Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Πάει και ο Αλέκος

"'Οτι αρχίζει ωραία τελειώνει με πόνο.......
Πριν από ένα χρόνο 17%,, χαμόγελα και καλάμι. Και τώρα, ήττα, γκρίνιες και παραιτήσεις. Για να δούμε τώρα ο ΑLEXIS μόνος, τι ψάρια πιάνει..."

από kafeneio-gr
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:55 μ.μ. - 17/06/2009

Απερρίφθη η παραίτηση Αλαβάνου

Πολύ κακό για το τίποτε θα έλεγε κανείς, ακούγοντας τη δήλωση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ μετά από το πολύωρο θρίλερ κατά το οποίο ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας, κ. Αλέκος Αλαβάνος, εφέρετο να έχει υποβάλλει την παραίτησή του. Τελικά, και στα πλαίσια της γνήσιας παράδοσης της Αριστεράς, ο κ. Αλαβάνος υπέβαλε μεν την παραίτησή του πλην όμως η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ δεν την έκανε αποδεκτή. Το ζήτημα θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Γραμματείας που, όπως δείχνουν τα πράγματα, θα συνέλθει τη Δευτέρα που μας έρχεται. Το χρονικό διάστημα μέχρι την επόμενη συνεδρίαση είναι πολιτικά μεγάλο και ως εκ τούτου πολλά μπορεί να συμβούν.
συνέχεια στο kafeneio-gr.blogspot.com
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:50 μ.μ. - 17/06/2009

ΣΩΘΗΚΕ ΛΟΓΩ ΚΡΑΝΟΥΣ Ο Α. ΔΕΛΑΤΟΛΑΣ!


ΕΣΠΑΣΕ ΤΑ ΠΛΕΥΡΑΤΟΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1!
Σοβαρό ατύχημα με την μηχανή του είχε πριν από λίγο ο εκδότης της εφημερίδας Το Ποντίκι Αντώνης Δελατόλας, ο οποίος έπεσε...
και έσπασε τα πλευρά του πριν από τρειςώρες όταν πήγαινε καθ΄οδόν προς τον ΑΝΤ1. Ο γνωστός εκδότης νοσηλεύεται στο Ερ. Ντυνάν με φρικτούς πόνους αλλά εκτός κινδύνου καθώς σώθηκε επειδή φορούσε κράνος. Το πρωτοσέλιδο που ετοίμασε πάντως στο Ποντίκι που θα κυκλοφορήσει αύριο είναι εξαιρετικό. Με την σκωπτική ματιά του Πόντικα η εφημερίδα αποκαλύπτει εισήγηση του επικοινωνιακού του επιτελείου για το καλοκαίρι με υποτιθέμενα χειρόγραφα σχόλια του Καραμανλή! Ευχόμαστε καλή ανάρρωση στον Α. Δελατόλα.
κλικ για μεγενθυση
από pressmme
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:38 μ.μ. - 17/06/2009

Moυ αρεσει που καμαρωνουν κιολας!!!

κλικ για μεγενθυση
από ΑΣΗΜΩΝΗΣ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 10:13 μ.μ. - 17/06/2009

Ειμαστε …πληρεις!

κλικ για μεγενθυση
από ΑΣΗΜΩΝΗΣ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 10:07 μ.μ. - 17/06/2009

Τζαμπα ανησυχουσαμε! Βρηκε δουλεια ο Ρουσοπουλος!!!!!!!

κλικ για μεγενθυση
από ΑΣΗΜΩΝΗΣ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 10:02 μ.μ. - 17/06/2009

Η ανοιχτη επιστολη Ρουσοπουλου προς το υπολοιπο Αττικης…..

κλικ για μεγενθυση
από ΑΣΗΜΩΝΗΣ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:56 μ.μ. - 17/06/2009

Δηλώσεις Μιχάλη Χρυσοχοίδη προς τους Πολιτικούς Συντάκτες


ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:13 μ.μ. -17/06/2009

Δηλώσεις Γ. Παπακωνσταντίνου προς τους Πολιτικούς Συντάκτες...


ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:08 μ.μ. -17/06/2009

Διδυμότειχο :Τιμή στο Χρήστο Αηδονίδη για την προσφορά του


Περισσότεροι από δύο χιλιάδες κάτοικοι της επαρχίας Διδυμοτείχου τίμησαν με τη συμμετοχή τους τη μεγάλη συναυλία που διοργάνωσε η Νομαρχία Έβρου στο Διδυμότειχο, για τον καταξιωμένο καλλιτέχνη Χρόνη Αηδονίδη για την εξηντάχρονη προσφορά του στην έρευνα, τη διάσωση και τη διάδοση του θρακιώτικου τραγουδιού. «Ο Χρόνης Αηδονίδης, είναι ο πρεσβευτής του θρακιώτικου τραγουδιού και της ιστορίας της Θράκης σε ολόκληρο τον κόσμο και η ζωή του είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πολιτιστική παράδοση της περιοχής. Μελετά τη μουσική παράδοση της Θράκης για περισσότερα από εξήντα χρόνια, συγκεντρώνοντας έτσι ανεκτίμητο έργο για τη διάσωση και διάδοση του μουσικού πλούτου της ακριτικής Ελλάδας»τόνισε ο Νομάρχης Έβρου κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης βραβεύονταςτον κορυφαίο Θρακιώτη τραγουδιστή της παράδοσης, λίγο πριν την έναρξη της συναυλίας που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του Διδυμοτείχου και πρόσθεσε:

«Η Νομαρχία Έβρου ανακήρυξε το 2009 έτος Χρόνη Αηδονίδη και με τις φετινές εκδηλώσεις του Τρένου του Πολιτισμού γιορτάζουμε τα 80 χρόνια του. Τιμούμε τον άνθρωπο Χρόνη Αηδονίδη για το ήθος και την ποιότητα του και τον καλλιτέχνη που με τη μοναδική ερμηνεία του μας ταξιδεύει τόσα χρόνια στους δρόμους της μουσικής μας παράδοσης» Συγκινημένος ο κ. Χρόνης Αηδονίδης ευχαρίστησε τη Νομαρχία Έβρου και τον Νομάρχη κ. Νικόλαο Ζαμπουνίδη για τις τιμητικές εκδηλώσεις και εξέφρασε τη χαρά του για τη θερμή υποδοχή που του επεφύλαξαν οι κάτοικοι της επαρχίας του Διδυμοτείχου από την οποία και κατάγεται. Στη συναυλία τον Χρόνη Αηδονίδη συνόδευσαν οι τραγουδιστές του Νεκταρία Καρατζά, Χρήστος Κισσούδης, Γιώργος Γιαρένης και μαθητές του από το Εργαστήρι Παραδοσιακής Μουσικής του Δήμου Αλεξανδρούπολης που συνεχίζουν το έργο του στην θρακιώτικη μουσική παράδοση. Συμμετείχαν επίσης η χορωδία του Συλλόγου Μεταξάδων και οι χορευτικές ομάδες των Συλλόγων Διδυμοτείχου «Θεοδώρα Κατακουζηνή», «Ορφέας» και «Δίδυμα Τείχη».

από kavalanet

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:00 μ.μ. -17/06/2009

Τρισάγιο αύριο στο τόπο της δολοφονίας...

Οι συνδικαλιστές της Αστυνομίας με μήνυμα SMS που στέλνουν αυτή την ώρα καλούν τους συναδέλφους τους αύριο στις 12:30 το μεσημέρι, να πάνε στο σημείο που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των τρομοκρατών, ο Νεκτάριος Σάββας. Συγκεκριμένα στο μήνυμα αναφέρεται:
"Άλλος ένας συνάδελφος δολοφονήθηκε εν ώρα καθήκοντος. Επιτέλους ας... δοθεί ένα τέλος. Αύριο Πέμπτη 12:30 θα τελεσθεί Τρισάγιο στο σημείο που δολοφονήθηκε.
Οδός Δημητρακοπούλου και Πορφύρας στα Πατήσια"...

