Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Κατάφερε κι αυτό η κυβέρνηση Καραμανλή: στρέφει εναντίον της Ελλάδας τις Αραβικές χώρες

Στη συνάντηση που είχε απόψε η ελληνική αντιπροσωπεία με τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Amr Mousa, σε ερώτηση του βουλευτή Μιχάλη Τιμοσίδη για το τι βοήθεια θα μπορούσε να προσφέρει η Ελλάδα στο φίλο Παλαιστινιακό λαό, νοιώσαμε απέραντη ντροπή και ταπείνωση…
Ο Amr Mousa ήταν σαφής: δεν επεμβαίνουμε στα εσωτερικά σας, αλλά προσφέρετε τον Αστακό για να μεταφέρουν οι αμερικανοί όπλα στο Ισραήλ… και είστε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης…
Δεν ξέρουμε πως ένοιωσαν όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής, αλλά εμέις νοιώσαμε ντροπή που μας κυβερνάει ένας ξεφτιλισμένος και ανίκανος πρωθυπουργός, με υπουργό εξωτερικών τη θυγατέρα του πρωτομάστορα της αποσταCIAς…
Κατανοεί η ξεπουλημένη δεξιά ότι θυσιάζει μια ιστορική και παραδοσιακή φιλία, στο βωμό της υποταγής στις ΗΠΑ και το Ισραήλ;
Ο ξεφτιλισμένος Καραμανλής πουλάει τα πάντα και ξεπουλάει την εθνική μας αξιοπρέπεια!

Syntrofoi tou PASOK anaxoroun kai briskoun tous syntrofous pou fthanoun


Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σε ανθρωπιστική αποστολή προς τους Παλαιστίνιους
Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, προς τους Παλαιστίνιους της Λωρίδας της Γάζας, βρίσκεται ήδη στην περιοχή εκ μέρους του Συνδέσμου Ελληνοπαλαιστινιακής Φιλίας. Στην αποστολή, μεταξύ άλλων συμμετέχουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Θάλεια Δραγώνα και Μιχάλης Τιμοσίδης, καθώς και ο πρώην βουλευτής του Κινήματος, Γιώργος Κίρκος
Grafoume apo synora Aigyptou Palaistinis.
H apostoli tou PASOK pou mpike Rafa kai ekane mia titania douleia, oloklirose kai feygontas sinantithike me tous bouyleutes tou PASOK pou efthasan
Den doulebei ellhniko pliktologio. Prospayhoume...
* Antoni, se agapame OLOI. Esy xereiss oti edo einai dyskoles oi synthikes.
Pantos gia tin hroiki Gaza, to PASOK kai o proedros dinoun megalo agona
ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΔΕΣ ΜΕ ΣΕΜΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ ...

ΕΘΝΟΣ: Ραγίζουν τα όνειρα των παροχών.

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Standard & Poors άνοιξε τον χορό των υποβαθμίσεων της χώρας μας, προχωρώντας στο «ψαλίδισμα» της πιστοληπτικής της ικανότητας από το «Α/Α-1» στο «Α-/Α-2». Προσπαθεί να συντηρήσει το όνειρο των παροχών η κυβέρνηση

ΤΑ ΝΕΑ: Στη Β'' κατηγορία έριξαν την οικονομία.

Ισχυρό πλήγμα για την ελληνική οικονομία μετά την υποβάθμιση από τον διεθνή οίκο Standard and Ρoor΄s. Νέο άλμα στο κόστος δανεισμού φέρνει χαράτσι 500 εκατ.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ: Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ.

1. Τι είχαμε πει από την πρώτη στιγμή για τα 28 δις στις τράπεζες; Ότι δόθηκαν χωρίς κανέναν όρο, χωρίς καμιά προϋπόθεση και κυρίως χωρίς υποχρέωση των τραπεζών να στηρίξουν οικονομικά και να «αιμοδοτήσουν» τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας.

