Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

"Λαϊκή εξέγερση" στη Λήμνο εναντίον των υπαλλήλων του -πρώην- ΣΔΟΕ!

"Λαϊκή εξέγερση" κατά της Εφορίας εκδηλώθηκε στη Λήμνο, με τους εμπόρους και τους ελεύθερους επαγγελματίες του νησιού να αντιδρούν και να μπλοκάρουν στο ξενοδοχείο του,το κλιμάκιο υπαλλήλων της ΥΠΕΕ (πρώην ΣΔΟΕ).

Αγανακτισμένοι επιχειρηματίες της Λήμνου αντέδρασαν έντονα στους ελέγχους της ΥΠΕΕ προχωρώντας μάλιστα χθες το απόγευμα σε αποκλεισμό του ξενοδοχείου στη Μύρινα, όπου διέμεναν οι υπάλληλοι. Την κινητοποίηση διοργάνωσε η Ομάδα Πρωτοβουλίας Ελεύθερων Επαγγελματιών, με αποτέλεσμα περίπου 300 άτομα να περικυκλώσουν το ξενοδοχείο και να εμποδίσουν με αυτόν τον τρόπο το κλιμάκιο των υπαλλήλων να συνεχίσει τους ελέγχους, που είχε ξεκινήσει από το πρωί.
«Πληρώνουμε φόρους και δεν έχουμε πλοία, ενώ και οι γιατροί του νοσοκομείου μας είναι απλήρωτοι.Ενδιαφερθείτε για εμάς και το νησί μας και μετά ελάτε να μας ελέγξετε...»,φώναζαν οι διαμαρτυρόμενοι για τη φοροεπιδρομή.
Κάποιοι μάλιστα απ΄τουςβεπαγγελματίες ξεφούσκωσαν τα λάστιχα και του υπηρεσιακού αυτοκινήτου της ΥΠΕΕ!
Οι υπάλληλοι... έφτασαν χθες το πρωί στη Λήμνο από τη Μυτιλήνη και μέχρι το μεσημέρι είχαν ελέγξει τρεις επιχειρήσεις. Γύρω στις πέντε το απόγευμα η Ομάδα Πρωτοβουλίας συγκέντρωσε περί τους 300 επιχειρηματίες οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο διαμαρτυρόμενοι για τους φορολογικούς ελέγχους.
Οι ελεύθεροι επαγγελματίες διαμαρτύρονται επίσης και για το ότι η ΥΠΕΕ δεν προχωρεί σε ελέγχους κατά του παρεμπορίου καθώς και της παράνομης εργασίας, ενώ καταγγέλλουν ανισότητα στους ελέγχους ανάμεσα στην περιφέρεια και στις μεγάλες πόλεις.
από greece-salonika

ΔΥΟ... ΦΕΓΓΑΡΙΑ ΤΗΝ 27η ΑΥΓΟΥΤΟΥ 2009.



Την 27η Αυγούστου 2009, 30 λεπτά μετά τα μεσάνυκτα, κοιτάξτε στον ουρανό.

Ο πλανήτης
Αρης θα είναι πολύ λαμπερός μέσα στον ουρανό
Θα είναι το ίδιο μεγάλος όπως και το φεγγάρι παρόλο που ο πλανήτης Αρης θα είναι 34,65 εκατομμύρια μίλια μακριά από την Γή.

Προσπαθήστε λοιπόν να μην χάσετε αυτό το γεγονός

Θα το βλέπουμε
με γυμνό μάτι σαν να χει η γη δύο φεγγάρια !!!..

Η επόμενη φορά που θα λάβει χώρα αυτό το γεγονός θα είναι το έτος
2287.

Μοιραστείτε αυτή την πληροφορία με όλους τους φίλους σας γιατί κανένας ζωντανός δεν θα μπορέσει να το δει για δεύτερη φορά......

Καπεταν Γιαννης

από ΤΟ ΛΗΜΕΡΙ

γιορτάζει ο Άγιος Έρως σήμερα...

