Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

ΑΔΕΡΦΙΑ ΑΚΟΥΣΣΤΕ ΚΑΜΙΑ 50αρια φορές τους ΥΜΝΟΥΣ που ανάρτησα και αύριο βλάπουμε... ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΑΡ...




ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ....ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ.....


Τράβα βρε μάγκα και αλάνι .... ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ....

ΟΤΑΝ Η ΕΦΗΒΕΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΕΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ.....

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΧΑΛΑΡΩΜΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΠΑΝΙΟ......

,

ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ. ΤΟ ΞΑΝΑΕΙΠΑΜΕ. ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΜΕ "ΟΥΚ ΑΝ ΛΑΒΕΙΣ ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΜΗ ΕΧΟΝΤΟΣ".-

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 5:08 μ.μ. - 27/07/2009

ΙΔΙΑΙΡΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ... ΟΧΙ ... ΟΧΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ !!!...

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 4:58 μ.μ. - 27/07/2009

ΦΟΒΑΜΑΙ ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΜΕΝΑ... ΧΩΡΙΣ ΕΜΕΝΑ...


ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 4:50 μ.μ. - 27/07/2009

ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ;


Δημήτρης Αβραμόπουλος. Το καλύτερο πολιτικό ανέκδοτο της τελευταίας πενταετίας. Όπου κι αν πέρασε τα διέλυσε όλα. Με διαφορά ο πιο αναποτελεσματικός υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή. Θέλει να τον αποκαλούν δελφίνο! Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε; Εάν διαβάσετε την συνέντευξή του στην Real Newsθα το μάθετε αμέσως!

[ fimotro ]

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΕΣ...


Σκηνοθεσία Γαβρά...

Σκηνοθεσία ...Σαμαρά...
[ ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ ]

ΜΑΣΚΑΡΕΜΕΝΗ ΘΕΟΣΕΒΕΙΑ, ΟΛΟΦΑΝΕΡΗ ΔΟΥΛΙΚΟΤΗΤΑ !...


Το επεισόδιο με το πετσό-κομμα της ολιγόλεπτης ψηφιακής ταινίας τουΚώστα Γαβρά στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης, είναι, δυστυχώς, γεγονός με πολύ ευρύτερες διαστάσεις και σηματοδο-τήσεις, απ΄ ό, τι, σε πρώτη φάση, φάνηκε.
Κατ΄ αρχήν στραπατσά-ρει, για δεύτερη φορά,
τον …εκσυγχρονιστή δεξιό κ. Σαμαρά, (η πρώτη ήταν η αλλαγή του χαιρετισμού του στην ιστοσελίδα του Μουσείου, προκειμένου να «στριμώξει» το θείο Καραμανλή, στους εμπνευστές του έργου…), καθώς δείχνει, πως τα περί αλλαγών των εμποτισμένων δεξιών, μόνο στα επικοινωνιακά παιχνίδια, παίζουν, ενώ στην ουσία και στο βάθος, τα«πάντα μαύρα παραμένουν» !...

Το πιο σημαντικό, όμως, ζήτημα, που ανακύπτει, μ΄ αυτή την αψυχολόγητη λογοκρισία, είναι το γεγονός, πως
σ΄ ένα κατ΄ εξοχήν ιστορικό χώρο και φορέα, πετσοκόβεται η ίδια η ιστορία ! Αλήθεια σε τι επίπεδα να καταρρέει η αξιοπιστία της όλης προσπάθειας, με τέτοιου είδους ενέργειες ;
Ως τρίτο, θέμα, προκύπτει το φαινόμενο του φόβου και της αγωνίας των σημερινών κυβερνώντων, να μη κατηγορηθούν για ξεστράτισμα από τα ιερά και όσια, από τα διαχρονικά ελληνοχριστιανικά ιδεώδη, ιδωμένα όμως όπως η καθεστηκυία τάξη τα διαμόρφωσε, παραποιώντας και διαστρεβλώνοντας αυτό καθεαυτό το πραγματικό περιεχόμενο και του ελληνικού και του χριστιανικού ιδεώδους.
Είναι, ενδεικτικό, πως το φιλμ του Γαβρά, λογοκρίθηκε, καθ΄ υπόδειξη, «κύκλων της Εκκλησίας», δηλαδή παρασκηνιακών και σκοτεινών παραγόντων και «θεματοφυλάκων»…

