Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Κυβέρνηση και... κουκούλες‏!

Ποιός δίδαξε πρώτος τη χρήση της κουκούλας; Η σημερινή κυβέρνηση με τα εξής στοιχεία: Υπόθεση Ζήμενς, κουκουλώθηκε. Υπόθεση Vodafone, κουκουλώθηκε. Υπόθεση Ζαχόπουλου, κουκουλώθηκε. Υπόθεση Βατοπαίδι, κουκουλώθηκε. Είναι οι ποιο κραυγαλέες και πρόσφατες ιστορίες κουκουλώματος . Ας μη πάμε ποιο πίσω γιατί θα γεμίσει όλη η σελίδα του Blog. Έτσι ας κάνει η κυβέρνηση πρώτη το ξεκουκούλωμα του εαυτού της δίνοντας έτσι το καλό παράδειγμα
Ο Αιτωλοακαρνάνας
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Ελευθέριος Βενιζέλος



Σαν σήμερα τo 1936 πέθανε εξόριστος στο Παρίσι

Ο Ελευθέριος Βενιζέλος υπήρξε μια εξαιρετικά χαρισματική προσωπικότητα, γέννημα της Κρήτης και μιας εποχής πολυτάραχης. Από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους που γέννησε αυτός ο τόπος στα χιλιάδες χρόνια της ιστορίας του. Η ζωή του και το έργο του πιστεύω ότι ακόμη και σήμερα κοντά 150 χρόνια από τη γέννηση του δεν έχουν αξιολογηθεί πλήρως.

Αντί κάποιου σύντομου άρθρου που δύσκολα μπορεί να σκιαγραφήσει μια τόσο μεγάλη προσωπικότητα, παραθέτουμε ένα χρονολόγιο για τη ζωή και το έργο του και ελπίζω στο μέλλον να μου δωθεί η ευκαιρία να δημοσιεύσω άρθρα από ειδικούς στους τομείς της ιστορίας και της πολιτικής, που θα φωτίσουν πολύπλευρα αυτό που υπήρξε ο Ελευθέριος Βενιζέλος για την Κρήτη και την Ελλάδα.

Συνέχεια http://www.creteinfo.gr/crete/people/venizelos/index.html

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Η πρώτη κουκουλοφόρος...

Συνελήφθη από λύκο (τα νέα σκυλιά της Αστυνομίας).
Ηθικοί αυτουργοί παππούδες και γιαγιάδες, γονείς κλπ. που ανάθρεψαν τους νέους με παραμύθια για κουκουλοφόρους....
(φωτό από Τρωκτικό)
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

13 Χρόνια απο το θάνατο του Οδυσσέα Ελύτη



Ο Οδυσσέας Ελύτης (2 Νοεμβρίου 1911 - 18 Μαρτίου 1996), φιλολογικό ψευδώνυμο του Οδυσσέα Αλεπουδέλλη του Παναγιώτη, ήταν ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες ποιητές, μέλος της λογοτεχνικής γενιάς του '30. Διακρίθηκε το 1960 με το Κρατικό Βραβείο Ποίησης και το 1979 με το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας, γνωστός για τα ποιητικά του έργα Άξιον Εστί, Ήλιος ο πρώτος, Προσανατολισμοί κ.α. Διαμόρφωσε ένα προσωπικό ποιητικό ιδίωμα και θεωρείται ένας από τους ανανεωτές της ελληνικής ποίησης. Πολλά ποιήματά του μελοποιήθηκαν ενώ συλλογές του έχουν μεταφραστεί μέχρι σήμερα σε πολλές ξένες γλώσσες. Το έργο του περιλάμβανε ακόμα μεταφράσεις ποιητικών και θεατρικών έργων. Υπήρξε μέλος της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Τέχνης και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Κριτικής, Αντιπρόσωπος στις Rencontres Internationales της Γενεύης και Incontro Romano della Cultura της Ρώμης.
Περισσοτερα για τη ζωή και το έργο του 
ΕΔΩΕΔΩΕΔΩΕΔΩΕΔΩΕΔΩ και ΕΔΩ

