Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

ΑΝΕΚΔΟΤΟ και πάλι..

Δύο παπάδες συναντιούνται κάθε πρωί με τα ποδήλατά τους καθώς πηγαίνουν να κάνουν λειτουργία στις εκκλησίες τους. Μια μέρα ενώ ο ένας πήγαινε με το ποδήλατο συναντά τον άλλο που πήγαινε με τα πόδια.
- Τι έγινε αδελφέ; τον ρωτάει. Τι έγινε; που είναι το ποδήλατό σου;
- ?σε…μου το κλέψανε αδελφέ! του απαντάει ο άλλος ο παπάς, και τώρα δεν ξέρω τί να κάνω…
- ?κου να σου πω λέει ο άλλος: Την Κυριακή στην εκκλησία, που θα είναι πολλοί, στο κήρυγμα θα αρχίσεις να λες τις 10 εντολές. Όταν θα φτάσεις στο ου κλέψεις, θα δεις ποιός θα ταραχτεί από κάτω, και θα καταλάβεις ποιός στο πήρε.
Πράγματι, έτσι κι έκανε. Tη Δευτέρα το πρωί συναντιούνται πάλι, κι ο πάπας είχε βρει το ποδήλατό του.
Τι έγινε; τον ρωτάει ο άλλος, πως το βρήκες;
- Έκανα ότι μου είπες, λέει ο παπάς. Στο κήρυγμα, άρχισα να λέω τις 10 εντολές. Φτάνω στο ου κλέψεις, κοιτάω να δω αν κουνήθηκε κανένας, αν ταράχτηκε… τίποτα. Όταν όμως έφτασα στην εντολή ου μοιχεύσεις, θυμήθηκα που το είχα αφήσει!!

ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ
ΑΝΕΚΔΟΤΟ ...

Ο ξενιτεμένος στην Αμερική γιος, γράφει στη μαμά του:

“Μαμά, επιτέλους αποκτήσαμε παιδί. Αλλά η γυναίκα μου δεν έχει γάλα και αναγκαστήκαμε να δίνουμε στο μωρό γάλα από μια μαύρη αγελάδα, με αποτέλεσμα κάθε μέρα που περνάει το παιδί μας όλο και μαυρίζει.”

Και η μητέρα του απαντάει:

“Γιόκα μου, κι εγώ δεν είχα γάλα όταν γεννήθηκες εσύ και αναγκαστήκαμε να σου δίνουμε γάλα από την κατσίκα. Αλλά όπως καταλαβαίνω τα κέρατα τώρα τα βγάζεις”

από ΑΣΗΜΩΝΗΣ

ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ – ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ



ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΠΟΥ:

1. Δεν είδατε το ελικόπτερο που τριγύριζε πάνω από τα κεφάλια σας και εντάσσεται μέσα στα πλαίσια της προστασίας του Αρχηγού της Αντιπολίτευσης, που είναι Θεσμός της Δημοκρατίας. Θα νομίσατε ότι είναι ρεπόρτερ από την εκπομπή του Χαρδαβέλα που έψαχναν για Ούφο και την Ομάδα Έψιλον…

2. Δεν είδατε ούτε τη συνοδεία των δύο αστυνομικών αυτοκινήτων και των μοτοσικλετών που προηγήθηκαν τουαυτοκινήτου του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Θα πιστέψατε ότι κάποιος διαπλεκόμενος παράγοντας από αυτούς που σας σπονσονάρουν καθημερινά στους τηλεοπτικούς σταθμούς τους, κατέβηκε για καθαρό αεράκι στο μουράγιο του Πειραιά

3. Δεν ακούσατε τα μεγάφωνα που καλωσορίζανε τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ούτε πήρατε είδηση τις ζητωκραυγές και επευφημίες των Κρητικών αγροτών προς το πρόσωπο του. Σαλπάρουν τα πλοία είπατε και συνεχίσατε να ρίχνετε ομαδόν και κατά ριπάς τα δακρυγόνα.

4. Αποκλείεται να είναι ο Παπανδρέου είπατε, αφού δεν έρχεται ο Καραμανλής να δει τους αγρότες, σιγά να μην έρθει ο Γιώργος Παπανδρέου εικάσατε και βουρ οι ρίψεις των χημικών.

