Σάββατο 11 Απριλίου 2009

Αποχαιρετισμός…


Από τον Αντιμόνιο

Ο Γιώργος Μαρινάκης ήταν στη Κατοχή στην "Ένωση Ελλήνων Πρωταθλητών" με τον Γρηγόρη Λαμπράκη, τον Μάντικα, τον Σύλλα κι΄άλλους αθλητές, που τους έδιναν λίγη νερο-φασολάδα και λούπινα, για να μη πεθάνουν από την πείνα... Πρωταθλητής Ελλάδας στο τριπλούν μετά την απελευθέρωση, έπαιζε βόλευ με τον Κάρολο Παπούλια και τον Πουλακίδα στον Εθνικό Γ.Σ.,στο Μετς, εκεί που παιδιά με πάνινα παπούτσια ανδρώθηκαν και έγινα πρωταθλητές, βαλκανιονίκες, ολυμπιονίκες, χρήσιμα μέλη της κοινωνίας, όπως ο ακαδημαικός Αντώνης Κουνάδης, φαινόμενο τότε στη δισκοβολία, πρόεδρος σήμερα του συλλόγου.
Ο Γιώργος, σύντροφος της μεγάλης μας Άννας Συνοδινού για παραπάνω από 50 χρόνια, ήταν της σχολής Θεοδωράκη-Χατζιδάκι-Γαβρά-Αρβελέρ, που ξεκίνησαν ως αγωνιστές, δεν άντεξαν όμως...

τους επαγγελματίες συνδικαλιστικοπατέρες και απελευθερώθηκαν από τσιτάτα και μπροσούρες, αλλά παρέμειναν ανθρωπιστές.
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, που αγαπούσε και εκτιμούσε τόσο την Αννούλα που την έκανε βουλευτή και υπουργό, όσο και τον ίδιο, έλεγε μακάρι τέτοιοι αριστεροί να επανδρώνουν όλα τα κόμματα...
Γιώργο, τι άλλο να σου πω, χαιρετισμούς στο Γιαταγάνα, στο Τρουλινό, στο Πουλακίδα, στο Στρατάκο, στο Σίλλη, στο Μάντικα και στο Στέλιο Κυριακίδη, που πεινασμένος και κάτισχνος από την Κατοχή, οι γιατροί του απαγόρεψαν να τρέξει, αλλά αυτός επέμενε και όχι μόνο έτρεξε αλλά και κέρδισε στον διεθνή Μαραθώνιο της Βοστόνης το 1946...
Και σαν υστερόγραφο,
Γιώργο, γιατί να σου στείλει στεφάνι η αθλητική ομοσπονδία, μπορεί να ντρέπεται γιατί εσείς τότε, κερδίζατε -αν και πεινασμένοι- χωρίς ντόπες...

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:06 μ.μ. - 11/4/2009

ΑΓΓΕΛΙΕΣ...









ΚΆΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 8:10 μ.μ. - 11/4/2009

ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ !!!...





ΚΆΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ




ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 8:10 μ.μ. - 11/4/2009

Γελοιογραφίες


Πηγή: Του Κώστα Μητρόπουλου

από ΤΑ ΝΕΑ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 7:21 μ.μ. - 11/4/2009

Η Ελλάδα στο χείλος της χρεοκοπίας

ΞΕΝΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Κανελλόπουλος


ΝΕΟ ΜΠΑΡΑΖαρνητικών δημοσιευμάτων για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα έκανε τον γύρο του κόσμου. Το γερμανικό περιοδικό «Σπίγκελ» σε άρθρο του με τίτλο «Η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας» κάνει λόγο για χαμηλή ανταγωνιστικότητα, έκρηξη στο δημόσιο χρέος, καθυστέρηση στην υιοθέτηση μεταρρυθμίσεων και υπερβολική γραφειοκρατία, ενώ ο αρθρογράφος των «Τάιμς» του Λονδίνου Α. Καλέτσκι αναφέρει ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. 

Το «Σπίγκελ» κάνει λόγο για «δυσαρέσκεια» της ελληνικής κοινωνίας απέναντι στην κυβέρνηση λόγω της κρίσης και υποστηρίζει ότι οι τράπεζες στη χώρα μας έχουν σταματήσει να δανείζουν σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με κατάρρευση όλο το σύστημα. Επίσης, περιγράφει με μελανά χρώματα την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα δημόσια οικονομικά, αφού, όπως αναφέρει, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει βάλει σε επιτήρηση την Ελλάδα επειδή το έλλειμμα ξεπερνά το όριο του 3% (διαμορφώνεται σε 4,5%). 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας που επικαλείται το «Σπίγκελ», το δημόσιο χρέος της χώρας μας ανέρχεται σε 94% του ΑΕΠ, ενώ η πιστοληπτική ικανότητα είναι η χαμηλότερη ανάμεσα σε όλες τις χώρες της ευρωζώνης. 

Στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, όμως, αναφέρονται σε χθεσινό τους άρθρο και οι «Τάιμς» του Λονδίνου. Όπως λέει ο αρθρογράφος της βρετανικής εφημερίδας Α. Καλέτσκι, οι οικονομίες στην Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση λόγω της κατάρρευσης στην αγορά ακινήτων και της αρνητικής επίδρασης που έχει το ισχυρό ευρώ στον τουρισμό και τις εξαγωγές. 

Ο κ. Καλέτσκι προβλέπει ακόμη ότι πιθανότατα οι υπόλοιπες χώρες- μέλη της ευρωζώνης και κυρίως η Γερμανία θα αναγκαστούν να παράσχουν οικονομική βοήθεια στις τρεις αυτές χώρες, δοκιμάζοντας τις αντοχές της ζώνης του ευρώ. 

από ΤΑ ΝΕΑ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 7:15 μ.μ. - 11/4/2009

Νίκη της Καβάλας επί της ΑΕΚ... 73 - 59 !!!

Η ΑΕΚ έχασε με... κάτω τα χέρια στην Καβάλα και μπήκε πλέον σε περιπέτειες όσον αφορά την είσοδό της στην 8άδα της κανονικής περιόδου της Α1, που δίνει μια θέση στα πλέι οφ. 

Ύστερα από την ήττα με 59-73 από την ομάδα του Κώστα Πιλαφίδη για την 24η αγωνιστική, ο «Δικέφαλος» απέκτησε συγκάτοικο στην 7η θέση της βαθμολογίας τον Κολοσσό, ενώ από κάτω έρχεται με... απειλητικές διαθέσεις ο ΠΑΟΚ, ο οποίος έχει δύο βαθμούς αλλά και ένα ματς λιγότερο.

Οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν δυνατά στο ματς και έφτασαν να προηγούνται με 16-12 στην πρώτη περίοδο, με ηγέτη τον Δημήτρη Παπανικολάου στο σκοράρισμα.

Ομως ένα απρόοπτο γεγονός που συνέβη λίγο μετά την έναρξη του δεύτερου 10λέπτου, ήρθε για να τους κόψει τη φόρα. Σε εκείνο το σημείο το παιχνίδι διακόπηκε για περίπου ένα τέταρτο της ώρας, λόγω πτώσης στην τάση του ηλεκτρικού ρεύματος στο κλειστό.

Η επανέναρξη του ματς βρήκε την Καβάλα πίσω στο σκορ (17-19), όμως με ένα σερί 20-5 ως τη λήξη του ημιχρόνου, η μακεδονική ομάδα κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια προηγούμενη με 37-24.

Η επιθετική δυστοκία των παικτών της ΑΕΚ συνεχίστηκε και στο τρίτο δεκάλεπτο, επιτρέποντας την Καβάλα να φτάσει τη διαφορά μέχρι και τους 22 πόντους (46-24).

Η εικόνα δεν άλλαξε ούτε στην τέταρτη περίοδο, με τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν σε κανένα σημείο να μειώσουν τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό πόντων και έτσι το τελικό 73-59 υπέρ της Καβάλας ήρθε φυσιολογικά με βάση την εξέλιξη του παιχνιδιού.

Ηγέτης στο σκοράρισμα για τους γηπεδούχους ήταν ο Γουίλιαμς Ντάνιελς με 21 πόντους και πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας (4/4 δίποντα, 4/6 τρίποντα), με τον Αντε Καβαλιάουσκας να προσθέτει άλλους 13.

Για την ΑΕΚ, ο Παπανικολάου ολοκλήρωσε το ματς με 15 πόντους, ενώ ο Ιστβαν Νέμεθ είχε 13.

