Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

τίποτα δεν πάει χαμένο..

…Πέρασαν 10 ημέρες από την τελευταία ανάρτηση από τον blogger του “ΜΠΟΣΤΑΝΙ” και αυτό διότι λίγες ώρες αργότερα αυτός ο σπουδαίος άνθρωπος έφυγε εντελώς ξαφνικά από την ζωή χωρίς να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας, από ανακοπή καρδιάς. Μπορούμε να γράψουμε χιλιάδες λόγια και να μην πούμε τίποτα για την αρτιότητα του χαρακτήρα του, την ομορφιά της ψυχής του και την λεβεντιά τ ης παρουσίας του. Ήταν ένας πολυτεχνίτης, βαθιά δημοκρατικός αγωνιστής, με τετράγωνη λογική και με το χάρισμα της ρητορείας που τα λόγια του τα έκανε πράξη και τρόπο ζωής. Ακολουθεί ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα με την αγαπημένη μας φωτογραφία του.



Ο Γιάννης Α. Βλάχος ( Νάκος ) γεννήθηκε στις 23-09-1955 στη Μουσθένη Καβάλας.

Εκεί τελείωσε και το δημοτικό σχολείο. Φοίτησε στα Γυμνάσια Ποδοχωρίου και Ελευθερούπολης απ’ όπου και αποφοίτησε το 1973.Το ίδιο έτος εισήχθηκε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στη σχολή Μηχανολόγων & Ηλεκτρολόγων Μηχανικών απ’ όπου και αποφοίτησε. Αφού τελείωσε τις σπουδές του και τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, από το 1981 άσκησε το επάγγελμά του σαν ελεύθερος επαγγελματίας μηχανικός στην Καβάλα.

Ήταν παντρεμένος με την μητέρα μας Αναστασία Αγανίδου και πατέρας δύο παιδιών 25 και 22 ετών και συντάκτες του κειμένου αυτού.

Σαν μηχανικός ασχολήθηκε κύρια με βιομηχανικά - ιδιωτικά έργα και διατηρούσε ένα από τα πιο σύγχρονα και οργανωμένα τεχνικά γραφεία στην Καβάλα. Επενδύσεις, υπαγωγή τους σε αναπτυξιακούς νόμους και προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν ένα από τα κύρια αντικείμενα του γραφείου του. Τα έργα που εκτελούσε ήταν Η/Μ μελέτες και επιβλέψεις, οικονομοτεχνικές μελέτες, εγκαταστάσεις- κατασκευές.

Παράλληλα, διατέλεσε για πάνω από 8 έτη έκτακτος καθηγητής του Τ.Ε.Ι. Καβάλας (1983-1990 και 2004-2006) στα τμήματα Μηχανολογίας- Ηλεκτρολογίας- Χημικών Πετρελαίου και Διοίκησης.

Όσο αφορά την κομματική και συνδικαλιστική του δράση, επιγραμματικά μόνο αναφέρουμε :

- Από το 1974 μέχρι και το 1982 ήταν μέλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τα επόμενα χρόνια της ζωής του φίλος του Κινήματος.

- Μέλος της Π.Α.Σ.Π. στη σχολή των Μηχανολόγων & Ηλεκτρολόγων του Ε.Μ.Π.

- Υπεύθυνος Νεολαίας στη Σ.Ε. Κορυδαλλού- Β΄ Πειραιά

- Υπεύθυνος Νεολαίας της Νομαρχιακής Επιτροπής Β΄ Πειραιά

- Ιδρυτικό μέλος και Γ.Γ. επί σειρά ετών του συλλόγου Μουσθενιωτών στην Αθήνα και παραρτήματός του στη Θεσσαλονίκη με πλούσια δράση και προσφορά στην περιοχή γενικότερα

- Γ.Γ. του Δ.Σ. των έκτακτων εκπαιδευτικών του Τ.Ε.Ι. Καβάλας

- Ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του Συλλόγου Μηχανολόγων και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, των Νομών Καβάλας- Δράμας- Ξάνθης

- Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Πιερέων και ιδρυτής της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών (Α. Κι. Π.)

- Υπήρξε για 8 έτη Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Πιερέων και για τρία χρόνια Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

- Τα τελευταία χρόνια υπήρξε μέλος της Τ.Ο. του ΠΑ.ΣΟ.Κ. του Δήμου Ελευθερών.

Υ.Γ. Πάντα μας έλεγε:

“Μη φοβάστε τη ζωή

Να κάνετε αυτό που αγαπάτε

Να μη φοβάστε να εκφράζετε την άποψή σας

Να πορεύεστε με ηθική κι αξιοπρέπεια”


Θα ΄σαι πάντα στην καρδία και στο μυαλό μας..

Τα παιδία σου που λάτρευες

Αριστοτέλης - Χρυσούλα