Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

Ανεκδοτάκι

Το ζεύγος παντρεμένο 50 χρόνια. Μια μέρα στο τραπέζι του πρωινού λέει η γιαγιά:
- "Σκέψου αγάπη μου, πριν 50 χρόνια καθόμασταν σ αυτό το τραπέζι μαζί".
- "Το ξέρω", απαντάει ο γέρος.
- "Πριν 50 χρόνια καθόμασταν εδώ ολόγυμνοι σαν πιτσουνάκια και απολαμβάναμε το πρωινό μας".
- "Ας ξαναζήσουμε αγάπη μου εκείνα τα όμορφα χρόνια", πρότεινε η γριά.
Έτσι κι έγινε. Έβγαλαν και οι δύο τα ρούχα τους και κάθισαν ξανά.
- "Ξέρεις αγάπη μου", είπε η γριά γεμάτη ενθουσιασμό, "οι ρώγες μου είναι τόσο καυτές για σένα όσο ήταν και πριν από 50 χρόνια".
- "Δεν εκπλήσσομαι", είπε ο γέρος. "Η μία είναι μέσα στο τσάι και η άλλη μέσα στην ομελέτα!"
από dr.Seeng
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Καταδίκη του νομάρχη Θεσσαλονίκης για παράβαση καθήκοντος...


Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, στο νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη, κρίνοντάς τον ένοχο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. Η υπόθεση αφορούσε μείωση προστίμου σε πρατήριο υγρών καυσίμων - πρόστιμο το οποίο είχε επιβάλει προκάτοχος του κ. Ψωμιάδη.

ΤΟ "ΠΙΚΡΟΝ ΠΟΤΗΡΙΟΝ" ΤΟΥ κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ...

"...ζητάτε εκλογές, αλλά δεν τις θέλετε. Το ίδιο κάνατε και μετά το 2004. Τα αποτελέσματα τα ξέρετε και προσέχετε όταν τις ζητάτε... Εμάς δεν μας απασχολεί η εκλογολογία. Δεν μας ενδιαφέρει αν είναι προτεραιότητα ή επικοινωνιακή τακτική τέχνασμα του ΠΑΣΟΚ. Εκείνο που μας απασχολεί, ειδικά αυτήν την ώρα, δεν είναι οι εκλογές... Εμείς έχουμε άλλο σχεδιασμό...".Κ. Καραμανλής, Βουλή/12-2-2009.
..Η χώρα δεν έχει κόστος από τις εκλογές, μόνο εσείς θα έχετε κόστος, αυτό της απώλειας της εξουσίας...". Γ. Παπανδρέου, Βουλή/12-2-2009.
από ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ


ΜΕ ΤΕΤΕΙΕΣ ΚΑΨΕΣ ....

άντε να δούμε τί καρό θα μας πεί για το Σαββατοκύριακο ... η Πετρούλα μας...
φωτό από i-Reporter
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΥΛΙΔΗ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΑΓΟΝΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ. ΤΙ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ.

1. Νέα στοιχεία και καταγγελίες για χρηματισμό στενών συνεργατών του πρώην υπουργού Αιγαίου Α. Παυλίδη από εφοπλιστές έρχονται και πάλι στο φως της δημοσιότητας.

2. Εμείς, προς το παρόν, απλά θα θυμίσουμε τι είχε πει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καλύπτοντας πλήρως τον πρώην υπουργό Αιγαίου, στις 25/8/2008: «Σε κάθε περίπτωση, ας μην ξεχνάμε ότι όταν κάποιος προσφεύγει στη Δικαιοσύνη ζητώντας να διερευνηθεί μια υπόθεση, αν μη τι άλλο έχει το ηθικό πλεονέκτημα».

3. Αυτή τη λογική υιοθέτησε πλήρως ο κ. Καραμανλής στην…ιστορική πλέον συνέντευξη τύπου στη Δ.Ε.Θ. στις 7/9/2008: «Καμία καταγγελία δεν μπορεί να σταθεί από μόνη της αν δεν διερευνηθεί πρώτα από την Δικαιοσύνη. Και για την συγκεκριμένη περίπτωση, ο ίδιος, πρώτος, με δική του πρωτοβουλία προσέφυγε στην Δικαιοσύνη»…

ΠΑΣΟΚ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

«ΑΝΕΡΓΙΑ; ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΒΟΛΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ»…ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΑΠΟΧΩΡΟΥΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

1. Πριν από ενάμιση χρόνο περίπου, η υπουργός Απασχόλησης ενέκρινε την πρόσληψη στο ΙΚΑ περισσοτέρων των 300 συμβασιούχων. Αυτή η διαδικασία πρόσληψης έγινε με απολύτως αδιαφανείς διαδικασίες.

2. Ζητήσαμε τότε να μάθουμε για τις διαδικασίες, τα ονόματα και τα προσόντα όλων όσοι έχουν προσληφθεί.Η υπουργός Απασχόλησης απάντησε ότι αυτό δεν γίνεται, για λόγους προσωπικών δεδομένων.

3. Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, με ανακοίνωσή της και με απόφασή της τον Οκτώβριο του 2008, είπε ότι δεν συντρέχει τέτοιο ζήτημα και κάλεσε την υπουργό Απασχόλησης να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία αυτά.

