Σάββατο 16 Μαΐου 2009

Τον κάλεσε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Κίνας...

Στους μικρόνοες δύσπιστους που στην αρχή είχαν θεωρήσει ως "μειονέκτημα" την  ανάδειξη του Γιώργου επί 2 συνεχείς φορές στην προεδρία ενός μεγάλου διεθνούς οργανισμού, όπως η Σοσιαλιστική Διεθνής, αναφέρονται σήμερα τα "ΝΕΑ". Ο Γ. Παπαχρήστου μας πληροφορεί  ότι με την ιδιότητά του αυτή τον προσκάλεσε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Κίνας και ότι πλέον οι ξένοι ηγέτες τον αντιμετωπίζουν ως εν δυνάμει πρωθυπουργό (συγκρίνετε ΑΠΛΑ την εικόνα του Γιώργου να συνομιλεί με τον ηγέτη μιας μεγάλης δύναμης παγκοσμίως με την εικόνα του κακομοίρη Καραμανλή που δεν τον "παίζει" ούτε η Μέρκελ!):

"Τον Ιανουάριο του 2006 όταν ανακοινώθηκε ότι είναι υποψήφιος για τη θέση αυτή, ελάχιστοι έδωσαν σημασία. Πολλοί στο ΠΑΣΟΚ σκέφτηκαν ότι πρόκειται για ένα αξίωμα χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο. Άλλοι, ότι θα ήταν ακόμη μία ευκαιρία για να «λείπει ο πρόεδρος σε ταξίδια». Σήμερα αντιλαμβάνονται, ειδικά αυτοί οι τελευταίοι, ότι το αξίωμα είχε και ουσία και περιεχόμενο. Τον εγκατέστησε στο κέντρο της διεθνούς πολιτικής σκηνής χωρίς να διαθέτει κυβερνητικό αξίωμα. Το πρώτο διάστημα θεωρήθηκε μεγάλο μειονέκτημα. Πολυήμερες απουσίες στο εξωτερικό, μακριά από τη ζώσα πολιτική πραγματικότητα στην Ελλάδα, συνεννόηση από το τηλέφωνο για τις κινήσεις, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό- και γκρίνια. Από πολλούς. Και από δικούς του. Που περνούσε στην κομματική βάση- δεν θέλουν και πολύ αυτά. Το ότι αδιαφόρησε γι΄ αυτά και συνέχισε τελικά, του έκανε καλό, το παραδέχονται ακόμα και οι άσπονδοι φίλοι του. Γιατί όσο κυλούσε ο χρόνος οι εσωκομματικές τριβές μειώθηκαν και παράλληλα ανέβηκε στα μάτια του Έλληνα ψηφοφόρου όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Την Πέμπτη, ο Γιώργος Παπανδρέου ταξίδεψε στο Πεκίνο για να μετέχει σε ένα ακόμη συνέδριο υπό την ιδιότητά του ως προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Με το που έφτασε στην κινεζική πρωτεύουσα, τον περίμενε μια πρόσκληση: να συναντηθεί με τον Κινέζο πρόεδρο Χου Ζιντάο. Και αυτό κάτι δείχνει λένε συνεργάτες του. Ότι, όπως και αλλού, έχει πλέον την αντιμετώπιση υποψήφιου πρωθυπουργού".
από @ρ@τε πύλ@ς 
ΜΠΟΣΤΑΝΙ  -  8:11 μ.μ  - 16/05/2009

Ετσι πρέπει!

