Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

σχολιασμός της επικαιρότητας | 19/06/09

1. Προκλητικοί

Το Μουσείο της Ακρόπολης και η προσπάθεια επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα ήταν, είναι και θα είναι εθνική υπόθεση. Αλλά κάποιοι προκαλούν. Προκαλούν τη νοημοσύνη εκατομμυρίων Ελλήνων που έχουν μνήμη. Περισσότερα...

2. ΟΤΕ. Το ξεπούλημα συνεχίζεται. Αναιρούν τώρα και αυτά που έλεγαν πέρσι…

Κ. Καραμανλής, 16/5/2008, αναφερόμενος στη συμφωνία Ελληνικού Δημοσίου – Deutsche Telekom: «Με την ενεργοποίησή της, κάθε πλευρά θα έχει το 25% συν μία μετοχή…Επαναλαμβάνω, δεν είναι στις προθέσεις της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση της συμμετοχής του Δημοσίου στον ΟΤΕ».

Γ. Αλογοσκούφης, 18/6/2008, συζήτηση στη Βουλή για τη συμφωνία Ελληνικού Δημοσίου και Deutsche Telekom: « Συνειδητή μας επιλογή να επιδιώξουμε τουλάχιστον στα πρώτα τρία χρόνια λειτουργίας αυτής της στρατηγικής συμμαχίας να υπάρχει μια ισορροπία και στη μετοχική σύνδεση μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και του στρατηγικού εταίρου»

Ένα χρόνο μετά δίνουν ακόμη 5% των μετοχών του Δημοσίου στους Γερμανούς, αναιρώντας αυτά που έλεγαν πέρσι. Περισσότερα...

3. Ζήτημα ονομασίας Σκοπίων

Η σημερινή κυβέρνηση υπονομεύει τη διαπραγματευτική μας θέση για να κάνει δημόσιες σχέσεις. Περισσότερα...

4. «Δεύτερη ευκαιρία» σε υπερχρεωμένους δανειολήπτες.

Ολοκληρώθηκε χθες η δημόσια διαβούλευση για την πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ για μία «δεύτερη ευκαιρία» σε χιλιάδες πολίτες που έχουν αποδεδειγμένη αποπληρωμής των χρεών τους. Συνεχίζουμε να ξεδιπλώνουμε το σχέδιό μας, δίνοντας υπεύθυνες λύσεις σε πραγματικά, καθημερινά προβλήματα. Περισσότερα...

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 8:41 μ.μ. - 19/06/2009

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΜΕΛΙΝΑΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ !...

από ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 7:27 μ.μ. - 19/06/2009

Δεν της βγαίνει και εξαπέλυσε…

… Κυριάκο και Γεράσιμο να κάνουν κριτική στην κυβέρνηση !!!


από ΤΟ ΓΡΕΚΙ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 5:38 μ.μ. - 19/06/2009


ΣΟΥΞΕ !!!...








(κλικ για μεγένθυση)
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 5:18 μ.μ. - 19/06/2009

ΟΙ ΑΙΩΝΙΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΡΕΖΙΛΗΔΕΣ !

Υποχρέωσαν τον Σαμαρά ν΄ αλλάξει το μήνυμά του για το Μουσείο!...


Πρόκειται για την απο-κρουστικότερη έκδοση της ελληνικής φυλής, για τους πιο ρεζίληδες ανθρώπους, που με την ύπαρξή τους και – κυρίως – τη δράση τους ντροπιάζουν τη χώρα και το έθνος.
Δεν χάνουν ευκαιρία, που να μη προβάλουν, με τις πράξεις τους, την ελεεινή φύση τους, το απύθμενο θράσος τους, την εμετική νοοτροπία τους…

Για να παρεισδύσουν από το παράθυρο, οι, αιώνια, δεξιοί αγύρτες, σ΄ ένα ακόμα εθνικό επίτευγμα, από το οποίο ήταν απόντες, πλημμύρισαν την ειδησεογραφική πιάτσα με την προπαγάνδα τους, παρουσιάζοντας το νέο Μουσείο της Ακρόπολης ν΄ αποτελεί, τάχα, απόφαση του Καραμανλή του γέρου…
Ταυτόχρονα, μόλις χθες, έβαλαν τον Σαμαρά και άλλαξε τον χαιρετισμό του, στην ιστοσελίδα του νέου Μουσείου της Ακρόπολης, μόνο και μόνο για να βάλουν τη «βρωμερή ουρά τους» και σ΄ αυτό το μεγάλο έργο του ΠΑΣΟΚ και της μεγάλης Μελίνας.
Ιδού τι περιείχε, στην πρώτη ενότητά του, το μήνυμα του Υπουργού Πολιτισμού, μέχρι χθες :