Κανείς, σώφρων, άνθρωπος δεν συνδέει την ιστορικά αποδεδειγμένη, (με στοιχεία, που και σήμερα διασώζονται), επιδρομή «φανατικών χριστιανών», συμπεριλαμβανομένων και ρασοφόρων, στα γλυπτά του Παρθενώνα, στο όνομα του εξοστρακισμού των ειδωλολατρικών συμβόλων της αρχαιότητας, με το γνήσιο πνεύμα του χριστιανισμού και το ουσιαστικό περιεχόμενο και μήνυμά του.
Προς τι λοιπόν, η λογοκρισία ;
Ποιος είπε, πως κάθε παρεκτροπή και κάθε ηλιθιότητα, που έλαβε χώρα ανά τους αιώνες, από διάφορους τσαρλατάνους, που έδρασαν στο όνομα του Χριστού, χρεώνουν και αμαυρώνουν, κατ΄ ευθείαν και αβασάνιστα, το έργο και τη διδασκαλία του ;
Είναι ξεκάθαρο, πως η απαράδεκτη ενέργεια, είναι, πέρα για πέρα, έκφραση της δουλικότητας ΚΑΙ της νεοδημοκρατίας, απέναντι σε «κάποιους κύκλους» κι όχι πράξη, που πηγάζει από τις, τάχα, θρησκευτικές ευαισθησίες των φορέων της.

Δυστυχώς, μέσα στην ρηχότητά τους και την μασκαρεμένη θεοσέβειά τους, οι νεοδεξιοί του Καραμανλή και ο …εκσυγχρονιστής Σαμαράς, απέδειξαν, πως, τι ο χρόνος κι αν περνά, δεν αλλάζει η Δεξιά !...
[ ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ ]

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΚΑΝΟΝΙΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΜΠΑΡΟ ΣΟΥ ΝΑΡΘΕΙ ΠΙΣΩ Η ΜΑΡΙΚΑ....

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 4:12 μ.μ. - 27/07/2009

ΓΕΛOIOΓΡΑΦΙΕΣ..... Του Γιάννη Ιωάννου

[ ΕΘΝΟΣ ]

Η εμμονή γίνεται μπούμερανγκ

Οχι πως ήταν και πολλοί εκείνοι που έπαιρναν στα σοβαρά τις νεοδημοκρατικές «αγωνίες» για το Σύνταγμα και τις διατάξεις του, αλλά τις δύο ή τρεις πρώτες μέρες μετά τη συνέντευξη του Τσάτσου και την εμφάνιση στην τηλεόραση του Κασιμάτη, ήταν απολύτως λογικό και δικαιολογημένο το φαινόμενο. Δεν υπάρχει άνθρωπος που του προσφέρεται μια ευκαιρία και δεν σπεύδει να την εκμεταλλευτεί. Φτάνει μόνο να ξέρει μέχρι πού θα το τραβήξει. Γιατί αν δεν ξέρει και το παρακάνει, τότε η ευκαιρία μετατρέπεται σε μπούμερανγκ.

Μπροστά σ' αυτόν τον κίνδυνο βρίσκεται πια η ΝΔ. Και είναι βέβαιο πως δεν υπάρχει σοβαρός πολίτης που να μην αντιλαμβάνεται ότι το πρόβλημα του Κ. Καραμανλή και των συνεργατών του δεν είναι ο σεβασμός ή μη του Συντάγματος, το οποίο επανειλημμένα έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, όταν αυτό τους εξυπηρετούσε. Εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι ν αποφύγουν τις εκλογές.

Πρόπερσι που δεν είχαν τέτοιο πρόβλημα, το τσαλάκωσαν οι ίδιοι το Σύνταγμα με τις πρόωρες εκλογές τους, πλασάροντας το επιχείρημα ότι η σύνταξη του προϋπολογισμού του 2008 ήταν «κρίσιμο εθνικό θέμα» και επέβαλλε νωπή λαϊκή εντολή. Με βάση το παραμύθι εκείνο θα έπρεπε κανονικά να έχουμε εκλογές κάθε χρόνο.

