Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

ImageShack

ΑΣΗΜΩΝΗΣ

ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ


- Γιατρέ μου, η γυναίκα μου με απατά, λέει κάποιος σε ένα παθολόγο.

- Με συγχωρείτε, του λέει ο γιατρός, αλλά πρέπει να απευθυνθείς σε δικηγόρο, εγώ δε μπορώ να σε βοηθήσω.

- Γιατρέ μου, με απατά τώρα 6 μήνες, αλλά κέρατα δεν έχω βγάλει. Μήπως έχω έλλειψη ασβεστίου;

ΑΣΗΜΩΝΗΣ

ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Ο Βίκτωρας Παπαζήσης έφυγε...

Ένας βαθύς γνώστης του χώρου του βιβλίου και της ακαδημαϊκής σκέψης, ο Βίκτωρας Παπαζήσης έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών. Ο πατέρας του,Αργύρης Παπαζήσης, ίδρυσε τις Εκδόσεις «Παπαζήση» το 1929. Σπούδασε Οικονομικά σrην Α.Β.Σ.Π. και από το 1956 εργάστηκε κοντά στον πατέρα του. Το 1962 ανέλαβε τη διεύθυνση της επιχείρησης, που στη συνέχεια μετατράπηκε σε Ανώνυμη Εταιρεία. Αρθρογράφησε, επίσης, σε πολλά έντυπα όπως ο «Οικονομικός Ταχυδρόμος». Από το 2004 τη θέση του προέδρου στην εταιρία ανέλαβε ο γιος του, Αλέξανδρος - Αργύρης Παπαζήσης, ο οποίος θα συνεχίσει πλεον την παράδοση της οικογένειας. Τα συλληπητήριά μας στην οικογένειά του.
από pressmme
το μποστάνι

Ο Χατζηνικολάου χάιδευε, ο Πρετεντέρης έριχνε σκαμπίλια...

Την ίδια ώρα που ο Χατζηνικολάου, παρείχε διευκολύνσεις στον υπουργό Ανάπτυξης, κύριο Χατζηγάκη, στο MEGA, ο Πρετεντέρης του έριχνε τα σκαμπίλια το ένα πίσω απ' το άλλο. "Σιγά που περίμενε ο Επίτροπος από το ΠΑΣΟΚ να τα μάθει (ότι τα λεφτά για τους αγρότες είναι από κοινοτικά κονδύλια) " . Πήρε το μαστίγιο κι άρχισε να βαράει αλύπητα τον υπουργό. "Μα τι δήλωση ήταν αυτή που έκανε για αντεθνική πολιτική του (μαρτυριάρικου) ΠΑΣΟΚ; Δεν έχουν γραφεία εδώ, δεν έχουν τόσους υπαλλήλους που μας παρακολουθούν βήμα προς βήμα; Προς τι, λοιπόν, αυτή η δήλωση; " ...
Αυτό το (τρόπος του λέγειν) παιδί βαράει τα χαστούκια με το ίδιο πάθος που στο γήπεδο πετάει τα πλαστικά μπουκάλια...

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ!

1. Μάθαμε χθες δια στόματος κ. Σιούφα ότι ο πρωθυπουργός ανησυχεί. Ανησυχεί για τα δυσάρεστα νέα που αφορούν την ελληνική οικονομία. Για το γεγονός ότι η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας μιλά για πάνω από 50 εκ. θέσεις εργασίας που θα χαθούν, παγκοσμίως μέχρι τα τέλη 2009.

2. Ανησυχεί ο σημερινός πρωθυπουργός, αλλά ανησυχούν διπλά οι πολίτες βλέποντας τον μόνο να ανησυχεί. Διότι δουλειά του, είναι να αναλαμβάνει πολιτικές πρωτοβουλίες. Και πολιτική πρωτοβουλία, από την κυβέρνηση, στο ζήτημα της οικονομίας, δεν βλέπουμε.

