Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Ο Μανώλης κατόνόμασε, αλλά ο Κωστάκης Σφουγγαράκης έχει ήδη "αθωώσει"...

Τους τίναξε στον αέρα ο Γ. Μανώλης...
Κατονόμασε ως υπαίτιους του σκανδάλου με την εξαγορά της "Γερμανός" τους Π. Βουρλούμη, Ευ. Μαρτιγόπουλο και Ν. Μανασή.
Εκτεθειμένος και ο Γ. Αλογοσκούφης που ήταν ενήμερος...
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΝΔ, ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΠΡΩΤΟΣ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ, ΣΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΑΝΑΚΡΙΤΗ, στο PRESS-GR
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:35 μ.μ. - 11/5/2009.

Δημοσκόπηση της Metron Analysis δίνει διαφορά 4,8%. Στο 6% η εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος



Δημοσκόπηση – σοκ για την ΝΔ, παρουσίασε στο κεντρικό τηλεοπτικό δελτίο του ΑΝΤ1 η Metron Analysis, όπου φαίνεται σ’ αυτήν να ανοίγει η «ψαλίδα» και από το 2,2% που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα, η διαφορά να «εκτοξεύεται» στο 4,8%!!! Πιο συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 29,1% και ακολουθεί η ΝΔ με 24,3%. Τρίτο κόμμα έρχεται το ΚΚΕ με 6,5% ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 6,3%, ο ΛΑΟΣ με 5,4% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 5,1%.
Στην εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, η εταιρία Metron Analysis δίνει διαφορά 6%!!! Δείτε την παρακάτω κάρτα…
από piazzadelpopolo
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:06 μ.μ. - 11/5/2009.

Η ομιλία του Σταύρου Λαμπρινίδη, στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ


ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 4:51 μ.μ. - 11/5/2009.

Νέα ηθική στη διακυβέρνηση

Του Γρηγόρη Καλφέλη 
Κalfelis@law.auth.gr

O Πρωθυπουργός έκλεισε τη Βουλή και τα σχετικά σκάνδαλα δεν θα διερευνηθούν από το Κοινοβούλιο. Η επιλογή αυτή μας βυθίζει ακόμη περισσότερο σε έναν παρακμιακό βούρκο, αλλά από την άλλη πλευρά νομίζω ότι η συνεχής συζήτηση για αυτά τα θέματα, η οποία εδώ και τριάντα χρόνια δεν έχει οδηγήσει ούτε στην τιμωρία ενός διεφθαρμένου υπουργού, συσκοτίζει κάποιες φορές και την ανίχνευση ορισμένων άλλων σοβαρών θεμάτων. 
Και υπάρχει ένα τέτοιο κολοσσιαίο ζήτημα, το οποίο αξίζει να θίξει κανείς, γιατί- λόγω της οικονομικής κρίσης- εμφανίζεται με μια αποκρουστική καθαρότητα ακόμη και στην Ελλάδα. Και θα αρχίσω αυτή τη σύντομη διαπραγμάτευση με κάτι φοβερό που έλεγε ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος Κλίντον. 
Έλεγε λοιπόν ο ευφυής Κλίντον ότι οι περιθωριακοί (castoffs) και οι απόβλητοι (dropouts) της κοινωνίας δεν ψηφίζουν, δεν εργάζονται και στο κενό στο οποίο ζουν είναι ασαφές αν η κοινωνία μπορεί να έχει οποιαδήποτε διεκδίκηση από αυτούς! 
Γιατί τα αναφέρω αυτά; Γιατί είναι η πρώτη φορά μεταπολεμικά που ακόμη και στη χώρα μας διαμορφώνονται τόσο ξεδιάντροπα δύο εντελώς ξεχωριστοί κόσμοι.  ........


Ο Γρηγόρης Καλφέλης είναι καθηγητής στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ. 

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 4:31 μ.μ. - 11/5/2009.

