Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

Ο ΣΕΦ του Αρούλη...

(κάντε κλικ... για μεγένθυση)


Σεμνά και Ταπεινά...
Ελπίζουμε να προτιμά προϊόντα από
Το Μποστάνι .... (βιολογικά !!!...)

Ο λόγος για τη Ντόρα Μπακογιάννη.

ΔΕΝ ΧΑΪΔΕΥΕΙ ΤΗ ΝΤΟΡΑ. 

"Αν ήταν θα την χάιδευα, από μικρή" ...

 Ο Πάγκαλος δίνει συνέντευξη στο Μανώλη Κοττάκη στη ΝΕΤ και ερωτάται, "Κάποια blogs γράφουν πως στηρίζετε τη Ντόρα. Σχεδόν τη χαϊδεύτε" . Γυάλισε το μάτι του χοντρού. Στο πρόσωπό του πλανήθηκε για λίγο ένα φιλήδονο βλέμμα ελέφαντα :

"Αστειεύεστε... Αν ήταν θα τη χάιδευα από μικρή" .
Επί της ουσίας πάντως, υποστηρίζει τη Μπακογιάννη, για την οποία λέει "Ασκεί υπεύθυνη πολιτική. Δεν μπορώ να πω το ίδιο και για τον πρωθυπουργό, ο οποίος είναι ανεύθυνος" .
Ο Κοττάκης την προηγούμενη βδομάδα είχε τη Φώφη Γεννηματά. Σήμερα τον Πάγκαλο.
Ετοιμάζεται ο άνθρωπος για ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΨΗ των εκλογών... 

Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

που δεν πρόκειται να δεί, μια και στα παπαγαλάκια όταν μεγαλώσουν αντενδύκνειται η αλλαγή αφεντικού τους (βλ. Τράγκα, Κουρή, Πρετεντέρη κλπ κλπ κλπ).-


Η "Αποκάλυψις" έρχεται...

.
.
Όπως ο Ευαγγελιστής Ιωάννης "στο σπήλαιο της Αποκάλυψης" στην Πάτμο 2000 χρόνια πριν έλαβεν απο τον Θεόν την εντολήν της "Αποκάλυψης" που λέει η παράδοση για να δείξει στους δούλους του πως να προετοιμαστούν για την δευτέρα παρουσία ΤΟΥ, έτσι και ο Κ. Καραμανλής ενέτι 2004-2007 έλαβεν διπλήν εντολή απο τον Ελληνικό Λαόν για να Κυβερνήσει και να εφαρμόσει πολύ γρήγορα όσα "σεμνά και ταπεινά" του έταξε ώστε ναναι έτοιμος στην τρίτη παρουσία του στον Ελληνικό λαο "στις ΕΚΛΟΓΕΣ"!
Για το τι έπραξε ο Ιωάννης δεν είμαι ο καταλληλότερος ώστε να τον κρίνω. Όμως για το τι έπραξε ο Κ . Καραμανλής επί 5 συναπτά έτη άφότου πήρε την εντολή του Ελληνικού Λαού, είμαι σίγουρος οτι εκτός απο την ταπεινοτητά μου το γνωρίζουν και καμμιά δεκαριά εκκατομύρια Έλληνες οι οποίοι είναι έτοιμοι να τον στείλουν εκεί στην Βα Εθνική , όσο και αν προσπαθούν τα διάφορα MEGAλοπαπαγαλάκια με τερτίπια του τύπου "η διεθνής κρίση πταίει!" να τον σώσουν ΟΧΙ για κανένα άλλο λόγο παρα μόνο γιατί τους κάνει τα χατήρια ένω Ο ΑΛΛΟΣ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙ!
Αυτή την αλήθεια της σημερινής ΔΟΛοπλοκίας την έχει καταλάβει ο Λαός και τους περιμένει στην γωνιά αυτούς και τους δημοσκοπιεστές του ΔΟΛοπλόκου που προετοιμάζουν την μείωση της ψαλίδας προσεχώς!!
----------------------------------------

ΚΟΛΟΜΒΙΑ...

