Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Δημοσκόπηση της METRON Analysis Για τον ΑΝΤ1: Ευρωεκλογές.

Ευρωεκλογές: Πρόθεση ψήφου
3,8% μπροστά το ΠΑΣΟΚ

Ευρωεκλογές: Εκτίμηση Εκλογικού Αποτελέσματος
4,8 % μπροστά το ΠΑΣΟΚ 


Κάντε κλικ στα γραφήματα για μεγέθυνση.
από το γρέκι
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 8:46 μ.μ. - 25/05/2009

Τα αποδημητικά !!!

Μπορεί οι βουλευτές να μην αισθάνονται ασφάλεια και να επιστρέφουν στο μαντρίτα παπαγαλάκια και οι ψηφοφόροι είναι αποδημητικά πουλιά και εγκαταλείπουν τη φωλιά !!!
από το γρέκι
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 8:38 μ.μ. - 25/05/2009

σχολιασμός της επικαιρότητας | 25/05/09

 

1. Γ. Παπανδρέου στη συγκλονιστική συγκέντρωση της Λαμίας: «Στις 7 Ιουνίου, θα επιβραβεύσουμε με την ψήφο ή ακόμα και με την αποχή εκείνους που ευθύνονται για αυτά που μας εξοργίζουν, ή θα χαράξουμε με την ψήφο μας τη νέα πορεία που χρειάζεται ο τόπος;»

Στις 7 Ιουνίου ψηφίζουμε για την Ευρώπη. Αποφασίζουμε για την Ελλάδα. Αποφασίζουμε αλλαγή πορείας, που θα οδηγήσει τη χώρα στη λύτρωση στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Όλοι οι Έλληνες, και αυτοί που ψηφίζουν τη Ν.Δ., ζούνε τη βαρβαρότητα των πολιτικών της σημερινής κυβέρνησης.
Περισσότερα...

2. Οικονομία- φόροι

Ρωτάμε και δεν μας απαντάει κανείς από την κυβέρνηση: Τι νέους φόρους επιφυλάσσει στους πολίτες μετά τις ευρωεκλογές;

Γιατί κρύβουν την αλήθεια;
Περισσότερα...

3. Αναθεώρηση Συμφώνου Σταθερότητας

Γ. Παπανδρέου: «Τα δικά τους ‘δεν γίνεται’ είναι τα δικά μας ‘μπορούμε’». Το παράδειγμα της ένταξης της Κύπρου στην Ε.Ε.
Περισσότερα...

Δείτε το σχετικό video από την χθεσινή ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ
εδώ

Η απορία

«Δεν ξέρω αν οι ίδιοι είναι ή δεν είναι σοσιαλιστές», Κ. Καραμανλής, ομιλία στη Λάρισα, 23/5/2009, αναφερόμενος στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

Γιατί δεν ρωτάει κάποιον από τους ηγέτες τον 170 κομμάτων που εξέλεξαν τον Γ. Παπανδρέου Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς να του λυθεί η απορία;
Περισσότερα...

Γιατί;

«Το πιο βαρύ φορτίο είναι το υπέρογκο δημόσιο χρέος, που άφησαν πίσω τους οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ. Ήταν στο 30% το ’81, και το έφτασαν στο 100% το 2004», Κ. Καραμανλής, ομιλία στην Τρίπολη, 24/5/2009:

Θέλει να ξεχάσει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη που πήρε το χρέος στο 66% του ΑΕΠ το 1990 και το έφτασε στο 100% το 1993, ήταν κυβέρνηση Ν.Δ. Γιατί;

Δεν λέει κουβέντα για τα 80 δις ευρώ που αυξήθηκε το δημόσιο χρέος επί των ημερών του, περικόπτοντας μάλιστα πόρους από την υγεία, την παιδεία, τις δημόσιες επενδύσεις. Γιατί;
Περισσότερα...

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 7:30 μ.μ. - 25/05/2009

Ο "αναποφάσιστος"...

από ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΕΝΟΥΣ 
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 4:47 μ.μ. - 25/05/2009

Πουλάααακια μου...


ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 4:36 μ.μ. - 25/05/2009

Εκλογές διαμαρτυρίας

Του Γρηγόρη Καλφέλη 
kalfelis@law. auth.gr

Το έγκυρο αγγλικό περιοδικό έχει πράγματι δίκιο όταν λέει χαρακτηριστικά ότι οι επερχόμενες εκλογές της 7ης Ιουνίου δεν θα είναι ούτε ευρωπαϊκές, ούτε απολύτως δημοκρατικές («Εconomist», Τhe Εuropean elections that are not about Εurope, 23/4/2009)! 
Και θα ήθελα να ασχοληθώ κατ΄ αρχήν με το δεύτερο ζήτημα, γιατί φαίνεται ότι κάποιοι περιφρονούν ή «δουλεύουν» τους πολίτες αυτού του τόπου. Τι εννοώ; Για μια ακόμη φορά ακατανόητα οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές καθορίστηκαν αυθαίρετα, αυταρχικά και πατερναλιστικά μόνο από τους αρχηγούς ή τους ηγεμόνες των κομμάτων, πράγμα που αύξησε ακόμη περισσότερο το φοβερό κλίμα της θεσμικής αδιαφάνειας που υπάρχει σε αυτή τη χώρα. 
Βεβαίως, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατάρτισε σαφώς ένα πιο αντιπροσωπευτικό και σοβαρό ψηφοδέλτιο, σε σχέση τουλάχιστον με το καθαρά κομματικό ψηφοδέλτιο που διαμόρφωσε ο σημερινός συντηρητικός Πρωθυπουργός, ..........

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 4:27 μ.μ. - 25/05/2009

ΤΟ ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΤΗΣ Ν.Δ.

από pressmme
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 4:14 μ.μ. - 25/05/2009

Η ΧΟΥΚΛΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση των δημοσιογράφων οι οποίοι θα συμμετέχουν στοτηλεοπτικό debate. Η συνάντηση έγινε στον ημίωροφο της Μεγάλης Βρετανίας. Η Χούκλη ψηφίστηκε τελικά για την θέση της συντονίστριας. Υποψηφιότητα έθεσε και η Όλγα Τρέμη. Τελικά αποφασίσθηκε να υπάρξουν 6 ενότητες στην συνέντευξη. Όλοι θα ρωτάνε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Πρώτος θα ρωτήσει ο Σρόιτερ, δεύτερος ο Ευαγγελάτος, τρίτος ο Κωνσταντάτος, τέταρτος ο Λιάτσος, πέμπτη η Όλγα Τρέμη και έκτη η Σία Κοσιώνη. Τελικά ο αγώνας μπάσκετΟλυμπιακού Παναθηναϊκού θα διεξαχθεί την Παρασκευή και όχι την Πέμπτη, ώστε να υπάρχει χρόνος το debate να τελειώσει στις 22.30.
από pressmme
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 4:05 μ.μ. - 25/05/2009

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΘΟΔΩΡΑΣ...

Η Θοδώρα Μητσοτάκη, Μπακογιάννη, Κούβελου, έχει στρώσει το παιχνίδι της με τέτοιο τρόπο, ώστε η αναρρίχησή της στην αρχηγία της Δεξιάς, να γίνει με τον μανδύα του σωτήρα της παράταξης και στη συνέχεια στη διεκδίκηση της πρωθυ-πουργίας, να εμφανιστεί ως επίδοξος αναμορφωτής και λυτρωτής της χώρας!

Αυτά προϋποθέτουν, κατ΄ αρχήν, την πλήρη κατάπτωση του σημερινού πρωθυπουργού, με το να εκτεθεί σε υπερθετικό βαθμό, συνεχίζοντας σε μια πολιτική σκληρή για το λαό, δηλαδή, έντονα αντιλαϊκή και άρα, τελείως αντιδημοφιλή.
Ο Καραμανλής πρέπει να κάνει όλη τη βρώμικη δουλειά και να εφαρμόσει όλο το πακέτο των αντιλαϊκών μέτρων… Εκτός αυτού, όμως, η κόρη του «Εφιάλτη» και το κονκλάβιό της, επιθυμούν ο Καραμανλής να παραμείνει στη θέση του και να οδηγήσει, αυτός, τη Ν.Δ. στις επόμενες εθνικές εκλογές, φεύγοντας, μετά, αφού τις χάσει !

