Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

Κάνει ζεστούλα, ντυθείτε σαν την Πετρούλα...


Σταμάτη κόψε τον ανεμιστήρα... 
Πάλι χαζέψαμε απόψε. Η Πετρούλα μας μίλαγε για τη φίλη της την... Αττικούλα. Θα κάνει ζεστούλα, θα ανέβει η θερμοκρασιούλα.
Και να, να κουνάει γοφούς, μεσούλα και τα "συστήματα" ούλα.
Ο Μαλέλης της είχε βάλει ανεμιστήρα να της σηκώνει(μαζί με τους ανέμους) το φόρεμα. Ρε, Σταμάτη μη μας μπερδεύεις. Βγάλ' της τα ούλα...



το μποστάνι /

Στους κάμπους άρχισε να ....βρέχει λεφτά

Ο Καραμανλής μοιράζει λεφτά αλλά οι αγρότες του απαντούν :



"Δεν είμαστε πυρόπληκτοι δεν είμαστε ζουλού 

αυτά τα παραμύθια 
να πας να πεις αλλού"
Αναρτήθηκε από kafeneio 
το μποστάνι /
Τραγωδία με τρεις νεκρούς σε τροχαίο στην Εγνατία οδόΕκτυπώσιμη σελίδα
five_col_2Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε στο ύψος της γέφυρας του Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης, όταν διερχόμενο αυτοκίνητο έπεσε, πιθανόν με μεγάλη ταχύτητα, πάνω σε δύο προσωρινά σταθμευμένα οχήματα.  

Τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους σε σύγκρουση αυτοκινήτων που συνέβη χθες το απόγευμα στην Ενατία οδό, στο ύψος της γέφυρας του Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης. Νεκροί είναι ο 42χρονος οδηγός του ΙΧ που έπεσε πάνω στα δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα και οι δύο οδηγοί ηλικίας 35 και 24 ετών. Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε στις 5.20 μ.μ.,(21/01/2009)  όταν διερχόμενο αυτοκίνητο έπεσε, πιθανόν με μεγάλη ταχύτητα, πάνω σε δύο προσωρινά σταθμευμένα οχήματα. Στο σημείο είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό του το ένα από τα δύο θύματα, επειδή είχε πρόβλημα με την μπαταρία. Διερχόμενος οδηγός σταμάτησε για να βοηθήσει και έβαλε το αυτοκίνητό του ακριβώς δίπλα από το σταθμευμένο, ώστε να συνδέσει τις δύο μπαταρίες με καλώδια. Εκείνη τη στιγμή πάνω στα δύο αυτοκίνητα έπεσε το τρίτο όχημα, με αποτέλεσμα όλοι οι οδηγοί να χάσουν τις ζωές τους. Τα αυτοκίνητα μετατράπηκαν σε άμορφες μάζες.

O 42χρονος οδηγός του ΙΧ που έπεσε πάνω στα δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα καταγόταν από τη Μουσθένη Καβάλας, έδρα του Δήμου Πιερέων και στο παρελθόν είχε διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Πιερέων (1999-2002).

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τους σκεπάζει όλους.-  

το μποστάνι /
ΠΑΣΟΚ :

ΕΞΗ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΕΔΩΣΗ ΤΟΥ ΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ.

1. Ένα σύγχρονο κράτος δικαίου οφείλει να δημιουργεί συνθήκες ασφάλειας για τον πολίτη με σεβασμό στα ατομικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του. Η κυβερνητική πολιτική απέτυχε και στο ένα και στο άλλο. Στη χώρα κυριαρχεί γενικευμένο αίσθημα ανασφάλειας, ενώ την ίδια ώρα παρατηρούνται στη δράση των μηχανισμών ασφάλειας σοβαρά κρούσματα παραβίασης των ατομικών δικαιωμάτων. Σειρά δραματικών γεγονότων την τελευταία περίοδο ανέδειξαν την πραγματικότητα της εγκατάλειψης και της διάλυσης της ΕΛΑΣ.

