Παρασκευή 17 Απριλίου 2009

Μιχ.Τιμοσίδης : Αποκλειστική συνέντευξη στο Press-gr


Ο βουλευτής Καβάλας Μιχ.Τιμοσίδης προειδοποιεί 

την κυβέρνηση για τη Βιομηχανία Λιπασμάτων:

Λογαριάζουν χωρίς τον "ξενοδόχο"...
Δεν θα δεχτούμε το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας!
.
Δεν έχουν το θεό τους στην κυβέρνηση! Μία τεράστια βιομηχανική μονάδα Λιπασμάτων, μοναδική στη Μεσόγειο, θέλουν να την ξεπουλήσουν!
Με αφορμή αυτές ακριβώς τις διεργασίες για πώληση της 
Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων (ΒΦΛ), ο βουλευτής του νομού Καβάλας Μιχάλης Τιμοσίδης έδωσεαποκλειστική συνέντευξη στο Press-gr, καταγγέλοντας τα κυβερνητικά σχέδια και προειδοποιώντας ότι "δεν θα περάσει μια τέτοια πολιτική ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας!"

Συνέντευξη στην Ισαβέλλα Γεωργίου

Ερ.: Κύριε Τιμοσίδη, υπάρχουν έντονες φήμες ότι πρόκειται να πωληθεί η Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων, τι γνωρίζετε επ’ αυτού;
Απ.: Οι βασικοί μέτοχοι της εταιρίας -Εμπορική Τράπεζα, Εθνική Τράπεζα και ΔΕΠA- έχουν ξεκινήσει μια διαδικασία αναζήτησης υποψήφιων αγοραστών. Και να σκεφτούμε ότι περίπου πριν ένα χρόνο το υπουργείο εθνικής οικονομίας και οι τράπεζες συμφώνησαν 10ετες σχέδιο εξυγίανσης, που διασφαλίζει όχι μόνο τη βιωσιμότητα, αλλά και την κερδοφορία της επιχείρησης
Ερ.: Πως κρίνετε αυτήν τη διαδικασία;
Απ.: Δεν πρόκειται για πώληση, αλλά για ξεπούλημα δημόσιας και καβαλιώτικης περιουσίας. Πρέπει να σας επισημάνω ότι μιλώντας σήμερα για τη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων της Καβάλας, μιλούμε και για τη ΒΦΛ της Θεσσαλονίκης, με τεράστιες εκτάσεις και φυσικά συμπεριλαμβάνει κι ένα επιπλέον «φιλέτο», το Λιμάνι της ΒΦΛ στην Καβάλα.
Ερ.: Και πώς θα το αντιμετωπίσετε αυτό;
Απ.: όσοι απεργάζονται αυτούς τους σχεδιασμούς λογαριάζουν χωρίς τον «ξενοδόχο» και θα μας βρουν αντιμέτωπους. Θα βρεθούμε στην πρώτη γραμμή με τους εργαζόμενους και να είστε σίγουροι πως δεν θα περάσει μια τέτοια πολιτική ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας.
Ερ.: Έχετε αναλάβει κάποιες πρωτοβουλίες;
Απ.: Την Τρίτη επισκέφθηκα στην Αθήνα τον αρμόδιο Τομέα του κόμματός μου και χθες κάλεσα τους εργαζόμενους σε εγρήγορση. Απηύθυνα κάλεσμα στους τοπικούς φορείς, προκειμένου όλοι μαζί να μην επιτρέψουμε λύσεις καταστροφικές, όχι μόνο για την Καβάλα, αλλά για την παραγωγική βάση της χώρας μας.
Ερ.: Τι μήνυμα θέλετε να στείλετε;
Απ.: Να μην διανοηθεί κανείς να ξεπουλήσει μια επιχείρηση στρατηγικής σημασίας για τη χώρα. Δεν πρόκειται απλά για τους 1.000 και πλέον εργαζόμενους, μαζί με τα δίκτυα πωλήσεων. Πρόκειται για περιουσία του ελληνικού λαού και μια παραγωγική μονάδα μοναδική στη Μεσόγειο, θα μπορούσαμε να πούμε μονοπωλιακή, αφού αντίστοιχες στην Ιταλία και την Τουρκία έχουν ήδη κλείσει. Άμεσα πρέπει να σταματήσουν κάθε διαδικασία, αλλά και πιθανή πολιτική απαξίωσης αυτής της αναπτυξιακής και στρατηγικής σημασίας μονάδας, γιατί δεν πρόκειται να δεχθούμε ξεπούλημα, ή τετελεσμένα και εγγύηση για τη συνέχιση της παραγωγής είναι αποκλειστικά οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.
από press-gr

