Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Για το Βατοπέδιο...

Σκάει μεγάλη βόμβα για το Μαξίμου! 
.
Εγγραφο ντοκουμέντο ανατρέπει τα μέχρι σήμερα δεδομένα για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου και ανάβει νέες φωτιές στην κυβέρνηση. Θα γίνουν μεγάλα ...γλέντια καθώς αναμένεται να καταρρεύσει η θεωρία ότι ...δεν γνώριζε τίποτε το Μεγάρο Μαξίμου. Αντιθέτως επιβεβαιώνεται ότι και γνώριζε και είχε μεθοδεύσει όλη την ιστορία των ανταλλαγών...

Η Ολυμπιακή στη MIG.

Μέχρι και την ημέρα σας είχαμε πει, την Παρασκευή "θα τελειώσουν όλα και θα μπουν οι υπογραφές" . Όπερ και εγένετο. Το MEGA πριν από λίγο με έκτακτη είδηση ανακοίνωσε το κλείσιμο της συμφωνίας και την αγορά της Ολυμπιακής από τη MIG του Βγενόπουλου.

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΚΑΛΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ....


Ογκώδης φάκελος, ο οποίος αφορά ολοκαίνουργια βίλα, την οποία έφτιαξε ο υπουργός ΕυριπίδηςΣτυλιανίδης στην περιοχήΣταμάτας της Αττικής έφτασε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του pressmme, η βίλα, η οποία είναι στα μέτρα και τα σταθμά της βίλας Ρουσόπουλου στο Καπανδρίτι (!) έχει σοβαρές πολεοδομικές παραβάσεις και αναδεικνύει την νεοπλουτίστικη αντίληψη των κυβερνητικών στελεχών. Στη βίλα υπάρχει εσωτερική και εξωτερική πισίνα και περισσότερα από 10 δωμάτια συνολικά! Κρατήστε αυτή την ανάρτηση και θα μας θυμηθείτε σύντομα...


ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Σ’ αγαπώ πολύ...

Στίχοι: Θωμάς Μπακαλάκος
Μουσική: 
Θωμάς Μπακαλάκος
Πρώτη εκτέλεση: 
Χαρούλα Αλεξίου


Γεια και χαρά σας
Αγάπες μου, γεια χαρά σας
Ας ήταν όνειρο που είμαι μακριά σας
Η μοναξιά την καρδιά μου λιώνει
Τη ματώνει, τη ματώνει

Να δώσεις δυο φιλάκια στη μυριόκαλη
Κι αυτό το λουλουδάκι για σένα
Κι αύριο μην ξεχάσεις που ’ναι Κυριακή,
Να βάλεις τα καλά σου για μένα.
Σ’ αγαπώ πολύ, σ’ αγαπώ πολύ

Είχε μια γλύκα ο φετινός χειμώνας
Έβγαλε ανθάκια ακόμα κι ο στρατώνας
Χθες βγήκα και πήγα στο Βαγγέλη
Χαιρετίσματα σου στέλνει

Να δώσεις δυο φιλάκια στη μυριόκαλη
Κι αυτό το λουλουδάκι για σένα
Κι αύριο μην ξεχάσεις που ’ναι Κυριακή,
Να βάλεις τα καλά σου για μένα.
Σ’ αγαπώ πολύ, σ’ αγαπώ πολύ

Γράψε μου, θέλω να μάθω το πώς περνάτε
Και η Αννούλα μας αν με θυμάται
Γιατί η γαρδένια μου στο μπαλκόνι
Μαραζώνει, μαραζώνει

Να δώσεις δυο φιλάκια στη μυριόκαλη
Κι αυτό το λουλουδάκι για σένα
Κι αύριο μην ξεχάσεις που ’ναι Κυριακή,
Να βάλεις τα καλά σου για μένα.
Σ’ αγαπώ πολύ, σ’ αγαπώ πολύ

Αφιερωμένο στους αγωνιστές τη καθμερινότητας

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Όχι δεν πουλάμε


Στίχοι: Θωμάς Μπακαλάκος
Μουσική: 
Θωμάς Μπακαλάκος
Πρώτη εκτέλεση: 
Βασίλης Παπακωνσταντίνου


Πάει καλά φέτος η χρονιά,
πάει καλά,
προκόψαν όλα τα σπαρτά. (x2)

Θα ‘ρθουν πάλι τσούρμο οι μεσάζοντες 
θα κερδοσκοπήσουν οι μεσάζοντες 
και εμείς τα ίδια θα ‘μαστε άλλη μια φορά,
μας παίρνουν τη σοδειά φτηνά. 

