Κυριακή 10 Μαΐου 2009

ΠΟΤΕ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΜΙΑ ΜΗΤΕΡΑ;

ΤΟ καλύτερο ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΟΤΕ…

Εστάλη από Josep, Βαρκελώνη, Ισπανία
Μετάφραση Γεώργιος Σ. Βλάχος
Η γυναίκα μου μού πρότεινε να βγω με άλλη γυναίκα.
‘Γνωρίζεις πολύ καλά πως την αγαπάς’ μου είπε μια μέρα ξαφνιάζοντάς με.
‘Η ζωή είναι πολύ σύντομη, αφιέρωσέ της χρόνο.’
‘Μα εγώ ΕΣΕΝΑ αγαπώ’ της είπα έντονα.
‘Το ξέρω. Εξίσου όμως αγαπάς κι εκείνη.’
Η άλλη γυναίκα, την οποία η γυναίκα μου ήθελε να επισκεφθώ, ήταν η μητέρα μου, χήρα εδώ και χρόνια. Όμως οι απαιτήσεις της δουλειάς και των παιδιών με ανάγκαζαν να την επισκέπτομαι αραιά και που.’
Εκείνο το βράδυ της τηλεφώνησα και την προσκάλεσα έξω σε δείπνο και μετά για κινηματογράφο.
‘Τι συμβαίνει; Είσαι καλά;’ με ρώτησε.
Η μητέρα μου είναι από τους ανθρώπους που εκλαμβάνει ένα νυχτερινό τηλεφώνημα ή μια αναπάντεχη πρόσκληση ως αρχή κακών μαντάτων.
‘Νόμιζα πως θα ήταν καλή ιδέα να περνούσαμε λίγο χρόνο μαζί’ της απάντησα. ‘Οι δυο μας μόνοι… Τί λες;’
Σκέφθηκε λιγάκι και απάντησε: ‘Θα το ήθελα πολύ.’
Εκείνη την Παρασκευή, καθώς οδηγούσα μετά το γραφείο για να πάω να την πάρω, αισθανόμουν περίεργα. Ήταν ο εκνευρισμός που προηγείται ενός ραντεβού… Και πώς τα φέρνει η ζωή, όταν έφθασα στο σπίτι της, παρατήρησα πως και η ίδια ήταν φοβερά συγκινημένη!
Με περίμενε στην πόρτα φορώντας το παλιό καλό παλτό της, είχε περιποιηθεί τα μαλλιά της και ήταν ντυμένη με το φόρεμα με το οποίο είχε εορτάσει την τελευταία επέτειο του γάμου της. Το πρόσωπό της χαμογελούσε, ακτινοβολούσε φως, όπως το πρόσωπο ενός αγγέλου.
‘Είπα στις φίλες μου ότι θα βγω με το γιο μου και όλες τους συγκινήθηκαν’ μου είπε καθώς έμπαινε στο αυτοκίνητό μου. ‘Δεν μπορούν να περιμένουν μέχρι αύριο για να μάθουν τα πάντα για τη βραδυνή έξοδό μας.’
Πήγαμε σε ένα εστιατόριο όχι από τα καλά, αλλά με ζεστή ατμόσφαιρα. Η μητέρα μου με έπιασε από το μπράτσο σαν να ήταν ΄Η Πρώτη Κυρία της χώρας.΄
