Σάββατο 20 Ιουνίου 2009

Χωρίς το πείσμα και τη λάμψη της Μελίνας Μερκούρη, δεν θα υπήρχε Μουσείο της Ακρόπολης


Η πρώτη που έκανε όνειρο ζωής και πίστεψε με πάθος τη δημιουργία του νέου Μουσείου της Ακρόπολης, υπηρετώντας με πείσμα και αφοσίωση αυτό το σκοπό, που ήταν στενά συνδεδεμένος με την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, ήταν η αλησμόνητη Μελίνα Μερκούρη.
Είναι αναμφισβήτητο γεγονός και βαθιά ριζωμένο σε όλες τις συνειδήσεις, πως χ
ωρίς την Μελίνα δεν θα φτάναμε σήμερα στα εγκαίνια του Μουσείου, όσο κι αν μερικοί τον τελευταίο καιρό προσπαθούν να παραχαράξουν την ιστορία και να διαγράψουν την προσφορά της. Χάρη στο πείσμα και την επιμονή της Μελίνας, το όνειρο της αγκαλιάστηκε απ’ όλους τους Έλληνες και με το διεθνές κύρος και την λάμψη της, κατόρθωσε να κάνει το θέμα των γλυπτών και του Μουσείου, παγκόσμιο!
Το 1988 άρχισε τις απαλλοτριώσεις στην περιοχή και ένα χρόνο αργότερα προκήρυξε τον πρώτο διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για το Μουσείο της Ακρόπολης. Το 1993, όταν επανήλθε το ΠΑΣΟΚ στη κυβέρνηση και η Μελίνα στο υπουργείο Πολιτισμού, το θέμα του Μουσείου ήταν στις προτεραιότητες της. Μετά από πολλές περιπέτειες και καθυστερήσεις και την ανασκαφή που προηγήθηκε στον χώρο, ο θεμέλιος λίθος του Μουσείου τέθηκε το 2003.
Το βίντεο είναι ένα μικρό αφιέρωμα στην προσφορά της Μελίνας Μερκούρη στους αγώνες της για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα!...
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 6:28 μ.μ. - 20/06/2009

QUIZ: Από πότε απαγορεύεται το κάπνισμα σε Δημόσιους χώρους?...

(Κλίκ για μεγένθυση φωτό εγγράφου)

Απάντηση: Από το 1856 με ΔΙΑΤΑΓΜΑ του Όθωνα & ΕΛΕΩ ΘΕΟΥ , "Περί απαγορεύσεως του καπνίζειν εντός των δημοσίων γραφείων και καταστημάτων".
Φέτος κλείνουμε 153 χρόνια, κι ακόμα διαπραγματευόμαστε την συμμόρφωση στις εντολές Υπουργών Βασιλιάδων και Θεών...

από nonews & ΛΗΜΕΡΙ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 6:11 μ.μ. - 20/06/2009

Θα κάνει ανασχηματισμό ;

Βλέποντας και κάνοντας !!!
από ΤΟ ΓΡΕΚΙ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 5:49 μ.μ. - 20/06/2009

Μουσειο Ακροπολης. Λιγο πριν τα εγκαινια……

από ΑΣΗΜΩΝΗΣ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 5:16 μ.μ. - 20/06/2009

ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ !!!...



ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 4:57 μ.μ. - 20/06/2009

ΝΑΙ στις πρόωρες εκλογές.

