Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Τον πήραν χαμπάρι τον Μαυρογιαλούρο τον κ Κλάψα (Λοβέρδο) τα ΜΜΕ κι αρχίσαν οι αποκαλύψεις....

Τον πήραν χαμπάρι τα ΜΜΕ τον Λοβέρδο. Η περίοδος που κανείς δεν άγγιζε τον ατσαλάκωτο της κυβέρνησης Παπανδρέου πέρασε ανεπιστρεπτί. Οι διορισμοί κολλητών σε καθημερινή διάταξη. Ο μόνος υπουργός που έχει αποσπάσει ή διορίσει 43 πρόσωπα...
στο πολιτικό γραφείο του! Και όλα αυτά μέσα σε 3 μήνες, από την επομένη του ανασχηματισμού, δηλαδή. Το φωτορεπορτάζ από τις "Αποκαλύψεις" που κυκλοφορούν εκτάκτως αύριο..

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 09:00 μ.μ.- 30/12/2010------Ger

Χθές -προχθές τα λέγαμε ....ήρθε και η επιβεβαίωση κύριοι

Αυτή είναι σήμερα η εικόνα που έχουν οι πολίτες για τα κόμματα. Πρόκειται για την πρόθεση ψήφου δημοσκόπησης που δημοσιεύει αύριο το...
Βήμα της Κυριακής. Πραγματική ξεφτίλα...
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 08:55 μ.μ.- 30/12/2010------Ger

Πως τα φέρνουν οι καιροί…. Να μην μπορείς να περπατήσεις, όταν θες να κυβερνήσεις χωρίς να σε ενδιαφέρει ο λαός.


Θα ξεκινήσω παίρνοντας αφορμή από την περιγραφή γνωστού μου προσώπου που χρονιάρες μέρες κατέβαινε προς Καρέα για δουλειές και διασχίζοντας την Μεσογείων στο ύψος του μετονομασθέντος λόγω νέας διακυβέρνησης «Υπουργείου προστασίας του πολίτη» αστυνομικός τον σταμάτησε μαζί με άλλα αυτοκίνητα που κινούντο προς Καρέα. Διαπίστωσε δε ότι αυτό έγινε γιατί από την αντίθετη πλευρά εμφανίστηκε μια κουστωδία αυτοκινήτων με δυο μοτοσικλετιστές στο τέλος . Και κάθεται και μετράει ….. Δύο προπορευόμενα συμβατικά αυτοκίνητα με τέσσερα άτομα το καθένα. Από πίσω μια λιμουζίνα με οδηγό και τον πρωταγωνιστή υπουργό, ακολουθούσε τρίτο συμβατικό με τέσσερα άτομα και σε μικρή απόσταση δυο μηχανές με την φωτεινή τους δέσμη αναμμένη. Δέκα πέντε άνδρες παρακαλώ για την μετακίνηση του υπουργού στο υπουργείο του. Να αναφέρω εδώ το σχολιασμό του γνωστού μου ότι ο συγκεκριμένος υπουργός κάποτε αγωνιζόταν να μας πείσει για το : Το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση ο λαός στην εξουσία. Και ο συγκεκριμένος τώρα έκλεινε μια λεωφόρο ολόκληρη γράφοντας προφανώς στα παλαιά του υποδήματα την υποτιθέμενη λαϊκή εξουσία και με υπεροπτικό ύφος από μέσα να κοιτάζει εμάς, τους απ έξω τον λαουτζίκο…..
Οι συνειρμοί ήρθαν αυτόματα στο νου μου.
Κατ πρώτο η σκηνή μου θύμισε…… Τοντόρ Ζίφκωφ, Τσαουσέσκου και Μπρέζνιεφ, όταν στην κυριαρχία της Σοβιετικής Ένωσης, πήγαιναν αποστολές, στην Βουλγαρία, Ρουμανία, Μόσχα….. Και κατά δεύτερο, σε…. χώρες της Λατινικής Αμερικής με δικτατορικό καθεστώς. Όπου και εκεί νέκρωναν οι δρόμοι, για να περάσουν οι…¨ηγέτες¨.
Επίσης σαν φλας πέρασε από τα μάτια μου η σκηνή του 6ου Πανσπουδαστικού συνεδρίου (αν θυμάμαι καλά) όπου όρθιοι οι αναρχικοί με ανοιχτές ομπρέλες φώναζαν το γνωστό σύνθημα ρυθμικά Παπούτσα….παπ…κλπ (μπιπ).
Ο συγκεκριμένος υπουργός ήταν τότε πρόεδρος της ΕΦΕΕ…μετέπειτα ευρωβουλευτής-βουλευτής …κλπ. Πάντοτε σε όλες τις πορείες και στους αγώνες του λαού μαζί, όπως και πολλοί άλλοι «σύντροφοι».
Τις προάλλες όλοι (μα όλοι μηδενός εξαιρουμένου οι βολευτές) απουσιάζατε από την πορεία (συλλαλητήριο) του λαού για το επαίσχυντο πολυνομοσχέδιο. Κι έκτοτε ούτε για χρόνια πολλά τολμάτε να πάτε να πείτε στο λαό….
Κι αναρωτιέμαι:
Που φθάσατε «σύντροφοι», σοσιαλιστές μου;(Ο θεός να σας κάνει….)
Πνευματικά και ιδεολογικά τέκνα ( τρομάρα σας ) του Ούλωφ Πάλμε.
Να θέλετε δεκαπέντε (!) αστυνομικούς, ο καθένας σας, για να κινηθείτε….Φοβάστε και την σκιά σας.
Υπάρχει μεγαλύτερη τιμωρία άραγε για έναν που έχει στοιχειώδη σοσιαλιστική, αλλά και ανθρώπινη συνείδηση;.
Όμως ποιος την έχασε για να τη βρείτε εσείς, και μερικοί της εσωτερικής τρόικας που λέει κι ο Τζιμάκος, αφού :
Για τριάντα χρόνια τώρα, έχετε βαλθεί, να δουλεύετε αυτό τον αγνό λαό.
Με τα…..¨Περήφανα γηρατειά¨ που τα καταξεφτιλίσατε.
Με το ¨καλάθι της νοικοκυράς¨ που πρόστυχα, της το τρυπήσατε.
Και με τον…..¨ Λαό στην εξουσία¨ που επαίτη τον καταντήσατε……
Ζήστε λοιπόν τα μεγαλεία σας. Απολαύστε την πολυπληθή συνοδεία σας. Και γευθείτε τις τελευταίες μέρες της Πομπηίας σας…..
Γιατί τον λαό αυτό τον διαλύσατε, αν και για να αναρριχηθείτε εσείς στους κυβερνητικούς σας θώκους….του τάξατε εξουσία.
Ο λαός αυτός είναι καλός και εύπλαστος, όχι όμως, μα….ς και ηλι…δεν είναι…..
Και σύντομα θα σας το αποδείξει.
Όπου και αν πάτε, θα σας βρει…..
Γιατί γνωρίζει ποιοι πολιτικοί, δημοσιοκάφροι πλούσια αμειβόμενοι από εκδότες κατασκευαστές και συνδικαλιστές... απαρτίζεται την εσωτερική τρόικα.
Η πορεία της κοινωνίας των πολιτών προς την αναγέννηση ήδη έχει ξεκινήσει και τίποτε δεν μπορεί να της σταθεί εμπόδιο……
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 03:15 π.μ.- 30/12/2010------Ger

Κι ένα μήνυμα αισιοδοξίας...


ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 00:15 μ.μ.- 30/12/2010------Ger