5. Δεν είναι δυνατό να αφήσουμε τον Παπανδρέου να τους μιλήσει, αφού δεν τους μίλησε ο Καραμανλής. Να τους ξεσηκώσει και νάχουμε άλλα τράβαλα μέρες που είναι;…

ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΠΟΥ:

1. Δεν ανεχόμαστε πια τα δούλεμα, την υποτίμηση της νοημοσύνης και την καταρράκωση της αξιοπρέπειας μας;.Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση.

2. Δεν μπορείτε να εξευτελίζετε τη χώρα με τις πράξεις βίας που διαπράξατε εναντίον του Δημοκρατικά Εκλεγμένου Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Οι εικόνες αυτές κάνουν τον Γύρο του Κόσμου και προκαλούν δέος και προβληματισμό στις Δημοκρατικές Κυβερνήσεις απανταχού Γης. Συν τοις άλλοις ο Γιώργος Παπανδρέου είναι και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Με τί μούτρα θα ζητήσετε από τους Αρχηγούς αυτών των κρατών τη βοήθεια τους προς τη χώρα μας;… Εσείς μπορεί να μην έχετε τσίπα, αυτοί έχουν.

3. Μην παίζετε με τους θεσμούς της Δημοκρατίας, με όλα αυτά που έχετε κάνει στα χρόνια που κυβερνάτε – τρόπος του λέγειν – έχετε καταστήσει τη Δημοκρατία πολύ εύθραυστη. 

ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ

ΣΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ MADOFF

Ο Harry Markopoulos, ο Έλληνας που αποκάλυψε πρώτος την απάτη Madoff και ειδοποίησε από το 2000 την αμερικανική αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) για τη δομή και τον τρόπο λειτουργίας τηςMadoff Investment Securities, μιλώντας σήμερα σε επιτροπή τουΚογκρέσου που διερευνά το σκάνδαλο υπογράμμισε ότι η SEC υποφέρει από "ανικανότητα", όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείοBloomberg. Ο ίδιος δήλωσε ότι επικοινώνησε με την SEC το 2000, αφότου διερεύνησε την επενδυτική στρατηγική τουMadoff για να καταλήξει εύκολα στο συμπέρασμα -μετά από μελέτη μόλις τεσσάρων ωρών των στρατηγικών του Madoff- ότι αποδόσεις άνω του 10% δεν ήταν δυνατές.Κατά τη διάρκεια των επαφών του με την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ο H. Markopolos ανέφερε ότι μόλις ένα στέλεχος της SEC κατανόησε πλήρως τη δομή της πυραμίδα που είχε στήσει ο Madoff και την απειλή που αντιπροσώπευε για το κοινό.
από pressmme
ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Τούρκος ταγματάρχης διέταξε το 1974 την εκτέλεση 70 Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων

Ο ταγματάρχης του τουρκικού στρατού Μεχμέτ Γιουνγκιορμούς, ο οποίος το 1974 ήταν διοικητής και επικεφαλής της 1ης Μοίρας του 21ου Συντάγματος Πυροβολικού, έδωσε διαταγή να εκτελεστούν οι 70 Ελληνοκύπριοι αιχμάλωτοι, που είχαν συλληφθεί στο χωριό Άσσια (σήμερα βρίσκεται στα κατεχόμενα) τον Αύγουστο του 1974.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» της Κύπρου ο Τούρκος ταγματάρχης ζήτησε από τους ανωτέρους του, μέσω ασυρμάτου, οδηγίες για τους αιχμαλώτους. Η απάντηση ήταν «Φορτώστε τους στο τρένο!».
Το δημοσίευμα, που στηρίζεται σε μαρτυρία Τούρκου στρατιώτη, αναφέρει ότι τη διαταγή εκτέλεσαν ο λοχαγός Ερτζάν Σαντίκ και δύο υπαξιωματικοί με όπλα τύπου Τόμσον. Οι Τούρκοι στρατιώτες έθαψαν τους 70 Ελληνοκύπριους σε τρία πηγάδια στην περιοχή Ορνίθι κοντά στο χωριό Αφάνεια, που σήμερα βρίσκεται στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.
Τουρκοκύπριος από την Αφάνεια επιβεβαίωσε στην εφημερίδα τα διαδραματισθέντα.