από nonews-news
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 8:47 μ.μ. -17/06/2009

Παραιτήθηκε ο Αλέκος Αλαβάνος.

Παραιτήθηκε ο Αλέκος Αλαβάνος από την θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από την θέση του βουλευτή. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται λίγο πριν τη διάσπαση, καθώς οι ανανεωτικοί δείχνουν αποφασισμένοι να αποχωρήσουν εάν συνεχιστεί το πρόβλημα με τον Αλέξη Τσίπρα.

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 8:39 μ.μ. -17/06/2009

Βόμβα στη λογίστρια του Ψωμιάδη


Έκρηξη σημειώθηκε στο αυτοκίνητο της λογίστριας (και) του Μάκη Ψωμιάδη Φιλιώς Αργυρίου στο πάρκινγκ όπου είχε σταθμευμένο το αυτοκίνητο της.

Άγνωστοι τοποθέτησαν βόμβα μικρής ισχύος στο αυτοκίνητο της οικονομολόγου, στη συμβολή των οδών Ηρακλείου και Κρήτης, στο Νέο Ηράκλειο Αττικής. Όταν η κ. Αργυρίου έβαλε το κλειδί στην μίζα σημειώθηκε η έκρηξη με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να μεταφερθεί στο Νοσοκομέιο Αγία Όλγα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη οικονομολόγος είναι η λογίστρια και του Μάκη Ψωμιάδη ενώ ήταν υπάλληλος της ΠΑΕ ΑΕΚ την περίοδο που ο Μάκης Ψωμιάδης ήταν πρόεδρος στην «Ένωση».
Απο την έκρηξη του αυτοκινήτου,έσπασαν τα τζάμια σούπερ μαρκετ, και κινδύνευσε μια γυναίκα με το παιδάκι της καθως έβγαινε απο την κεντρική είσοδο...
από eglimatikotita
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 8:06 μ.μ. -17/06/2009

Δηλώσεις Χ. Καστανίδη προς τους Πολιτικούς Συντάκτες


ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:38 μ.μ. -17/06/2009

ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΗΣ "ΣΕΧΤΑΣ" ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

Εάν δεν υπάρξουν εκπλήξεις ο γρίφος λύθηκε πριν από λίγο. Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. οι τρομοκράτες χτύπησαν με όπλο της "Σέχτα Επαναστατών". 9 από τις 24 σφαίρες προέρχονται από όπλο που έχει ξαναχρησιμοποιήσει η Οργάνωση.
Εν τω μεταξύ, τη θλίψη τους εκφράζουν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης για τη δολοφονία του αστυνομικού, επισημαίνοντας παράλληλα το πρόβλημα της ανασφάλειας και της πολιτικής της ΕΛ.ΑΣ. στην προσπάθεια πάταξης της τρομοκρατίας.
Από πλευράς ΠΑΣΟΚ ο Χάρης Καστανίδης εξέφρασε τη λύπη του για το χαμό του αστυνομικού και επισήμανε ιδιαίτερα το πρόβλημα ασφάλειας που αντιμετωπίζει η χώρα.
Εξάλλου ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Φλωρίδης δήλωσε στον Real Fm ότι κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της ΝΔ «υποχώρησε πάρα πολύ ο επαγγελματισμός της ΕΛ.ΑΣ., δηλαδή η ικανότητά της να ανταποκρίνεται στο βαρύ και στο χαμηλότερο έγκλημα».
Τη θλίψη και τον αποτροπιασμό του για την δολοφονία του αστυνομικού εξέφρασε ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας.
από pressmme
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 2:49 μ.μ. -17/06/2009

ακομη δεν παραιτηθήκατε ;

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 1:18 μ.μ. -17/06/2009

"Από τους 800 που εκπαίδευσε η Scotland Yard έμειναν οι 14"!...