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

1. Χουντής Νίκος, γραμματέας του ΣΥΝ
2. Σωτηρίου Ελένη, συνδικαλίστρια
3. Παπαδημούλης Δημήτρης, πρώην ευρωβουλευτής
4. Παπαδημητρίου Μάνια, ηθοποιός
5. Τριγάζης Πάνος, οικονομολόγος
6. Σπανούδη Δέσποινα, από τον οικολογικό χώρο
7. Θεωνάς Γιάννης, πρώην ευρωβουλευτής
8. Ντιλέτ Χαμπίτ, κοινωνιολόγος από τη Θράκη
9. Αλεξάκης Βασίλης, συγγραφέας
10. Ταχταλίδου Ντίνα, συνδικαλίστρια
11. Γιαμπουράνης Χρήστος, οδηγός δικύκλου
12. Φωτάκη Στ., πρ. Σωματείου Εργαζομένων με stage
13. Παπαδόπουλος Νίκος, αγρότης
14. Κωνσταντοπούλου Ζωή, δικηγόρος
15. Μπασιούκας Κώστας, γιατρός
16. Κουλουμπή Νάντια, γιατρός
17. Τζουλιάνι Τζουλιάνο, Ιταλός συνδικαλιστής
18. Φραντζεσκάκη Αναστασία, συνδικαλίστρια
19. Πάντζας Γιώργος, ηθοποιός
20. Νόρμα Ριζμάουϊ, ιδιωτική υπάλληλος, Παλαιστίνια
21. Βεργόπουλος Κώστας, πανεπιστημιακός
22. Καντίτζα Σάνκο, σπουδάστρια

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 4:10 μ.μ. - 11/5/2009.

ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ΓΙΑ ΠΑΠΟΥΛΙΑ...


Λάβρος ο Απ. Κακλαμάνης, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση Καραμανλή και τονπρωθυπουργό προσωπικά. Παράλληλα κατηγόρησε τονΠρόεδρο της Δημοκρατίαςγιατί δεν συμβουλεύει την κυβέρνηση. 
Μιλώντας στην εκπομπή της
Κάτιας Μακρή και του Γιώργου Χουδαλάκη στον Real fm, αποκάλυψε ότι ο Δ. Σιούφας του είπε την Παρασκευή ότι δεν ήξερε τίποτα(!) και υπενθύμισε ότι επί προεδρίας του πάντοτε το κλείσιμο της Βουλής ερχόταν στην Ολομέλεια την άδεια της οποίας ζητούσε ο πρόεδρος της Βουλήςσυνομιλώντας με τους πολιτικούς αρχηγούς. Ο Απόστολος Κακλαμάνηςείναι ο πρώτος πολιτικός που αφήνει αιχμές για τον ρόλο του Κάρολο Παπούλια την Παρασκευή το βράδυ. Έπεται συνέχεια...

από pressmme
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:59 μ.μ. - 11/5/2009.

Ο πρωταθλητης των …σκανδαλων!!!!

από ασημωνης

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:35 μ.μ. - 11/5/2009.

Μας αποστομωσε!!!!

από ασημωνης

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:33 μ.μ. - 11/5/2009.

Χρονια πολλα σε ολες τις μανες του κοσμου….. για δεύτερη μέρα....

Πρώτη μέρα στην κατασκήνωση. Ο υπεύθυνος βοηθάει τα παιδάκια να ταχτοποιήσουν τα πράγματά τους.

Με έκπληξη βλέπει ότι ο Tοτός μέσα στο κατακαλόκαιρο έχει φέρει και ομπρέλα:

- Καλά, ρωτάει όλο απορία, και τί θα την κάνεις την ομπρέλα στην κατασκήνωση, καλοκαίρι καιρό;

Και ο Τοτός:

- Εσύ μεγάλωσες χωρίς μάνα, ε;

από ασημωνης

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:29 μ.μ. - 11/5/2009.