4. Επανήλθαμε στη Βουλή, ζητώντας τη δημοσιοποίηση των στοιχείων αυτών. Μέχρι και σήμερα, 18 μήνες μετά, η κυβέρνηση κωφεύει. Άλλο ένα τρανταχτό, σκαστό παράδειγμα του πώς αντιλαμβάνεται αυτή η κυβέρνηση το μεγάλο ζήτημα της ανεργίας στη χώρα αυτή. Το αντιλαμβάνεται μόνο ως ευκαιρία βολέματος «δικών της παιδιών» μέσω κομματικών γραφείων, μέσω ρουσφετιών, σε διάφορες τρύπες του ελληνικού κράτους.

ΠΑΣΟΚ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ; ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

1. Οι θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά και εγχώριων παραγόντων προσκείμενων στην κυβέρνηση για προσωρινές απολύσεις, αναγκαστικές άδειες κ.τ.λ. μας βρίσκουν κατηγορηματικά αντίθετους.

2. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Το κόστος αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης δεν πρέπει να μετακυληθεί μονομερώς στους εργαζόμενους, και μάλιστα με γενικευμένα μέτρα τέτοιας μορφής. Απαιτείται ψυχραιμία, υπευθυνότητα και σοβαρότητα απ’ όλους μας.

3. Οι μαζικές απολύσεις δεν θα λύσουν, αλλά θα επιδεινώσουν το πρόβλημα. Τη στιγμή αυτή, δεν χρειαζόμαστε «μερικές» και «προσωρινές» λύσεις, αλλά ολοκληρωμένο σχέδιο και όχι μπαλώματα, κάτι που δεν φαίνεται να διαθέτει η κυβέρνηση.

4. Το ΠΑΣΟΚ, ως αντίδοτο στον επερχόμενο κίνδυνο των απολύσεων, έχει προτείνει συγκεκριμένα μέτρα, ανάμεσα στα οποία είναι οι επενδύσεις που θα δίνουν κίνητρα (π.χ. επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών νέων εργαζομένων) για τη διατήρηση ή δημιουργία θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, η έμφαση στην κοινωνική προστασία, οι συστηματικοί έλεγχοι της αγοράς εργασίας και η θεσμοθέτηση της κοινωνικής εργασίας.

5. Λύσεις, που δεν αφορούν ολοκληρωμένα στην συνολική ανάταξη της οικονομίας με κοινωνική συνοχή, δεν μπορούν να γίνουν δεκτές.

ΠΑΣΟΚ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

…ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΚΕΠΤΟΝΤΑΝ ΠΥΡΕΤΩΔΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ… ΜΑΝΩΛΗ!!! ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΙΑ-ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΠΟΣΟ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ.

1. Την ώρα που έπρεπε να συσκέπτονται για να βρουν λύσεις στα προβλήματα των πολιτών, οι κορυφαίοι της Ν.Δ. συσκέπτονταν στο πρωθυπουργικό γραφείο για να αποφασίσουν τι θα κάνουν με το καυτό ζήτημα…Μανώλη. Αν θα παραιτηθεί ή αν θα φορέσει τα ρούχα του αλλιώς…

2. Θα μπορούσαμε να γράψουμε σελίδες, για την εικόνα που παρουσιάζει και η…ανασχηματισμένη κυβέρνηση Καραμανλή. Αλλά θα αρκεστούμε σε ένα ερώτημα: Είναι σε θέση αυτοί οι άνθρωποι να διαχειριστούν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα; Είναι σε θέση να δώσουν λύσεις στα προβλήματα των πολιτών; Την απάντηση την ξέρουν πια, όλοι οι πολίτες.

3. Όπως είπε και ο Πρόεδρος του Κινήματος χθες στη Βουλή: «Η Ελλάδα δεν μπορεί πια να περιμένει. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Η κυβέρνηση που δημιούργησε την κρίση στην ελληνική κοινωνία, που μας κατέστησε ανοχύρωτους μπροστά στη διεθνή κρίση, δεν μπορεί να μας βγάλει από την κρίση με αναμασημένες και αποτυχημένες πολιτικές. Κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, αποτύχατε. Αποτύχατε παντού. Η χειρότερη λύση για τον τόπο είναι να παραμείνετε στην εξουσία. Η χώρα δεν έχει κόστος από τις εκλογές. Μόνο εσείς έχετε κόστος της απώλειας της κυβερνητικής εξουσίας».

ΠΑΣΟΚ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΝΑ ΠΕΙ ΗΤΑΝ: «ΑΠΕΤΥΧΑ. ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ».