Παγκόσμια πρωτιά της Ελλάδος στον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή


Εντυπωσιακή συμμετοχή της χώρας μας στην Ώρα της Γης...
Σύμφωνα με ανακοίνωση της WWF Ελλάς, το δυναμικό «παρών» περισσότερων από 270 Δήμων και κοινοτήτων μάς δίνει την πρώτη θέση παγκοσμίως μεταξύ των χωρών με την εντονότερη συμμετοχή στη μεγαλύτερη συμβολική δράση κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη που διοργανώθηκε ποτέ.
Με αυτόν τον τρόπο, η Ελλάδα καταφέρνει να ξεπεράσει ακόμη και τους Αυστραλούς, τους εμπνευστές της πρωτοβουλίας της 
Ώρας της Γης, οι οποίοι «βρέθηκαν» στην τρίτη θέση πίσω από τον δεύτερο Καναδά.
«Η πραγματική δύναμη του μηνύματος...
της Ώρας της Γης παραμένει η ενεργή συμμετοχή του κάθε πολίτη ξεχωριστά, μέσα από την ξεκάθαρη δήλωση όλων ότι απαιτούνται εδώ και τώρα γενναία μέτρα για την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής», δήλωσε ο Γιώργος Βελλίδης, Επικεφαλής του τμήματος Επικοινωνίας του WWF Ελλάς. Περισσότεροι από 18.000 Έλληνες έχουν ήδη δηλώσει ηλεκτρονικά την προσωπική συμμετοχή τους (http://www.earthhour.org/signup/gr:el ), αποδεικνύοντας ότι όλοι μαζί μπορούμε να ασκήσουμε πίεση στην πολιτική ηγεσία για να εντείνει τις προσπάθειές της ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Η ελληνική συμβολή όμως στην παγκόσμια εκστρατεία της Ώρας της Γης δεν εξαντλείται στη μαζική συμμετοχή. Ελληνικά μνημεία και τοπόσημα παγκόσμιας ακτινοβολίας θα προσθέσουν αίγλη στην διεθνή αυτή πρωτοβουλία. Με τη σύμφωνη γνώμη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου πολιτιστικά μνημεία παγκόσμιας εμβέλειας, όπως ο Παρθενώνας, ο Ιερός Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, ο Ναός του Ηφαίστου στην Αρχαία Αγορά και το Μνημείο του Φιλοπάππου θα προσδώσουν λάμψη στην Ώρα της Γης με τη συσκότιση τους…

Επιπλέον, οι δήμοι της Αρχαίας Ολυμπίας και των Δελφών, με τη συμμετοχή τους, κάνουν ακόμη πιο ισχυρό το μήνυμα προς τους παγκόσμιους ηγέτες για την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων κατά της κλιματικής αλλαγής. Κύρος όμως θα προσθέσουν στην ελληνική Ώρα της Γης και τοπόσημα διεθνούς αναγνωρισιμότητας της σύγχρονης Ελλάδας, με αποκορύφωμα τη μεγαλύτερη σε μήκος καλωδιωτή γέφυρα πολλαπλών ανοιγμάτων στον κόσμο, τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου. Όλα αυτά στις 28 Μαρτίου, 20:30 - 21:30 το βράδυ.

απο nonews-news

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Ο ΒΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥ...


Η κυβέρνηση που καθοδηγεί και σιγοντάρει την κατάσταση, και οι Τράπεζες που λεηλατούν, ακόμα παραπέρα, τα ήδη εξαθλιωμένα κουφάρια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, είναι οι πρωτα-γωνιστές του πιο ανάλγητου πολιτικοκοινωνικού παιχνιδιού, το οποίο εξελίσσεται στις μέρες μας.
Αναγνώρισαν, στα λόγια, τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και εξάγγειλαν την δανειοδότησή τους μέσω ΤΕΜΠΜΕ, με δάνεια μέχρι 300.000 €, άτοκα, (επιδότηση από το κράτος) και χωρίς διασφαλίσες, (εγγύηση κράτους 80%, Τράπεζα 20%).
Δόθηκαν κάποιες χιλιάδες δανείων – περίπου 15.000 – κύρια από την Αγροτική, αρχικά και Εθνική αργότερα. Το σύνολο των επιχειρήσεων ; ΄Ισα με 800.000 !...