Ποια είναι η Alexia;


(κλικ για μεγένθυση)
Ποια είναι η "Mrs Alexia"...
...που πήρε 350.000 ευρώ από την Siemens;
Μέσα στα στοιχεία που έρχονται στο φως για τη κίνηση των ποσών από την Siemens, υπάρχει κι ένα έμβασμα 350 .000 ευρώ στο οποίο σημειώνεται "Attention: Mrs Alexia" (Προσοχή: Κυρία Αλεξία").
Τα χρήματα αυτά μεταφέρονται από την εταιρεία του Μιχάλη Χριστοφοράκου στον λογαριασμό 3090872 της Τράπεζας Paribas στη Γενεύη στις 12 Μαρτίου 2004 ( πέντε ημέρες ύστερα από τις εκλογές του 2004). Η δικαιολογία για το έμβασμα είναι "για χρηματοοικονομική συμμετοχή 25%".
Ποια είναι αυτή η "Mrs Alexia";
από press-gr

Και τώρα… όποιος είναι «νομοταγής» είναι ΗΛΙΘΙΟΣ!



Ιδού ο κατάλογος με τις μίζες, από λογαριασμό... ντελίβερι

Των ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ, ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΚΑΤΗ
Λογαριασμός delivery ήταν τελικά ο 0230/480.028 στην ελβετική UBS της Ζυρίχης που τροφοδοτούνταν με εκατομμύρια ευρώ από τα μαύρα ταμεία της Siemens... στην "Ελευθεροτυπία"

Από το βορρά στο νότο και από τη δύση στην ανατολή

ΠΑΣΧΑ ΤΟ ΕΛΛΛΗΝΙΚΟ 

Η αυτοδιοίκηση gr καταγράφει τα έθιμα και τις παραδόσεις σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας 

Από την Κρήτη ως τη Θράκη και από τη Ρόδο ως τη Κέρκυρα, το Πάσχα γιορτάζεται με ξεχωριστό τρόπο και σε πνεύμα κατάνυξης σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, καθώς ξεχωριστά πασχαλινά έθιμα και παραδόσεις ζωντανεύουν στη μεγαλύτερη γιορτή της χριστιανοσύνης. 

Παρόλο που το Πάσχα είναι γιορτή συνυφασμένη με την απόδραση στο χωριό, η ατμόσφαιρα κατάνυξης, τα έθιμα και οι παραδόσεις κυριαρχούν όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα και στις γειτονιές της Αθήνας. ......


ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:49 μ.μ. - 17/4/2009


Εγκώμια Μεγάλης Παρασκευής

Τα εγκώμια από την Γλυκερία,  από Γαιτάνο Παπακωνσταντινου, Μητσιά, Ξυλούρη και από άλλους


ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:03 μ.μ. - 17/4/2009

ψηφοδέλτιο της Ευρωβουλής Ν.Δ.