Ελλαδα, στον αυτοματο πιλοτο….

Δεν ξερω ποιος είναι αυτος που συμβουλευει τον κυριο Καραμανλη τον τελευταιο καιρο, αλλα οποιος και να είναι δεν πρεπει να τον πολυσυμπαθει. Μαλλον του σκαβει τον λάκκο!   

Οι γκαφες διαδεχονται η μια την άλλη. Καλυψη διαφθαρμενων υπουργων, αποχωρησεις πλειοψηφιας από την Βουλη, κουκουλωμα σκανδαλων και ως κερασακι στην τουρτα ηρθε και το κλεισιμο της Βουλης!  Πραξεις που προδιδουν πανικο, πραξεις βουτυρο στο ψωμι της αντιπολιτευσεις, πραξεις που κανουν ακομη και τον πιο φανατικο οπαδο της Ν.Δ. να ντρεπεται, πραξεις εντελως αντιθετες με οσα ελεγε ο Καραμανλης μεχρι πριν λιγο καιρο.

Καταλαβαινω πως η εξουσια είναι ωραιο πραγμα , αλλα όλα εχουν καποια ορια. Οποια ελπιδα ειχε η Ν.Δ για μια αξιοπρεπη ηττα εχει περασει ανεπιστρεπτι. Πλεον θα μιλαμε για πανωλεθρια! Τωρα θα μου πειτε νοιαστηκες εσυ αν συντριβει η Ν.Δ. ;;; Όχι βεβαια, απλα ανησυχώ πως μια νικη του ΠΑΣΟΚ με μεγαλη διαφορα , θα κανει πολλα από τα στελεχη του να συμπεριφερονται με τον ιδιο αλλαζονικο τροπο που ειχανε πριν το 2004. Εκεινο τον τροπο που τους εστειλε στην αντιπολιτευση  και πολύ καλα τους ειχε κανει.  

από ασημωνης

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:23 μ.μ. - 11/5/2009.

Νεα επιθεση Καραμανλη στον Παπανδρεου… με πολιτικο λόγο !!!...

από ασημωνης

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:17 μ.μ. - 11/5/2009.

Και πού θα βρεις δικηγόρο στον παράδεισο;

Ένας μηχανικός πεθαίνει και πάει κατά λάθος στην κόλαση. Για λόγους πολιτικής όλοι οι μηχανικοί πάνε στον παράδεισο, αλλά αυτός τους ξέφυγε. Κατεβαίνει στην κόλαση ο μηχανικός, άθλια η κατάσταση, πολύ ζέστη, φωτιές, λάβα, υδρατμοί, πανικός. Βρίσκει τον διάβολο, του τα λέει ένα χεράκι και σε ένα μήνα μέσα έχει εγκαταστήσει κλιματισμό, υδρομασάζ, τουαλέτες και κυλιόμενες σκάλες. Παίρνει ο Θεός τηλέφωνο στην κόλαση:

- Πώς περνάτε εσείς εκεί κάτω;

- Χάρμα, έχουμε ένα μηχανικό εδώ, δουλευταράς το παιδί, έφτιαξε τουαλέτες, υδρομασάζ, κυλιόμενες σκάλες …

- Τί; Έγινε λάθος, δεν πρέπει να έχετε εσείς μηχανικούς, να τον στείλεις πίσω!

- Τί λε ρε, έχουμε βάλει μπροστά για πισίνες, αίθρια, πάρκα, σιγά μην στον στείλω!

- Στείλε τον αμέσως, διαφορετικά θα σου κάνω μήνυση!

- Σοβαρά; Και πού θα βρεις δικηγόρο στον παράδεισο;

από ασημωνης

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:11 μ.μ. - 11/5/2009.