Όχι δεν πουλάμε. (x4)

Τα παιδιά κάνουνε χαρά 
τα παιδιά,
βλέπουνε μπόλικη σοδειά. (x2)

Θα ‘ρθουν πάλι τσούρμο οι μεσάζοντες 
θα κερδοσκοπήσουν οι μεσάζοντες 
και εμείς τα ίδια θα ‘μαστε άλλη μια φορά,
μας παίρνουν τη σοδειά φτηνά.

Όχι δεν πουλάμε. (x4)


Για την επέτειο

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Κιλελέρ: 6 Μαρτίου 1910

Εφημερίδα, ΤΑ    ΝΕΑ, 9-2- 1985

 

 Αθήνα,1881. Το άγγελμα της ενσωμάτωσης της Θεσσαλίας στα ελλαδικά κρατικά όρια είναι πια γεγονός. Οι κολίγοι της Θεσσαλίας μέσα από την αλλαγή του 1881, αναζητούν διέξοδο από το φεουδαρχικό τρόπο διακυβέρνησής τους που κυριαρχούσε στα οθωμανικά χρόνια. .  Η περίοδος της Ανεξαρτησίας σηματοδοτείται καίρια από το μέγα πρόβλημα της διανομής της γης στην πολυάριθμη αγροτική τάξη. Οι προσπάθειες που έγιναν προς το σκοπό αυτό ήταν ασύνδετες και έφεραν έντονη τη σφραγίδα της έλλειψης μιας ολοκληρωμένης πρότασης υπέρβασης του ζητήματος. Η απουσία ενός κινήματος, που θα δικαίωνε τον παλμό του λαού, δεν ήταν μια απλά ασύνετη απουσία. Το ηγετικό στρώμα της χώρας συστηματικά τορπίλιζε με όλα τα διαθέσιμα μέσα, κάθε κίνηση οργάνωσης του αγροτικού κόσμου. Ανεξάρτητα, πάντως από τις συγκυρίες που πλαισίωναν την κίνηση του 1881, η συνένωση της Θεσσαλίας, ήταν ένα μέγα βήμα προς τα μπρος. Το παράδειγμα του Μαρίνου Αντύπα, είναι πάντοτε διδακτικό... Ο Κεφαλλονίτης αγωνιστής, έχει πρόσβαση  στις καρδιές των κολίγων. Αν τα πιο πάνω δίνουν ένα πλαίσιο ιστορικής αναφοράς στα δεδομένα του Θεσσαλικού κάμπου, σίγουρα οι αρχές του 20ου αιώνα προσθέτουν καινούργια:

α) Οι μεταρρυθμίσεις του Χαρίλαου Τρικούπη δεν έχουν χάσει την ιστορική τους μνήμη και αξία.

β) Η πολιτική αστάθεια της πρώτης δεκαετίας του αιώνα αυτού, στην οποία συνέβαλε και η εκρηκτικότητα του Κρητικού ζητήματος.

γ) Η συνεχιζόμενη επιβολή του Δ.Ο.Ε. (Διεθνής Οικονομικό Έλεγχος) ως το αποτέλεσμα του πολέμου του 1897 και ο ακόλουθος ασφυκτικός έλεγχος της οικονομίας της χώρας από τις «εγγυήτριες» Μεγάλες Δυνάμεις.

δ) Η πρώτη ανάπτυξη και διάδοση προοδευτικών και ριζοσπαστικών ιδεών  με ορατή κοινοβουλευτική έκφραση την Ομάδα των «Κοινωνιολόγων» με επικεφαλής τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου.

ε) Το κίνημα στο Γουδί (15 Αυγούστου 1909) έδωσε μια ώθηση στο ανοργάνωτο αίτημα για «απαλλοτρίωση» και δημιούργησε πιο ευνοϊκές συγκυρίες για διεκδικητικές στιγμές του αγροτικού κόσμου.

