Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

Κόλαση γίνεται μεταξύ του Σ. Γκιόλια και του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.


Κόλαση γίνεται μεταξύ του Σ. Γκιόλια και του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Πριν από περίπου πέντε ώρες το troκtiko ανάρτησε δυο βίντεο από συζητήσεις που είχε ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος με εφοπλιστή που κάρφωνε τον ρόλο του Κώστα Μίχαλου. Τα βίντεο δεν είχαν παίξει ποτέ στις εκπομπές του γνωστού δημοσιογράφου. Πριν από δύο ώρες η zougla απάντησε με ανακοίνωση των εργαζομένων στο portal του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Απειλούν μάλιστα ότι θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη! Το περίεργο είναι γιατί απαντάνε οι εργαζόμενοι και όχι ο ίδιος ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος; Εξαιρετικά περίεργη επίσης η εμπλοκή των Θέμου Αναστασιάδη και Δημήτρη Κοντομηνά.

σχολιασμός της επικαιρότητας | 06/07/09

1. Γ. Παπανδρέου: Μια κυβέρνηση ή υποκύπτει στα συμφέροντα ή βάζει κανόνες και εγγυάται μια ευνομούμενη πολιτεία

Ο πολίτης σήμερα δεν πιστεύει ότι η κυβέρνηση υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον. Η αυτονομία της πολιτικής αφετηρία για την αλλαγή πορείας της χώρας. Περισσότερα...

2. Το πρωί διακινούν εκλογικά σενάρια και το μεσημέρι κατηγορούν το ΠΑΣΟΚ για παιχνίδια με τους θεσμούς

Με την επιλογή τους να παραμείνουν γαντζωμένοι στην εξουσία κρατούν αιχμάλωτο το μέλλον της χώρας. Περισσότερα...

3. Η επιτυχία της αστυνομίας δείχνει την κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές

Ανοιχτό το στοίχημα της ασφάλειας στην καθημερινή ζωή. Περισσότερα...

To γράμμα!

[ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 4:14 μ.μ. - 6/07/2009

Τί λέει ο άνθρωπος (καρούμπαλος) ;;;....


Τα βάζαν στον πρωκτό τους οι κρατούμενοι...
Από την πρώτη μέρα που ανέλαβε σας το 'παμε. Ο άνθρωπος είναι καρούμπαλος. Τον ακούσατε τί είπε; "Συλλάβαμε, συλλέξαμε 214 κινητά. Επαναλαμβάνω το νούμερο, 214 κινητά!"...
Αυτά που
λέει ο υπουργός Δικαιοσύνης φυσικά θα παίζουν όλο το καλοκαίρι στα νούμερα της επιθεώρησης. Επαίρεται ότι κατάφερε και "συνέλαβε" κάποια από τα κινητά των κρατουμένων. Δύσκολη δουλειά, αν σκεφτεί κανείς, όπως είπε ο ίδιος, ότι οι κρατούμενοι τα κρύβουν και στον πρωκτό τους!
Αυτός, ο Κουρασμένος, ο Στυλιανίδης και 2-3 άλλοι σαν αυτούς μας κυβερνούν...

[ nonews ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:33 μ.μ. - 6/07/2009

Η Ferrari που τους "έκαψε"...


Ένα ωραίο πρωϊνό, ένα πολυτελές sport αυτοκίνητο , μάρκας Ferrari, έσκασε μύτη στην Άρτα, τραβώντας τα βλέμματα των περαστικών. Μικρή η πόλη, ο κόσμος άμαθος από τέτοια αυτοκίνητα, τραβούσε το βλέμμα με τις καμπύλες της η Ferrari, λογικό ήταν πολλά κεφάλια να στρίβουν στο πέρασμάτης...
Πέρασε αργά, από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με το χαρακτηριστικό γουργουρητό της μηχανής και πάρκαρε -παράνομα- έξω από την Τράπεζα Πειραιώς, όπου ο οδηγός μπήκε μέσα για να κάνει την δουλεία του (κατάθεση ή ανάληψη, θα σας γελάσω...).
Εκτός όμως από τους περαστικούς, που το "έτρωγαν" με τα μάτια τους, το αυτοκίνητο κίνησε και το ενδιαφέρον ένός ντόπιου της Ασφάλειας, ο οποίος αναζήτησε τον οδηγό και του ζήτησε ταυτότητα για εξακρίβωση στοιχείων. Ο οδηγός δυσανασχέτισε, ο Ασφαλίτης αγρίεψε, τελικά του έδωσε τα στοιχεία του.