Δήμοι Μοντέλο


Γράφει ο Πάνος Βόζος

Λένε ότι υπάρχουν χώρες στο Βορρά της Ευρώπης όπου οι άνθρωποι είναι ευτυχισμένοι…

Λένε ότι από την στιγμή που θα γεννηθεί ένα παιδί ο Δήμος ενεργοποιείται σχεδόν αυτόματα.

Το ασφαλίζει, φροντίζει για την ιατρική του περίθαλψη, αναλαμβάνει εντελώς δωρεάν την εκπαίδευση του από το Νηπιαγωγείο μέχρι το Πανεπιστήμιο, ενθαρρύνει με πλήρες σύστημα υποτροφιών τις μεταπτυχιακές του σπουδές , του εξασφαλίζει εργασία ανάλογη των προσόντων του στον ιδιωτικό η το δημόσιο τομέα. Στις χώρες αυτές το κράτος – όχι το απόμακρο και απρόσωπο αλλά η Τ.Α – έχει αναπτύξει ένα πλήρες δίκτυο κοινωνικής προστασίας για τους ανήμπορους, τους ανάπηρους, τους απόμαχους της ζωής, επιδοτεί γενναία τη πολύτεκνη οικογένεια, τα επιδόματα ανεργίας προσφέρουν ουσιαστική ανακούφιση και δεν καταρρακώνουν τον άνεργο, διαθέτει κατοικία στους αστέγους, φροντίζει με συνεχή εκπαίδευση τους εργαζόμενους ώστε να παρακολουθούν όλες τις εξελίξεις της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Οι Πολίτες γνωρίζουν ότι κάθε Ευρώ που προσφέρουν μέσα από ένα «αυστηρό», δίκαιο και διάφανο σύστημα φορολογίας, θα επιστραφεί άμεσα σε αυτούς, είτε ως δρόμος, είτε ως σχολείο, είτε ως κοινωνική παροχή. Οι Τοπικοί Άρχοντες, οι διαχειριστές του Δημόσιου χρήματος, λογοδοτούν καθημερινά, ακόμα και σε εκείνους που έχουν «άρρωστο» ενδιαφέρον. Η Τοπική αυτοδιοίκηση εδώ έχει βρει το πραγματικό της νόημα. Εδώ λειτουργεί ως πραγματικός θεσμός παρέμβασης στα καθημερινά προβλήματα του Πολίτη. Εδώ έχει κυριαρχήσει η αποκέντρωση και η συμμετοχή !!

Τα Δημοτικά Συμβούλια, αλλά και τα Συμβούλια γειτονιάς, αποφασίζουν και ......

εκτελούν και δεν εκλιπαρούν τη εύνοια κανενός Υπουργού η Γ. Γραμματέα.
Εύλογα γεννιέται το ερώτημα. Τι πλουτοπαραγωγικές πηγές έχουν; Πώς χρηματοδοτούνται όλες αυτές οι παροχές; Έχουν κοιτάσματα πετρελαίου, πολύτιμους λίθους, φυσικό αέριο η κάτι άλλο ;
Τίποτα από αυτά δεν διαθέτουν. Απλούστατα μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο οι χώρες του Βορρά αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια κοινωνία που οι Πολίτες θα σέβονται το κράτος και το κράτος θα σέβεται τον Πολίτη. Και τα κατάφεραν …

Και στη χώρα μας ;
Γκρίνια, μιζέρια, αδιαφάνεια, νεοπλουτισμός, φαυλοκρατία...
Ένα είναι βέβαιο. Στους Δήμους χρήματα υπάρχουν. Κοιτάξτε τους προϋπολογισμούς και τις δαπάνες. Εκείνο που λείπει είναι το μεράκι και η θέληση για προσφορά. Μέχρι να τα ανακαλύψουμε δεν μας μένει παρά να ονειρευόμαστε....

από ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΝΕΙΟ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:00 μ.μ. - 11/5/2009.