από Enimerwsi.gr

ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Πότε θα ολοκληρωθεί

 η ανάκριση

 για τα Ομόλογα;

By Factorx | February 4, 2009

Συμπληρωματική ποινική δίωξη για το κακούργημα της απιστίας, ασκήθηκε κατά τη διάρκεια της διερεύνησης για την υπόθεση των ομολόγων, από τον εφέτη-ανακριτή, Γιώργο Λέκκα. Η δίωξη αναμένεται να προσωποποιηθεί εναντίον συγκεκριμένων διοικητών ταμείων, χρηματιστών κλπ.

Όπως γράφει εξάλλου η «Ε» τον δρόμο της έκδοσης βουλεύματος παίρνει η πρώτη από τις έξι δικογραφίες για την αγορά υπερτιμημένων ομολόγων μετά την ολοκλήρωση της ανάκρισης. Πρόκειται για το Ταμείο Ασφάλισης Ξενοδοχοϋπαλλήλων (ΤΑΞΥ), περίπτωση για την οποία κατηγορούνται τρία πρώην στελέχη του Ταμείου, καθώς και δύο υψηλόβαθμα στελέχη της Τράπεζας Μαρφίν, μέσω της οποίας αγοράστηκαν τα επίμαχα ομόλογα. Το βούλευμα αναμένεται με ενδιαφέρον θα λειτουργήσει και ως πιλότος και για τα άλλα σκέλη του σκανδάλου.

Παρόλα αυτά δεν μπορούμε παρά να επισημάνουμε τον ρυθμό χελώνας με τον οποίο κινείται η ανάκριση. Στους είκοσι σχεδόν μήνες που πέρασαν από το ξέσπασμα του σκανδάλου των ομολόγων πέρασαν από το ανακριτικό γραφείο με την ιδιότητα του κατηγορούμενου μόνο 23 πρόσωπα.

Αναμένουμε επίσης με ενδιαφέρον τις ενέργειες του κ. ανακριτή και για το μέγιστο σκάνδαλο του ομολόγου του ΤΣΠΕΑΘ. Για το οποίο υπενθυμίζουμε ότι υπάρχουν μέχρι και προσωπικοί τραπεζικοί λογαριασμοί με τις μεταφορές προμηθειών εκατομμυρίων ευρώ.

από ANTI WEBLOG

ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΟΥΣΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΤΑΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ.

1. Απαιτούμε από την αποχωρούσα κυβέρνηση να επαναφέρει το αφορολόγητο των 10.500 ευρώ στους ελεύθερους επαγγελματίες. Κατάργηση που αποφάσισε ο κ. Καραμανλής, ως κοινωνικά δίκαιο μέτρο, για να παταχθεί η φοροδιαφυγή σε καιρό κρίσης, όπως αποκάλυψε στη συνέντευξη τύπου στην τελευταία Δ.Ε.Θ.

2. Απαιτούμε από την αποχωρούσα κυβέρνηση να καταργήσει το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων που επέβαλλε η ίδια πριν ένα χρόνο, κι αυτό ως κοινωνικά δίκαιο μέτρο, όπως έλεγε και ο κ. Αλογοσκούφης και ο κ. Μπέζας.

3. Θα είναι μεγάλες νίκες για όλους εμάς, όλους τους πολίτες, που αντιταχθήκαμε από την πρώτη στιγμή σε αυτά τα φορομπηχτικά μέτραΠεριμένουμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το πώς θα δικαιολογήσει η αποχωρούσα κυβέρνηση την απόσυρση αποφάσεων που επέβαλλε μόλις πριν λίγους μήνες, ως «κοινωνικά δίκαια μέτρα». Θα γελάσουμε με την καρδιά μας.

ΠΑΣΟΚ

ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΜΑΛΛΙΑ-ΚΟΥΒΑΡΙΑ ΣΤΗ Ν.Δ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΑΦΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ.

1. Ο υπογράφων το…έπος του βασικού μετόχου, υπουργός Εσωτερικών κ. Παυλόπουλος και τα παπαγαλάκια του, πανηγυρίζουν επειδή λέει με την πρόταση του να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές ο νόμος που ψήφισε η ΝΔ, μπέρδεψε το ΠΑΣΟΚ και το έκανε να ψάχνεται…