Μόλις καθήσαμε, έπρεπε εγώ να της διαβάσω τον κατάλογο με τα φαγητά. Το μόνο που ΄έπιαναν΄ τα μάτια της ήταν κάτι μεγάλες φιγούρες.
Μόλις έφθασα στη μέση του καταλόγου, σήκωσα το πρόσωπό μου. Η μαμά μου καθόταν στην άλλη άκρη του τραπεζιού και με χάζευε. Ένα νοσταλγικό χαμόγελο πέρασε από τα χείλη της.
‘Εγώ ήμουν αυτή που σου διάβαζε τον κατάλογο, όταν ήσουν μικρός, θυμάσαι;’
‘Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να ξεκουραστείς και να μου επιτρέψεις να σου ανταποδώσω τη χάρη’ απάντησα.
Κατά τη διάρκεια του γεύματος είχαμε μια ευχάριστη συζήτηση, τίποτα το εξαιρετικό, απλά το πώς περνάει ο καθένας μας κάθε μέρα.
Μιλούσαμε για ώρες, που τελικά χάσαμε την ταινία στον κινηματογράφο.
‘Θα βγω μαζί σου την επόμενη φορά, αν μου επιτρέψεις να κάνω εγώ την πρόταση’ μου είπε η μητέρα μου καθώς την επέστρεφα στο σπίτι. Την φίλησα, την αγκάλιασα.
‘Πώς πήγε το ραντεβού;’ θέλησε να μάθει η γυναίκα μου μόλις μπήκα στο σπίτι εκείνο το βράδυ.
‘Πολύ όμορφα, σ΄ευχαριστώ. Περισσότερο κι απ΄ό,τι περίμενα.’ της απάντησα.
Μερικές μέρες αργότερα η μητέρα μου ΄έφυγε΄ από ανακοπή της καρδιάς. Όλα συνέβησαν τόσο γρήγορα, δεν μπόρεσα να κάνω τίποτα.
Λίγο καιρό μετά, έλαβα έναν φακέλο από το εστιατόριο όπου είχαμε δειπνήσει η μητέρα μου κι εγώ. Μέσα είχε ένα σημείωμα που έγραφε:
‘Το δείπνο είναι προπληρωμένο. Ήμουν σχεδόν βέβαιη πως δεν θα μπορούσα να παρευρεθώ, κι έτσι πλήρωσα για δύο άτομα, για σένα και τη σύζυγό σου. Δεν θα μπορέσεις ποτέ σου να αισθανθείς τί σήμαινε εκείνη η βραδιά για μένα. Σε αγαπώ!’
Εκείνη τη στιγμή συνειδητοποίησα τη σπουδαιότητα του να είχα πει εγκαίρως ‘ΣΕ ΑΓΑΠΩ’. 
Συνειδητοποίησα ακόμη τη σπουδαιότητα του να δίνουμε στους αγαπημένους μας το χρόνο που τους αξίζει. Τίποτα στη ζωή δεν είναι και δεν θα είναι πιο σημαντικό από την οικογένεια σου. Αφιέρωσε χρόνο σ΄αυτούς που αγαπάς, γιατί αυτοί δεν μπορούν να περιμένουν.
Εάν ζει η μητέρα σου
………. Απόλαυσε τη στιγμή.