Το 'πε πριν από λίγο στην εκπομπή του Χατζηνικολάου ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Φλωρίδης.

"Όταν ξαναφώναξαν την Scotland Yard να έρθει στην Ελλάδα και να τους βοηθήσει, οι Εγγλέζοι ρώτησαν κάτι απλό: Από τους 800 αξιωματικούς που εμείς είχαμε την πρώτη φορά, επί ΠΑΣΟΚ, εκπαιδεύσει, πόσοι είναι
σήμερα στις θέσεις που τότε είχαν τοποθετηθεί;"

Η απάντηση ήταν, είπε ο κύριος Φλωρίδης, 14.

Αυτό, αν είναι αλήθεια, εξηγεί πολλά για το σημερινό χάλι της ΕΛ.ΑΣ. στην έρευνα κατά της τρομοκρατίας...
από nonews-news
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 1:08 μ.μ. -17/06/2009

Δημοσιος κινδυνος

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:53 μ.μ. -17/06/2009

Για ολιγωρία της Νομαρχίας Καβάλας κάνει λόγο ο Πρόεδρος του Δ. Συλλόγου.


Απο τον Δημήτρη.Θ.Καστώρη

Σε ιδιαίτερα έντονο τόνο ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας τόνισε στους υπεύθυνους της κατασκευαστικής εταιρίας του υπουργείου Δικαιοσύνης, ότι «είμαστε αποφασισμένοι ότι εάν στην Καβάλα, επιτέλους δεν λειτουργήσει το δικαστικό μέγαρο, δεν θα γίνονται δίκες στην Καβάλα. Δεν θα γίνονται πουθενά. Τουλάχιστον στα δικαστήρια της Καβάλας δεν θα γίνονται δίκες. Αυτό έγινε κατανοητό στους ανθρώπους της ΘΕΜΙΔΑΣ Α.Ε και μας υποσχέθηκαν ότι μέχρι 16 Σεπτεμβρίου τα νέα δικαστήρια θα είναι έτοιμα».

Πάντως ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, υπογράμμισε με νόημα ότι πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει η Καβάλα να λαμβάνει ότι περισσεύει από τους υπόλοιπους Νομούς και μάλιστα σημείωσε με αφορμή το θέμα των δικαστηρίων ότι τα όρια της υπομονής της Καβάλα έχουν εξαντληθεί. Πέρα τώρα από το νέο δικαστικό μέγαρο, ο κ. Κεβρεκάκης παρατήρησε σε σχέση με το θέμα του οδικού κόμβου στην περιοχή «Δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη οι σχετικές εργασίες από την πλευρά της Νομαρχίας και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στο συγκεκριμένο σημείο του δρόμου έχουν χαθεί μέχρι στιγμή ουκ ολίγες ανθρώπινες ζωές!!! Αν λειτουργήσει το δικαστήριο η κίνηση θα αυξηθεί δραματικά με αποτέλεσμα η ύπαρξη κόμβου θα είναι απαραίτητη».

από kavalanet

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:47 μ.μ. -17/06/2009


τι ξεχασε να κανει μια απο τις δυο κοπελες;


ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:22 μ.μ. -17/06/2009

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ...

από ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:04 μ.μ. -17/06/2009

ΓΕΛOIOΓΡΑΦΙΕΣ.....

από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:36 π.μ. - 17/06/2009

Πόρτες από [ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ]

Κύριε Διευθυντά,

Απλά είναι τα πράγματα: Μένει ο Γιάννης, φεύγει ο Μανώλης.