2. Δυστυχώς βιάστηκαν και εκτέθηκαν. Διότι όπως διαβάζουμε στον Τύπο, αυτός που μπερδεύτηκε, ψάχνεται και δηλώνει μέσω κύκλων ότι ο κ. Παυλόπουλος και όσοι τον ακολούθησαν (π.χ. ο κ. Ζαγορτίτης και η κ. Μπακογιάννη) άνοιξαν θέμα άκαιρο και χωρίς ουσία, είναι ο κ. Μεϊμαράκης. Και, ως γνωστόν, ο τελευταίος, σχέση με το ΠΑΣΟΚ δεν έχει. Οπότε, περαστικά, γενικώς…

ΠΑΣΟΚ

ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ! ΚΑΛΑ, ΑΓΓΛΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ;

1. Η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών επιφυλάσσει νέα ήθη για τους Έλληνες πολίτες. Όπως αποκάλυψε χθες η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας, Λ. Κατσέλη, το Επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης 2008 - 2011, όχι μόνο δεν έχει κατατεθεί στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για συζήτηση, αλλά έχει αναρτηθεί μόνο στα αγγλικά στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Διατίθεται, επίσης, μόνο στην αγγλική έκδοση της ιστοσελίδας του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών! Είμαστε η μόνη χώρα (μαζί με την Ολλανδία), που δεν έχει καταθέσει ακόμα το Πρόγραμμα στην εθνική της γλώσσα.

2. Προφανώς, οι επιτελείς του κ. Παπαθανασίου είναι ακόμα «χαμένοι στη μετάφραση» του Προγράμματος Σταθερότητας από την αγγλική στην ελληνική γλώσσα. Χαμένη τελικά είναι η χώρα από την προχειρότητα, την αναξιοπιστία και την αναποτελεσματικότητα στην άσκηση οικονομικής πολιτικής. Από την παντελή απουσία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για έξοδο από την κρίση. Στα περί έλλειψης σχεδίου, συμφωνούν πλέον μαζί μας και κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης. Είναι διαπίστωση που έκανε σήμερα το πρωί, ο κ. Αβραμόπουλος, στο ραδιόφωνο του Alpha.

ΠΑΣΟΚ

ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΕ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ ΚΑΙ ΧΑΤΖΗΓΑΚΗ ΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ;

1. Πολλοί αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν ο κ. Μαρκογιαννάκης την μια μέρα να δηλώνει στην Κρήτη «θα καλοδεχθούμε (τους αγρότες από την Κρήτη με τα τρακτέρ) και την επόμενη να τους πνίγει στα δακρυγόνα.

2. Ακόμη περισσότεροι αναρωτιούνται που βρίσκεται ο Σωτήρης Χατζηγάκης. Κάποιοι είπαν ότι έφυγε την Κυριακή για τις Βρυξέλες με….τρακτέρ για να προλάβει το ραντεβού της Τετάρτης με την κοινοτική επίτροπο αρμόδια για θέματα Γεωργίας. Άλλοι έλεγαν ότι έφυγε τη Δευτέρα για το ραντεβού που είχε με την Κύπρια επίτροπο, η οποία όμως δεν το γνώριζε….

3. Αυτό που εμείς αναρωτιόμαστε και δεν μας το λέει το ρεπορτάζ, είναι που ακριβώς βρίσκεται και τι ακριβώς κάνει αυτός που επέλεξε τους κ.κ. Χατζηγάκη και Μαρκογιαννάκη ως υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Δημόσιας Τάξης στον τελευταίο ανασχηματισμό. Ο πρωθυπουργός της χώρας.

  • Γιατί δική του επιλογή ήταν να επανέλθει ο κ. Μαρκογιανννάκης στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, από την οποία είχε απομακρυνθεί τον Ιανουάριο του 2006, όταν ο…κ. Ξεκουκουλωτάκης είχε αποκαλύψει ότι είχε αποκαλέσει τον τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου «ανόητο» και «αγράμματο»…
  • Γιατί δική του επιλογή ήταν να τοποθετήσει στη θέση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, πολιτικό που δοξάστηκε καβαλώντας τρακτέρ.

4. Ίσως ο κ. Καραμανλής να κρύβεται σκεπτόμενος ότι μόνο μια απόφασή του μπορεί να σηματοδοτήσει το πραγματικά νέο ξεκίνημα της χώρας. Η απόφαση να δώσει το δικαίωμα στους πολίτες να λυτρωθούν από αυτόν και τις επιλογές του.