«…Σας καλωσορίζουμε στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης.188 χρόνια από την επίσημη ανακήρυξη της Ελληνικής Ανεξαρτησίας και 27 χρόνια από τη μεγάλη πρωτοβουλία της αξέχαστης Μελίνας Μερκούρη, ένα χρέος εκπληρώνεται κι ένα όνειρο πραγματοποιείται.* Το χρέος ενός ολόκληρου Έθνους απέναντι στην κληρονομιά του.* Και τ’ όνειρο της Μελίνας, που έγινε πλέον όνειρο όλων των Ελλήνων.Το Μουσείο της Ακρόπολης!Το υπέρτατο μνημείο του Αρχαίου Κλασικού Πολιτισμού αποκτά το δικό του Μουσείο – επιτέλους!...».

Να πως υποχρεώθηκε να το αλλάξει, μετά την παρέμβαση της δεξιάς αγυρτείας :

«…Σας καλωσορίζουμε στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης.188 χρόνια από την επίσημη ανακήρυξη της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, 33 χρόνια από τη διορατική απόφαση του Κωνσταντίνου Καραμανλή για την ανάγκη ανέγερσης του νέου Μουσείου στο σημερινό του χώρο και 27 χρόνια από την πρωτοβουλία της αξέχαστης Μελίνας Μερκούρη, ένα χρέος εκπληρώνεται κι ένα όνειρο πραγματοποιείται. *Το χρέος ενός ολόκληρου Έθνους απέναντι στην κληρονομιά του. Το Μουσείο της Ακρόπολης!Το υπέρτατο μνημείο του Αρχαίου Κλασικού Πολιτισμού αποκτά το δικό του Μουσείο – επιτέλους!...».

Οι ρεζίληδες ! Δεν λογαριάζουν τίποτα, δεν υπολογίζουν κανένα. Οι άχρηστοι και οι απόντες, χώνουν τη βρωμερή μούρη τους παντού κι ας απουσίαζαν από παντού !...
από ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:15 μ.μ. - 19/06/2009

Έτσι εξηγείται...

από atsarantos
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:07 μ.μ. - 19/06/2009

Ολα εδώ πληρώνονται

από ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 2:39 μ.μ. - 19/06/2009

ΚΛΕΦΤΗΣ ΑΓΑΛΜΑΤΩΝ

Οι αυλοκόλακες και τα πληρωμένα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ προσπαθούν να βάλουν στο κάδρο των εγκαινίων του νέου μουσείου της Ακρόπολης τον θείο Καραμανλή (δεν εξαιρείται και ο Παντερμαλής). Διαδίδουν από εδώ και από εκεί ότι το μουσείο ήταν όραμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή και κολλάνε το όνομά του μαζί με αυτό της Μελίνας Μερκούρη οι ιερόσυλοι. Ποιο όραμα; Όραμα είχε και ο Ιούλιος Βερν και έγραψε το «από την Γη στην Σελήνη» αυτό δεν σημαίνει ότι έκανε και το ταξίδι.
Να σταματήσουν τις αθλιότητες οι δεξιοί, που κάθε φορά προσπαθούν να κλέψουν κάτι από την δόξα και την λάμψη των άλλων.
από stelios-kolopaido
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 1:35 μ.μ. - 19/06/2009

«Στου Φεγγαριού τις Διαδρομές» στο Δήμο Ελευθερών Καβάλας

Ιδιαίτερα πλούσιο είναι και φέτος το πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου Ελευθερών που έχει τον τίτλο «Στου Φεγγαριού τις Διαδρομές», το οποίο παρουσιάστηκε από τη διοίκηση του Δήμου Ελευθερών κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Κυριακή 21 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 31 Αυγούστου. Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος «το πρόγραμμα έχει συνταχθεί με ιδιαίτερη προσοχή από τους συνεργάτες μου στην κοινωφελή επιχείρηση με την πρόεδρο της την κα. Συμέλα Κορδύλη που όλα τα χρόνια που έχουμε την ευθύνη της διοίκησης του Δήμου μας προσπαθούν να προσφέρουν στον πολιτισμό και στην παράδοση μας, στην παιδία και στον αθλητισμό, στην κοινωνική μέριμνα και φροντίδα, όχι μόνο στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις αλλά όλο το χρόνο σε όλα τα χωριά για όλους τους ανθρώπους μας.
Όλους αυτούς που μετέχουν σε αυτή την προσπάθεια έχω χρέος να τους ευχαριστήσω δημόσια». Από την πλευρά της η κα Κορδύλη υπογράμμισε ότι «Οι διαδρομές του Φεγγαριού συνεχίζονται και αυτό το καλοκαίρι στο Δήμο Ελευθερών. Το πρόγραμμα που είναι αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ένα πολιτιστικό πρόγραμμα που να συμβαδίζει με τα ενδιαφέροντα των δημοτών αλλά και την τουριστική κίνηση της περιοχής. Μεταξύ των εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα στις φετινές εκδηλώσεις του Δήμου Ελευθερών ξεχωρίζουν η γιορτή που θα είναι αφιερωμένη στον Ευγένιο Σπαθάρη (8-6-2009), τα Τσαμκιράνεια με τον αγώνα δρόμου (19-06-2009) που είναι αφιερωμένα στον ήρωα Δημήτρη Τσαμκιράνη, καθώς και η συναυλία των ΟΝΙΡΑΜΑ στα κάστρα της Νέας Περάμου (5-08-2009).
από kavalanet
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 1:18 μ.μ. - 19/06/2009