1. Προκάλεσε προ ημερήσιας συζήτηση στη Βουλή για την Οικονομία. Λογικά θα έπρεπε κάτι να έχει να πει.Κάποιο σχέδιο να παρουσιάσει. Κάποιες προτάσεις να καταθέσει. Τίποτα. Απολύτως τίποτα. Η χθεσινή παρουσία του κ. Καραμανλή στη Βουλή, επιβεβαίωσε τους χειρότερους φόβους των πολιτών, όλων μας. Επιβεβαίωσε ότι η χώρα κινείται χωρίς πυξίδα…

  • Ο κ. Καραμανλής μίλησε για συναίνεση. Αλλά δεν ζητάει συναίνεση. Συνενόχους ζητάει στην αποτυχία του. Όλοι οι πολίτες θυμόμαστε με πόση αλαζονεία απέρριπτε, μέχρι πριν λίγους μήνες, κάθε πρόταση του ΠΑΣΟΚ για συνεννόηση σε θέματα όπως η παιδεία, η υγεία, η διαφάνεια, η αντιμετώπιση της διαφθοράς, ακόμα και το κοινό διακομματικό μέτωπο για την αντιμετώπιση της πύρινης λαίλαπας.
  • Όλοι οι πολίτες θυμόμαστε να αναφέρεται περιφρονητικά στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ μιλώντας για κυβερνήσεις του «χθες». Σήμερα όμως το «χθες» δεν είναι τίποτα άλλο από τον ίδιο και την κυβέρνησή του. Δεν είναι τίποτα άλλο από τις πολιτικές που οδήγησαν την καθημερινότητα των πολιτών, στο σημερινό τραγικό αδιέξοδο. Οδήγησαν τη χώρα σε κρίση, πριν ακόμα μας αγγίξει η διεθνής κρίση.
  • Όλοι οι πολίτες θυμούνται με πόση αυταρέσκεια μιλούσε και αυτός και όλη η κυβέρνησή του για «θωρακισμένη οικονομία». Ακόμα και στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του υπογράμμιζε: «η Οικονομία μας αποδεικνύει αντοχές ισχυρότερες σε σχέση με πολλές άλλες. Και αυτό, γιατί προωθήσαμε μεταρρυθμίσεις τα προηγούμενα χρόνια»!!! Τι είπε χθες; Σήκωσε τα χέρια ψηλά, ομολογώντας την αποτυχία του: «Είναι απρόβλεπτη και η ένταση και η διάρκεια και η τροπή που μπορεί να πάρει η κρίση. Ήταν και είναι απρόβλεπτη η έκταση των επιπτώσεων στις εθνικές οικονομίες. Ήταν και είναι απρόβλεπτη η επίπτωση στον Κρατικό Προϋπολογισμό»…Πάει δηλαδή η θωρακισμένη οικονομία, πάνε οι αντοχές, πάνε και οι μεταρρυθμίσεις…
  • Τώρα, θυμήθηκε τη συναίνεση. Αυτό του είπαν οι επικοινωνιολόγοι του να κάνει, αυτό κάνει. Επί της ουσίας λέει. «Απέτυχα παταγωδώς. Οφείλετε να αναλάβετε μαζί μου την ευθύνη της αποτυχίας μου».

2. Απαντάμε: η μόνη ευθύνη την οποία είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε είναι η ευθύνη διακυβέρνησης του τόπου. Αυτό χρειάζονται οι πολίτες. Σταθερότητα, σοβαρότητα και προοδευτικές λύσεις στα προβλήματά τους. Κυβέρνηση που να νοιάζεται τον πολίτη και να έχει στο επίκεντρο της πολιτικής της τα προβλήματά του και όχι τα προβλήματά της. Κυβέρνηση που ενώνει και δεν διχάζει την κοινωνία.

ΠΑΣΟΚ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

τσιράκια....

"Η Νέα Δημοκρατία δεν είχε, δεν έχει και δεν χρησιμοποιεί τσιράκια", δήλωσε στη βουλή ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, απαντώντας στο Θεόδωρο Πάγκαλο. Καλά βρε Ρουσόπουλε ηρέμησε, δε σε είπε και ...Νέα Δημοκρατία!


Βρήκε κάπου να δώσει τα χρήματα που έβγαλε από τη μήνυση στο Λαλιώτη ο Μητσοτάκης! Αν θυμάστε, είχε πει οτι θα τα έδινε στην Ηλεία, όπου όμως του διαμήνυσαν οτι είναι ανεπιθύμητα και οτι θα τα στείλουν πίσω! Ε λοιπόν, ο αμετανόητος τα στέλνει στην ...Ηλεία και την Αρκαδία, αλλά σε δικούς του ανθρώπους, μητροπολίτες κλπ. ώστε να μην του επιστραφούν και γίνει ρόμπα...
.
Τη διαφωνία του με το νομοσχέδιο του υπουργείου υγείας για το νέο σύστημα εξέλιξης στο ΕΣΥ εξέφρασε ο βουλευτής της Ν.Δ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος. Ωστόσο θα ψηφίσει το νομοσχέδιο.
Ε τότε, τι μας νοιάζει αν διαφωνεί;
.
Ληστείες σε καταστήματα ...ψιλικών στη Θεσσαλονίκη! Κρίση και στο επάγγελμα του ληστή...
.
"Δουλέψτε κύριοι" λέει ο λαός στην κυβέρνηση, σύμφωνα με το - μοναδικό νομάρχη της χώρας - Παναγιώτη Ψωμιάδη. Ε, όχι και "κύριοι" Παναγιώτη...
από δημολόγος
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Η εξάσκηση ….


Η εξάσκηση … κάθε βράδυ στα …. δελτία ειδήσεων !!!

(Κάντε κλικ στην εικόνα να τη δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση)
από togreki
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Εξαιρετικά κρίσιμες περιστάσεις !!!


Περνάμε εξαιρετικά κρίσιμες περιστάσεις, η οικονομική κρίση είναι σφοδρότερη ………. να δω πως θα τα βγάλουμε πέρα!!!


