Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

Ο Πάκης παίρνει το παιχνίδι επάνω του

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 4:44 μ.μ. - 27/06/2009

Ο καιρός (από freemeteo)

Ο καιρός για Καβάλα, Ελλάδα Lat:40.93 Lon: 24.40 μέσο υψόμετρο: 0m. (Χάρτης)
Αναφορά σταθμού Χρυσούπολη στα 22.88 Km από Καβάλα. Υψόμετρο: 5m
Τρέχουσες συνθήκες
(Online)
Σχ. Υγρασία: 65%
Άνεμος: Νηνεμία
Ορατότητα: > 10000m
Πίεση: 1008.1 mb
Περισσότερες λεπτομέρειες:
λίγα καταιγιδοφόρα σύννεφα στα 610m, διάσπαρτα σωρειτόμορφα σύννεφα στα 760m
Ιουν 27, 15:50 Τοπική ώρα
Καβάλα, GR
Θερμ:
24 oC
Αραιή συννεφιά
12-ωρη πρόγνωση για Καβάλα, GRαύριο 7-ημέρες
Τοπική ώραΚαιρόςΘερμ
°C
Σχ. Υγρ
%
Άνεμος
km/h
18:00Πιθανή βροχή27 oC54%ΝΝΔ με 11 km/h
(2 Bf)
21:00Πιθανή βροχή21 oC78%ΝΝΔ με 7 km/h
(2 Bf)
00:00Αίθριος καιρός19 oC88%ΔΝΔ με 5 km/h
(1 Bf)
03:00Αραιή συννεφιά19 oC88%ΒΒΑ με 5 km/h
(1 Bf)

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 4:35 μ.μ. - 27/06/2009

Κωλυσιεργία στην έρευνα σκανδάλων βλέπει το ΠΑΣΟΚ

Αδικαιολόγητη καθυστέρηση και δισταγμό στη διερεύνηση των μεγάλων σκανδάλων που αγγίζουν πολιτικά πρόσωπα και παράγοντες στη Θεσσαλονίκη διαπιστώνει το ΠΑΣΟΚ και ζητεί την ιεράρχηση των υποθέσεων αυτών και τη διερεύνησή τους κατά προτεραιότητα με βάση το κοινό περί δικαίου αίσθημα, ώστε να μη δημιουργείται η εντύπωση ότι κάποιοι έχουν το ακαταδίωκτο και το ατιμώρητο.

Τις παρατηρήσεις αυτές έκαναν τα μέλη κλιμακίου του Τομέα Δικαιοσύνης και Τεκμηρίωσης του ΠΑΣΟΚ, αποτελούμενου από τους Ντ. Ρόβλια, Μ. Καρχιμάκη και Γρ. Νιώτη, που, συνοδευόμενοι από τοπικούς βουλευτές και στελέχη, επισκέφθηκαν χθες τις δικαστικές και εισαγγελικές αρχές της Θεσσαλονίκης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι 1,5 χρόνο μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου-μαμούθ με την υπεξαίρεση τουλάχιστον 22 εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, δεν έχουν ασκηθεί ακόμα διώξεις. Οπως, μάλιστα, φέρεται πως αποκάλυψε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Δ. Παπαγεωργίου στους βουλευτές, ο δήμος τού είχε κάνει υπόδειξη να βασιστεί στο πόρισμα της ΕΔΕ που συνέταξε ο... ίδιος ο ελεγχόμενος και να μην το διερευνήσει περαιτέρω.

Σημειώνεται πως ο δήμαρχος Β. Παπαγεωργόπουλος αρχικά μιλούσε για υπεξαίρεση ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ το μέγεθος της απάτης αποκάλυψε η οικονομική επιθεωρήτρια. Ο εισαγγελέας προανήγγειλε πως σύντομα θα υπάρξουν νέα από την υπόθεση αυτή, ενώ σύμφωνα με τη βουλευτή Χρ. Αράπογλου, από την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι ανακρίσεις.

Στα σκάνδαλα που καθυστερεί η διερεύνησή τους, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ συμπεριέλαβαν αυτό της Παγίας Προκαταβολής στον δήμο, την ύποπτη δωρεά οικοπέδου από δημότη στον γ.γ. του δήμου, και υποθέσεις που αφορούν τη νομαρχία και τον Π. Ψωμιάδη, όπως την Κορώνεια, το Ωραιόκαστρο, αλλά και τις σχέσεις του με τον εγκέφαλο της απάτης-μαμούθ με τα εικονικά τιμολόγια Ν. Κασιμάτη.