Υποθηκεύει την περιοχή μας ο Τάτσης;


ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ Ο ΥΠΕΡΝΟΜΑΡΧΗΣ
ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗ «ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ»

-Το καλύτερο αναπτυξιακό «φιλέτο» Ξάνθης και Καβάλας τίθεται σε κίνδυνο, αν πραγματοποιηθεί το εγχείρημα
-Θα υπάρξουν κοινωνικές αναταράξεις αν συμβεί κάτι τέτοιο στην περιοχή της Χρυσούπολης
-Άμεσες οι επιπτώσεις σε όλη τη Διευρυμένη

Ως υποθήκευση του αναπτυξιακού μέλλοντος της περιοχής μας, φαντάζει η πρόταση του Υπερνομάρχη Δράμας – Καβάλας – Ξάνθης κ. Τάτση Κων., για δημιουργία «Κέντρου Υποδοχής Λαθρομεταναστών» σε μία έκταση 40 στρεμμάτων των εγκαταστάσεων της πρώην «ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ», στην περιοχή του Αγιάσματος Καβάλας.

Όπως αποκαλύπτει εφημερίδα της γειτονικής πόλης, ο Κ. Τάτσης, μιλώντας σε εκπομπή του «Στούντιο 7» υποστήριξε πως εδώ και 8 μήνες ο ίδιος έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το πρόβλημα των μεταναστών και έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για να δημιουργηθεί χώρος υποδοχής σε έκτασης της πρώην «ΦΩΝΗΣ της ΑΜΕΡΙΚΗΣ» που σήμερα ανήκει στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου.

Προσδιόρισε πως θα γίνει στην περιοχή του Αγιάσματος. Όπως είπε, οι διαδικασίες προχωρούν και ήδη έχει διασφαλιστεί η χρηματοδότηση από το υπουργείο. Περίμενε – υποστήριξε – να φτάσει στην τελική φάση, να έχει εξασφαλίσει κάποια πράγματα πριν κάνει ανακοινώσεις.

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 1:04 μ.μ. - 19/06/2009

Τον κακό μας τον καιρό !!!

(κλικ για μεγένθυση)
από ΤΟ ΓΡΕΚΙ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:54 μ.μ. - 19/06/2009

Τι έγραφε το μήνυμα;

(κλικ για μεγένθυση)
από ΤΟ ΓΡΕΚΙ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:51 μ.μ. - 19/06/2009

Ο Βροχοποιός !!!

(κλικ για μεγένθυση)
από ΤΟ ΓΡΕΚΙ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:48 μ.μ. - 19/06/2009

Περιζήτητος ο Χρυσοχοϊδης γιατί «γράφει» καλά

Έχουν σπάσει τα τηλέφωνα στο γραφείο του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη τις τελευταίες ώρες, από δημοσιογράφους που επιθυμούν να εξασφαλίσουν μια δήλωση ή την παρουσία του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ σε πάνελ για την τρομοκρατία. Ο κ. Χρυσοχοϊδης εξαργυρώνει σε επικοινωνιακό επίπεδο τη θητεία του στο υπουργείο Δημοσίας Τάξεως, επί πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη, που συνέπεσε με τη σύλληψη μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη». Σε αυτόν και τον Γιώργο Φλωρίδη λοιπόν έχει πέσει το βάρος της επικοινωνιακής εκπροσώπησης του ΠΑΣΟΚ στα media αυτές τις ώρες. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες του «parapolitika.gr», επιθυμία του Γιώργου Παπανδρέου είναι να εμφανίσει το ΠΑΣΟΚ μια θεσμική και ενωτική εικόνα, χωρίς να δημιουργεί στην κοινή γνώμη την εντύπωση ότι επιχειρεί να αξιοποιήσει το ζήτημα για αντιπολιτευτικούς λόγους. Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης έχει κριθεί ότι «γράφει» καλά στο γυαλί, ειδικότερα για ζητήματα δημοσίας τάξης, ενώ και ο Γιώργος Φλωρίδης εκτιμάται ιδιαίτερα από τον Γιώργο Παπανδρέου, ως ένα από τα στελέχη που θα στελεχώσουν μια αυριανή κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ
από ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:37 μ.μ. - 19/06/2009

