Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Ο Ντε Μος πιστεύει στην... ευρωπαϊκή Καβάλα.

Κάθε δικαίωμα να αισιοδοξούν και να κάνουν όνειρα έχουν στην Καβάλα. Η νίκη - πρόκριση επί του Πανιωνίου άνοιξε την όρεξη των «αργοναυτών» και ο Ααντ Ντε Μος δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου πως η ομάδα του θα επιδιώξει την έξοδο στην Ευρώπη, μέσω του Κυπέλλου Ελλάδας.

«Ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο παιχνίδι για δύο λόγους. Πρώτον επειδή προερχόμασταν από τη νίκη επί του Παναθηναϊκού και δεύτερον επειδή ο Πανιώνιος είχε ένα επιπλέον κίνητρο για τη νίκη μετά το άσχημο αποτέλεσμα με τον Ηρακλή και τα γεγονότα με τους οπαδούς του. Πράγματι, ο Πανιώνιος έπαιξε πολύ καλά, ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο και το μόνο που ξέχασε ήταν να σκοράρει. Αυτό ήταν και το πρόβλημα του στο τελευταίο διάστημα με μηδέν γκολ σε πέντε ματς», τόνισε αρχικά ο Ντε Μος και πρόσθεσε:

«Μετά το 1-0 ο Πανιώνιος είχε πιστέψει πως πήρε το ματς. Κάπου εκεί ξεκινήσαμε εμείς. Αλλάξαμε το σύστημα σε 4-2-3-1 και σιγά σιγά πήγαμε καλύτερα και ανέβηκαν οι μέσοι. Δέκα λεπτά πριν το τέλος, ζήτησα από τον μεταφραστή και τον βοηθό μου να μου πουν πόσος χρόνος έμενα γιατί εγώ δεν ήξερα καθώς εκείνη την ώρα έβλεπα και ανέλυα το ματς. Στην Ολλανδία εμείς μαθαίνουμε σε τέτοιες περιπτώσεις αλλάζουμε το σύστημα μας.

»Έτσι αλλάξαμε και εμείς, ανεβάσαμε τον Ντουγκλάο στην επίθεση, το κάναμε 3-3-4 με αποτέλεσμα ο Πανιώνιος να χρειαστεί να κρατήσει έξι παίκτες για να αμυνθεί και να περιορίσει τους δικούς μας ποδοσφαιριστές. Είπα στους παίκτες μου ότι αν παίξουν όπως μπορούν θα κερδίσουν. Είμαι περήφανος για αυτούς, το πάλεψαν και είχαν πνεύμα νικητή παρότι ήταν κουρασμένοι και χάναμε με 1-0».

Για το επόμενο παιχνίδι με την Ξάνθη, ο Ντε Μος είπε: «Στο ματς με την Ξάνθη συμπληρώνω δύο εβδομάδες. Θα είναι τέλεια για εμένα αν κερδίσουμε, καθώς θα φτάσουμε τους εννιά βαθμούς σε τρία ματς και θα έχουμε προκριθεί στα ημιτελικά όπου θα παίξουμε με τον Αρη.

»Αυτό που βρήκα στην ομάδα είναι ότι όλοι δουλεύουν σωστά και καλά και θέλουν να μαθαίνουν και να προοδεύουν. Εδώ το αστέρι είναι η ίδια η ομάδα. Αν κάποιος δεν θέλει να ακολουθήσει τις οδηγίες, αυτόματα θα γίνεται αλλαγή. Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να πούμε στα πλέι-οφ αλλά το Κύπελλο είναι ο πιο σύντομος δρόμος για την Ευρώπη».

από [ ΤΑ ΝΕΑ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:06 μ.μ.- 17/2/2010

Μοιραστείτε

Έξι κερδοσκόποι κατά της Ελλάδας.


Έξι χρηματοοικονομικά ιδρύματα κινήθηκαν κερδοσκοπικά κατά της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της κρίσης, φέρεται να δήλωσε η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ, απευθυνόμενη στην Επιτροπή Οικονομικών της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης.

'Οπως δήλωσε βουλευτής, η Λαγκάρντ είπε ότι τα συγκεκριμένα ιδρύματα είναι «αγγλοσαξονικά»- λέξη που χρησιμοποιείται από τους Γάλλους πολιτικούς όταν θέλουν να αναφερθούν σε εταιρίες που έχουν έδρα στις Ην.Πολιτείες και στη Βρετανία, σημειώνει η Wall Street Journal, επικαλούμενη το πρακτορείο Dow Jones.