Από τις αρχές Μαρτίου η στρόφιγγα έκλεισε : τα δάνεια ΤΕΜΠΜΕ δίνονται με το σταγονόμετρο και μόνο μετά από παρέμβαση γραφείου, γαλάζιου πολιτικού ή πολιτευτή…

Τα βαμπίρ του συστήματος, οι Τράπεζες, λειτουργώντας, άμα λάχει, και ως ύαινες, έχουν πέσει πάνω στους φουκαράδες μικρομεσαίους επιχειρηματίες : δεν μπορείς να πάρεις μέσω ΤΕΜΠΜΕ ; Ιδού, πάρε όσα θέλεις, από μένα αλλά, με επιτόκιο 6,5%, που εύκολα φτάνει και ξεπερνάει το 9% (!), και πλήρη διασφάλιση, δηλαδή 150%, με υποθήκες ακινήτων ή κατάθεση μεταχρονολογημένων επιταγών !...

Στο παιχνίδι και οι «Εφιάλτες» της περίπτωσης, (ΕΒΕΑ), που μεσουρανούσης της διαδικασίας ΤΕΜΠΜΕ, πήγαιναν κι έκαναν συμφωνία με ιδιωτική Τράπεζα, η οποία δεν έδινε ΤΕΜΠΜΕ, αλλά δικό της προϊόν, φυσικά με τις προϋποθέσεις που αναφέρονται παραπάνω.

Η έλλειψη εναλλακτικής λύσης, κάνει το θύμα ευάλωτο !...

Το μεγαλύτερο έγκλημα ομαδικού βιασμού, με τα περισσότερα θύματα στην παγκόσμια ιστορία : 785.000, περίπου, μικρομεσαίους επιχειρηματίες !!!

Και οι ηθικοί και οι φυσικοί αυτουργοί, απτόητοι και ατιμώρητοι, συνεχίζουν το εγκληματικό τους έργο. Ως πότε ;

ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ:

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΜΕΤΡΩΝ, ΕΙΝΑΙ (ΚΙ ΑΥΤΟ) ΘΕΜΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

1. 
Τι αστυνομία παρέλαβαν το 2004; «Η αλήθεια είναι ότι αυτή τη στιγμή η Ελληνική Αστυνομία και μας το λένε και οι διάφοροι ξένοι Υπουργοί με τους οποίους μιλάω, είναι ίσως η πιο άρτια εκπαιδευμένη σε στελεχιακό επίπεδο και ειδικά σε ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς απ' όλη την Ευρώπη». Γ. Βουλγαράκης, 26/7/2004.

2. 
Που βρισκόμαστε σήμερα; Κλοπές-διαρρήξεις: 42.397 (2004), 67.813 (2008).

3. 
Γιατί; Άκρατος κομματισμός, αναξιοκρατία. Παροπλισμός έμπειρων και ικανών στλεχών. Και το βασικότερο: Για μία πενταετία, η ασφάλεια των πολιτών, ελέω Καραμανλή, βρίσκεται στα χέρια ενός Βουλγαράκη, ενός Πολύδωρα, ενός Παυλόπουλου και τώρα του Μαρκογιαννάκη. Δεν φταίνε όμως αυτοί. Η ευθύνη ανήκει εξολοκλήρου στον πρωθυπουργό.

4. 
Τι αστυνομία θέλουμε; Σκληρή ή ανεκτική; Θέλουμε αστυνομία που να κάνει  αποτελεσματικά τη δουλειά της στο πλαίσιο του Συντάγματος.

5. 
Χρειάζεται «συναίνεση» πολιτικών δυνάμεων για να αποκτήσουμε τέτοια αστυνομία; Χρειάζεται απλά κυβέρνηση που ξέρει τι της γίνεται και κυβερνά.

6. 
Φταίει το άσυλο για τις καταστροφές; Ο νόμος για το άσυλο είναι σαφής και συγκεκριμένος, αλλά δεν εφαρμόζεται, με ευθύνη της κυβέρνησης που τον ψήφισε.