Far West στην Ηλεία. ΟΙ κάτοικοι πήραν το νόμο στα χέρια

Λίγες μόλις ημέρες μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Ιουνίου και της έντονης ρητορικής που αναπτύχθηκε σχετικά με τη λαθρομετανάστευση, βγήκαν στην επιφάνεια και τα πρώτα δυσάρεστα αποτελέσματα από την αύξηση της έντασης σε κοινωνικό επίπεδο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Πατρίς, στην Νέα Μανωλάδα της Ηλείας, δύο Ελληνες κτηνοτρόφοι θεώρησαν ως «υπόπτους» για ζωοκλοπή από το κοπάδι τους αλλοδαπούς και αποφάσισαν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους.
Αφού τους γρονθοκόπησαν άγρια, τους έδεσαν και τους έσυραν με δίκυκλα στο κέντρο του χωριού!
Συνέλαβαν και τα θύματα!
Τους μετανάστες από το Μπαγκλαντές γλίτωσαν από τα χέρια των αυτόκλητων τιμωρών τους, άνδρες της αστυνομίας, καθώς αφού ενημερώθηκαν για το συμβάν συνέλαβαν τόσο τους δύο θύτες, ηλικίας 24 και 31 ετών, όσο και τα θύματά τους, με την κατηγορία της ζωοκλοπής.
Το παράδοξο είναι ότι η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στη σύλληψη των αλλοδαπών, παρά το γεγονός ότι δεν είχε γίνει καταγγελία της κλοπής στην Αστυνομία. Δηλαδή, δέχθηκαν την δικαιολογία των θυτών για το έγκλημά τους ως τεκμήριο για τα θύματα. Όπως φαίνεται ο απλός κανόνας της Δικαιοσύνης που λέει ότι «ένοχος ένοχον ου ποιεί», δεν ίσχυσε στη Νέα Μανωλάδα.
Οι δύο κτηνοτρόφοι που ισχυρίστηκαν ότι είχαν πιάσει επ' αυτοφώρω τους δύο μετανάστες να κλέβουν τα ζώα τους αντιμετωπίζουν την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, παράνομης βίας και εξύβρισης.
Όλοι τους οδηγούνται την Παρασκευή στον εισαγγελέα.
από ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:29 μ.μ. - 19/06/2009

Στο σκοτάδι οι έρευνες, στο φως η ανεπάρκεια

Περίμενε κτύπημα η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Με τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της δολοφονίας του αστυνομικού της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας να παραμένουν στο σκοτάδι, καθώς ο χρόνος περνάει αναδεικνύονται οι αδυναμίες της ΕΛ.ΑΣ. να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία, που αναβιώνει σε ακραία μορφή.

Νέα διάσταση στην υπόθεση προσδίδουν πληροφορίες ότι η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. ανέμενε τρομοκρατικό χτύπημα. Ωστόσο, δεν προκύπτει πως είχαν ληφθεί αυξημένα μέτρα αυτοπροστασίας των αστυνομικών, ενώ η κυβέρνηση δέχεται κριτική και εκ των έσω για τους χειρισμούς στα θέματα ασφαλείας.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι οι διωκτικές αρχές της Μ. Βρετανίας εκφράζουν προβληματισμό διότι η Αθήνα δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση για στενότερη συνεργασία.

Στα ανώτατα κλιμάκια του υπουργείου Δημόσιας Τάξης είναι έκδηλη η ανησυχία για το ενδεχόμενο νέου χτυπήματος, ενώ από τις καταθέσεις 50 και πλέον μαρτύρων δεν έχει προκύψει κάποιο αξιοποιήσιμο στοιχείο σε σχέση με τη δολοφονία του Νεκτάριου Σάββα, στην κηδεία του οποίου ήταν έκδηλη η οργή των συναδέλφων του κατά των εκτελεστών.

από ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:14 μ.μ. - 19/06/2009


ΤΥΠΟΣ.












ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:59 π.μ. - 19/06/2009

Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών

Αγωνία τέλος για χιλιάδες υποψήφιους σπουδαστές που πήραν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς δημοσιεύθηκαν οι βαθμολογίες από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Επίσης οι βαθμολογίες των μαθητών που έλαβαν μέρος στις Πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, θα αναρτηθούν σε όλα τα Λύκεια της χώρας μετά τις 12 το μεσημέρι.

Επίσης τονίζεται ότι η συμπλήρωση των μηχανογραφικών δελτίων θα ξεκινήσει την Τετάρτη 1η Ιουλίου 2009 και θα τελειώσει τη Δευτέρα στις 20 Ιουλίου 2009.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, στις φετινές εξετάσεις συμμετείχαν 85.354 υποψήφιοι έναντι των 90.508 υποψηφίων του προηγούμενου έτους.