Η Λαγκάρντ φέρεται ακόμη να είπε ότι η γαλλική κυβέρνηση τάσσεται υπέρ της ανάληψης συμβουλευτικού ρόλου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την επίλυση της ελληνικής κρίσης, εκφράζοντας πάντως την πεποίθηση ότι η συνδρομή του, δεν θα χρειαστεί.

Στην Ισπανία

Η απειλή των κερδοσκόπων ωστόσο πλανάται και πάνω από άλλες οικονομίες τις ευρωζώνης όπως η Ισπανία που ανησυχεί μήπως είναι η επόμενη χώρα που θα μπει στό στόχαστρο χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων. Όπως έγραψε την Κυριακή η El Pais, οι ισπανικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστώσουν κατά πόσο έχουν εκδηλωθεί "κερδοσκοπικές επιθέσεις" στην Ισπανία μετά το ξέσπασμα της κρίσης στην Ελλάδα.

Επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, η ισπανική εφημερίδα αναφέρει πως η υπηρεσία πληροφοριών CNI (National Intelligence Center) ερευνά κατά πόσο οι επιθέσεις επενδυτών και τα αρνητικά δημοσιεύματα αγλοσαξωνικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης πηγάζουν από τις δυνάμεις της αγοράς και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ισπανική οικονομία, ή εάν υπάρχει "κάτι παραπάνω" πίσω από την εκστρατεία αυτή. Όπως αναφέρει το Spiegel, εάν επιβεβαιωθείτο δημοσίευμα της El Pais τότε αυτό σημαίνει ότι η ισπανική κυβέερνηση έχει πάρει πολύ σοβαρά το θέμα τυχόν
κερδοσκοπικών κινήσεων που απειλούν τη σταθερότητα της χώρας.

από [ ΤΑ ΝΕΑ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:14 μ.μ.- 17/2/2010

Μοιραστείτε

ΟΙ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ "ΣΥΝ" !...

από [ ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 8:31 μ.μ.- 17/2/2010

Μοιραστείτε

Πανιώνιος - Καβάλα 1 - 2.