2. Απόδειξη: το φιάσκο της χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με ενδιάμεσο το Ταμείο Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων, το γνωστό ΤΕΜΠΜΕ…

  • Πρώτον, ο προϋπολογισμός του ΤΕΜΠΜΕ είναι ασήμαντος. Ανέρχεται σε 100 εκατ. ευρώ τη στιγμή που οι πραγματικές ανάγκες για τη στήριξη των υφισταμένων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων υπολογίζεται ότι ανέρχονται σε 1 δις ευρώ.
  • Δεύτερον, το πρόγραμμα του Υπουργείου Ανάπτυξης για εγγύηση και επιδότηση επιτοκίου δανείων κεφαλαίων κίνησης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων με ενδιάμεσο φορέα το ΤΕΜΠΜΕ, εξελίσσεται σε μεγάλο φιάσκο. Η κυβέρνηση αδυνατεί να παρακολουθήσει την υλοποίηση του προγράμματος προς όφελος της μικρής και μεσαίας επιχείρησης. Ουσιαστικά, μόνο μία από τις δεκαέξι συνολικά τράπεζες που είχαν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα έχει ανταποκριθεί. Υπολογίζεται ότι από τις 50.000 εμπόρους, βιοτέχνες κλπ. Που έσπευσαν να δανειοδοτηθούν στις τράπεζες, μόνο 240 είδαν το αίτημά τους να προχωράει!
  • Τρίτο, από τις 240 δρομολογημένες αιτήσεις για επιδότηση επιτοκίου κεφαλαίου κίνησης, οι 220 κινήθηκαν, προφανώς κατόπιν υπόδειξης, μέσω της Αγροτικής Τράπεζας. Το ερώτημα εδώ είναι σαφές: Γιατί αυτή η προτίμηση στην Αγροτική Τράπεζα; Τι κάνουν οι άλλες τράπεζες; Ποια είναι η θέση της κυβέρνησης απέναντι στην αδράνεια και την άρνηση των τραπεζών να χρηματοδοτήσουν, όπως έχουν υποχρέωση, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις; Συμμετέχουν οι άλλες τράπεζες στο πρόγραμμα αυτό και εάν όχι γιατί; Και ποιοι είναι αυτοί επίσης που πήραν τα δάνεια; Φοβούμαστε ότι θα επιστρέψουμε στα θαλασσοδάνεια της δεκαετίας του ’70…

3. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση προκαλεί με τα ευχολόγια της για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όταν όλοι γνωρίζουν ότι από τα 22 δις του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (το Δ’ ΚΠΣ), εδώ και δυο χρόνια, ούτε ένα ευρώ δεν έχει εισρεύσει στα ταμεία έστω και μιας μικρομεσαίας επιχείρησης. Στο πρόγραμμα Επιχειρηματικότητα – Ανταγωνιστικότητα του ΕΣΠΑ έχουν δεσμευτεί 1,3 δις ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Έχουμε πάρει προκαταβολή 409 εκατ. για το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Αλλά ούτε ένα ευρώ δεν έχει εισρεύσει στα ταμεία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Αυτό είναι το πραγματικό ενδιαφέρον της κυβέρνησης του κ. Καραμανλή και της Νέας Δημοκρατίας για την επιχειρηματικότητα και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη χώρα.

ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ…

1. Δηλώσεις πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό του Κατάρ Σεϊχη Hamad Bin Jassim Bin Jabr Al-Thani στο Κατάρ, 26 Οκτωβρίου 2008: «Η επίσκεψή μας στο Κατάρ αφορά μεταξύ των άλλων και την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων σε διάφορους τομείς της οικονομίας μας. Ένας από αυτούς μπορεί ασφαλώς να είναι και η Ολυμπιακή…Αυτό μπορώ να πω, είναι ότι η Qatar Airways είναι στον κατάλογο των επενδυτών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την Ολυμπιακή».

2. Δηλώσεις εκτελεστικού Αντιπροέδρου της εταιρείας Qatar Airways, 12 Ιανουαρίου 2009: «Ποτέ δεν καταθέσαμε προσφορά. Η προσφορά έφθασε στην εταιρεία από την ελληνική κυβέρνηση, χωρίς η Qatar να έχει εκδηλώσει προηγουμένως κάποιο ειδικό ενδιαφέρον».