Εάν δεν ζει
…………………….. Να τη θυμάσαι.

Εάν έχεις μητέρα
……………. Προώθησε αυτό το μήνυμα.
Αμέσως θα κάνεις κάποιον να αισθανθεί κάτι για κάποια που ξέχασε, για αυτό το υπέροχο ον που αποκαλείται… ΜΗΤΕΡΑ!

Και να θυμάσαι πάντοτε:

Ο χρόνος ποτέ δεν συγχωρεί!

Ούτε μπορεί να γυρίσει πίσω.

Μετά από αυτό κανενας δεν θα ξανατολμήσει να φερθεί άσχημα σε άτομο με αναπηρία.





Η ΙΩΑΝΝΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΥΝΤΑΡΑΞΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ.
ΕΙΝΑΙ ΤΥΦΛΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΘΊΣΕΙ ΣΕ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΟΔΗΓΟ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΜΟΥΣΚΕΜΑ ΣΤΗΝ ΒΡΟΧΗ



ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:35 μ.μ. - 10/5/2009.


ΘΩΔΗ ΣΟΥΡΧΟΜΑΙ !!!..


από bang-gr.blogspot.com
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:27 μ.μ. - 10/5/2009.

Από την Καθημερινής της Κυριακής...


από pressmme
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:08 μ.μ. - 10/5/2009.

ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΑ …"ΓΕΡΜΑΝΟ", ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ, Ο ΠΑΝΙΚΟΣ !

Κάθε ώρα που περνάει ισχυροποιείται η εκτίμη-ση πως η απόφαση για το κλείσιμο της Βουλής, ένα μήνα, σχεδόν, πριν τις ευρωεκλογές κι όχι μια εβδομάδα, όπως γίνονταν άλλες φορές, (και χωρίς να υπάρξει λήξη συνόδου, γεγονός, που προκαλεί την παραγραφή των σκανδάλων), ήταν βιαστι-κή και προκλήθηκε υπό καθεστώς πανικού.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν και οι οποίες, μέσα στις επόμενες ημέρες, θα επιβεβαιωθούν, η εισαγγελική έρευνα για την πώληση της εταιρείας Γερμανός στον ΟΤΕ, ( που ξεκίνησε από μηνυτήρια αναφορά του ΠΑΣΟΚ), έφτασε σε τέτοιο σημείο, ώστε ήταν αναπόφευκτη η αποστολή του φακέλου στη Βουλή.
Υπάρχουν μαρτυρίες, σαφείς και καθαρές, πως στη διαδικασία, ( την σκανδαλώδη), είχε άμεση και συνεχή συμμετοχή ο πρώην Υπουργός Οικονομίας κ. Αλογοσκούφης, υπό την εποπτεία του οποίο έγινε όλο το deal, αφού, πρώτα, μεθοδεύτηκε καταλλήλως.
΄Ενας από τους καταθέτοντες για την ανάμειξη του κ. Αλογοσκούφης, είναι και ο Πρόεδρος του ΟΤΕ κ. Βουρλούμης !

Το θέμα αυτό, που ενέπλεκε τον βασικό συνεργάτη στην κυβέρνηση του Πρωθυπουργού, έπρεπε να «πνιγεί» και πνίγηκε ! Μόνο που ο θύτης έδρασε χοντροκομμένα, (όπως πάντα και σε όλα), έγινε όχι μόνο αντιληπτός, αλλά βούκινο και πρόκειται, το επόμενο χρονικό διάστημα, να υποστεί τις συνέπειες κι αυτής της ξεδιάντροπης πράξης του.

Διαβάστε κι αυτό στο http://www.krogias.blogspot.com/
από ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:33 μ.μ. - 10/5/2009.

ΧΑΡΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ !...

από ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:22 μ.μ. - 10/5/2009.

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Θόδωρος Έξαρχος ...


Έφυγε από τη ζωή ο Θόδωρος Έξαρχος, ένας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς του Θεάτρου με ευδόκιμη παρουσία χρόνων τόσο στο θέατρο όσο και στο σινεμά και στη τηλεόραση και στο ραδιόφωνο. Η κηδεία του θα γίνει στις 3:30 το απόγευμα της Δευτέρας από το νεκροταφείο του Βύρωνα.
Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1930, σπούδασε στη σχολή του Εθνικού Θεάτρου και πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1951 με το θεατρικό έργο "Βροχή" με το Θίασο της Κατερίνας.
Τα παρθενικά του βήματα τα έκανε στο...
κινηματογράφο το 1957 στην ταινία "Της Τύχης τα Γραμμένα". Παράλληλα με το θέατρο και τον κινηματογράφο εργάστηκε πολύ στο ραδιόφωνο, μετέφρασε θεατρικά έργα και υπήρξε μελετητής του θεάτρου, εκδίδοντας βιβλία για την ιστορία και τους ανθρώπους του. Παράλληλα έγραφε και δημοσιογραφούσε, ασχολήθηκε με τα συνδικαλιστικά του κλάδου ως γενικός γραμματέας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, ενώ τα τελευταία χρόνια εξέδωσε και ποίηση, ποιήματα γραμμένα με βαθιά ευαισθησία, με αίσθηση του μέτρου με διάθεση λυρική και ερωτική
από ΑΠΕ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 4:42 π.μ. - 10/5/2009.