Γελοιογραφίες


Πηγή: Του Κώστα Μητρόπουλου
από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 1:17 μ.μ. - 11/5/2009.

Βερελής

Του Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου 
gpapachristos@dolnet.gr

ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ φαίνεται να έχουν χάσει την αξία τους οι έννοιες και έχουμε γενικώς μια τάση να τα ισοπεδώνουμε όλα, είναι απαραίτητο να πούμε δυο λόγια για την «υπόθεση Βερελή». Ανεξάρτητα από το τι θα προκύψει από τη δικαστική έρευνα του σκανδάλου ΜΑΝ που οδήγησε τον Βερελή να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα, η πράξη του από μόνη της έχει ένα στοιχείο αξιοπρέπειας. Δείχνει αυξημένη πολιτική ευθιξία, πράγμα σπάνιο για τις μέρες μας που η χώρα κοχλάζει από τα σκάνδαλα. Τη στιγμή που ο λευκανθείς Παυλίδης με δυο δικογραφίες στη Βουλή στήνει πανηγύρια στα Δωδεκάνησα επειδή τον ξέπλυνε η παράταξή του, ο Βερελής παραιτείται και μόνο γιατί επί υπουργίας του υπήρξε από έναν οργανισμό που βρισκόταν υπό την εποπτεία του τον καιρό που διετέλεσε υπουργός μια σκανδαλώδης προμήθεια. Είναι μικρό πράγμα αυτό; Έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν; Υπήρξε άλλη παραίτηση υπουργού, νυν ή πρώην, και δεν θυμόμαστε; Όχι. Αυτό που θυμόμαστε, και βλέπουμε, είναι θρασύτατοι Βατοπεδινοί να περιοδεύουν τα κανάλια και να καταγγέλλουν το... ΠΑΣΟΚ για σκάνδαλα- και τον Βερελή που παραιτήθηκε! 

Εκεί έχουμε καταντήσει ως κοινωνία... 

από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 1:13 μ.μ. - 11/5/2009.

Μαζί «Πετύχαμε πολλά» -Μόνοι μας «Φάγαμε καλά» - Τώρα όμως …

από togreki
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:49 μ.μ. - 11/5/2009.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ "ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3% Η ΔΙΑΦΟΡΑ"


Για να βλέπει ο -συνήθως μετριοπαθής και προσεκτικός στις εκτιμήσεις του- ΝίκοςΧατζηνικολάου την διαφορά στις ευρωεκλογές να ξεπερνάει το 3% υπέρ τουΠΑΣΟΚ καταλαβαίνεται τι συμβαίνει στην κοινωνία. Ο γνωστός δημοσιογράφος αναφέρθηκε σε όλες τις δημοσκοπήσεις εκτιμώντας ότι με τις ανάλογες σταθμίσεις και την αναγωγή των αναποφάσιστων ψηφοφόρων η διαφορά βρίσκεται πάνω από το 3%. Αναφέρθηκε μάλιστα στο γκάλοπ τηςΚαθημερινής το οποίο δείχνει διαφορά πάνω από 4%.
από pressmme
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:04 π.μ. - 11/5/2009.

ΠΑΓΚΑΛΟΣ Ο ΑΠΙΑΣΤΟΣ ΣΕ ΑΠΛΗ (ΑΚΟΜΑ) ΕΠΙΘΕΣΗ !!!...



ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:07 π.μ. - 11/5/2009.

Φόρτσα Ιτάλια !!!!!!!!!!


.

.Aυτή είναι η νέα υπουργός τουρισμού

του Μπερλουσκόνι

η Vittoria Brambilla...

από anarxas zante

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 2:56 π.μ. - 11/5/2009.

Ευτυχώς.

από atsarantos
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 2:48 π.μ. - 11/5/2009.

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ - Ρουσφέτια και για το στρατό !!! Πρώτη δύναμη παντού !