3. Τα συμπεράσματα δικά σας. Τι να πει κανείς;

Από την  ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στις Σέρρες για τους αγρότες

ΠΡΩΤΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ», ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ. Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΓΡΟΤΗ.

1. «Χρειαζόμαστε μια νέα εθνική στρατηγική για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη της υπαίθρου, με ανάδειξη, με αξιοποίηση όλων των δικών μας συγκριτικών πλεονεκτημάτων, οικονομικών, κοινωνικών, πολιτισμικών και περιβαλλοντικών μας πλεονεκτημάτων».

2. «Βασική μας επιλογή είναι η «πράσινη ανάπτυξη». Τι σημαίνει αυτό για τους αγρότες;»

  • Πρώτο, «επιλέγουμε ως βασικό προσανατολισμό του αγροτικού τομέα και του κτηνοτροφικού τομέα τηνπαραγωγή ποιοτικών προϊόντων με ταυτότητα».
  • Δεύτερο, «από την άλλη, προτάσσουμε την διασύνδεση του αγροτικού τομέα με τον τουριστικό τομέα. Η ένωση αυτών των δύο κλάδων θα μας δώσει νέα προϊόντα ποιοτικά, όπως είναι ο αγροτουρισμός, ο οικολογικός και ο ιαματικός τουρισμός, δραστηριότητες που θα βοηθήσουν τον εργαζόμενο και τον αγρότη της υπαίθρου».
  • Τρίτο, «να συνδεθεί ο αγροτικός τομέας και με την «πράσινη ενέργεια», την ανανεώσιμη ενέργεια. Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα δώσουν στη χώρα μας και μεγαλύτερη αυτονομία στην ενέργεια».
  • Τέταρτο, «εθνική μας στόχευση είναι η προβολή της μεσογειακής μας διατροφής. Είναι απαράδεκτο, ενώ η διατροφή μας θεωρείται ως πρότυπη για την υγεία σε παγκόσμιο πια επίπεδο, εδώ να στενάζει ο αγρότης, διότι δεν μπορούμε αυτή τη μεσογειακή διατροφή να την αναπτύξουμε, να την κάνουμε ένα προϊόν ελκυστικό, ένα προϊόν ανταγωνιστικό».

2. «Κωδικοποιήσαμε όλα τα παραπάνω, το όραμά μας για τον αγροτικό κόσμο σε δύο φράσεις: «Προοπτική στον Αγρότη - Ποιότητα στο προϊόν». Δηλαδή, αξία για την Ελλάδα».

3. «Ο πρώτος μεγάλος κερδισμένος της αλλαγής του αναπτυξιακού προτύπου της χώρας μας, προς την κατεύθυνση της «πράσινης ανάπτυξης», θα είναι ο αγροτικός κόσμος. Θέλουμε κάθε παραγωγός, είτε στην γεωργία, είτε στην κτηνοτροφία, είτε στην αλιεία, να μας βοηθήσει και να κερδίσει απ’ αυτό, να κατακλύσουμε πραγματικά την εγχώρια και την διεθνή αγορά με προϊόντα ποιότητας, υγιεινά προϊόντα».

4. «Η ποιότητα θα δώσει σιγουριά και προοπτική στον Έλληνα αγρότη. Βεβαίως, αυτό απαιτεί σχέδιο, απαιτεί συνεργασία, απαιτεί επένδυση. Εμείς λέμε ότι μπορούμε να το κάνουμε. Αυτή την ποιότητα στην παραγωγή, θα βοηθήσουμε τον κάθε αγρότη να την αποκτήσει, έναν προς έναν».