3. Το μόνο που βλέπουν οι πολίτες είναι διάσπαρτα μέτρα καθαρά πελατειακού και εκλογικού χαρακτήρα. Δεν βλέπουν σχέδιο όπως αυτό, το οποίο έχει προτείνει το ΠΑΣΟΚ, για να μπορέσει να ενισχυθεί το εισόδημα του πολίτη, να ανοικοδομηθεί το κοινωνικό κράτος, να ενισχυθεί η μικρομεσαία επιχείρηση, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

4. Το μόνο το οποίο βλέπουν είναι, μέσα σε μία εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση, ανακοινώσεις περί νέων εξοπλισμών το κόστος των οποίων ξεπερνά τα 5,6 δις ευρώ! Και ζητούν κάποιος να τους εξηγήσει πώς ακριβώς συνάδει η αδυναμία χρηματοδότησης της παιδείας, η αδυναμία χρηματοδότησης των αγροτών, η αδυναμία ενός σοβαρού επιδόματος θέρμανσης, με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης ότι θα προβεί σε προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων, που υπερβαίνουν τα 5,6 δις ευρώ.

5. Οι εξαγγελίες αυτές δεν έχουν τίποτα να κάνουν με τις αναγκαίες πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρει η κυβέρνηση, για να μπορέσει να βγει η χώρα από την κρίση στην οποία βρίσκεται. Δικαίως, λοιπόν ανησυχούν!

ΠΑΣΟΚ

ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Με τόσο «εθνικό έργο» να μην πάρουν κι αυτοί ένα επιδοματάκι; Άξιος ο μισθός του παρακράτους!

(κλικ για μεγένθυση)

Unicef: The photo of the year 2008

29-Ιαν-2009 Απο ΕΠΙΚΑΙΡΟ

clopy by inconue Φωτογραφία της χρονιάς 2008, βραβείο UNICEF, της Βελγίδας φωτογράφου Alice Smeets, 21 ετών. Από την παραγκούπολη Cité Soleil, του Port au Prince…
Η πρωτεύουσα της Αϊτής είναι το Πορτ-ο-Πρενς (Port-au-Prince), που βρίσκεται στο κύριο νησί, την Ισπανιόλα. Πρώην γαλλική κτήση, η Αϊτή ήταν η δεύτερη χώρα στο δυτικό ημισφαίριο, μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, που διακήρυξε την ανεξαρτησία της το 1804. Η χώρα έγινε η πρώτη ανεξάρτητη δημοκρατία Αφροαμερικανών και το μόνο κράτος που γεννήθηκε έπειτα από επιτυχημένη επανάσταση των δούλων. Η ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της χώρας έγινε την 1η Ιανουαρίου 1804.
Παρά τη σχετική μακροζωία της, είναι η πιο φτωχή χώρα του δυτικού ημισφαιρίου.

Πηγή: http://inconue.wordpress.com/

ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Ανέκδοτο

Ο γιατρός στον ασθενή:

- Δεν μπορώ να κάνω τίποτα για την περίπτωσή σας. Δυστυχώς η πάθησή σας είναι κληρονομική... 


- Αφού είναι έτσι, στείλτε τον λογαριασμό στους γονείς μου! 

Είμαι η Πετρούλα και μόλις...υπέγραψα!..

Άντε και σ' ανώτερα...
Το
 Ν-Ν αισθάνεται ικανοποιημένο γιατί συνέβαλε αποφασιστικά στη πρόοδο του κοριτσιού.
Η Πετρούλα μόλις...τελείωσε. Και υπέγραψε παρακαλώ 2+2 έτη!... Σ' αυτούς τους ...

δύσκολους καιρούς, ο καιρός της Πετρούλας είχε την εύνοια του Αίολου και της Αφροδίτης, μα τω Δία. Ο μισθός 2.800 ευρώ, μόνο για να λέει τον καιρό. Δεν συμπεριλαμβάνονται υπερωρίες κι άλλα τυχερά... (εννοούμε παρουσία και σ' άλλες εκπομπές)... κλπ... κλπ...

"Πως αισθάνεστε που σας θεωρούν προδότη"...


Ωραία ερώτηση. Την απηύθυνε ο
Οικονομέας στο Σιδηρόπουλο, τον συνδικαλιστή των αγροτών Λάρισας που αποχώρησε από τα μπλόκα.
"Δεν πρόδωσα τον αγώνα, είπε ο
Σιδηρόπουλος" και υποστήριξε πως όλα τα πράγματα έχουν αρχή μέση και τέλος. Τι δηλαδή όποιος φεύγει από τα μπλόκα την Τετάρτη είναι προδότης, κι όποιος φύγει την Παρασκευή είναι παλικάρι?
Σ' αυτές τις μπούρδες του συνδικαλιστή, ο
Οικονομέας δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στην πολύ καλή ερώτηση του...