Β. ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ

( ΕΘΝΟΣ )

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:56 μ.μ. - 27/06/2009

οι 4 συναντήσεις που είχαν κάνει οι Χριστοφοράκος και Λιάπης

(ΚΛΙΚ)
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:40 μ.μ. - 27/06/2009

Η «ανυπακοή» της Λήμνου

Στη Λήμνο πήγε πριν από λίγες μέρες η ειδική Υπηρεσία Οικονομικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομίας (πρώην ΣΔΟΕ), για να κάνει τους σχετικούς ελέγχους. Οι επαγγελματίες του νησιού εξεμάνησαν και αφού κυριολεκτικά τους προπηλάκισαν και τους κυνήγησαν, τους έστειλαν αμέσως πίσω στην Αθήνα με το... επόμενο πλοίο, χωρίς να δεχθούν κανέναν έλεγχο!

Η είδηση είναι πολλαπλά εντυπωσιακή. Ως προς τη «λειτουργία» και το «κύρος» της διοίκησης, ως προς την καθολική αντίδραση όλων των επαγγελματιών ενός νησιού κ.ο.κ. Το κυριότερο, όμως, που πρέπει να μας προβληματίσει είναι η «απονομιμοποίηση» βασικών λειτουργιών του κράτους σε εκτεταμένα κοινωνικά υποσύνολα. Αυτό σημαίνει κατάρρευση ενός σημαντικού μέρους πολιτειακών αξιών σε μια σειρά τμημάτων της κοινωνίας, που έχει σχέση με το τι είναι νόμιμο, ηθικό και δίκαιο.

Οταν έχεις ήδη εδώ και πολύ καιρό καταργήσει, εν τοις πράγμασι, τους φορολογικούς ελέγχους, διαλύοντας τους σχετικούς μηχανισμούς, αυτοί δεν ξαναπαίρνουν μπροστά αυτόματα. Το κυριότερο, όμως, είναι το ευρύτερο πλαίσιο. Μια κυβέρνηση που βουλιάζει στα σκάνδαλα και στη ρεμούλα, η ατιμωρησία να κυριαρχεί, ενώ το πολιτικό σύστημα να θεωρείται ο κύριος παραγωγός της σήψης. Προσθέστε και την οικονομική κρίση που ταλαιπωρεί όλους μας, αλλά ιδιαίτερα τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, και έχουμε όλο το παζλ που δημιουργεί συνθήκες απονομιμοποίησης κλασικών κρατικών λειτουργιών.

Για τη Λήμνο υπάρχουν, βέβαια, και τα ειδικά θέματα. Δεν υπάρχουν επαρκή δρομολόγια. Τα ναύλα έχουν γίνει πανάκριβα, ο τουρισμός βρίσκεται σε σημαντική κάμψη κ.λπ. Η ουσία βρίσκεται στο ότι ομάδες του πληθυσμού βρίσκουν εύλογα επιχειρήματα αποσύνθεσης της νομιμοποιητικής βάσης του συστήματος, που τους οδηγούν κατά περίπτωση σε φαινόμενα «ανυπακοής» μαζικού κοινωνικού χαρακτήρα.

Ας το προσέξουμε αυτό. Το «στυλάκι Παπαθανασίου» του τύπου «οι έλεγχοι θα γίνουν, θέλετε δεν θέλετε» και ότι «αφού δεν θέλετε να ελεγχθείτε, είστε φοροφυγάδες» κ.λπ. εξαντλείται σε «ρητορεία πυγμής» ασήμαντης επί της ουσίας αξίας. Το ζητούμενο είναι η επανανομιμοποίησή τους.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας είναι πολλά και με πολλές πλευρές. Αυτή την περίοδο δεσπόζει η οικονομικοκοινωνική κρίση. Η αντιμετώπισή της όμως, επιμένω, έχει ένα αξιακό προαπαιτούμενο. Τη δημιουργία μιας «νέας εμπιστοσύνης». Η ανυπακοή της Λήμνου το υπογραμμίζει με τον πιο εύγλωττο τρόπο.

Παναγιώτης Δ. Παναγιώτου
panpan@pegasus.gr

(ΕΘΝΟΣ)

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:31 μ.μ. - 27/06/2009

«Βόμβα» για αναδρομικά

Με απόφαση-βόμβα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ανατρέπει τα δεδομένα και αναγνωρίζει τη δυνατότητα καταβολής των αναδρομικών στο Δημόσιο σε βάθος 5ετίας και, μάλιστα, με επιτόκιο πολύ μεγαλύτερο από το προνομιακό 6% που ίσχυε για το Δημόσιο.

Το Ευρωδικαστήριο καταδίκασε τη χώρα επειδή το Δημόσιο, όταν ξεπληρώνει τις οφειλές του προς τους εργαζομένους (και όχι μόνο), «κρύβεται» πίσω από την προνομιακή διετή παραγραφή, ενώ το ίδιο εισπράττει τις αξιώσεις του, έχοντας μεγαλύτερη άνεση χρόνου (5ετή παραγραφή).