Του Θωμά Ακρωτηριανάκη
Ο Άγιος (Μάρτυς) Έρως εορτάζεται από την Ορθόδοξη Εκκλησία την 25η Ιουνίου, και είναι Άγιος μόνο της Ορθοδοξίας. (Δείτε το από τοhttp://www.eortologio.gr/).
Ας καταργηθεί στην Ελλάδα η γιορτή των ερωτευμένων της 14ης Φεβρ., του καθολικού Αγ. Βαλεντίνου,και ας καθιερωθεί ως γιορτή των ερωτευμένων η 25η Ιουνίου, που εορτάζεται ο Ορθόδοξος Άγιος Έρως. Άλλωστε ελάχιστα πριν, τη νύχτα 23-24 Ιουνίου, είναι και ο Κλήδωνας.
Η ιδέα αυτή κάνει χαλάστρα στους φιλενωτικούς (=ψευδορθόδοξοι) και κατά βάθος θα αρέσει στους ανθενωτικούς (=γνήσιοι Ορθόδοξοι). Και ασφαλώς κάθε άλλο παρά θα ενθουσιάζει τα κέντρα ισχύος ΗΠΑ και Δυτ. Ευρώπης. Επίσης, η λέξη "έρως" δείχνει τη διαχρονικότητα και τη συνέχεια της Ελλάδας.
Χρόνια πολλά σε όλες τις ερωτευμένες και όλους τους ερωτευμένους,σε όλα τα ερωτευμένα ζευγάρια, είτε έχουνε σφραγίδα από τον ληξίαρχο, είτε όχι.

από press-gr

ΜΕ ΜΠΙΛΙΕΤΑΚΙΑ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ Ο "ΨΗΛΟΣ"!



Οι περισσότεροι πίστεψαν (εξαιτίας των διαρροών προς το Βήμα) ότι η επίσκεψη τουΚωνσταντίνου Μητσοτάκη στοΜέγαρο Μαξίμουκαι η συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό αφορούσε συμβουλές που θα έδινε ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ.στον Κ. Καραμανλή. Φαίνεται όμως ότι τα πράγμα δεν είναι ακριβώς έτσι. Ο "Ψηλός"επισκέφθηκε το Μέγαρο Μαξίμου μετά από δική του πρωτοβουλία ώστε να πείσει τον πρωθυπουργό να προωθήσει δικά του πρόσωπα στον Άρειο Πάγο και τοΣυμβούλιο της Επικρατείας! Το σημερινό Ποντίκι στην σελίδα 16 δημοσιεύει όλο το παρασκήνιο και έχει πολύ ενδιαφέρον (πατήστε κλικ).

από pressmme

Τι καπνό φουμάρει;


Διαβάζουμε ότι, αν και ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι από την 1η Σεπτεμβρίου θα απαγορευθούν και οι διαφημίσεις τσιγάρων στους υπαίθριους χώρους που μέχρι τώρα επιτρέπονταν, τώρα αρχίζει να λέει ότι μπορεί και να μην ισχύσει η απαγόρευση των διαφημίσεων από την 1η Σεπτεμβρίου.
Γιατί έκανε πίσω και έγιναν φούμαρα οι εξαγγελίες για την απαγόρευση των διαφημίσεων τσιγάρων, βγάλτε μόνοι σας τα συμπεράσματα.

από ΤΟ ΓΡΕΚΙ

Ξεκίνησαν οι περιπολίες για την αντιμετώπιση της αυξημένης εγκληματικότητας !!!

από ΤΟ ΓΡΕΚΙ

ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ!!!!

