Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Έτοιμοι να βοηθήσουν οικονομικά την πατρίδα οι ομογενείς

spuropoulos6Πρόταση για έκδοση ομογενειακών ομολόγων για την οικονομική στήριξη της Ελλάδας έχει καταθέσει ο συντονιστής του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) Περιφέρειας Ηνωμένων Πολιτειών, Θεόδωρος Σπυρόπουλος και καλεί τον Ελληνισμό της Αμερικής να βοηθήσει την Ελλάδα σ΄αυτές τις δύσκολες στιγμές.
"Είναι εποχή που πρέπει να διερωτηθούμε τι μπορούμε εμείς να προσφέρουμε στην Ελλάδα και όχι το τι η Ελλάδα μπορεί να προσφέρει στην Ομογένεια", τονίζει χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι "ας ρωτήσουμε τη συνείδησή μας το τι οφείλουμε στην πνευματική και φυσική μας πατρίδα".
συνέχεια : στο kentri

από [ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 8:54 μ.μ.- 19/2/2010

Μοιραστείτε

Επιτέλους και ένα καλό νέο.


















από [ atsarantos ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 8:44 μ.μ.- 19/2/2010

Μοιραστείτε

ΑΕΠ: Αθάνατη Ελληνική Πατέντα

Ο Κώστας με ποδήλατο !!!
που πάει;
Δείτε…
Για προμήθειες
ΑΕΠ: Αθάνατη Ελληνική Πατέντα

από [ ΤΟ ΓΡΕΚΙ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 8:28 μ.μ.- 19/2/2010

Μοιραστείτε

Γ.Παπανδρέου:«Το υψηλό κόστος δανεισμού για την Ελλάδα, πλήττει και την Ευρώπη»

Τον κίνδυνο της μετάδοσης με τη μορφή ντόμινο σε όλη την ΕΕ των προβλημάτων που αντιμετωπίζει με το κόστος δανεισμού η Ελλάδα, επισήμανε ο Γ.Παπανδρέου από το Λονδίνο, υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα δεν είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα, που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα.
Το υψηλό κόστος δανεισμού για την Ελλάδα θα οδηγήσει σε αύξηση των επιτοκίων και σε άλλες χώρες, προειδοποίησε ο πρωθυπουργός σε ομιλία του σε συνέδριο στο Λονδίνο για την Παγκόσμια Διακυβέρνηση με θέμα «Στρατηγικές Ανάπτυξης μετά την κρίση».
Τόνισε ότι η Ελλάδα θέλει απλώς να δανείζεται με τα ίδια επιτόκια, που δανείζονται και άλλες ευρωπαϊκές χώρες και επανέλαβε ότι δεν επιδιώκει ευρωπαϊκό «σχέδιο διάσωσης».Όπως είπε ο Γ.Παπανδρέου, παίρνει μέτρα για να αντιμετωπιστεί η κρίση στην Ελλάδα και δεν επιδιώκει σχέδιο διάσωσης, ανάλογου με αυτά για τις τράπεζες.
«Η Ελλάδα δεν ζητά σχέδιο διάσωσης, ούτε θέλουμε χρήματα, έχουμε ένα προοδευτικό πρόγραμμα αλλαγών και θέλουμε υποστήριξη σε αυτό το πρόγραμμα. Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να φτάσουμε στο στόχο μας», τόνισε.
«Η άνοδος των επιτοκίων για εμάς σημαίνει άνοδο των επιτοκίων για αυτούς που βρίσκονται στην Ευρώπη», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.«Θέλουμε να μπορούμε να δανειζόμαστε με τους ίδιους όρους που το κάνουν και άλλες χώρες στην ευρωζώνη» πρόσθεσε.«Είναι εσφαλμένη η άποψη ότι οι Έλληνες είναι απερίσκεπτοι, γιατί αυτό απλά θα σήμαινε ότι πρόκειται για πρόβλημα με το DNA».Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ακόμη ότι η Ελλάδα δεν είναι η μόνη χώρα που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα.«Θα ήταν πολύ βολικό να πούμε ότι είναι μόνο η Ελλάδα. Υπάρχει ο φόβος της μετάδοσης» σημείωσε.
Πυρά στην αντιπολίτευση
Ο πρωθυπουργός επέκρινε την προηγούμενη κυβέρνηση για «απάθεια και παραίτηση μπροστά στα προβλήματα» και την κατηγόρησε, επίσης, ότι «η πολιτική της χαρακτηριζόταν από αδιαφάνεια και διαφθορά». «Οι Έλληνες, όμως», επισήμανε ο Γ.Παπανδρέου, «αποφάσισαν αλλαγή στις εκλογές. Παίρνουμε δύσκολα μέτρα, όμως οι πολίτες με ποσοστά από 62%-69% στηρίζουν αυτήν την προσπάθεια».
Ο Έλληνας πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι, ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, έχει αναπτύξει δράση με άλλους ηγέτες, ώστε να χτυπηθεί η κερδοσκοπία, αλλά και να χρηματοδοτηθεί η πράσινη ανάπτυξη με νέους τρόπους.
«Οι προοδευτικοί ηγέτες μπορούν να αντιμετωπίσουν τις αγορές πολύ καλύτερα απ΄ό,τι οι συντηρητικοί, διότι για τους τελευταίους, οι αγορές είναι θεός, ενώ για εμάς είναι ένα εργαλείο για να υπηρετούμε τους λαούς μας και τις οικονομίες μας με καλύτερο τρόπο. Οι προοδευτικοί είναι αποτελεσματικότεροι στο να θέτουν κανόνες στις οικονομίες και να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις», κατέληξε.