Ενδιαφέρον το βασικό ρεπορτάζ στην πρώτη σελίδα του Πρώτου Θέματος(πατήστε κλικ). Εάν υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για 50.000 όπλα τα οποία θα δώσουν σε "σεκιουριτάδες", τότε πράγματα βρισκόμαστε πολύ κοντά σε πλήρη διαμόρφωση των κανόνων Ασφαλείας στην καθημερινότητα του πολίτη, μετατρέποντας την χώρα σεΜπογκοτά της Κολομβίας.

αναρτηθηκε από pressmme.blogspot.com

Είναι εκρηκτικό, εξαπλώνεται σε όλη την κοινωνία, θα κυριαρχήσει ή θα αυτοεξαφανιστεί; Δίνει πάντως στα ίσια τη μάχη του! Eίναι το φαινόμενο:''blogs''!!1...

Ούτε το πιο ευφάνταστο μυαλό δεν μπορούσε να συλλάβει αυτό που θα γινόταν στην Ελλάδα με τα blogs! Σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες-στις οποίες το internetαντιμετωπίζεται σαν το «μεγάλο εργαλείο!» - το φαινόμενο των blogs ήτανπλήρως ανεπτυγμένο… Κάποια στιγμή ''ήρθε'' λοιπόν και στην Ελλάδα και ΕΣΠΕΙΡΕ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ! Μεγαλο-δημοσιογράφοι - εκδότες, αλλά και μεγαλοεπιχειρηματίες και πολιτικοί τρέχουν να δαμάσουν αυτήν την καινούρια «απειλή»-πρέπει όμως πρώτα να την κατανοήσουν..!

Πλέον στην ενημέρωση του Έλληνα και της Ελληνίδας, μεγάλο μερίδιο έχουν τα blogs.Οι Έλληνες συνεχίζουν να βλέπουν τηλεόραση ,συνεχίζουν να διαβάζουν εφημερίδες (;), συνεχίζουν να ακούνε ραδιόφωνο, αλλά όταν βρίσκονται στην δουλειά τους ή όταν γυρίζουν στο σπίτι τους και έχουν μια πρόχειρη σύνδεση στο net κάνουν και μια βόλτα από τα blogs, γιατί «κάτι παραπάνω λένε... γιατί να μην μπω; Τουλάχιστον αυτοί μπορεί να μην τα παίρνουν»…

Δεν χρειάζεται να γίνουν δημοσκοπήσεις...το καταλαβαίνεις, το νιώθεις, υπάρχει η ''μυρωδιά'' του στον αέρα.! Στην καθημερινή μας ζωή όλοι έχουμε ακούσει ατάκες του τύπου …"είδες τι έβγαλε το troktiko..;;'',ή ''μπες τώρα στο κουρδιστό πορτοκάλι!" Αυτά άκουσαν οι κύριοι μεγαλο-δημοσιογράφοι - εκδότες και τρέχουν να προλάβουν, τι ακριβώς όμως τρέχουν να προλάβουν..;

ΤΟΥΣ ΠΑΧΥΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΡΙΔΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ!! … ΤΑ GOLDENBOYS των μέσων ένοιωσαν την καρέκλα τους να τρίζει… Γι αυτό και βλέπουμε τους τελευταίους μήνες επιθέσεις στους bloggers…Αν δεν είχαν δύναμη τα blogs,δεν θα σπαταλούσαν ούτε λίγο ''μελάνι''..!

Μόνο που αυτή την φορά η μάχη δεν είναι άνιση!!!

ΠΛΕΟΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΑΠΟΨΕΙΣ… ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ…ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ... ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ… ΝΑ ΜΑΣ ΚΡΙΝΕΙ ΟΛΟΥΣ….και από αυτό που δείχνουν τα στοιχεία βγαίνει το συμπέρασμα ότι:

ΤΟΥΣ ΣΠΑΣΑΜΕ ΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ…

Το μεγαλύτερο κακό που μπορείς να κάνεις σε κάποιον σε προσωπικό επίπεδο είναι να του δώσεις δύναμη και ύστερα να του την στερήσεις…ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ! Τους στερήσατε την δύναμη…και χωρίς δύναμη,δεν...πληρώνονται!!!

ΑΛΗΘΕΙΑ Ο (ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ) ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ, Ο ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ, Ο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ, Ο ΚΟΥΡΗΣ(!!!),και όλοι οι όμοιοί τους, έχουν ανάγκη να χτυπήσουν το troktiko το κουρδιστό-πορτοκάλι το nonews το και όλους εμάς κατ’ επέκταση..;

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑΙ !!! ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΥΝ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΤΑ! ΔΕΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ…ΔΕΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟΨΕΙΣ…ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΟΥΝ …

BLOGGERS ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΤΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ….ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ…ΚΑΠΟΤΕ ΕΠΑΙΖΑΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ…

Όσοι συνεχίζουν και απαξιούν να ασχοληθούν με τα BLOGS να είστε σίγουροι ότι θα το βρουν μπροστά τους.Κάποια στιγμή θα καταλάβουν.

Πολλές φορές ακούς «έλα μωρέ μια παρέα κωλόπαιδα είναι!» κυρίως από ανθρώπους της πιάτσας. Αυτά τα ΚΩΛΟΠΑΙΔΑ εμείς τα λέμε ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ…και σας απαντάμε ότι ''ΣΑΣ ΠΗΡΑΝΕ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ''…τρέμει η καρδούλα σας για αυτό που θα γράψουν…γιατί σχεδόν όλοι,έχετε κάνει τις βρωμιές σας…!!

Ξέρετε από ποιον βρίσκουμε τα θέματα..; Από τον απλό κόσμο! Αυτός μας τα στέλνει… σε αυτόν που εσείς είχατε γυρίσει την ΠΛΑΤΗ κύριε (ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΕ) Χατζηνικολάου και ΚΑΘΕ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ, εσείς που τώρα διαβάζεται μέχρι και sms του οποιουδήποτε ακροατή σας, μπας και ανέβει λίγο η ακροαματικότητα... ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΚΡΟΑΤΗΣ,ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΘΕΜΑ…γιατί και εμείς σαν ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΚΡΟΑΤΗ είμαστε... ΑΠΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ δηλαδή...

Τώρα προσπαθείτε να βρείτε συνομωσίες παντού,μόνο αυτό το όπλο σας έμεινε για να μας συκοφαντήσεται..;;;

Πλέον ο κόσμος,τους δείχνει τις πλάτες του…Τώρα αυτοί αναγκάζονται να απαντήσουν σε εμάς. Γιατί τόσα χρόνια δεν έδιναν λόγο σε κανέναν…ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔOΤΕΣ ΤΟΥΣ... αλλά όταν έγιναν αυτοί εργοδότες... μας θυμήθηκαν,μόνο ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ το προ'ι'όν τους!!!

ΘΑ κερδίσουμε το στοίχημα,αρκεί να μην ξεπουληθείτε…αρκεί να μην ξεπουληθούμε…αρκεί να μην γίνουμε εμείς "εργοδότες"...όλοι μας…

Είναι και ο μεγαλύτερος μας φόβος… και ο μόνος τρόπος να κερδίσει το σύστημα!!!!Το χρήμα είναι άτιμο πράγμα…

p.t.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

1. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, τα τελευταία τουλάχιστον 3 χρόνια αυξάνονται διαρκώς όλοι οι δείκτες της εγκληματικότητας, μειώνονται τα ποσοστά των εξιχνιασμένων εγκλημάτων και, ιδίως το οργανωμένο έγκλημα, πολλαπλασιάζεται δραματικά. Διαμορφώνεται ένα γενικευμένο αίσθημα ανασφάλειας ανάμεσα στους πολίτες. Η ευθύνη της κυβέρνησης είναι μεγάλη. Απουσιάζει μια σύγχρονη αντεγκληματική πολιτική, ενώ οι αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες βρίσκονται σε καθεστώς αποδιοργάνωσης.