από nonews-news

Ρε φιλαράκι Οικονομέα, αν σκεφτόσουν λίγο τα νιάτα σου, (τότε που σε θεωρούσαν οι σημερινοί δεξιοί.. τρομοκράτη), τα .. επαναστατημένα (και όχι επαναστατικά όπως προκύπτει σήμερα), θα τον ρωτούσες τί σημαίνει...  "ρίψασπις";

Πώς να το κάνεις όμως ;;;...

Βλέπεις μικρός ο τόπος μας... και έχοντας τη μύγα.. μυγιάζεσαι..

ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ !...

Εδώ το μπλόκο, με το καλύτερο σουβλάκι...


Όλη η οικογένεια Πελέκη στον εισαγγελέα...


Κλήσεις για να απολογηθούν για 2 κακουργήματα, έλαβαν η Κατερίνα Πελέκη-Βουλγαράκη, και οι δικηγόροι, Δημήτρης αδελφός, και Διονύσιος Πελέκης , πατέρας της.
Η οικογένεια Πελέκη καλείται να απολογηθεί για τα συμβόλαια της Μονής Βατοπεδίου.
Μόλις άρχισαν τα δύσκολα...

ΑΘΑΝΑΤΕ  ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΕ.....


Για πόσες γενιές είσαι και για πόσες θα παραμείνεις.... επίκαιρος !!!

ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

To αναψυκτικό του αγρότη!!!

από epikairo
ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

O tempora o mores!

Τον Αύγουστο του 1989 , η Νέα Δημοκρατία και ο τότε Συνασπισμός, έστελναν στο Ειδικό Δικαστήριο τον Ν.Αθανασόπουλο τότε υπουργό του ΠΑΣΟΚ, (ουσιαστικά ολόκληρο το ΠΑΣΟΚ), επειδή είχαν "βαφτίσει" ελληνικό το καλαμπόκι που είχε αγοράσει η κρατική εταιρεια ITCO από την Γιουγκοσλαβία και είχε πουλήσει στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα, προκειμένου να εισπραχθούν οι κοινοτικές επιδοτήσεις.
Τους κατεδίκασαν όλους και η χώρα μας πλήρωσε τότε πρόστιμο. Το ΠΑΣΟΚ τότε, είχε παραστεί στην Βουλή και πήρε μέρος στην ψηφοφορία. Κάνετε την σύγκριση με το τώρα:
Τον Ιανουάριο του 2009, ο Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, σύμπασα η Κυβέρνηση και οι βουλευτές της Ν.Δ. (κανείς δεν έχει αντίρρηση!), διά του υπουργού Σ.Χατζηγάκη, καλούν τους αντιπάλους τους ουσιαστικά να σωπάσουν για την παρανομία που συντελείται, όταν "βαφτίζουν" ζημιές, τις επιδοτήσεις στους αγρότες, για "...να μη βγάλουμε μόνοι μας, τα μάτια μας" όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. υπουργός από τηλεοράσεως, γνωρίζοντας ότι στις Βρυξέλλες ΚΑΙ ακούν ΚΑΙ βλέπουν ΚΑΙ το πρόστιμο είναι σίγουρο! Σας καλώ να σχολιάσετε και να αξιολογήσετε τις συμπεριφορές ΤΟΤΕ και ΤΩΡΑ, χρησιμοποιώντας επίθετα (...αν θέλετε).
ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ImageShack


από ΑΣΗΜΩΝΗΣ
ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ
ΤΑ ΝΕΑ online

Πηγή: Του Κώστα Μητρόπουλου
ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Εξαγορά