7. 
Μήπως τώρα διορθωθεί η κατάσταση με τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση; Απάντηση: Δεν είναι θέμα μέτρων, είναι θέμα κυβέρνησης. Κανείς δεν τους εμπόδισε να κάνουν τη δουλειά τους 5 χρόνια τώρα. Δεν την έκαναν όμως.
-    
Στην ομιλία του στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής του, στις 20/3/2004, ο κ. Καραμανλής είχε πει: «Βασικός στόχος της πολιτικής μας είναι…η ενίσχυση του αισθήματος δημόσιας ασφάλειας  και ασφάλειας των πολιτών. Προωθούμε τη μετεξέλιξη των Σωμάτων Ασφαλείας σε ικανούς και σύγχρονους μηχανισμούς για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και των νέων μορφών βίας. Θέλουμε τον αστυνομικό, να εργάζεται με αίσθημα περηφάνιας και αξιοπρέπειας, δίπλα στον πολίτη» (!!!)
-    
Όταν το Φεβρουάριο του 2008, έγινε μακελειό στο κέντρο της Αθήνας με συγκρούσεις Χρυσαυγιτών – Αντιεξουσιαστών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε δικαιολογήσει την ανυπαρξία της αστυνομίας λέγοντας: «Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο» (Θ. Ρουσόπουλος, 4/2/2008).
-    
Και τον περασμένο Δεκέμβριο, ο υπουργός Εσωτερικών δήλωνε (10/12/2008): «Η Κυβέρνηση παίρνει τα μέτρα εκείνα, τα οποία εξασφαλίζουν τη ζωή και την περιουσία των ανθρώπων. Η Αστυνομία, απέναντι σε εκείνους που κάνουν έκτροπα, κάνει αυτό που πρέπει».
   
ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ…

Αν η αστυνομική δύναμη που συνόδεψε χθες τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Παυλόπουλο, στην -κατόπιν εορτής- επίσκεψη του στο Κολωνάκι, βρισκόταν εκεί την Παρασκευή, τίποτα απολύτως δεν θα είχε συμβεί. Τόσο απλά…
από ΠΑΣΟΚ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΑ «ΦΕΣΙΑ» ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ…


Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ. ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΙΧΝΟΣ ΥΠΕΘΥΝΟΤΗΤΑΣ, ΘΑ ΕΔΙΝΑΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ …

1. 
Το 2004 προχώρησαν στην περιβόητη απογραφή. «Φούσκωσαν» το δημοσιονομικό έλλειμμα, αλλάζοντας τον τρόπο υπολογισμού π.χ. των αμυντικών δαπανών. Ο λόγος; Ήθελαν να αποδείξουν ότι είχαν δίκιο όταν μιλούσαν για τραβεστί οικονομία. Έβαλαν, δηλαδή, το μένος τους για το ΠΑ.ΣΟ.Κ., πάνω από τη χώρα. Το μικροκομματικό τους συμφέρον πάνω από το συμφέρον της πατρίδας. Ο βαθύτερος λόγος; Έψαχναν δικαιολογία για να μην υλοποιήσουν τις προεκλογικές τους εξαγγελίες. Η μεγαλύτερη απόδειξη για αυτό είναι ότι στη συνέχεια χρησιμοποίησαν τις μεθόδους υπολογισμού του ελλείμματος που κάποτε κατήγγειλαν.

2. 
Την περίοδο 2004-2007, και με πρόσχημα τα αποτελέσματα της απογραφής, επιτέθηκαν στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Ταυτόχρονα, διέλυσαν τους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς, άφησαν ανεξέλεγκτη τη φοροδιαφυγή, ευνόησαν φορολογικά τα υψηλά εισοδήματα. Αποτέλεσμα; Δυναμίτισαν τα θεμέλια της οικονομίας, σπατάλησαν το αναπτυξιακό απόθεμα που είχε δημιουργηθεί με τις θυσίες των Ελλήνων.