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 4:51 μ.μ. - 20/06/2009

ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΥΚΟΥΡΕΖΟΣ

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Σανιδάς παρήγγειλε εγγράφως στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών να προσδιοριστεί σύντομα η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών των 26 κατηγορουμένων για την παράνομη αγοραπωλησία δασικής έκτασης 1.000 στρεμμάτων στην Αιξωνή της Γλυφάδας. Ο κ. Σανιδάς στο έγγραφό του υπενθυμίζει ότι το υπ' αριθμόν 2499/2008 παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών για τους 26 είναι αμετάκλητο, καθώς η υπόθεση έχει να κάνει με αδικήματα σε βάρος του Δημοσίου. Κατόπιν αυτού οι κατηγορούμενοι δεν έχουν το δικαίωμα (δυνατότητα) να ασκήσουν αναίρεση κατά του βουλεύματος. Παρ' όλα αυτά η δίκη δεν έχει προσδιοριστεί έως τώρα, καθώς τρεις από τους κατηγορουμένους έχουν ασκήσει αναιρέσεις. Οι 26 παραπέμπονται για σειρά αδικημάτων, τα οποία κατά περίπτωση αφορούν απάτη κατά του Δημοσίου, υφαρπαγή ψευδούς βεβαιώσεως, πλαστογραφία, καθώς και για ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις.
ΤΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ :

Οι κατηγορούμενοι που παραπέμπονται σε δίκη είναι οι συμβολαιογράφοι Σωτηρία Κατσαγιάννη, Δημήτρης Μητρέλης, Κωνσταντίνος Μητρέλης, Σταύρος Παπαδογεωργής, Δέσποινα Σεχιώτη, Μαρία Σοφού, Αθηνά Τσατσαρώνη, οι δικηγόροι Γεώργιος Αβραμόπουλος, Βασίλης Αγιασοφίτης, Κωνσταντίνος Λιδορίκης, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, Σπήλιος Παπαθανασόπουλος, Δημήτρης Παρασκευόπουλος - Κόλλιας, Πέτρος Σφαλακάτος, ο μηχανικός Θωμάς Παλαιογιάννης, οι επιχειρηματίες Τζον Κωνσταντινίδης, Κωνσταντίνος Γεωργίου και η σύζυγός του Αγγελική Χριστοδουλάκη και οι ιδιώτες Θεόδωρος Δουσαϊτης, Κωνσταντίνος Μανιόπουλος, Γιώργος Μπασούκος, Ιωάννης Σκιτζής, Χρήστος Τοπούζης, Αναστάσιος Πρίτσας, Δημήτρης Εμμανουηλίδης.
Η υπόθεση έγινε γνωστή κατά τη διερεύνηση του "παραδικαστικού κυκλώματος", όταν οι εφέτες ανακριτές εντόπισαν ύποπτη δικαστική απόφαση της καταζητούμενης πρώην ανακρίτριας, Αντωνίας Ηλία.
από adiakritos
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 4:38 μ.μ. - 20/06/2009

13 χρόνια χωρίς Αντρέα...

Μνημόσυνο στο παρεκκλήσι των Αγίων Θεοδώρων στο Α' νεκροταφείο, έκανε η οικογένεια του Ανδρέα Παπανδρέου, για τα 13 χρόνια από το θάνατό του.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου πήγε και άφησε λουλούδια στον τάφο της Μελίνας και του παππού του Γεωργίου Παπανδρέου.

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 4:29 μ.μ. - 20/06/2009

ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ.

Του Γιάννη Ιωάννου

από ΕΘΝΟΣ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 4:18 μ.μ. - 20/06/2009

ΕΘΝΟΣ Γ Ν Ω Μ Η : Χωρίς σχέδιο και προετοιμασία

ΣΕ ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ εξελίχθηκε τελικά η επικοινωνιακού χαρακτήρα προσπάθεια του Κ. Καραμανλή ν ασχοληθεί με τη λαθρομετανάστευση. Και δεν είναι μόνο το γεγονός ότι τα μέτρα που υποτίθεται ότι προγραμματίζει η κυβέρνηση αποδεικνύονται ατελέσφορα. Είναι και το γεγονός ότι η απόπειρά του να προκαλέσει το ενδιαφέρον της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν απέδωσε τίποτα το ουσιαστικό, ώστε να μπορεί βάσιμα να ισχυριστεί ότι η παρέμβασή του θα συμβάλει για να ληφθούν από τις Βρυξέλλες μέτρα και πρωτοβουλίες που θα περιορίσουν έστω το κύμα των λαθρομεταναστών.