Στη χθεσινή συνέντευξή της, στο Βήμα, ήταν ξεκάθαρη και σαφέστατη :«…την επομένη των ευρωεκλογών, στις 8 Ιουνίου, κυβέρνηση θα είναι η Νέα Δημοκρατία και ο Κώστας Καραμανλής θα είναι πρωθυπουργός…».
Χωρίς περιστροφές η Θοδώρα δήλωσε πως «…είναι καθαρό ότι η κυβέρνηση δεν κρίνεται στις ευρωεκλογές. Οι κυβερνήσεις κρίνονται στις εθνικές εκλογές…».
Στο ίδιο μοτίβο και οι απαντήσεις της σε άλλη εφημερίδα, πριν τρεις ημέρες, όταν στην ερώτηση αν «…θα θέσετε θέμα ηγεσίας μετά από μια ήττα σε εθνικές εκλογές…», αρκέστηκε στην απάντηση «…η παράταξή μας έχει ηγέτη τον οποίο στηρίζουμε απόλυτα και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε. Και μαζί του θα δώσουμε τη μάχη των εθνικών εκλογών με στόχο να την κερδίσουμε ξανά…».

Κόκκινο πανί, λοιπόν, για τη Θοδώρα του Μητσοτάκη το σενάριο, που θέλει το ταπεινωτικό, για τη Ν.Δ., αποτέλεσμα των ευρωεκλογών να επιδρά καταλυτικά στις ενδοκυβερνητικές εξελίξεις και να οδηγεί σε πρόωρες εθνικές εκλογές, με τον Καραμανλή, όμως, ν΄ αποχωρεί και ν΄ ανοίγει τις διαδικασίες διαδοχής του, πριν από την εκλογική αναμέτρηση !
Σ΄ αυτή την περίπτωση, ως γνήσιο τέκνο του …πατέρα της, θα προωθήσει τη μεταβατική αρχηγία του Σουφλιά, ο οποίος θα κληθεί και θ΄ ανταποκριθεί – υποκινούμενος από την ματαιοδοξία του – για να φάει, αυτός, την κατραπακιά της λαϊκής ετυμηγορίας…
Η αρχηγία της «ύαινας» θα συνοδευτεί από την πλήρη υποδούλωση, της ηττημένης Ν.Δ. στις σκοτεινές ιδεολογικοπολιτικές θέσεις της νεοδεξιάς, καθώς και από την σκληρή αντιπολίτευση στο ΠΑΣΟΚ και τον Γ. Παπανδρέου, (σε μια δύσκολη εποχή και περίοδο), έτσι ώστε η διεκδίκηση της πρωθυπουργίας, όταν γίνει, να γίνει με ελπίδες και εχέγγυα επιτυχίας…

Το σατανικό του στρατηγικού σχεδίου έγκειται και στο ό, τι, καθ΄ όλη την εξέλιξη αυτών των γεγονότων, η κόρη του μητσουτάκουλα, θα μοστράρεται ως πρότυπο υπεύθυνου και ενωτικού στελέχους, πιστή στον αρχηγό μέχρι το …τέλος του !

Οι κινήσεις και τα σχέδια, που εκπορεύονται από την άλλη πλευρά – αυτή του Καραμανλή – αλλά και τα υπόλοιπα ενδεχόμενα, που παίζουν, θα προσεγγισθούν σε άλλο σημείωμα…

ΑΠΌ ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:16 μ.μ. - 25/05/2009

F1-Πέμπτη νίκη σε έξι αγώνες για τον Μπάτον ...

Την πέμπτη νίκη σε έξι αγώνες σημείωσε ο Τζένσον Μπάτον καθώς τερμάτισε πρώτος και στο γκραν πρι φόρμουλα ένα του Μονακό.
Ο Βρετανός οδηγός της Μπράουν-Μεστέντες άρχισε από την pole position και ολοκλήρωσε τον αγώνα με 
χρόνο 1:40.44, αφήνοντας δεύτερο τον ομόσταβλό του Ρούμπενς Μπαρικέλο και στην τρίτη και τέταρτη θέση τους δύο πιλότους της Φεράρι, Κίμι Ραϊκόνεν και Φελίπε Μάσα.
Ναυτεμπορική
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:11 μ.μ. - 25/05/2009

ΚΙ Ο ΣΥΝΗΘΗΣ (ΚΟΚΚΙΝΟΣ) ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ !...

ΑΠΌ ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 2:55 μ.μ. - 25/05/2009

Τα δικά τους "δεν γίνεται" είναι δικά μας "Μπορούμε!"

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:34 μ.μ. - 25/05/2009