Ο κουρασμένος Καραμανλής ανυπομονεί να φύγει διακοπές

Άκουσα έκπληκτη στο δελτίο ειδήσεων ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να διακόψει τις εργασίες της βουλής, κάτι που δεν ξανάγινε στη σύγχρονη ιστορία, ούτε από την πιο κουρελαρία κυβέρνηση
8 Μαίου, με το κοκορέτσι ακόμη στο στομάχι, με τα σχολεία ακόμη ανοιχτά, με τα μπουφάν ακόμη κρεμασμένα πίσω απ΄ την πόρτα.
Ο κουρασμένος Καραμανλής ανυπομονεί να φύγει διακοπές;
Κλείνει το μαγαζί και φεύγει;
Αφήνει λογαριασμούς απλήρωτους, κρέατα και τυριά στο ψυγείο και την κάνει;
Και πώς νιώθει άραγε;
Μήπως αισθάνεται ανεπαρκής αλλά η κούραση του είναι τόση που δεν μπορεί να πράξει αλλιώς;
Ή μήπως ταχταρίζει την ανεπάρκεια του γνωρίζοντας πως με το κλείσιμο της βουλής τώρα παραγράφονται όλα τα αδικήματα υπουργών και βουλευτών του από το 2004 μέχρι σήμερα;
Και είναι η παραγραφή των αδικημάτων ικανή να ξεκουράσει τον πρωθυπουργό πρωτίστως ψυχολογικά, ή χρειάζεται και την προετοιμασία επερχόμενων εκλογών όπως φημολογείται, με τη βουλή φιμωμένη;
Άραγε όλα αυτά είναι αποτέλεσμα του γεγονότος ότι έχουμε χούντα, ή είναι απλώς ταυτολογία;
Δ-ι-έ-λ-υ-σ-α-ν τα πάντα, δεν άφησαν πέτρα πάνω στην πέτρα και μαγειρεύουν μόνοι εκλογές;
Αν ναι, μην ξεχάσουν να τυπώσουν ψηφοδέλτια με 
ΝΑΙ και ΟΧΙ.

Αναπολώ τη μεταπολίτευση που περιμένω και ακούω ένα σύγχρονο τραγουδάκι.






από τσαούσα
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 4:30 π.μ. - 10/5/2009.

"Νέα Δημοκρατία", όνομα και πράμα....

Κάνουν λάθος όσοι πιστεύουν πως η αιφνίδια λήξη των εργασιών της Βουλής οφείλεται στην πρόθεσ
η του Κώστα Καραμανλή να προκηρύξει πρόωρες εκλογές. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Ο Καραμανλής θα καταργήσει τις εκλογές. 

από πιτσιρίκος
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 4:17 π.μ. - 10/5/2009.

Τι λέει το Σύνταγμα για την παραγραφή των σκανδάλων...


...και τι μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση αν δεν επεδίωκε το κουκούλωμα!