(Κάντε κλικ στην εικόνα να τη δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση)
 από togreki
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Κουράστηκε ….!!!


Κουράστηκε από το ¨διάγγελμα¨ την ¨ομιλία¨ και τις ¨διαπιστώσεις¨. Επιστρέφει σπίτι για ξεκούραση …..
 από togreki
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Γνωματεύσεις ….


Δηλώσεις , διαπιστώσεις και η τελική γνωμάτευση …… για την κατάσταση του Ε.Σ.Υ, από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας !!!

(Για μεγαλύτερη ανάλυση κάντε κλικ στην εικόνα)
 από togreki
ΜΠΟΣΤΑΝΙ
Νεες δηλωσεις Μανωλη....
Από το http://greki-gr.blogspot.com/
Το Γρέκι
Νέες δηλώσεις Μανώλη : Ευτυχώς που με δέχτηκαν πάλι πίσω στο μαντρί!!!

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Μιχάλης Καρχιμάκης
Βουλευτής Λασιθίου & Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ    

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η Για τους  κ.κ Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης
ΘΕΜΑ: «Ενισχυμένη από την Κυβερνητική «λευκή επιταγή» των 28 δις ευρώ χρημάτων και εγγυήσεων του Ελληνικού λαού, η Εθνική Τράπεζα, υπό την ακριβοπληρωμένη «εκλεκτή» Διοίκησή της, προσφάτως δανειοδότησΕ με 40.000.000 δολάρια και με ευνοϊκό επιτόκιο Τουρκική Εταιρεία, την ίδια στιγμή που αδιαφορεί αλαζονικά για τη δανειοδότηση Ελληνικών μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, ακόμα και μέσω του ΤΕΜΠΕ»  Σύμφωνα με πληροφορίες, την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009 η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ υπό τη Διοίκηση του διορισμένου και παχυλά αμειβόμενου (περίπου 600.000 ευρώ ετησίως) Κυβερνητικού εκλεκτού κ. Αράπογλου παρείχε τριετές δάνειο 40.000.000 δολαρίων στην Τουρκική Εταιρεία Τροφίμων ΤΑΤ KONSERVE.    Επειδή η Εθνική Τράπεζα έχει επωφεληθεί από τα 28 δις ευρώ που η Κυβέρνησή σας έδωσε στις Τράπεζες ως «λευκή επιταγή,» χωρίς να κανέναν όρο, χωρίς καμία προϋπόθεση και χωρίς ρητή υποχρέωση των τραπεζών να στηρίξουν οικονομικά τις ασφυκτιούσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας μας. Επειδή, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης από τις 16/12/08 μέχρι την Δευτέρα 19/1/09 είχε ικανοποιηθεί μόνο το 1,4 % των αιτημάτων ελληνικών επιχειρήσεων για δάνεια με εγγύηση του ΤΕΜΠΕ, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα το μεγαλύτερο μέρος του ελάχιστου αυτού αριθμού εγκεκριμένων δανείων προέρχεται από την Αγροτική Τράπεζα, με την Εθνική Τράπεζα να μην έχει  ουσιαστικά ενεργοποιήσει τη σύμβαση που έχει υπογράψει με το ΤΕΜΠΕ, καθώς ελάχιστα δάνεια έχουν εγκριθεί και ακόμα λιγότερα έχουν εκταμιευθεί από αυτήν. Επειδή, εν μέσω διεθνούς οικονομικής κρίσης και μίας εδώ και πέντε χρόνια αντιαναπτυξιακής και άδικης εθνικής οικονομικής πολιτικής, είναι προκλητικό η ίδια η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, που η Διοίκησή της διορίζεται από την Κυβέρνηση, να επιλέγει να χρηματοδοτεί με μεγάλα ποσά αλλοδαπές εταιρείες και να αρνείται να στηρίξει υγιείς Ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες με πολύ μικρότερα ποσά θα εξασφάλιζαν κεφάλαιο κίνησης που είναι απαραίτητο προκειμένου να επιβιώσουν και να συνεχίζουν να απασχολούν εργαζόμενους. Και επειδή, οι υπέρογκες αμοιβές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και τα αστρονομικά bonus της διορισμένης από την Κυβέρνησή σας Διοίκησης και των μεγαλοστελεχών της Εθνικής Τράπεζας, που μόνο το 2007 άγγιξαν τα 14.000.000 ευρώ, χρηματοδοτούνται ουσιαστικά από τους Έλληνες πολίτες.  Ερωτάσθε:  1.      Πως κρίνει η Κυβέρνηση Καραμανλή την συγκεκριμένη επιλογή της Εθνικής Τράπεζας, υπό την διορισμένη από την ίδια την Κυβέρνηση και παχυλά αμειβόμενη Διοίκηση, να χρηματοδοτήσει Τουρκική εταιρεία τροφίμων με δάνειο 40.000.000 δολλαρίων σε αντιδιαστολή με την απροθυμία της να προχωρήσει σε δανεισμούς μικρών και εγγυημένων κεφαλαίων σε Ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω ΤΕΜΠΕ; 2.      Έτσι αξιοποιεί η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος το μερίδιό της από την «λευκή επιταγή 28 δις ευρώ» που η Κυβέρνηση Καραμανλή χάρισε στις Τράπεζες άνευ όρων και χωρίς καμία υποχρέωση να διοχετευθούν αυτά τα χρήματα στην πραγματική οικονομία; 3.      Έτσι ανταποκρίνεται η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας στις παραινέσεις του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησής σας να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, παραινέσεις που είναι φύσει ανίσχυρες, καθώς η Κυβέρνησή σας ήταν αυτή που έδωσε συνειδητά «λευκή επιταγή» στις Τράπεζες και δεν δέχθηκε τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ να τεθούν συγκεκριμένοι όροι στο νόμο για το πακέτο των 28 δις που να υποχρεώνουν τις Τράπεζες να διοχετεύσουν μέρος της κρατικής ενίσχυσης σε δάνεια για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας; 4.      Πέρα από τις ιδιωτικές Τράπεζες που είναι ευθύνη της Κυβέρνησής σας το γεγονός ότι δεν διασφάλισε νομοθετικά ότι οφείλουν να διοχετεύσουν τα 28 δις στην πραγματική οικονομία, πως είναι δυνατόν να αγνοεί η Διοίκηση της Εθνικής τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών της ίδιας της Κυβέρνησης που τη διόρισε; Πρόκειται για αδυναμία της Κυβέρνησής σας να εφαρμόσει τα μέτρα που εξαγγέλλει ή μήπως οι εξαγγελίες σας για το ΤΕΜΠΕ ανήκουν και αυτές στην κατηγορία των πυροτεχνημάτων επικοινωνιακής κατανάλωσης, που τα ίδια τα στελέχη της Κυβέρνησής σας, όπως ο Διοικητής της Εθνικής Τράπεζας, γνωρίζουν ότι στην πράξη θα συρρικνωθούν σε κάποιες εξυπηρετήσεις ημετέρων;    
Οι ερωτώντες Βουλευτές             
 Μιχάλης Καρχιμάκης         Γιάννης Κουτσούκος         Θάνος Μωραίτης         Μάρκος Μπόλαρης         Χρήστος Αηδόνης         Χρύσα Αράπογλου         Δημήτρης Τσιρώνης         Βαγγέλης Παπαχρήστος         Γιώργος Πεταλωτής         Μιχάλης Τιμοσίδης         Γιάννης Δριβελέγκας         Νίκος Ζωίδης         Γιάννης Αμοιρίδης         Θεοδώρα Τζάγκρη         Γιάννης Διαμαντίδης         Ελπίδα Τσουρή         Τάσος Σιδηρόπουλος         Δημήτρης Βαρβαρήγος         Μιχάλης Παντούλας         Σοφία Σακοράφα         Λεωνίδας Γρηγοράκος         Μιχάλης Κατρίνης         Χρήστος Χάιδος         Σούλα Μερεντίτη         Ηλίας Λαμπίρης         Βασίλης Κεγκέρογλου         Μανώλης Στρατάκης         Γιάννης Σκουλάς         Τάκης Ρήγας         Γιώργος Ντόλιος         Αλέξανδρος Αθανασιάδης
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Ανοχύρωτοι