Αυτές τις ημέρες, το όνομα του οδηγού της Ferrari "κρέμεται" στα μανταλάκια των περιπτέρων, καθώς η οργή του για την εξακρίβωση, τον έκανε να φανεί απρόσεχτος και να αρχίσει τα τηλεφωνήματα προς τους συνεταίρους του της Mafia Α.Ε., βρίζοντας και απειλώντας θεούς και δαίμονες, πιστεύοντας ότι κάποιος τον είχε καρφώσει. Για κακή του τύχη, κάποιο από τα τηλέφωνα που πήρε παρακολουθούνταν για άλλη υπόθεση, άρχισαν να καταγράφονται αυτά που έλεγε εκτός εαυτού κι έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το νήμα...

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί οι εφημερίδες λένε ότι είναι Αρτινός. Από το Λουτρό της Αμφιλοχίας είναι ο άνθρωπος, εκτός κι αν μπερδεύονται από το ότι λέγεται ότι έχει σχέσεις με γνωστό πλούσιο επιχειρηματία της περιοχής μας. Τι είδους σχέσεις, δεν μπορώ να γνωρίζω, αλλά φαντάζομαι σύντομα θα μάθουμε...

[ ΚΕΝΤΡΙ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:18 μ.μ. - 6/07/2009

Έκαναν τέχνη το ρουφιάνεμα!

[ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 1:01 μ.μ. - 6/07/2009

ΕΝΑΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ, ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ !...


Ίδιον της ανθρώπινης φύσης η απροθυμία αποδοχής του μοιραίου, ακόμα κι όταν τα δεδομένα βοούν… Στους πολιτικούς, το φαινόμενο, είναι ακόμα πιο διαδεδομένο, με ελαχιστότατες φωτεινές εξαιρέσεις…
Δεν περιμέναμε, δα, τον Καραμανλή στους ...φωτεινούς !...

Το τι διεργασία πέφτει, το τελευταίο χρονικό διάστημα, δεν λέγεται, και μοναδική επιδίωξη, η, κάθε άλλο, παρά κυβερνητική λειτουργία : η διαμόρφωση κατάλληλων συνθηκών και κλίματος για την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση.
Τίποτα δε λειτουργεί, φύλλο δεν κουνιέται, άνθρωπος,(εννοείται με κυβερνητική θέση), δεν ενδιαφέρεται… Ο αρχηγός έχει επιβάλλει σε όλους την …προεκλογική περισυλλογή !

Πληροφορίες, που φεύγουν από τους χώρους τους, μεταφέρουν σωρεία αναζητήσεων και σχεδιασμών, εν πολλοίς αλλοπρόσαλλων και αντικρουόμενων, ακόμα και το πρωτοφανές, όχι όμως και ανεξήγητο για τη Δεξιά, επιζητούμενο : να υπάρξει κάποιος «διαφωνών», που να φύγει από τη Ν.Δ. αλλά να μην παραιτηθεί από βουλευτής !...
Ψάχνουν για προδότη, δηλαδή, οι αθεόφοβοι, για προδοσία …επιδοτούμενη ! Θεωρούν πως τυχόν πτώση του Καραμανλή, μ΄ αυτόν τον τρόπο, θα του ανεβάσει το prestige, εμφανίζοντάς τον ως θύμα συνωμοσίας και θα του δώσει τη δυνατότητα να πλασάρει τη θεωρία – προεκλογικά – του μεταρρυθμιστή και του εξυγιαντή, τον οποίο πολεμάει το σύστημα και οι …νταβατζήδες !

«Μωραίνει κύριος ον βούλεται απωλέσαι», κατά τας Γραφάς ή «μασάει η κατσίκα ταραμά ?...», κατά τους νεοέλληνες…
[ ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ ]

Ομιλία Γιάννη Ραγκούση στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ


Ομιλία Γιώργου Α. Παπανδρέου στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ


ΓΕΛOIOΓΡΑΦΙΕΣ

Του Γιάννη Ιωάννου

[ ΕΘΝΟΣ ]

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΕΘΝΟΥΣ 6/7/2009

Η άλλη όψη μιας πρότασης

Γράφει ο ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Είναι αλήθεια ότι η ιδέα για ευνοϊκή αντιμετώπιση όποιων και όσων ενεχόμενων σε σκάνδαλα δώσουν στοιχεία για πολιτικούς ήταν του κυβερνητικού βουλευτή Μιχαλολιάκου. Αλλά εξίσου αλήθεια είναι... «E» 6/7 ...»

