Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Σκορδα Λιά (γκας) ΣΤΟ MEGA......

Χαρείτε προκαταβολικά
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Ο Καραμανλής δεν μιλά για εκλογές… απλώς τις κάνει


Ο Αντώναρος βρίσκεται στη λίστα των προσώπων που δεν σχολιάζουμε.

Είναι απολύτως «τραγική» μορφή και δεν ανήκει στο κόσμο μας…έρχεται κάπου από το βάθος του παρελθόντος και συμπεριφέρεται σαν πολιτικό ζόμπι, ενίοτε και σαν βαμπίρ.

Τέλος πάντων, απόψε ας κάνουμε και ένα ψυχικό για τα ζόμπι.
Δείτε το σαν εξορκισμό για να φύγουν τα κακά πνεύματα των εκλογών.

Κακολογώντας, ως συνήθως τον Γιώργο, είπε:

«Δύο πράγματα χαρακτηρίζουν τη συμπεριφορά του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ το τελευταίο διάστημα: Πρώτον, η συνεχής άρνηση σε όλα, ακόμα και σε θέματα που είναι αυτονόητα ως προαπαιτούμενα για τη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων για την αντιμετώπιση της κρίσης. Δεύτερον, η εμμονή του να μιλά συνεχώς για εκλογές, προφανώς γιατί έτσι νομίζει ότι εξυπηρετεί τα δικά του συμφέροντα».


Εάν τώρα το καλό πνεύμα εμφανιζόταν ξαφνικά μπροστά του και του έλεγε:

Δύο πράγματα χαρακτηρίζουν τη συμπεριφορά του αρχηγού της ΝΔ το τελευταίο διάστημα:
- Πρώτον, η συνεχής άρνηση σε όλα, ακόμα και σε θέματα που είναι αυτονόητα ως προαπαιτούμενα για τη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων για την αντιμετώπιση της κρίσης.
- Δεύτερον, η εμμονή του να μιλά συνεχώς για εκλογολογία, προφανώς γιατί έτσι νομίζει ότι εξυπηρετεί τα δικά του συμφέροντα, δεν θα έσπαγε τον καθρέφτη;

Μπορεί και όχι καθώς όπως θρυλείται τα βαμπίρ δεν μπορούν να δούνε ποτέ τον εαυτό τους στον καθρέφτη!

Μάστορα, τους όρους της συναίνεσης τους διαμορφώνει η κυβέρνηση, η οποιαδήποτε κυβέρνηση, διδάσκει η πολιτική ιστορία, και όχι η αντιπολίτευση.
Ο Καραμανλής δεν ξέρει από αυτά…. ξέρει μόνον να πολώνει τα πράγματα επικαλούμενος τη συναίνεση όπως ακριβώς τη σεμνότητα και ταπεινότητα προτού διαπράξει το σκάνδαλο.

Η έκκληση για συναίνεση μετά την επανειλημμένη πρόκληση της αντιπολίτευσης για καταφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία και μετά την εξαφάνιση της κυβέρνησης από την Βουλή στη συζήτηση της πρότασης για προανακριτική επιτροπή για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, αποτελεί από μόνη της πολιτικό σκάνδαλο.

Αν δεν το καταλαβαίνετε, σημαίνει ότι έχετε χάσει κάθε αίσθηση …υπευθυνότητας, δηλαδή πολιτικής αξιοπρέπειας.

Άντε φίλοι Bloopers, τώρα θα μας πούνε και …ΠΑΣΟΚ!

--

bloopers:
στη φωτό μας,
ένας Φάρος της Γνώσης, ένας Μεγάλος του Πνεύματος...
ο... Αντώναρος!

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Μεροκαματιάρηδες... ούστ ....


Οι εικονιζόμενοι κύριοι δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο. Μίλαγαν (και φυσικά δεν ντρέπονταν) για... άθλια μεροκάματα! ... Ξεχνάμε (για λόγους οικονομίας... της συζήτησης) τα κινητά και τα ακίνητα, τις βίλες και τα αυτοκίνητα. Και τις λίρες που έχουν οι Μπεζεβέκηδες στην μπούντα. Πέρα από το κομπόδεμα, είναι και οι ίδιοι εργοδότες και μάλιστα από τους χειρότερους της ελληνικής κοινωνίας. Μισθούς πείνας (τα άθλια μεροκάματα που λέγαμε...) δίνει ο Τράγκας κι αυτούς όποτε γουστάρει. Για τον κύριο Τριανταφυλλόπουλο τι να πούμε; Τα έχει πει όλα ο Γκιόλιας (σπαγκοραμμένος, τη βγάζει με ένα κουλούρι, δε πληρώνει κανένα, χρωστάει μηνιάτικα και αφήνει απλήρωτους τους συνεργάτες του). Αυτοί οι δυο λοιπόν απόψε, μιλάγαν για άθλια μεροκάματα και 'χύναν δάκρυα για τη φτωχολογιά. Όπου τους δείτε φτύστε τους...

Τα "άκουσε" η Ντόρα...


Τρέχουν και δε φτάνουν στο υπουργείο Εξωτερικών μετά την ανακοίνωση της επισκέψεως του νέου προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στην Τουρκία. Ηδη ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με την κ. Ντόρα Μπακογιάννη η οποία προσπάθησε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα.
Κατά τη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης για το θέμα στο ΥΠΕΞ, κάποιος διπλωμάτης μάλιστα, “έριξε” την ιδέα να διαρρεύσει στα μμε πως οφείλεται η πράξη αυτή των ΗΠΑ στο γεγονός πως είναι δυσαρεστημένες για την ενεργειακή διείσδυση της Ρωσίας (;) στην Ελλάδα και μας έχουν στη "μαύρη λίστα". Ιδέα που κάποιοι από το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης είπαν πως: “δεν είναι κακή”...
Εμείς θα τους αφιερώσουμε μια αραβική παροιμία: “Είδε η καμήλα που πετάλωναν το άλογο και σήκωσε κι αυτή το πόδι της”...