Ακόμη σύμφωνα με τις ανακοινωθείσες βαθμολογίες των εξεταζόμενων σε πανελλαδικό επίπεδο μαθητών, επισημαίνεται ότι φέτος σημειώθηκαν καλύτερες επιδόσεις συγκριτικά με το προηγούμενο έτος, ενώ το ποσοστό των εξεταζόμενων που πέτυχε βαθμολογίες που υπερβαίνουν τη βάση εισαγωγής του "10" ήταν μεγαλύτερο με το αντίστοιχο της προηγούμενης χρονιάς.

Αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης θα είναι η εισαγωγή περισσότερων μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και τον περιορισμό των κενών θέσεων στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας για το έτος 2009-2010.

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:19 π.μ. - 19/06/2009

Γελοιογραφία 19/6/2009

Tου Πάνου Μαραγκού

από ΕΘΝΟΣ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:06 π.μ. - 19/06/2009

Περισσότερα...


Η Ντόρα υπέρ της... «Μακεδονίας»!

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ


Τίναξε στον αέρα την υποτιθέμενη πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, με την προχθεσινή απόφασή της να επιτρέψει στον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, τον υστερικό και προκλητικό ανθέλληνα Αντόνιο Μιλοσόσκι, να προσγειωθεί στις 27 Ιουνίου στην Κέρκυρα με κρατικό αεροσκάφος που φέρει την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας»! Αιτία αυτής της στάσης της υπουργού Εξωτερικών είναι όχι μόνο οι απόψεις της στο θέμα αυτό, αλλά και η αγχώδης, απεγνωσμένη προσπάθειά της να ανακάμψει πολιτικά από την ανεπανόρθωτη πολιτική ζημιά που υπέστη με τους διαβόητους πλέον χειρισμούς της στο σκάνδαλο Siemens, που αντικειμενικά διευκόλυναν τη φυγή στο εξωτερικό του κατηγορούμενου Χρήστου Καραβέλα. Δικαίως τα πικραμένα στελέχη της ΝΔ καταλογίζουν στην Ντόρα Μπακογιάννη σημαντικό μερίδιο των ευθυνών για την ήττα του κόμματος στις ευρωεκλογές λόγω αυτής της στάσης της. Προκειμένου αυτό να μην αποβεί μοιραίο για τις πρωθυπουργικές φιλοδοξίες της, η Ντόρα αναζητεί στο εξωτερικό τα στηρίγματα που έχασε στο εσωτερικό και πασχίζει να πρωταγωνιστήσει πάση θυσία σε κάτι που θα την προβάλει.

Το πρόσχημα που επέλεξε η Ντόρα για να στείλει στους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους το μήνυμα ότι η ίδια δεν έχει καμιά αντίρρηση ουσιαστικά για τη χρήση του ονόματος «Μακεδονία» από τα Σκόπια είναι κυριολεκτικά γελοίο: μια σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ)! Οι σύνοδοι αυτές είναι παντελώς ασήμαντες σε υπουργικό επίπεδο, καθώς ουδέποτε λαμβάνουν σημαντικές αποφάσεις.

Προσφέρονται όμως για προσωπικές δημόσιες σχέσεις στο διεθνές πολιτικό «τζετ σετ», καθώς συμμετέχουν δεκάδες υπουργοί από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τη Ρωσία κ.α.

Ουδέποτε οι αποφάσεις των υπουργικών συνόδων του ΟΑΣΕ απασχολούν τη διεθνή κοινή γνώμη. Κατά την Ντόρα Μπακογιάννη όμως, η οποία θα προεδρεύσει επειδή η Ελλάδα έχει την προεδρία αυτό το εξάμηνο, η σύνοδος του ΟΑΣΕ, που μάλιστα είναι και «άτυπη», δεν είναι δηλαδή καν εξουσιοδοτημένη να πάρει αποφάσεις, είναι... «πολύ σημαντική, συγκεντρώνει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον στη διεθνή κοινή γνώμη και γι αυτόν τον λόγο αυτή τη φορά, κατ εξαίρεση και χωρίς να αλλάζει επ ουδενί η πολιτική μας στο συγκεκριμένο θέμα, θα επιτραπεί η προσγείωση του αεροσκάφους του κ. Μιλοσόσκι»!

Η απόφαση της Ντόρας Μπακογιάννη συνιστά άμεση υπονόμευση του βέτο που είχε βάλει πέρυσι ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κατά της ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, αν προηγουμένως δεν δοθεί κοινά αποδεκτή λύση στο θέμα του ονόματος. Φαιδρή θα φαντάζει πλέον και πάλι η θέση της Αθήνας στους ξένους: δέχεται το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας» για μια ασήμαντη, άτυπη σύνοδο υπουργών και δεν το δέχεται προκειμένου να διασφαλιστεί εξωτερικά ακόμη και η συνέχιση της ύπαρξης ενός κράτους και ίσως να αποφευχθεί η αλληλοσφαγή των Αλβανών και Σλάβων κατοίκων του!