ΓΕΝΙΚΕΣ και αόριστες ήταν οι αναφορές για το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης στο κείμενο των συμπερασμάτων. Μόνο η Μάλτα αποκόμισε συγκεκριμένες και ουσιαστικές δεσμεύσεις που θα τη βοηθήσουν ν αντιμετωπίσει το πρόβλημά της. Για τη χώρα μας τίποτα το ουσιαστικό και το δεσμευτικό δεν προέκυψε.

ΚΑΙ ΔΕΝ θα μπορούσε, άλλωστε, και να προκύψει, αφού και στην περίπτωση αυτή καμία προεργασία δεν είχε συντελεστεί, καμία συμμαχία δεν είχε επιδιωχθεί και όλα είχαν αφεθεί στην τύχη τους, όπως κατά κανόνα κάνει η κυβέρνηση Καραμανλή, όταν κινείται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

ΦΥΣΙΚΑ το γνώριζαν ότι διαφορετικά θα έπρεπε να έχουν ενεργήσει. Αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση, η παράλειψη ήταν, υπό μία έννοια, δικαιολογημένη. Δεν ήταν, βλέπετε, στις προθέσεις τους ν απασχολήσουν τη διάσκεψη κορυφής με τα προβλήματα που προκαλεί η λαθρομετανάστευση. Το πολύ να ψέλλιζε ο πρωθυπουργός μερικά λόγια, εκμεταλλευόμενος τη σχετική πρωτοβουλία της Ιταλίας, αλλά τίποτα περισσότερο. Αν υποχρεώθηκε να κάνει κάτι παραπάνω, αυτό οφείλεται στο εκλογικό στραπάτσο της προπερασμένης Κυριακής και στην επιθυμία του να περιορίσει τις διαρροές του κόμματός του προς τον ΛΑΟΣ.

ΑΛΛΑ εκείνο που έχει σημασία είναι ότι το πρόβλημα παραμένει. Και δεν υπάρχει περίπτωση ν αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά, αν σ' αυτό δεν συμβάλει η Ευρωπαϊκή Ενωση. Αρα η σκυτάλη περνά υποχρεωτικά στην επόμενη κυβέρνηση της χώρας. Που ας ελπίσουμε ότι δεν θα αρκείται μόνο σε μεγαλοστομίες.

από ΕΘΝΟΣ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 4:12 μ.μ. - 20/06/2009

TΡΑΓΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ στη Ν. Πέραμο Καβάλας.

Σήμερα στις 6 μ.μ. γράφεται ο επίλογος του τραγικού ατυχήματος που έγινε στις 2:00 περ. π.μ. σήμερα στη Ν Πέραμο Καβάλας, για το οποίο σας ενημερώσαμε με προηγούμενη ανάρτηση (http://mpostani.blogspot.com/2009/06/blog-post_20.html)

Τον άτυχο 26χρονο Θοδωρή Τ. που εξέπνευσε στο ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο Νασοκομείο Καβάλας, αποχαιρετούν γονείς, συγγενείς, φίλοι και όλη η κοινωνία του Δ. Ελευθερών στις 6:00 μ.μ. στη Ν. Πέραμο.
Είναι μια μεγάλη απώλεια για τη Ν. Πέραμο, αυτός ο πάντα χαμογελαστός νέος με τον αδαμάντινο χαρακτήρα.