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, η άνιση μεταχείριση, όσον αφορά το ζήτημα της παραγραφής αλλά και του υπολογισμού του τόκου, προκαλεί παραβίαση του 1ου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ (Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου), όπου προστατεύονται και κατοχυρώνονται τα περιουσιακά δικαιώματα των πολιτών..............

συνέχεια : στο "ΕΘΝΟΣ"

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:22 μ.μ. - 27/06/2009

ΕΘΝΟΣ Γ Ν Ω Μ Η : Οι διαβεβαιώσεις και οι πράξεις

ΠΡΙΝ από έναν μήνα ήταν που μας διαβεβαίωνε ο πρωθυπουργός ότι δεν πρόκειται να επιβληθούν νέοι φόροι και εξαπέλυε τα διαφημιστικά «παπαγαλάκια» του για να γελοιοποιήσουν, υποτίθεται, όσους επεσήμαιναν τι θα επακολουθούσε. Και σήμερα που οι φόροι έχουν επιβληθεί, οι εμπνευστές τους έχουν το θράσος να μας διαβεβαιώνουν ότι είναι μέτρα που πλήττουν τα υψηλά εισοδήματα και όχι τα χαμηλά και μεσαία, όπως αντιλαμβάνονται όλοι όσοι θα κληθούν να πληρώσουν τα σπασμένα της δημοσιονομικής ανικανότητας του Κ. Καραμανλή και των συνεργατών του...........
συνέχεια : στο "ΕΘΝΟΣ"

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:03 μ.μ. - 27/06/2009

Χορός Ρίχτερ στη Σαντορίνη

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 23:37 το βράδυ της Παρασκευής στον θαλάσσιο χώρο βορειοανατολικά της Σαντορίνης.

Πριν από αυτόν τον σεισμό είχαν σημειωθεί και δύο μικρότεροι, ο πρώτος στις 22:04 με μέγεθος 3,9 και ο δεύτερος στις 23:10 με 3,7.

Μετά τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ υπήρξε έντονη σεισμική ακολουθία. Λίγες ώρες αργότερα σημειώθηκε και δεύτερη σεισμική δόνηση 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στις 01:14 μετά τα μεσάνυχτα στην ίδια περιοχή.

Πρόκειται για επιφανειακούς σεισμούς που έγιναν έντονα αντιληπτοί και ανησύχησαν τους κατοίκους του νησιού και των γύρω περιοχών.

Το εστιακό βάθος της δόνησης εντοπίστηκε στα 10 χιλιόμετρα.

(ΕΘΝΟΣ)

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:45 π.μ. - 27/06/2009

Γελοιογραφίες 27/6 στα ΝΕΑ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:32 π.μ. - 27/06/2009

στα ΝΕΑ


[Αιχμές]
ΑΙΧΜΕΣ Παραζάλη
Παντελής Καψής , kapsis@dolnet.gr
[Αιχμές]
Γνώμη Αναπάντητα ερωτήματα
Του ΠΑΥΛΟΥ ΤΣΙΜΑ
[Αιχμές]
Επικίνδυνα χρόνια
Της ΕΛΕΝΑΣ ΑΚΡΙΤΑ ela@ath.forthnet.gr
[Αιχμές]
Ο πανκ Πρωθυπουργός
Του ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΤΖΑΝΑΚΗ tzanakis@dolnet.gr
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:24 π.μ. - 27/06/2009

Απελπισία [ ΡΙΠΕΣ]

ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ δεν γίνεται. Ο λόγος φυσικά για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών που αποδείχθηκαν πολύ χειρότερα από ό,τι περιμέναμε. Για πολλούς λόγους.
ΠΡΩΤΟΝ, γιατί είναι άδικα. Επιβαρύνουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο σχεδόν όλους τους φορολογουμένους ανεξαρτήτως εισοδήματος- με την αύξηση για παράδειγμα στα καύσιμα ή τον φόρο στα κινητά.
Η κυβέρνηση βέβαια επιχείρησε να δώσει έναν αέρα προοδευτικότητας με την έκτακτη εισφορά στα σκάφη και στα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού.
Πρόκειται όμως για εφάπαξ μπαλώματα που προκαλούν και αυτά αντιδράσεις καθώς αποτελούν μορφή διπλής φορολογίας.
ΠΟΣΟ μάλλον που μόλις λίγους μήνες πριν η ίδια κυβέρνηση έδινε φορολογικά πριμ για την αγορά αυτοκινήτων και μάλιστα μεγάλου κυβισμού. ΔΕΥΤΕΡΟΝ, γιατί είναι αντιαναπτυξιακά. Οι νέες τεχνολογίες υποτίθεται πως θα διευκόλυναν και θα μείωναν το κόστος σε μια σειρά από οικονομικές δραστηριότητες.
ΜΕ την επιβολή φόρου στα κινητά, στην πραγματικότητα επιτυγχάνεται το αντίθετο καθώς πλήττονται περισσότερο οι επαγγελματίες. Δεν είναι τυχαίο ότι ανάλογους φόρους μόνο σε χώρες του Τρίτου Κόσμου συναντά κανείς.
ΤΡΙΤΟΝ, γιατί είναι αναποτελεσματικά. Και για να είμαστε ακριβείς μετά τα χθεσινά μέτρα η επιβολή δεύτερου πακέτου το φθινόπωρο καθίσταται αναπόφευκτη καθώς από τα 1,9 δισεκατομμύρια που προγραμματίζει να εισπράξει το υπουργείο σχεδόν τα 1,3 δισεκατομμύρια προέρχονται από εφάπαξ εισφορές.
Και μόνο το ότι η τακτοποίηση των ημιυπαίθριων- που ελπίζει το υπουργείο να συνεισφέρει 1,15 δισ. στον προϋπολογισμό- περιλαμβάνεται στα μέτρα οικονομικής πολιτικής δείχνει το μέγεθος της σύγχυσης και της απελπισίας της κυβέρνησης.
ΑΛΛΑ βέβαια και τον πρωτοφανή εκβιασμό που επιχειρείται εις βάρος εκατομμυρίων πολιτών!
από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:11 π.μ. - 27/06/2009

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ: Με τα παπαγαλάκια ήθελαν να κρύψουν την αλήθεια

Τoυ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ

gpapachristos@dolnet.gr


Τέλος Ιουνίου, σφίξαν και οι ζέστες (για τα καλά μάλιστα), ο ένας μετά τον άλλον ετοιμαζόμαστε για διακοπές. Το βλέπεις παντού. Στον δρόμο, στη δουλειά, στη βόλτα, όλα... προειδοποιούν για τις διακοπές που επέρχονται. Σου λέει ο άλλος «θέλω διακοπές». Να φύγω ρε παιδί μου, δεν θέλω τίποτε άλλο. Να φύγω και να μην κοιτάξω πίσω μου. Να πάρω μια ανάσα. Να φύ-γω, πώς το λένε. Να φύγεις, λοιπόν. Στην ευχή της Παναγίας να πας, που λέγανε παλιά οι γιαγιάδες- τότε που ο κόσμος πίστευε γιατί το είχε ανάγκη. Όχι όπως τώρα που πιστεύει για το θεαθήναι, και όταν «διολισθαίνει» το ρίχνει στους παπάδες που είναι έτσι και που είναι αλλιώς, λες και ο παπάς (κατά τα... ράσα) κάνουν τη θρησκεία κι όχι η θρησκεία τον παπά. Τέλος πάντων, αυτή είναι μια μεγάλη συζήτηση που δεν είναι του παρόντος. Του παρόντος είναι ότι φεύγεις για διακοπές όλο χαρά, αλλά δεν ξέρεις τι σε περιμένει πίσω όταν αραχτός στην παραλία με το φραπέ στο χέρι θα απολαμβάνεις τις χαρές της ζωής...

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:05 π.μ. - 27/06/2009

Βόμβες Αλογοσκούφη για Καραμανλή

Η Ν.Δ. σε κρίση

Ο ΙΟΥΛΙΟΣ καταφθάνει, αλλά η χαλάρωση της συμπολιτεύσεως μάλλον θα αργήσει. Το λέω γιατί τη Δευτέρα αρχίζει νέο νταβαντούρι στη Ν.Δ., καθώς το απόγευμα παρουσιάζεται στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» το βιβλίο του Γιώργου Αλογοσκούφη «Η Ελλάδα μετά την κρίση» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καστανιώτη.

Ο ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ έγραψε το βιβλίο τους τέσσερις μήνες μετά την έξοδό του από το υπουργείο Οικονομίας. Δεν πρόκειται για χρονικό των ημερών του στην οδό Νίκης, αλλά για πολιτικό κείμενο. Ο Γιώργος αναφέρεται στην οικονομική πολιτική της τετραετίας 2004-2008 και επιχειρεί να την εντάξει στο πλαίσιο της μεταπολίτευσης, κάνοντας αναδρομή στις πολιτικές των προκατόχων του από το 1974 και μετά. ..............

Η συνέχεια στα "ΝΕΑ"

Ο Τύπος σήμερα




(ΚΛΙΚ)
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 10:18 π.μ. - 27/06/2009

Ο Χριστοφορακος συνεληφθη, πολλοι καρδιοχτυπανε…….

(ΚΛΙΚ)
από ΑΣΗΜΩΝΗΣ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:52 π.μ. - 27/06/2009

ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ...

(ΚΛΙΚ)
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:34 π.μ. - 27/06/2009