Ακριβώς η αντίθετη όφειλε να είναι η στάση της κυβέρνησης της ΝΔ. Να αρνηθεί κατηγορηματικά την προσγείωση τέτοιου αεροσκάφους. Αν ο Μιλοσόσκι τελικά δεν ερχόταν, τότε όλοι οι παριστάμενοι υπουργοί του ΟΑΣΕ θα συνειδητοποιούσαν ότι η Ελλάδα είναι ανυποχώρητη στις διαπραγματεύσεις για το όνομα, πέραν των υποχωρήσεων που έχει ήδη κάνει, οπότε όλοι θα πίεζαν την ΠΓΔΜ να λογικευτεί για το καλό της.

Τώρα η Ντόρα έστειλε το διαμετρικά αντίθετο μήνυμα: ότι η ίδια και η κυβέρνησή της δεν ξεκινούν από καμιά θέση αρχής ότι η ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας» είναι απαράδεκτη για την Ελλάδα, αλλά απλώς αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την «ξεροκεφαλιά» του ελληνικού λαού. Γι αυτό και προσπαθούν σιγά σιγά να εθίσουν την ελληνική κοινή γνώμη στη χρήση του ονόματος «Δημοκρατία της Μακεδονίας» από τα Σκόπια, ώστε σταδιακά να το αποδεχθούν οι Ελληνες και να λήξει το πρόβλημα!

Μετά από αυτό, τον άλλο μήνα η Ντόρα θα υποκρίνεται ότι δήθεν «διαπραγματεύεται σκληρά» το όνομα με τον Νίμιτς. Ντροπή και κοροϊδία...

ΣΤΑΣΗ ΣΥΝΕΝΟΧΗΣ
Πολιτικός όμηρος ο πρωθυπουργός

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι την απόφαση για τη «Δημοκρατία της Μακεδονίας» έλαβε η Ντόρα σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό. Είναι αδύνατον να λέει ψέματα σε ένα τέτοιο θέμα. Αυτό σημαίνει όμως ότι ο Κ. Καραμανλής έχει περιέλθει πλέον σε τέτοια κατάσταση πολιτικής ομηρείας, ώστε να υποχρεώνεται να στρέφεται ακόμη και εναντίον του... εαυτού του! Δεν είναι φυσικά δυνατόν να μην αντιλαμβάνεται ο Κ. Καραμανλής ότι εγκρίνοντας την προσγείωση του «μακεδονικού» κρατικού αεροσκάφους όχι απλώς υπονομεύει, αλλά κυριολεκτικά γελοιοποιεί τη στάση που κράτησε πέρυσι ο ίδιος. Πώς θα τολμήσει να ξαναεμφανιστεί ενώπιον των ηγετών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και να ξαναβάλει βέτο; Εκτός και αν είναι βέβαιος πως δεν θα είναι αυτός πρωθυπουργός.

από ΕΘΝΟΣ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 10:57 π.μ. - 19/06/2009

Τοκιστής και σουλατσαδόρος

Θυμάμαι έναν περίεργο χαρακτηρισμό που χρησιμοποιούσε η μακαρίτισσα η μητέρα μου: τοκιστής και σουλατσαδόρος. Τον έλεγε για ανθρώπους που τους θεωρούσε άχρηστους, που είχαν κι έτρωγαν από τα έτοιμα και πουλούσαν μούρη και σπουδαιοφάνεια, που δεν ήταν ικανοί για τίποτα και μόλις δυσκόλευαν τα πράγματα κοίταζαν να βγάλουν έξω την ουρά τους. Είμαι σίγουρος πως αν ζούσε θα τον έλεγε για τον Καραμανλή.

Κάνω αυτή τη δουλειά 45 χρόνια και ομολογώ ότι όλο αυτό το διάστημα δεν είχα ξανακούσει ούτε είχα ξαναδιαβάσει τη φράση «θέλει να μείνει έξω από το κάδρο». Σύμφωνα με την ορολογία των πολιτικών συντακτών, σημαίνει ότι κάποιος επιδιώκει να μη συνδεθεί το όνομά του με ένα σοβαρό πρόβλημα για ν αποφύγει έτσι το πολιτικό κόστος. Γι αυτό και δικαιολογημένα δεν την είχα ξανακούσει.