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:58 μ.μ. - 20/06/2009


ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ

από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:47 π.μ. - 20/06/2009

Τέλος σχολικής χρονιάς

Της ΕΛΕΝΑΣ ΑΚΡΙΤΑ

ela@ath.forthnet.gr


- ΤΕΛΕΙΩΣΕ η σχολική χρονιά κι ακόμα να το συνειδητοποιήσω!
- Εμένα θα το πεις; Βλέπω το παιδί στο σπίτι και του βάζω θερμόμετρο για τα δέκατα. Νομίζω πως είναι άρρωστο.
- Πάει κι αυτό, Βαγγελίστρα μου. Πάει, τέλειωσε, είναι πίσω μας!
- Πίσω μας, πίσω μας, πίσω μας, πίσω μας!
- Γιατί το επαναλαμβάνεις;
- Για να το εμπεδώσω!
- Ο γιος σου;
- Ζει! Η κόρη σου;
- Δεν θυμάται! Από την κούραση των εξετάσεων είναι σαν ζόμπι το πουλάκι μου.
Προχτές πήρε μια σοκολάτα, έβγαλε το χαρτί, πέταξε τη σοκολάτα στο καλάθι κι έφαγε το περιτύλιγμα!
- Εμένα ο δικός μου μπήκε στην ντουλάπα να κατουρήσει κι αναρωτιόταν πού πήγε ο καμπινές!
- Από το άγριο χάραμα μέχρι τη μαύρη νύχτα, ιδιαίτερα, φροντιστήρια, μαθήματα, ασκήσεις, επαναλήψεις, κεφάλαια, χρονολογίες, ονόματα, διευθύνσεις, πλανήτες, αστεροειδείς, χημικοί τύποι, ημίτονα, συνημίτονα, ελάχιστοι κοινοί πολλαπλάσιοι, άλατα, οξέα, αμινοξέα, συντακτικό... όλα ένα τουρλουμπούκι στο μυαλό τους.
- Και στο καπάκι να αρπάζονται η Αντιγόνη με τον Κρέοντα μαλλί με μαλλί για τον οικογενειακό τάφο!
- Μια στα τόσα, τηλεφωνούσε καμιά φίλη της. Να ρωτήσει κάτι για τα μαθήματα δηλαδή! Όχι για να βρεθούν, να πουν καμιά σαχλαμάρα, να πάνε ένα σινεμά, να πάρουν μια ανάσα, μια εισπνοή, ΤΟΝ ΔΙΑΙΡΕΤΗ ΜΟΥ ΜΕΣΑ!
- Α πα πα, τέτοιες κραιπάλες δεν τις επιτρέπει το εκπαιδευτικό σύστημα...
- Διαλυμένα τα μανάρια μου. Φωνή δεν έβγαινε απ΄ το λαρύγγι τους. Σήκωνα το ακουστικό, άκουγα μια τεράστια παύση κι έδινα το τηλέφωνο στο παιδί. Παρέδιδα το ένα ερείπιο στο άλλο! Πώς συνεννοούνταν μες στη μούγκα, απορώ και εξίσταμαι.
- Η σιωπή των Αμνών!
- Με την Παιδεία ως Χάνιμπαλ Λέκτορ!
- Στο δε άγχος να μην επεκταθώ!
- Άγχος! «Θα γράψω καλά, θα πέσουν τα SΟS, θα λύσω την άσκηση, θα μείνω σε μάθημα, θα πάρω τη βάση, θα είναι εύκολα, θα είναι μανίκι, θα προλάβω να τελειώσω»;
- Το άγχος πλέον δεν αποτελεί αφηρημένη έννοια. Τύπου «αγάπη, μίσος, φιλοπονία, φυγοπονία» και τα ρέστα παγωτό! Το άγχος έχει αποκτήσει υπόσταση στερεού σώματος. Το βλέπεις, το αγγίζεις, το μυρίζεις, μπορείς να το κόψεις με το μαχαίρι!
