Τρίτη 14 Απριλίου 2009

60 μέρες ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ο Θόδωρος Τενέζος, και ακόμη κάποιοι κάνουν τουμπεκί!


Καλά ρε δεν ντρέπεστε καθόλου;
Δεν σας έχει απομείνει καθόλου τσίπα επάνω σας;
Πρέπει να πεθάνει και να μιλήσετε μετά;


Μιλάτέ και κατακρίνετε τους κουκουλοφόρους αλλά εσείς είστε οι αρχηγοί τους!
60 μέρες ο άνθρωπος σβήνει και εκτός από τα το Πρωινό του Σαββατοκύριακου από τον ΑΝΤ1 και τα παιδιά από το Ράδιο Αρβύλα δεν είπε κανείς τίποτα από την πουλημένη την δημοσιογραφίας σας.

Που είναι ρε η ανθρωπιά σας;
Πού είναι η κοινωνική δεοντολογίας σας;

Πήγατε σε αυτήν τη θέση για να βοηθάτε το λαό να ενημερώνεται!..όχι να κρύβεται
το ΔΙΚΑΙΟ και ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

ΝΤΕΠΟΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΝΕΟΙ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΑΣ, ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΛΕΜΕ.

η εικόνα από vasilisp.asimonis

Το Τροπάριο της Κασσιανής






















Από τα απόστιχα ιδιόμελα του όρθρου της Μ. Τετάρτης:

Κύριε, ἡ ἐν πολλαῖς ἁμαρτίαις περιπεσοῦσα γυνή, 
τὴν σὴν αἰσθομένη θεότητα, μυροφόρου ἀναλαβοῦσα τάξιν, 
ὀδυρομένη, μύρα σοι, πρὸ τοῦ ἐνταφιασμοῦ κομίζει. 
Οἴμοι! λέγουσα, ὅτι νύξ μοι ὑπάρχει, οἶστρος ἀκολασίας, 
ζοφώδης τε καὶ ἀσέληνος ἔρως τῆς ἁμαρτίας. 
Δέξαι μου τὰς πηγὰς τῶν δακρύων, 
ὁ νεφέλαις διεξάγων τῆς θαλάσσης τὸ ὕδωρ· 
κάμφθητί μοι πρὸς τοὺς στεναγμοὺς τῆς καρδίας, 
ὁ κλίνας τοὺς οὐρανοὺς τῇ ἀφάτῳ σου κενώσει. 
Καταφιλήσω τοὺς ἀχράντους σου πόδας, 
ἀποσμήξω τούτους δὲ πάλιν τοῖς τῆς κεφαλῆς μου βοστρύχοις· 
ὧν ἐν τῷ παραδείσῳ Εὔα τὸ δειλινόν, 
κρότον τοῖς ὠσὶν ἠχηθεῖσα, τῷ φόβῳ ἐκρύβη. 
Ἁμαρτιῶν μου τὰ πλήθη καὶ κριμάτων σου ἀβύσσους 
τίς ἐξιχνιάσει, ψυχοσῶστα Σωτήρ μου; 
Μή με τὴν σὴν δούλην παρίδῃς, ὁ ἀμέτρητον ἔχων τὸ ἔλεος.


Μετάφραση του Φώτη Κόντογλου:

Κύριε, η γυναίκα που έπεσε σε πολλές αμαρτίες, 
σαν ένοιωσε τη θεότητά σου, γίνηκε μυροφόρα 
και σε άλειψε με μυρουδικά πριν από τον ενταφιασμό σου 
κι έλεγε οδυρόμενη: Αλλοίμονο σε μένα, γιατί μέσα μου είναι νύχτα κατασκότεινη 
και δίχως φεγγάρι, η μανία της ασωτείας κι ο έρωτας της αμαρτίας. 
Δέξου από μένα τις πηγές των δακρύων, 
εσύ που μεταλλάζεις με τα σύννεφα το νερό της θάλασσας. 
Λύγισε στ' αναστενάγματα της καρδιάς μου, 
εσύ που έγειρες τον ουρανό και κατέβηκες στη γης. 
Θα καταφιλήσω τα άχραντα ποδάρια σου, 
και θα τα σφουγγίσω πάλι με τα πλοκάμια της κεφαλής μου· 
αυτά τα ποδάρια, που σαν η Εύα κατά το δειλινό, 
τ' άκουσε να περπατάνε, από το φόβο της κρύφτηκε. 
Των αμαρτιών μου τα πλήθη και των κριμάτων σου την άβυσσο, 
ποιος μπορεί να τα εξιχνιάση, ψυχοσώστη Σωτήρα μου; 
Μην καταφρονέσης τη δούλη σου, εσύ που έχεις τ' αμέτρητο έλεος

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 4:17 Μ.Μ. - 14/4/2009

ΔΕΝ ΤΑΓΡΑΨΕΣ ΚΑΛΑ, κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ !...