Δημήτρης Δανίκας , ddanikas@dolnet.gr

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 29 Ιανουαρίου 2009
ΤΡΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΡΑΤΑΩ. Ύπουλα, ανήθικα και αντικοινωνικά. Πρώτο, το φρένο που συγκράτησε τα ρόπαλα ήταν το φάσμα μιας επερχόμενης συντριβής στον Κάμπο και τ΄ άλλα κάστρα της αγροτιάς. Αν ήταν κεφάλια της εργατιάς, θα τα έσπαγαν μια χαρά. Επομένως, δεν ήταν λόγοι ανθρωπιάς. Το ιδιοτελές συμφέρον, οι αριθμοί και τα κουκιά. Αυτά μπλοκάρανε τα ΜΑΤ. Δεύτερο, οι πιέσεις στα γαλάζια παιδιά ώστε να σπάσει η ενωμένη γροθιά. Διαίρει και βασίλευε. Έτσι η Νέα Δυστυχία κυβερνά. Κόντρα και απέναντι σε όλα τα αιτήματα τα λαϊκά. Τρίτο και τελευταίο, δωροδοκία και εξαγορά. Πάρε ψίχουλα για να ξεχνάς. Αυτή είναι η ύπουλη επιχείρηση ταπείνωσης της αγροτιάς. Γιατί, αγαπητοί μου, δεν είναι του Χατζηγάκη και του Καραμανλή τα λεφτά αυτά. Μέχρι την τελευταία πεντάρα ευλογημένα με δάκρυα καυτά. Πρέπει, επιτέλους, όλοι οι εργαζόμενοι να το καταλάβουν βαθιά. Σας χρωστάνε άπειρα λεφτά. Γιατί νομίμως σας καταληστεύουν μέχρι τ΄ αυτιά. Κλωτσήστε τους, επιτέλους, για να γλιτώσετε απ΄ όλα τα δεινά! 
από ΤΑ ΝΕΑ
ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Κοροϊδία

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 29 Ιανουαρίου 2009
ΣΤΑΧΤΗ στα μάτια όσων συναλλάσσονται με τις τράπεζες και υποχρεώνονται να πληρώνουν τις παράνομες απαιτήσεις τους επιχείρησε να ρίξει χθες το υπουργείο Ανάπτυξης. 

ΜΕ σημαντική καθυστέρηση και ύστερα από χιλιάδες καταγγελίες πελατών, επέβαλε πρόστιμα- χάδι σε 17 τράπεζες που επιμένουν να εισπράττουν προμήθειες για ανάληψη χρημάτων από πιστωτικές κάρτες. 

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για μια από τις πολλές παρόμοιες αδικαιολόγητες απαιτήσεις των τραπεζών, που έχουν καταργηθεί με υπουργική απόφαση και έχουν κριθεί παράνομες από τα δικαστήρια - μερικές και από τον Άρειο Πάγο. 

Όμως ακόμα και τώρα οι τράπεζες υποχρεώνουν τους πελάτες τους να τις πληρώνουν. 

ΜΕΤΑΞΥ των απαιτήσεων αυτών είναι οι ποινές στις προεξοφλήσεις δανείων, τα περιβόητα «έξοδα φακέλου» για τα στεγαστικά, η αυθαίρετη αύξηση επιτοκίων δανεισμού, η μονομερής αναπροσαρμογή της ετήσιας συνδρομής των καρτών, η επιβολή χρεώσεων σε καταθετικούς λογαριασμούς με χαμηλό υπόλοιπο. 

ΚΑΙ για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της κοροϊδίας- ή μήπως συμπαιγνίας;- του υπουργείου και των τραπεζών, αρκεί να αναφερθεί ότι από αυτή την πρακτική τους οι τράπεζες κερδίζουν σχεδόν δύο δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. 

ΕΝΩ το συνολικό ύψος των προστίμων που τους επιβλήθηκαν είναι, και για τις 17 τράπεζες μαζί, μόλις 10,2 εκατομμύρια ευρώ. 

Η αργοπορημένη αντίδραση του υπουργείου και οι μικρές ποινές ενθαρρύνουν τις τράπεζες να συνεχίσουν την αφαίμαξη των πελατών τους, αφού αυτά που κερδίζουν είναι πολλαπλάσια από τα πρόστιμα που τους επιβάλλονται και που είναι αμφίβολο αν τελικά θα πληρωθούν. 

ΑΣΦΑΛΩΣ μια υγιής οικονομία χρειάζεται και οικονομικά εύρωστες τράπεζες. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η κερδοφορία τους πρέπει να στηρίζεται σε παράνομα έσοδα και να επιτυγχάνεται εις βάρος των συναλλασσομένων. 

