Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Γελάμε με τα χάλια μας...

[ drseeng ]

ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΗΣ ΑΕΚ


Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ ΕΝΟΣ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ…


«…Σημειώνεται ότι δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί λόγω της πυρκαγιάς πλην ενός πυροσβέστη ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
«Σισμανόγλειο» με αναπνευστικά προβλήματα…».
Είναι πολύ παράξενο να διαβάζεις τη ζωή σου μέσα από την αποστειρωμένη λογική της δημοσιογραφίας...
[ ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ ]

Το δίλημμα του πεύκου

Τα πευκα είναι τρομοκράτες! Εχουν χειροβομβίδες μεταμφιεσμενες σε κουκουνάρια

[ mikrosfokion ]

ΒΛΑΞ...

Βλαξ. Τελείως βλαξ.Δεν φανταζόμασταν ότι θα υπήρχε τόσοβλαξ υφυπουργός. "δεν ξέρω να βγαίνω στην τηλεόραση" κύριεΧατζηνικολάου, έλεγε, "δεν ξέρω εγώ από τηλεοπτικές κάμερες" ξανάλεγε. Τι είναι αυτή η περίπτωση; Αυτός ο άνθρωπος είναι υφυπουργός στην κυβέρνηση Καραμανλή; Ούτε να μιλήσει δεν ήξερε. Κύριε Χατζηνικολάου μπορείτε να τον ξαναφέρετε; Σπάνια βλέπουμε μια τέτοια περίπτωση πολιτικού...
[ fimotro ]

ΚΩΛΟΦΑΡΔΟΣ!


Περισσότερο τυχερός δεν θα μπορούσε να είναι ο Ολυμπιακός. Απέφυγε τα μεγαθήρια και επιπλέον έπεσε με ομάδα στα μέτρα του από το Β΄γκρούπ και αρκετά αδύναμη από το Δ' γκρούπ. Για τον Ολυμπιακό είναι ευκαιρία να κάνει τρεις νίκες στην έδρα του και να διεκδικήσει την πρόκριση αλλά και αρκετά επιπλέον ευρώ από αυτά που θα μπουν ούτως ή άλλως στο ταμείο του. Αρκεί βεβαίως να μην παίξει όπως χθες. Και αρκεί να κάνει δυο δυνατές μεταγραφές. Το γκρουπ : Άρσεναλ, Άλκμααρ, Ολυμπιακός, Σταντάρ Λιέγης.
[ fimotro ]

Λύνει το «ασφαλιστικό» η κυβέρνηση

Δηλώσεις Γ. Παπακωνσταντίνου προς τους Πολιτικούς Συντάκτες


Κοινή Συνέντευξη Τύπου Χ. Καστανίδη - Σ. Κουβέλη


Ο ΑΤΥΧΟΣ ΣΜΗΝΑΡΧΟΣ...


Σε καλώδια της ΔΕΗ προσέκρουσε το αριστερό πτερύγιο του πυροσβεστικού αεροσκάφους τύπου πετζετέλ που κατέπεσε στο Κατελειό Αργοστολίου, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις εμπειρογνωμόνων της Πολεμικής Αεροπορίας. Νεκρός είναι ο55χρονος σμήναρχος Στέργιος Κωτούλας, χείριστης του αεροσκάφους, που συμμετείχε σε κατάσβεση φωτιάς στην περιοχή.

[ fimotro ]

σχολιασμός της επικαιρότητας | 27/08/09

.
1. Οικονομία


Γ. Παπανδρέου: Η οικονομία χρειάζεται άμεσα οξυγόνο και, μεσοπρόθεσμα, ένα νέο προσανατολισμό, με άξονα την πράσινη ανάπτυξη. Περισσότερα...

2. Το πρόβλημα

Πώς μπορεί να βρει λύσεις στα αδιέξοδά του ο σημερινός πρωθυπουργός, όταν ο ίδιος και το μοντέλο εξουσίας που εκπροσωπεί είναι το πρόβλημα; Περισσότερα...

3. Οικολογικό έγκλημα στην Αττική

Η σημερινή κυβέρνηση απέδειξε ότι δεν μπορεί να κάνει ούτε τα αυτονόητα, δεν νοιάζεται για τον πολίτη, δεν σέβεται τίποτα.