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 13 Φεβρουαρίου 2009
ΔΕΝ περιμέναμε ασφαλώς να βγούμε περισσότερο ενημερωμένοι από τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία: η πείρα έχει δείξει πως αυτές οι συζητήσεις συνήθως εξαντλούνται σε μια εκατέρωθεν ανταλλαγή κατηγοριών χωρίς να θίγεται η ουσία. Αυτό έγινε και χθες. 

ΤΑ ερωτήματα ωστόσο σχετικά με την οικονομική πολιτική παραμένουν και οι πολίτες ζητούν απαντήσεις, καθώς ημέρα με την ημέρα βλέπουν την κατάσταση να χειροτερεύει. Τα κυβερνητικά ευχολόγια και οι υπεκφυγές δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα. 

ΠΡΩΤΟΝ, σχετικά με τις τράπεζες. Τα 28 δισεκατομμύρια φαίνεται πως δεν στάθηκαν αρκετά και η αγορά εξακολουθεί να ασφυκτιά, καθώς τα δάνεια γίνονται όλο και πιο δύσκολα. 

ΓΙΑΤΙ συμβαίνει αυτό; Τι συμβαίνει με τις μαύρες τρύπες των τραπεζών στα Βαλκάνια; Θα υπάρξουν πρόσθετα μέτρα; Και τι έχουν κάνει οι ίδιες οι τράπεζες για να βάλουν τα του οίκου τους σε τάξη όταν σε όλο τον κόσμο υπάρχει κατακραυγή για τα υπέρογκα μπόνους; 

ΔΕΥΤΕΡΟΝ, σχετικά με την πραγματική οικονομία. Παντού σχεδόν η ίδια εικόνα. Μείωση της ζήτησης, πτώση του τζίρου και βέβαια όλο και πιο πολλές απολύσεις εργαζομένων. Με ποιον τρόπο θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα; Στις περισσότερες χώρες έχουν ήδη ξεκινήσει προγράμματα στήριξης. Στην Ελλάδα; 

ΤΡΙΤΟΝ, σχετικά με τις βαρύτατες κοινωνικές συνέπειες της κρίσης. Το κράτος πρόνοιας στην Ελλάδα είναι ουσιαστικά ανύπαρκτο. Τα επιδόματα δεν φτάνουν για να ζήσουν οι άνεργοι κι έτσι κι αλλιώς διακόπτονται έπειτα από λίγο διάστημα. Όσο για τις δαπάνες πρόνοιας, ακόμα και όσα λίγα δίνονταν περικόπτονται. Ώς πότε; 

ΣΤΑ ερωτήματα αυτά οι πολίτες θα ήθελαν πολύ να είχαν πάρει απαντήσεις. Δεν πήραν. Προφανώς γιατί η κυβέρνηση σχεδιάζει για μια ακόμα φορά να φορτώσει το κύριο βάρος της κρίσης στους εργαζομένους. Τόσο απλά! 

