Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Τι θα ξαναψηφίσω στις 17 του Ιούνη;


Δεν πρόφτασε να κλείσει η πρώτη βδομάδα μετά τις εκλογές της 6ης του Μάη και τα λεγόμενα κόμματα των μνημονίων αλλάξανε τροπάριο και λέγανε τώρα ότι δεν τα θέλουνε τάχα μου πια (τα μνημόνια!) και για να αποφύγουν τον «σκόπελο Τσίπρα», Σαμαράς και Βενιζέλος υποστήριξαν πως πρέπει να κάνουμε επαναδιαπραγμάτευση. Μια επαναδιαπραγμάτευση που πριν από τη απειλή των εκλογικών αποτελεσμάτων, υποστήριζαν πως δεν μπορεί να γίνει.
Θέλουν λέει να τα επαναδιαπραγματευθούν –παρέα με τον ΣΥΡΙΖΑ όμως.!!!
Παράξενο δεν ακούγεται; Και κατηγορούν τον Τσίπρα, που πήρε ένα αυξημένο ποσοστό και πέρασε το ΠΑΣΟΚ επειδή ακριβώς υπήρξε από την αρχή και δηλωμένα «αντιμνημονιακός», 
ότι «δεν συνεργάζεται» με αυτούς που υπέγραψαν  τα  μνημόνια και «θα μας καταστρέψει», θα μας πάει στη δραχμή, θα μας...........πτωχεύσει, δεν θα έχουμε να φάμε ούτε μπομπότα πια οι κακόμοιροι -και διάφορα άλλα.
Ουρλιάζουν στα κανάλια πως απειλούνται οι Τράπεζες και η ρευστότητα. Πως ο Στρατούλης θα εθνικοποιήσει τις καταθέσεις . Ποια ρευστότητα και ποια αποθεματικά των Τραπεζών;
Δεν θέλω να επιχειρηματολογήσω υπέρ του Τσίπρα, του Κουβέλη ή του Καμμένου. Απλώς θεωρώ κατάντια για την Δημοκρατία να γυρνάμε στην δεκαετία του 50,όταν ο φόβος μην μας πάρουν οι κομμουνιστές τις περιουσίες και τις γυναίκες μας, χρησιμοποιήθηκε για να δημιουργηθεί το παρακράτος και να γίνουν οι άνθρωποι υποχείρια.
Αυτή η «Δημοκρατία» των εκβιασμών, δημιούργησε το πελατειακό κράτος, τη διαφθορά και τους «εθνικούς» κλέφτες. Αυτές οι τεχνητές απειλές δημιούργησαν την Ελλάδα της υποτέλειας, της Ψωροκώσταινας και τελικώς της αναξιοπρέπειας.
Από την άλλη, δεν ξέρω αν ο Τσίπρας μπορεί και πώς, να κυβερνήσει, αλλά ξέρω καλά, όπως το ξέρει όλη η χώρα ποιοι μας κυβέρνησαν και πώς.
Κοντολογίς ο Τσίπρας λέει ΟΧΙ , εγώ δεν συνεργάζομαι με το κόμμα του ΓΑΠ που κυβέρνησε όπως ο Άκης, ο Τσουκάτος κλπ και μας είχε πάει στο ΔΝΤ πριν καν εκλεγεί, ούτε με το κόμμα του Σαμαρά που μας κυβέρνησε όπως ο Ρουσόπουλος με τις ευλογίες του Εφραίμ ή ο Αβραμόπουλος που είχε παραγγείλει 50.000.000 εμβόλια για μια χώρα 10.000.000 κατοίκων (λέμε τώρα ένα ελαφρύ παραδειγματάκι για να μην το παραβαρύνουμε).
Προχωράτε μόνοι σας το δρόμο που ξέρατε. Εγώ κατέβηκα στις εκλογές και ζήτησα την ψήφο του κόσμου για να αμφισβητήσω και να διαπραγματευτώ και, εν ανάγκη, να τα καταργήσω και μονομερώς τα μνημόνια. Δεν λέει ψέματα. Αυτά που έλεγε λέει.
Οι άλλοι λένε ψέματακαι νομίζουν ότι θα τα χάψουμε για άλλη μια φορά, έτσι καλοσυνηθισμένοι που είναι στην απάτη.
Αλλά δεν θέλουνε να προχωρήσουνε και μόνοι τους –γιατί ΠΑΣΟΚ με Κουβέλη και ολίγη από  Νουδούλα, κάνουνε μια χαρά κυβέρνηση. Ξέρουνε όμως ότι θα πρέπει να μας τσακίσουνε στα μέτρα τον άλλο μήνα κιόλας - και δεν θέλουνε να μείνει ούτε ΕΝΑΣ ασφαλής και «απ’ έξω»  (την Αλέκα δεν την μετράνε, είναι σαν τις μούμιες στο μουσείο του Καϊρου).
