Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων < 10/02/2010

(κλικ για μεγένθυση)

από [ frontpages.gr ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:55 μ.μ.- 9/2/2010

Μοιραστείτε

Χαμόγελα αισιοδοξίας εν όψει ευρω-σωσιβίου

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη αναμένεται να πραγματοποιήσουν σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης για την κατάσταση στην Ελλάδα, ενώ αποφασίζεται ένα σχέδιο χρηματοπιστωτικής βοήθειας προς τη χώρα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης.

«Απ' ότι αντιλαμβάνομαι, πράγματι, βάση ανακοινώσεων που έχω δει, θα υπάρξει κάποιου είδους τηλεδιάσκεψης», είπε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν Αμαντέου Αλταφάζ, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες.

Στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες υπάρχει έντονο παρασκήνιο επαφών, ώστε να διασαφηνιστεί ο τρόπος και η μορφή της στήριξης προς την Ελλάδα.

Ενδεικτικό είναι ότι η Κομισιόν πλέον, διά του επιτρόπου Χοακίν Αλμούνια, τάσσεται πλέον ανοιχτά υπέρ της παροχής στήριξης στην Ελλάδα, ξεκαθαρίζει όμως ότι αυτό θα γίνει μόνο «με αντάλλαγμα σαφείς δεσμεύσεις από την Αθήνα» για τα δημοσιονομικά.

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Le Monde, ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, θα πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη με τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης στις 16:00 (ώρα Ελλάδας). Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στην τηλεδιάσκεψη αναμένεται να συμμετάσχει και ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ.

Το σχέδιο διάσωσης θα οριστικοποιηθεί αργότερα σήμερα μετά τις συζητήσεις με την ΕΚΤ. Το ύψος του δεν έχει οριστικοποιηθεί, ωστόσο θεωρείται ότι θα αποτρέπει μια πιθανή εμπλοκή του ΔΝΤ. «Ουδέν σχόλιο» ήταν η -επίσημη- αντίδραση της ΕΚΤ, ενώ «άγνοια» για το πακέτο βοήθειας δήλωσε η Κομισιόν.

Ευρωπαϊκή πηγή δήλωσε στο Reuters ότι δεν θα αποτελούσε έκπληξη αν οι Ευρωπαίοι ηγέτες εκδώσουν ανακοίνωση σχετικά με το θέμα της Ελλάδας μετά τις αυριανές εργασίες της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ. Το θέμα θα συζητηθεί και στη συνάντηση που θα έχουν αργότερα σήμερα στο Παρίσι, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου με τον Γάλλο πρόεδρο Ν. Σαρκοζί.

«Δεν θα με εξέπληττε αν εκδοθεί κάποιο κείμενο για το θέμα αυτό», είπε στο Reuters πηγή, γνώστης των προετοιμασιών εν όψει της Συνόδου Κορυφής. Ερωτηθείς για το αν θα συζητηθούν τα διάφορα σενάρια παροχής βοήθειας στην Ελλάδα, απάντησε: «Δεν αποκλείω τίποτα.»

Οι χώρες της ευρωζώνης δεν έχουν ακόμη καταλήξει σε συμφωνία για πιθανό οικονομικό πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, είπε στο Reuters, κυβερνητική πηγή από την Γαλλία, με γνώση της κατάστασης. «Δεν υπάρχει συμφωνία σε αυτό το στάδιο» είπε.

«Μέσα στην ευρωζώνη υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις, είναι πολύ δύσκολο να προβλέπουμε» που θα καταλήξουν οι συζητήσεις για τη μορφή του πακέτου βοήθειας, είπε στους «Financial Times» κυβερνητικό στέλεχος χώρας της ευρωζώνης.

Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών ανέφερε ότι δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση αναφορικά με τη χορήγηση βοήθειας. Ωστόσο, οι ενδείξεις ότι θα υπάρξει ένας μηχανισμός στήριξης της Ελλάδας πολλαπλασιάζονται, επισημαίνει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Στέλεχος των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών, ο Μίχαελ Μάιστερ, δήλωσε πως γίνονται προετοιμασίες στους κόλπους της γερμανικής κυβέρνησης για ένα σχέδιο αρωγής.


Θετικά αντιδρούν οι αγορές

Με άνοδο μεγαλύτερη του 4% και κατακόρυφη πτώση των spreads, που έπεσαν ακόμα και στις 250 μονάδες βάσης αντιδρούν οι αγορές στο ευρω-σωσίβιο που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα ανακοινωθεί άμεσα για την ελληνική οικονομία.

Στη σκιά των εξελίξεων αυτών, το spread των ομολόγων σημειώνει ραγδαία πτώση, έχοντας υποχωρήσει έως τις 250 μονάδες, χαμηλότερο επίπεδο των τριών τελευταίων εβδομάδων. Αντίστοιχα, η άνοδος το χρηματιστήριο "αγγίζει" το 5%, ενώ για δεικτοβαρείς, τραπεζικούς τίτλους ξεπερνά το 7%.