από ΑΣΗΜΩΝΗΣ

Πεσατε και σεις στην παγιδα;;;;

Αφου με την μειωση του ειδικου τελους ταξινομησης ένα αυτοκινητο 2000 κυβικων εμοιαζε πλεον ευκαιρια, καθως ειχε την ιδια σχεδον τιμη με ένα των 1600 κυβικων πολλοι ηταν εκεινοι που προχωρησαν στην αποκτηση του. Και μαλιστα πολλοι που δεν θα επαιρναν ένα τετοιο αυτοκινητο υπο άλλες συνθηκες. Και τι κανει η Κυβερνηση;;; Μεσα στο νέο πακετο μετρων, προβλεπει εφαπαξ εισφορα για τους κατοχους αυτοκινητων 2000 κυβικων και ανω! Η οποια φανταζομαι θα είναι ανεξαρτητη από τα τελη κυκλοφοριας. Στην ουσια δηλαδη εξαπατα τον αγοραστη παιρνοντας πισω την υποτιθεμενη μειωση του τελους ταξινομησης!!! Και το κανει αυτό εκ των υστερων τωρα που ο καταναλωτης δεν μπορει να κανει τιποτα. Εχει να πεσει κατασχεση. . . . .

από ΑΣΗΜΩΝΗΣ

Καραμανλής και Σκόπια

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ


Η αργία του Σαββατοκύριακου και η απεργία των δημοσιογράφων τη Δευτέρα με αιτία το απαράδεκτο κλείσιμο του «Ελεύθερου Τύπου» και του ραδιοσταθμού Σίτι συνέτειναν ώστε να περάσει ασχολίαστη και σχεδόν απαρατήρητη μια σοβαρότατη υποχώρηση του ίδιου του πρωθυπουργού προσωπικά πλέον στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, η οποία σημειώθηκε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε μετά τη λήξη της συνόδου κορυφής της ΕΕ.

Δεν πίστευαν στα αυτιά τους όσοι έτυχε να παρακολουθήσουν στην τηλεόραση τα όσα είπε ο Κώστας Καραμανλής, όταν ερωτήθηκε αν συνιστά συμβιβασμό η χορήγηση άδειας στον υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων Αντόνιο Μιλόσοσκι να μεταβεί στην Κέρκυρα με το κρατικό αεροσκάφος της ΠΓΔΜ, το οποίο αναγράφει πάνω του «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός... «μικρότητα (!)» το να μην επιτρέψει η κυβέρνηση την προσγείωση σε ελληνικό έδαφος ενός τέτοιου αεροσκάφους και ισχυρίστηκε ότι μια τέτοια ελληνική στάση απαγόρευσης «το μόνο που κάνει είναι να προδίδει νευρικότητα, ανασφάλεια, μικροψυχία»! «Θα τραυματίσουμε την επιτυχία της χώρας, δείχνοντας σε όλους εκείνους που έχουν δεχθεί τις θέσεις μας και τις σέβονται, τη μικρότητα ότι δεν δεχόμαστε ούτε κατ' εξαίρεση ένα αεροπλάνο; Πώς θα αντιδρούσαν όλοι αυτοί που θα έρθουν μεθαύριο στην Κέρκυρα;» αναρωτήθηκε δημαγωγικά ο πρωθυπουργός και συνέχισε με μια φαιδρή κορώνα: «Ως περήφανος Μακεδόνας και ως περήφανος Ελληνας δεν το δέχομαι αυτό»! Είναι τραγικό να προβάλλονται τέτοιοι ισχυρισμοί από πρωθυπουργικά χείλη - και μάλιστα από τα ίδια πρωθυπουργικά χείλη που πέρυσι πρόβαλαν το βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ ενώπιον του τότε προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους, ο οποίος το πρωί της ίδιας εκείνης μέρας (το βέτο προβλήθηκε το βράδυ) ισχυριζόταν αλαζονικά σε ομιλία του ενώπιον πολλών ηγετών ότι η σύνοδος κορυφής του Βουκουρεστίου θα αποφάσιζε την ένταξη στο ΝΑΤΟ και των Σκοπίων, μαζί με την Αλβανία και την Κροατία.

Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς έχει μεσολαβήσει από πέρυσι και σήμερα «ως περήφανος Μακεδόνας» ο Κώστας Καραμανλής αποφάσισε να υποδεχθεί στην Κέρκυρα τον υπουργό Εξωτερικών της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» Αντόνιο Μιλόσοσκι.