Θέλουνε τον Τσίπρα συνυπεύθυνο. Γιατί είναι πια φανερό ότι είναι εν δυνάμει (πιθανός) πρωθυπουργός μια ευρείας αριστεράς που θα διαμορφωθεί από τις καινούργιες ανάγκες, τις σημερινές, τις εδώ και τώρα. Που διαμορφώνεται ήδη –αν δεν έχει ήδη διαμορφωθεί και περιμένει τις εκλογές που έρχονται, ξεψαρωμένη πια, να εκφραστεί.
Να σας πω την αμαρτία μου όταν είδα κι’ εγώ τον κ. Στρατούλη να μου λέει για τις τράπεζες και τον ίδιο τον Τσίπρα να ζητάει από τους πολιτικούς αρχηγούς κομμάτων (που καλώς ή κακώς τιμούσε ο λαός επί δεκαετίες με την ψήφο του) «υπογραφές μετανοίας» - τα πήρα στο κρανίο…..
Σκιάχτηκα λοιπόν και με τον Στρατούλη και με έναν άλλον κύριο, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, που νόμιζε πως είχαν στηθεί οι γκιλοτίνες στην Ομόνοια επειδή ο Αλέξης (ναι, «ο Αλέξης» – και ας κινδυνεύω από τις φτηνές ειρωνείες μερικών από σας ότι είναι «νόστιμο παλικάρι» και γι’ αυτό τον υπερασπίζομαι), επειδή ο Αλέξης –λέμε!-  κερδίζει σιγά-σιγά την εμπιστοσύνη του κόσμου.

Ναι, το ομολογώ –σκιάχτηκα :
Αλλά μετά συνήλθα και μάλιστα γρήγορα. Γιατί τον ψήφισα τον Τσίπρα;
 Γιατί ΔΕΝ θέλω πια τους άλλους.
Θέλω να φύγουνε, να πάνε σπίτι τους. Ήδη την Κυριακή 6 Μαΐου φύγανε πολλοί και δεν θα ξαναγυρίσουνε ποτέ στα έδρανα της Βουλής –τους εύχομαι ειλικρινά τα καλύτερα και να χαρούνε ό,τι έβγαλε ο καθένας στην πλάτη μας –μακριά από μας μονάχα και ό,τι θέλουνε ας κάνουνε. Και γιατί θα τον ξαναψηφίσω και με τα δύο χέρια –χωρίς να σταυρώσω κανέναν όπως έκανα και την πρώτη φορά;
Να σας το πω χοντρά:
Κυβέρνησαν πρωθυπουργοί που έπαιζαν playstation στου Μαξίμου και φόραγαν βραχιολάκια ισορροπίας Power Balance και δεν μπορούν αυτοί που έχουν ένα άλλο προβληματισμό; 
Μπορούσαν υπουργοί που έκαναν τους νόμους περί ευθύνης υπουργών, τους εκλογικούς νόμους, τους νόμους που αμνηστεύουν κλέφτες, υπουργοί που ήταν οι ίδιοι κλέφτες και δεν μπορούν άλλοι;
Τσίπρα λοιπόν θα ξαναψηφίσω
Γιατί αυτός θα μας ξεκολλήσει. Αυτός, ναι, θα διαπραγματευτεί.
Μπορεί να μην μιλάει Αμερικάνικα σαν τον Γιώργο τον Βαγγέλη και τον Αντώνη – δεν κάνει όμως κωλοτούμπες ούτε στα Ελληνικά, ούτε στα Γερμανικά, ούτε στα Ρώσικα (και αυτό δεν χρειάζεται μεταφραστή). Και για ό,τι πράγματι χρειάζεται μεταφραστή, εκεί στα headquarters υπάρχουν οι καλύτεροι. Δεν θα κολλήσουμε εκεί. Τα είδαμε και τα Harvard  και τα Yale και τις Οξφόρδες. Αυγά α-λα-κοκ χλιαρά με ασπράδι που δεν έσφιξε (λίγο γλοιώδες το παράδειγμα αλλά συγχωρέστε με, αυτή η εικόνα μου ήρθε με τα σπουδαγμένα, τόσο πολύ πια, παλικάρια -που μας στείλανε εδώ που είμαστε σήμερα).
Αλέξη λοιπόν και πάλι Αλέξη.
Μπράβο του που επιμένει. Θα γίνει πρωθυπουργός πιο σύντομα απ’ ότι είχα φανταστεί.
Γιατί;
Γιατί δεν είναι κότα. 
                                                                                                ger