Από τον Γιάννη Δαίδαλο
. .
Το άρθρο 86 του Συντάγματος (διαβάστε το εδώ) είναι αυτό από το οποίο προκύπτει ότι με τη λήξη των εργασιών της τρέχουσας Συνόδου της Βουλής παραγράφονται τα όποια σκάνδαλα που έγιναν μέχρι τις εκλογές του 2007.
Η παράγραφος 1 του άρθρου ορίζει ότι:
"Μόνο η Βουλή έχει την αρμοδιότητα να ασκεί δίωξη κατά όσων διατελούν ή διετέλεσαν μέλη της Κυβέρνησης ή Υφυπουργοί για ποινικά αδικήματα που τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, όπως νόμος ορίζει".
Και στην παράγραφο 3 αναφέρεται:
"Η Βουλή μπορεί να ασκήσει την κατά την παράγραφο 1 αρμοδιότητά της μέχρι το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου που αρχίζει μετά την τέλεση του αδικήματος".
Η πρώτη τακτική σύνοδος (δηλαδή οι εργασίες της Ολομέλειας), μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2007 έληξε πέρυσι το καλοκαίρι και η δεύτερη ξεκίνησε το φθινόπωρο. 
Τι μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση, αν δεν την ενδιέφερε το θέμα της παραγραφής; Να διακόψει, απλά, τις εργασίες και να επανέλθει η Ολομέλεια μετά τις ευρωεκλογές, είτε μέχρι τα τέλη Ιουνίου είτε αργότερα, ανάλογα με τις εκκρεμότητες που θα υπήρχαν. 
Να πώς καταρρέει ο κυβερνητικός μύθος ότι το κλείσιμο της Βουλής έγινε δήθεν για τις ευρωεκλογές...

από pressmme
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 4:06 π.μ. - 10/5/2009.

On-Off


κλικ στην εικονα
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:48 π.μ. - 10/5/2009.

ΠΕΝΤΕ ΓΚΑΛΟΠ ΣΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ!


Αυτές είναι οι στατιστικές διαφορές στις δημοσκοπήσεις που δημοσίευσαν σήμερα πέντεΚυριακάτικες εφημερίδες. Εξαιρετικά τα συνοπτικά γραφήματα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega.
από pressmme
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:35 π.μ. - 10/5/2009.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα...


Δεν άντεξε τελικά. Μαζί του έφυγαν τα όνειρα πολλών γενεών. Ο Ευγένιος Σπαθάρης, ο λαϊκός καλλιτέχνης με το δυναμικό πνεύμα, ο γνήσιος εμψυχωτής ενός λαϊκού ήρωα, ο ζωγράφος με την πλούσια χρωματική ζωντάνια , ο αληθινός εκφραστής της ελληνικής παράδοσης, η προσωποποίηση της ανθρωπιάς και της απλότητας.
Γεννήθηκε στην Κηφισιά, το 1924, μέσα στην τέχνη του πατέρα του, 
Σωτήρη, την οποία λάτρεψε. Από μικρός έδειχνε ότι ήταν ένα ανήσυχο, ερευνητικό πνεύμα αλλά και ένα πολύπλευρο ταλέντο. Όταν οι άσχημες συνθήκες της γερμανικής κατοχής ήταν πλέον βέβαιο ότι δεν θα του επέτρεπαν να ακολουθήσει τον τομέα της αρχιτεκτονικής, που αγαπούσε, αφιερώθηκε με ιδιαίτερο ζήλο στο θέατρο σκιών. Στόχος του ήταν να ανεβάσει πολύ ψηλά τον Καραγκιόζη, τόσο σαν σημαντικό ελληνικό και παραδοσιακό θέαμα όσο και σαν εξαιρετικό είδος τέχνης και τεχνικής. Έτσι, ο Καραγκιόζης εμψυχώνεται, εκσυγχρονίζεται, εμφανίζεται σε όλον τον κόσμο, γίνεται τραγούδι και στο τέλος, αποκτά "ένα κεραμίδι" για να ξαποσταίνει που και που. Όλα αυτά κατάφερε να πραγματοποιήσει ο Ευγένιος Σπαθάρης, ο δάσκαλος του ελληνικού θεάτρου σκιών, όπως τον αποκαλούν και το πέτυχε με τέτοια προσοχή και ευλάβεια απέναντι στην τέχνη, που ο ήρωας μας δεν έχασε ούτε την ελληνικότητα του αλλά ούτε την γνήσια λαϊκότητα που εκπροσωπεί. Ας είναι ελαφρύ το χώμα...

από pressmme
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:25 π.μ. - 10/5/2009.

ΟΤΑΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΑΣΥΛΛΗΠΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΘΕΣΜΙΚΗΣ ΕΚΤΡΟΠΗΣ

1. «Κάνει πως δεν ξέρει πως σχεδόν πάντα, ήδη από το 1984, η Βουλή διέκοπτε τις εργασίες της για τις ευρωεκλογές. Και ψελλίζει κάτι για δήθεν παραγραφή. Χωρίς όμως να λέει ότι όλες οι υποθέσεις που έφτασαν στη Βουλή διερευνήθηκαν σε βάθος». Κι όμως. Αυτά είναι σημερινά λόγια του σημερινού πρωθυπουργού.
2. Δεν θα σταθούμε στο ασύλληπτο: «όλες οι υποθέσεις διερευνήθηκαν σε βάθος». Θα σταθούμε, με στοιχεία, σε αυτά που έγιναν το 1999 και το 2004 αναφορικά με τις εργασίες της Βουλής και τις ευρωεκλογές…

-   Ευρωεκλογές 13 Ιουνίου 1999
1. Τελευταία ημέρα εργασιών της Βουλής: 28 Μαΐου 1999. Δύο εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές. Ο Πρόεδρος της Βουλής (Α. Κακλαμάνης) ολοκληρώνει τη συνεδρίαση ανακοινώνοντας τη λήξη εργασιών της Γ’ Συνόδου της Θ’ Περιόδου της Βουλής, λέγοντας…
«Κύριοι συνάδελφοι, έχω την τιμή να ανακοινώσω στο Σώμα τη λήξη των εργασιών της Γ' Συνόδου της Θ' Περιόδου της Βουλής, η οποία κηρύσσεται με το προεδρικό διάταγμα υπ' αριθμόν 102, Φύλλο της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως 109Α'/28.5.99, το οποίο θα θυροκολληθεί ευθύς αμέσως. Το Τμήμα Διακοπής των Εργασιών της Βουλής θα αρχίσει τις εργασίες του με την πρώτη του σύνθεση την Τρίτη 22 Ιουνίου 1999».  
http://www.parliament.gr/ergasies/showfile.asp?file=28_5_99.txt
3. Δηλαδή: ανακοινώθηκε και δεν αποσιωπήθηκε η λήξη της Συνόδου της Βουλής, ανακοινώθηκε σωστά η επόμενη συνεδρίαση, και η Βουλή διέκοψε τις εργασίες της 16 μέρες πριν τις ευρωεκλογές. Όχι ένα μήνα…

-   Ευρωεκλογές, 13 Ιουνίου 2004
1. Τελευταία ημέρα εργασιών της Βουλής: 3 Ιουνίου. Η Πρόεδρος της Βουλής, Άννα Μπένακη-Ψαρούδα, ολοκληρώνει τη συνεδρίαση λέγοντας:
«Με τη συναίνεση του Σώματος και ώρα 16.35΄ λύεται η συνεδρίαση για την Τρίτη 15 Ιουνίου 2004 και ώρα 18.00΄, με αντικείμενο εργασιών του Σώματος νομοθετική εργασία, σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη που θα διανεμηθεί».
http://www.parliament.gr/ergasies/showfile.asp?file=end040603%E2.txt
2. Δηλαδή: ανακοινώθηκε σωστά η επόμενη συνεδρίαση, η Σύνοδος της Βουλής συνεχίστηκε κανονικά, και η Βουλή διέκοψε τις εργασίες της μόλις 10 ημέρες πριν τις Ευρωεκλογές. Όχι ένα μήνα…