Αυτό που γνωρίζουμε όμως με βεβαιότητα είναι ότι απολύτως κανένας ξένος δεν θα τολμούσε να πει τίποτα, αν η κυβέρνηση Καραμανλή απαγόρευσε την προσγείωση αεροπλάνου με τέτοια διακριτικά στην Ελλάδα, για τον απλούστατο λόγο ότι καμιά «Δημοκρατία της Μακεδονίας» δεν αποτελεί μέλος του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ). Η χώρα-μέλος του ΟΑΣΕ ονομάζεται Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Ο Αντόνιο Μιλόσοσκι μπορεί να βγει από το αεροσκάφος του ως υπουργός Εξωτερικών της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», αλλά όταν μπει μέσα στην αίθουσα της συνόδου ο ΟΑΣΕ θα έχει τοποθετήσει μπροστά του ταμπελίτσα που θα γράφει ΠΓΔΜ και όχι «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Σε τι ακριβώς λοιπόν συνίσταται η «μικρότητα» και η «μικροψυχία» της απαίτησης να έρθει ο Μιλοσόσκι ως εκπρόσωπος της χώρας που αναγνωρίζει ο ΟΑΣΕ και όχι της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας»;

Κάθε πρωθυπουργός έχει το δικαίωμα να κάνει υποχωρήσεις ακόμη και σε εθνικής σημασίας θέματα της εξωτερικής πολιτικής, αναλαμβάνοντας φυσικά τις αναλογούσες πολιτικές ευθύνες, κρινόμενος από τον λαό και υφιστάμενος τις πολιτικές συνέπειες των πράξεών του. Το ίδιο δικαίωμα έχει και ο Κ. Καραμανλής - ακόμη και αν αυτό οδηγεί στην αμαύρωση του φωτεινότερου σημείου της όλο και πιο γκρίζας πρωθυπουργικής πενταετίας του.

Οταν όμως κάνει υποχωρήσεις, καλό θα είναι να μην προσβάλλει παράλληλα και τη νοημοσύνη μας, νομίζοντας ότι θα τις καλύψει με φραστικούς ψευτοπαλικαρισμούς και... «κιμπαριλίκια»! Είναι προτιμότερο να βρίσκει κανένα πειστικότερο και πιο αξιοπρεπές επιχείρημα ή έστω σόφισμα.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΥΝΕΠΕΙΑ
«Τσαμπουκάς» μόνο σε... νταλικέρηδες

Ενόχλησε, φυσικά, κυρίως το περιεχόμενο της πρωθυπουργικής υποχώρησης. Ενόχλησε όμως και το ύφος με το οποίο ο Κ. Καραμανλής προσπάθησε να καλύψει την υποχώρησή του. «Ως περήφανος Μακεδόνας», κατά τη δήλωσή του, είναι πολύ προτιμότερο να υιοθετεί ο ίδιος ανυποχώρητη στάση απέναντι στις απαιτήσεις θρασύτατων αξιωματούχων των Σκοπίων όπως ο Μιλόσοσκι, ο Γκρούεφσκι κ.ά. παρά να περιορίζεται η κυβέρνηση της ΝΔ σε επίδειξη «πατριωτικού τσαμπουκά» των Ελλήνων μεθοριακών φρουρών και τελωνειακών απέναντι στους... Σκοπιανούς νταλικέρηδες που έρχονται στη χώρα μας για να βγάλουν μεροκάματο.

από ΕΘΝΟΣ

ΕΘΝΟΣ Γ Ν Ω Μ Η : Ομολογία αποτυχίας ...

Η ΠΡΩΤΗ φάση της φορολογικής επίθεσης της κυβέρνησης εκδηλώθηκε χθες με τη δημοσιοποίηση των λεπτομερειών για την εκχώρηση σε ιδιώτες της ευθύνης για την αύξηση των φορολογικών εσόδων. Και μένει τώρα η δεύτερη, που θα είναι η επιβολή νέων φορολογικών επιβαρύνσεων, έτσι ώστε να μετριαστούν κάπως οι διαστάσεις του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας, οι οποίες τείνουν πλέον να καταστούν εφιαλτικές.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ του ΟΟΣΑ δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολιών. Προβλέπουν ότι για το 2009 το έλλειμμα θα φτάσει στο 6,1% και το 2010 θα εκτοξευτεί στο 6,7%. Και οι λόγοι είναι γνωστοί: η κυβέρνηση αυξάνει χρόνο με τον χρόνο τις δαπάνες αντί να τις περιορίζει ή έστω να τις συγκρατεί, και ταυτόχρονα βλέπει τα έσοδα να μειώνονται, επειδή στα πέντε χρόνια της διακυβέρνησής της κατάφερε να διαλύσει τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό.