Με τιμή Νεόκοπος

από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:29 π.μ. - 17/06/2009

Φορτώθηκε το κουκούλωμα

Του Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου

gpapachristos@dolnet.gr


ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΒΡΕΘΗΚΕ ο ένοχος που καθυστέρησε εκείνο το τηλεγράφημα από την Ουρουγουάη- καθυστέρησε τόσο που επέτρεψε σε έναν «δικό μας» άνθρωπο, τον κύριο Καραβέλα, να «διαφύγει» από την Ελλάδα. Ονομάζεται Κογεβίνας αυτός ο χριστιανός, είναι πρέσβης στο επάγγελ- μα και προφανώς είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης- επικεφα- λής σου λέει, της τρέχα γύρευε Α8 Διεύθυνσης Λατινικής Αμερικής του υπουργείου Εξωτερικώνκαι ως εκ τούτου πρόσωπο ιδανικό να φορτωθεί το κουκούλωμα που επιχείρησε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου στην υπόθεση.

Για να το πούμε πιο απλά, η έρευνα που διέταξε η Ντόρα, στη λογική τουΓιάννης ερευνά και Γιάννης βγάζει πόρισμα- απεφάνθη ότι από τους 22 συνολικά αποδέκτες του επίμαχου τηλεγραφήματος, που περιφερόταν με ταχύτητα χελώνας μεταξύ υπουργείου Εξωτερικών, Μεγάρου Μαξίμου, υπουργείου Δικαιοσύνης και που έλεγε «έχετε τον νου σας, αυτός ο Καραβέλας θα την κοπανήσει από τη χώρα», έφταιξε ο κύριος Κογεβίνας! Μάλιστα. Δεν ξέρω ποιος είχε την έμπνευση για την έκδοση αυτής της γελοιότητας που ονομάστηκε «πόρισμα ΕΔΕ», αλλά ας γνωρίζει, κι αυτός και όσοι βολεύτηκαν από αυτό, ότι αν υπήρχε έστω και ένας πολίτης που να είχε αμφιβολίες για το αν πράγματι ο Χρ. Καραβέλας αφέθηκε να διαφύγει (διότι προφανώς γνωρίζει πολλά), από χθες δεν υπάρχει ούτε αυτός. Τελικά αυτή η κυβέρνηση στο μόνο που τα καταφέρνει, είναι στο κουκούλωμα. Εκεί πράγματι παίρνει άριστα!..
από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:18 π.μ. - 17/06/2009

«Καίγεται» και η αξιοπιστία...

Το «φιάσκο» της πυροσβεστικής αναπαριστά με τον πιο γλαφυρό τρόπο την κρίση της κυβέρνησης και κατ επέκταση την αμφισβήτηση της αξιοπιστίας του πολιτικού λόγου της. Εξηγεί ακόμα και γιατί ένα μεγάλο μέρος των πολιτών «γυρνάει τις πλάτες» στην πολιτική απέχοντας.

Θυμάμαι, σαν τώρα, στις ειδήσεις της ΕΡΤ τον πρωθυπουργό παραμονές ευρωεκλογών να επισκέπτεται το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής και να λέει με ζέση:

«Το πυροσβεστικό σώμα είναι έτοιμο να επιτελέσει το καθήκον του και αυτό το καλοκαίρι. Τόσο από πλευράς δυναμικού όσο και από πλευράς μέσων υλικοτεχνικής υποδομής»!

Μόλις τ άκουσα γέλασα για τον τετριμμένο πολιτικό λόγο. Και σκέφτηκα γιατί τα λέει αυτά, «ρισκάροντας» τόσο πολύ αφού είναι σίγουρο ότι μόλις πιάσουν οι ζέστες και οι αέρηδες, όλα αυτά θα... χρησιμοποιηθούν εναντίον του. Ο άνθρωπος, προφανώς, κάθε άλλο παρά αφελής είναι.