Από το Press.gr η είδηση για το πως η ΠΑΣΚ του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας προχωρά στη διαγραφή του συνδικαλιστή του ΠΑΣΟΚ που διόρισε μέλος της οικογένειάς του μέσω του γνωστού "διαγωνισμού" με τον οποίο ο Μεϊμαράκης διόρισε ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στο Υπουργείο! Το κείμενο δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου ΔΕΝ ανέχεται μύγα στο σπαθί του!
Το γνωστό μπλογκ δημοσιεύει όλη την απόφαση της Γραμματείας της ΠΑΣΚ του υπουργείου που ζητά από τον συνδικαλιστή του Κινήματος να υποβάλει την παραίτησή του διότι "έχει δημιουργηθεί εις βάρος του εικόνα συναλλαγής, προσωπικής ιδιοτέλειας και βολέματος, συμψηφισμού, ανεξάρτητα των προθέσεων πιστεύουμε το ίδιου ή της σεβαστής οικογένειάς του". Και όπως τονίζουν "η παράταξή μας διασύρεται, πλήττεται βάναυσα η αξιοπιστία και η εντιμότητα της πολιτικής της και των στελεχών της, συμπαρασύροντας στο κατήφορο και το πολύπαθο συνδικαλιστικό κίνημα στο ΥΕΘΑ "την ώρα που αντιθέτως έχει ανάγκη από στελέχη τα οποία ως φορείς της πολιτικής μας να είναι και φαίνεται ότι είναι μακριά από κάθε έννοια διαπλοκής, συναλλαγής, προσωπικών επιδιώξεων...".
Οπως σημειώνει το Press.gr, "είναι ένα σκληρό κείμενο που όμως τιμά τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ διότι δείχνουν ότι δεν θέλουν να αφήσουν το κόμμα τους να κάνει τα ίδια λάθη του παρελθόντος, τώρα μάλιστα που διεκδικεί την επάνοδο στην εξουσία. Τέτοιες καθαρές θέσεις και αποφάσεις χρειάζεται το ΠΑΣΟΚ".
ΜΠΟΣΤΑΝΙ  -  8:05 μ.μ  - 16/05/2009

Προς ΜΜέδες, Παπαγάλους και λοιπά λαμόγια - παρατρεχάμενους...



 
Στίχοι: Κώστας Βίρβος
Μουσική: Χρήστος Λεοντής
Πρώτη εκτέλεση: Στέλιος Καζαντζίδης


Δεν θέλω να μου δέσετε τα μάτια
τον ήλιο π' ανατέλλει να χαρώ
κι αν κάνετε τα στήθια μου κομμάτια
εσείς πεθαίνετε κι όχι εγώ.

Δεν θέλω να μου δέσετε τα μάτια
δεν σκιάζομαι τα βόλια τα σκληρά,
πηγαίνω στα ουράνια παλάτια
να στείλω στους ανθρώπους τη χαρά.

από www.stixoi.info

ΜΠΟΣΤΑΝΙ  -  6:02 μ.μ  - 16/05/2009

ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ

Γερμανός


Κύριε Διευθυντά,

Στη Δικαιοσύνη ετοιμάζεται να προσφύγει το ΚΚΕ κατά του κ. Θ. Πάγκαλου. Υποθέτω ότι λόγω αρμοδιότητας θα επιληφθούν τα δικαστήρια του Βερολίνου. 

Με τιμή Νεόκοπος

από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ  -  5:17 μ.μ  - 16/05/2009

Το «θαύμα» δεν επαναλαμβάνεται


Του ΝΟΤΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ 

Νotispap@dolnet.gr

Το ανέκδοτο είναι γνωστό. Επί Σοβιετικής Ένωσης το Νόβοστι γνωστό για την αντικειμενικότητα των ανταποκρίσεών του- μεταδίδοντας υποτίθεται έναν αγώνα δρόμου μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ και του γραμματέα του Σοβιέτ στον οποίο έχασε ο Σοβιετικός, ανέφερε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος τερμάτισε έπειτα από υπεράνθρωπη προσπάθεια και πως ο Σοβιετικός ηγέτης κατάφερε να βγει δεύτερος. 

Κάποιοι στη Ν.Δ. διακινούν τέτοιου είδους σοβιετικά ανέκδοτα. Πως αν το ΠΑΣΟΚ νικήσει τις ευρωεκλογές με ποσοστό μικρότερο του 3% θα είναι επί της ουσίας χαμένο- και νικητής θα είναι η Ν.Δ.! Αφού η Ν.Δ., λένε, είχε νικήσει στις ευρωεκλογές του 1999 με 3% αλλά έχασε από το ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές του 2000 το θαύμα μπορεί να επαναληφθεί. 

Τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Αν το ΠΑΣΟΚ βγει πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές- όπως δείχνουν όλες ανεξαιρέτως οι δημοσκοπήσειςθα είναι η πρώτη νίκη του έπειτα από 5 χρόνια εκλογικών αναμετρήσεων (εθνικές εκλογές 2004, ευρωεκλογές 2005, δημοτικές 2006, εθνικές 2007). 

