Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Περίπου 5000 συνταξιούχοι χωρίς σύνταξη. Και που είστε ακόμα.....τι έχουν να δουν τα μάτια μας.

- Στην πραγματικότητα, ο αριθμός είναι διπλάσιος σύμφωνα με εκτιμήσεις των εργατικών κέντρων
- Τα περισσότερα κρούσματα εντοπίστηκαν στη Στερεά Ελλάδα την Εύβοια την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία
- Μόνο σε μια ημέρα έγιναν πάνω από 300 καταγγελίες
Σύμφωνα με καταγγελίες, από τους εργοδότες που δεν συμμορφώθηκαν μετά την παρέμβαση των επιθεωρητών εργασίας, οι 210 οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο.
Πιο αναλυτικά, μέσα σε μια ημέρα, δηλαδή στις 22/12, έγιναν από 2.514 εργαζομενους πάνω από 300 καταγγελίες για μη καταβολή δώρου Χριστουγέννων.
Αξίζει να σημειωθεί οτι στην Θεσσαλονίκη όπως κατήγγειλαν εργαζόμενοι οι αστυνομικοί δεν γνώριζαν για την διαδικασία του αυτοφόρου και έτσι δεν δεχόντουσαν τις μηνυσεις των εργαζομένων.
Δώρο Χριστουγέννων δεν πήραν ούτε οι μερισματούχοι συνταξιούχοι του Δημοσίου (250 ευρώ κατά μέσο όρο), αλλά ούτε και οι συνταξιούχοι της Γενικής Τράπεζας που με νόμο η ίδια η κυβέρνηση ψήφισε. Η διοίκηση του ταμείου (ΜΤΠΥ)το οποίο βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο και έχει προτείνει κατάργηση των δώρων και περικοπή κατά 30% του μερίσματος , επισήμως υποστηρίζει ότι δε θα καταβάλει το δώρο γιατί έχει ληφθεί η σχετική απόφαση από το ΔΣ του ταμείου αφού η ΑΔΕΔΥ με παρεμβάσεις της διέκοπτε τη συνεδρίαση του συμβουλίου.Για τους συνταξιούχους της γενικής ένα απέραντο θα.......
Σύμφωνα με τη συνδικαλιστική οργάνωση (ΑΔΕΔΥ), η πλειοψηφία της διοίκησης του ΜΤΠΥ και η κυβέρνηση προχωρούν στην κατάργηση του δώρου, με το επιχείρημα ότι δεν υπάρχει απόφαση για τη χορήγησή του.
Η ΑΔΕΔΥ τονίζει ότι οι ασφαλισμένοι δεν έχουν καμία ευθύνη για την κατάσταση του Ταμείου και τα ελλείμματα. Όπως αναφέρει, γι' αυτά ευθύνονται η "καταλήστευση" των αποθεματικών του από τις Τράπεζες και το Χρηματιστήριο, η αλλαγή της σχέσης εργαζομένων - συνταξιούχων και η επιβάρυνση του Ταμείου για την κάλυψη εισοδηματικών κρατικών πολιτικών

Χριστουγενιάτικο δώρο για τους σκιέρ.Ποιά χιονοδρομικά είναι ανοιχτά και ποιές πίστες λειτουργούν.


Χριστουγεννιάτικο δώρο θα αποτελέσει η μεταβολή του καιρού την παραμονή των Χριστουγέννων για αρκετά χιονοδρομικά κέντρα.Αξιόλογες χιονοπτώσεις αναμένονται από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου ενώ το Σάββατο θα χιονίσει κατά διαστήματα στα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας.

Αναλυτικά :

To X.K. Φαλακρού δεν θα λειτουργήσει κατά την περίοδο των γιορτών.

Στο Χ.Κ. Παρνασσού λειτουργεί για χιονοδρομία ο Αίολος και το baby.

Στο Χ.Κ. Καϊμακτσαλάν, ανοιχτή η πίστα Νο8 στο Μετερίζι.

Στο Χ.Κ. 3-5 Πηγάδια, σε λειτουργία και σήμερα η πίστα του Παράδεισου με 450 μέτρα μήκος.

Στο Χ.Κ. Πισοδερίου, ανοιχτή η πίστα του baby 1.

Αναβατήρες σε λειτουργία σε Χ.Κ. Σελίου και Ελατοχωρίου για βόλτα.

Επίσης ανοιχτά είναι το χιονδρομικό του Πισοδερίου και Σέλι.

Συνολικά λειτουργούν 6 χιονοδρομικά απο τα 22 της χώρας.