Σημείωση: Απλά να υπενθυμίσουμε στους “φωστήρες” πως η ενεργειακή διείσδυση της Ρωσίας στην Τουρκία είναι δέκα φορές μεγαλύτερη από αυτή της Ελλάδας.

Vellerefontis Team
MΠΟΣΤΑΝΙ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΨΑΧΝΟΥΝ ΑΛΛΟΘΙ ΣΤΗΝ «ΚΑΚΗ» ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΟΤΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ

ΕΠΙ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΑΝ ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.  
1. Η αποχωρούσα κυβέρνηση, υπεύθυνη για την οικονομική τραγωδία που ζει η χώρα την τελευταία πενταετία, σκοπεύει και πάλι να στείλει το λογαριασμό της αποτυχίας της, στη μέση ελληνική οικογένεια και στους χαμηλόμισθους, χρησιμοποιώντας ως άλλοθι το επιχείρημα «μας το ζητάει η ΕΕ, τι να κάνουμε;»…
2. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες η κυβέρνηση, δια του εκπροσώπου της, όταν ρωτήθηκε σχετικά με το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ, είπε: «πώς να πω κάτι για θέματα που δεν έχουν συζητηθεί»; 
Με άλλα λόγια, αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμη και αύξησης του Φ.Π.Α.. Υπενθυμίζουμε ότι είναι η ίδια κυβέρνηση που αύξησε το ΦΠΑ το Μάρτιο του 2005, παρόλο που προεκλογικά είχε υποσχεθεί μείωση του Φ.Π.Α. π.χ. στα αγροτικά μηχανήματα. 
3. Η δική μας θέση είναι ξεκάθαρη:
-    
Από οικονομικές κρίσεις δεν βγαίνει κανένας μόνο με μέτρα περιοριστικής πολιτικής. Βγαίνει με αναπτυξιακό στίγμα. Βγαίνει όταν στηρίζει το εισόδημα, όταν κάνει δημόσιες επενδύσεις, επενδύσεις στην υγεία και στην παιδεία.
-    Και κάτι ακόμα. 
Αν η σημερινή κυβέρνηση είχε αξιοποιήσει έστω και στο ελάχιστο το αναπτυξιακό απόθεμα που είχαν, με τις θυσίες του ελληνικού λαού, δημιουργήσει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και δεν έτρωγε μόνο από τα έτοιμα, σήμερα κανένας Αλμούνια και κανένα ECOFIN, δεν θα μας έλεγε κάτι. Αν τα ελλείμματα που υπάρχουν σήμερα, τα 16 δις ευρώ περισσότερο χρέος κάθε χρόνο τα τελευταία πέντε χρόνια, μπορούσαν να δικαιολογηθούν επειδή έγιναν επενδύσεις στην υγεία, στην Παιδεία, στην Περιφέρεια κανένας Αλμούνια και κανένα ECOFIN, δεν θα μας έλεγε κάτι.
-    
Η αλήθεια όμως είναι ότι κατασπατάλησαν το δημόσιο χρήμα διαλύοντας ταυτόχρονα το κοινωνικό κράτος και υπονομεύοντας την ανάπτυξη. Ας μη ψάχνουν λοιπόν άλλοθι στην Ε.Ε. Η ευθύνη για την σημερινή κατάσταση είναι αποκλειστικά δική τους.  
ΠΑΣΟΚ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΤΟ ΣΩΟΥ ΤΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΗΤΑΝ Ο ΦΕΡΕΤΖΕΣ ΤΟΥ ΦΛΕΡΤ ΜΕ ΤO ΛΑΟΣ