ΤΑ ΙΔΙΑ τα γεγονότα, μάλιστα, δείχνουν ότι η κατάστασή του είναι τέτοια, ώστε δεν υπάρχουν περιθώρια γρήγορης αποκατάστασης της λειτουργικότητάς του. Γι αυτό και ουσιαστικά παραμερίζεται και ανατίθεται σε ιδιώτες το έργο της είσπραξης των οφειλόμενων φόρων. Η κυβέρνηση ομολογεί με τον σαφέστερο δυνατό τρόπο ότι κατέστησε τις Εφορίες ανίκανες να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

ΚΑΙ ΔΕΝ είναι καθόλου απλό αυτό που πρόκειται να καθιερωθεί με τη νέα κυβερνητική ρύθμιση. Με όποιον τρόπο κι αν το δει κανείς, εκείνο που ουσιαστικά καθιερώνεται είναι η εκχώρηση του δικαιώματος σε ιδιώτες ή ιδιωτικά γραφεία να γνωρίζουν τα οικονομικά στοιχεία των Ελλήνων φορολογουμένων, μια και αίρεται γι αυτούς το φορολογικό απόρρητο που κανονικά ισχύει.

ΕΞΥΠΑΚΟΥΕΤΑΙ, βεβαίως, ότι η σχετική διάταξη προβλέπει ρητά πως απαγορεύεται η χρησιμοποίηση στοιχείων που έχουν περιέλθει σε γνώση τους μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας, αλλά αυτό δεν μεταβάλλει το γεγονός ότι είναι απαράδεκτη η εκχώρηση ενός τέτοιου δικαιώματος.

ΚΙ ΟΛΑ αυτά επειδή η κυβέρνηση διέλυσε τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό σε βαθμό ώστε να τον θεωρεί άχρηστο.

από ΕΘΝΟΣ

Συνελήφθη ο Μ. Χριστοφοράκος.

Στα χέρια των γερμανικών αρχών βρίσκεται πλέον ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens, χωρίς να είναι σαφές εάν συνελήφθη ή παραδόθηκε, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή η ελληνική πλευρά έχει ήδη κινήσει τις διαδικασίες προκειμένου να πετύχει έκδοσή του στη χώρα μας.

Ωστόσο τόσο το γεγονός ότι ο κ.Χριστοφοράκος διαθέτει διπλή ελληνογερμανική υπηκοότητα, όσο και η επιδίωξή του να δικαστεί από τις γερμανικές αρχές ως στέλεχος της γερμανικής εταιρείας, καθιστά μάλλον αμφίβολη την επιτυχία αυτής της προσπάθειας.

Αναμένονται περισσότερες πληροφορίες στη συνέχεια.

από ΕΘΝΟΣ

Γελοιογραφίες 25/6

από ΤΑ ΝΕΑ

Θεοδώρα Τζάκρη

(η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ, στη συζήτηση για το υπό ψήφιση νομοσχέδιο)

«Το χειρότερο σημείο του υπό ψήφιση νομοσχεδίου είναι ο προσανατολισμός του, που δείχνει ότι για την κυβέρνησή σας το πιο μεγάλο και σοβαρό κακούργημα στη χώρα αυτή τελικά δεν είναι ο φόνος, δεν είναι η βαριά σωματική βλάβη, δεν είναι οι κακουργηματικές απάτες και οι εκβιάσεις, αλλά η κουκούλα!».