 

            Να γιατί το ξημέρωμα στις 6 Μαρτίου 1910 στη Λάρισα ήταν αλλιώτικο: οι αγρότες σταματούν πια να εκλιπαρούν τα αφεντικά στον κάμπο της Θεσσαλίας. Με κεντρικά συνθήματα «θέλουμε απαλλοτρίωση», «κάτω οι τσιφλικάδες», «θέλουμε τη Λευτεριά μας» διαδηλώνουν τη θέλησή τους να πάψουν πια να είναι οι παρίες της ελληνικής κοινωνίας, διεκδικώντας μια θέση στον ελληνικό ήλιο. Ένα ξεχείλισμα του πικρού αγροτικού ποτηριού γεμίζει τους δρόμους προς τη Λάρισα. Η απάντηση της κυβέρνησης ήταν άμεση. Η  ένοπλη δράση χωροφυλάκων και στρατιωτών σήμαινε ένα σαφές μήνυμα προς τις οργανωμένες διεκδικήσεις των αγροτών. Η ισορροπία που επέβαλε η αριστοκρατία της γης δεν χωρούσε ανακατατάξεις. Στη Θεσσαλία 584 τσιφλίκια  ελέγχουν τις παραδόσεις μιας αναχρονιστικής δομής. Εξάλλου, στο συνολικό ελλαδικό χώρο για μια σειρά δεκαετιών περίπου το 1/6 του καλλιεργήσιμου εδάφους είναι στη διάθεση των μικρογεωργών. Το υπόλοιπο, αν δεν κατέχεται από γαιοκτήμονες, «ευλογείται» από εκκλησιαστικούς κύκλους... Η προσπάθεια των στρατιωτικών δυνάμεων να επιβάλουν την τάξη των τσιφλικάδων στον κάμπο των μαρτυρίων, πέρασε μέσα από νεκρούς και τραυματίες. Η πρώτη μεγάλη διεκδικητική συγκέντρωση των κολίγων έπρεπε με κάθε τρόπο να μην επαναληφθεί. Οι νεκροί στο χωριό Κιλελέρ οργώνουν τις μνήμες των ελλήνων για πολλές δεκαετίες.

 

Να τι απαιτούσε η μεγάλη παναγροτική συγκέντρωση της Λάρισας:

 

«1. Την άμεσον επιψήφισιν του νομοσχεδίου περί απαλλοτριώσεως των τσιφλικάδων και διανομήν των Ζαππείων κτημάτων.

2. Την γενναιοτέραν προικοδότησιν του γεωργικού ταμείου δια της διαθέσεως  του όλου φόρου των αροτριώντων κτηνών και παντός ότι νομίζει η κυβέρνησις καλύτερον.

3. Εκφράζει την βαθιάν λύπην και οδύνην του δια την εκ μέρος των Αρχών της Πολιτείας άδικον επίθεσιν κατά του φιλήσυχου και νομοταγούς λαού, τα θύματα υπήρξαν άοπλοι και λευκοί σκλάβοι της Θεσσαλίας».



ΜΠΟΣΤΑΝΙ

 

πατήστε ... και βοήθειά μας...


Πατήστε κλικ και διαβάστε...
από pressmme
ΜΠΟΣΤΑΝΙ
από presmme
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Σ Ο Κ . . . .









ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:

ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΘΗΝΑΙ. ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ ΠΑΝΤΟΥ. ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΤΕ. Η ΧΩΡΑ ΟΜΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ.

Από τη σημερινή ομιλία του Προέδρου του Κινήματος στη Βουλή στη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του για την πιστωτική ασφυξία στην αγορά και το έλλειμμα πολιτικής που εμφανίζει η κυβέρνηση

«Σας ρώτησα για τις τράπεζες, την ασφυξία στην αγορά, την ανεργία που αυξάνεται, την ακρίβεια που δεν υποχωρεί. Δεν απαντήσατε. Όπως πάντα, υπεκφεύγετε»

  • «Στηρίζετε τους τραπεζίτες, αλλά σας ρώτησα γιατί δεν ασκείτε πολιτική δεσμευτική για τις Τράπεζες, το ΤΕΜΠΜΕ, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή και σταθερή ροή χρήματος προς τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά. Δεν απαντήσατε.»