1. Τελικά τα πάντα έχουν μια εξήγηση. Το σώου που έστησε την περασμένη Πέμπτη ο σημερινός πρωθυπουργός ήταν, όπως αποδεικνύεται, για το…ξεκάρφωμα. Για να μπορέσει δια μέσου των συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς να περάσει το κατώφλι του Μ. Μαξίμου ο Γ. Καρατζαφέρης. Για να μπορέσουν αμέσως μετά στελέχη και βουλευτές της ΝΔ, να εκθειάσουν την «υπεύθυνη» στάση του. Για να αρχίσουν να στήνονται οι γέφυρες που θα ενώσουν την Ν.Δ. με το αδελφό ακροδεξιό κομμάτι της.
-    
Υπενθυμίζουμε τι είχε πει, επί λέξει, ότι ο κ. Καραμανλής στο debate των πολιτικών αρχηγών στις 6/9/2007: «Με το Κόμμα του κ. Καρατζαφέρη δεν μπορούμε να συνεργαστούμε, γιατί δεν συνεργαζόμαστε με τα άκρα…Εάν, λοιπόν, προκύψει μια Βουλή όπου δεν υπάρχει αυτοδυναμία, είναι περίπου αυτόματα δεδομένο ότι θα πάμε σε νέες εκλογές, θα οδηγηθούμε σε νέες εκλογές».
2. 
Αυτό εξηγεί και την απόλυτη μεταμόρφωση του σημερινού πρωθυπουργού την επόμενη μέρα μετά τις συναντήσεις στη Βουλή. Αφού ο στόχος επετεύχθη το προσωπείο του «συναινετικού πολιτικού» δεν χρειαζόταν. Ο κ. Καραμανλής εμφανίστηκε στη Βουλή, όπως ακριβώς είναι. Ένας πολιτικός εκνευρισμένος από τις συνεχείς αποτυχίες του και την αδυναμία του να δώσει λύσεις στα προβλήματα της χώρας. Ένας πολιτικός που αρνείται να αρθρώσει έστω φωνή αυτοκριτικής. Κυβερνά πέντε χρόνια τη χώρα, αλλά δεν φταίει για τίποτα. Για όλα φταίνε όλοι οι άλλοι. Το ΠΑΣΟΚ, η διεθνής κρίση, οι πολίτες. 
3. 
Δικαιώνεται ακόμη μία φορά και ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου είπε ότι ο σημερινός πρωθυπουργός «δεν έχει σχέδιο για έξοδο από την κρίση, το μόνο σχέδιο που έχει είναι μιας χρήσεως κι αυτής προεκλογικής».
4. Είναι δικαίωμα του κ. Καραμανλή και τη ετοιμόρροπης κυβέρνησης του να αναζητούν δεκανίκι. 
Αλλά ας αφήσουν επιτέλους την υποκρισία. Και ας σταματήσουν, το δια του εκπροσώπου τους καθημερινό παραμύθι για την υποτιθέμενη «συνεχή άρνηση» του ΠΑΣΟΚ σε όλα. Μπορεί οι ίδιοι να έχουν κοντή και επιλεκτική μνήμη, αλλά οι πολίτες ξέρουν.
-    
Ήταν η ΝΔ του Καραμανλή αυτή που αρνήθηκε όλες τις προτάσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, πέντε χρόνια τώρα, για συνεννόηση σε θέματα διαφάνειας, καταπολέμησης της διαφθοράς, εξωτερικής πολιτικής, ακόμα και για την αντιμετώπιση της πύρινης λαίλαπας το καλοκαίρι του 2007.   
-    
Ήταν η ΝΔ του Καραμανλή που ύψωνε τις μαύρες σημαίες κατά της μεταρρύθμισης στην αυτοδιοίκηση, το σχέδιο Καποδίστριας.
-    
Ήταν η ΝΔ του Καραμανλή που έλεγε ότι τα μεγάλα έργα υποδομής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, ήταν μακέτες. Αυτοί που μιλούσαν για «τραβεστί» οικονομία.
5. 
Γράφαμε και χθες το βασικό ζητούμενο είναι να αποκτήσει η Ελλάδα ισχυρή και αξιόπιστη κυβέρνηση. Όλα τα άλλα έπονται, για τον απλούστατο λόγο ότι τίποτα δεν γίνεται χωρίς σοβαρή κυβέρνηση. Ούτε σχέδιο, ούτε συναινέσεις, ούτε τίποτα. Η σημερινή κυβέρνηση ούτε σοβαρή είναι, ούτε αξιόπιστη. Οι ευρύτερες συναινέσεις χτίζονται από ηγέτες που πιστεύουν στην συνεννόηση και το έχουν αποδείξει. Χτίζονται πάνω σε ξεκάθαρο σχέδιο και σαφέστατες πολιτικές επιλογές. Αυτό θα κάνει η επόμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, υπό το Γιώργο Παπανδρέου.
ΠΑΣΟΚ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ: Η ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ.


1. Το 2004 η κυβέρνηση της Ν.Δ. διέκοψε αναιτιολόγητα το πρόγραμμα εξυγίανσης της Ολυμπιακής, που είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Επί 4 χρόνια έκαναν ό,τι μπορούσαν για να απαξιώσουν την εταιρεία. Από το 2005 ο ίδιος ο πρωθυπουργός ανακοίνωνε ότι η εταιρεία κλείνει, γεγονός που είχε δραματικές συνέπειες σε απώλειες πελατών. Στα τέλη του 2008 προσπάθησαν με μία διαδικασία-παρωδία να την ξεπουλήσουν για ένα κομμάτι ψωμί. Έστειλαν μάλιστα τον ίδιο τον πρωθυπουργό στο Κατάρ να την παζαρέψει. Η όλη διαδικασία αποδείχθηκε ένα ανεπανάληπτο φιάσκο.
2.-  
Το ΠΑΣΟΚ έχει μια ξεκάθαρη θέση για την Ολυμπιακή, θέση που διατύπωσε ο Πρόεδρος του Κινήματος από το 2005:
-    Για μας πραγματικά βιώσιμη και μακροχρόνια λύση για την Ολυμπιακή Αεροπορία θα υπάρξει μόνο με συνδυασμό ιδιωτικών και δημοσίων κεφαλαίων, μία λύση στην οποία θα συμπεριλαμβάνεται και στρατηγική συμμαχία με διεθνή αερομεταφορέα.
-    Η λύση θα πρέπει να διασφαλίζει τη συνέχεια των υπηρεσιών σε όλους τους κατοίκους της Ελλάδας, όπου και να βρίσκονται, σε οποιαδήποτε ακριτική περιοχή και να βρίσκονται, και θα διασφαλίζει τον υγιή ανταγωνισμό.
3. Εμείς, πάνω σε αυτή τη βάση, θα κρίνουμε την τελική συμφωνία για την μεταβίβαση της Ολυμπιακής όταν δημοσιοποιηθεί. Περιμένουμε να δούμε την τελική συμφωνία και αυτήν θα κρίνουμε, και σήμερα ως αντιπολίτευση, και αύριο ως κυβέρνηση.