Στους εμφανιζόμενους ως – αποκλειστικοί - ιδιοκτήτες της αριστεράς, χρειάζεται τα πράγ-ματα να λέγονται σταράτα, όπως θάλεγε κι ο Χ, Φλωράκης…
Αν, ως οι τελευταίοι εναπομεί-ναντες, (παγκόσμια), οπαδοί του σταλινικού δογματισμού, θεω-ρούν πως τους συμφέρει (και τους αρέσει) να κυβερνάει η Δεξιά, επειδή νομίζουν, διεστραμ-μένα, πως έτσι επιτείνεται η αθλιότητα του λαού, άρα και οι ευκαιρίες αλίευσης μελών για το ΚΚΕ, να βγουν να το πουν καθαρά !
Επειδή, όμως, η απόκρυψη της αλήθειας, εντάσσεται, γι αυτούς, στην …επαναστατική δράση, αποτελεί ιδεολογικό και πολιτικό καθήκον κάθε ενεργού πολίτη και κάθε σοβαρού πολιτικού σχηματισμού, η αποκάλυψή της…

Τίποτα δεν μένει άφθαρτο και αναλλοίωτο στον κόσμο και τη φύση, εκτός από την θεωρία του αντικομουνισμού, που χρησιμοποιεί, ως πιπίλα, το ΚΚΕ και οι αραχνιασμένοι ηγετίσκοι του και εκτοξεύεται σ΄ όποιον αποπειραθεί να θίξει τα «ιερά και όσια» των θεματοφυλάκων της προόδου και της επανάστασης…

Κοινούς αγώνες με τους αγνούς κομουνιστές και ανιδιοτελείς αγωνιστές της βάσης και των χώρων δουλειάς, βεβαίως και έχουμε δώσει και θα συνεχίσουμε να δίνουμε…
Τους κοινούς αγώνες με τη ηγεσία του …Κόμματος, που την είδαμε κύριε Πρόεδρε ;
Το μόνο κοινό αγώνα που δώσανε αυτοί, ήταν με την συγκυβέρνηση Φλωράκη – Μητσοτάκη, το 1989 !...

ΑΠΌ ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ

ΆΓΝΟΙΑ


«««
Ο πρωθυπουργός
τρομοκρατημένος βλέπει
τον κουκουλοφόρο
Παπανδρέου - γνωστό
για τη σχέση του
με τις νέες τεχνολογίες

______________

Ο πρωθυπουργός στη συζήτηση για το άσυλο είπε ότι αντιμετωπίζουμε διάσπαρτες επιθέσεις κουκουλοφόρων οι οποίοι αξιοποιούν, για το σκοπό αυτό, σύγχρονες τεχνολογίες ( blogs και SMS ).

Το να αναλύει κάποιος συγκεκριμένο θέμα για το οποίο έχει άγνοια είναι κάτι το συνηθισμένο στην Ελλάδα, όπως και οι γενικεύσεις.

Όμοια ο κ. Καραμανλής κατά πάσα πιθανότητα τα blogs τα έχει μόνο ακουστά παρ' όλα αυτά δεν διστάζει να τα κατηγορήσει, δίχως να καταλαβαίνει ότι η προσπάθεια οργάνωσης έκνομων ενεργειών δεν γίνεται δημόσια.

Λόγω του ότι γνωρίζουμε πως ό πρωθυπουργός δεν ασχολείται και πολύ με την πρωθυπουργία πιθανολογούμε ότι οι σύμβουλοι του δεν τον ενημερώνουν όπως θα έπρεπε.

Γι αυτό και έχει μπερδέψει τους bloggers που «μισούν την κυβέρνηση» και «θέλουν να την ρίξουν», με τους κουκουλοφόρους που «καίνε την Αθήνα» και τους αναρχικούς του«κακού» indymedia. Με λίγα λόγια αχταρμάς...

Όταν αυτός που κυβερνάει τη χώρα μπερδεύει, πιστεύουμε όχι ηθελημένα, τόσο διαφορετικά πράγματα, προσβάλλοντας χιλιάδες ανθρώπους, είναι ανίκανος για αυτή την δουλειά. Αύριο μπορεί να μπερδέψει την οικονομική κρίση με την νευρική κρίση και να πει ότι ευθύνονται οι γιατροί για την ύφεση.