από ΤΑ ΝΕΑ

Καθαρή επιλογή

Τoυ Αλέξη Καλοκαιρινού


Οι παλιοί δολοφόνοι ήθελαν να αναμορφώσουν την κοινωνία με το ζόρι. Οι νέοι δολοφόνοι θέλουν να την καταστρέψουν απευθείας. Οι φαντασιώσεις και τα προσχήματα έχουν εκπέσει και η γυμνή βία δείχνει, έτσι, ένα ακόμα πιο αποτρό- παιο πρόσωπο. Το μίσος για την κοινωνία ήταν και είναι ο κοινός παρονομαστής της τρομοκρατίας.
Οι ανόητες φλυαρίες των καθοδηγητών της Σέχτας δεν αξίζουν καμιά βαθυστόχαστη ανάλυση. Οι τρομοκράτες διεκδικούν τον δημόσιο λόγο με αίμα. Δεν πρέπει να τους γίνει η χάρη να τους κάνουμε συνομιλητές. Το μοναχικό παραλήρημα τούς εκθέτει αρκετά. Πίσω από τις λέξεις τους ακούγεται το κλείδωμα των γεμιστήρων. Οι λέξεις τους δεν έχουν περισσότερο νόημα από τις σφαίρες τους.
Όπως δεν ελέγχουν το νόημα, έτσι δεν θα ελέγξουν και την κοινωνία. Και είναι ειρωνικό γι΄ αυτούς ότι, αν μας θέτουν κάποιο δίλημμα, αυτό επαναλαμβάνει, με πολύ ωμότερο τρόπο, το ερώτημα που θέτει η εξουσία την οποία υποτίθεται ότι αντιμάχονται: Ελευθερία ή ασφάλεια; Οι τρομοκράτες πάνε να μας πουλήσουν προστασία. Κλείστε τα στόματά σας για να γλιτώσετε το τομάρι σας. Αλλά το ερώτημα απαντήθηκε ήδη στη νεοελληνική Ιστορία, όταν η επιλογή της ελευθερίας τέθηκε σε διάζευξη με την επιλογή του θανάτου. Θα μιλάμε με παρρησία και θα είμαστε ελεύθεροι. Και αυτή την επιλογή θα υπερασπιστούμε, με οποιοδήποτε τίμημα.

από ΤΑ ΝΕΑ

Ψυχραιμία παιδιά

τoυ Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου

gpapachristos@dolnet.gr


Κι όμως, είναι θετική η απόφαση του Αλέκου Αλαβάνου να μην επιμείνει τελικά στην πρόθεσή του να παραιτηθεί από βουλευτής και από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Παρά την (κατανοητή) απογοήτευση που αισθάνεται για την αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να συγκρατήσει τα υψηλά, δημοσκοπικά, ποσοστά του προηγούμενου χρόνου, και την επίσης κατανοητή απογοήτευσή του για την επιλογή του Αλ. Τσίπρα στην ηγεσία του Συνασπι- σμού, η παρουσία του στην ενεργό πολιτική αποτελεί αναγκαιό- τητα για το πολιτικό σύστημα συνολικά. Όπως αναγκαιότητα αποτελεί και η διατήρηση της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος οφείλει να παραμείνει αυτό που είναι, ένα πολύχρωμο σύνολο διαφορετικών πολιτικών αντιλήψεων, και να μη μετεξελιχθεί- μέσα από προφανείς διασπάσεις- σε κόμμα. Γι΄ αυτό είναι απαραίτητο ο χώρος αυτός, που εμπεριέχει μερικές από τις πιο ετερόκλητες πολιτικές ομάδες του τόπου, να βρει τη δύναμη να αντιμετωπίσει με ψυχραιμία την κρίση που διέρχεται. Να σταθεί απέναντι στην κρίση με την απαραίτητη αυτοσυγκράτηση και να βρει εκείνα τα κοινά σημεία που οδήγησαν στη συγκρότησή του. Να μελετήσει τα αίτια που τον οδήγησαν στην ήττα των ευρωεκλογών και να ορίσει με προσοχή τις συντεταγμένες μιας νέας πορείας, μακριά από εγωκεντρισμούς και υπερφίαλες επιδιώξεις. Κυρίως όμως να δει κατάματα την πραγματικότητα.
από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 1:03 μ.μ. - 25/06/2009

Και ενω ο Δενδιας δινει τον καλυτερο του εαυτο……

από ΑΣΗΜΩΝΗΣ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:31 π.μ. - 24/06/2009

"Aντάρτες πόλεων" του διαδικτύου, θα γίνουν οι απολυμένοι δημοσιογράφοι-κόλαση για τους νταβατζήδες!



