνια, το άλογο είναι ένας σχετικά πρόσφατος φίλος του ανθρώπου. Όμως η εξημέρωσή του οδήγησε σε ταχείες κοινωνικές αλλαγές, φέρνοντας περισσότερη... ιπποδύναμη στις μετακινήσεις, την επικοινωνία και τον πόλεμο.

«Το σημαντικό στοιχείο δεν είναι τόσο η εξημέρωση του αλόγου όσο η εφεύρεση της ιππασίας» σχολίασε ο ανθρωπολόγος Ντέιβιντ Αντονι του Κολεγίου Χάρτγουικ της Νέας Υόρκης, ο οποίος δεν συμμετείχε στην τελευταία έρευνα αλλά είναι ειδικός στο θέμα. «Για πρώτη φορά, οι στέπες της Ευρασίας, που ήταν μέχρι τότε ένα εχθρικό οικολογικό όριο για τους ανθρώπους, μετατράπηκαν σε διάδρομο επικοινωνίας διαμέσου της Ευρασίας ο οποίος συνέδεσε την Κίνα με την Ευρώπη και την Εγγύς Ανατολή» ανέφερε.

Επισήμανε ακόμα ότι το άλογο ίσως βοήθησε στην εξάπλωση των ινδοευρωπαϊκών γλωσσών και γενικότερα του πολιτισμού.

Πολλοί επιστήμονες υποψιάζονταν ότι το άλογο εξημερώθηκε πρώτα στις στέπες της Κεντρικής Ασίας, χωρίς μέχρι σήμερα να υπάρξουν πειστικές ενδείξεις.

Ανατομία και μαγειρική


Η ομάδα του Αουτραμ ανακάλυψε μια πληθώρα τέτοιων ενδείξεων: Μεταξύ άλλων, τα σαγόνια αλόγων που έζησαν στο βόρειο Καζακστάν πριν από 5.500 χρόνια παρουσιάζουν φθορές όμοιες με αυτές που προκαλούν τα χαλινάρια. Ακόμα, τα πόδια των αλόγων αυτών ήταν πιο λεπτά σε σχέση με των άγριων αλόγων της Ασίας.

Όι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης αρχαία κεραμικά αγγεία τα οποία φέρουν μέχρι και σήμερα ίχνη από γάλα αλόγου. «Για να αρμέγει κανείς τα άλογα, σίγουρα δεν ήταν άγρια» συμφώνησε ο Δρ Αντονι.

Όπως και οι Μογγόλοι, οι σημερινοί Καζάκοι πίνουν ακόμα το γάλα των φοράδων, ζυμωμένο μάλιστα σε ένα ελαφρώς αλκοολούχο και ξινό ποτό που ονομάζεται «κουμίς».
Πηγή Associated Press
ΜΠΟΣΤΑΝΙ