- Το νευρικό τους σύστημα κουτουλάει στους τοίχους...
- Εμένα θα μου πεις; Που είναι μες στις γούβες τα ντουβάρια μου;
- Ήθελα να ΄ξερα οι εκάστοτε υπουργοί Παιδείας, τι διάολο άκληροι όλοι τους; Αυτοί παιδιά δεν έχουν;
- Και να έχουν, δεν τα βλέπουν ποτέ. Είναι πολύ απασχολημένοι να βελτιώσουν το εκπαιδευτικό σύστημα!
- Πάντως δεν φταίει μόνο το σύστημα. Είναι και κάτι γονείς μπουμπούκια...
- Ολάνθιστα! Αντί να βάζουν πάνω απ΄ όλα την ψυχική ισορροπία των παιδιών τους, τα μετατρέπουν σε μπακαλόγατους. Με το τεφτέρι να υπολογίζουν βαθμούς και μέσους όρους. Διότι ως γνωστόν, σ΄ αυτή τη ζωή διαπρέψανε μόνο όσοι έχουν απολυτήριο από 18 και πάνω! Από 18 και κάτω πουλάνε εμφιαλωμένα στα φανάρια!
- Κι όλα αυτά γιατί; Για να ψάχνουν στα κορνιζάδικα σε ποιο πλαίσιο θα βάλουν αργότερα το πανεπιστημιακό δίπλωμα. Θα ρίξω εγώ το παιδί μου στα αγχολυτικά για το πρώτο τυχόν συνημίτονο!
- Πάντως στο σχολείο παίρνουν εφόδια, δεν μπορείς να πεις!
- Όχι, δεν μπορώ πω! Εγώ προχθές το σοτάρισα το εφόδιο και το έσβησα με κόκκινο κρασί, αλλά μου άρπαξε λίγο στο ψήσιμο. Δεν με παρατάς κι εσύ, λέω εγώ; Που θα πάει το παιδί μου να ψάξει για δουλειά και στο ίντερβιου θα το ρωτήσουνε, τι; Ποια είναι τα υπεροξειδιοσώματα;
- Το ΄χω, το ΄χω: Τα υπεροξειδιοσώματα είναι μικρά σφαιρικά κυστίδια που περιβάλλονται από στοιχειώδη μεμβράνη και περιέχουν οξειδωτικά ένζυμα που βοηθούν διάφορες μεταβολικές εργασίες. Ενώ τα λυσοσώματα περιέχουν υδρολυτικά ένζυμα που βοηθούν στην πέψη μεγαλομοριακών ουσιών ενδοκυτταρικής ή εξωκυτταρικής προέλευσης που έχουν εισβάλει στο κύτταρο με τη διαδικασία της ενδοκύττωσης!
- ΟΚ, σε πήρανε στο Δημόσιο!
- Τουλάχιστον πάει η χρονιά! Αρχίζουν οι διακοπές.
- Όχι για όλους. Στις δυο τελευταίες τάξεις του λυκείου, τα παιδιά τον πάνε ακατούρητο όλο τον Ιούλιο. Από φροντιστήριο σε φροντιστήριο τρέχουν μέσα στους πέντε καύσωνες.
- Και μετά λέμε: «Περίεργο πράγμα... Σαν μια επιθετικότητα του βγαίνει του παιδιού».
- Η εφηβεία.
- Και η μαλακία. Όχι των παιδιών! Των «μεγάλων». Που είναι τόσο δα μικροί!
- Καλές- λέμε τώρα- διακοπές!
- Και καλό- λέμε τώρα- καλοκαίρι!
από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:31 π.μ. - 20/06/2009