ΠΑΣΟΚ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΤΑ BLUE BOYS ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ…


Το είχαμε επισημάνει. 
Η εξαγγελία, για 15η φορά, από τον πρωθυπουργό της μείωσης των μισθών των blue boys στο δημόσιο, δεν ήταν τίποτα άλλο από επικοινωνιακά φούμαρα. Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, αποκαλύπτεται ότι τα blue boys…φουμάρουν πούρα των 230 ευρώ, με αναπτήρες των 320 ευρώ, στις πλάτες των Ελλήνων φορολογούμενων. Φούστες, μπλούζες, μεταξωτά πουκάμισα περιλαμβάνονται στα έξοδα δημοσίων σχέσεων των μάνατζερ στην Εθνική Ασφαλιστική, όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ». Κι όλα αυτά την ώρα που η Εθνική Ασφαλιστική προγραμματίζει κλείσιμο καταστημάτων και μείωση προσωπικού…
ΠΑΣΟΚ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Κληρικός στην ανακρίτρια για ασέλγεια


Ενώπιον της 25ης τακτικής ανακρίτριας αναμένεται να οδηγηθεί ο 63χρονος κληρικός Ελευθέριος Αναστασόπουλος της Μονής της Αγίας Σκέπης στην Κερατέα.

Ο κληρικός κατηγορείται για ασέλγεια κατ' εξακολούθηση - από το 1988 έως το 2007 - σε βάρος 17 ανήλικων μοναχών που διατηρούσαν πνευματική σχέση μαζί του.

Ο 63χρονος συνελήφθη μετά από καταγγελίες τουλάχιστον 10 δόκιμων μοναχών, ότι τα τελευταία χρόνια τους είχε κακοποιήσει και ασελγήσει σε βάρος τους.

Εντολή για δημοσιοποίηση του ονόματος του κληρικού έδωσε η εισαγγελέας Ελένη Ράικου.
από ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ
ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΙΤΗ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Με την δομή που έχει αυτό το κόμμα, είναι απορίας άξιον το πώς βρίσκουν άκρη ποιος είναι τι εκεί μέσα…


Ο Νίκος Χουντής θα είναι επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του Συνασπισμού σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εσωκομματικού δημοψηφίσματος που διενεργήθηκε Κυριακή και Δευτέρα στις οργανώσεις του κόμματος.

Την τρίτη θέση θα καταλάβει ο νυν βουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης, ενώ τη δεύτερη υποψήφιος που θα υποδειχθεί απο τις άλλες οργανώσεις που συνεργάζονται με τον ΣΥΝ στο πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως, ο κ. Παπαδημούλης συγκέντρωσε περισσότερες ψήφους του αναμενομένου, καθώς η δράση του στην Ευρωβουλή χαίρει εκτίμησης πέραν της Ανανεωτικής Πτέρυγας στις τάξεις της οποίας ανήκει.

από ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ


Το γέλιο είναι υγεία.

Το γέλιο είναι υγεία. 

Aπό τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Έβαλαν στα ράφια τους ότι βρωμιά υπήρχε και μας την πουλάνε φθηνά, δήθεν ότι μας κάνουν και χάρη…Ελάτε να τους βάλουμε να τα φάνε…


Καταγγέλλει η Κομισιόν την καινοφανή πρακτική πώλησης τροφίμων μετά την ημερομηνία λήξης τους σε μειωμένες τιμές από μεγάλες αλυσίδες.

Το φαινόμενο λαμβάνει διαστάσεις εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και η αρμόδια επίτροπος Αντρ.Βασιλίου, απαντώντας σε ερώτηση της ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ Κ.Μπατζελή, επισήμανε την ανάγκη να διατηρηθεί η ποιότητα και η ασφάλεια των τροφίμων, όπως ορίζεται στη κοινοτική και εθνική νομοθεσία.

Ειδικότερα, η αρμόδια επίτροπος Αντρούλα Βασιλείου τόνισε ότι τα τρόφιμα δεν μπορεί να διατίθενται στην αγορά εάν δεν είναι ασφαλή, ενώ κάθε πρακτική για την πώληση τροφίμων σε μειωμένες τιμές δεν σημαίνει μειωμένη ασφάλεια του καταναλωτή, της ποιότητας και του τρόπου σήμανσης των τροφίμων, όπως αυτή καθορίζεται από την εθνική και την κοινοτική νομοθεσία.

Ακόμα και στην περίπτωση όπου πωλούνται τρόφιμα με την σήμανση «ανάλωση κατά προτίμηση πριν από...» με ημερομηνία δηλαδή ελάχιστης διατηρησιμότητας του προϊόντος, το κράτος μέλος και οι αρμόδιες εθνικές αρχές θα πρέπει να εγγυώνται ότι το τρόφιμο διατηρεί τις ιδιότητες και την ποιότητά του όπως αυτές περιγράφονται στην συσκευασία του προϊόντος. Διαφορετικά, θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις για παραβίαση της νομοθεσία ασφάλειας των τροφίμων.

Σχολιάζοντας την απάντηση της επιτρόπου η Κατερίνα Μπατζελή επισήμανε: «Η πρακτική πώλησης τροφίμων μετά την λήξη της ημερομηνίας ή με ένδειξη 'ανάλωση κατά προτίμηση πριν από...' παίρνει σημαντικές διαστάσεις ακόμα στην Ευρώπη και μάλιστα σε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία. Προϊόντα 'δεύτερης κατηγορίας' προωθούνται μαζικά από μεγάλες αλυσίδες εφοδιασμού, οι οποίες στην ουσία πωλούν σε χαμηλές τιμές τα αποθέματά τους αντί να τα επιστρέφουν προς καταστροφή».