2. Είναι φανερό ότι αποτελεί επείγουσα προτεραιότητα η εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας του πολίτη με αποκατάσταση της σχέσης εμπιστοσύνης κοινωνίας-αστυνομίας. Πώς; Απαιτείται ριζική αναδιοργάνωση της ΕΛΑΣ, με στόχο τη δημιουργία μιας σύγχρονης αστυνομίας που θα εξασφαλίζει τη δημόσια τάξη υπέρ των πολιτών και θα επιτελεί τον κοινωνικό της ρόλο με απόλυτο σεβασμό στα δικαιώματα του πολίτη. Για το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει δίλημμα μεταξύ ασφάλειας και ελευθερίας. Σε ένα ευνομούμενο κράτος πρέπει να υπηρετούνται τα ταυτοχρόνως και οι δύο αυτές αρχές.

3. Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε χθες, υπεύθυνα, τις 6 βασικές αρχές-προτάσεις του σχεδίου που προτείνουμε για την ΕΛ.ΑΣ. και οι οποίες θα αποτελέσουν αντικείμενο οργανωμένου διαλόγου.

    α) Απελευθέρωση των αστυνομικών δυνάμεων από την εκτέλεση καθηκόντων, διοικητικής κυρίως φύσης, που δεν σχετίζονται με την αποστολή και το έργο τους. Μεταβιβάζονται στη Δημοτική Αστυνομία αρμοδιότητες, όπως η επίδοση εγγράφων, ο έλεγχος καταστημάτων, οι πολεοδομικές παραβάσεις, τα αυθαίρετα. Έτσι, ένας μεγάλος αριθμός στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., θα αξιοποιηθεί στην πρόληψη και καταστολή κάθε μορφής εγκληματικότητας. Το μέτρο αυτό θα επιτρέψει την παρουσία συνεχών πεζών και εποχούμενων περιπολιών στη γειτονιά.

β) Πλήρης αναδιοργάνωση των σπουδών και της εκπαίδευσης των αστυνομικών.

  • Ίδρυση Αστυνομικής Ακαδημίας, για υψηλού επιπέδου σπουδές σε όλους όσους πρόκειται να υπηρετήσουν στην Ελληνική Αστυνομία και εισάγονται με το σύστημα των εισαγωγικών.
  • Δημιουργία Πρότυπων Κέντρων Μετεκπαίδευσης και δια βίου Εκπαίδευσης σε όλες τις έδρες των περιφερειών της χώρας. Θα παρέχουν εξειδικευμένη θεωρητική κατάρτιση και πρακτική εξάσκηση καθ’ όλη τη διάρκεια της υπηρεσιακής ζωής των αστυνομικών.

    γ) Δημιουργία Ινστιτούτου Αντεγκληματικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας διεθνούς επιστημονικού κύρους, διότι το οργανωμένο έγκλημα, η τρομοκρατία, οι νέοι κίνδυνοι ασφάλειας απαιτούν για την αντιμετώπισή τους μια σύγχρονη αντεγκληματική πολιτική.

    δ) Αλλαγή στον τρόπο επιλογής της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας. Τέρμα στον κομματισμό και την αναξιοκρατία. Η αντικειμενική επιλογή της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. θα βοηθήσει και στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού του Σώματος με αξιοκρατικά κριτήρια.

    ε) Ριζική αλλαγή της διοικητικής δομής και λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας. Η διοικητική δομή της ΕΛ.ΑΣ., θα αντιστοιχισθεί στη νέα διοικητική δομή της χώρας (επιτελικό κράτος, περιφερειακή αυτοδιοίκηση – διοίκηση, ισχυρός δήμος).

  • Στο κεντρικό επίπεδο αντιστοιχεί το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ένα καθαρά επιτελικό, συντονιστικό όργανο. Θα εποπτεύει και θα συντονίζει την πολιτική αστυνόμευσης σε πανελλήνιο επίπεδο.
  • Στο επίπεδο της περιφέρειας αντιστοιχεί η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της περιφέρειας, η οποία θα λειτουργεί ως ένα περιφερειακό αρχηγείο και θα έχει υπό την πλήρη ευθύνη της την αστυνόμευση της περιφέρειας.
  • Στο επίπεδο των δήμων η νέα διάρθρωση της αστυνομίας θα εξασφαλίζει κυρίως την ύπαρξη πεζών και εποχούμενων περιπολιών, που θα λειτουργούν σε 24ωρη βάση.