Οπότε τι σημαίνει; Μήπως αυτή είναι η «πολιτική»; Αλλά αν είναι αυτή η «πολιτική», τότε καταλαβαίνουμε γιατί οι πολίτες -εν πάση περιπτώσει, ένα μέρος τους- το «βάζουν στα πόδια».

Δεν πέρασαν δεκαπέντε ημέρες και ο Υμηττός, η Γλυφάδα, η Βούλα κ.λπ. κάηκαν. Μάθαμε ότι μόνο 3 από τα 14 ελικόπτερα ήσαν έτοιμα και ότι ο κ. Μαρκογιαννάκης... αιφνιδιάστηκε, γιατί περίμενε βροχές!

Σύμφωνοι. Δεν λειτουργεί το κράτος και τα οικονομικά μας είναι χάλια. Μήπως έκανε κάτι η κυβέρνηση για να τα βελτιώσει; Τίποτα απολύτως. Από το 2004 έχουν χειροτερέψει όλα. Οι «δείκτες» μιλάνε από μόνοι τους.

Το βράδυ των ευρωεκλογών ο Καραμανλής είπε ότι θα «διορθώσει» τις «αδυναμίες» της κρατικής μηχανής. Αυτές που προεκλογικά μας έλεγε πως δεν υπάρχουν, καθώς όλα είχαν προετοιμαστεί στην εντέλεια.

Δεν ξέρω, αλλά όσα δεν έκανε τα τελευταία πέντε χρόνια -εν πλήρει ισχύι- θα τα κάνει τώρα στους επόμενους 5-6 μήνες εν πλήρει πολιτική αδυναμία; Βαρεθήκαμε με τα «παχιά λόγια», χωρίς αντίκρισμα.

Η αδυναμία διαχείρισης αλλά και η κακή ποιότητα διαχείρισης του κράτους και της οικονομίας είναι -όντως- πιο σημαντικά από τους «Βατοπεδινούς», τις... προτάσεις Μανώλη, τη στροφή προς τα δεξιά και άλλα τέτοια κουραφέξαλα με τα οποία είναι «μπλεγμένη» η κυβερνώσα παράταξη.

Μπορεί ο κύριος Μανώλης να ονειρεύεται ένα νέο κόμμα. Δικαίωμά του. Να «μαστιγώνει» τον Καραμανλή και ο τελευταίος βουλευτής της ΝΔ. Κανένα πρόβλημα. Αλλά κάποιος πρέπει να κυβερνήσει και τον τόπο... Γιατί μ αυτή την κυβέρνηση θα «καούμε» όλοι!

Παναγιώτη Δ. Παναγιώτου
panpan@pegasus.gr

από ΤΟ ΕΘΝΟΣ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:12 π.μ. - 17/06/2009

Ας ξεκαθαρίσουν τώρα...

Ακούω κάθε τόσο και κάποιον κυβερνητικό βουλευτή ή υπουργό να δηλώνει ότι θα πρέπει ν απομακρυνθούν «όσοι πλήγωσαν την παράταξη και πλέον αποτελούν βαρίδια» και το μόνο που σκέφτομαι κάθε φορά είναι ότι τελικά η πολιτική υποκρισία έχει καταντήσει να είναι το κύριο γνώρισμα του Κ. Καραμανλή και των βουλευτών του. Κι αυτό γιατί αν το πιστεύουν, δεν αρκεί να το λένε, κανένας δεν τους εμποδίζει να το κάνουν.

Ηδη σ' αυτά τα πέντε χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία έχουν καταγραφεί αρκετές περιπτώσεις υπουργών και υφυπουργών που θεωρείται ότι «πλήγωσαν την παράταξη» με τα καμώματά τους. Ωστόσο, για κανέναν απ αυτούς δεν έχει τεθεί θέμα αποπομπής του από την κοινοβουλευτική ομάδα και διαγραφής του από το κόμμα. Και η αιτία είναι γνωστή: θα κινδύνευε με ανατροπή η κυβέρνηση.