«Η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για τη σωτηρία της χώρας, παρά μόνο για τη δική σας σωτηρία και των συμφερόντων που υπηρετεί»

  • «Δεν απαντήσατε σήμερα κ. Καραμανλή, όπως δεν έχετε απαντήσει στις ανάγκες της χώρας μας τα τελευταία 5 χρόνια. Και χτες αντί να ακούσουμε απαντήσεις, διαπιστώσαμε για άλλη μια φορά, ότι μπροστά στην κρίση έχουμε μια Κυβέρνηση χωρίς σχέδιο».

«Μεταφορά ευθυνών στον 6ο χρόνο της διακυβέρνησής σας, παιχνίδια επικοινωνιακά και συναντήσεις για το θεαθήναι μπροστά στην κρίση που έχουμε, δεν το επιτρέπουν οι καιροί».

«Τι μας ζητήσατε χτες;

  • Να κινηθούμε μέσα στους κανόνες της Ευρωπαϊκής ΈνωσηςΜα εσείς, ο ίδιος, δεν μας διασύρατε βάζοντας δυο φορές τη χώρα μας σε επιτήρηση;
  • Να αντιμετωπίσουμε είπατε το χρέος. Μα εσείς, δεν το αυξήσατε 16 δις ευρώ κάθε χρόνο που είστε Κυβέρνηση; Πού τα πήγατε τα λεφτά αυτά;
  • Να μειώσουμε το έλλειμμα και να περιορίσουμε είπατε τις δαπάνες στο δημόσιο. Μας κοροϊδεύετε; Δικοί σας δεν ήταν οι προϋπολογισμοί των τελευταίων 5 ετών; Δικός σας δεν ήταν ο προϋπολογισμός του 2008 του οποίου το έλλειμμα ξέφυγε πάνω από 5 δις περισσότερο από ό,τι είχατε εσείς προγραμματίσει;
  • Εσείς δεν ήσασταν που μιλούσατε για σπατάλη στο δημόσιο το 2004; Τι κάνατε τόσα χρόνια;Στηρίξατε τα μεγάλα εισοδήματα, σπαταλήσατε χρήματα ρουσφετολογικά και κάνατε τη διαφθορά, κανόνα».

«Αποτύχατε παταγωδώς, παντού. Δεν αλλάζετε. Η χώρα χρειάζεται αλλαγή πορείας. Μία νέα αρχή με μία νέα κυβέρνηση που θα πάει με σχέδιο τη χώρα μπροστά ».

  • «Δεν αλλάζει η πολιτική σας. Το διαπιστώσαμε χτες, το διαπιστώνει καθημερινά ο ελληνικός λαός. Η Κυβέρνησή σας έχει αποτύχει, παταγωδώς. Απλώς προσπαθείτε να συγκαλύψετε τις δικές σας αποτυχίες, πίσω από το πέπλο της διεθνούς κρίσης».
  • «Και η χώρα χρειάζεται αλλαγή πορείας. Μπορεί να χρεοκόπησε η Νέα Δημοκρατία, δεν θα σας αφήσουμε να χρεοκοπήσετε και την Ελλάδα. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε μια νέα αρχή, μια νέα Κυβέρνηση που θα προκύψει από εκλογές. Μια Κυβέρνηση, του ΠΑ.ΣΟ.Κ., που θα πάει με αισιοδοξία και σχέδιο τη χώρα μπροστά».
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ


«Η κρίση αποτελεί ευκαιρία να ανατρέψουμε ένα αναπτυξιακό μοντέλο που πνέει τα λοίσθια. Είναι ευκαιρία να πούμε σε όσους πνίγουν τις δυνατότητες της χώρας, σε όσους περιορίζουν το δικαίωμα για μια ζωή ποιότητας και αξιοπρέπειας για όλους: Κάντε τόπο να περάσει η Ελλάδα»

Τι σημαίνει «Πράσινη Ανάπτυξη»

«Πράσινη Ανάπτυξη σημαίνει επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας σε τομείς που είναι το μέλλον της χώρας μας. Από τις κατασκευές μέχρι τις μεταφορές, τον ποιοτικό τουρισμό, τα γεωργικά μας προϊόντα, την καθαρή ενέργεια, τις νέες τεχνολογίες, τον πολιτισμό μας. Η πράσινη ανάπτυξη είναι το μέλλον. Διότι είναι η μόνη αναπτυξιακή επιλογή που έχει η χώρα μας, εάν θέλει να είναι ανταγωνιστική από τη μια μεριά, και βιώσιμη από την άλλη, σ’ ένα εξαιρετικά δύσκολο αλλά γεμάτο με προκλήσεις διεθνές περιβάλλον».