Γνωρίσαμε καλούς, μέτριους, κακούς, ακόμη και κάκιστους ή και άθλιους πρωθυπουργούς αυτόν τον περίπου μισό αιώνα. Εκείνο που δεν είχαμε γνωρίσει ήταν πρωθυπουργό ο οποίος απολάμβανε τα μεγαλεία και απέφευγε τις υποχρεώσεις του αξιώματος. Μέχρι που μας έτυχε ο σημερινός και μάθαμε ότι κυκλοφορεί κι αυτό το είδος στην πολιτική αγορά: ένας πρωθυπουργός που το μόνο που ξέρει είναι να πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες, να παπαγαλίζει τις ίδιες ανόητες μεγαλοστομίες και να φορτώνει σε άλλους τις ευθύνες για ό,τι στραβό συμβεί.

Το είδα και χθες στις εφημερίδες. Ενα άγριο τρομοκρατικό χτύπημα συγκλόνιζε τη χώρα και ο Κ. Καραμανλής, ο υπεύθυνος -υποτίθεται- κυβερνήτης της χώρας, ήταν άφαντος, όπως μονίμως άφαντος είναι απ όσα σοβαρά συμβαίνουν σ' αυτόν τον τόπο. Ακόμη κι απ αυτά που συμβαίνουν εξαιτίας του.

Ασφαλώς και είναι υπεύθυνοι για την κατάντια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας οι διατελέσαντες μετά το 2004 υπουργοί Δημόσιας Τάξης. Αλλά ο κυρίως υπεύθυνος είναι ο Καραμανλής. Σ αυτόν και όχι στον Βουλγαράκη ή στον Πολύδωρα, ή στον Παυλόπουλο, ή στον Μαρκογιαννάκη εμπιστεύτηκε ο ελληνικός λαός τις τύχες του. Και κάποια στιγμή θα πρέπει ν αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του. Ο τόπος χρειάζεται σοβαρούς κυβερνήτες. Οχι τοκιστές και σουλατσαδόρους.

Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος
bartzinopoulos@hotmail.com

από ΕΘΝΟΣ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 10:43 π.μ. - 19/06/2009

Γελοιογραφίες 19/6/2009






από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 10:31 π.μ. - 19/06/2009

Ομοιότητες

Δημήτρης Δανίκας ,

ddanikas@dolnet.gr


ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΜΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, η εικονική πραγματικότητα στην Πολιτική. Και οι δύο πρωταγωνίστησαν με τη Ρητορική. Από διαφορετικές αφετηρίες, διαφορετικούς δρόμους, για διαφορετικούς λόγους. Ο Καραμανλής δεν θέλει ή δεν μπορεί να διαχειριστεί καυτά ζητήματα της πραγματικής πολιτικής. Επομένως, από δημοσκόπηση σε δημοσκόπηση και από δημαγωγία σε δημαγωγία, αλλά από πίσω ούτε στελέχη ούτε ουσία. Ο ριζοσπαστισμός και η διαφορετικότητα του Αλαβάνου έκλειναν ντουλάπες με σκελετούς, γκρουπούσκουλα, καρέκλες, προσωπικά συμφέροντα, ομαδούλες, παρέες, γεροντοκρατία και άφθονη μούχλα. Ο Καραμανλής κατάφερε με τον ελάχιστο κόπο, δηλαδή τα λόγια, να εγκαταστήσει στην εξουσία ένα αναχρονιστικό κόμμα. Το ίδιο και ο Αλαβάνος. Έβγαλε τον Συνασπισμό από τον τάφο και παρά γουρουνότριχα να τον κάνει σπουδαίο και μεγάλο. Όμως και για τους δύο ισχύει αυτό που λέει ο λαός. Μια των δημοσκοπήσεων, δυο της ρητορικής, τρεις του νοικοκύρη και της πραγματικής πολιτικής!
από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 10:22 π.μ. - 19/06/2009

Αναισθησία

Του Δημήτρη Μητρόπουλου

mhtro@dolnet.gr


Η ΙΣΤΟΡΙΑ είναι καταδικασμένη να επαναλαμβάνεται.

ΕΔΩ ΚΑΙ δύο ή τρία χρόνια είχε αρχίσει να διαφαίνεται ότι η τρομοκρατία δεν ήταν τελειωμένη υπόθεση στην Ελλάδα. Υπήρχε, κυρίως, η δολοφονία του ειδικού φρουρού. Υπήρχαν επίσης βόμβες, προκηρύξεις ή η ρουκέτα κατά της αμερικανικής πρεσβείας. Πάνω από τη δημόσια ζωή άρχισε να πλανάται το φάντασμα ενός δεύτερου γύρου που να αποδείξει ότι το 2002-2003 με τις συλλήψεις μελών της 17Ν και του ΕΛΑ χάθηκε μια μάχη κι όχι ο πόλεμος ανάμεσα στον αντιεξουσιαστικό χώρο και τις διωκτικές αρχές.

ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ καταλύτης ήταν η πολιτική. Η δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008 και η παρατεταμένη κοινωνική ανάφλεξη που ακολούθησε, άλλαξαν τα δεδομένα. Από τη μια ήταν η αδυναμία του κράτους. Από την άλλη, η ριζοσπαστικοποίηση της νεολαίας. Στο πεδίο αυτό δημιουργήθηκαν όροι ολικής επαναφοράς της εγχώριας τρομοκρατίας. Η προχθεσινή δολοφονία του αστυνομικού της Αντιτρομοκρατικής την επισφραγίζει.

Η ΕΥΘΥΝΗ δεν είναι μόνο επιχειρησιακή. Είναι πρωτίστως πολιτική. Και ανήκει στον Πρωθυπουργό. Στα γεγονότα του Δεκεμβρίου, σύσσωμη η Κυβερνητική Επιτροπή- υπουργοί που δεν είχαν συμφωνήσει ποτέ μεταξύ τους- συνέστησαν στον Καραμανλή να ανακτήσουν οι αρχές τον έλεγχο της τάξης. Εκείνος συνετάχθη με την εισήγηση της ήπιας αντίδρασης του υπουργού Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης. Ωστόσο, τουλάχιστον ένα πρόσωπο που μετείχε στη σύσκεψη, εκτιμά ότι ο Πρωθυπουργός χρησιμοποίησε τον Παυλόπουλο για να περάσει τη δική του ουσιαστικά άποψη.

ΗΤΑΝ ΠΑΛΙ ο Καραμανλής που στον ανασχηματισμό της 7ης Ιανουαρίου, ενώ στο μεταξύ είχαν πέσει σφαίρες από Καλάσνικοφ, έχρισε αναπληρωτή υπουργό Δημόσιας Τάξης τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη. Ήταν επαρκής ο βουλευτής Χανίων για να χειριστεί πολιτικά και επιχειρησιακά την κατάσταση; Όχι. Αλλά επελέγη διότι ήταν «σκληρού προφίλ», ενώ τύγχανε και ειδικής σχέσης με το μητσοτακαίικο που έχει οικογενειακή ευαισθησία στα τρομοκρατικά. Πλαισιώθηκε αργότερα από τον καραμανλικό διπλωμάτη Κωνσταντίνο Μπίτσιο που πήγε από το Μαξίμου στην Κατεχάκη- πάλι με σύμφωνη γνώμη της Ντόρας.

ΤΟ ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟ αυτό δίδυμο ανέλαβε τα θέματα ασφάλειας στην πιο κρίσιμη φάση τους. Περίμενε κανείς ότι θα τα έβγαζε πέρα; Το αποτέλεσμα δεν χρεώνεται σε αυτούς, όσο στην αναισθησία του ενοίκου του Μεγάρου Μαξίμου.
από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 10:19 π.μ. - 19/06/2009

Αναγνώριση

Τoυ Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου

gpapachristos@dolnet.gr


Είχε μια παρρησία η χθεσινή δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που αναγνώρισε ότι έως το 2004 η δημόσια τάξη στη χώρα ήταν καλύτερη από σήμερα, και ότι αποτελεί αυτό μια αποτυχία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.
Εμείς θα δεχθούμε τη δήλωση αυτή ως μια πρώτη αναγνώριση ότι επί ημερών κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ τα πράγματα ήταν καλύτερα. Στη δημόσια τάξη; Στη δημόσια τάξη. Είναι μια αρχή. Αναμένουμε να υπάρξουν κι άλλες δηλώσεις. Για την οικονομία, λόγου χάρη. Για το επίπεδο διαβίωσης. Υπάρχει σήμερα έστω ένας Έλληνας να πιστεύει ότι σήμερα ζει καλύτερα απ΄ ό,τι ζούσε επί κυβερνήσεως Σημίτη; Παρά τα όποια λάθη είχε κάνει εκείνη η κυβέρνηση στην πορεία για την οικονομική και νομισματική ένωση της Ευρώπης, που οδήγησε στο ευρώ.

Βεβαίως δεν έχει την παραμικρή σημασία σήμερα αν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας παραδέχονται ότι η κατάσταση στην Ελλάδα ήταν καλύτερη πριν αναλάβει η δική τους κυβέρνηση με τα γνωστά αποτελέσματα. Σημασία έχει η ζοφερή πραγματικότητα που βιώνει η χώρα. Κι αυτό μόνο με έναν τρόπο θα αλλάξει- με τις εκλογές, που θα οδηγήσουν σε αλλαγή κυβέρνησης. Κατά τα λοιπά, τη δήλωση Μητσοτάκη ας την υποδεχτούμε με την έκφραση «κάλλιο αργά, παρά ποτέ»...
από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 10:12 π.μ. - 19/06/2009