Θα έχει μάλιστα ανατρέψει υπέρ του τη συντριπτική ήττα των 9 ποσοστιαίων μονάδων στις προηγούμενες ευρωεκλογές και των 3,8 ποσοστιαίων μονάδων των εθνικών εκλογών του Σεπτεμβρίου. Και θα δώσει τη νομιμοποιητική βάση για τον κ. Παπανδρέου να οδηγήσει τον κ. Καραμανλή σε νέες κάλπες με ευκαιρία την προεδρική εκλογή για να του δώσει τα παπούτσια στο χέρι. 
από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ  -  5:12 μ.μ  - 16/05/2009

ΑΧ ΦΕΒΡΩΝΙΑ !!!... ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟ 2004;


Νέος πονοκέφαλος για τον Καραμανλή και το Μέγαρο Μαξίμου από την αποκάλυψη που δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα σχετικά με την Φ. Πατριανάκου η οποία εκτός από τηνΓραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού έχει αναλάβει και την εκπροσώπηση της Ν.Δ.μέχρι τις Ευρωεκλογές (πήρε Ολυμπιακά έργα με ανάθεση μέσω της εταιρείας της και τα παρέδωσε το 2006!). Η εφημερίδα δημοσιεύει γκάλοπ της Alco, στο οποίο τοΠΑΣΟΚ προηγείται με 4,2%, καθώς επίσης συνέντευξη του τ. Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου(μεγάλη επιτυχία).

από pressmme
ΜΠΟΣΤΑΝΙ  -  4:31 μ.μ  - 16/05/2009

όσο πλησιάζουν οι Ευροεκλογές, τα αβανταδόρικα ποσοστά μειώνονται...


Στο Πόρτο Παλλάς τηςΘεσσαλονίκης τα έλεγαν επί μια ώρα χθες το μεσημέρι ο Γιώργος Καρατζαφέρης μαζί με τον Μιχάλη Τρεμόπουλο! Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. συζητούσε με τον επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου των Οικολόγων για τα ποσοστά των μικρών κομμάτων. Έπεσε και το απαραίτητο σε τέτοιες περιπτώσεις στοίχημα. Αυτόπτης μάρτυρας ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος ήταν μαζί με τον Γ. Καρατζαφέρη στη Θεσσαλονίκη.
από pressmme
ΜΠΟΣΤΑΝΙ  -  4:31 μ.μ  - 16/05/2009

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 7 Ιουνίου 2009 | Ψηφίζουμε για την Ευρώπη Αποφασίζουμε για την Ελλάδα|

 Σε μια περίοδο ραγδαίων αλλαγών που η χώρα μας αντιμετωπίζει μια πολιτική, οικονομική και κοινωνική κρίση, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες και σταθερή πυξίδα τις αρχές μας αναδεικνύουμε το Όραμά μας. 

  • Για μια δημοκρατική και δίκαιη κοινωνία με επίκεντρο τον άνθρωπο, τις ανάγκες και την ευημερία του.
  • Για μια Ελλάδα με ισχυρή φωνή και θέση στην Ευρώπη, που διεκδικεί, κερδίζει και συνδιαμορφώνει την κοινή Ευρωπαϊκή πορεία.
  • Για μια Ευρώπη της Ειρήνης, της Συνεργασίας, της Δημοκρατίας, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης και της Αλληλεγγύης.
  • Για μια Ευρώπη των λαών, της Πράσινης Ανάπτυξης, της πλήρους απασχόλησης, της πραγματικής σύγκλισης, της παιδείας, του πολιτισμού και της γνώσης.
  • Για μια Ευρώπη της συμμετοχής, των πολιτών, της νεολαίας και των Κινημάτων.
ΜΠΟΣΤΑΝΙ  -  4:10 μ.μ  - 16/05/2009

Ανέκδοτα ημέρας!!!...