Περιμένοντας τον... Αύγουστο!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Δυστυχώς, για την κυβέρνηση οι αιφνιδιασμοί, οι «κινήσεις σοκ» και τα επικοινωνιακά τρικ έχουν εξαντληθεί λόγω των συγκεκριμένων χρόνων εντός των οποίων αναγκαστικά κινείται και των επειγόντων... «E» 6/7 ...»

Το πολιτικό σύστημα σε ομηρεία

Γράφει ο ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν πλήρη αποδεικτικά στοιχεία για όσους δωροδοκήθηκαν από τη Ζίμενς «E» 6/7 ...»
[ ΕΘΝΟΣ ]

ΕΘΝΟΣ Γ Ν Ω Μ Η : Δεν αλλάζουν νοοτροπία

ΓΝΩΣΤΟ είναι ότι το δικαίωμα της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες το έχει η εκάστοτε κυβέρνηση. Και εξίσου γνωστό είναι ότι ο τρόπος με τον οποίο ασκείται, σε ορισμένες περιπτώσεις, το δικαίωμα αυτό είναι προκλητικά καταχρηστικός και η προβαλλόμενη αιτία ανενδοίαστα προσχηματική.

ΚΛΑΣΙΚΗ περίπτωση οι εκλογές του 2007. Προκηρύχθηκαν με το πρόσχημα ότι η κυβέρνηση ήθελε νωπή λαϊκή εντολή προκειμένου να καταρτίσει τον «πρώτο κοινωνικού περιεχομένου προϋπολογισμό», αφού είχε επιτευχθεί, όπως διατείνονταν τότε, ο στόχος της εξόδου από την επιτήρηση. Η αλήθεια ήταν ότι ήθελε να ξεγλιστρήσει από τα πορίσματα του εισαγγελέα Ζορμπά για τα δομημένα ομόλογα.

ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ «σεβασμό» και «υπευθυνότητα» αντιμετώπισαν ο Κ. Καραμανλής και οι συνεργάτες του τον κορυφαίο θεσμό της λαϊκής ετυμηγορίας. Και με την ίδια νοοτροπία συνέχισαν να τον αντιμετωπίζουν, αφού μόνιμη έγνοια τους ήταν και είναι η αναζήτηση της ευνοϊκότερης δυνατής χρονικής συγκυρίας. Δεν είναι τυχαίο ότι περί το θέμα αυτό στρέφεται κατά κανόνα και η αρθρογραφία στενού συνεργάτη του Κ. Καραμανλή.

ΜΕ ΤΗΝ ίδια λογική κινούνται και σήμερα. Κι αν οι δημοσκοπήσεις δεν ήταν τόσο δυσμενείς γι αυτούς, θα είχαν ξαναστήσει τις κάλπες. Μόνο που τέτοια προοπτική δεν φαίνεται να υπάρχει, οπότε επιλέγουν ως λύση να παραμείνουν γαντζωμένοι στην εξουσία, αδιαφορώντας πόσο στοιχίζει καθημερινά αυτό στον λαό και στον τόπο.

ΔΙΑΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ο Κ. Καραμανλής και τα προπαγανδιστικά φερέφωνά του ότι η πρόταση του ΠΑΣΟΚ δείχνει ασέβεια στον θεσμό του Προέδρου και στον Πρόεδρο προσωπικά. Και, φυσικά, μόνο αλήθεια δεν είναι. Διασφαλίζει σε κάθε περίπτωση την επανεκλογή του Κ. Παπούλια και μάλιστα από μία Βουλή με νωπή λαϊκή εντολή.

ΑΛΛΑ, παράλληλα, εξασφαλίζει και κάτι άλλο: τη δυνατότητα στον ελληνικό λαό ν αποφασίσει σε ποιους θ αναθέσει το καθήκον και την υποχρέωση να τον βγάλουν από την κρίση που του έχουν προκαλέσει ο Κ. Καραμανλής και οι συνεργάτες του.

[ ΕΘΝΟΣ ]

Αντεπιθέσεις

Του Δημήτρη Μητρόπουλου

mhtro@dolnet.gr


Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ
άμυνα είναι η επίθεση. Δεν χρειάζεται να είσαι μαρξιστής για να το ξέρεις.

ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥΣ τόνους είχε η ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα στο φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή. Μάλιστα, το ύφος και η ένταση δεν ταίριαζαν καθόλου με την ατμόσφαιρα καλοκαιρινής εκδήλωσης πολιτικής νεολαίας. Οι εχθροί είναι παντού: ο ΛΑΟΣ, αλλά και η συζήτηση για τη χρηματοδότηση των κομμάτων- στη σκιά της υπόθεσης Ζίμενς- που η Αλέκα παρομοίασε με τα «καθαρά χέρια», τα οποία άνοιξαν στην Ιταλία τον δρόμο στον Μπερλουσκόνι. Παράλληλα, η Παπαρήγα επιμένει στην «κόκκινη γραμμή» του Μαρτίου, επαναλαμβάνοντας πως το ΚΚΕ δεν θα ψηφίσει κανέναν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

ΑΠΟ ΤΙ απειλείται ο Περισσός; Πριν το πάρει κανείς συνωμοσιολογικά, αρκεί μια αποτίμηση του αποτελέσματος των ευρωεκλογών. Το συμπέρασμα της 7η Ιουνίου είναι ότι τα μικρά κόμματα πολλαπλασιάζονται. Στο μαλακό υπογάστριο του δικομματισμού, αναπτύσσονται πλέον διαφορετικές εκδοχές διαμαρτυρίας. Μπορεί οι ευρωεκλογές να ήταν Βατερλώ για τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο η Αλέκα δεν πολυαναφέρει πλέον. Ανέδειξαν όμως τη σταθερή αύξηση της δύναμης του ΛΑΟΣ και την εμφάνιση των Οικολόγων. Το ΚΚΕ δεν είναι πια ο τρίτος πόλος κόντρα σε ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.- άντε, με τον ΣΥΝ να φυτοζωεί κοντά στο 3%. Ο Περισσός πρέπει να δώσει μάχη και πλαγίως.

ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ νέα πραγματικότητα, που ενέχει νέους κινδύνους. Η αποϊδεολογικοποίηση της πολιτικής σημαίνει πιθανή ενδυνάμωση των Πρασίνων. Η Αλέκα τούς επιτέθηκε ήδη από την ευρωπροεκλογική περίοδο. Ο Καρατζαφέρης, πάλι, είναι ένα ελεύθερο ηλεκτρόνιο που κινείται με πολιτικά ανορθόδοξο τρόπο. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αγαπά τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, με ιδιαίτερη προτίμηση σε ό,τι έχει να κάνει με τον πλουτισμό των πολιτικών προσώπων ή τα οικονομικά των κομμάτων.

ΠΑΡΟΤΙ ΒΕΤΕΡΑΝΟΣ των ντιμπέιτ, η Παπαρήγα έκανε τη χειρότερή της εμφάνιση στην τηλεμαχία των αρχηγών εν όψει ευρωεκλογών. Προφανώς, οι επιθέσεις του Θόδωρου Πάγκαλου την αποσταθεροποίησαν ώς ένα βαθμό. Εξ ου και η θερινή αντεπίθεση της Αλέκας, που γίνεται κυρίως ώστε να δημιουργήσει το ΚΚΕ μια ζώνη ασφάλειας. Θα έχει αποτέλεσμα; Αμφίβολο. Η πολιτική αντιπαράθεση- δεξιών και αριστερών, μικρών και μεγάλων- γίνεται πλέον χωρίς ταμπού ή αναστολές και ο Περισσός είναι στόχος.
[ ΤΑ ΝΕΑ ]

O κόσμος έχει καταλάβει την υποκρισία

ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ηταν από την πρώτη στιγμή γενική η εκτίμηση ότι η υπόθεση της Siemens αποτελούσε μοναδική ευκαιρία για να επανακτήσει το πολιτικό σύστημα τη χαμένη αξιοπιστία του. Aλλά αυτό προϋπέθετε ότι τόσο η Nέα Δημοκρατία όσο και το ΠAΣOK θ’ αναλάμβαναν τις ευθύνες που τους αναλογούσαν. Δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν το έχουν κάνει στην έκταση που θα έπρεπε.