στ) Αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής. Απαιτείται γενναία χρηματοδότηση ενός προγράμματος για τον εκσυγχρονισμό των μέσων που χρησιμοποιεί η ΕΛ.ΑΣ. και την αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής.

ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ.

ΠΑΣΟΚ :

ΠΡΩΤΑ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, ΜΕΤΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΩΣ ΠΑΡΟΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ ΤΙΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΛΥΣΕΙΣ…ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ: «Η ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ, ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ (!)»;

1. Η τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση και στον αγροτικό τομέα είναι χαρακτηριστική της απουσίας σχεδίου και της υποκρισίας με την οποία πολιτεύεται αυτή η κυβέρνηση. Όταν το ΠΑΣΟΚ, καταθέτει προτάσεις, τις απορρίπτει. Όταν έρχεται αντιμέτωπη με τα προβλήματα που η ίδια δημιουργεί, μας κατηγορεί ότι δεν έχουμε προτάσεις. Αμέσως μετά, σπεύδει να υιοθετήσει τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, που είχε απορρίψει!

2. Χαρακτηριστικό παράδειγμα. Στις 7 Οκτωβρίου του 2008 το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε στη Βουλή, πρόταση νόμου για την αύξηση του ποσοστού επιστροφής του ΦΠΑ από 7% σε 11% στους αγρότες που υπάγονται στο ειδικό καθεστώς για όλα τα προϊόντα φυτικής και ζωικής προέλευσης. Όπως υπογράμμισε ο Γ. Παπανδρέου στην πρόσφατη ομιλία του στα Τρίκαλα: «εάν γινόταν δεκτή η πρότασή μας, θα αυξανόταν η επιστροφή ΦΠΑ που πήραν οι αγρότες το 2008 για όλα τα προϊόντα. Για παράδειγμα, ένας βαμβακοπαραγωγός, με παραγωγή 300 κιλά ανά στρέμμα, θα έπαιρνε το 2008, εάν περνούσε η πρότασή μας, επιπλέον επιστροφή ΦΠΑ περίπου 5 ευρώ το στρέμμα». Η ΝΔ απέρριψε την πρόταση. Τώρα, με τέσσερεις μήνες καθυστέρηση, πληροφορούμαστε ότι προβάλλει την αύξηση της επιστροφής του ΦΠΑ ως μέτρο ανακούφισης των αγροτών!

3. Άλλα παραδείγματα. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε πρόσφατα στις Σέρρες και στα Τρίκαλα το ολοκληρωμένο σχέδιο μας για μία νέα Συμφωνία Εμπιστοσύνης Πολιτείας-Αγροτών και την ενίσχυση του εισοδήματος των αγροτών. Μεταξύ των προτάσεων, είναι και οι εξής:

  • Ένα δισεκατομμύριο ευρώ, από το συνολικό ποσό των 28 δισεκατομμυρίων ευρώ που δίνονται στις τράπεζες, να διοχετευθεί στον αγροτικό τομέα.
  • Επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου, σε ποσοστό 4% επί του συνολικού ύψους των τιμολογίων πώλησης των αγροτικών προϊόντων.
  • Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών των αγροτών που βαρύνονται από δάνεια, με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και περίοδος χάριτος δύο ετών.
  • Πάγωμα όλων των ενήμερων δανείων των αγροτών για δύο χρόνια, χωρίς δόσεις κεφαλαίου, χωρίς τόκους υπερημερίας, χωρίς ανατοκισμό των τόκων.