Ακρωτηριασμός

Η ολοκλήρωση και λειτουργία του Μουσείου Ακρόπολης αποτελεί αναμφισβήτητα σταθμό στην πολιτιστική ιστορία της χώρας.
ΕΝΑ έργο που έλειπε από την Αθήνα, την Ελλάδα συνολικά, η δημιουργία του οποίου αποτέλεσε όνειρο και όραμα πολλών γενεών.
ΠΕΡΑΣΕ από πολλές περιπέτειες, χρειάστηκε να ξεπεραστούν γραφειοκρατικές διαδικασίες, οικονομικές δυσκολίες, επιστημονικές διαφορές και πολιτικά πισωγυρίσματα, μέχρι να φθάσουμε στα αυριανά επίσημα εγκαίνιά του.
ΤΟ ότι στεγάζει μερικά από τα σπουδαιότερα έργα τέχνης του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, γνωστά σε όλο τον κόσμο, αναδεικνύει τη σημασία του και το κατατάσσει ανάμεσα στα σημαντικότερα Μουσεία του κόσμου.
ΤΕΛΟΣ καλό, όλα καλά λοιπόν; Όχι ακριβώς. Το Νέο Μουσείο μπορεί να αποτελεί, παρά τις επί μέρους αντιρρήσεις, έναν θαυμάσιο αρχιτεκτονικό και πολιτιστικό χώρο, ωστόσο προκαλεί μελαγχολία καθώς μοιάζει ακρωτηριασμένο.
ΓΙΑΤΙ ένα Μουσείο Ακρόπολης δεν είναι πλήρες, δεν μπορεί να είναι πλήρες, χωρίς τα τμήματα του Παρθενώνα που έχουν κλαπεί, με βάναυσο τρόπο, και βρίσκονται στο Λονδίνο.
ΟΣΟΙ έχουν ήδη επισκεφθεί το Νέο Μουσείο εντυπωσιάζονται μεν από τα εκθέματα, από την αρμονική σύνδεσή του με τον βράχο της Ακρόπολης, την αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών, αλλά προβληματίζονται για τα κομμάτια που λείπουν.
ΜΕΧΡΙ σήμερα η βρετανική κυβέρνηση και η διοίκηση του Βρετανικού Μουσείου επικαλούνταν την έλλειψη κατάλληλου χώρου για να στεγαστούν τα κλεμμένα τμήματα και δεν δέχονταν να μας τα επιστρέψουν.
ΤΩΡΑ πια καμιά δικαιολογία δεν στέκει.
Και η κυβέρνηση οφείλει να ξαναθέσει, πιο επιτακτικά, το αίτημα της Μελίνας Μερκούρη για επιστροφή των μαρμάρων που άρπαξε ο λόρδος Έλγιν.
ΟΠΩΣ οφείλει να αξιοποιήσει και να αναδείξει το Νέο Μουσείο ως κέντρο πολιτισμού διεθνούς ακτινοβολίας και αναφοράς.
από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:28 π.μ. - 20/06/2009