3. 
Τον Αύγουστο του 2007, ενώ καιγόταν η Πεντέλη και ο κίνδυνος καταστροφικών πυρκαγιών παρέμενε στο κόκκινο, προκήρυξαν εκλογές, ανάγοντας σε εθνική υπόθεση τη σύνταξη του προϋπολογισμού του 2008. Τον διαφήμιζαν ως τον πιο αξιόπιστο όλων των εποχών. Τον ψήφισαν με τυμπανοκρουσίες και μεγαλοστομίες. Αποδείχθηκε ότι άξιζε λιγότερο από το χαρτί που γράφτηκε. Το τελικό έλλειμμα ήταν 5,6 δις ευρώ υψηλότερο απ' αυτό που είχαν προϋπολογίσει…

4. 
Τον Ιούνιο του 2008, πριν το ξέσπασμα της διεθνούς κρίσης, ομολόγησαν ότι τα έσοδα του δημοσίου έπιασαν πάτο. Για όλο το 2008 ήταν 4 δις ευρώ λιγότερα από τα προβλεπόμενα.

5. 
Το Δεκέμβριο του 2008 ψήφισαν πάλι με τυμπανοκρουσίες τον προϋπολογισμό του 2009, «προϋπολογισμό ευθύνης» τον είχε βαφτίσει ο σημερινός πρωθυπουργός. Σε 20 μέρες τον πέταξαν στα σκουπίδια.

6. 
Τον Ιανουάριο του 2009 παρουσίασαν ένα δήθεν «επικαιροποιημένο» πρόγραμμα σταθερότητας, στο οποίο υποτίθεται ότι περιέγραφαν τους τρόπους και τα μέσα που θα οδηγούσαν τη χώρα στην έξοδο από την κρίση. Η έκθεση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ, για το κείμενο αυτό ήταν κόλαφος. Στην ουσία έλεγε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι εκτός τόπου και χρόνου.

7.  Σήμερα, όλα τα στοιχεία, συνηγορούν σε ένα απλό αλλά οδυνηρό συμπέρασμα. Η κυβέρνηση Καραμανλή Ν.Δ. και ο Καραμανλής, «υπεύθυνοι» στα λόγια, θλιβερά ανεύθυνοι στην πράξη, οδηγούν την χώρα, χωρίς σχέδιο, χωρίς πυξίδα, σε χρεοκοπία.
-    
Στην αγορά επικρατεί ασφυξία. Τα 28 δις αποδείχθηκαν λευκή επιταγή προς τις τράπεζες. Το χρήμα δεν διοχετεύθηκε στην αγορά, δεν διοχετεύθηκε στην πραγματική οικονομία.
-    Τα 
«φέσια» στην αγορά έφτασαν από την αρχή του χρόνου σχεδόν το μισό δις.ευρώ.. 28.400 επιχειρήσεις καταγράφονται στη ζώνη υψηλού πιστωτικού κινδύνου. Οι ακάλυπτες επιταγές έφτασαν τον Φεβρουάριο τα 222 εκ ευρώ, έναντι των 65 εκ ευρώ που ήταν πέρσι τέτοια εποχή. Αύξηση περίπου 230%,μέσα σε ένα χρόνο!  

8. 
Αν υπήρχε ίχνος υπευθυνότητας στη σημερινή κυβέρνηση, θα δήλωναν την αδυναμία τους να κυβερνήσουν τη χώρα. Θα έδιναν στους πολίτες ελπίδα, με τον μόνο τρόπο που τους έχει απομείνει. Να τους δώσουν το δικαίωμα να αποφασίσουν αν θα συνεχιστεί αυτή η αυτοκαταστροφική για τη χώρα πορεία ή αν θα αλλάξουμε πορεία με μία κυβέρνηση σοβαρή, που ξέρει τι της γίνεται, με σχέδιο και πολιτικές που έχουν στο επίκεντρό τους τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.
από ΠΑΣΟΚ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Επικίνδυνος δίαυλος η δίωξη για εξύβριση


[ ΓΝΩΜΗ ] 

Του Δημήτρη Παξινού


Η προσθήκη, ως επιβαρυντικής περιστάσεως, της διάπραξης ορισμένων εγκλημάτων από κουκουλοφόρους είναι περιττή, διότι τα εν λόγω αδικήματα ήδη τιμωρούνται με βαρύτατες ποινές, ενίοτε και κακουργηματικές. Το ζητούμενο είναι η σύλληψη και αυστηρή τιμωρία όσων εγκληματούν και τρομοκρατούν. 