από [ ΤΑ ΝΕΑ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 8:08 μ.μ.- 19/2/2010

Μοιραστείτε

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΡΡΟΗΣ ΤΗΣ

ΛΑΘΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΛΤΙΔΗ, ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ

Η επιρροή της στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. έχει συρρικνωθεί δραματικά. Επιβεβαιώθηκε σήμερα το... προϊστορικό πολιτικό δόγμα ότι στα κόμματα όποιος αποκτήσει την σφραγίδα του μαγαζιού αποκτά αμέσως μεγάλη ισχύ. Το ακριβώς αντίθετο από τον διεκδικητή της εξουσίας, τον οποίο ξεχνάνε όλοι την επομένη της ήττας, αφήνοντάς τον με την εντύπωση ότι ελέγχει το ποσοστό που έλαβε στις εσωκομματικές εκλογές. Βίοι παράλληλοι για Ντόρα και Βενιζέλο. Η "Ψηλή" έβαλε τον Κιλτίδη να ζητήσει ψηφοφορία με κάλπη και όχι δια βοής όπως είχε προτείνει ο Πολύδωρας. Τελικά ο Κώστας Τασούλας εκλέχθηκε με 82 ψήφους υπέρ, πέντε λευκά και δύο άκυρα. Ελάχιστες διαρροές δηλαδή... Την πάτησε η Ντόρα ή είναι η εντύπωσή μας;

από [ fimotro ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 7:10 μ.μ.- 19/2/2010

Μοιραστείτε

Παπανδρέου: κρίσιμες συναντήσεις στο Λονδίνο

Τον Έλληνα πρωθυπουργό υποδέχεται στην Ντάουνινγκ Στριτ ο Γκόρντον Μπράουν.
Επίσημη επίσκεψη στο Λονδίνο πραγματοποιεί σήμερα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, για να συμμετάσχει στη διάσκεψη για την προοδευτική διακυβέρνηση με θέμα «Στρατηγικές Ανάπτυξης μετά την κρίση».

Ο κ. Παπανδρέου θα μιλήσει σε ειδική θεματική ενότητα («Μετά την κρίση: ένας στρατηγικός ρόλος της κυβέρνησης») μαζί με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Γκόρντον Μπράουν, τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Χοσέ Θαπατέρο και τον πρωθυπουργό της Νορβηγίας Γ. Στόλτενμπεργκ.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα έχει γεύμα εργασίας με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν στην Ντάουνινγκ Στρητ, ενώ αργότερα, θα συναντηθεί με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών Ντέιβιντ Μίλιμπαντ.

από [ ΤΑ ΝΕΑ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 5:48 μ.μ.- 19/2/2010

Μοιραστείτε

ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ... ΚΑΚΟΦΩΝΙΞ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!


( ΚΛΙΚ )
Ρεπορτάζ : Άρης Ραβανός

από [ ΤΟ ΒΗΜΑ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 5:35 μ.μ.- 19/2/2010


Μοιραστείτε

Τον ξέχ....σε πολύ άγρια.

ΜΟΝΟ ΣΤΟ FIMOTRO

Τον ξέχ....σε πολύ άγρια. Τηλεφωνήθηκαν χθές. Η Ντόρα επικοινώνησε με τον Πρετεντέρη και του ζήτησε να ανασκευάσει στο Βήμα της Κυριακής σχετικά με το "άντε και γ..." που υποτίθεται ότι είπε στον Καραμανλή. "Θα επανορθώσεις θέλεις δεν θέλεις" του είπε η Μπακογιάννη, η οποία απείλησε ότι θα πάρει τον Ψυχάρη και θα στείλει επιστολή στο Βήμα της Κυριακής (στην ίδια στήλη και στην ίδια σελίδα θα δημοσιευθεί η... συγνώμη του Πρετεντέρη). Το... Fimotro, είναι σε θέση να γνωρίζει ότι την "είδηση" στον Πρετεντέρη την έδωσε ο στενός συνεργάτης της Ντόρας Γιάννης Οικονόμου (πρώην Γ.Γ. Καταναλωτή). Ο Πρετεντέρης ετοιμάζεται να τα γυρίσει, διαφορετικά η "Ψηλή" θα τον τρέχει στα δικαστήρια...

από [ fimotro ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 5:22 μ.μ.- 19/2/2010

Μοιραστείτε

ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ...