Γιατί επιλέγουμε «Πράσινη Ανάπτυξη»

1. «Πρώτον, γιατί έτσι επιβάλλει η διεθνής οικονομική και περιβαλλοντική κρίση. Από το πόσο γρήγορα θα κινηθούμε, εξαρτάται και η θέση μας στο νέο παγκόσμιο και οικονομικό περιβάλλον. Ή θα παραμείνουμε στο δρόμο της αδράνειας, ή αλλάζουμε πορεία και ξεκινούμε σήμερα την στροφή στην πράσινη ανάπτυξη. Ή θα γίνουμε πρωτοπόροι ή θα ακολουθήσουμε συρόμενοι, τελευταίοι το δρόμο που ακολουθούν ήδη άλλες χώρες».

2. «Ο δεύτερος λόγος για να αλλάξουμε πορεία, είναι η στρεβλή οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας που δεν είναι βιώσιμη. Η οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας στηρίχθηκε στην τσιμεντοποίηση των αστικών περιοχών, στην άναρχη δόμηση σε όλη την επικράτεια, στην εύκολη κερδοσκοπία της γης, στον τουρισμό, στον ήλιο και στη θάλασσα. Η αγροτική μας ανάπτυξη στηρίχθηκε σε μια επιδοματική πολιτική, στην παλιά Κοινή Αγροτική Πολιτική, στην μαζική παραγωγή προϊόντων, όχι πάντα ποιοτικών, στην κατάχρηση του νερού και των φυτοφαρμάκων. Αυτές οι πολιτικές δεν είναι βιώσιμες».

3. «Τρίτον, γιατί ιστορικά, όποτε οι κυβερνήσεις έχουν επιχειρήσει να βγουν από κρίσεις με περιστολή, δηλαδή με μέτρα τα οποία μειώνουν την οικονομική δραστηριότητα, έχουν αποτύχει. Έχουν καταφέρει να βγουν από την κρίση, μόνο όταν έχουν ξεκάθαρους στόχους και αναπτυξιακό στίγμα. Για εμάς, η πράσινη ανάπτυξη είναι το αναπτυξιακό στίγμα».

Οι τρεις προϋποθέσεις της Πράσινης Ανάπτυξης

1. «Σοβαρή επένδυση στον Έλληνα πολίτη και στο μέλλον του. Αναπροσανατολίζουμε και στηρίζουμε αποφασιστικά την παιδεία, την δια βίου εκπαίδευση, την επανακατάρτιση σε νέα επαγγέλματα και βεβαίως την έρευνα στην πιο καθαρή ενέργεια και τις καθαρές τεχνολογίες».

2. «Απαιτείται επένδυση στις νέες υποδομές του 21ου αιώνα, σε κτίρια με μικρή ή ακόμα και μηδενική κατανάλωση ενέργειας. Σε ευρυζωνικά δίκτυα οπτικών ινών, που θα φτάνουν σε κάθε σπίτι, σε κάθε χώρο μάθησης και δουλειάς».

3. «Ένα μεγάλο πρόγραμμα «πράσινων δημόσιων επενδύσεων», που θα πυροδοτήσει την ανάπτυξη. Έτσι θα αντιμετωπίσουμε την κρίση και την ασφυξία στην αγορά. Μαζί με τον τεχνικό κόσμο, θα προχωρήσουμε στην εφαρμογή της πράσινης γνώσης, στα έργα του αύριο και στο «πρασίνισμα» των έργων του χθες».

Οι τρεις μεγάλες προτεραιότητες της Πράσινης Ανάπτυξης

1. «Προτεραιότητα πρώτη: Κλίμα και ενέργεια. Η μετάβαση σε μια οικονομία, που μειώνει τις εκπομπές άνθρακα μέχρι το 2020 και τελικά μπορεί να απεξαρτηθεί από τα ορυκτά καύσιμα, με ορίζοντα το 2050. Εμείς λέμε ανανεώσιμες πηγές παντού. Μόνη εξαίρεση οι θεσμοθετημένες περιοχές υψηλής προστασίας».