2. Το ΠΑΣΟΚ, με αίσθημα ευθύνης, επισημαίνει την ανάγκη διαμόρφωσης μιας σοβαρής αντεγκληματικής πολιτικής και προτείνει ως άμεσα μέτρα:

  • Πρώτον. Τη δημιουργία ενός Ινστιτούτου Αντεγκληματικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, με διεθνές επιστημονικό κύρος, κύρος το οποίο θα εξασφαλίζεται από την αξιοποίηση και τη συμμετοχή επιστημόνων και ειδικών με υψηλά προσόντα.
  • Δεύτερον. Τη διαμόρφωση ενός ενιαίου Κέντρου Συντονισμού όλων των κρατικών υπηρεσιών που ασχολούνται με τη δίωξη του οργανωμένου εγκλήματος και οι οποίες σήμερα εποπτεύονται από ένα πλήθος διαφορετικών Υπουργείων.
  • Τρίτον. Την ταχεία ανασυγκρότηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας με την αξιοποίηση έμπειρων και ικανών στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς επίσης και με την αξιοποίηση νέων εξειδικευμένων στελεχών και επιστημόνων.
  • Τέταρτον. Επαναφορά του μέτρου των πεζών και εποχούμενων περιπολιών σε κάθε γειτονιά. Μόνο έτσι μπορεί να εμπεδωθεί και πάλι αίσθημα ασφάλειας ανάμεσα στους πολίτες.

4. Το ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται να υλοποιήσει τα μέτρα αυτά ως αυριανή κυβέρνηση.

“Σταματήστε τον πόλεμο”

 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

grekos | Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

Η Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε έστειλε ένα ακόμα μήνυμα στους Ισρηαλινούς να σταματήσουν αμέσως τις στρατιωτικές τουςun Σταματήστε τον πόλεμο από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕεπιχιερήσεις στη Λωρίδα της Γάζας και να σεβαστούν την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού. Ταυτόχρονα η Γενική Συνέλευση ζητά την άμεση αποχώρηση των στρατευμάτων του Ισραήλ από τη Γάζα. Από τη μεριά του το Ισραήλ, σύμφωνα με πληροφορίες, προσανατολίζεται στη μονομερή κατάπαυση του πυρός, χωρίς να υπογράψει οποιαδήποτε συμφωνία εκεχειρίας με τη Χαμάς, με την προοπτική να μπορεί να πραγματοποιεί στρατιωτικές επιχειρήσεις και για το επόμενο διάστημα κατά την κρίση του. Μόλις χθες ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ερντογάν είχε ζητήσει την αποπομπή του Ισραήλ από τον ΟΗΕ. Ξενοδοχεία στην Τουρκία έχουν αναρτήσει πινακίδες στην είσοδό τους με την ένδειξη “δεν δεχόμαστε Ισραηλινούς”, ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στη χώρα.

Nyxta tromou sth Lorida tis Gazas, alla tha ginei o tafos tous

Meiname stin Al Karara... synexeis bombardismoi kai polybolismoi...
Mazi mas, aypnoi... Sofia Sakorafa, Giorgos Kirkos, o Nader kai i Emy...
Menoume se spiti Palaistinion ki oxi sto nosokomeio...
Apo Ellada mas lene gia anakoxes kai kourafexala!
Edo xtypane alypita!
Alla, to ithiko tou plithismou den ligizei!
H Gaza tha meieni symbolo agona gia Leuteria ki Antistash!
Al Karara, me synexeis bombardismous, 01:30

Όλα τα σημερινά πρωτοσέλιδα

Όλα τα πρωτοσέλιδα από το " Καφενείο ". 

