Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Είναι κάτι τέτοιες στιγμές ….

Να, .. είναι κάτι τέτοιες στιγμές που μας λείπει η παρουσία σου…..
Μας λείπει η σοφή πολιτική σκέψη με τη γνωστή ατάραχη ηρεμία. Ήρθες πάλι σήμερα για πολλοστή φορά στη σκέψη μας λόγω των γενεθλίων σου
Και εκεί που πάμε να πούμε άντε να ξεκινήσουμε μια προσπάθεια να ξαναμπούμε στη ζωή …..εκεί ξανάρχεσαι μπροστά μας…
Είναι το κενό που άφησες μεγάλο και δυσαναπλήρωτο;
Είναι η αξέχαστη σοφία που διέκρινε την πολιτική σκέψη σου;
Είναι κολλημένη η σκέψη μας η είναι η δική μας εμμονή που δημιουργεί αυτό το ατέλειωτο μαρτύριο;
Θαρρώ πως όλα αυτά θα αργήσουν να φύγουν από μέσα μας πάααααρα πολύ και πάντως όχι παντελώς. Θα αμβλυνθούν με το χρόνο λένε…..
Ήδη άρχισαν τα ανίψια σου να σου στέλνουν για τα γενέθλια σου ευχές …μα εγώ γνωρίζω καλά πως δεν ακούς όσο και αν φωνάζουν !!!
Είναι όμως κάτι τέτοιες στιγμές που μας λείπεις…..
Μας λείπει η καθαρότητα της σκέψης σου
Μας λείπει η εντιμότητα και το θάρρος σου
Μας λείπει ο τρόπος της ήρεμης αντιμετώπισης των καθημερινών προβλημάτων
Μας λείπει η αγάπη σου για την οικογένεια
Μας λείπει η αγνή περηφάνια σου για το σόι…
Και όλα αυτά συνθέτουν ένα δυσαναπλήρωτο κενό που μας άφησες με την ξαφνική αναχώρηση σου !!!
Είναι κάτι τέτοιες στιγμές που θέλω να πάρω το θάρρος να σου γράψω ….για να σου αναγγείλω ότι έξη μήνες μετά την αναχώρηση σου μας άφησε και ο πολυαγαπημένος μας πατέρας και έρχεται μαζί σας εκεί στην γειτονιά των αγγέλων.
Είναι κάτι τέτοιες στιγμές που μας λείπετε όλοι
Θα πιούμε όμως ένα ποτήρι κρασί στην υγειά της παρέας που μπήκε σήμερα στο ποιο απόλυτο κενό του εγκεφάλου μας
Νάσται καλά…..εκεί πάνω
ger

ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΒΡΕ ΑΔΕΛΦΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ;

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής και συζήτηση του Νομοσχεδίου για την απελευθέρωση των μεταφορών.
Στο βήμα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, παίρνει το λόγο μετά τον υπουργό Δ. Ρέππα και λέει επί λέξει τα εξής : «…υιοθέτησε ο Υπουργός -και η Κυβέρνηση- τις πιο ακραίες θέσεις του τριτοκοσμικού φιλελευθερισμού της Λατινικής Αμερικής, αυτό, δηλαδή, που μας είπε ο Πρωθυπουργός στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ότι θαυμάζει τη Χιλή ή ενδεχομένως και την Αργεντινή που σε μία ανάλογη πολιτική, όπως αυτή των κυβερνήσεων του Κώστα Σημίτη, που μας έβαλε ξυπόλητους στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση, όπως αυτοί σύνδεσαν τα πέσος με το δολάριο και είναι ακόμα σε ύφεση κι ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας τους σε εξαθλίωση. Αυτό το μοντέλο υιοθετείτε…
…Είχα αμφιβολίες και πραγματικά περίμενα την ομιλία σας με πολύ ενδιαφέρον. Με πείσατε ότι πρέπει να το αποσύρετε. Αποσύρετέ το, αντιλαμβανόμενοι την κραυγή αγωνίας των πέντε χιλιάδων ανθρώπων που είναι απέξω. Δεν τους περισσεύουν τα λεφτά. Δεν ήρθαν απ’ όλη την Ελλάδα και στάθηκαν στο Σύνταγμα…».