H στάση του ΠAΣOK είναι οπωσδήποτε ειλικρινέστερη. Kαι τη σοβαρότητα του προβλήματος αναγνω ρίζει, και τις συνέπειές του δείχνει διατεθειμένο ν’ αποδεχτεί, και πρωτο βουλίες για την εξάλειψη του φαινομέ νου προτείνει. Mοναδική αδυναμία του η υπόθεση Tσουκάτου. Eδειξε και δείχνει μια αδικαιολόγητη αμηχανία. Tα χρήματα μπήκαν στο ταμείο. Oυσια στικά το αποδεικνύει και η φωτοτυπία του λογιστικού βιβλίου. Aλλωστε έτσι γινόταν τότε, έτσι είχε γίνει.

Aντίθετα η στάση της Nέας Δημοκρατίας χαρακτηρίζεται από τη γνωστή πολιτική υποκρισία, την οποία πάγια επιστρατεύει. Για κάποιον ανεξήγητο λόγο θεωρεί ότι υπάρχουν πολίτες που είναι δυνατόν να πειστούν από τις διαβεβαιώσεις του K. Kαραμανλή και τις δηλώσεις των διάφορων Aντώναρων, Zαγορίτηδων και Παναγιωτόπουλων, όταν τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι ο Xριστοφοράκος ήταν δικός τους άνθρωπος και μαζί τους συνεργαζόταν και συναλλασσόταν σε διάφορα επίπεδα.

Aλλωστε το άκρον άωτον της πολιτικής γελοιότητας είναι να υποδύονται οι νεοδημοκράτες ότι δεν έχουν ιδέα από γενναιόδωρες οικονομικές χορηγίες, όπως αυτές τις οποίες η Siemens αφειδώς διέθετε ανά την υφήλιο. Aρνήθηκαν ή ζήτησαν έστω να μάθουν ποιοι τους στήριζαν οικονομικά μέσω της Mayo; Kαι... επαναστάτησαν μήπως όταν δημοσιοποιήθηκε ότι κορυφαίοι οικονομικοί παράγοντες είχαν ενισχύσει με εκατομμύρια δολάρια τα κομματικά τους ταμεία;

Eίναι προφανές πως ο K. Kαραμανλής θεωρεί ότι η υπόθεση Tσουκάτου θα λειτουργήσει θετικά για τον ίδιο και το κόμμα του. Oπως, άλλωστε, πίστευε ότι η υπόθεση της Siemens θ’ αποδεικνυόταν το «μυστικό όπλο» του για τις ευρωεκλογές. Aποδείχθηκε μπούμερανγκ. Kαι θ’ αποδειχθεί και πάλι. Για έναν πολύ απλό λόγο: ο κόσμος δεν περιμένει από κανέναν να του πει τι έγινε με τη Siemens. Eχει καταλάβει.

[ ΕΘΝΟΣ ]

Γελοιογραφίες 6/7/2009

[ ΤΑ ΝΕΑ ]

Ο Κουβεδογιώργης

ΣΤΗΝ κουβέντα που γίνεται για το τσιγάρο και το κάπνισμα και στην οποία οι γνωστοί ειδήμονες, που γνωρίζουν άριστα από το Δίκαιο έως την Αστροφυσική, από την Πολιτική μέχρι την Εγκληματολογία και από την οικονομική επιστήμη μέχρι το ποδόσφαιρο, έχουν πει τόσα· ας προσθέσω κι εγώ μια ιστορία: Η παρτίδα της μπιλότας μόλις έχει τελειώσει στο καφενείο του χωριού μου και όντας χαμένος, εκτός από την πληρωμή των καφέδων, είπα να κεράσω τσιγάρο σε συμπαίκτες και αντιπάλους. Άρχισα από τον μεγαλύτερο σε ηλικία. Εκείνος κοίταξε το πακέτο, χαμογέλασε και μου είπε, σε άπταιστα κρητικά: Όι, ανίψιο, εδά δεκαπέντε χρόνους το ΄χω κομμένο. Μόνο πού και πού κάνω κανένα μισαδάκι. Για εκάπνιζες κανονικά; τον ρώτησα. Εξήντα τρεις χρόνους. Και στούκας, όι τσι πολυτελείας που ΄χετε σήμερο. Για πόσω χρονώ το ξεκίνησες; ξαναρώτησα. Δεκατεσσάρω, απάντησε. Έκαμα την πρόσθεση και... ζαλίστηκα: 15 και 63 και 14. Ο παππούς ήταν 92 χρονών. Και μετά, δέκα και μισή το βράδυ, σηκώθηκε και περπάτησε δυόμισι χιλιόμετρα μέχρι το σπίτι του, στο διπλανό χωριό. Τον είδα και εφέτος. Έπαιζε χαρτιά στο ίδιο καφενείο. Βαδίζει στα 96 πλέον. Ο Κουβεδογιώργης, με το παρατσούκλι Αγάς, ευτυχώς δεν βλέπει τηλεόραση και δεν ακούει τους ειδικούς. Και θα ξεπεράσει σύντομα τα εκατό...