120'Λήξη παράτασης
Η Καβάλα πετυχαίνει παρόμοια ανατροπή όπως και στο πρωτάθλημα μέσα στη Νέα Σμύρνη και περνάει στα ημιτελικά του Κυπέλλου όπου θα αντιμετωπίσει τον Άρη
119'Σουτ Πανιώνιος
Ο Κουμορτζί σουτάρει και ο Ιτάνζ με εκπληκτική απόκρουση διώχνει σε κόρνερ
118'Σουτ Καβάλα
Ο Ονουάτσι μόνος με τον Ανδριόλα πλασάρει αλλά ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου αποκρούει
115'Κίτρινη κάρτα Καβάλα
Ντιέ
114'Σουτ Πανιώνιος
Ο Μπάλαμπαν δεν δίνει στον αμαρκάριστο Μπουβάλ, αλλά προτιμά να σουτάρει με τον Ιτάνζ να μπλοκάρει εύκολα... Χαμένη ευκαιρία για τον Πανιώνιο να στείλει το ματς στα πέναλτι
108'Κίτρινη κάρτα Καβάλα
Ντομπρασίνοβιτς
107'Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος
Μπάλαμπαν
106'Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Μπουβάλ στη θέση του Γιόνσον
105'Σχόλιο
Τέλος στο α' ημίχρονο της παράτασης. Οι δύο ομάδες αλλάζουν άμεσα εστίες για τα τελευταία 15 λεπτά του ημιτελικού
102'Κίτρινη κάρτα Καβάλα
Ορούμα
97'Γκολ Καβάλα Ονουάτσι
Αμέσως μετά το αριθμητικό της προβάδισμα, η Καβάλα παίρνει προβάδισμα και στο σκορ με ατομική ενέργεια του Ονουάτσι, 1-2!
95'Κόκκινη κάρτα Πανιώνιος
Δεύτερη κίτρινη και αποβολή για τον Λάτκα, με 10 παίχτες οι γηπεδούχοι
91'Έναρξη παράτασης
90'Λήξη αγώνα
Η Καβάλα στην πρώτη καλή της στιγμή στον αγώνα ισοφάρισε και οι δύο ομάδες οδηγούνται σε ημίωρη παράταση...
90'Δοκάρι Πανιώνιος
Τρομερό σουτ του Μανιάτη από τα 35 μέτρα και η μπάλα τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Ιτάνζ!
90'Έναρξη καθυστερήσεων
+3
84'Γκολ Καβάλα Ντομπρασίνοβιτς
Ενα ξερό σουτ από τα 30 μέτρα του Ντομπρασίνοβιτς και η μπάλα στο δοκάρι και στα δίχτυα του Ανδριόλα, 1-1 για τους φιλοξενούμενους!
82'Κεφαλιά Πανιώνιος
Σέντρα του Γουνδουλάκη, ο Μπάλαμπαν πιάνει την κεφαλιά με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το δοκάρι
72'Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Γουνδουλάκης στη θέση του Ριέρα
67'Αλλαγή παίκτη Καβάλα
Ορούμα στη θέση του Σμόλαρεκ, ο Ντε Μος ολοκληρώνει τις αλλαγές του
66'Κίτρινη κάρτα Καβάλα
Σόσιν
66'Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος
Λάτκα
64'Κίτρινη κάρτα Καβάλα
Ντουγκλάο
62'Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος
Μανιάτης
58'Κίτρινη κάρτα Καβάλα
Σιόντης
48'Αλλαγή παίκτη Καβάλα
Σόσιν στη θέση του Ντικρόκ
47'Γκολ Πανιώνιος Ριέρα
Ο Κούκετς στην πρώτη του επαφή με την μπάλα την περνάει στον Ριέρα και αυτός με δυνατό σουτ στέλνει την μπάλα στην αριστερή γωνία του Ιτάνζ, 1-0 για τους γηπεδούχους!
46'Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Κούκετς στη θέση του Σκούφαλη
46'Σέντρα 2ου ημιχρόνου
45'Λήξη ημιχρόνου
Ισοπαλία στο α' ημίχρονο μεταξύ των δύο ομάδων και αν δεν αλλάξει κάτι στην επανάληψη θα οδηγηθούμε σε ημίωρη παράταση
45'Έναρξη καθυστερήσεων
+1
32'Σουτ Πανιώνιος
Απευθείας φάουλ του Μπάλαμπαν, απομακρύνει δύσκολα ο Ιτάνζ
24'Αλλαγή παίκτη Καβάλα
Σιόντης στη θέση Παβίσεβιτς, γρήγορη αλλαγή τακτικής για τον Ντε Μος που βλέπει την ομάδα του να πιέζεται από τον Πανιώνιο
23'Σουτ Πανιώνιος
Σουτ του Σκούφαλη, ο Ιτάνζ διώχνει σε κόρνερ
16'Κεφαλιά Πανιώνιος
Κόρνερ του Τζαβέλλα, ο Μανιάτης πιάνει την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα άουτ
9'Σουτ Πανιώνιος
Πρώτο σουτ για τους γηπεδούχους με τον Ριέρα, η μπάλα περνάει άουτ
1'Έναρξη αγώνα
Η ...τριλογία Πανιωνιός-Καβάλα ολοκληρώνεται σήμερα στη Ν. Σμύρνη με το νικητή να περνάει στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Τόσο το πρώτο μέρος την περασμένη Τετάρτη (69' λεπτά μέχρι τη διακοπή λόγω της βροχόπτωσης) όσο και το δεύτερο μέρος με τα υπόλοιπα 21' την Πέμπτη, έληξαν με 0-0.
Η 11άδα των φιλοξενούμενων
(Άαντ Ντε Μος): Ιτάνζ, Παβίσεβιτς, Ντουγκλάο, Μουρ, Οικονόμου, Ονουάτσι, Ντικρόκ, Ντιέ, Ντομπρασίνοβιτς, Σμολάρεκ, Ρινκόν
Η 11άδα των γηπεδούχων
(Γιώργος Παράσχος): Ανδριόλας, Τζαβέλλας, Λάτκα, Όμο, Γιόνσον, Κοντοές, Κουμόρτζι, Μανιάτης, Σκούφαλης, Ριέρα, Μπάλαμπαν
από [ SPORT 24 ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 6:36 μ.μ.- 17/2/2010

Μοιραστείτε