Επίσης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξει ο νόμος για το πανεπιστημιακό άσυλο αν δεν σταματήσουν οι κουκουλοφόροι να εκμεταλλεύονται το άσυλο και κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ γιατί με τη φράση «η βία των τραπεζών προς τους πολίτες» ωθεί τη βία κατά των τραπεζών.

Δηλαδή ο κ. Καραμανλής απαιτεί να σταματήσει η εκμετάλλευση του ασύλου την ίδια ώρα που οι βουλευτές του εκμεταλλεύονται την ασυλία και κατηγορεί την αντιπολίτευση για την αυτονόητη φράση «η βία των τραπεζών προς τους πολίτες» στην προσπάθεια του να προστατεύσει τις τράπεζες.

Αν πιστέψουμε ότι ο πρωθυπουργός δεν τα λέει όλα αυτά από άγνοια τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα για τον ίδιο...

από ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:31 μ.μ. - 14/4/2009

Ευχές του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη


 Η Ανάσταση του Χριστού να μας δώσει τη δύναμη να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο αύριο που όλοι δικαιούμαστε και οφείλουμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας.   
                                              
                            Καλό Πάσχα                                                                           Μιχάλης Καρχιμάκης
   Βουλευτής Λασιθίου      

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:19 μ.μ. - 14/4/2009

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ, Ο κ. ΣΟΥΦΛΙΑΣ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΥΠΕΧΩΔΕ, ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΝΕΟ «ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΟΡΑΜΑ».

 ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ...

1. Ο κ. Σουφλιάς, στο έκτο έτος της θητείας του στο ΥΠΕΧΩΔΕ, ανακάλυψε το νέο «αθηναϊκό όραμα». Παρουσίασε χθες σχέδια και προγράμματα έργων, για τα οποία δεν έχει διασφαλιστεί καν η αναγκαία χρηματοδότηση. Υποσχέσεις, χωρίς αντίκρισμα αλήθειας. Οι εξαγγελίες των έργων και των προγραμμάτων υπαγορεύονται από προεκλογικές σκοπιμότητες, όπως και οι υποσχέσεις «τακτοποίησης» των ημιυπαίθριων χώρων.

2. Δεν λέει τίποτα βέβαια ο κ. Σουφλιάς για βασικά ζητήματα, κρίσιμα για την καθημερινότητα εκατομμυρίων πολιτών της πρωτεύουσας, όπως:

-          Πόσο κόσμο μπορεί πράγματι να χωρέσει το Λεκανοπέδιο της Αττικής; Υπάρχει ένα όριο πληθυσμού και δραστηριοτήτων, ή δεν έχει κανένα πρόβλημα να γίνει η Αττική η μαύρη τρύπα που θα καταπιεί και την υπόλοιπη Ελλάδα;

-          Πού είναι οι σαφείς δεσμεύσεις για την διευθέτηση των λειτουργιών και των χρήσεων γης;

-          Γιατί δεν λέει κουβέντα για τις τεχνικές, κοινωνικές και προνοιακές υποδομές που έχει ανάγκη το Λεκανοπέδιο;

-          Ποια θα είναι η  ποιότητα ζωής σε μια πολυπληθή πόλη που αναπτύσσεται και επεκτείνεται χωρίς σχέδιο και προγραμματισμό; Τον ενδιαφέρει καθόλου το ζήτημα;   

-          Και τέλος ποια θα είναι η μορφή της μητροπολιτικής διακυβέρνησης και πότε θα εφαρμοστεί για τον ενιαίο σχεδιασμό και διαχείριση των προβλημάτων της Αττικής;

3. Πέρα από τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα, για την επόμενη κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ., βασικές προτεραιότητες σε ένα νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής θα είναι:

-          Η αντιμετώπιση του κοινωνικού ανισοτήτων μεταξύ Ανατολικής - Δυτικής Αθήνας και Αττικής.

-          Τα θέματα περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής (καθορισμός ζωνών για την ανάπτυξη πρασίνου, επανάκτηση κατεστραμμένων δασών, προστασία βιοτόπων, εξουδετέρωση εστιών ρύπανσης, ανάπτυξη υποδομών ορθολογικής διαχείρισης υδάτων, όπως και των  στερεών και  υγρών αποβλήτων, ανάπτυξη δικτύων υδροδότησης και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας- Πράσινη Ανάπτυξη).