Χθες γράφαμε για την απευθείας ανάθεση στην Singular συμφερό-ντων Marfin από το υπ. Οικονομικών έργου ύψους περίπου 17 εκ. ευρώ! Αποκαλύψαμε μάλιστα την επιστολή του Α. Βγενόπουλου προς κυβερνητικά στελέχη. Σήμερα, ο πάντα καλά πληροφορημένος, "Κοριός" (κλικ) στο... Έθνος δίνει μια διαφορετική διάσταση του ρεπορτάζ. Και είναι ομολογουμένως πολύ ενδιαφέρουσα...

από [ fimotro ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 5:11 μ.μ.- 19/2/2010

Μοιραστείτε

σχολιασμός της επικαιρότητας | 19/02/10

Με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εντάσσεται στους δικαιούχους του Μέτρου των Νέων Γεωργών του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» 2007-2013 (ΠΑΑ) το σύνολο των υποψηφίων που πληρούν τα κριτήρια ένταξης.

Για την ενίσχυση των συνολικά περίπου 8.500 δικαιούχων θα καταβληθούν πρόσθετες πιστώσεις ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ, πέραν του αρχικού προϋπολογισμού των 100 εκατομμυρίων ευρώ της προκήρυξης.

Το ύψος της ενίσχυσης που μπορεί να χορηγηθεί κυμαίνεται από 10 έως 20.000 ευρώ ανάλογα με την περιοχή μόνιμης κατοικίας, τον προσανατολισμό παραγωγής της εκμετάλλευσης και το επίπεδο εισοδήματος της εκμετάλλευσης στη μελλοντική κατάσταση.

Με βάση την νέα ρύθμιση το μέσο ύψος της οικονομικής ενίσχυσης που καταβάλλεται στους δικαιούχους διαμορφώνεται σε 17.500 ευρώ, υψηλότερο αυτού που ίσχυσε κατά την Γ΄ Προγραμματική Περίοδο (μ.ο. 16.000 ευρώ),

Επιπρόσθετα της άμεσης οικονομικής ενίσχυσης, διασφαλίζεται για το σύνολο των δικαιούχων μία σειρά μέτρων συμπληρωματικής αρωγής όπως, προτεραιότητα επιλογής και υψηλότερα ποσοστά ενίσχυσης στο πρόγραμμα των Σχεδίων Βελτίωσης και σε άλλα μέτρα του ΠΑΑ καθώς και χρηματοπιστωτικές ελαφρύνσεις και δικαίωμα πρόσβασης στο εθνικό απόθεμα για την καταβολή ενισχύσεων.

Ακόμη, στο πλαίσιο της επικείμενης αναθεώρησης του ΠΑΑ 2007-2013 θα προβλεφθεί η αύξηση των πιστώσεων που θα διατεθούν στα Σχέδια Βελτίωσης για την υλοποίηση στοχευμένης δράσης για το σύνολο των εγκεκριμένων Νέων Γεωργών προκειμένου να πραγματοποιήσουν παραγωγικές επενδύσεις με αυξημένα ποσοστά ενίσχυσης (50-75%).

Με τον τρόπο αυτό δίνεται τέλος στην πολύμηνη αναστάτωση που προκάλεσε στους 5.800 επιλαχόντες της Προκήρυξης του 2009 οι ανεύθυνες ανακοινώσεις της απελθούσας κυβέρνησης χωρίς προηγούμενα να έχει διασφαλιστεί η δυνατότητα διάθεσης των απαιτούμενων πόρων. Ταυτόχρονα αποδεικνύεται έμπρακτα η βούληση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων να στηρίξει τους νέους έλληνες γεωργούς στη παρούσα δυσμενή οικονομική συγκυρία με τρόπο δίκαιο και αποτελεσματικό.

ΟΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ

1. Βίωσαν μία αποδοκιμασία χωρίς προηγούμενο από τον Ελληνικό λαό στις πρόσφατες εκλογές. Ξέρουν, γνωρίζουν καλά ότι η Ελλάδα διασύρεται 4 μήνες τώρα από αυτά που έκαναν και δεν έκαναν 5,5 χρόνια. Παραμένουν όμως ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ. Περισσότερα...

ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΟΙ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΟΜΗΜΕΝΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ»

    1. Την επίσπευση της διαδικασίας και την εισαγωγή στο ακροατήριο κατ' απόλυτη προτεραιότητα των υποθέσεων των «Δομημένων Ομολόγων» και της «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ», ζήτησε σήμερα, με παραγγελία του στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χάρης Καστανίδης.

    2. Ζήτησε την κατ' απόλυτη προτεραιότητα εισαγωγή των συγκεκριμένων υποθέσεων στο ακροατήριο και την ταχεία ολοκλήρωση της ανακριτικής διαδικασίας. Κι αυτό γιατί φαίνεται να υπάρχουν ενδείξεις πως κατασπαταλήθηκε προκλητικά δημόσιος πλούτος ή ότι υπήρξε προκλητική εκμετάλλευση της περιουσίας των πολιτών. Η χρονίζουσα εκκρεμότητα των παραπάνω υποθέσεων είναι αντίθετη με κάθε έννοια εύρυθμης και ταχείας απονομής της δικαιοσύνης».

    Μοιραστείτε

    Μια ζωη τουριστας……..

    από [ ΑΣΗΜΩΝΗΣ ]

    ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:28 π.μ.- 19/2/2010

    Μοιραστείτε