Κοντολογίς, εκείνο που οι «νεοδημοκράτες» θέλουν είναι και την πίτα γερή και τον σκύλο χορτάτο. Και τη διατήρηση της εξουσίας, και το παραμύθι ότι τους ενοχλούν τα βαρίδια. Αλλά αυτά τα δύο δεν παντρεύονται. Και η αλήθεια είναι ότι μόνο το πρώτο ισχύει: την εξουσία είναι που θέλουν. Αλλωστε, και το παραμύθι για τα βαρίδια προς χάρη της εξουσίας το πλασάρουν. Πιστεύουν ότι έτσι θα περιορίσουν τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης για τις αθλιότητες που έχουν διαπραχθεί επί διακυβέρνησής τους.

Αλλωστε, πολλά λένε και πολλούς ξορκίζουν, αλλά δεν ξέρω κανέναν από τη Νέα Δημοκρατία που να έχει αναγνωρίσει δημόσια ότι υπάρχει εμπλοκή συναδέλφων του σε ποινικά κολάσιμες πράξεις. Ή να το πούμε πιο ωμά, δεν ξέρω κανένα «νεοδημοκράτη» βουλευτή που να έχει τολμήσει να συμπορευτεί με τις κρίσεις της πλειονότητας των ψηφοφόρων του κόμματος για τα σκάνδαλα που έχουν διαπραχθεί και για τα πρόσωπα τα οποία έχουν εμπλακεί σ' αυτά.

Αρα, το παραμύθι για βαρίδια έχει παρατραβήξει. Αν το εννοούν, ας ξεκαθαρίσουν την παράταξή τους απ όσους την έχουν εκθέσει. Αλλά τώρα. Οχι αν και όταν τα ίδια τα βαρίδια το αποφασίσουν. Η αξιοπρέπεια μιας παράταξης δεν μπορεί να εξαρτάται από τις αποφάσεις όποιων την έχουν πληγώσει.

Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος
bartzinopoulos@hotmail.com

από ΤΟ ΕΘΝΟΣ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:04 π.μ. - 17/06/2009

ΕΘΝΟΣ Γ Ν Ω Μ Η : Πολιτική αδυναμία

ΜΠΟΡΕΙ να έχει διαψευστεί περί τις δέκα φορές από πέρυσι τον Σεπτέμβριο η προσδοκία των Νεοδημοκρατών ότι ο Κ. Καραμανλής θα αναλάβει πρωτοβουλίες που θα ανατρέψουν το κλίμα, αλλά είναι προφανές ότι έχουν επιλέξει ως ύστατο καταφύγιο αυτήν την ψευδαίσθηση. Σε αυτήν είχαν προσφύγει και την επομένη των ευρωεκλογών. Και φυσικά οι ελπίδες τους διαψεύστηκαν και πάλι.

ΗΤΑΝ, μάλιστα, δύο οι λόγοι αυτής της διάψευσης. Ο πρώτος ήταν η μάταιη προσδοκία ότι ο πρωθυπουργός θα προέβαινε σε πολιτικές πρωτοβουλίες που θα έδειχναν ότι έλαβε το μήνυμα των εκλογών. Ο δεύτερος ήταν η απόδειξη ότι ο Κ. Καραμανλής έχει χάσει σε τέτοιο βαθμό τον έλεγχο του κόμματός του, ώστε να καταντά τελικά πολιτικά όμηρος του Γ. Μανώλη ή του όποιου Μανώλη θα αποφάσιζε να εκμεταλλευτεί την πολιτική αδυναμία του αρχηγού του.