4. Ποια ήταν η απάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στο σχέδιο που παρουσίασε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; «Χωρίς να γνωρίζει τα προβλήματα…ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφάνισε ένα πρόχειρο «Δεκάλογο» εξαγγελιών… Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την ίδια τακτική της επιπόλαιης παροχολογίας» (βλ. Δήλωση Σ. Χατζηγάκη, 9/1/2009 http://www.ana-mpa.gr/anaweb/user/showprel?service=3&maindoc=7193769)Σήμερα πληροφορούμαστε ότι η κυβέρνηση μελετά τις παραπάνω προτάσεις ως μέτρα κατευνασμού των αγροτών.

5. Και ποια είναι η σχέση του υπουργού με την πραγματικότητα; Καμία απολύτως. Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί ότι την ώρα που οι αγρότες βρίσκονται στους δρόμους, στην ίδια δήλωσή του, ο υπουργός δήλωνε ότι«η θέση των αγροτών μας και ιδιαίτερα των νέων βελτιώνεται συνεχώς ενώ η ανάπτυξη της υπαίθρου προχωρεί με ρυθμούς και πόρους που μέχρι τώρα δεν είχαν διατεθεί ποτέ».

ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝ ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΚΑΘΑΡΗ ΛΑΪΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ, ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ. ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ. ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ. ΔΕΝ ΛΥΓΙΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ».

1. «Στην αντιμετώπιση της κρίσης, απαιτείται να υπάρχουν τουλάχιστον τρεις παράγοντες:

  • Ο πρώτος παράγοντας αφορά στο με ποιους όρους μπαίνουμε στην κρίση, ποια είναι η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε.
  • Ο δεύτερος παράγοντας είναι ποιο είναι το σχέδιό μας για την έξοδο από αυτή την κρίση.
  • Ο τρίτος παράγοντας είναι η αξιοπιστία της χώρας μας και, βεβαίως, της εκάστοτε κυβέρνησης, στο εσωτερικό, αλλά και στη διεθνή οικονομία, για να πείσει, να κινητοποιήσει δυνάμεις, να προωθήσει ένα σχέδιο εξόδου από την κρίση».

2. «Και στα τρία, η κυβέρνηση βαθμολογείται κάτω από το μηδένΜπήκαμε με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας στην κρίση, ως ανοχύρωτη Πολιτεία, ανοχύρωτη οικονομία. Σχέδιο δεν είχε και δεν έχει η κυβέρνηση. Και η αξιοπιστία μας, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό είναι στο ναδίρ».

3. «Είναι πλέον επείγον, μια νέα κυβέρνηση, με καθαρή λαϊκή εντολή, να αναλάβει να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Να προστατέψει το εισόδημα των ασθενέστερων και της μεσαίας τάξης, που βλέπει σήμερα το έδαφος να φεύγει κάτω από τα πόδια της. Να ανοικοδομήσει το κοινωνικό κράτος, τα σχολεία, τα Πανεπιστήμιά μας, το σύστημα υγείας, τις δομές πρόνοιας. Να ανοίξει νέους δρόμους ανάπτυξης, με επίκεντρο τον άνθρωπο, με σεβασμό στο περιβάλλον. Να εμπεδώσει, επιτέλους, ένα κράτος Δικαίου που προστατεύει τα δικαιώματα κάθε πολίτη».

4. «Στην Ελλάδα του 2009, ζητείται κυβέρνηση. Υπεύθυνη και δίκαιη στο εσωτερικό. Αξιόπιστη στο εξωτερικό.Η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί. Ο πολίτης γνωρίζει πως, δεν θα τον βγάλουν από την κρίση, αυτοί που τον έβαλαν στην κρίση».

5. «Εμείς μπορούμε. Με σχέδιο για τη χώρα, με συγκεκριμένο πρόγραμμα. Δεν φοβόμαστε την πρόκληση, δεν λυγίζουμε μπροστά στα προβλήματα. Δεν κρυβόμαστε μπροστά στις ευθύνες. Τις αναλάβουμε, όσο δύσκολες και αν είναι. Η πρόκληση είναι για μας εθνική επιταγή και εθνική ευθύνη. Και αυτή την ευθύνη θα την αναλάβουμε. Και θα τα βγάλουμε πέρα, προς όφελος του Ελληνικού λαού, προς όφελος της Ελλάδας».