Ένας άντρας ρωτά το γιατρό αν θα ζήσει μέχρι τα 100. Ο γιατρός τον ρωτά:
Πίνεις, καπνίζεις;
Όχι απαντά ο άντρας.
Γιατρός: Ξενυχτάς, παίζεις χαρτιά;
Αντρας: Όχι βέβαια, ποτέ δεν έκανα κάτι τέτοιο μέχρι τώρα.
Γιατρός: Οδηγείς επικίνδυνα, πας με άλλη γκόμενα κάθε βράδυ;
Αντρας: Όχι και ούτε πρόκειται.
Γιατρός: Και τότε γιατί στο διάολο θες να ζήσεις τόσο πολύ;;;


Ρωτάει ο Μανωλιός το Σίφη το φίλο του:
-Ώρε Σιφαλιό, άμα σου γ***σω τη γυναίκα ίντα θα 'μαστε; Κουμπάροι θα είμαστε.. Μπατζανάκηδες; Ίντα θα 'μαστε;
-Τί να σου πω ωρέ Μανωλιό; Μάλλον πάτσι θα 'μαστε !


από Το Τεφτέρι

ΜΠΟΣΤΑΝΙ  -  3:59 μ.μ  - 16/05/2009

Δημοσκόπηση της Public Issue για την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ευρωεκλογές
5,5 % μπροστά το ΠΑΣΟΚ
από το γρέκι
ΜΠΟΣΤΑΝΙ  -  3:06 μ.μ  - 16/05/2009

Στον αγώνα για τη μάσα όλοι ενωμένοι …



Δεινοί κυνηγοί όλοι τους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.
Ξεχύθηκαν ασυγκράτητοι στην επαρχία για κυνήγι.
Απειλούνται … ψηφοφόροι και αγριογούρουνα !!!
από το γρέκι
ΜΠΟΣΤΑΝΙ  -  3:02 μ.μ  - 16/05/2009

Τι άλλο έκανε ο Γιώργος στο Πεκίνο;

Σας παρουσιάζουμε αποκλειστικές φωτογραφίες από την ταχύρυθμη εκπαίδευση σε τεχνικές Kung-fu από τους μοναχούς Shaolin, που πραγματοποίησε ο Γιώργος στο Πεκίνο !!!


Επιστρέφοντας στην Ελλάδα έκανε μια επίδειξη στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Στη συνέχεια μαθαίνοντας για τις νέες δημοσκοπήσεις, έψαχνε τον Κώστα !!!

Κάντε κλικ στις εικόνες για μεγέθυνση
από το γρέκι
ΜΠΟΣΤΑΝΙ  -  2:56 μ.μ  - 16/05/2009

Αχ, καλέ μου Καραγκιόζη…

Γράφει η Μάρω Σιδέρη

 

Κάποτε, λίγο πριν τελειώσω το Λύκειο, η μορφή του Καραγκιόζη ενοχλούσε την αλαζονική ελληνικότητα μου, αυτή που ήθελε τους προγονούς μου να είναι ευθυτενείς, περήφανοι Κούροι, όμορφοι σαν τον Απόλλωνα και σοφοί  σαν τον Πλάτωνα. Δεν μπορούσα να δεχτώ ότι η Ελλάδα του Παρθενώνα μπορεί να είναι και Ελλάδα της παράγκας, ότι ο Αριστοτέλης θα δεχόταν ποτέ στη φυλή του εκείνο τον καμπούρη ρακένδυτο κομπιναδόρο, τον Έλληνα που σκαρφίζεται όλων των ειδών τις πονηράδες προκειμένου να αρπάξει  λίγα ψίχουλα από το τραπέζι του Βεζίρη και κάνει την επανάστασή του με θόρυβο ως προς τους ήχους, αθόρυβα ως προς τις τακτικές. Τότε, ως φρέσκια οδηγός που προσπαθούσε να κρύψει την απειρία της μέσα από τον ψευτοτσαμπουκά, ανερυθρίαστα χρησιμοποιούσα το όνομα εκείνου του αμόρφωτου ξυπόλητου κακομοίρη, για να βρίσω όποιον με ενοχλούσε στο δρόμο, διατηρώντας πάντα –όπως πίστευα- τις ύβρεις σε υψηλό επίπεδο: «Προχώρα σε Καραγκιόζη, αϊ σιχτιρ!».  .......

συνέχεια :  http://www.eptalofos.gr/OlaNew.asp?id=311

ΜΠΟΣΤΑΝΙ  -  2:49 μ.μ  - 16/05/2009