ΠΑΣΟΚ

ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗΣ. ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΧΑΣΜΟ. ΕΠΕΝΔΥΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

1. Από τον περασμένο Δεκέμβριο η χώρα μας βιώνει μια πρωτόγνωρη κοινωνική αναταραχή. Μια αναταραχή που προκαλείται από τις πολιτικές της αποχωρούσας κυβέρνησης η οποία διαιρεί συνειδητά την κοινωνία, την ώρα που η κοινωνία μας χρειάζεται όσο ποτέ ενότητα και συλλογικότητα.

2. Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, με αποκορύφωμα τα χθεσινά πρωτοφανή γεγονότα, έδειξαν με τον ποιο ανάγλυφο τρόπο ότι αυτή η κυβέρνηση, πλέον, δεν είναι μόνο ανίκανη να διαχειριστεί τα προφανή, δεν είναι μόνο λίγη για τα μεγάλα προβλήματα, δεν είναι μόνο ότι εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα. Είναι επικίνδυνη για τον τόπο. Είναι επικίνδυνη για την υγεία, την ασφάλεια και την οικονομική κατάσταση των πολιτών.

3. Ο Γιώργος Παπανδρέου, κατέβηκε χθες στο λιμάνι του Πειραιά, ανταποκρινόμενος στο αίτημα των αγροτών της Κρήτης για συνομιλίες με εκπροσώπους κομμάτων, όχι για να τους τάξει τα πάντα και να υποδαυλίσει την ένταση όπως έκαναν κάποιοι άλλοι, πριν λίγα χρόνια, αλλά για να τους πει ξεκάθαρες κουβέντες:

  • «Μόνο μέσα από μια σοβαρή συζήτηση και από διάλογο λύνονται τα προβλήματα, έναν διάλογο που δεν τον τόλμησε η κυβέρνηση αυτή».
  • «Πίσω από τις κινητοποιήσεις, δεν είναι κανένας άλλος παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες στη χώρα μας. Και όταν λέω «αγρότες στη χώρα μας», δεν εννοώ μόνο την Κρήτη, εννοώ και τη Μακεδονία, και τη Θεσσαλία, και την Πελοπόννησο, όλη την Ελλάδα».
  • «Ο τρόπος με τον οποίο αυτή η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα κοινωνικά προβλήματα, το μόνο που είχε ως αποτέλεσμα είναι να οξύνει τις πολώσεις και να μην λύνονται τα προβλήματα, σε μια εποχή που χρειάζονται οι ευρύτερες δυνατές κοινωνικές συναινέσεις μπροστά σε μια κρίση».
  • «Χρειάζεται να ενώσουμε τον Ελληνικό λαό, να ενώσουμε το λαό πάνω στα προβλήματα, να λύσουμε τα προβλήματα, αντί να δημιουργούμε αντιθέσεις μεταξύ των Μακεδόνων και των Θεσσαλών, ή ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους πολίτες».
  • «Θα είμαι κοντά σας, δεν θα σας αντιμετωπίζω ως εχθρούς, αλλά ως συμμάχους, σε μια προσπάθεια να κάνουμε την αγροτική μας οικονομία αιχμή του δόρατος της ανάπτυξης της χώρας».
  • «Ζητώ από την κυβέρνηση να φύγουν αμέσως τα ΜΑΤ, να σας αφήσουν σε ησυχία. Ξέρουμε ότι εσείς θα πάρετε τις σωστές αποφάσεις για την πορεία του δικού σας αγώνα και ξέρουμε ότι έχετε καταλάβει ότι, από αυτή την κυβέρνηση, τίποτα απολύτως δεν μπορείτε να περιμένετε».
  • «Αυτή η κυβέρνηση μπορεί να θελήσει και να προβοκάρει και να δημιουργήσει επεισόδια. Εγώ ζητώ από σας να δείξετε το ειρηνικό, δυναμικό, αλλά και δημοκρατικό σας ήθος, που χαρακτηρίζει και τους αγρότες και την Κρήτη».

4. Αυτά είπε στους αγρότες της Κρήτης, ήρεμα και πολιτισμένα, ο Γιώργος Παπανδρέου. Αυτή την δημοκρατική επαφή κάποιοι στην κυβέρνηση δεν την επιθυμούσαν. Για αυτό και φρόντισαν να υποδεχθούν τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που υποδέχθηκαν τους αγρότες πριν 2 μέρες. Με δακρυγόνα και χημικά.