ΠΑΣΟΚ

ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΚΑΤΑΖΗΤΕΙΤΑΙ το βιβλίο του Υπουργού Αγροτικής (υπ)Ανάπτυξης



http://www.e-shop.gr/show_bks.phtml?id=BKS.0363064

Το έχει γράψει το...2004 και το προλογίζει ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ!!!


Πρέπει να γράφει τρελλά μαργαριτάρια μέσα, αλλά συγχωρήστε με, δεν μου πάει να δώσω 18 ευρώ.
Τυχερός όποιος το έχει, θα αποκτήσει συλλεκτική αξία!!!
Όποιος δώσει στοιχεία από τον πρόλογο του πρωθυπουργού κερδίζει
ΟΛΑ ΤΑ ΚΙΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!!!
από ttassos.blogspot.com/
το μποστανι

Νέοι μισθοί - σοκ στο φως...

2.350 € την ημέρα παίρνει ο Αράπογλου!
Οι προκλητικές αποδοχές και των άλλων golden boys. 
"Ένα ακόμα σκάνδαλο συγκέντρωσης πλούτου στα χέρια ολίγων εις βάρος των πολλών" καταγγέλει ο Μιχ. Καρχιμάκης.


Νέα στοιχείαγια τις υπέρογκες αμοιβές των "golden boys" του δημοσίου τομέα έδωσε στη δημοσιότητα ο βουλευτής Μιχάλης Καρχιμάκης. 
Οπως σημειώνει, σε αντίθεση με τις Προγραμματικές Δηλώσεις του Κ. Καραμανλή στις 20/3/2004 στη Βουλή ότι «οι σημερινοί, συχνά προκλητικοί, μισθοί των διοικητών επιχειρήσεων και οργανισμών του ευρύτερου δημόσιου Τομέα, περικόπτονται», οι μισθοί αυτοί απογειώθηκαν από την kυβέρνησή Καραμανλή σε δυσθεώρητα και προκλητικά για τους απλούς πολίτες ύψη!
Με βάση τα στοιχεία που παραθέτει:
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ & Δ/ΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ της Εθνικής Τράπεζας Τ. ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ παίρνει 607.835 ευρώ ετησίως ή 50.562 ευρώ μηνιαίως ή 2.350 ευρώ τη μέρα ή 293 ευρώ την ώρα, δηλαδή… 100.000 δρχ ΤΗΝ ΩΡΑ!!!! (τακτικές αποδοχές και bonus – ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται πρόσθετες αμοιβές καθώς και η προνομιακή απόκτηση μετοχών της Εθνικής αξίας εκατομμυρίων ευρώ )
Στην ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Δ. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ παίρνει
300.000 ευρώ ετησίως ή 25.000 ευρώ το μήνα ή 1.157 ευρώ τη μέρα ή 145 ευρώ την ώρα δηλαδή … 50.000 δρχ ΤΗΝ ΩΡΑ!
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Σ. ΛΕΥΤΕΡΙΩΤΗΣ παίρνει 210.000 ευρώ ετησίως ή 17.500 ευρώ το μήνα ή 810 ευρώ τη μέρα ή 101 ευρώ την ώρα, δηλαδή …34.500 δρχ ΤΗΝ ΩΡΑ!
Στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Ι. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ έχει 270.000 ευρώ ετήσιο μισθό ή 22.500 ευρώ το μήνα ή 1.042 ευρώ τη μέρα ή 130 ευρώ την ώρα, δηλαδή…44.383 δρχ ΤΗΝ ΩΡΑ! (χωρίς να περιλαμβάνονται επιπλέον αποδοχές αποζημιώσεις, συμμετοχές σε ΔΣ, bonus, κ.α.)
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΥΘ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ έχει 200.000 ευρώ ετήσιο μισθό ή 17.000 ευρώ το μήνα ή 772 ευρώ τη μέρα ή 97 ευρώ την ώρα, δηλαδή …33.000 δρχ ΤΗΝ ΩΡΑ! (χωρίς να περιλαμβάνονται επιπλέον αποδοχές αποζημιώσεις, συμμετοχές σε ΔΣ, bonus, κ.α.)
Στον ΟΠΑΠ ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ & ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Χ.ΧΑΤΖΗΕΜΜΑΝΟΥΗΛ περίπου 500.000 ευρώ ετησίως, δηλαδή, 41.666 ευρώ μηνιαίως, 1.923 ευρώ ημερησίως και 240,30 ευρώ την ώρα, δηλαδή…82.000 δρχ ΤΗΝ ΩΡΑ!
Στη ΔΕΗ ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ & Δ/ΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Τ. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ παίρνει 300.000 ευρώ ετησίως ή 25.000 ευρώ το μήνα ή 1.157 ευρώ τη μέρα ή 145 ευρώ την ώρα δηλαδή …
50.000 δρχ ΤΗΝ ΩΡΑ!
Περισσότερα στοιχεία για ονόματα στελεχών και τις αποδοχές τους, διαβάστε 
εδώ. 


ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Οι δεσμεύσεις μας γίνονται πράξη!

Η Νέα Δημοκρατία και εγώ προσωπικά δεσμευόμαστε να δώσουμε αυτή τη Μάχη.

Από τις 8 του Μάρτη θέτουμε σε εφαρμογή μια νέα, μια Επιθετική Αγροτική Πολιτική.

Οι Έλληνες αγρότες δεν θα μείνουν, ποτέ ξανά, χωρίς ισχυρή φωνή στα κέντρα λήψης των ευρωπαϊκών αποφάσεων.

Δεσμεύομαι να είμαι προσωπικά παρών στις μεγάλες διαπραγματεύσεις για τα προϊόντα μας. Στην τακτική της εγκατάλειψης απαντούμε με το υπεύθυνο και ρεαλιστικό, αγροτικό πρόγραμμα μας.

- Ανασυγκροτούμε εκ βάθρων το σημερινό Υπουργείο Γεωργίας.

- Αναδιοργανώνουμε και στηρίζουμε τον ΕΛΓΑ, ώστε οι αποζημιώσεις να καταβάλλονται σ” ένα τρίμηνο και, σε περίπτωση καθυστέρησης, να καταβάλλονται έντοκα.

- Προχωρούμε στην εξυγίανση της Αγροτικής Τράπεζας.

Ρυθμίζουμε τα ληξιπρόθεσμα αγροτικά χρέη και καθιερώνουμε μειωμένα επιτόκια για τους αγρότες (δύο μονάδες πιο κάτω από τα επιτόκια της αγοράς).

- Δίνουμε οριστική λύση στο πρόβλημα με τα πανωτόκια. Καμία οφειλή δεν θα ξεπερνά το τριπλάσιο του αρχικού δανείου.

- Δημιουργούμε Τοπικά Κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης.

Απλοποιούμε τις διαδικασίες για την ένταξη σε προγράμματα νέων αγροτών.

- Εισάγουμε νέα κίνητρα για την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων.

Μειώνουμε το κόστος παραγωγής, στο ρεύμα, στα καύσιμα, στο ΦΠΑ αγροτικών μηχανημάτων αλλά και στο φόρο μεταβίβασης αγροτικής γής.

- Αυξάνουμε τις συντάξεις για κάθε αγρότη και κάθε αγρότισσα από 200 ευρώ που είναι σήμερα, στα 330 ευρώ έως το τέλος της τετραετίας.

πηγή: ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΔ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ


ΤΟ ΜΠΟΣΤΆΝΙ

Το μέλλον του Χατζηγάκη...


Η Ελλάδα είναι πρώτη φορά κομμένη στα 5!

Πάνω από 
7500 τρακτέρ και 14000 αγρότες είναι αυτή τη στιγμή κατά μήκους της Εγνατίας αλλά και της Εθνικής οδού.

Κλειστά από τους αγρότες παραμένουν τα τελωνεία Προμαχώνα και Εξοχής και η εθνική οδός Αθηνών- Θεσσαλονίκης είναι κλειστή στην κοιλάδα των Τεμπών, στον κόμβο της Νίκαιας στη Λάρισα, στις Μικροθήβες και στο Κάστρο.Αλλά κινητοποιήσεις είναι σε εξέλιξη σε όλη της υπόλοιπη Ελλάδα,από τη Κρήτη ως τις Σέρρες και την Αλεξανδρούπολη!