-          Οι αστικές μετακινήσεις, με απόλυτη έμφαση στα μέσα σταθερής τροχιάς (ΜΕΤΡΟ, τραμ, ηλεκτρικός, προαστιακός). Σχέδιο ενοποίησης της διαχείρισής τους.

-          Η αντιμετώπιση του προβλήματος των μεταναστών με την παραγωγική και κοινωνική τους ένταξη για την αποφυγή της δημιουργίας γκέτο, τα οποία έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.

4. Το 2004, η κυβέρνηση Καραμανλή, όπως παραδέχεται και ο κ. Σουφλιάς, παρέλαβε ένα βασικό σχέδιο επικαιροποίησης του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αττικής και πολλές ειδικές μελέτες. Έξι χρόνια μετά, αρκέστηκε σε ανακοινώσεις, οι οποίες αθροίζουν τις αποσπασματικές ανακοινώσεις και επιλογές των προηγούμενων χρόνων.            

5. Αποδεικνύεται, για μία ακόμα φορά, ότι τη ΝΔ την ενδιέφερε και την ενδιαφέρει η αστικοποίηση του κάμπου των Σπάτων, των Μεσογείων και της Δυτικής Αττικής, η εμπορική εκμετάλλευση του Ελληνικού και η παραβίαση του φυσικού περιβάλλοντος του Υμηττού. Αφού προχώρησε στην εκποίηση των Ολυμπιακών Ακινήτων με το νόμο που ψήφισε, σήμερα, υποστηρίζει ότι θέλει να τους εντάξει στο χωρικό σχεδιασμό του Λεκανοπεδίου.

6. Εμείς θα συμμετάσχουμε στη διαβούλευση έχοντας συγκεκριμένο πλαίσιο προτάσεων για το ρυθμιστικό της Αττικής. Αλλά η διαβούλευση για ένα τόσο σημαντικό θέμα δεν μπορεί να γίνει στο πόδι. Για αυτό καλέσαμε τον κ. Σουφλιά να παρατείνει τον χρόνο της διαβούλευσης.

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:09 μ.μ. - 14/4/2009

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΓΓ ΤΟΥ ΚΚΕ:

ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΝΔ, ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΒΙΩΝΟΥΝ ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ. Ο ΔΙΜΕΤΩΠΟΣ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΤΕ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΒΟΗΘΑ ΝΑ ΑΠΟΣΙΩΠΟΥΝΤΑΙ ΟΙ  ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

(Από την επιστολή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ)

1. «Πίστευα και πιστεύω πάντα στην ανάγκη καθαρών και ειλικρινών σχέσεων μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, ακόμα και όταν διαπιστώνονται σοβαρές και πολλές φορές αγεφύρωτες διαφορές πολιτικής και στρατηγικής προσέγγισης.

2. Σήμερα βιώνουμε μια ιδιαίτερα δύσκολη για τους εργαζόμενους της πατρίδας μας οικονομική και κοινωνική συγκυρία. Μια συγκυρία την οποία έχει δημιουργήσει η συντηρητική διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και οι αντιλαϊκές και αδιέξοδες  πολιτικές της.

3. Ο λαός και οι πολίτες απαιτούν από τα πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης προγραμματικό λόγο και ρεαλιστικές προτάσεις για να βγούμε από την πολύπλευρη κρίση. Χρέος μας ως ΠΑΣΟΚ είναι να αναδεικνύουμε, καθημερινά, τις πραγματικές ευθύνες της Κυβέρνησης και να αγωνιζόμαστε για αλλαγή πορείας της χώρας μας - το συντομότερο.

4. Ο διμέτωπος τον οποίο έχετε επιλέξει, κριτική δηλαδή στο ΠΑΣΟΚ ταυτίζοντάς το με την κριτική στην σημερινή κυβέρνηση, βοηθά τα μέγιστα να αποσιωπούνται οι πραγματικές πολιτικές αλλά και οι ευθύνες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Ο ελληνικός λαός, γνωρίζει, γιατί το βιώνει καθημερινά, ποιος κυβερνά και ποιος ευθύνεται για τα σημερινά αδιέξοδα. Θυμάται και συγκρίνει.

-          Αν σας έστελνα δε επιστολές, κάθε φορά που οι δηλώσεις στελεχών σας ξεπερνούν τα όρια, θα είχαμε μια πολλή πυκνή αλληλογραφία.