Οι στρατιές των απολυμένων δημοσιογράφων, θα γίνουν οι νέοι αντάρτες πόλεων του διαδικτύου.
Ανθρωποι που δεν έχουν τίποτε να χάσουν,
θα ξερνάνε λάβα μέσα απο τις μελλοντικές ιστοσελίδες τους, καθώς θα συνειδητοποιούν το διαχρονικό παιγνίδι της διεφθαρμένης πολιτικής εξουσίας, με τους νταβατζήδες και μια κάστα βολεμένων και πλουσιοπάροχα αμειβόμενων δημοσιογράφων.
Ειδικά οι νέοι σε ηλικία, θα έχουν όλο το χρόνο μπρόστά τους ν απολαύσουν στο χώμα και ξεδοντιασμένο, ακόμη και το τελευταίο νταβατζή-των νεόπλουτων συμπεριλαμβανομένων.
από κουρδιστό πορτοκάλι
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:13 π.μ. - 25/06/2009

Ο Δ. Ρίζος και η "Πατσαβούρα"...





Είναι γνωστή η αμετροέπεια των καναλιών να παρουσιάζουν τα θέματα διαστρεβλωμένα ώστε να εκμεταλλεύονται την ιστορική άγνοια ή και την νεαρή ηλικία των τηλεθεατών τους (ποιός 20άρης σήμερα ξέρει τί ήταν το "βρώμικο '89"?), ώστε να διαμορφώνουν όπως αυτά θέλουν την λεγόμενη κοινή γνώμη.
***
Στα πλαίσια αυτά, βαρεθήκαμε κάθε μέρα να βλέπουμε στα "παράθυρα" τον δημοσιογράφο Δημήτρη Ρίζο, νυν εκδότη της εφημερίδας "Αδέσμευτος Τύπος" και, κατά την περίοδο του "βρώμικου '89", διευθυντή του τότε "Ελεύθερου Τύπου", που έκλεισε αυτές τις μέρες, αφήνοντας άνεργους 450 ανθρώπους. Μάλιστα, πολλοί μας τον παρουσιάζουν σήμερα ως δήθεν ... "μέρος της λύσης" για να συνεχιστεί η έκδοση της εφημερίδας! Ξεχνούν, όμως, ότι αν ο "Ελεύθερος Τύπος" απαξιώθηκε σαν όνομα και σαν τίτλος εφημερίδας και δεν ανένηψε ποτέ έκτοτε κυκλοφοριακά, αυτό ανάγεται ήδη στην περίοδο εκείνη, καθώς ο Ρίζος την είχε μετατρέψει σε οχετό κατά του Ανδρέα και του Πασόκ, αναγκάζοντας έτσι τον αείμνηστο Πρόεδρο να αποκαλέσει δημόσια την εφημερίδα "Πατσαβούρα", ατιμωτικός χαρακτηρισμός που δεν είχε αποδωθεί ποτέ έως τότε σε κανένα έντυπο!
***
Για να μην αμφιβάλλει κανείς, μάλιστα, για το ποιόν του κυρίου αυτού, έψαξα στο αρχείο μου και βρήκα 3 χαρακτηριστικά εξώφυλα της δικής του πλέον εφημερίδας, που εξέδοσε αφού "στιγμάτισε" καλά-καλά τον "Ελεύθερο Τύπο". Προσέξτε ύφος και ήθος εφημερίδας ("Πατσαβούρας Νο.2"!) κατά ενός πολιτικού και δη εν ενεργεία πρωθυπουργού που έδινε μάχη για τη ζωή του!

από aratepylas

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:07 π.μ. - 25/06/2009