από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Πηγή: Του Κώστα Μητρόπουλου
από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ


Εκλογολογια

Τoυ Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου gpapachristos@dolnet.gr

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 13 Φεβρουαρίου 2009
Σαφής στην... ασάφειά του για την τύχη των εκλογών ήταν ο Κώστας Καραμανλής χθες. Και είναι λογικό. Εδώ δεν ξέρει τι του ξημερώνει αύριο, θα ξέρει πότε θα κάνει εκλογές; Κι αφού του σκάει κάθε τόσο ένας Μανώλης να του κάνει τα νεύρα... χορδές σε κιθάρα ροκ σταρ, τι προγραμματισμό να κάνει; Έτσι επιλέγει την εύκολη λύση: χρεώνει στην αντιπολίτευση τη δήθεν εκλογολογία, ενώ είναι γνωστό ότι εκείνοι που τη συντηρούν είναι κατά σειρά: οι δελφίνοι του που δεν βλέπουν την ώρα να τους αδειάσει τη γωνιά, οι υπουργοί του που καταλαβαίνουν ότι δεν μπορεί να διοικήσει τη χώρα, τα στελέχη που αντιλαμβάνονται ότι με αυτόν επικεφαλής εκλογές δεν κερδίζονται που να ΄χουν τον Θεό μπάρμπα. Κατά συνέπεια, προς αυτούς έπρεπε να απευθυνθεί, η αντιπολίτευση δεν του φταίει σε τίποτε. Έχει πάντως ενδιαφέρον ότι σε κάποια αποστροφή του λόγου του ξεχάστηκε και θυμήθηκε τον παλιό αλαζόνα Καραμανλή: «Να προσέχετε όταν ζητάτε εκλογές», είπε απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση. Μετά πρέπει να δαγκώθηκε! Η αντιπολίτευση να προσέχει; Δηλαδή για να την... τιμωρήσει, ενδέχεται και να τις προκηρύξει τις πρόωρες, τις οποίες το ΠΑΣΟΚ ζητάει επιτακτικά εδώ και τρεις μήνες, κι απ΄ ό,τι δείχνουν ΟΛΕΣ οι δημοσκοπήσεις θα τις κερδίσει; Τα ΄χει χαμένα εντελώς μου φαίνεται... 
από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΑΝΕΚΔΤΟ από ΑΣΗΜΩΝΗΣ


Ελληνάρας οδηγεί στην ΣαουδικήΑραβία και περνάει με κόκκινο.Ένας μπάτσος τον σταματά.
-Κύριε, περάσατε με κόκκινο.
-Ε και;;; Λέγε πόσο είναι το πρόστιμο να τελειώνουμε.
-Δεν υπάρχει πρόστιμο, κύριε. Θα πρέπει να σάς συλλάβω και να σας πάω στο αυτόφωρο.

 -Τι αυτόφωρο ρε φίλε! Κόψε την κλήση να τελειώνουμε!
Τελικά ο μπάτσος τον μπαγλαρώνει και τον πηγαίνει στο δικαστήριο, που στεγάζεται στο κτίριο των φυλακών, είναι άθλιο και τρομακτικό. Μπόλικος κόσμος περιμένει να δικαστεί, στη σειρά και ο
Ελληναράς φίλος μας. Ο Σαουδάραβας πρόεδρος του δικαστηρίου αρχίζει:
-Τι έκανες, ρωτά τον Έλληνα.
-Πέρασα με κόκκινο, κύριε δικαστά. Κόψτε μου ένα πρόστιμο, να πληρώσω.
-Δεν έχει πρόστιμα εδώ. Χασάν, πάρε τον και πήδα τον.
-Μα τι λέτε κύριε πρόεδρε, λέει ο Έλληνας κατατρομαγμένος. Πείτε μου πόσο κάνει, να πληρώσω!
-Χασάν, πάρε τον και πήδα τον είπα. Ο επόμενος, εσύ τι έκανες ;
-Έκλεψα, κύριε δικαστά.
-Χασάν, πάρε τον και κόψε του τα χέρια. Ο επόμενος, εσύ τι έκανες ;
-Σκότωσα, κύριε δικαστά.
-Χασάν, πάρε τον και κόψε του το κεφάλι.
Ο Χασάν, 180 κιλά , δίφυλλη ντουλάπα, καραφλός, με γυαλισμένο κεφάλι και ο ιδρώτας κάνουλα. Βουτά και τους 3 μαζί από τον λαιμό και τους σέρνει έξω από το δικαστήριο,προς τις φυλακές.
Οπότε ο Ελληναράς γυρίζει και του λέει:
-Πού σαι, Χασάν- κοίτα, μην μπερδευτούμε, ε; Εγώ είμαι για πήδημα.