Κάντε κλικ πάνω στη διεύθυνση και θα ανοίξουν.

http://kafeneio-gr.blogspot.com/2009/01/blog-post_4920.html

Eπικοινωνιακό τρικ ή πραγματική εμπλοκή απαγωγέων -οικογένειας?

Το ενδεχόμενο η δημοσία παρέμβαση της συζύγου του απαχθέντα εφοπλιστή Κ Παναγοπούλου να σχετίζεται με επικοινωνιακή τακτική πίεσης των απαγωγέων ,να προχωρήσουν ΟΣΟ πιο γρήγορα στην προφανώς ολοκληρωμένη "συμφωνία" ανταλλαγής με την παραλαβή των λύτρων, είναι ένα σενάριο που παίζει.
Όπως αναφέραμε και σε άλλο ποστ την υπόθεση διαπραγμάτευση χειρίζονται έμπειροι άνθρωποι από εταιρίες του εξωτερικού που είναι ειδικευμένοι σε περιπτώσεις απαγωγών και επιχειρηματικών εκβιασμών. Πάντως η κίνηση αυτή έπιασε στον ύπνο την αστυνομία και τα παπαγαλάκια της! Εκτίμηση είναι, ότι οι απαγωγείς θα καθυστερήσουν στην υλοποίηση της συμφωνίας και αυτό το γνωρίζουν καλά οι διαπραγματευτές. Αυτή η καθυστέρηση σχετίζεται τόσο με την δική τους ασφαλή μετακίνηση , όσο και την αποφυγή "μπλόφας" ή παγίδας, αδιαφορώντας προφανώς για την υγεία του "θύματος" Έτσι με βασικό "όπλο" την υγεία του απαχθέντα ...θα γίνουν ακόμα πιο πιεστικές κινήσεις προς τους απαγωγείς για να τελειώσει η "ομηρία". Στο μεταξύ το θέμα γίνεται πλέον reality από τα ΜΜΕ κάτι που δεν συμφέρει ούτε τους απαγωγείς... Όπως το πάνε, μετά την παρέμβαση και του αρχιεπισκόπου θα δούμε να στήνεται και κανένα κοσμικό "γκαλά" για να δρέψουν κάτι από την "δόξα" του απαχθέντα! Σ αυτή την χώρα ούτε να σε "απαγάγουν" δεν μπορείς... και να διαπραγματευτείς μια αξιοπρεπή απελευθέρωση. Οι Τατιάνες , οι Δρούζες και οι ρεπορτοχωροφύλακες θα σε κάνουν ρόμπα..

Νέα ελληνική αντιπροσωπεία μπήκε στη Γάζα

Νέα ελληνική αντιπροσωπεία αποτελούμενη από στελέχη του ΠΑΣΟΚ, της ΓΣΕΕ καθώς και κοινωνικών φορέων μπήκε σήμερα το μεσημέρι από την Αίγυπτο στη Λωρίδα της Γάζας, μετά από τριήμερες διαπραγματεύσεις με την αιγυπτιακή πλευρά στις οποίες συμμετείχαν και βουλευτές του Συνασπισμού.
Στη Λωρίδα της Γάζας πέρασαν η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Σοφία Σακοράφα, οι γιατροί Γ. Κύρκος (πρώην βουλευτής) και κ.Α. Ναντέρ (παλαιστινιακής καταγωγής), ο ιστορικός - συγγραφέας Ν. Κλειτσίκας, καθώς και μέλη άλλων φορέων και δημοσιογράφοι.
Μετά την είσοδό τους στο παλαστινιακό έδαφος θα κινηθούν με ευθύνη του υπουργείου Υγείας των Παλαιστινίων.

Τουρκική φρεγάτα στη Σκύρο

newsblog | Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

Αντιγράφουμε από το www.defencenet.gr

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του defencenet.gr η τουρική φρεγάτα KEMAL REIS, τύπου Barbaros, παραλλαγή των MEKO 200, προέβη σε νέα θρασύτατη πρόκληση, στις 11 xθές το πρωί, πλέοντας εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων γύρω από τη νήσο Σκύρο.