Ακόμη περισσότερο ανησυχητική είναι η εξαγγελία για αυτεπάγγελτη δίωξη του αδικήματος της εξυβρίσεως, όταν αυτό στρέφεται κατά δημοσίου λειτουργού. Προδήλως πρόθεση του υπουργού είναι να προστατευθεί η τιμή και η αξιοπρέπεια των υπηρετούντων στον έλεγχο δημοσίων συναθροίσεων αστυνομικών. Όμως μια τέτοια τροποποίηση μπορεί να αποτελέσει επικίνδυνο δίαυλο, διά του οποίου θα καθίσταται τιμωρητή η άσκηση της όποιας οξείας κριτικής κατά δημοσίων προσώπων. Με κίνδυνο να επανέλθει σε ισχύ ουσιαστικά ένα νέο είδος περιύβρισης αρχής, αδίκημα που παραπέμπει σε εποχές που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε οριστικά. 

Ο Δημήτρης Παξινός είναι πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών
από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Όχι στα ευκαιριακά μέτρα


[ ΓΝΩΜΗ ] 

Του Σωτήρη Μπάγια


Είμαι από θέση αρχής αντίθετος στη λήψη ευκαιριακών και αποσπασματικών νομοθετικών μέτρων, ιδιαίτερα όταν λαμβάνονται μέσα σε κλίμα έντασης. Ο νομοθέτης όταν νομοθετεί πρέπει να είναι ήρεμος και νηφάλιος, όπως και ο δικαστής όταν δικάζει. 

Πάντως τα συγκεκριμένα νομοθετικά μέτρα που εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης- από τα οποία πρωταρχικά ελλείπει το στοιχείο της νομικής ενότητας- θα συζητηθούν αναλυτικά στο Δ.Σ. της Ένωσης και θα εκφράσουμε αιτιολογημένα τις απόψεις μας επ΄ αυτών τις επόμενες ημέρες. 

Ο Σωτήρης Μπάγιας είναι πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.
από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Κουκούλα



Του Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου 

gpapachristos@dolnet.gr


Από τα τόσα που θα... αφήσει πίσω της η κυβέρνηση Καραμανλή θα είναι και τούτο: ότι επιχειρεί να επιβάλλει και «κώδικα ντυσίματος» (ντρες κόουντ για τους αγγλομαθείς) στους διαδηλωτές. Με μια ευφυή, το λιγότερο, απόφασή της η Κυβερνητική Επιτροπή παρόντος του Πρωθυπουργού (το επισημαίνω γιατί ύστερα από μήνες θα ήταν ικανός να δηλώσει ότι δεν ήξερε, δεν έμαθε, δεν του το είπαν, τα γνωστά) αποφάσισε χθες ότι η Αστυνομία θα συλλαμβάνει του λοιπού όποιον φοράει κουκούλα! Δεν διευκρινίστηκε αν το μέτρο θα ισχύει χειμώνα- καλοκαίρι και το πώς θα υλοποιηθεί. Αν δηλαδή στο πλαίσιο της ανανέωσης του εξοπλισμού της, η ΕΛ.ΑΣ. θα προμηθευτεί και ειδικά... θερμόμετρα, τα οποία θα καταγράφουν την εξωτερική θερμοκρασία, και προφανώς θα πιστοποιούν μέχρι ποια θερμοκρασία θα επιτρέπεται η χρήση της κουκούλας ως αναγκαίο εξάρτημα κατά του κρύου. Υποθέτουμε ότι η Κυβερνητική Επιτροπή σε μια επόμενη συνεδρίασή της θα σπεύσει να καλύψει το σχετικό, νομοθετικό κενό, ορίζοντας το ύψος της θερμοκρασίας πάνω από το οποίο η κουκούλα θα θεωρείται... αδίκημα και κάτω από το οποίο όχι! 
από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