ΟΙ 4 ΑΞΟΝΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ, ΤΗΝ ΑΛΙΕΙΑ

«Τέσσερις είναι οι βασικοί άξονες της πολιτικής μας στον αγροτικό τομέα:

  • Πρώτον, αποτελεσματική προστασία του αγροτικού εισοδήματος, συνέχιση των κοινοτικών ενισχύσεων και μετά το 2013. Γι’ αυτό θα παλέψουμε ως κυβέρνηση, για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε αυτή την πορεία.
  • Δεύτερον, εκσυγχρονισμός των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, προγράμματα ιδιαίτερα για νέους αγρότες με αύξηση των δημοσίων επενδύσεων, ώστε να μπορούμε να μπούμε σ’ αυτή τη νέα εποχή της «πράσινης ανάπτυξης», της ποιοτικής ανάπτυξης.
  • Τρίτον, κίνητρα για νέες συλλογικές δομές. Συλλογικές δομές για ισχυρή παρουσία του αγροτικού κόσμου, για έλεγχο της αγοράς και για χτύπημα των καρτέλ.
  • Και τέταρτον, επίκεντρο ο άνθρωπος, επίκεντρο ο αγρότης. Σε αυτόν θα επενδύσουμε».

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ – ΑΓΡΟΤΩΝ: 8 ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ

«Κοιτώντας σας στα μάτια, κοιτώντας μέσα απ’ τα δικά σας μάτια τον κάθε γεωργό, κτηνοτρόφο, που αγωνιά σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, θα ήθελα να διατυπώσω 8 ξεκάθαρες δεσμεύσεις μου, δεσμεύσεις της Πολιτείας που θέλουμε να οικοδομήσουμε μαζί σας. Μία Συμφωνία Εμπιστοσύνης της Πολιτείας με τον αγροτικό κόσμο. Δεσμεύομαι και δεσμευόμαστε για:

    1. Την αύξηση των δημοσίων επενδύσεων, για βελτίωση των υποδομών αποταμίευσης και διαχείρισης νερού και την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της ποιότητας των προϊόντων.
    2. Για την εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά και την ριζική αντιμετώπιση των ελληνοποιήσεων γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων.
    3. Για την θέσπιση κινήτρων για την προώθηση νέων σύγχρονων και ισχυρών συλλογικών δομών, που να μπορούν να παρεμβαίνουν αποτελεσματικά στην προμήθεια λιπασμάτων, φυτοφαρμάκων, σπόρων, ζωοτροφών και στην εμπορία των προϊόντων. Χρειάζονται αλλαγές και τομές στις Συνεταιριστικές μας Οργανώσεις σε όλα τα επίπεδα. Οι Συνεταιριστικές Οργανώσεις πρέπει να είναι και θα είναι στην υπηρεσία του απλού αγρότη. Να είναι εργαλείο και μοχλός στήριξης του εισοδήματός του, ενημέρωσης και εκπαίδευσής του, και όχι ασανσέρ για την εξυπηρέτηση προσωπικών στρατηγικών.
    4. Για την καθιέρωση ενός πραγματικού μητρώου εμπόρων αγροτικών προϊόντων, για να σταματήσουν τα γνωστά σε όλους «κανόνια» στην αγορά, όπως βεβαίως και για την καθιέρωση του μητρώου για τον ίδιο τον αγρότη.
    5. Για την διασφάλιση συνεχούς, έγκυρης και αποτελεσματικής ενημέρωσης, εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των αγροτών σε όλες τις νέες τεχνολογικές, παραγωγικές εξελίξεις. Και δεσμεύομαι να δημιουργήσουμε επιτέλους μια Ανώτατη Σχολή για επαγγελματίες αγρότες.
    6. Για τον χωροταξικό σχεδιασμό, τον καθορισμό των χρήσεων γης και την διαμόρφωση προϋποθέσεων χρήσης και ενοικίασης της γης, με ευνοϊκούς όρους για τον αγρότη.
    7. Για τον εκσυγχρονισμό και την αναμόρφωση του ΕΛΓΑ, και του συστήματος ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής, έτσι ώστε να καλύπτονται και οι νέοι - δυστυχώς - κίνδυνοι που προκαλούνται λόγω των έντονων κλιματικών αλλαγών.
    8. Για ένα σύγχρονο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα και δίκτυο κοινωνικής προστασίας. Αγροτικά Ιατρεία, Κέντρα Υγείας, Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων, «Βοήθεια στο σπίτι». Αυτή είναι η απαραίτητη υποδομή για να μπορεί να αισθανθεί η αγροτική οικογένεια ασφάλεια και σιγουριά».