Σύμφωνα με την ευρωβουλευτή, «η νέα αυτή πρακτική θα πρέπει να προβληματίσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία είναι αναγκαίο να εκδώσει συγκεκριμένες συμπληρωματικές οδηγίες και ελεγκτικές πρακτικές αντί να αρκείται στην πληροφόρηση που λαμβάνει από τα εθνικά συστήματα 'έγκαιρης προειδοποίησης', που ενεργοποιούν τα κράτη μέλη μετά την κυκλοφορία και την κατανάλωση των επικίνδυνων αυτών τροφίμων».

από ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Από το σημερινό Έθνος














ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Θα μας τρελλάνουν ομαδικά.....


Αξιότιμε κύριε διευθυντά του γραφείου του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου,
Όπως θα διαβάσατε και εσείς, σήμερα ο έγκυρος Βηματοδότης (πατήστε κλικ)ασχολείται με την κρατικοδίαιτηΆννα Παναγιωταρέα σε σχέση με την αυριανή ανέλιξή της στοΑριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, την οποία αποκαλύψαμε χθες. Μάθαμε ότι οι πιέσεις δεν απέδωσαν. Μάθαμε επίσης ότι ο υπουργός (ξέρετε εσείς!) από το πρωί τηλεφωνεί σε καθηγητές και γαλάζιους φοιτητές (ξέρετε εσείς!). Μάθαμε επίσης ότι η κρατικοδίαιτη Αννούλα υπόσχεται "δωράκια" από το γνωστό ίδρυμα του φουκαρά Αρίστου(ξέρετε εσείς!). Τα δωράκια συμπεριλαμβάνουν από ρευστό και δείπνα, μέχρι υπερατλαντικά ταξίδια και διαμονή σε ξενοδοχείο της αρεσκείας τους (ξέρετε εσείς!).
Θα σας παρακαλούσαμε να τηλεφωνήσετε στον υπουργό και να του εξηγήσετε με ευγενικό ύφος, να κόψει τα τηλέφωνα και τις πιέσεις που δεν αφορούν τις αρμοδιότητές του.


Γαλάζια θεά...









Σας ευχαριστούμε...
pressmme
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ


ΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΑ ΑΣΤΕΙΑ. ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΠΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ ΛΟΓΟ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΣΟΒΑΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΟΥΤΕ ΣΧΕΔΙΟ, ΟΥΤΕ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΙΣ, ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.

1. Παρακολουθούμε το όψιμο ενδιαφέρον της σημερινής κυβέρνησης για συναίνεση. Τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα για όλους, κυρίως για τους πολίτες, αν το εννοούσε κιόλας. Τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα αν δεν θυμόντουσαν τη συναίνεση τώρα που τίναξαν την ελληνική οικονομία στον αέρα και θέλουν να αποφύγουν την εκλογική κατάρρευση.
2. Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση Καραμανλή θα περάσει στην ιστορία ως η κυβέρνηση που κακοποίησε όσο καμία άλλη θετικές έννοιες όπως η «διαφάνεια», η «επανίδρυση», η «μεταρρύθμιση» και τώρα η «συναίνεση».   
3. 
Η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσαμε να συζητάμε για μέρες για το πόσο καλό θα ήταν οι πολιτικές δυνάμεις να συναινέσουν για την κρίση, για την παιδεία, για την πάταξη της διαφθοράς. Τα αστεία όμως πρέπει να τελειώνουν. Το βασικό ζητούμενο είναι να αποκτήσει η Ελλάδα ισχυρή και αξιόπιστη κυβέρνηση. Όλα τα άλλα έπονται, για τον απλούστατο λόγο ότι τίποτα δεν γίνεται χωρίς σοβαρή κυβέρνηση. Ούτε σχέδιο, ούτε συναινέσεις, ούτε τίποτα.
-    
Η σημερινή κυβέρνηση ούτε σοβαρή είναι (ακόμη και υπουργοί της αποδέχονται ότι δεν έχει σχέδιο για την κρίση – και πώς να έχει αφού οδήγησε τη χώρα σε εσωτερική κρίση, πριν από τη διεθνή κρίση – ούτε αξιόπιστη(απέρριψε 5 χρόνια τώρα όλες τις προτάσεις μας για εθνική συνεννόηση, ακόμη και για τις πυρκαγιές το 2007).
-    
Οι ευρύτερες συναινέσεις χτίζονται από ηγέτες που πιστεύουν στην συνεννόηση και το έχουν αποδείξει. Χτίζονται πάνω σε ξεκάθαρο σχέδιο και σαφέστατες πολιτικές επιλογές. Αυτό θα κάνει η επόμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, υπό το Γιώργο Παπανδρέου.  

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΝΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΑΠΕΥΘΥΝΩ ΞΑΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΚΑΝΤΕ ΤΟΠΟ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ!»
(Από την ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στα Ιωάννινα)