Και θέλει και την θέλουν από την Ν.Δ να πάει για την θέση στο ευρωψηφοδέλτιο. 
Δεν χτύπησε ποτέ το κόμμα η Ζέτα Μακρή και την θεωρούν αξιοπρεπέστατη για να την βάλουν στο ψηφοδέλτιο της Ευρωβουλής.
Τόσοι που 
έμειναν είναι λογικό να απευθυνθούν στην Ζέτα Μακρή.
 Μην το ψάχουν δηλαδή. 
Να προσέξουν να μην τους φύγει και αυτή.
από troktiko
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:56 π.μ. - 17/4/2009

"Γεγονός ο σκανδαλισμός των πιστών από το Βατοπέδιο"

"Ο σκανδαλισμός των πιστών είναι γεγονός" δηλώνει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε συνέντευξη του εφημερίδα των ρωμαιοκαθολικών επισκόπων της Ιταλίας "Αβενίρε", αναφερόμενος στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.
Ο κ. Ιερώνυμος προσθέτει ότι "οι πιστοί μπορούν να αντιληφθούν πως μόνο ο τριαδικός θεός είναι αναμάρτητος, μόνο ο Χριστός είναι και ο τέλειος άνθρωπος".
Ο Αρχιεπίσκοπος προσθέτει ότι "ο αγώνας για τη Θέωση δεν στέφεται πάντα με επιτυχία και για εμάς τους κληρικούς αυτό είναι μια πραγματικότητα που δικαιολογημένα σκανδαλίζει το λαϊκό στοιχείο της Εκκλησίας".
Ερωτηθείς για τον αν ο Παπάς μπορεί να επισκεφθεί σήμερα την Αθήνα, ο Αρχιεπίσκοπος με διπλωματικό τρόπο αποφεύγει να πάρει θέση.
Όπως αναφέρει, "ως Χριστιανοί, αλλά και ως Έλληνες, φημιζόμαστε για τη φιλοξενία μας, ωστόσο μια επίσκεψη του Παπά είναι ένα ιδιαίτερο γεγονός για το οποίο απαιτείται σύνεση".
Το ζήτημα προσθέτει αφορά το σώμα της Ιεραρχίας, γιατί, όπως σημειώνει, "η Εκκλησία πρέπει να κινείται μακριά από πρόσκαιρους εντυπωσιασμούς και επικοινωνιακές ενέργειες".
Ερωτηθείς για το έργο του προκατόχου του Χριστόδουλου σημειώνει ότι ο τρόπος με τον οποίο διακόνησε την Εκκλησία δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητος.
"Το έργο του είναι σημαντικό και η κληρονομιά που άφησε σπουδαία" αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος.
 
από skai.gr
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 10:26 π.μ. - 17/4/2009

ΟΙ ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑ "ΡΥΘΜΙΣΤΕΣ"...

Είναι κάτι ξεπεσμένοι και, πια, χρεοκοπημένοι παράγοντες, που στα λοίσθια της άνομης πολιτείας τους, προσπαθούν απεγνωσμένα να παίξουν τα γνωστά, από το παρελθόν, παιχνίδια τους. Μέλη της ευρύτερης συμμορίας των νταβατζήδων της δημόσιας ζωής στην Ελλάδα κι αυτοί, της συμμορίας, που κάποτε ο …νταής Καραμανλής απείλησε πως θα εξοντώσει, βλέπουν, πως, τελικά, το ξεδόντιασμά τους δεν ήρθε από τον «φούσκα» πρωθυπουργό, αλλά από κάτω : από τον κυρίαρχο λαό !

Οι πολιτικές εξελίξεις προχωρούν, μπροστά και πέρα από τις σκοτεινές και ραδιούργες θελήσεις τους. Οι ίδιοι, αδυνατισμένοι οικονομικά, λόγω της κρίσης του συστήματός τους και καθηλωμένοι επιχειρηματικά λόγω των μεγάλων αλλαγών στον τομέα των ΜΜΕ, νοιώθουν πιο κοντά την τελική τους πτώση. 
Οι επερχόμενοι στην κυβερνητική εξουσία δεν είναι, ούτε της επιλογής τους, ούτε – χειρότερα – του χεριού τους !