Εναλλακτικά Σαν τρελό φορτηγό

του ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ


ΦΑΝΤΑΣΘΕΙΤΕ τη Ν.Δ. σαν τρελό φορτηγό με φρένα φθαρμένα. Κατεβαίνει έναν δρόμο φιδωτό. Στο τιμόνι ο Κώστας Καραμανλής με τον αγκώνα έξω από το παράθυρο, καμιά φορά καπνίζει ένα τσιγάρο, καμιά φορά όχι. Φαίνεται απαθής. Αλλά σε κάθε στροφή όλο και πετιέται κανένα τάσι από τις ζάντες ήακόμη χειρότερα- πέφτουν κορμιά από την καρότσα. Το ντεραπάρισμα δείχνει να είναι θέμα χρόνου.
Αυτή είναι- με όρους γραφικούς- η εικόνα της συμπολίτευσης. Μια φρενήρης κούρσα που υποβάλλει την αυξανόμενη αίσθηση απώλειας ελέγχου.
ΤΙ ΝΑ ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ο οδηγός; Εχθροί και φίλοι δυσκολεύονται να διαβάσουν τον Καραμανλή. Θα κατέβει όσο το όχημα μπορεί να σταματήσει; Ή θα αφεθεί να πέσει μαζί με το φορτηγό σε κανέναν γκρεμό;
Φαίνεται πως τους τελευταίους μήνες το Μαξίμου είχε διαρκώς έναν σχεδιασμό πρόωρων εκλογών που αδυνατούσε να υλοποιήσει, καθώς η διαφορά με το ΠΑΣΟΚ άνοιγε. Φαίνεται ακόμη πως ο Πρωθυπουργός πήρε επάνω του τις ευρωεκλογές, υπολογίζοντας να πάει το σκορ κοντά στο 2%. Με το ΠΑΣΟΚ σε σοκ και εσωστρέφεια, οι πρόωρες βουλευτικές κάλπες του Σεπτεμβρίου φαίνονταν υπολογισμένο ρίσκο- αν ο Καραμανλής τελικά τις αποφάσιζε.
ΩΣΤΟΣΟ, η 7η Ιουνίου 2009 τα άλλαξε όλα. Με αρνητικό αποτέλεσμα της τάξεως τεσσάρων μονάδων και βάλε, δεν πας εύκολα την παράταξή σου στις εκλογές. Το συμπέρασμα από την εκδήλωση του «Φόρουμ 2020» του Νίκου Καραχάλιου- που έβαλε στο ίδιο τραπέζι πολιτικούς όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και δημοσκόπους- είναι πως η διαφορά στις βουλευτικές θα μπορούσε να είναι έξι μονάδες, αν η αποχή «ψηφίσει» με την αναλογία ποσοστών που είχαν τα κόμματα στις ευρωεκλογές.
Με τέτοιους όρους, η αδράνεια του Καραμανλή καθρεφτίζει το πολιτικό του αδιέξοδο. Σε πρώτη φάση, η κυβέρνηση προσπαθεί να πάρει πίσω την ατζέντα ασφάλειας και μετανάστευσης από τον ΛΑΟΣ. Πρόκειται όμως περισσότερο για σπασμωδική κίνηση και λιγότερο για ολοκληρωμένο σχέδιο. Την ίδια ώρα η ακινησία του Πρωθυπουργού εκλαμβάνεται - σωστά- ως πολιτική αδυναμία από τύπους σαν τον Γιάννη Μανώλη.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ τον χρόνο των εκλογών είναι ένα άλλο ερώτημα που τριβελίζει την πλειοψηφία: πώς θα ανοίξει ξανά η Ολομέλεια της Βουλής; Εκτός αν αυτό θα γίνει για να δοθεί η ευκαιρία σε Μανώλη και Σία να ρίξουν την κυβέρνηση. Κάτι που θα απαλλάξει τον Καραμανλή από την ευθύνη της απόφασης.
από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:20 π.μ. - 20/06/2009

Στο...ύψος τους οι περιζήτητες Σχολές

Περισσότεροι κατάφεραν να περάσουν τη βάση του «10», αλλά οι κενές θέσεις στα περιφερειακά ΤΕΙ θα παραμείνουν πολλές


22.000 υποψήφιοι κάτω από τη βάση


Συγκράτηση βάσεων στα Τμήματα αιχμής και άνοδο στις Σχολές μεσαίας ζήτησης δείχνουν οι βαθμολογίες.


ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:05 π.μ. - 20/06/2009

ΣΟΒΑΡΟ ΑΤΥΧΗΜΑ. Προσοχή μεγάλη και μη τρέχετε...

Ένας νέος τραυματίστηκε πάρα πολύ σοβαρά, πρίν από λίγη ώρα στη Ν. Πέραμο Καβάλας, όταν η μεγάλου κυβισμού μηχανή που επέβαινε συγκρούστηκε με τζίπ που του έκλεισε το δρόμο, βγαίνοντας από παράδρομο.
Ο νέος είναι κάτοικος Ν. Περάμου Καβάλας και ο οδηγός του τζίπ κάτοικος Ν, Ηρακλείτσς Καβάλας.
Ο νέος δεν φορούσε προστατευτικό κράνος δυστηχώς και ο οδηγός του τζίπ μετά το ατύχημα, σοκαρισμένος εγκατέλειψε το όχημά του και έφυγε.
Το ατύχημα έγινε στις 2:οο π.μ. σήμερα στη διασταύρωση Νίκης (κεντρικός παραλιακός δρόμος) και Αγ. Νικολάου.
Γι αυτό μεγάλη προσοχή όταν οδηγείτε, κράνος απαραίτητα οι δικυκλιστές και ελεγχόμενη ταχύτητα...

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:54 π.μ. - 20/06/2009