Τα δεκάλεπτα: 15-19, 37-24, 51-36, 73-59

Διαιτητές: Ζαβλανός, Παπαπέτρου, Σταματόπουλος

ΚΑΒΑΛΑ (Κώστας Πιλαφίδης): Τσιάκος, Ντάνιελς 21 (4), Κέκελης, Πενταζίδης 6, Γκαγκαλούδης 7 (1), Αγγελακόπουλος 2, Καβαλιάουσκας 13, Κούβελας 8, Αμαγκού 9 (1), Γκούστας 7 (1)

ΑΕΚ (Κώστας Φλεβαράκης): Κυριακόπουλος, Ταπούτος 10 (2), Βασιλόπουλος 3 (1), Παπανικολάου 15 (3), Τόμπσον 2, Χατζής 5 (1), Αντωνάκης, Δορκοφίκης, Κίκερπιλ, Μπράιαντ 11, Aντερσεν, Νέμεθ 13 (1)

από ΤΑ ΝΕΑ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 7:09 μ.μ. - 11/4/2009

Γιατί πρέπει να ψηφίσουμε στις Ευρωεκλογές


Διαβάζουμε στις εφημερίδες (Βήμα) ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος ..πρόκειται να παραδώσει ένα ακόμη «μάθημα δημοκρατίας» .

Ο υπερυπουργός ετοιμάζει τέσσερις αφίσες για τις ευρωεκλογές που θα αναρτηθούν στα ΚΕΠ και ένα ενημερωτικό φυλλάδιο με τίτλο
«Γιατί ψηφίζουμε στις ευρωεκλογές»

Ολοι περιμένουμε τις αφίσες με αγωνία και έχουμε έτοιμη την απάντηση για το λόγο που πρέπει να ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές αν φυσικά δεν γίνουν μαζί με τις εθνικές.

Να πούμε στη Νέα Δημοκρατία ότι τελείωσαν οι μέρες της στην Κυβέρνηση και καιρός είναι να κάνει και εθνικές εκλογές για να της το πούμε και επισήμως.....

Σκορπιός

Στον επόμενο τόνο...


ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 6:36 μ.μ. - 11/4/2009

Ν.Δ. : Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ !...

από ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 6:33 μ.μ. - 11/4/2009

7,5 % η διαφορά από το ΠΑΣΟΚ

από ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 6:27 μ.μ. - 11/4/2009

Ο αθόρυβος επαναστάτης...


Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μάρκος Μπόλαρης
Μετά το Βατοπέδιο, επιβάλει το "ρυθμό" στη μάχη για την αποκάλυψη της αλήθειας -χωρίς συμβιβασμούς και ...συμψηφισμούς- και στην υπόθεση Παυλίδη
Από τον Πέτρο Μυλωνά
Ο βουλευτής Σερρών Μάρκος Μπόλαρης είναι το πρόσωπο-έκπληξη στο ΠΑΣΟΚ. Στην Εξεταστική Επιτροπή για ττην υπόθεση του Βατοπεδίου κινήθηκε συστηματικά και αθόρυβα και τεκμηρίωσε πολλές από τις πτυχές του σκανδάλου.
Και τώρα, στην υπόθεση Παυλίδη, είναι αυτός που το ίδιο συστηματικά και ασυμβίβαστα, κόντρα στις λογικές ορισμένων "πρωτοκλασσάτων" για ...χαμηλούς τόνους (που ισοδυναμεί με συμψηφισμούς και κουκούλωμα), δίνει τη μάχη της ουσιαστικής και σε βάθος διερεύνησης. Όχι μόνο για το θέμα των χρημάτων και της εκβίασης αλλά και συνολικά για το σκάνδαλο της ανάθεσης των άγονων γραμμών. Αυτό που αποτελεί και την "ταμπακιέρα".
Ο Μ. Μπόλαρης είναι αυτός που, έτσι, ανέτρεψε την αντίληψη η οποία πήγε να δημιουργηθεί ότι "δεν προκύπτει τίποτα" και "δεν υπάρχει σκάνδαλο". Ίσως μάλιστα τη μεγαλύτερη μάχη τη δίνει στο εσωτερικό του κόμματος του και όπως φαίνεται βγαίνει νικητής. Τους έπεισε με επιχειρήματα, έγγραφα και στοιχεία ότι τα πράγματα δεν είναι όπως παρουσιάστηκαν και ότι το σκάνδαλο έχει μεγάλο βάθος.
Τώρα, αυτός δίνει το ρυθμό και διαψεύδει όσους τον είχαν υποτιμήσει. Και στο πρόσωπό του δικαιώνεται η νέα γενιά των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:51 π.μ. - 11/4/2009

βαρόμετρο της Public Issue


Με 7,5% μονάδες προηγείται το ΠΑΣΟΚ της ΝΔ σύμφωνα με το βαρόμετρο της Public Issue (της οποίας η εγκυρότητα δεν έχει αμφισβητηθεί ποτέ και από κανέναν) για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή.