Την επιθανάτια αγωνία τους την βλέπει, και το ρόγχο τους τον ακούει, ο λαός, στα εμετικά τσιρίγματα των λακέδων τους, τάχα αναλυτών, στα τηλεοπτικά παράθυρα, των χρεοκοπημένων καναλιών τους. Οι απέλπιδες προσπάθειες, που καταβάλλουν οι τρεμοπρετεντέρηδες και οι λοιπές ορντινάτσες, για να διεκπεραιώσουν τις εντολές τους, έχουν γίνει «ατραξιόν» για το λαό, που έχει περάσει πλέον στο στάδιο της λοιδορίας τους : τα αποφθέγματα και τα ανέκδοτα στα οποία πρωταγωνιστούν, πολλαπλασιάζονται, πλέον, με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Στη σύγχυσή τους και το αδιέξοδό τους δεν μπορούν να καταλάβουν, πως, όσο η «δράση» τους επιμένει, 
τόσο τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ ανεβαίνουν και τόσο η διαφορά αυξάνεται. Δεν λένε, οι φουκαράδες, αφεντικά και υπηρέτες, να το πάρουν απόφαση, πως ό, τι κάνανε, κάνανε : η μπογιά τους πέρασε !
από ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 10:12 π.μ. - 17/4/2009

Το γαλάζιο της απέραντης σπατάλης

Παρ΄ ότι η κρατική δαπάνη εκτοξεύτηκε, ο στόλος για τα ακριτικά νησιά παρέμεινε γερασμένος

500% αύξησε η Ν.Δ. τις επιδοτήσεις για την άγονη γραμμή, δίνοντας τη μερίδα του λέοντος σε τρεις εφοπλιστές

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΑΡΗΣ ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ


Εισέπραξαν το μεγαλύτερο κομμάτι τηςπίτας των επιδοτήσεων της άγονηςγραμμής: από το 2003 έως το 2008 οι κ.κ.Φώτης Μανούσης, Γεράσιμος Αγούδημοςκαι Απόστολος Βεντούρης έλαβανπερίπου το 48% 200 «γόνιμων» εκατομμυρίων ευρώ. Και παρά τη μεγάληαύξηση των μισθώσεων, οι κάτοικοι των νησιών συνεχίζουν να ταλαιπωρούνταισε υπέργηρα πλοία που για ναδιανύσουν απόσταση 4 ναυτικών μιλίωνκάνουν έως πεντέμισι ώρες! 

«Την περίοδο που δίνονται 100 εκατ. ευρώ για μισθώσεις πλοίων στην άγονη γραμμή κάναμε πάνω από 5 ώρες για να ταξιδέψουμε από τους Φούρνους στη Σάμο. Στους Φούρνους είχαμε πάει για την έρευνα που πραγματοποιούμε σχετικά με την παροχή θαλάσσιων μεταφορικών υπηρεσιών σε νησιωτικές περιοχές», λέει η κ. Μαρία Λεκάκου που διδάσκει στο Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. ..............
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:55 π.μ. - 17/4/2009

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ:Η απόφαση της καταδίκης του Ιησού Χριστού

ΕΝΑ ΣΠΑΝΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΠΑΘΗ ΠΟΛΗ Λ'ΑΚΟΥΙΛΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ,ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΝΤΙΟ ΠΙΛΑΤΟ.
Το συγκλονιστικο αυτο εγγραφο (πιστο αντιγραφο του οποιου βλεπετε στη φωτογραφια αριστερα),παρέμεινε μέχρι το 1309 μ..Χ. τελείως άγνωστο,οποτε βρεθηκε στην-γνωστη σημερα για τον καταστροφικο σεισμο-πολη L'Aquila της Κεντρικης Ιταλιας (κοντα στην οποια εχει ανακαλυφθει η αρχαια ρωμαικη πολη του Αμιτερνο,οπου βρεθηκε το σπιτι του Ποντιου Πιλατου).Το 1381 μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη επί των ημερών του Πατριάρχου Ιερεμίου.Μεταφράστηκε από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Διονύσιο, κατά το έτος 1643:

"Τω εβδόμω και δεκάτω Τιβερίου Καίσαρος, Βασιλέως Ρωμαίων, μονάρχου ανικήτου, Ολυμπιάδος διακοσιοστής πρώτης, Ηλιάδος ογδόης από κτίσεως κόσμου, κατά τον ημέτερον μερισμόν των Εβραίων τετράκισχίλια και εκατόν εβδομήκοντα τέσσερα έτη και καταβολής των Ρωμαίων βασιλείας έτη εβδομήκοντα τρία και από της ελευθερίας της δουλωσύνης Βαβυλώνος έτη πεντακόσια εβδομήκοντα και καταστροφής του ιερού βασιλείου έτη εννενήκοντα και επτά, επί υπάτου του λαού των Ρωμαίων Λουκίου Ζιζονίου και Μάρκου Συννίου και ανθυπάτου του Ιλλιρικού Παλιστέρα, κοινού διοικητού της χώρας των Ιουδαίων Κουίντου Φλαβίου, επί της διοικήσεως Ιερουσαλήμ ηγεμόνος κρατίστου Ποντίου Πιλάτου, επιστάτου της Κάτω Γαλιλαίας Ηρώδου του Αντιπάτρου, της άκρας αρχιερωσύνης Άννα και Καιάφα Αλλιάσου και Ματίλ μεγιστάνων εις τον ναόν, Ραμπάλ Αμαμπέλ Πιοκτένου εκατόνταρχου υπάτου Ρωμαίων της πόλεως Ιερουσαλήμ Σουμπιμασάξιου Ποπιλίου Ρούφου.



ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:10 π.μ. - 17/4/2009

Οι σπατάλες των Παρισίων

Tου Πασχου Μανδραβελη

Mπορούν να ειπωθούν πολλά για το υπερπολυτελές ταξίδι του κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη στο Παρίσι, τα έξοδα του οποίου τα πληρώσαμε εμείς οι φορολογούμενοι. Το καλύτερο μάς το θύμισε χθες ο κ. Θάνος Οικονομόπουλος: «ως πρωθυπουργός, η Μάργκαρετ Θάτσερ είχε απαγορεύσει ρητά στους υπουργούς της που ταξίδευαν στο εξωτερικό να διαμένουν σε ξενοδοχεία και είχε δώσει εντολή να φιλοξενούνται, υποχρεωτικά, στις πρεσβευτικές κατοικίες και να μετακινούνται με τα αυτοκίνητα της κατά τόπον πρεσβείας!» Τόσο ανάλγητη και νεοφιλελεύθερη ήταν...

Αλλά και πριν από ένα μήνα η υπουργός των Εσωτερικών της Βρετανίας ζήτησε συγγνώμη, επειδή ο σύζυγός της χρησιμοποιούσε την πληρωμένη από τους φορολογούμενους συνδρομή Ιnternet για να βλέπει αισθησιακές ταινίες. Το ποσό που για το οποίο ξέσπασε θύελλα διαμαρτυριών ήταν 5,40 ευρώ!.....

Συνέχεια :  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_26_15/04/2009_311171

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 8:46 π.μ. - 17/4/2009

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΞΑΝΑΣΤΑΥΡΩΝΕΤΑΙ !

ΓΑΖΑ 2009
Για κάποιους η επανάληψη της Ιστορίας δεν είναι φάρσα !...
ΑΠΌ ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 1:41 π.μ. - 17/4/2009

Περπατώ περπατώ εις το δάσος...


ΑΠΌ HAKIS
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 1:34 π.μ. - 17/4/2009

ΠΗΡΑΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΡΤΟΥΜΕ....



ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΕΣΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΟΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΑΣ
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