Η συναίνεση απαιτεί νέα αξιόπιστη κυβέρνηση, σχέδιο και στόχους για το λαό. Λευκή επιταγή για να συνεχιστούν αδιέξοδες και άδικες πολιτικές δεν δίνουμε σε κανέναν.
1. 
«Ποτέ δεν φοβήθηκα τη λέξη «συναίνεση». Συναίνεση, έχω επιδιώξει σε όλη την πολιτική μου ζωή. Στην παιδεία, στον πολιτισμό, στην εξωτερική πολιτική. Στην καταπολέμηση της διαφθοράς, στη διαφάνεια, στην αλλαγή του πολιτικού συστήματος, στην αξιοκρατία στο Δημόσιο, στην αποκέντρωση, στην αλληλεγγύη με το συμπολίτη μας».
2. 
«Λέω ναι στη συναίνεση, αλλά με σχέδιο και στόχους για το λαό.Συναίνεση, χωρίς σχέδιο και χωρίς στόχους, όπως ζητά ο κ. Καραμανλής, είναι λευκή επιταγή:
-    για να συνεχίσει την αδιέξοδη, άδικη και αναξιόπιστη πολιτική
-    για αδράνεια και μεγαλύτερη κρίση
-    για να συνεχίσουν να κυβερνούν οι λίγοι, οι ισχυροί και οι ευνοούμενοι
-    για να αφήσουμε να επιβιώνει ο παρασιτισμός
-    για να συνεχίζεται η λεηλασία του δημόσιου πλούτου, η αναξιοκρατία, η αδιαφάνεια, η συγκάλυψη, η διαφθορά και η ανισότητα.
Τέτοια λευκή επιταγή, εμείς, δεν δίνουμε. Δεν δίνει ο Ελληνικός λαός!»

3. «Αλλά, ακόμη κι αν μπορούσαμε να συνεννοηθούμε στα βασικά, στα αυτονόητα, ποιοι είναι οι φορείς που θα μπορούσαν να τα υλοποιήσουν; Εμπιστεύεται πια κανείς αυτή την κυβέρνηση, ότι μπορεί και θέλει να κάνει αυτά τα οποία εμείς λέμε, να υλοποιήσει αυτούς τους στόχους που χρειάζονται για την Ελλάδα;»

Ας αποφασίσουν οι πολίτες: ΠΑΣΟΚ ή Ν.Δ.; Έξοδο από την κρίση ή χρεοκοπία;
1. «Είναι ώρα να αλλάξουμε πορεία. Είναι ώρα για έναν άλλο δρόμο.Απευθύνω ξανά μήνυμα προς την κυβέρνηση: κάντε τόπο να περάσει η Ελλάδα. Η Ελλάδα της δημιουργίας, η Ελλάδα της αξιοκρατίας, η Ελλάδα της ανάπτυξης, η Ελλάδα της διαβούλευσης, η Ελλάδα της διαφάνειας, η Ελλάδα του κοινωνικού κράτους, η Ελλάδα της Πράσινης Ανάπτυξης».
2. «
Ας δώσουμε το λόγο στον Ελληνικό λαό να αποφασίσει:
-    
ΠΑΣΟΚ ή Νέα Δημοκρατία;
-    Έξοδο από την κρίση ή χρεοκοπία; 
Αξιοπρεπή διαβίωση ή φτώχεια;
-    Ασφάλεια ή ανασφάλεια; 
Δουλειά ή ανεργία;
-    Πράσινη Ανάπτυξη ή ύφεση;
-    
Προστασία του δημοσίου πλούτου ή ξεπούλημα και λεηλασία του;
-    Φόβος και υποταγή στα ευρωπαϊκά και διεθνή φόρα ή ισχυρή και υπερήφανη διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας;»
3. «
Ο λαός, με την ψήφο του, θα διαλέξει ανάμεσα σε δύο διαφορετικούς κόσμους, σε δύο διαφορετικές πορείες. Και θα διαλέξει το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα».

Γιατί να αποδεχόμαστε μία Ευρώπη μόνο της αγοράς και του ενιαίου νομίσματος; Στις ευρωεκλογές ψηφίζουμε για να κάνουμε την Ευρώπη σοσιαλιστική, προοδευτική
1. «Ποιος είπε ότι πρέπει να αποδεχτούμε τη συντηρητική Ευρώπη; Μια Ευρώπη, μόνο της αγοράς και του ενιαίου νομίσματος; Δεν μπορούμε να έχουμε μια Ευρώπη της Δημοκρατίας, της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής Ένωσης; Ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου, που επενδύει στη γνώση, στην καινοτομία, στον άνθρωπο και το περιβάλλον του; Μπορούμε».
2. «
Γι' αυτό, εμείς, οι Σοσιαλιστές της Ευρώπης, καλούμε τους πολίτες της Ευρώπης να ψηφίσουν προοδευτικά, δημοκρατικά, σοσιαλιστικά, στις Ευρωεκλογές που έρχονται. Να αλλάξουμε τους συσχετισμούς, να κάνουμε την Ευρώπη σοσιαλιστική, προοδευτική».

 
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΣ ΑΠΛΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΙΣ ΧΑΜΟΓΕΛΑ…ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΑΥΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΣΕΛΙΔΑΣ.

1. Την ώρα που ο σημερινός πρωθυπουργός ψάχνει τρόπο να βγάλει μια φωτογραφία με τον Ομπάμα στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, τ
ο ΠΑΣΟΚ, δυστυχώς, επαληθεύτηκε στις προβλέψεις του ότι, η διοίκηση Ομπάμα, σε ό,τι αφορά την περιοχή μας, θα προσπαθήσει να βελτιώσει κατά πολύ πρωτίστως τις σχέσεις των ΗΠΑ με την Άγκυρα.
2. Ενώ τα τελευταία πέντε χρόνια, η Άγκυρα συσσωρεύει πολιτικό και διπλωματικό κεφάλαιο στη Μ. Ανατολή, στον Καύκασο και, με τις πολιτικές που αναπτύσσει στα ενεργειακά θέματα, έχει αναχθεί σε περιφερειακή δύναμη, 
η Ελλάδα σπατάλησε το διπλωματικό και πολιτικό κεφάλαιο που είχαν συσσωρεύσει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.
3. Η κυβέρνηση της Ν.Δ., στην εξωτερική πολιτική, 
είτε παρατηρεί απλώς τις εξελίξεις, είτε μοιράζει χαμόγελα δεξιά και αριστερά. Τα αποτελέσματα είναι οφθαλμοφανώς δυσάρεστα. Όπως και για τα περισσότερα εκ των μεγάλων θεμάτων της εσωτερικής μας πολιτικής, έτσι και στην εξωτερική μας πολιτική, η Ελλάδα πρέπει να γυρίσει σελίδα.   