Γι αυτό και η εμμονή στο θέμα της δήθεν παραβίασης του Συντάγματος τείνει να εξελιχθεί σε μπούμερανγκ. Εκείνο που μένει στον πολίτη είναι πως η Νέα Δημοκρατία δεν θέλει τις εκλογές γιατί ξέρει ότι θα τις χάσει. Κι όταν ένα κόμμα εκπέμπει στο εκλογικό σώμα αυτό το μήνυμα, η συμμετοχή του στην αναπόφευκτη εκλογική διαδικασία αποκτά τυπικό και μόνο χαρακτήρα. Κανένας στη Ρηγίλλης ή στο Μαξίμου δεν μπορεί να πιστεύει ότι η συμπεριφορά αυτή είναι δυνατό να προσδώσει εκλογική δυναμική στον Καραμανλή ή στο κόμμα του.

Εχουν ήδη χάσει, το ξέρουν και απλώς και μόνο το επιβεβαιώνουν με την αγωνία που επιδεικνύουν και την αδυναμία να βρουν κάποια πειστικότερα επιχειρήματα. Που δυστυχώς γι αυτούς δεν υπάρχουν. Πεντέμισι χρόνια τώρα απέδειξαν ότι είναι ανίκανοι για τη δουλειά που ζήτησαν και τους ανατέθηκε.

Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος
bartzinopoulos@hotmail.com

[ ΕΘΝΟΣ ]

ΕΘΝΟΣ Γ Ν Ω Μ Η : Αδιαφορούν για την αγορά

ΤΑ ΠΡΩΤΑ δειλά ίχνη ανάκαμψης από την οικονομική κρίση άρχισαν ήδη να κάνουν την εμφάνισή τους σε ορισμένες χώρες. Αντίθετα, στη δική μας όλα δείχνουν ότι η επιδείνωση συνεχίζεται σταθερά και δεν φαίνεται να διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις εκείνες που θα επέτρεπαν αισιόδοξες προβλέψεις για το μέλλον.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, μάλιστα, είναι απογοητευτικά. Η μέση πτώση του τζίρου, ακόμη και με τις θερινές εκπτώσεις, κυμαίνεται ανάμεσα στο 30-40%, οι εκτιμήσεις μιλούν για 120.000 λουκέτα σε βιοτεχνία - εμπόριο, εκφράζονται φόβοι ότι οι ακάλυπτες επιταγές έχουν δημιουργήσει μια «φούσκα» 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ η αύξηση της ανεργίας στις τουριστικές περιοχές είναι εκρηκτική.

ΕΙΝΑΙ φανερό ότι η οικονομία μας έχει μπει σε έναν φαύλο κύκλο, όπου τα αρνητικά φαινόμενα αλληλοτροφοδοτούνται και αλληλοεπηρεάζονται. Η μείωση της αγοραστικής δύναμης της συντριπτικής πλειονότητας του καταναλωτικού κοινού πλήττει καίρια τον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο, οι οικονομικά αδύναμες επιχειρήσεις κλείνουν ή δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να πλήττονται και οι οικονομικά ισχυρότερες.

ΒΑΣΙΚΑ υπεύθυνη για την πορεία αυτή είναι η πολιτική με την οποία επιχείρησε -και επιχειρεί- η κυβέρνηση ν αντιμετωπίσει όχι τις παρενέργειες της διεθνούς κρίσης αλλά τις συνέπειες της δικής της αναποτελεσματικής δημοσιονομικής πολιτικής. Πασχίζοντας να γεμίσει τα άδεια ταμεία της, η κυβέρνηση στραγγίζει από ρευστό την αγορά και τη σπρώχνει στην ασφυξία.

ΚΙ ΑΥΤΟ σημαίνει ότι τα χειρότερα είναι μπροστά. Μόλις πριν από λίγες μέρες είναι που άρχισε η καλοκαιρινή φορολογική αφαίμαξη. Και επίκειται, όπως ήδη έχει προαναγγελθεί, η φθινοπωρινή που θα είναι και σκληρότερη. Η κυβέρνηση αδιαφορεί για το γεγονός ότι οι επιλογές της πνίγουν την αγορά και επιτείνουν τα αδιέξοδα.

ΣΕ ΟΛΟΝ τον δυτικό κόσμο οι κυβερνήσεις έκριναν ότι η κρίση δεν πρόκειται ν αντιμετωπιστεί αν δεν τονωθεί η αγορά. Κι εκεί έριξαν το βάρος τους. Η κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή επέλεξε τον αντίθετο δρόμο. Και πληρώνουμε -και θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε- το κόστος.


Φέρτε πίσω τη Μαρίκα....