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Σεμνά και Ταπεινά στην παραγωγή του Δελτίου Ειδήσεων του Σταμάτη....
Μας πήρε ο...καιρός και μας σήκωσε!


Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ .... ΚΑΙΡΟΥ ...
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει. Η κυβέρνηση που μας έβαλε σε κρίση, πριν από τη διεθνή κρίση, δεν μπορεί να μας βγάλει από την κρίση. Η δική μας πρόταση ευθύνης: προσφυγή στον λαό μέχρι τις Ευρωεκλογές ή με τις Ευρωεκλογές και συναινετική εκλογή Προέδρου το 2010.

1. «Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε τις ίδιες αδιέξοδες πολιτικές. Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει. Η κυβέρνηση που δημιούργησε την κρίση στην ελληνική κοινωνία, που μας κατέστησε ανοχύρωτους μπροστά στη διεθνή κρίση, δεν μπορεί να μας βγάλει από την κρίση με αναμασημένες και αποτυχημένες πολιτικές».

2. «Κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, αποτύχατε. Αποτύχατε παντού. Η χειρότερη λύση για τον τόπο είναι να παραμείνετε στην εξουσία. Η χώρα δεν έχει κόστος από τις εκλογές. Μόνο εσείς έχετε κόστος της απώλειας της κυβερνητικής εξουσίας».

3. «Έχουμε κάνει πρόταση ευθύνης. Την πρόταση επαναλαμβάνω και σήμερα οφείλετε να τοποθετηθείτε. Η προσφυγή στον λαό μέχρι τις Ευρωεκλογές ή με τις Ευρωεκλογές και η συναινετική εκλογή Προέδρου. Αυτά ζητούμε και είναι πράξεις ύψιστης ευθύνης. Ανάμεσα στη δημοκρατία και την παραμονή σας στην εξουσία με κόστος για τη χώρα, οφείλετε να επιλέξετε τη δημοκρατία, να επιλέξετε την προσφυγή στο λαό».

«Κάντε τόπο να περάσει η Ελλάδα κύριοι της Νέας Δημοκρατίας.

Μια νέα Ελλάδα με ελπίδα και προοπτική, με ασφάλεια και ανθρωπιά,

με εντιμότητα, βούληση, αξιοπιστία, φερεγγυότητα.»

Από τη σημερινή ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ σήμερα στη Βουλή για την Οικονομία.
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Ζητάνε υπευθυνότητα αυτοί που οδήγησαν τη χώρα το 2007 σε εκλογές μέσα στις πυρκαγιές το 2007 για ένα προϋπολογισμό που αποδείχτηκε κουρελόχαρτο. Μας εγκαλούν για συναίνεση αυτοί που πέντε χρόνια τώρα εκμεταλλεύτηκαν μικροκομματικά τα πάντα. Οι συναινέσεις όμως διαμορφώνονται από το λαό. Ας αποφασίσει εκείνος.

1. «Μας εγκαλεί για στάση ευθύνης, για σοβαρότητα και συναινέσεις. Δηλαδή ζητάει αυτό, το οποίο επί 5 χρόνια δεν έδειξε ποτέ η κυβέρνηση της Ν.Δ.. Ό,τι και να άγγιξε, έγινε αντικείμενο κακοδιαχείρισης, κομματικής ή και ιδιοτελούς εκμετάλλευσης, διχαστικής και πολωτικής επικοινωνιακής πολιτικής και λεία για τους ισχυρούς και τους υμέτερους».

2. «Μη μας μιλάτε για ανευθυνότητα όταν μιλάμε για εκλογές. Εσείς δεν πήγατε τη χώρα εν μέσω πυρκαγιών το 2007 σε εκλογές για να κάνετε τι; Να καταρτίσετε έναν προϋπολογισμό που δεν μπορέσατε 2 χρόνια να καταρτίσετε!»

3. «Τώρα στα δύσκολα, μας ζητάτε να ακολουθήσουμε τυφλά την κυβέρνησή σας. Να γίνουμε συνένοχοι σε μια πολιτική, που καταστρέφει το παρόν και το μέλλον της χώρας…Μάλλον ζητάτε συναίνεση από τους ίδιους τους βουλευτές σας! Αλλά οι συναινέσεις διαμορφώνονται στον ίδιο τον ελληνικό λαό. Αφήστε τον ελληνικό λαό να αποφασίσει».

Από τη σημερινή ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ σήμερα στη Βουλή για την Οικονομία.
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Οι συναινέσεις χτίζονται μόνο πάνω σε συγκεκριμένο πρόγραμμα και αρχές που αγκαλιάζουν όλη την κοινωνία και δεν υπηρετούν τους λίγους. Οι 5 βασικές αρχές του δικού μας σχεδίου ανάταξης της χώρας. Οι 5 μεγάλες διαφορές της προοδευτικής από τη νεοσυντηρητική πολιτική.