Ο σμηνίτης ΡΘ εμφανίζεται ως ΟΝΝΕΔίτης στη Διαδικτυακή Κοινότητα Φοιτητών της Νομικής, την 1η Απριλίου του 2009 στη 1.21 το μεσημέρι, γράφοντας: «Είμαι αποσπασμένος στο Πεντάγωνο, αλλά δεν πατάω ποτέ εκεί γιατί έχω τα μέσα και υπηρετώ τη θητεία μου εικονικά. Ερχομαι κανονικά στη Νομική. Μ… που είστε. Δεν μπορείτε να μου κάνετε τίποτα !!!! ΧΑ! ΧΑ! ΧΑ!».
Στις 3 Απριλίου ο σμηνίτης ΡΘ επανέρχεται με νέα προκλητική…
δήλωσή του. Απευθυνόμενος στους συμφοιτητές του, γράφει με περίσσιο θράσος: «Εσείς είστε μ… που είστε ΔΑΠ! Εγώ είμαι ΔΑΠ και ΝΔ. Φυσικά και έχω αυτά τα πλεονεκτήματα!! Το Πεντάγωνο είναι μαζί μου! Το ξέρουν (προφανώς ότι είναι ΟΝΝΕΔίτης). Ο αξιωματικός υπηρεσίας είναι φίλος μου. Με ειδοποιεί πότε να μπαίνω αν είναι να έρθει κανένας αστεράκιας!».
Η ομολογία του ΔΑΠίτη σμηνίτη εξοργίζει τον συμφοιτητή του Δ.Μ., ο οποίος γράφει στον ίδιο διαδικτυακό χώρο: «Αυτά κάνει η επάρατη Δεξιά. Μαύρο στη ΝΔ και τη ΔΑΠ».
Ο ΔΑΠίτης σμηνίτης επανέρχεται την επομένη και δημοσιοποιεί το προσωπικό του e-mail, ώστε να μπορεί να επικοινωνεί μαζί του «όποιος θέλει ρουσφέτι στον στρατό»!!!!
Ενας άλλος φοιτητής τον ρωτάει σε ποιο έτος είναι και εκείνος απαντάει στο 3ο! Ωστόσο, σπεύδει να τον ρωτήσει εάν εκείνος ψηφίζει ΔΑΠ! Ταυτόχρονα του δίνει και δεύτερο e-mail για να επικοινωνούν. «Περιμένω -του γράφει- να τα λέμε για τον στρατό! Χαχαχα!!!!».
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Ε», το συγκεκριμένο πρόσωπο είναι υπαρκτό! Πρόκειται για γιο αεροπόρου που εμφανίζεται στις καταστάσεις του Πενταγώνου να εκτίει κανονικά τη θητεία του!!!
Το πρωτοφανές αυτό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στις τελευταίες αποκαλύψεις για τη λίστα των 216 στρατευσίμων που είναι χρεωμένοι στο επιτελείο του υπουργού Αμυνας, αλλά στην πραγματικότητα… υπηρετούν στα σπίτια τους.
Σύμφωνα με στοιχεία του «Ε», άτυπα έχει καταργηθεί η εξάμηνη υποχρεωτική υπηρεσία στην παραμεθόριο και οι ημέτεροι τοποθετούνται κατευθείαν από το Κέντρο Εκπαίδευσης στο Πεντάγωνο!! Το «παράθυρο» διαφυγής από την παραμεθόριο άνοιξε διάπλατα τον τελευταίο μήνα μετά την κατάργηση των μετατάξεων!
Είναι προφανές ότι εν όψει εκλογών ολοένα και περισσότερα «γαλάζια» παιδιά θα απολαμβάνουν το… προνόμιο να εκτελούν χρέη… σκοπού στα κρεβάτια τους.
ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΥΚΙΟΣ - www.ethnos.gr
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 2:35 π.μ. - 11/5/2009.

SATURDAY NIGHT ΓΛΕΝΤΙΑ !...