Ποια Μαρίκα?
Την αγελάδα που...
ξεστράτισε στο τουρκικό έδαφος και οι Ελληνικές Αρχές δεν την αφήνουν να γυρίσει πίσω μπας κι έχει κολλήσει καμιά αρρώστια
"Μια χαρά την βρήκε ο Τούρκος κτηνίατρος ", είπε ο Έλληνας αγρότης......

ΓΕΛOIOΓΡΑΦΙΕΣ.....

[ ΤΑ ΝΕΑ ]

Κυβέρνηση σε κατάσταση υστερίας.

Του Γιάννη Α. Μυλόπουλου

www. mylopoulos.gr

Το καλοκαίρι του 2007 η κυβέρνηση Καραμανλή, κυριολεκτικά πάνω στα αποκαΐδια των καταστροφικών πυρκαγιών στις οποίες με ευθύνη της είχε παραδοθεί αμαχητί η χώρα, προκήρυξε αιφνιδιαστικά πρόωρες εκλογές. Ως... εθνικό λόγο, σύμφωνα με την επιταγή του Συντάγματος, η κυβέρνηση προφασίστηκε την αδυναμία της να καταρτίσει προϋπολογισμό. Η πολιτική ανευθυνότητα, η μικροπολιτική σκοπιμότητα και ο ευτελισμός του Συντάγματος δεν είχαν εισαχθεί ακόμη στο λεξιλόγιο του δημόσιου διαλόγου. Η δημοσκοπική υπεροχή της κυβέρνησης άλλωστε της επέτρεπε, ακόμη, να απολαμβάνει το δίκαιο του ισχυροτέρου...

Σήμερα που η χώρα κλυδωνίζεται στην τρικυμία μιας εγχώριας και μιας διεθνούς οικονομικής κρίσης, έχοντας στο τιμόνι μια αποδεδειγμένα φαύλη και επικίνδυνη κυβέρνηση που μάλιστα έχει χάσει προ πολλού τη δεδηλωμένη, η πολιτικά θεμιτή και κοινωνικά επιβεβλημένη προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δοθεί διέξοδος μέσω της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες καταγγέλλεται ένθεν κακείθεν ως... ευτελισμός των θεσμών. Και αυτό γιατί το ΠΑΣΟΚ, κινούμενο θεσμικά, αξιοποιεί τη μοναδική ευκαιρία που το Σύνταγμα παρέχει στην αντιπολίτευση προκειμένου να προκαλέσει πρόωρες εκλογές. Και μάλιστα με τρόπο που δεν προσβάλλει τον σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον οποίο δεσμεύεται να ψηφίσει μετεκλογικά.

Η κυβέρνηση, αντιλαμβανόμενη ότι η κίνηση «ματ» του ΠΑΣΟΚ τής έχει αφαιρέσει το καθοριστικής σημασίας πλεονέκτημα της πρωτοβουλίας των κινήσεων, έχει περιέλθει σε κατάσταση υστερίας. Από τη μια λοιπόν προσπαθεί κάθιδρη, εν μέσω θέρους, να αποδείξει ότι παράγει κυβερνητικό έργο, διχαζόμενη μεταξύ κοινωνικά άδικων μέτρων και προεκλογικών παροχών. Και από την άλλη, διακινεί αστήρικτα και συκοφαντικά σενάρια συνταγματικής εκτροπής, στην απεγνωσμένη προσπάθειά της να αποτρέψει με κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο την αναπόφευκτη ήττα της στις επερχόμενες εκλογές. Η προκήρυξη των οποίων έχει πάψει να αποτελεί αποκλειστικό της προνόμιο...

Ο Γιάννης Α. Μυλόπουλος είναι καθηγητής Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ

[ ΤΑ ΝΕΑ ]

Σφαγή αριστούχων σε 55 τμήματα ΑΕΙ

Μικρή άνοδος των βάσεων (50 - 200 μόρια) στα υψηλόβαθμα τμήματα του 1ου Πεδίου, μέτρια άνοδο (100 - 300 μόρια) στο 3ο Πεδίο και μεγάλη (200- 600 μόρια) στα υψηλόβαθμα τμήματα του 4ου, 5ου και 2ου Πεδίου.
συνέχεια :

Σφαγή αριστούχων σε 55 τμήματα ΑΕΙ

[ ΤΑ ΝΕΑ ]