«Αυτές οι 8 δεσμεύσεις αποτυπώνουν το πλαίσιο μιας Συμφωνίας Εμπιστοσύνης που προτείνουμε στον αγροτικό κόσμο, για να του ξαναδώσουμε προοπτική».

ΔΕΚΑ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

«Γνωρίζω, όμως, ότι οι αγρότες μας έχουν ανάγκη και από άμεσα, δραστικά μέτρα που θα μειώσουν το κόστος παραγωγής, θα στηρίξουν το εισόδημά τους, για να μπορέσουν να βγουν από την κρίση. Μια κρίση, στην οποία έχουν οδηγηθεί από την έλλειψη πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης. Γι’ αυτό και προτείνουμε την λήψη 10 άμεσων μέτρων»:

  1. «Ένα δις ευρώ, από το συνολικό ποσό των 28 δις ευρώ που δίνονται στις τράπεζες, να διοχετευθεί στον αγροτικό τομέα για την κάλυψη των βραχυπρόθεσμων και μεσοπρόθεσμων αγροτικών δανείων της περιόδου 2009-2010».
  2. «Να υπάρξει άμεσα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών των αγροτών που βαρύνονται από δάνεια, με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και, στο χρονικό διάστημα της επιμήκυνσης, να συμπεριλαμβάνεται περίοδος χάριτος 2 ετών. Συγχρόνως, προτείνουμε την αύξηση του ορίου των δανείων για το κεφάλαιο κίνησης των αγροτών από την Αγροτική Τράπεζα, ώστε αυτοί ν’ αποκτήσουν ρευστότητα για την κάλυψη του 100% των καλλιεργητικών τους αναγκών».
  3. «Πάγωμα όλων των ενήμερων δανείων των αγροτών για δύο χρόνια».
  4. «Επέκταση των παραπάνω ρυθμίσεων για συγκεκριμένες περιπτώσεις υγιών και δυναμικών Οργανώσεων, Συνεταιρισμών, για ομάδες παραγωγών, Ενώσεις Συνεταιρισμών που, βάσει αντικειμενικών κριτηρίων, αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της κρίσης».
  5. «Άμεση επέκταση του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ) και στις επιχειρήσεις του αγροτικού τομέα, με την διαμόρφωση ειδικών προϋποθέσεων για την απρόσκοπτη χρηματοδότηση των αγροτών».
  6. «Προτείνουμε την αύξηση από 7% σε 11% της επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες που υπάγονται στο ειδικό καθεστώς για όλα τα προϊόντα φυτικής και ζωικής παραγωγής. Ήδη, καταθέσαμε εδώ και περίπου δύο μήνες σχετική πρόταση νόμου».
  7. «Χορήγηση ουσιαστικού επιδόματος θέρμανσης, από 300 έως 500 ευρώ, σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ανάλογα και με την γεωγραφική περιοχή - εκ των πραγμάτων, οι πιο βόρειες και ορεινές περιοχές θα έχουν πάντα προτεραιότητα. Και γι’ αυτό καταθέσαμε σχετική πρόταση νόμου, που απερρίφθη».
  8. «Επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου, σε ποσοστό 4% επί των τιμολογίων πώλησης των αγροτικών προϊόντων για τους παραγωγούς».
  9. «Κατάργηση του Ενιαίου Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΕΤΑΚ). Είναι ένα χαράτσι και για τους αγρότες. Εμείς θα επαναφέρουμε το καθεστώς του φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας».
  10. «Προτείνουμε την επιδότηση του μεταφορικού κόστους ζωοτροφών για τις μειονεκτικές περιοχές και την αύξηση της επιδότησης στις νησιωτικές περιοχές, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στους Κανονισμούς 1405/06 και 1914/06».

«Όπως σήμερα σας κοιτάω, θέλω και αύριο ως πρωθυπουργός της χώρας να μπορώ να σας κοιτάω, να μιλάω γι’ αυτά τα προβλήματα, χωρίς να υπάρχει καμία αίσθηση ότι δεν έχουμε εκπληρώσει το χρέος μας. Θα είμαστε κοντά σας, θα είμαι κοντά σας, θα παλεύουμε μαζί σας γι’ αυτές τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται να κάνουμε. Θα τηρήσουμε τη συμφωνία μας».