5. Πιστεύουμε ότι, παρά τις διαφωνίες και τις διαφορές μας, είναι δυνατή η αναζήτηση κοινών στάσεων και η ανάπτυξη κοινών δράσεων. Για τους λόγους αυτούς είμαι πάντα στη διάθεσή σας να συναντηθούμε και να ανταλλάξουμε απόψεις για όλα τα παραπάνω το συντομότερο».

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 1:09 μ.μ. - 14/4/2009

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΕΟ «ΑΥΣΤΗΡΟ» ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ...Η ΚΩΜΩΔΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. Η ΑΓΟΡΑ ΣΤΕΓΝΩΝΕΙ. ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΣΦΥΚΤΙΟΥΝ.

1. Έχουν περάσει πέντε μήνες από το περίφημο πακέτο, την λευκή επιταγή των 28 δις. Έχουν περάσει τέσσερεις μήνες από τότε που ο σημερινός πρωθυπουργός διαβεβαίωνε στη Βουλή τους πάντες ότι (Κ. Καραμανλής, 5/12/2008):

-          «Με άλλα λόγια, με απλά λόγια, το Σχέδιο, τα 28 δις πηγαίνουν στους πολίτες. Αυτή είναι η πραγματικότητα».Που είναι;

-          «Οι μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες θα ενταχθούν στο σύνολο του Σχεδίου και βεβαίως στους αυστηρούς κανόνες, στους αυστηρούς όρους εποπτείας που αυτό προβλέπει». Αν ήταν αυστηροί κανόνες προς τι τα παρακάλια στις τράπεζες ακόμη και σήμερα;

-          «Διευκρινίζω: στα πιστωτικά ιδρύματα που θα συμμετέχει το Δημόσιο με την αγορά προνομιούχων μετοχών, το Δημόσιο θα ορίζει μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο. Σε κάθε λοιπόν περίπτωση, τα συμφέροντα του Δημοσίου είναι εξασφαλισμένα. Και το μέλος αυτό, το διορισμένο από το Δημόσιο στο Διοικητικό Συμβούλιο του κάθε πιστωτικού ιδρύματος, θα έχει βέτο σε θέματα αμοιβών». Τι έχουν κάνει, οι Επίτροποι, πού είναι τα βέτο;

-          «Άρα, ποιος είναι ωφελημένος; Είναι οι καταθέτες, είναι οι δανειολήπτες, είναι οι πολίτες, είναι οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά. Αυτή είναι η πραγματικότητα». Μπορεί να πει το ίδιο και σήμερα;

2. Η κατάσταση στην πραγματική οικονομία, γίνεται όλο και χειρότερη. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ασφυκτιούν. Υπάρχει μια εξαιρετικά χαμηλή ροή χρήματος στην πραγματική οικονομία. Έχουν περάσει μήνες συνεχούς μειώσεως των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. όπου το κόστος του χρήματος έχει μειωθεί δραματικά. Αυτή η μείωση όμως δεν έχει δεν έχει περάσει όσο θα έπρεπε στην πραγματική οικονομία. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

3. Όταν ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλούσε για «λευκή επιταγή 28 δις» στις τράπεζες, όταν προειδοποιούσε ότι δεν διασφαλίζεται η ροή του χρήματος από τις τράπεζες στην πραγματική οικονομία, ο κ. Καραμανλής απαντούσε: «Δεν υπάρχει όριο στην ανευθυνότητα; Δεν υπάρχει όριο στο λαϊκισμό; Είναι δυνατόν να επιδιώκετε το φανατισμό, να επιδιώκετε κοινωνικό διχασμό, διαστρεβλώνοντας τα πάντα;» (Κ. Καραμανλής, 21/12/2008).

4. Σήμερα ξανασυνεδριάζουν για να δουν τι θα γίνει με τις τράπεζες. Το έργο το έχουμε όλοι ξαναδεί. Αναμένουμε νέο «αυστηρό» μήνυμα Καραμανλή προς τις τράπεζες. Τα λόγια, το έχουμε ξαναπεί, είναι δωρεάν...