Το πανηγυρικό κλίμα και οι εκδηλώσεις ενθουσιασμού, που εγκαινίασε ο Πρωθυπουργός και επικράτησαν, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη, συνεχίστηκαν από τα μέλη και τα στελέχη του Κόμματος, σ΄ όλη την Ελλάδα.
Με ιδιαίτερο τρόπο γιόρτασαν την παραγραφή των σκανδάλων, ορισμένα από τα κορυφαία – πρώην – κυβερνητικά στελέχη, του Καραμανλή, καθώς με τη «μεγάλη» επιλογή του αρχηγού τους, ξαλάφρωσαν και απελευθερωμένα από το άγχος οποιασδήποτε διαδικασίας απόδοσης ευθυνών, ξέδωσαν, το Σαββατοκύριακο, γλεντώντας και πίνοντας εις υγείαν του …ελληνικού λαού !...

από ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 2:05 π.μ. - 11/5/2009.

Ο ΣΚΟΥΠΙΔΟΝΤΕΝΕΚΕΣ ΤΟΥ ΔΟΛ...


"…Ομολογώ ότι στην πολιτική δεν μου αρέσουν οι κλέφτες. Ακόμη λιγότερο, όμως, μου αρέσουν όσοι εξαντλούν την πολιτική δραστηριό-τητά τους μιλώντας για κλέφτες. Βατοπαίδι εσείς; Siemens εμείς! Παυλίδηςεσείς; ΜΑΝ εμείς! 
Σκαλίζουν τον σκουπιδοτενεκέ του αντιπάλου ελπίζοντας ότι κάτι μπορεί να κρύβει. Ή, ακόμη χειρότερα, πασχίζοντας να πείσουν τον κοσμάκη ότι «οι κλέφτες είναι οι άλλοι».
Και αυτό στις ημέρες μας αποκαλείται «πολιτική δραστηριότητα». Πού είναι η συζήτηση για την οικονομία; Για την Παιδεία; Για την Υγεία; Για το κράτος; Για το Ασφαλιστικό; Για την ευρωπαϊκή στρατηγική;
Πουθενά! Ούτε λέξη! Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ ζήτησε μια συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως για την οικονομική κρίση…".

Έψαξε και δεν βρήκε...
Δεν βρήκε ομιλίες, συζητήσεις , προτάσεις του Γιώργου Παπανδρέου για την οικονομία, την Ευρώπη, την παιδεία, τη δημόσια ασφάλεια, για το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ.
Δεν αμφισβητώ την έρευνά του.
Απλώς δεν ξέρω που έψαξε. Ίσως στα συρτάρια του Ρουσόπουλου, του Ανδριανού ή του Αγγέλου. Ίσως στα ντοσιέ του Μεγάρου Μουσικής ή του Μαξίμου, ίσως στο λογιστήριο της κατασκευαστικής του υιού Ψυχάρη...

Εγώ πάντως έκανα ένα δεκάλεπτο ψάξιμο στην ιστοσελίδα του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ. Διαπίστωσα πως μόνο τους τελευταίους μήνες ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε:
  • Για την ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 7 τουλάχιστον φορές, 12/02/09, 18/02/09, 22/02/09, 05/03/09, 06/03/09, 27/04/09.
  • Για την ΠΑΙΔΕΙΑ και τη ΝΕΟΛΑΙΑ 3 τουλάχιστον φορές, 23/01/09, 05/04/09, 08/05/09.
  • Για την ΕΥΡΩΠΗ και την ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 3 τουλάχιστον φορές, 12/03/09, 24/04/09, 04/05/09.
  • Για την Δημόσια Ασφάλεια 1 τουλάχιστον φορά, 08/04/09.
Και αναφέρομαι μόνο σε ομιλίες σε θεσμικό και οργανωμένο πλαίσιο, και όχι σε ανοιχτές συγκεντρώσεις ή σε περιοδείες του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Όταν ο Πρετεντέρης γράφει και υπογράφει πως ο Γ. Παπανδρέου δεν έχει αρθρώσει λέξη για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας αλλά αναφέρεται ΜΟΝΟ σε σκάνδαλα τι είναι;