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ «ΑΓΡΑΦΟ ΠΙΝΑΚΑ». ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

1. 
Το ΠΑΣΟΚ δεν πιστεύει ότι ο διάλογος για την Παιδεία μπορεί και πρέπει να γίνει σε έναν «άγραφο πίνακα», με επικοινωνιακούς όρους και στόχους. Γιατί όποιος πραγματικά πιστεύει στο διάλογο καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις προς συζήτηση.
2. Συμμετέχουμε στο διάλογο θέτοντας προϋποθέσεις: α) όλες οι πολιτικές δυνάμεις να καταθέσουν τις προτάσεις τους, β) η χρηματοδότηση της παιδείας να είναι δέσμευση όλων των πολιτικών δυνάμεων, γ) το ΕΣΥΠ να θέτει τους στόχους και τις πολιτικές κατευθύνσεις, δ) η ΝΔ να δεσμευτεί ότι θα συμμετέχει στο διάλογο και με την επόμενη κυβέρνηση, και ε) με το ξεκίνημα του διαλόγου να υπάρξουν σοβαρά στοιχεία για τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τις κοινωνικές τάσεις.
3. Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε το δεύτερο τραπέζι διαλόγου με θέμα την
αναμόρφωση του Λυκείου και την πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης επί των προτάσεων του Κινήματός μας.
4. 
Ο στόχος μας για την Παιδεία είναι σαφής: «Δημόσια Δωρεάν Παιδεία Υψηλής ποιότητας για όλους». Ο στόχος της αναμόρφωσης τουΛυκείου είναι η δημιουργία «Ευρωπαίων πολιτών του 21ου αιώνα». Οι πέντε βασικοί άξονες του προγράμματος για την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και την πρόσβαση είναι:
-    
Ουσιαστική αλλαγή στο Λύκειο, τόσο ως προς το πρόγραμμα σπουδών όσο και ως προς την παιδαγωγική προσέγγιση.
-    
Αντικειμενικές πανελλαδικές εξετάσεις εντός του Λυκείου.
-    
Εθνικό Απολυτήριο που θα αποτελεί «διαβατήριο» για την τριτοβάθμια εκπαίδευση για το μαθητή.
-    
Καθορισμός από κάθε σχολή των μαθημάτων και του συντελεστή βαρύτητας αυτών για την επιλογή των φοιτητών τους.
-    
Χρηματοδότηση των σχολών με κατάθεση συγκεκριμένου ποσού για κάθε φοιτητή που εισάγεται σε αυτές.
ΠΑΣΟΚ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Συστράτευση



Του Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου

 gpapachristos@dolnet.gr

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 10 Μαρτίου 2009

Η μεθαυριανή συνάντηση Παπανδρέου- Σημίτη δεν κλείνει απλώς ένα δυσάρεστο, από κάθε άποψη, κεφάλαιο στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Ούτε, μόνο, σηματοδοτεί την απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να κηρύξει «πανστρατιά» για την απομάκρυνση από την εξουσία της χειρότερης κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος τα τελευταία 50 χρόνια. Ούτε βεβαίως αποτε- λεί μόνο μήνυμα προς τους κεντρώους και τον χώρο της αγοράς και της οικονομίας ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο αυθεντικός εκφραστής του μεσαίου χώρου. Στην ουσία αποτελεί πράξη οφειλόμενης αναγνώρισης στο πρόσωπο ενός πρωθυπουργού του οποίου η θητεία και το έργο έχουν θετικό πρόσημο. Και δεν χρειάζεται κανείς να ανατρέξει στο παρελθόν για συγκρίσεις. Αρκεί να τον συγκρίνει με τον σημερινό πρωθυπουργό, για να αντιληφθεί ότι ο Κώστας Σημίτης ήταν ένας καλός πρωθυπουργός που βελτίωσε τη θέση της χώρας διεθνώς, της έδωσε κύρος (που σήμερα της λείπει απελπιστικά), την εξόπλισε με μεγάλες υποδομές και την ενέταξε στην ΟΝΕ, θείο δώρο σήμερα στις συνθήκες που διαμορφώνει η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση. 

Εν κατακλείδι, ανεξάρτητα από το ποιον ρόλο θα επιλέξει τελικά ο Κ. Σημίτης για να βοηθήσει την προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να ανακόψει την καταστροφική πορεία της χώρας στην οποία την έχει οδηγήσει η κυβέρνηση Καραμανλή, από μόνο του ως γεγονός είναι πολλαπλά θετικό το ότι επανακάμπτει και συντάσσει τις δυνάμεις και την τεράστια εμπειρία του στην προσπάθεια αυτή. 
από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Ο σπουδαιότερος Έλληνας όλων των εποχών


Με ομόφωνη γνώμη όλων των συντακτών της εφημερίδας μας, ψηφίσαμε για τον μεγαλύτερο και σπουδαιότερο Έλληνα όλων των εποχών, τον ΜΗΤΣΟ από την Δραπετσώνα που με το τρίκυκλό του και την σκύλα του την Ζβούρα να τον ακολουθεί από πίσω πιστά, οργώνει καθημερινά τα τελευταία πενήντα χρόνια τις συνοικίες του Πειραιά πουλώντας τις σαρδέλες του (και πιστεύουμε να μην μας παρεξηγήσει ο φιλότιμος Μήτσος που τον συγκρίνουμε με τον Μέγα Εθνάρχη).