Πιο συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 41,5%, η ΝΔ 34%, το ΚΚΕ 7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 8,5%, το ΛΑΟΣ 5% και οι Οικολόγοι 3%.
Είναι ξεκάθαρο πλέον (και σε όσους το αμφισβητούσαν αυτό) ότι η διαφορά αυτή δημιουργείται όχι γιατί πέφτει η Ν.Δ., αλλά γιατί ανεβαίνει το ΠΑΣΟΚ.
Τώρα είναι η ώρα να δείξουν μερικοί από τι υλικό είναι φτιαγμένοι. Τα κεφάλια μέσα λοιπόν, για όλους! και το εννοώ το "όλους"!
Ορισμένοι πρέπει να αφήσουν την αλαζονική συμπεριφορά και τις προσωπικές τους φιλοδοξίες κατά μέρος. Για να μην πω καλύτερα, να ξεχάσουν εντελώς ότι είχαν τέτοιες επιδιώξεις!

Από αυτή τη στιγμή κρινόμαστε όλοι και όποιος προσπαθήσει να κάνει κακό στην προσπάθεια που κάνει το ΠΑΣΟΚ και ο Γ. Παπανδρέου θα ξεχωρίσει σαν την μύγα μεσ' το γάλα!

Η προσπάθεια αυτή καταβάλλεται για το καλό της Πατρίδας και του λαού και καμιά προσωπική και αλαζονική συμπεριφορά δεν θα την ανακόψει!
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:36 π.μ. - 11/4/2009

Πέθανε ο αγροτοσυνδικαλιστής Γιάννης Πατάκης



Μία από τις ηγετικές μορφές του συνδικαλιστικού κινήματος των αγροτών, ο πρώτος αγρότης ευρωβουλευτής και βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Πατάκης, άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της Παρασκευής σε ηλικία 69 ετών.

Τον τελευταίο μήνα νοσηλευόταν με καρκίνο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Ο Γιάννης Πατάκης γεννήθηκε το 1940 στη Νίκαια Λάρισας. Πριν τη δικτατορία ασχολήθηκε με το συνδικαλιστικό κίνημα των αγροτών. 

Ιδιαίτερα στη μεταπολιτευτική περίοδο έδωσε όλες τις δυνάμεις του για την ανάπτυξη του αγωνιστικού αγροτικού κινήματος.

Διετέλεσε για πολλά χρόνια πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, όταν το 2006 αποφάσισε να αποχωρήσει, δίνοντας χώρο σε νέους ανθρώπους.

Υπήρξε επίσης νομαρχιακός Σύμβουλος και επικεφαλής της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΝΑΣ), για αρκετές τετραετίες πρόεδρος της Κοινότητας Νίκαιας, υπήρξε μέλος της ΕΕ της ΓΕΣΑΣΕ και του ΔΣ της ΠΑΣΕΓΕΣ, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας και στέλεχος της Πανθεσσαλικής Επιτροπής Αγώνα Αγροτών.

Εξελέγη ευρωβουλευτής το 2001 με την παραίτηση του Γιάννη Θεωνά, αφού πρώτα υπέβαλε την παραίτησή του από τη Βουλή, δίνοντας τη θέση του στον Δημήτρη Τσιόγκα.

Το έργο και την πορεία του Γ.Πατάκη εξήρε το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

από ΤΑ ΝΕΑ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:12 π.μ. - 11/4/2009

 

Το λέει και ο Παναγόπουλος της ALCO:

Στο 8% η πραγματική διαφορά 

υπέρ του ΠΑΣΟΚ...
.

Του 
Γιάννη Δαίδαλου
.. .
Δεν είναι μόνο το βαρόμετρο της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την "Καθημερινή" που δείχνει ότι διαφορά υπέρ του ΠΑΣΟΚ έχει εκτιναχθεί στο 7,5% (διαβάστε σχετικά εδώ).
Ανάλογα ευρήματα έχουν και άλλες εταιρείες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κώστας Παναγόπουλος της ALCO ενημέρωσε πολιτικά στελέχη ότι στο "αστάθμιστο" δείγμα των τελευταίων μετρήσεων που έχει κάνει η εταιρεία του η διαφορά υπέρ του ΠΑΣΟΚ είναι 8 ποσοστιαίες μονάδες!