Παντελώς ανίκανος δημοσιογράφος που δεν μπορεί να διαπιστώσει αυτό που εκατοντάδες χιλιάδες έλληνες μπορούν να διαπιστώσουν σε ελάχιστα λεπτά της ώρας;

Ψεύτης και πιστός οπαδός της Γκαιμπελικής θεωρίας, «πες, πες και όλο και κάτι θα μείνει»;

Θεωρητικός εκφραστής της γραμμής: «αφού δεν μπορούμε να σώσουμε τον Καραμανλή και τη Ν.Δ, ας κλαδέψουμε τον Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ»;

Θερμός οπαδός της άποψης ότι στα σκάνδαλα αναφερόμαστε όσο χρειάζεται για να εκβιάσουμε και να πάρουν τις δουλειές του Δημοσίου οι συγγενικές μας δυνάμεις και αμέσως μετά μετονομάζουμε τα σκάνδαλα σε "σκανδαλολογία";
Όλα τα παραπάνω μαζί;
Δεν ξέρω.
Υποψιάζομαι όμως ότι αν ο κ. Πρετεντέρης μπει στον κόπο να ψάξει στους σκουπιδοντενεκέδες του ΔΟΛ, του κ. Χρήστου Λαμπράκη, των κκ. Ψυχάρη (πατέρα και κατασκευαστή υιού), αλλά και το δικό του θα βρει πολλά ενδιαφέροντα πράγματα…

Όπως κι εμείς θα βρούμε ανάλογου ενδιαφέροντος ευρήματα και πρόσωπα αν ψάξουμε σε λίγα χρόνια στο σκουπιδοντενεκέ της δημοσιογραφικής ιστορίας...

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 2:20 π.μ. - 11/5/2009.

Νοικοκύρης


από bang-gr
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 2:14 π.μ. - 11/5/2009.

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι



Απόσπασμα απο την ομιλία του Γιώργου Α. Παπανδρέου στην Κοζάνη

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 1:54 π.μ. - 11/5/2009.

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ.

Σήμερα, μιλάει η Κοζάνη.

Μιλάει όλη η Δυτική Μακεδονία και δίνει απάντηση απόψε στη σιωπή που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση, στη φίμωση της αλήθειας.

Δίνει απάντηση στη θεσμική εκτροπή που αποφασίστηκε στα κρυφά, στη θεσμική εκτροπή που εκτελέστηκε αιφνιδιαστικά, τη νύχτα της Παρασκευής.

Και ερωτώ από εδώ, από την Κοζάνη: γιατί να κλείσει αιφνιδιαστικά η Βουλή των Ελλήνων, κ. Καραμανλή;

Ακούγεται το σύνθημα: «Ντροπή - ντροπή, κλείσαν τη Βουλή»

Είναι πράγματι ντροπή, διότι κλείνοντας την πόρτα της Βουλής, κλείσατε κ. Καραμανλή την πόρτα στο φως της διαφάνειας. Κλείνοντας την πόρτα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, έκλεισαν την πόρτα στην απόδοση δικαιοσύνης.

Τους τρομοκράτησε η διαφάνεια.

Τους τρομοκρατεί η αλήθεια.

Τους φοβίζει το κράτος Δικαίου.   ..................

συνέχεια: http://www.facebook.com/ext/share.php?sid=80868494804&h=ZpIzX&u=i07VQ&ref=nf

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 1:50 π.μ. - 11/5/2009.

Πάσχος Μανδραβέλης: "To μεγαλύτερο σκάνδαλο είναι το κλείσιμο της Βουλής"



ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 1:35 π.μ. - 11/5/2009.