Σημείωση NewsBlog: Πάλι καλά που το τουρκικό ΥΠΕΞ δήλωσε ότι θα διεξαχθεί έρευνα για το διάβημα της Ελλάδας για την άλλη φρεγάτα που έφτασε στα 5 ν.μ από την Αττική.

Κοζλοντούϊ: Ο εφιάλτης στη γειτονιά μας ξαναγυρνά

newsblog | Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας συνεδρίασε ήδη μία φορά η αρμόδια επιτροπή της Βουλγαρικής Βουλής, η οποία και εξέτασεkozlontui Κοζλοντούϊ: Ο εφιάλτης στη γειτονιά μας ξαναγυρνά το ενδεχόμενο για την επαναλειτουργία του πυρηνικού εργοστασίου του Κοζλοντούϊ, προκειμένου να εξευρεθεί η απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται η γειτονική χώρα μετά και τη διακοπή στις παραδόσεις φυσικού αερίου από τη Ρωσία. Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας δηλώνει τώρα ότι η χώρα του, εφόσον πάρει τη σχετική άδεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα θέσει ξανά σε λειτουργία τουλάχιστον τον ένα αντιδραστήρα του πυρηνικού εργοστασίου από αυτούς που σταμάτησε από το 2006 στα πλαίσια της ενταξιακής της πορείας στην Ε.Ε και των σχετικών συμφωνιών.

4.000 λουκέτα για τη Hertz

Res Cogitans | Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

Σε απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων της και συνεπώς κλείσιμο των γραφείων της σε πολλές χώρες προχωρά η μεγαλύτερη εταιρία ενοικίασης αυτοκινήτων παγκοσμίως. Η απόφαση αυτή ήταν συνέχεια της μεγάλης μείωσης της ζήτησης των υπηρεσιών της εταιρίας και απόρροια της γενικότερης οικονομικής κρίσης που έχει χτυπήσει όλες τις επιχειρήσεις σε διάφορους κλάδους της επιχειρηματικότητας, αλλά σε μεγαλύτερο βαθμό αυτές της αυτοκινητοβιομηχανίας.

αναρτήθηκε από NewsBlog.gr

Επιβεβαιώνεται το 

προβάδισμα ΠΑΣΟΚ

αναρτήθηκε από :  anti news - By Factorx | January 17, 2009

Νέα δημοσκόπηση που θα δημοσιευθεί στο «Έθνος» της Κυριακής από την εταιρία MARC φέρνει το ΠΑΣΟΚ να προηγείται της ΝΔ κατά 4,5% (με την προηγούμενη της ίδια εταιρείας, το ΠΑΣΟΚ ήταν μπροστά 5,2 μονάδες). Άλλη δημοσκόπηση που έγινε από την Public Issue για την «Καθημερινή» φέρνει την διαφορά στο 5%, από 6% που ήταν η προηγούμενη της ίδιας εταιρείας.

Αν οι πληροφορίες μας επιβεβαιωθούν και το τελικό αποτέλεσμα των δημοσκοπήσεων που θα δημοσιευτεί θα είναι το ίδιο με αυτό που μας λένε σήμερα, τότε απορώ με εκείνους που συνεχίζουν να γράφουν ότι στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι «ο ανασχηματισμός απέδωσε» και «το πραγματικό προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ έχει περιορισθεί στις δύο με τρεις ποσοστιαίες μονάδες». Θα μου πείτε βέβαια ποιος πιστεύει τους αρθρογράφους και σχολιαστές των ΜΜΕ, ή τις δημοσκοπήσεις, αλλά το επισημαίνω έτσι κουβέντα να γίνεται.

Αν πάντως οι διαφορές είναι αυτές που λένε, μόνον ένας αυτοκτονικός πολιτικά πρωθυπουργός θα έκανε πρόωρες εκλογές, «τον Απρίλιο, ή τον Μάιο» όπως λένε.