από [ ΤΑ ΝΕΑ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:15 μ.μ.- 10/2/2010

Μοιραστείτε

Τα παρασκήνια με Γάλλους και Γερμανούς.....



Σε λίγο ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον Σαρκοζί.
Αν η Ελληνική κυβέρνηση τα καταφέρει και βρει στήριξη δε θα είναι τυχαίο.
Τους τελευταίους δύο μήνες απ το γραφείο του κ.Μπαμπούκη πέρασαν πολύ σημαντικά στελέχη από την Ευρώπη με ταξίδια αστραπή που έκαναν στην Αθήνα, τόσο από τη Γαλλική κυβέρνηση όσο και από τη Γερμανική.
Ο στόχος του Μαξίμου είναι να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ώστε η Ελληνική οικονομία να βρει τους συμμάχους άρα και τη στήριξη για να υλοποιήσει η κυβέρνηση το πρόγραμμα σταθερότητας.
Οι επαφές αυτές έχουν καρποφορήσει ήδη και αποτελούν μια σημαντική βοήθεια στον κ. Παπακωνσταντίνου.
Μοιραστείτε

Φαγωμαρας συνεχεια…..

από [ ΑΣΗΜΩΝΗΣ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:14 μ.μ.- 10/2/2010

Μοιραστείτε

Περι μεταναστευτικου……

από [ ΑΣΗΜΩΝΗΣ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:05 μ.μ.- 10/2/2010

Μοιραστείτε

Καρναβαλια πολιτικων 2010. Ερχεται την Παρασκευη.

από [ ΑΣΗΜΩΝΗΣ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:55 π.μ.- 10/2/2010

Μοιραστείτε

Οταν κοιτας απο ψηλα ……… Νο 192

από [ ΑΣΗΜΩΝΗΣ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:45 π.μ.- 10/2/2010

Σιγά να μη δεχότανε!!!

από [ ΑΣΗΜΩΝΗΣ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:35 π.μ.- 10/2/2010

ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΨΙΝΗΣ ΜΠΑΡΟΥΦΑΣ !...

Δύο είναι οι δικαιούχοι του βραβείου της μπαρούφας, γι απόψε το βράδυ, της Τρίτης 9/2. Από τον ορυμαγδό των ειδήσεων, των αναλύσεων και των δηλώσεων, ξεχώρισαν, εμφανέστατα, τα λεχθέντα από έναν εκπρόσωπο της πολιτικής, τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνη κι έναν εκπρόσωπο των ΜΜΕ, τον γνωστό και συνηθισμένο μπαρούφα, Γ. Πρετεντέρη.

΄Εχουμε και λέμε, λοιπόν, Λαφαζάνης : « …Είναι ένα τσουνάμι φορολογικής λεηλασίας των εργαζομένων και των πλατιών λαϊκών στρωμάτων !...».
Ποιους επιβαρύνουν τα νέα φορολογικά μέτρα ; ΄Οσους έχουν εισόδημα, πάνω από 40.000 € το χρόνο. Πόσοι είναι αυτοί ; Γύρω στο 6 με 7%, του συνόλου των φορολογούμενων.
Δεν είναι, μόνο, που για τον κ. Λαφαζάνη – υπεύθυνο επί των οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ – τα πλατιά λαϊκά στρώματα έχουν εισοδήματα πάνω από 40.000 €/χρόνο, περιορίζονται και στο, μόλις, 6-7% του πληθυσμού ! ΄Απαιχτος ο …παίκτης, χαλάλι του το βραβείο !...

Πάμε τώρα στον Πρετεντέρη : «…Ξέρετε, αυτοί που επιβαρύνονται με εισόδημα 40.000 €, το χρόνο, δεν είναι άλλοι απ΄ αυτούς που λαμβάνουν μισθούς 2.700 € το μήνα, μικτά ! Δηλαδή, κάθε άλλο, παρά υψηλόμισθοι !...».
Ο ανίδεος, που παριστάνει το φωστήρα, δεν γνωρίζει πως το ποσόν που δηλώνεται στη φορολογική δήλωση, δεν είναι τo μικτό, αλλά το καθαρό, απαλλαγμένο από τις κρατήσεις, για σύνταξη, ταμεία κλπ. Βγαίνει, λοιπόν και παραπληροφορεί, μόνο και μόνο για να περάσει μια εικόνα απαξίωσης των μέτρων.
Τι σημαίνουν τα 40.000 € ; Αποδοχές γύρω στα 3.600 μικτά και 2.400 – 2.500 καθαρά το μήνα ! (Περιλαμβάνεται και ο φόρος…).
Μ΄ αυτά και μ΄ αυτά, να κι ο Πρετεντεράκος, …πανάξιος, συνδικαιούχος του βραβείου της μπαρούφας !...

από [ ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:03 π.μ.- 10/2/2010

Μοιραστείτε

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΕ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ !

από [ ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 10:54 π.μ.- 10/2/2010

Μοιραστείτε

Στα 400.000 ευρώ το αφορολόγητο ατομικό όριο για ακίνητη περιουσία

ΑΠΕ
Αθήνα

Την αύξηση του αφορολόγητου ατομικού ορίου στις 400.000 ευρώ για ακίνητη περιουσία, την κατάργηση του ΕΤΑΚ και επαναφορά του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (ΦΜΑΠ) με συντελεστές που κλιμακώνονται από 0,1% έως 1%, το οποίο θα επιβληθεί για αξία πάνω από 800.000 ευρώ, περιλαμβάνουν οι προτάσεις της κυβέρνησης για τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας.

Επιτροπές μελετούν και ετοιμάζουν την αύξηση των αντικειμενικών αξιών με στόχο να προσεγγίσουν τις εμπορικές, αλλά θα χρειαστούν αρκετοί ακόμη μήνες για την εφαρμογή τους είπε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου παρουσιάζοντας τις αλλαγές στη φορολογία και στην εισοδηματική πολιτική.

Ειδικότερα, η κυβέρνηση προτείνει την αντικατάσταση του Ειδικού Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΕΤΑΚ) από προοδευτικό φόρο στην ακίνητη περιουσία.

Στο πλαίσιο αυτό το ΕΤΑΚ καταργείται και επιβάλλεται ετήσιος φόρος κατοχής μεγάλης ακίνητης περιουσίας σε ατομικό επίπεδο με την πιο κάτω κλίμακα:

Αξία ακίνητης περιουσίας

Φορολογικός συντελεστής

Έως 400.000

0%

400.001 – 500.000

0.1%

500.001 – 600.000

0.3%

600.001 – 700.000

0.6%

700.001 – 800.000

0.9%

Άνω των 800.000

1%

Η κλίμακα αυτή εφαρμόζεται στις ισχύουσες αντικειμενικές τιμές. Εφόσον οι αντικειμενικές τιμές μεταβληθούν η κλίμακα θα αναπροσαρμόζεται. Ωστόσο ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι «δεν δεσμευόμαστε ότι η αναπροσαρμογή αυτή θα είναι αντίστοιχη (ισόποση) της αύξησης των αντικειμενικών αξιών».

Η ισχύουσα φορολογία μεταβίβασης ακινήτων εφαρμόζεται και κατά τη μεταβίβαση μετοχών ή εταιρικών μεριδίων εταιρειών κατοχής και εκμετάλλευσης ακινήτων.

Φορολόγηση εξωχώριων εταιριών ακινήτων (offshore)

Αυξάνεται ο συντελεστής φορολόγησης ακινήτων στην ιδιοκτησία εξωχώριων εταιρειών από 3% σε 10% ετησίως και καταργείται κάθε εξαίρεση από την υποχρέωση καταβολής φόρου.

Ταυτόχρονα προσφέρεται προθεσμία για μεταβίβαση του ακινήτου σε φυσικό πρόσωπο με ευνοϊκούς όρους. Τα κτηματολογικά γραφεία ή υποθηκοφυλακεία υποχρεούνται εντός έξι μηνών να ενημερώσουν την ΓΓΠΣ για όλα τα ακίνητα αρμοδιότητάς τους που αποτελούν ιδιοκτησία εξωχώριων εταιρειών.

Υποχρεούνται επίσης να κοινοποιούν στη ΓΓΠΣ κάθε νέα τέτοια εγγραφή ή άλλη μεταβολή στα αρχεία τους.

Παράλληλα ενεργοποιείται η Υπηρεσία Έρευνας & Ελέγχου Τιμών (ΥΠΕΕΤ) για την συλλογή πληροφοριών για τις εταιρείες που βρίσκονται εγκατεστημένες σε προνομιακά φορολογικά καθεστώτα και εφαρμόζεται ενδελεχής έλεγχος εταιριών στις οποίες μέτοχος είναι εξωχώρια εταιρία.

Προσαρμογή αντικειμενικών αξιών

Αρμόδιες Επιτροπές Εκτίμησης Εμπορικών Αξιών ανά έτος εκτιμούν και δημοσιεύουν την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών κάθε ζώνης, ώστε οι τελευταίες να προσεγγίζουν τις πραγματικές εμπορικές αξίες, είπε ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου.

Για να αποφευχθεί η υπερβολική φορολογική επιβάρυνση που ενδεχομένως προκύψει σε σχέση με τη σημερινή κατάσταση, πέραν της προαναφερθείσας αναπροσαρμογής των κλιμακίων για τη φορολογία μεγάλης ακίνητης περιουσίας θα προσαρμοσθούν και οι συντελεστές φόρου μεταβίβασης ακινήτων.

Φορολόγηση της Εκκλησίας

Η ακίνητη περιουσία της Εκκλησίας φορολογείται όπως και των άλλων ΝΠΔΔ κοινωφελούς σκοπού. Ομοίως φορολογούνται και τα έσοδα από την εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας της εκκλησίας και των ιερών μονών.

Newsroom ΔΟΛ

Μοιραστείτε