«Το δικό μας σχέδιο είναι διαφορετικό. Έχουμε μεγάλες διαφορές. Υπάρχουν πέντε διακυβεύματα που διαφοροποιούν μια προοδευτική από μια νεοσυντηρητική πολιτική. Πάνω σ’ αυτές τις αρχές θα οικοδομήσουμε πραγματικές συναινέσεις στην ελληνική οικονομία…

α) «Πρώτον, εσείς πιστεύετε ότι οι αγορές αυτορυθμίζονται. Εμείς πιστεύουμε, γνωρίζουμε, ότι αυτό είναι συνταγή καταστροφής και υποκρισίας. Απαιτείται ένα κράτος που εποπτεύει και ρυθμίζει τις αγορές, ένα κράτος δικαίου, επιτελικό και αποκεντρωμένο. Ένα κράτος που δίνει λογαριασμό στον πολίτη για το πού πάνε τα λεφτά του, πού πάνε οι φόροι του. Με έλεγχο για όλα τα πρόσωπα της εξουσίας, όχι στην ατιμωρησία. Διαφάνεια, αξιοκρατία, αξιολόγηση παντού. Με τους άριστους και όχι τους αρεστούς».

β) «Δεύτερον, εσείς πιστεύετε ότι η διανομή εισοδήματος προκύπτει αυτόματα από την φιλευσπλαχνία του πλούτου. Εμείς κατοχυρώνουμε το κοινωνικό δικαίωμα στην εργασία και ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης για κάθε πολίτη.

  • Πρώτο μέλημά μας σε περίοδο κρίσης να προστατεύσουμε τους αδύναμους, να στηρίξουμε τη μεσαία τάξη που βλέπει το έδαφος να φεύγει κάτω από τα πόδια της, να στηρίξουμε τη ζήτηση στην αγορά όχι δάνεια σε τράπεζες, χωρίς αυτά να πηγαίνουν στην πραγματική οικονομία, όπως σας προειδοποιήσαμε και εδώ και μήνες και δεν μας ακούγατε με άμεσα μέτρα, όχι ημίμετρα χωρίς στόχευση και με το μάτι στην κάλπη, αλλά με στοχευμένες δράσεις που παράγουν αποτέλεσμα».

γ) «Τρίτον, εσείς πιστεύετε ότι κοινωνική πολιτική σημαίνει φιλανθρωπικά επιδόματα και εισοδηματικές ενισχύσεις. Εμείς προωθούμε ένα δίχτυ ασφαλείας και πολιτικές για την ενδυνάμωση του κοινωνικού κράτους, ένα δίκτυο υπηρεσιών κοινωνικής υποστήριξης, μόνιμης κοινωνικής υποστήριξης δίπλα στον πολίτη με ενεργό συμμετοχή των δήμων. Υγεία, πρόνοια, αξιοπρεπείς συντάξεις. Τελικά σιγουριά. Προτείνουμε την ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους σε μια νέα βάση που θα απαντά στις νέες ανάγκες του πολίτη σε μια εποχή τεράστιων αλλαγών.

  • Η πόλη, τα προβλήματα της γειτονιάς, η μετανάστευση, η ποιότητα του περιβάλλοντος η ενδοοικογενειακή βία, η γκετοποίηση στρωμάτων. Με πρώτη προτεραιότητα την αντιμετώπιση της επερχόμενης ανεργίας και τη στήριξη των ανέργων για να μπορέσουν να ξαναμπούν το γρηγορότερο στην ενεργή οικονομική ζωή».

δ) «Τέταρτον. Εσείς πιστεύετε ότι η ανάπτυξη του τόπου μπορεί να γίνει με αυτόματο πιλότο ή με ρουσφετολογικές επιλογές. Εμείς προτάσσουμε αναπτυξιακό σχέδιο προγραμματισμένη ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης. Για να απαντήσουμε επιτέλους στο ερώτημα τι θα παράγει αυτός ο τόπος σε δέκα χρόνια.

  • Μιλάμε για αλλαγή του αναπτυξιακού προτύπου, για μια νέα οικονομία με αιχμή την πράσινη ανάπτυξη, με ενισχύσεις και αναδιαρθρώσεις για κλάδους και περιοχές που πλήττονται, όπως είναι η Δυτική Μακεδονία από την κρίση ή ο αγροτικός τομέας. Πράσινη ανάπτυξη που θα δώσει νέες και ποιοτικές θέσεις εργασίας. Αξιοποιώντας συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, το πολιτισμικό μας και φυσικό κεφάλαιο, το ανθρώπινο δυναμικό από τον αγροτικό τομέα τον τουριστικό τομέα μέχρι και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τις φιλοπεριβαλλοντικές τεχνολογίες, τα ευρυζωνικά δίκτυα. Η αύξηση των δημοσίων επενδύσεων θα γίνει με αιχμή την πράσινη ανάπτυξη και την παιδεία. Και επιμένουμε: τώρα χρειάζεται η αύξηση των δημοσίων επενδύσεων. Εν μέσω κρίσης».

ε) «Τελική μας διαφορά. Εσείς μένετε απαθής μπροστά στις διεθνείς και ευρωπαϊκές εξελίξεις. Εμείς ξέρουμε και μπορούμε να παίξουμε ρόλο στη διεθνή σκακιέρα. Το έχουμε αποδείξει από τα Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα μέχρι την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Από τη σημερινή ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ σήμερα στη Βουλή για την Οικονομία.
ΜΠΟΣΤΑΝΙ