ΜΟΛΙΣ πριν από έναν μήνα ήταν που ο πρωθυπουργός προέβαινε στην παγκόσμια πρωτοτυπία να αποσύρει -και όχι μία, αλλά τρεις φορές- τους βουλευτές της πλειοψηφίας από τη Βουλή, επειδή ήξερε ότι δεν ήταν σε θέση να ελέγξει την ψήφο τους. Σήμερα η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει είναι ακόμη χειρότερη. Γιατί σήμερα οι απρόβλεπτοι βουλευτές είναι ακόμη περισσότεροι και άρα οι εγγενείς αδυναμίες της παράταξής του σοβαρότερες.

ΓΝΩΡΙΖΕΙ καλά, κατά συνέπεια, ότι με βάση τη σημερινή πολιτική πραγματικότητα και τις αναπόφευκτες δυσμενείς γι αυτόν και την κυβέρνησή του εξελίξεις δεν υπάρχουν περιθώρια επανάκτησης της παλιάς δυναμικής του και διεκδίκησης, με σοβαρές πιθανότητες, της επανεκλογής του στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές.

ΚΑΙ ΔΕΝ το γνωρίζει μόνο αυτός. Το γνωρίζουν εξίσου καλά και οι βουλευτές του, οι οποίοι δεν προσβλέπουν πια με αισιοδοξία στην ηγεσία του, γιατί διαπιστώνουν πλέον, με κάθε ευκαιρία, ότι αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που συνεπάγεται το αξίωμά του και ότι δεν είναι πια το «ισχυρό χαρτί», αλλά ο «αδύναμος κρίκος» της νεοδημοκρατικής διακυβέρνησης.

από ΤΟ ΕΘΝΟΣ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 10:58 π.μ. - 17/06/2009

Μήνυμα τρόμου

Φονικό χτύπημα στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία που έχασε άνδρα της εν υπηρεσία, καθώς εκτελέστηκε από αγνώστους χωρίς να μπορέσει να αντιδράσει.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ανεπίσημη πληροφόρηση ο άτυχος αστυνομικός φρουρούσε την πρώην σύζυγο του Αγγελέτου Κανά, εκ των κατηγορούμενων στην υπόθεση του ΕΛΑ. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη μάρτυρας είναι βασική, αν όχι η μοναδική ουσιαστική μάρτυρας στην υπόθεση, η οποία έχει εκδικαστεί σε πρώτο βαθμό και τώρα βρίσκεται στο εφετείο.
Το θύμα, 41 ετών, παντρεμένος και πατέρας ενός ανηλίκου παιδιού, είχε αναλάβει υπηρεσία στις 06.00 και βρισκόταν μέσα σε ένα Renault Clio στον πεζόδρομο στη συμβολή των οδών Πορφύρα και Δημητρακοπούλου στα Ανω Πατήσια.
Στις 06.15 ως 06.30, δύο ή τρεις τουλάχιστον ένοπλοι πλησίασαν το όχημα (πεζοί ή κατά άλλες πληροφορίες με δίκυκλο) και πριν ο αστυνομικός προλάβει να αντιδράσει τον γάζωσαν με σφαίρες, ακοτώνοντάς τον ακαριαία, καθώς δέχτηκε τουλάχιστον πολλούς πυροβολισμούς σχεδόν εξ επαφής από δύο ή τρία όπλα των εννέα χιλιοστών.
Στο σημείο της επίθεσης βρέθηκαν 22 κάλυκες, ενώ το θύμα δεν πρόλαβε ούτε να βγάλει το όπλο από τη ζώνη του.Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για τη συγκεκριμένη επίθεση.
Η περιοχή έχει αποκλειστεί και στο σημείο πραγματοποιεί έρευνα κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής, ενώ αυτοψία έκανε και ο ιατροδικαστής κ. Φ.Κουτσάφτης, που διαπίστωσε ότι τα πολλαπλά τραύματα ήταν όλα σχεδόν στην αριστερή πλευρά του σώματος του θύματος, που καθόταν στη θέση του οδηγού.
από ΤΟ ΕΘΝΟΣ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 10:49 π.μ. - 17/06/2009