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 1:05 μ.μ. - 14/4/2009

καταλληλότητα για την πρωθυπουργία


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ 2

Περίεργα πράγματα με την "καταλληλότητα για την πρωθυπουργία" (πατήστε κλικ). Στο ερώτημα της Public Issue είναι (το ονομάζειΚαταλληλότητα Α), "ανεξάρτητα από τις κομματικές σας προτιμήσεις, εάν είχατε για να επιλέξετε για πρωθυπουργό της χώρας ανάμεσα στον Γ. Παπανδρέουκαι τον Κ. Καραμανλή, ποιος θα λέγατε ότι είναι ο καταλληλότερος;". Σε άλλο ερώτημα (Καταλληλότητα Β), "ανεξάρτητα από τις κομματικές σας προτιμήσεις, εάν είχατε για να επιλέξετε για πρωθυπουργό της χώρας ανάμεσα στον Κ. Καραμανλή, τονΓ. Καρατζαφέρη, τον Γ. Παπανδρέου την Αλ. Παπαρήγα και τον Αλ .Τσίπρα , ποιος θα λέγατε ότι είναι ο καταλληλότερος;", ο Παπανδρέου προηγείται καθαρά τουΚαραμανλή (το έδειξε η τηλεόραση του skai στην οθόνη πίσω από τους παρουσιαστές, ασχολίαστο). Προφανώς στην ερώτηση που προηγείται ο Γ. Παπανδρέου δεν είναι διλημματικού χαρακτήρα (όπως και οι εκλογές, καθώς δεν ανταγωνίζονται μόνο οι δυο πολιτικοί αρχηγοί, αλλά όλοι μαζί). Στο site www.publicissue.gr υπάρχουν και τα σχετικά ιστορικά στοιχεία που δείχνουν ότι μέχρι το Μάρτη οΚαραμανλής προηγούνταν έστω και με μικρή διαφορά. Σε πολιτική ανάλυση τι σημασία έχει να «λένε» οι ψηφοφόροι των άλλων κομμάτων (πλην ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) που σίγουρα δεν πρόκειται να τον ψηφίσουν ποιος είναι ο καταλληλότερος. Το ερώτημα θα είχε μεγάλη σημασία στο target group των αναποφάσιστων και ιδιαίτερα σε αυτούς που η προσωπικότητα κλπ του υποψήφιου πρωθυπουργού θα παίξουν ουσιαστικό ρόλο στην επιλογή τους.
από pressmme
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:22 μ.μ. - 14/4/2009

ο Γ. Παπανδρέου είναι δημοφιλέστερος από τον Κ. Καραμανλή και πιο κατάλληλος για την πρωθυπουργία.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Δυο ακόμα στοιχεία της δημοσκόπησης της Public Issue τα οποία εξαφάνισε ηΚαθημερινή της Κυριακής και ο ΣΚΑΪ φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας τοpressmme. Πατήστε κλικ και θα καταλάβετε γιατί ο Γ. Παπανδρέου είναι δημοφιλέστερος από τον Κ. Καραμανλή και πιο κατάλληλος για την πρωθυπουργία.
από pressmme
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:18 μ.μ. - 14/4/2009

Πεντακαθαρίδηδες


 

Τoυ Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου 

gpapachristos@dolnet.gr


Ως θρίαμβο της ελληνικής Δικαιοσύνης θα πρέπει να υποδεχθούμε τη χθεσινή απόδοση στην κοινωνία ως λευκών περιστερών των «κουμπάρων», κολλητών και φίλων του Μεγάρου Μαξίμου που είχαν κατηγορηθεί για το σκάνδαλο της ΜΕΒΓΑΛ! Η απόφαση αποτελεί κόλαφο για όλους εκείνους που αδίκως κατηγόρησαν τους εν λόγω κυρίους ότι λάδωσαν εαυτούς και αλλήλους, ενώ στην πραγματικότητα, όπως αποφάσισε η αδέκαστη Δικαιοσύνη, δεν έκαναν τίποτε το μεμπτό. 

Κατά συνέπεια, καταγγέλλουμε τον γραμματέα της Ν.Δ. Λ. Ζαγορίτη που μας καλούσε να δούμε τις χειροπέδες που... άδικα είχαν περάσει σε αυτούς τους «πεντακαθαρίδηδες» ως επιβεβαίωση ότι τη χώρα κυβερνούν «αρχάγγελοι της κάθαρσης». 

Αποδεικνύεται ότι όλα ήταν μια πλάνη. Δηλαδή μας κορόιδευαν. Χοντρά. Όπως φυσικά και τώρα. Αλήθεια, εκείνος ο αδέκαστος πανεπόπτης της Δικαιοσύνης, ο εισαγγελέας Σανιδάς, θα ασκήσει έφεση υπέρ του νόμου για τη χθεσινή προκλητική και ντροπιαστική για τη Δικαιοσύνη απόφαση; Ή θα κάνει πως δεν κατάλαβε τι έγινε; 

από ΤΑ ΝΕΑ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:18 π.μ. - 14/4/2009