Απουσία κεντρικού διαχειριστή....
Σας το τονίσαμε από την αρχή, ότι δεν είμαστε επαγγελματίες αλλά καθαρά άνθρωποι της διπλανής πόρτας που πέρα από  τον βιοπορισμό και την καθημερινότητα, που συνεχως δυσκολεύει, ασχλούμαστε τον ελεύθερο χρόνο μας με τα κοινά. 
Έτσι λοιπόν για μερικές μέρες δεν είχαμε αναρτήσεις, επειδή ο κεντρικός διαχειριστής απουσίασε για εαγγελματικές του υποχρεώσεις.
Μείνετε καντά μας, πείτε μας τις αόψεις σας... συνεχίζουμε με ακόμη μεγαλύτερη όρεξη ...
το μποστάνι σας. 

Από φίλο πήραμε και δημοσιεύουμε .......
ΤΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ;;; ... ΤΟΝ ΑΓΛΑΙΩΡΑ ΤΟΥΣ.....

ΟΤΕ
ΒΟΥΡΛΟΥΜΗΣ ΠΑΝΑΓΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΤΕ 580.000 Ε
ΑΪΒΑΖΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 380.000 Ε
ΚΑΠΠΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
 250.000 Ε
ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 
250.000 Ε
ΕΥΘΥΜΕΡΟΥ ΜΑΡΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ 
230.000 Ε
ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝ. ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
 225.000 Ε
ΓΕΡΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΚΗΣ ΔΝΤΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ 
200.000 Ε
ΧΟΥΝΤΑΛΑΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΕΝ. ΔΝΣΗΣ ΟΙΚ.ΠΕΛΑΤΩΝ 
180.000 Ε
ΒΛΑΧΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΟΗΘΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 
170.000 Ε
ΤΖΙΜΕΑ ΝΤΕΠΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 
160.000 Ε
ΜΠΑΛΕΖΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ 
140.000 Ε
ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ ΣΥΓΚΡ. ΕΤΑΙΡ. ΠΕΛΑΤΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 
140.000 Ε
ΣΑΝΤΟΡΙΝΑΙΟΣ ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΥΠΟΔ/ΝΤΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ
 100.000 Ε
ΤΣΟΠΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΥΠΟΔ/ΝΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡ. ΠΕΛΑΤΩΝ 
100.000 Ε
ΩΡΑΙΟΠΟΥΛΟΣ ΛΟΥΚΑΣ ΥΠΟΔ/ΝΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ 
100.000 Ε
ΛΑΜΠΟΓΛΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΥΠΟΔ/ΝΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡ. ΠΕΛΑΤΩΝ 
100.000 Ε
ΚΟΥΣΙΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΥΠΟΔ/ΝΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ 
100.000 Ε
Οι παραπάνω, όπως και πολλοί άλλοι μάγοι της αγοράς, αμείβονται επιπλέον με έξοδα παραστάσεως, αμοιβές από θυγατρικές και συμβούλια, πιστωτικές κάρτες, bonus, stock options, αυτοκίνητα, υψηλή ιδιωτική ασφάλιση κλπ.
.
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Οι συνολικές απολαβές σε συνδεδεμένα μέρη όπως αμοιβές των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, των Γενικών Διευθυντών και των Βοηθών Γενικών Διευθυντών της Τράπεζας και των θυγατρικών, συμπεριλαμβανομένων των εισφορών στα ταμεία, ανήλθαν σε 2006:€24,4 εκατ. για τον Όμιλο και €8,2 εκατ. για την Τράπεζα.2007:€32 εκατ. για τον Όμιλο και €12 εκατ. για την Τράπεζα. Στις συνολικές απολαβές συμπεριλαμβάνονται μισθοί και λοιπές βραχυχρόνιες παροχές, εισφορές σε προγράμματα παροχών μετά την έξοδο από την υπηρεσία και λοιπές μακροχρόνιες παροχές, αποζημιώσεις εξόδου από την υπηρεσία και λοιπές απολαβές.
.
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