Λάβρος, λοιπόν, κατά του νομοσχεδίου ο κρητικός βουλευτής, χρησιμοποιώντας, μάλιστα, τις πιο σκληρές εκφράσεις που θα μπορούσε να βρει…

Λίγες ώρες αργότερα, το μεσημέρι, προκαλείται ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής του Νομοσχεδίου και ο κ. Κεφαλογιάννης, όπως και οι υπόλοιποι (πλην Καμμένου) βουλευτές της Ν.Δ. ψηφίζουν …ΝΑΙ !!!

Το απόγευμα ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Π. Παναγιωτόπουλος κι αφού στη βουλή το κόμμα του έχει υπερψηφίσει το …τριτοκοσμικό (κατά τον Κεφαλλογιάννη) νομοσχέδιο, κάνει την εξής δήλωση : «…"Δυναμίτη στα θεμέλια της μεταρρύθμισης στα κλειστά επαγγέλματα, έβαλε η Κυβέρνηση με τους καταστρεπτικούς χειρισμούς της, τινάζοντας στον "αέρα" την καθημερινότητα εκατομμυρίων πολιτών. Δε θα βρεθεί, επιτέλους, κάποιος Υπουργός να αναλάβει τις ευθύνες του;".

Και βέβαια, ο Παναγιωτόπουλος αναφέρεται στον υπουργό Δ. Ρέππα, του οποίου το νομοσχέδιο, λίγη ώρα πριν η Ν.Δ. είχε ...υπερψηφίσει !
Η πιο αυθόρμητη σκέψη που δημιουργήθηκε απ΄ αυτή τη δήλωση είναι πως οι της Ρηγίλλης ψήφισαν με βαριά καρδιά, κάπου το ψιλομετάνιωσαν κι έρχονται τώρα να βρουν τρόπους εξιλέωσης. Αμ, δε… >>>Διαβάστε τη συνέχεια...

Ο τραγέλαφος δεν τελειώνει εκεί : ο Πάνος Καμμένος ήταν ο μόνος γαλάζιος βουλευτής που καταψήφισε το νομοσχέδιο, παραβαίνοντας τη «γραμμή», για τους δικούς του λόγους που ανέπτυξε στην ομιλία του, αλλά και με την άποψη – αχταρμά «…δεν μπορώ να συναινέσω -αν και δεν διαφωνώ με το κόμμα μου- και να εγκρίνω μια πολιτική που επιστρέφει τη χώρα στα αφεντικά του παρελθόντος και στην τρόικα…».

Τι έγινε μετά ; Το ρεπορτάζ λέει πως η Ρηγίλλης αντέδρασε με δυσφορία στη νέα διαφοροποίηση. Ο κ. Σαμαράς ενημερώθηκε αμέσως για το νέο κρούσμα και ο βουλευτής κλήθηκε λίγο αργότερα στο γραφείο του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Κώστα Τασούλα.
Ο τελευταίος, σύμφωνα με πληροφορίες, του επεσήμανε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν προκλήσεις και διαφοροποιήσεις, του υπενθύμισε τη σοβαρότητα της κομματικής γραμμής, χωρίς πάντως να δείξει ότι υπάρχει διάθεση για περαιτέρω πειθαρχικά μέτρα εναντίον του βουλευτή.
Από ό,τι έγινε πάντως γνωστό, ο κ. Καμμένος προτού λάβει την απόφασή του να διαφοροποιηθεί, συνομίλησε τόσο με τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όσο και με τον αντιπρόεδρο του κόμματος κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, τους οποίους ρώτησε εάν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας, λαμβάνοντας τη διαβεβαίωση ότι τέτοιο θέμα δεν υπάρχει…

Συμπέρασμα : μπορεί ο μεγάλος Σπαθάρης να έφυγε και να μη γράφει, πια, καραγκιόζικα σενάρια, υπάρχουν όμως οι δεξιοί της Ν.Δ. που με την πολιτική τους και τη συμπεριφορά τους, καλύπτουν …επάξια το κενό του θεάτρου σκιών !...