Όλοι οι αγρότες δηλώνουν ξεκάθαρα πως θα παραμείνουν στα μπλόκα έως ότου δοθεί λύση στα προβλήματά τους.

Ο
 κύριος Χατζηγάκης,όπως λένε οι αγρότες,κάποτε ανέβαινε μαζί τους στα τρακτέρ και φώναζε περισσότερο από αυτούς.... τώρα όμως άλλαξαν τα πράγματα που είναι στη κυβέρνηση και κάνει την πάπια κανονικότατα!!..

Μάλλον το μέλλον του ανήκει....όπως δείχνει και η φώτο...

Υ.Γ...
Αγρότες είμαστε μαζί σας!!

ΠΕΤΡΟΥΛΑ... 

Μπούτι, βυζί έξω και...

θερμοκρασιούλα...


Δεν πάμε καλάαααα....

















από nonews-news

ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ


Όλα τα λεφτά

Του Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου

 gpapachristos@dolnet.gr

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 22 Ιανουαρίου 2009
Γιατί απορεί η κυβέρνηση με τον όγκο και την ένταση των αγροτικών κινητοποιήσεων που έχουν διαλύσει τον συγκοινωνιακό ιστό της χώρας; Και γιατί εξανίσταται με τους αγρότες; Ακόμη αντηχεί ο θεσσαλικός κάμπος από το περίφημο «όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά»- το πιο άθλιο, στα όρια του εκμαυλισμού, σύνθημα που π(λ)άσσαρε ποτέ πολιτικό κόμμα. Το ότι αυτό το πολιτικό κόμμα είναι η Νέα Δημοκρατία και ότι τα έλεγε αυτά τον καιρό που επιχειρούσε να προσεταιριστεί τον αγροτικό κόσμο για να ανέβει στην εξουσία, κάνει ακόμη μεγαλύτερη την αθλιότητα του συνθήματος. Γιατί αποτελεί μία περαιτέρω απόδειξη ότι στον βωμό αυτής της επιδίωξης, το κόμμα που κυβερνάει σήμερα τη χώρα δεν δίστασε να υποσχεθεί το 2004 και το 2007 τα πάντα σε όλους. Το ότι σήμερα σηκώνει ψηλά τα χέρια από την αδυναμία να διαχειριστεί το αγροτικό πρόβλημα της χώρας δεν είναι κάτι καινούργιο. Έρχεται σε συνέχεια άλλων περιπτώσεων, όπου η κυβέρνηση Καραμανλή απέτυχε να διαχειριστεί προβλήματα- το έχουμε εμπεδώσει όλοι πλέον ότι δεν μπορούν. Δηλαδή τι περίμεναν οι αγρότες; Ότι θα τους έλυνε τα προβλήματα, έστω κι αν τους το είχε υποσχεθεί, αυτός που απέτυχε στην οικονομία, την υγεία, την παιδεία, την ασφάλεια, την ακρίβεια, την ανεργία; Φαντάζομαι κοινό νου διαθέτουν. 
ΤΑ ΝΕΑ
ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Κοροϊδία

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 22 Ιανουαρίου 2009.

ΕΞΑΠΑΤΗΜΕΝΟΙ από την κυβέρνηση, που δεν τήρησε καμιά από τις προεκλογικές υποσχέσεις της, ζημιωμένοι από την αγροτική πολιτική της και ευάλωτοι στη διεθνή οικονομική κρίση, οι αγρότες βρίσκονται και πάλι στα μπλόκα. 

Η ένταση των κινητοποιήσεών τους, η αθρόα συμμετοχή, ανεξαρτήτως κομματικών πεποιθήσεων, και η διακομματική συμφωνία τους στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, δείχνει το μέγεθος της αποτυχίας της κυβερνητικής πολιτικής και στον αγροτικό τομέα. 