-   Ευρωεκλογές, 7 Ιουνίου 2009
1. Τελευταία ημέρα εργασιών Βουλής: 8 Μαϊου! Ο πρόεδρος της Βουλής, κ. Σιούφας ολοκληρώνει την συνεδρίαση αναγγέλλοντας τη συνεδρίαση της…Δευτέρας 11 Μαϊου(!!):
«Με τη συναίνεση του Σώματος λύεται η συνεδρίαση για τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2009 και ώρα 18.00΄ με αντικείμενο εργασιών του Σώματος: α) Κοινοβουλευτικό έλεγχο, συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων και β) Νομοθετική εργασία σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη που έχει διανεμηθεί». 
http://www.parliament.gr/ergasies/showfile.asp?file=syne090508.txt
2. Δηλαδή: Δεν ανακοίνωσαν τίποτα, είπαν ψέματα για την επόμενη συνεδρίαση και τερμάτισαν τη Σύνοδο της Βουλής, παραγράφοντας τα πάντα, ένα ολόκληρο μήνα πριν τις ευρωεκλογές!!
Και έχουν το θράσος να υποστηρίζουν ότι «έτσι γινόταν πάντα»…

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΥΤΕ ΤΟ 1999, ΟΥΤΕ ΤΟ 2004 ΕΚΚΡΕΜΟΥΣΑΝ ΤΟΣΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΠΡΟΣ ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ…     

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:10 π.μ. - 10/5/2009.

Να συλληφθεί τώρα ο Σίκατσεκ και να δικαστεί στην Ελλάδα για τα λαδώματα...


Βόμβα! Εξι Έλληνες δικηγόροι ζητούν...
"Να συλληφθεί τώρα ο Σίκατσεκ και να δικαστεί στην Ελλάδα για τα λαδώματα..."
Εξέλιξη -βόμβα στην υπόθεση της Siemens! Εξι Έλληνες δικηγόροι με μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν χθες στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ζητούν να κινηθούν οι διαδικασίες έκδοσης Ευρωπαϊκού Εντάλματος Σύλληψης σε βάρος του Ρ. Σίκατσεκ, του γνωστού διαχειριστή των μαύρων ταμείων της Siemens. To ζητούν αυτό για να έρθει στην Ελλάδα και να δικαστεί για το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας που έχει ομολογήσει ότι διέπραττε δίνοντας "μαύρο χρήμα" με αποδέκτες ελληνικά πολιτικά κόμματα.
Για το αδίκημα αυτό, όπως αναφέρουν στην 48σέλιδη αναφορά τους, "προβλέπεται και τιμωρείται από τους ελληνικούς ποινικούς νόμους με στερητική της ελευθερίας ποινής το ανώτατο όριο της οποίας υπερβαίνει τους 12 μήνες και εξικνείται μέχρι και την ισόβια κάθειρξη".
Η μηνυτήρια αναφορά καταλήγει, συγκεκριμένα, με το αίτημα:
1. Να ασκηθεί ποινική δίωξη και διαταχθεί η διενέργεια κυρίας ανάκρισης σε βάρος του Reinhard Herbert Siekaczek.
2. Να εκδοθεί σε βάρος του Reinhard Herbert (επ.) Siekaczek Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης από τον αρμόδιο Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, στον οποίο πρέπει να διαβιβασθεί η κρινόμενη Μηνυτήρια Αναφορά, ώστε να συλληφθεί και προσαχθεί ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης για να λογοδοτήσει για τα εγκλήματα, που ομολογεί ότι διέπραξε σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.
Οι 6 δικηγόροι που υπογράφουν τη μηνυτήρια αναφορά είναι οι:
Ευάγγελος Γεωργακόπουλος.
Γαρουφαήλ Κρανιδιώτης
Ιωάννης Μαγγανιάρης
Ιωάννης Μαντζουράνης
Αδαμάντιος Μπασαράς
Παναγιώτης Σπυρόπουλος.
από PRESS-GR
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 2:57 π.μ. - 10/5/2009.

Και τι είναι η Βουλή κύριε Καραμανλή να την κλείνετε όποτε θέλετε?? PlayStation??

από trelokouneli
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 2:51 π.μ. - 10/5/2009.