5. Το ότι η ρίψη χημικών εναντίον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ήταν μια συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης, φάνηκε από την μετέπειτα στάση της. Γιατί δεν είχαν το στοιχειώδες πολιτικό θάρρος, όχι να ζητήσουν συγγνώμη – αυτά είναι αδιανόητα πράγματα για την αποχωρούσα κυβέρνηση, αλλά ούτε να εκφράσουν τη λύπη τους για το γεγονός. Αντίθετα, ζητάνε και τα ρέστα. Υποστήριξαν χωρίς να ντρέπονται ότι δεν είναι η εξαπάτηση και ο ξυλοδαρμός των αγροτών που δημιούργησαν την κοινωνική ένταση, αλλά η απόφαση του Γ. Παπανδρέου να συνομιλήσει με τους αγρότες.

6. Η κυβέρνηση Καραμανλή, στην προσπάθεια της να κρατηθεί με κάθε τρόπο στην εξουσία, ακολουθεί δρόμους επικίνδυνους για την κοινωνία αλλά και για την δημοκρατία. Δεν τους ακολουθήσαμε και δεν θα τους ακολουθήσουμε. Το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει αταλάντευτα να πορεύεται στο δρόμο της ευθύνης. Πυξίδα μας, η αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας και των πολιτών. Αυτοί που επέλεξαν το δρόμο της κοινωνικής αναταραχής, σύντομα θα κληθούν να πληρώσουν στην κάλπη το τίμημα των καταστροφικών για τον τόπο επιλογών τους.

ΠΑΣΟΚ

ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Πυροβολισμός έξω από την οικία του Αμερικανού πρέσβη

4 Φεβρουαρίου 2009, 12:09

Σε ατύχημα οφείλεται ο πυροβολισμός που σημειώθηκε νωρίτερα, έξω από την οικία του Αμερικανού πρέσβη και προκάλεσε συναγερμό στις αστυνομικές αρχές.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για εκπυρσοκρότηση του όπλου ενός ειδικού φρουρού, που τραυμάτισε σοβαρά στο λαιμό τον υπάλληλο εταιρείας ιδιωτικών φρουρών.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί δίνουν μάχη, για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Πάντως, η αστυνομία ερευνά όλα τα ενδεχόμενα.  

ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ


masterofpuppets


από Σαλάτα εποχής

ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Ανάγκη για αίμα...

Το αρχικό μήνυμα προέρχεται από την κ. Παυλίνα Μαρινάκη, η οποία είναι η ίδια Αιματολόγος. Ως εκ τούτου το μήνυμα θεωρείται εξ ορισμού αξιόπιστο.
ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ!!! ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΧΕΠΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΕΝΑ ΑΓΟΡΑΚΙ 6 ΕΤΩΝ ΜΕ ΟΞΕΙΑ ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ.ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ ΓΙΑ 
ΔΟΤΕΣ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΩΝ. Η ΟΜΑΔΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΒ+ (ΡΕΖΟΥΣ ΘΕΤΙΚΟ).ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΑ ΑΣ ΠΑΕΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΜΕΤΣΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ- ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΧΕΠΑ (παιδο-ογκολογικό) (2310. 993.506 & 2310. 993944).

Στοιχεία - σοκ!

.

2.100.000 Έλληνες κάτω από το όριο της φτώχειας!
.
Σύμφωνα με την ετήσια μελέτη, που ετοιμάζει η εταιρεία μετρήσεων V.PRC, για τη φτώχεια στη χώρα μας, η κατάσταση επιδεινώθηκε πολύ κατά την χρονιά που πέρασε. Κι ενώ το 2007 κάτω από το όριο της φτώχειας ήταν το 18% του πληθυσμού, το 2008 αυξήθηκε κατά 6 μονάδες και πήγε στο 24%. Ξπερνούν τα 2.100.000 οι Έλληνες που...
θεωρούνται "φτωχοί". Σχεδόν το ένα τέταρτο του πληθυσμού. Ταυτόχρονα χειροτέρεψαν όλοι οι επιμέρους δείκτες. Για το 2009 τα πράγματα προβλέπονται πολύ χειρότερα.

Κρατήστε τον Μεγάλο Αδελφό μακριά από το γραφείο σας!