Η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί, προεκλογικά, σχεδόν τα πάντα στους αγρότες και κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους, κυρίως στις εκλογές του 2004. Και τώρα το μόνο που κάνει είναι να προσπαθεί να διασπάσει την ενότητά τους. 

ΑΚΟΜΗ ηχούν στα αυτιά των αγροτών οι δηλώσεις του κ. Καραμανλή ότι θα πάει ο ίδιος, ως Πρωθυπουργός, στις Βρυξέλλες για να υπερασπιστεί τα δίκαιά τους και να εξασφαλίσει καλές τιμές και αγορές για τα προϊόντα τους. 

ΚΑΙ τις θυμούνται κάθε φορά που αντί για τις αγορές η παραγωγή τους καταλήγει στις χωματερές, όταν αγοράζουν πανάκριβα τα λιπάσματα, τα φυτοφάρμακα, τα καύσιμα, τα αγροτικά μηχανήματα. 

ΣΥΜΦΩΝΑ με στοιχεία της Εurostat, οι Έλληνες αγρότες υπέστησαν το διάστημα 2000- 2008 τη μεγαλύτερη μείωση του εισοδήματός τους, μεταξύ όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

ΤΙΣ θυμούνται όμως και οι κάτοικοι των αστικών κέντρων που αγοράζουν αγροτικά προϊόντα σε υψηλές τιμές, την ώρα που οι παραγωγοί τα πωλούν σε εξευτελιστικές. Που σημαίνει ότι οι μόνοι που ευνοούνται από την κυβερνητική αγροτική πολιτική είναι τα κυκλώματα των μεσαζόντων. 

ΟΙ κινητοποιήσεις των αγροτών είναι δικαιολογημένες. Αρκεί να μεριμνήσουν ώστε να μην αποβούν εις βάρος άλλων κοινωνικών ομάδων. 

ΓΙΑΤΙ θα χάσουν μεγάλο μέρος του δίκιου τους. 
ΤΑ ΝΕΑ
ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ
"blog του Περιπτερά".

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα στο blog του Περιπτερά

http://peripteraki.blogspot.com/

ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΤΟ ΚΑΚΟ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥΣ


Για άλλη μια φορά ο πρωθυπουργός βρήκε ότι του έπεφτε πιο κοντά να πάει επίσκεψη στον Ελεύθερο Τύπο στο Μαρούσι σήμερα παρά να είχε πάει χθες στις Βρυξέλλες, όπως είχε τάξει το 2004 στους αγρότες. Θυμάστε τότε που τους έλεγε ότι θα πήγαινε ο ίδιος του για να υπερασπιστεί τα δίκαια τους. Την ίδια εποχή που ο νυν υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και αγροτοδιανοούμενος κ. Χατζηγάκης καβάλα στο τρακτέρ πήγαινε να καταλάβει όχι την Τριπολιτσά αλλά την Αθήνα και την εξουσία;. Θυμάστε το μένος για το ότι οι αγρότες τότε εξαπατούνταν και δεν παίρνανε μια, και θα τους τα έδινε όλα η Ν.Δ. Είδαμε εκ των υστέρων τι έδωσαν στους αγρότες ενώ αυτά που έπαιρναν το 2003 ήταν πολύ περισσότερα από αυτά που έχουν πάρει μέχρι τώρα. Προτίμησαν να τα δώσουν στο ιερό real estate με όλα τα συνεπακόλουθα για τον τόπο, αφήνοντας στην άκρη και τους αγρότες με τις καλλιέργειες τους στις επίμαχες περιοχές. Και επειδή οι αγρότες ξαναθυμήθηκαν τι τους έλεγε ο κ. Χατζηγάκης και τι δεν τους έκανε, είπαν να του κάνουν μια καταληψιούλα (όπως θα έλεγε και ο συμπαθής κ. Αυτιάς) στο γραφείου του. Να του τα ξαναπούν εκ του σύνεγγυς. 
Αν θα βγάλουν καμιά άκρη;

Ως συνήθως ένα Μαξίμου με ότι αυτό σημαίνει σε όλους μας.

από καφενείο
το μποστάνι