Την συγκεκριμένη απόφαση την πήραμε γιατί ο Μήτσος ο Σαρδέλας ή Μήτσος ο Τρίκυκλος, όπως τον αποκαλούν στον Πειραιά, δεν αποποίησε ποτέ τις αρχές που του δίδαξε ο πατέρας του από τον οποίο κληρονόμησε το τρίκυκλο, φορτωμένο σαρδέλες αγορασμένες με μετρητά δικά του.


-Δεν κόβει ποτέ απόδειξη.

-Δεν κάνει δήλωση ΦΠΑ και εφορίας.

-Δεν έχει πάρει δάνεια από τράπεζες.

-Δεν χρωστάει σε κανέναν έμπορο.

-Δεν έχει μπει ποτέ στην ζωή του σε εκκλησία.

-Δεν έχει μιλήσει-συναντήσει ποτέ πολιτικό.

-Δεν παίρνει σύνταξη αν και είναι πλέον 78 ετών και την χώρα την επιβαρύνει μόνο αναπνέοντας τον αέρα της.

-Ταΐζει το σκυλί του μόνο με σαρδέλες που από ποιότητα και τιμή είναι οι καλύτερες της χώρας.


Δεν έχει τίποτα στο όνομά του, ζει σε μία παράγκα χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Σαν γνήσιος οικονομολόγος, όταν τον συνέλαβαν γιατί δεν έκοβε αποδείξεις και τον δίκασαν σε έναν μήνα φυλακή με εξαγορά δεν την εξαγόρασε, αλλά προτίμησε να ζήσει τον μύθο του στον Κορυδαλλό και με την ευκαιρία να κοιτάξει λίγο την υγεία του, να τρώει και να πλένεται δωρεάν. Τότε ζητούσε από περιέργεια να μάθει πόσο στοιχίζουν οι αστυνομικοί, οι δικαστές και η φυλακή που ασχολούνται μαζί του και απάντηση δεν έπαιρνε από κανέναν. Στην εμμονή του με αιτήσεις, που του έγραφε κάθε μέρα ο Παλαιοκώστας, προς τα αρμόδια όργανα του κράτους, περιμένοντας να πάρει μία λογική απάντηση, τον έδιωξαν από την φυλακή για να μην μολύνει τους υπόλοιπους κρατούμενους-κοινωνία με τις τρελές αρχές του και ξεκινήσουν να ζητούν απαντήσεις και αυτοί (και ειδικά αυτοί που φυλακίζονται για χρέη στο δημόσιο-έμποροι δηλαδή, που πλήρωναν μια ζωή για να πληρώνονται όλοι αυτοί, που τους έχουν φυλακίσει).

με την άδεια του φίλου μου Jhoci Gertson

Georg van Ullmann


από apodimos-ellinas.com/

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Τα πρωτοσέλιδα...

Ολα τα Πρωτοσέλιδα Απογευματινών, Πρωϊνών, Οικονομικών, Αθλητικών και Ξένος Τύπος

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Αναζητώ συμβατό δότη μυελού των οστών, για την 4χρονη ανιψούλα μου η οποία πρέπει να υποβληθεί άμεσα σε μεταμόσχευση...
όποιος ενδιαφέρεται ας επικοινωνήσει μαζί μου, με τους εξής τρόπους :
________________________________________________________________________________________________
E-mail : alexiou_mrn@yahoo.com

Windows Live Messenger (MSN) : alexiou_mrn@windowslive.com

Προφίλ στο www.gamato.info
http://www.gamato.info/userdetails.php?id=30000

Προφίλ στο portal.gamato.info
http://portal.gamato.info/smf/index.php?action=profile

Προφίλ στο www.facebook.com
http://www.facebook.com/profile.php?id=726645379&v=feed&story_fbid=55049601558#/profile.php?id=726645379&ref=name

Πληροφορίες για τους εθελοντές δότες μυελού των οστών:
http://www.bestrong.org.gr/el/learncancer/treatment/stemcellandbonemarrowtransplants/donorofmarrow/
http://www.eom.gr/article_detail.asp?e_cat_serial=001001004&e_cat_id=6&e_article_id=66
________________________________________________________________________________________________

Η εξέταση για το τεστ ιστοσυμβατότητας (HLA) είναι ανώδυνη και περιορίζεται στη λήψη μικρής ποσότητας αίματος (15 ml περίπου), προκειμένου να καθορισθεί ο ιστικός τύπος (HLA). Σκέψου ότι μπορεί να σώσεις ένα αγγελούδι!

Οι πιθανότητες να βρούμε δότη με συμβατότητα 100% είναι 1 προς 15.000 περίπου. Περιμένουμε να μας βοηθήσετε να τις μειώσουμε αυτές τις πιθανότητες στο ελάχιστο δυνατό...

Σας ευχαριστώ όλους για τον χρόνο τον οποίο αφιερώσατε να διαβάσετε αυτό το μήνυμα. Ο Θεός αυτού του κόσμου να σας έχει καλά…

Καλό σας βράδυ...
Αλεξίου Αλέξιος.


-------------------------------------------------------
parakalw prowthiste to gia na voithisoume oloi..DEN EINAI ENA AKOMH CHAIN MESSAGE ALLA ENA MESSAGE GIA ALHTHINH VOITHEIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

από  facebook
ΜΠΟΣΤΑΝΙ