Aν και οι εργαζόμενοι έχουν επίγνωση της περιορισμένης ιδιωτικότητας στους χώρους εργασίας, αυτό δεν σημαίνει ότι απεμπολούν τα θεμελιώδη δικαιώματά τους και δεν αντιδρούν σε τυχόν αυθαίρετες ενέργειες των εργοδοτών. Ειδικά όταν αυτές οδηγούν στην ανεξέλεγκτη χρήση μεθόδων παρακολούθησης της απόδοσης και της συμπεριφοράς τους. 

Πολλές σχετικές υποθέσεις έχουν απασχολήσει την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η οποία έχει εκδώσει σειρά αποφάσεων, αλλά και μία Οδηγία, προκειμένου να καθορίσει με σαφήνεια πού αρχίζει και πού τελειώνει το δικαίωμα του εργοδότη να ασκεί έλεγχο στον εργαζόμενο. Στόχος της ανεξάρτητης Αρχής είναι η διασφάλιση της τήρησης και στον χώρο εργασίας των απαιτήσεων που θέτει το νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, σταθμίζοντας τα δικαιώματα τόσο των εργοδοτών όσο και των εργαζομένων και λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες αλλά και τις συμβατικές υποχρεώσεις που δημιουργεί μια σχέση εργασίας.
ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ



από ΤΑ ΝΕΑ
ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ


Βαριά προσβολή

Του Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 4 Φεβρουαρίου 2009
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η πρώτη φορά, ειδικά το τελευταίο διάστημα, που εκδηλώνεται χωρίς ουσιαστική αιτία αστυνομική βία στη χώρα. Αλλά αυτό το πρωτοφανές που συνέβη χθες στο λιμάνι του Πειραιά δημιουργεί μείζον πολιτικό θέμα. Γιατί οι κυβερνητικοί «πραίτωρες» δρώντας άγνωστο με ποίου εντολές, ασέβησαν κατά του πολιτειακού θεσμού που αντιπροσωπεύει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά στο παρελθόν κάτι ανάλογο. Και είναι απορίας άξιον το πώς η κυβέρνηση του- κατά δήλωσή του- «θεσμολάγνου» Καραμανλή, αντί να σπεύσει να καταδικάσει όσους ευθύνονται για την ασχήμια, τους κάλυψε απολύτως, προεξάρχοντος του αρμόδιου υπουργού. Και είναι αποδεικτικό του νεοδημοκρατικού ήθους εξουσίας το γεγονός ότι η κυβέρνηση παρέλειψε να κάνει τα αυτονόητα: 

1. Να διατάξει άμεσα έρευνα για τον καταλογισμό των ευθυνών όσων βαρύνονται με το σοβαρότατο ατόπημα. 2. Να ζητήσει συγγνώμη από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Ίσως αυτό, η τόσο ηχηρή παράλειψη δηλαδή, να αποτελεί ακόμη πιο βαριά προσβολή κατά του τέταρτου στη σειρά πολιτειακού θεσμού. Αλλά τι να περιμένει κανείς από μία κυβέρνηση που, επειδή πνέει τα λοίσθια, ανατρέχει στις πιο μαύρες μεθόδους της παράταξης που αντιπροσωπεύει... 
από ΤΑ ΝΕΑ
ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Το μου... σέρνει καράβι



23,7% σημειώσε χθες το δελτίο καιρού της Πετρούλας Κωστίδου στο Star .
Άραγε ενδιαφέρονται ξαφνικά οι Έλληνες για τον καιρό που θα κάνει αύριο ???
η μήπως κατα την Λαική ρήση ... Το μου... σέρνει καράβι ή μάλλον σπάει τα μηχανάκια της AGB
Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα στο blog του Περιπτερά :


ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Απλοϊκές απορίες…

3-Φεβ-2009 Απο ΕΠΙΚΑΙΡΟ


TO MΠΟΣΤΑΝΙ

ΑΝΕΚΔΟΤΟ από ΑΣΗΜΩΝΗΣ ...


Ρωτάει ο δάσκαλος τα παιδιά:

- Πού κατοικεί ο Χριστός; Πες μας εσύ Ελενίτσα.

- Στον ουρανό, κύριε.

- Πες μας εσύ Κωστάκη.

- Στην καρδιά μας, κύριε.

- Πες μας εσύ Τοτό.

- Στην τουαλέτα μας κύριε.

- Μα τί λες Τοτέ;

- Μάλιστα κύριε, αφού κάθε πρωί ο μπαμπάς μου πηγαίνει έξω από την τουαλέτα και φωνάζει: “Χριστέ μου! Ακόμα μέσα είσαι;”

ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