2. «Δεύτερη προτεραιότητα: Η ριζική αναδιάρθρωση σε όλους τους παραγωγικούς τομείς της οικονομίας. Στη γεωργία, στην αλιεία, στον τουρισμό, στον πολιτισμό, στη μεταποίηση. Πρέπει να αφήσουμε οριστικά πίσω μας την εποχή της μαζικής παραγωγής, με τη χαμηλή ποιότητα και το φτηνό κόστος, για να περάσουμε στην εποχή της ποιότητας. Αυτό συνεπάγεται και τη δημιουργία πολλών και ποιοτικών θέσεων εργασίας, καθώς και θετικά πολλαπλασιαστικά φαινόμενα σε όλο το φάσμα της ελληνικής οικονομίας».

3. «Προτεραιότητα τρίτη: Οικονομία, νοικοκύρεμα στους φυσικούς μας πόρους και πράσινες υποδομές. Ανάπτυξη τεχνολογιών, προσαρμοσμένων στις τοπικές συνθήκες, για τη διαχείριση των υδάτων και των απορριμμάτων. Ειδικό επιχειρησιακό πρόγραμμα, ώστε η προστασία των περιοχών NATURA να γίνει αντικείμενο όλου του τοπικού πληθυσμού, με την ενεργό συμμετοχή των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Πανεπιστημίων και ΤΕΙ και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων».

ΠΑΣΟΚ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Ούστ...

Δεν πήγαν ούτε ν' ακούσουν για τις μεταμοσχεύσεις...

.
Από τον Γιάννη Παπαζήση
.
Η προσπάθεια του κ. Αβραμόπουλου να φτιάξει κομματικό στρατό στα πλαίσια της μάχης για τη διαδοχή Καραμανλή, όπως κάνουν και οι άλλοι δελφίνοι, δεν του αφήνει ...χρόνο να επιτελέσει ούτε στοιχειδώς τις υποχρεώσεις του ως υπουργός Υγείας. Στην αρμόδιο Επιτροπή της Βουλής έγινε συζήτηση για το μείζον ιατρικό θέμα των μεταμοσχεύσεων με αναλυτική και χρήσιμη ενημέρωση από τον Καθηγητή Αλκιβιάδη Κωστάκη. Κι όμως η κυβέρνηση ήταν απούσα. Ο κ. Αβραμόπουλος δεν ...καταδέχτηκε να παραστεί. Δεν έστειλε όμως ούτε έναν από τους υφυπουργούς του. Ούτε καν τον νέο υφυπουργό Μ. Σαλμά ο οποίος ως πανεπιστημιακός όφειλε και δεοντολογικά να πάει να ακούσει τον Καθηγητή Χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής.
Αυτός είναι ο κ. Αβραμόπουλος και το σημερινό υπουργείο Υγείας... 
από press.gr
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ . . .




Η Μελίνα Μερκούρη γεννήθηκε στην Αθήνα , στις 18 Οκτωβρίου 1920 .

Ελληνίδα ηθοποιός και πολιτικός καταγόταν από σπουδαία οικογένεια πολιτικών. Μεγάλη ηθοποιός βραβευμένη με διεθνή βραβεία και παγκόσμιας ακτινοβολίας προσωπικότητα διετέλεσε υπουργός Πολιτισμού όλων των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ (και όπως τόνισε και ο Ανδρέας Παπανδρέου "άντεξε" και στους 16 ανασχηματισμούς κυβέρνησης που έκανε), από το 1981-1989 και 1993-1994.


Πέθανε στις 6 Μαρτίου 1994 στην Νέα Υόρκη μετά από πολύχρονη μάχη ενάντια του καρκίνου .

Ξανθός ιεροκήρυκας της ηθικής !!!..


Καλημέρα αγαπημένε μας Μάκη Τριανταφυλλόπουλε. Ελπίζουμε, στην χθεσινή σου εκπομπή η προβολή της Νάταλι Θάνου ως ιεροκήρυκα της ηθικής(!) να μην είχε καμία σχέση με το ότι διετέλεσε σύντροφος του Νίκου Καραχάλιου; Το ρωτάμε γιατί τώρα τελευταία παραέχεις μια ιδιαίτερη συμπάθεια στο... γαλάζιο χρώμα!
από pressmme
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Από ώρα σε ώρα ανακοινώνεται η συμφωνία κυβέρνησης - MIG για την εξαγορά της Ολυμπιακής.