Αντώνης Ρενιέρης , aren@dolnet.gr

[ ΤΑ ΝΕΑ ]

Ιανός

Της Ματίνας Ηρειώτου


Τα δύο πρόσωπα της Ελληνικής Αστυνομίας αναδεικνύει η υπόθεση της εγκληματικής συμμορίας: αυτό που επί μήνες μεθοδικά κυνηγούσε ο καλός της εαυτός - την εξιχνίαση της απαγωγής Παναγόπουλου- υπονόμευε σχεδόν συστηματικά ο κακός. Την ώρα που ορισμένοι αστυνομικοί έπαιζαν κορόνα- γράμματα τη ζωή τους «γιατί σημασία έχει να είναι χρήσιμοι», ορισμένοι άλλοι επιδόθηκαν σε παιχνίδια δημοσίων σχέσεων, επιχειρώντας παράλληλα να βάλουν το χέρι στο βάζο της επιτυχίας που δεν τους ανήκει. Η επιχείρηση των προσαγωγών-συλλήψεων δεν έγινε στην ιδανική στιγμή, γιατί κάποιοι που είχαν το προνόμιο της πληροφόρησης ex officio άρχισαν τις διαρροές με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει όλη η έρευνα. Και το χειρότερο είναι ότι δεν κατάλαβαν όχι μόνο πως είναι σφετεριστές μιας ξένης επιτυχίας, αλλά επιπλέον λειτούργησαν ως συνεργοί, παρέχοντας στους υπόπτους υπηρεσίες πολύτιμης πληροφόρησης.
[ ΤΑ ΝΕΑ ]

Πανηγύρια

Τoυ Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου

gpapachristos@dolnet.gr


Τελικά σ΄ αυτή τη χώρα πρέπει να είσαι κάποιος για να κινητοποιηθεί ο κρατικός μηχανισμός, να σε λένε Παναγόπουλο ας πούμε για να κινηθεί η ΕΛ.ΑΣ, η ΕΥΠ (...!), η κυβέρνηση, γραμματείς και παρατρεχάμενοι για να συλληφθούν οι απαγωγείς σου. Αλλιώς λάβε τα μέτρα σου, διότι έτσι και σου συμβεί το κακό η ΕΛ.ΑΣ. θα το αποδώσει σε «ξεκαθάρισμα λογαριασμών»! Δεν είναι ανέκδοτο, κυκλοφορεί από το Σάββατο με sms και αποδίδει την εικόνα που έχουν οι πολίτες για τους μηχανισμούς της Πολιτείας, τους επιφορτισμένους με την ασφάλειά τους. Σε μια χώρα που η εγκληματικότητα αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο κάθε χρόνο, είναι πρόκληση να πανηγυρίζει η κυβέρνηση γιατί η Αστυνομία διαλεύκανε ύστερα από επτά μήνες την απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου. Γιατί υπάρχουν άλλες δέκα απαγωγές το τελευταίο διάστημα όπου τα αποτελέσματα της έρευνας είναι μηδενικά. Ας πούμε, τι έχει κάνει η Αστυνομία για την αποκάλυψη των απαγωγέων που έχουν σκοτώσει τον γιατρό στη Βάρη ή τον επιχειρηματία στην Κρήτη;
[ ΤΑ ΝΕΑ ]

Τους πρόδωσε απαγωγή - καρμπόν

Η άκρη του νήματος για την εξιχνίαση της απαγωγής του Περικλή Παναγόπουλου βρέθηκε στους παλιούς φακέλους της Ασφάλειας για μια απαγωγή του 2001.

συνέχεια :

Τους πρόδωσε απαγωγή - καρμπόν ΣΤΑ ΝΕΑ.

Απαγωγή καρμπόν...

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 8:56 π.μ. - 6/07/2009

Στρατηγείο δολοφόνων στις φυλακές...

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 8:52 π.μ. - 6/07/2009