Τεράστιες οι ευθύνες της, που ομολογούνται ακόμη κι από στελέχη της, για τα παθήματα του 2007 που δεν έγιναν ποτέ μαθήματα.

Αποκαλυπτικά στοιχεία έδωσε χθες στη δημοσιότητα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Περισσότερα...

4. ΛΑΡΚΟ. Νέο θανατηφόρο ατύχημα μέσα σε ένα μήνα

Η ασφάλεια των εργαζομένων θυσία στο βωμό της ιδιωτικοποίησης της εταιρείας;

Ζητάμε τώρα από την κυβέρνηση να απαντήσει ποιες ενέργειες έγιναν (;) μετά το πρώτο θανατηφόρο ατύχημα. Περισσότερα...

ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ( ΤΑ ΝΕΑ )

Στοίχιση  στο  κέντρο{ ΚΛΙΚ }

"Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ"...


H ΠΡΩΤΗ OΡΓΙΣΜΕΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ NONEWS-NEWS

Οι διαχειριστές του www.nonews-news.blogspot.com μας έστειλαν πριν από λίγο ανακοίνωση : "Από το πρωί το ιστολόγιό μας βρίσκεται αδικαιολόγητα εκτός λειτουργίας.Το Παρακράτος που ενοχλείται από τα Blogs χτύπησε πάλι. Έκαναν την ίδια ακριβώς κίνηση όπως πριν από λίγο καιρό με το troktiko. Θέλουν να φιμώσουν τα Blogs που τους ενοχλούν. Η τρομοκρατία τους δεν θα περάσει".
nonews-news

"Πήρε φωτιά ο... κώλος μας!!"

Αμ.. έτσι είναι αυτά σύντεκνε..
Έτερον εκάτερον.. εσείς καίτε δέντρα..
ο απαυτός σας αρπάζει φωτιά...
Τώρα... ΤΡΕΧΑΤΕ!!

[ apolitistosteki ]

Βρε καλα το ειπε ο Αντωναρος! Τα ………..δεντρα φταινε!!!!

[ ΑΣΗΜΩΝΗΣ ]

ΕΡΕΥΝΑΤΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΠΕΥΚΩΝ...

[ ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ ]

Έπεσε πυροσβεστικό αεροπλάνο-Νεκρός ο πιλότος!

Ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο, την ώρα που επιχειρούσε σε πυρκαγιά, έπεσε στην Κεφαλλονιά κι ο πιλότος του είναι νεκρός!!!
Πολλά και μεγάλα τα ερωτηματικά.
Πόσες ώρες πτήσης είχε ο πιλότος;;;
Από πότε είχε να ξεκουραστεί;;;
Σε τι κατάσταση ήταν το αεροπλάνο;;;
Ως πότε θα μετράμε νεκρούς;;;
Επιτέλους θα ευαισθητοποιηθεί κανείς;;;
Ποιός θα κάνει τώρα "χαρακίρι";;; Να παραιτηθεί έστω;;;
Τι ρωτάω και σε ποιούς;;; Στα "παχύδερμα" που μας διοικούν;;;;
[ΜΑΓΝΗΤΗΣ]

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ : Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ!

[ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ]

ΤΟ ΒΗΜΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΤΟ "ΛΟΥΚΕΤΟ"!

ΕΝΑ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΚΑΙ "ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ"ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ NONEWS-NEWS...

Μας στέλνετε πολλά e-mail για το φίμωτρο στο nonews-news. Προφανώς οι διαχειριστές του θα συναντούν προβλήματα και με το e-mailτους. Κάνουμε και εμείς ότι μπορούμε μέσω της Google. Αρκετοί από εσάς έχετε στείλει μηνύματα στην Google. Συνεχίστε να το κάνετε. Θα πρέπει πάντως να επισημάνουμε ότι το Βήμα της Κυριακής (την προηγούμενη Κυριακή) σε ένα "προφητικό" ρεπορτάζ (πατήστε κλικ) είχε δημοσιεύσει κείμενογια τα blogs και την Google. Στο δημοσίευμα αναφέρει μάλιστα το όνομα του country manager της Google στηνΕλλάδα. Πολύ περίεργα πράγματα.
[ fimotro ]

ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΓΡΑΒΑΤΑ...

..........................................................................
Ο Κουρασμένος θα μοιράζει κόλλυβα στις χαροκαμένες μάνες των νεαρών πιλότων. Πριν από λίγο έπεσε πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου Πετζετέλ 2 μίλια δυτικά της Κεφαλονιάς. Ο πιλότος εντοπίστηκε νεκρός. Γιγαντιαία επιχείρηση των αρχών σε εξέλιξη.
[ fimotro ]

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας Τ.Ε.Ε. για τις πρόσφατες πυρκαγιές...

[Joan Miro, "The Garden]
Διαβάστε το Δελτίο Τύπου του ΤΕΕ και του Παρατηρητηρίου Ανασυγκρότησης των πυρόπληκτων περιοχών.
Μεταξύ των άλλων το ΤΕΕ και το Παρατηρητήριο αναφέρουν:
["Να προχωρήσουν (επί τέλους) οι Αναδασώσεις - Εθνικό σχέδιο Αναδάσωσης
Οι αναδασώσεις σε όλη τη χώρα το 2007 ήταν μόνο 10.920 στρέμματα, όταν το 2002 ήταν 16.894 στεμμ., το 1992 ήταν 45.918 στεμμ. και το 1975, όταν δεν είχαμε τις σημερινές καταστροφές, ήταν 30.908 στέμματα. Το ίδιο απογοητευτική είναι και η κατάσταση στην Αττική που διαθέτει Ειδική Διεύθυνση Αναδασώσεων και οι αναδασώσεις το 2004 ήταν μόνο 370 στρέμματα, όταν στην Πεντέλη το 1995 και το 1998 κάηκε, κάθε φορά, δάσος σε έκταση άνω των 50.000 στρεμμάτων και στην Πάρνηθα, το 2007, δάσος σε έκταση 40.000 στρεμμάτων, από τα οποία τα 18.000 στον πυρήνα του Εθνικού δρυμού. Η κατάσταση δεν άλλαξε ούτε μετά το 2007, αφού αυτή την χρονιά οι αναδασώσεις ήταν μόνο 2.177 στρέμματα, με καταστραφέντα την ίδια χρονιά στην Αττική δάση άνω των 50.000 στρεμμάτων (Πάρνηθα, Πεντέλη, Υμηττό)".]

Ο συντονισμός των κινημάτων, των επιστημονικών, των επαγγελματικών φορέων και κάθε ενεργού πολίτη για την υπεράσπιση του φυσικού και του αστικού περιβάλλοντος δεν μπορεί παρά να είναι μόνιμος στόχος μας.
Δεν μπορούμε να παραμένουμε απαθείς ντυμένοι στα μαύρα και να κλαίμε την μοίρα μας...
Διεκδικούμε τις πόλεις μας... Διεκδικούμε τα βουνά, τα ποτάμια και τις θάλασσές μας..
(Θα επανέλθουμε με προτάσεις)
[ ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ ]

ΕΘΝΟΣ Γ Ν Ω Μ Η : Καμένα τα χαρτιά της κυβέρνησης

.
ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ
της Ηλείας και της Πάρνηθας του 2007 και η πικρή εμπειρία της ΔΕΘ του 2008 έχουν ρίξει βαριά σκιά σε ολόκληρη την κυβερνητική παράταξη, που βλέπει να περιορίζονται απελπιστικά οι δυνατότητες ανάληψης πρωτοβουλιών που θα οδηγούσαν σε ανάκαμψη το κυβερνών κόμμα.

ΕΙΝΑΙ από τις λίγες φορές που το Μέγαρο Μαξίμου και οι συνεργάτες του περιμένουν ως τυπική διαδικασία τις άλλοτε προσφιλείς δημοσκοπήσεις. Το αποτέλεσμα είναι εύκολα προβλέψιμο, σε όποιον έχει στοιχειώδη αντίληψη της πραγματικότητας.

ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ η οποία σερνόταν όλο το τελευταίο διάστημα το μόνο που δεν χρειαζόταν για να οδηγηθεί στα πρόθυρα της κατάρρευσης ήταν η ολοκλήρωση της περιβαλλοντικής καταστροφής της Αττικής.

ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ της καταστροφής μπορεί να βρεθούν πιθανόν ελαφρυντικά. Οι παθογένειες του ελληνικού κράτους, η κλασική ανοργανωσιά, τα προσωπικά μικροσυμφέροντα που μπαίνουν πάνω από το κοινό όφελος, η ανικανότητα πιθανόν των αρμόδιων αρχών.

ΑΥΤΟ που δεν μπορεί να διαγραφεί όμως είναι η απόπειρα της κυβέρνησης να εμπαίξει τους πολίτες. Να τους τάξει, αφού τους άφησε να καούν, τον «παράδεισο της Ηλείας». Η καλύτερη εκδοχή είναι ότι οι συναρμόδιοι υπουργοί Εσωτερικών και ΠΕΧΩΔΕ κ. Πρ. Παυλόπουλος και Γ. Σουφλιάς απλώς δεν έχουν ακριβή γνώση της κατάστασης στην Ηλεία. Αλλιώς δεν θα εξήγγελλαν το ίδιο μοντέλο στην Αττική. Και μάλιστα να καυχώνται γι αυτό.

ΣΕ ΑΥΤΟ το δυσμενέστατο περιβάλλον ο κ. Καραμανλής πιέζεται από όλους για να αναλάβει πρωτοβουλίες. Οι οποίες όμως απλώς δεν υφίστανται. Ο θρυλούμενος ανασχηματισμός θα εξελισσόταν σε παρωδία αντικατάστασης κάποιων υφυπουργών.

ΑΠΟΜΕΝΕΙ ίσως η διέξοδος των πρόωρων εκλογών. Με στόχο τη διαχειρίσιμη ήττα.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ του κ. Καραμανλή στη ΔΕΘ φέτος μάλλον δεν θα κρύβει μυστικά και εκπλήξεις. Αποτελεί απλώς έναν υποχρεωτικό σταθμό πριν από το τέλος της διαδρομής. Είτε το φθινόπωρο έρθει αυτό είτε τον Μάρτιο...

[ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ]

Τα γκόλ του Ολυμπιακού..


ΠΙΕΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΡΙΖΟΥ...


Ο Κοπελούζος πιέζει. Συνήθως σε αυτές τις πιέσεις χρησιμοποιεί τονΑδέσμευτο Τύπο του Δ.Ρίζου. Τον χρηματοδοτεί άλλωστε. Οι δουλειές στηΔΕΗ είναι πολύ μεγάλες. Παίζονται εκατομμύριαευρώ. Ο Καραμανλής του έχει κλείσει την πόρτα. Το ίδιο και ο Παπανδρέου. Η κρατική μάσα δεν έχει πατέρες. Μόνο διαπλοκή και εκπροσώπους που την εξυπηρετούν.
[ fimotro ]

"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ"!...

Η συζήτηση έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Μολυβιάτηςπέρασε την πλαϊνή πόρτα τουπρωθυπουργικού γραφείου(αυτή που βλέπει προς την Ηρώδου Αττικού) για να συναντηθεί με τονπρωθυπουργό. Τα είπαν αλλά δεν βγήκε αυτό που ήθελε οΚουρασμένος. Ο Μολυβιάτης δεν ανέλαβε το νέο ταμείο για τους πυρόπληκτους. Κορόιδο είναι...
[ fimotro ]

ΦΙΜΩΤΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ NONEWS-NEWS!


Τα ίδια προβλήματα που είχε και το troktiko, αντιμετωπίζει σήμερα το nonews-news. Προσπαθώντας να ανοίξουμε την σελίδα του εμφανίζεται η ένδειξη : "αυτό το ιστολόγιο βρίσκεται υπό εξέταση λόγω πιθανής παράβασης των Όρων Υπηρεσιών Blogger και η πρόσβαση επιτρέπεται μόνο στους συντάκτες". Κάνουμε και εμείς ότι...μπορούμε για να επανέλθει άμεσα το ιστολόγιο. Στείλαμε ήδη επιστολή στη Google και παρακαλούμε και τους ανανγώστες μας να κάνουν το ίδιο για να ανοίξει και πάλι το nonews-news.
[ fimotro ]