Τα τελευταία τηλεφωνήματα πριν τις ανακοινώσεις γίνονται αυτή την στιγμή στο Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του pressmme, πριν από λίγο συνομίλησαν ο Κώστας Καραμανλής με τον Ανδρέα Βγενόπουλο. Παρόμοιο τηλεφώνημα έγινε μεταξύ του γνωστού τραπεζίτη και του υπουργού Οικονομίας Γιάννη Παπαθανασίου. Από ώρα σε ώρα ανακοινώνεται η συμφωνία κυβέρνησης - MIG για την εξαγορά της Ολυμπιακής. Επί του θέματος θα γίνουν ανακοινώσεις από τον Ε. Αντώναρο και τον Ε. Στυλιανίδη.
από pressmme
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Τα πρωτοσέλιδα...

Ολα τα Πρωτοσέλιδα Απογευματινών, Πρωϊνών, Οικονομικών, Αθλητικών και Ξένος Τύπος

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Εξω πάμε καλά ...


19ος ο Παναθηναϊκός στην παγκόσμια κατάταξη σύμφωνα με την παγκόσμια στατιστική υπηρεσία ποδοσφαίρου, αφήνει πίσω του ομάδες σαν τη REAL MADRID λόγω βέβαια της τελευταίας κακής της πορείας. Οπωσδήποτε αυτό δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο όπου ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει να χάσει ακόμα και τη 2η θέση από την οποία στο μέλλον θα αλώνιζε και πάλι τα ευρωπαϊκά αλώνια... Άλλωστε βλέπουμε όλοι οι φίλαθλοι την οργανωμένη προσπάθεια που γίνεται να βγάλουν τον ΠΑΟΚ 2ο για να ξελασπώσει από το οικονομικό αδιέξοδο που έχει περιέλθει. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι έχουμε και Υφυπουργό Βορειοελλαδίτη! Γι' αυτό και τελευταία βλέπω τον Τεν Κάτε φανερά απογοητευμένο με τον τρόπο διεξαγωγής του ελληνικού πρωταθλήματος και μη σας φανεί περίεργο αν κάποια μέρα βγάλει εισιτήριο one way κατά Αγγλία μεριά. Όχι ότι θα κάνει άσχημα ο άνθρωπος! Ε.Α.

Aμα σε θέλει η τύχη !!!...

Μπαίνει ένας τύπος φουριόζος στο σπίτι του...
-Γυναίκα κερδίσαμε 10 εκατομμύρια ευρώ στο λαχείο!!!
Τ' ακούει η γυναίκα του, παθαίνει καρδιακή προσβολή και τέζα.....
Τη βλέπει ο τύπος και λεει:
-Aμα σε θέλει η πουτάνα η τύχη!!!....
απο Σάνος
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ο κ. Τίποτα. Απολύτως τίποτα! ...


Προβλέψιμος, κλασικός (απόψε και εικονογραφημένος), δεν είπε απολύτως τίποτα. "Η κατάσταση χειροτερεύει από μέρα σε μέρα" (ευτυχώς που μας το είπε ο Πρωθυπουργός μας). Απέδωσε όπως κάνει πάντα για μικροπολιτικές σκοπιμότητες, τις δυσκολίες της κυβέρνησής του στο χρέος, που κληρονόμησε και περιέγραψε τους τρεις...

άξονες, που θα κινηθεί για να αντιμετωπίσει την κρίση:
1. Ανάπτυξη
2. Δημοσιονομική σταθερότητα
3. Στήριξη των ασθενεστέρων τάξεων.
Αυτό ήταν το διάγγελμα! .... Πλάκα δεν έχει; ...
Α, ξεχάσαμε. Μας ανέπτυξε και εν ολίγοις το σχέδιο συνεννόησης, που πρότεινε στους πολιτικούς αρχηγούς. Σχέδιο, που περιελάμβανε τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ. Είμαστε μέλη της Ευρωζώνης, πρέπει να χαμηλώσουμε τους τόνους, να συνεννοηθούμε μεταξύ μας κλπ, κλπ... Δηλαδή αν δεν ήταν πράγματι σοβαρά τα πράγματα, θα 'πρεπε να σκάσουμε από τα γέλια