ΑΝ οι ίδιες δεν το αντιλαμβάνονται, η κυβέρνηση οφείλει να τους το επιβάλει.
από ΤΑ ΝΕΑ
ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ
29 Ιανουαρίου 2009

Εγγυήσεις

Του Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου gpapachristos@dolnet.gr

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 29 Ιανουαρίου 2009
ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΤΡΙΚΥΜΙΑ είναι φανερό, αλλά τόσο πολύ; Είναι δυνατόν να ασκούν ποινικές διώξεις κατά των αγροτών και να τους εξαναγκάζουν να κυκλοφορούν με κουκούλες; Όσοι πιστεύουν ότι με τον τρόπο αυτό θα επιταχυνθεί το τέλος των κινητοποιήσεων, προφανώς είναι μακριά νυχτωμένοι. Το μόνο που θα καταφέρουν είναι να τους πεισμώσουν περισσότερο. Και όσοι επίσης θεωρούν ότι με τακτικούς ελιγμούς όπως αυτός που έγινε με το γαλάζιο μπλόκο των Τεμπών, θα πειστεί η μεγάλη πλειοψηφία των αγροτών που ξημεροβραδιάζεται στα μπλόκα να αποχωρήσει, κάνουν τεράστιο λάθος. Ό,τι γίνεται αυτή την περίοδο στα μπλόκα είναι ακόμη μία απόδειξη ότι ουδείς εμπιστεύεται αυτή την κυβέρνηση. Είναι δυνατόν να κάνει εξαγγελίες ο αρμόδιος υπουργός, να δεσμεύεται ότι δίνει λύση στα προβλήματα των αγροτών και εκείνοι από τα τηλεοπτικά παράθυρα να του ζητούν να τους δώσει γραπτές εγγυήσεις; Πάλι καλά που δεν του ζήτησαν συμβόλαιο επικυρωμένο σε συμβολαιογράφο. Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση έχει μηδενική αξιοπιστία. Δεν την πιστεύει κανείς. Άρα, γιατί να περιμένει και κάτι από αυτήν; Χαμένος χρόνος είναι... 
από ΤΑ ΝΕΑ
ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ
Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα στο blog του Περιπτερά :


ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Ε, μετά από τέτοια καριέρα της αξίζει και το σπίτι



Με ωραία πισίνα και καλό σπίτι. Ίσως αξίζει μετά από τόσα χρόνια σκληρής δουλειάς. Την ξέρει όλη η Ελλάδα και για να το πετύχει αυτό έκανε μια ολόκληρη καριέρα.

Μην λέμε πολλά γιατί το πρόσωπο με όσα χρήματα έχει βγάλει θα μπορούσε να είχε και το ...διπλάσιο - σε τετραγωνικά- σπίτι

Ανήκει στην...


Βέρα Λάμπρου. Εννοείτε ότι έβγαλε πολλά χρήματα με την πολυετή καριέρα της στο Ελληνικό ποιοτικό τραγούδι.

Ο δεύτερος νεκρός φίλαθλος σε λίγες ημέρες

O δεύτερος νεκρός σε λίγες ημέρες. Ο άτυχος φίλαθλος που έχασε τις αισθήσεις του λίγο πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου, δέχτηκε αρχικά τις πρώτες βοήθειες και στην συνέχεια διακομίστηκε το ταχύτερο δυνατό στο ΑΧΕΠΑ. Τελικά όμως δεν τα κατάφερε και εξέπνευσε λίγο μετά από την μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Άλλο ένα νέο κορίτσι βρέθηκε το απόγευμα νεκρό έξω από την Θεολογική σχολή της Θεσσαλονίκης. Κρίμα.

Που πας ρε...Καράμπελα;


Αν δεν το έχανε το πέναλτι ο Καράμπελας θα πηγαίναμε μέχρι το πρωί! Μα να λήξει 9-8 στα πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ; Όσο και αν το πήγαιναν δεν θα έληγε ποτέ. Οι ποδοσφαιριστές τα έβαζαν όλα και οι τερματοφύλακες δεν έπιαναν τίποτα.
Κρίμα για τον Άρη που το πάλεψε και κοψοχόλιασε αλλά στα πέναλτι έχασε τον αγώνα. Και τελικά τα πέναλτι είναι που αδικούν τις ομάδες. Κρίμα και άδικο.
Και οι δύο άξιζαν να 
παίξουν στην επόμενη φάση αλλά τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και ο Άρης φοβήθηκαν να το πάνε επιθετικά και κοιτούσαν να πάνε στα πέναλτι. Μόνο ένας κερδίζει στην ρώσικη ρουλέτα. Το χειρότερο από όλα είναι ότι όλοι οι ξένοι τα έβαζαν και όταν το χτύπησε ο Καράμπελας έτρεμαν τα πόδια του και το έριξε το πέναλτι στα ...ουράνια 

από troktiko

ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