Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥ...

από ΛΟΓΟΛΟΚΟΣ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ -  11:08 μ.μ. - 1/5/2009.

στοχευμένες επισκέψεις...


Την μέθοδο του Μπάρακ Ομπάμα ακολουθεί ο Γ. Παπανδρέου. Ακόμα και στις επισκέψεις του στα πιο μακρινά μέρη της Ελλάδας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν θέλει να υπάρχει οργανωμένη υποδοχή και μετακινήσεις στελεχών. Προτιμά τις κλειστές και στοχευμένες επισκέψεις στις οποίες θα συναντήσει τους τοπικούς φορείς και μερικούς κατοίκους της περιοχής. Την στρατηγική αυτή ακολούθησε ως ένα βαθμό ο Κ. Καραμανλής στις εκλογές του 2004. Οι κάτοικοι των Φούρνων δώρισαν στον Γ. Παπανδρέουπροϊόντα της γης τους, που, όπως είπε ο δήμαρχος, «είναι η ψυχή μας». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τους ευχαρίστησε για την υποδοχή που του επιφύλαξαν και κατέληξε λέγοντας ότι «θα είμαστε δίπλα σας και τώρα και αύριο ως κυβέρνηση».
από pressmme
ΜΠΟΣΤΑΝΙ -  8:52 μ.μ. - 1/5/2009.

"Δεν θα πληρώσουμε την κρίση τους" ήταν το κεντρικό σύνθημα στα συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη...

Στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκαν τρεις απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες για την εργατική Πρωτομαγιά.

Τη συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους οργάνωσαν το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο (ΕΚΘ) και η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΕΔΟΘ), στο άγαλμα του Βενιζέλου το ΠΑΜΕ, και στην Καμάρα οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Ένταση και μικροεπεισόδια σημειώθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους, όταν ομάδα αναρχικών εκτόξευσε αυγά, μπουκάλια με νερό και άλλα αντικείμενα εναντίον του προέδρου του ΕΚΘ Νίκου Γιαννόπουλου και άλλων μελών της διοίκησης που βρισκόταν στην εξέδρα.

Εργαζόμενοι προσπάθησαν να τους εμποδίσουν και προκλήθηκαν μικροσυμπλοκές, που δεν επεκτάθηκαν, ενώ οι αναρχικοί φώναζαν συνθήματα εναντίον των συνδικαλιστών.

Οι αναρχικοί φώναξαν συνθήματα και εναντίον του ΚΚΕ την ώρα που η πορεία του ΠΑΜΕ περνούσε από την οδό Τσιμισκή, στο ύψος της Αριστοτέλους, κι έκαναν δική τους πορεία.

από Skai.gr
ΜΠΟΣΤΑΝΙ -  8:16 μ.μ. - 1/5/2009.

"Δεν θα πληρώσουμε την κρίση τους" ήταν το κεντρικό σύνθημα στα συλλαλητήρια στην Αθήνα

Με κεντρικό σύνθημα "Δεν θα πληρώσουμε την κρίση τους" πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το πρωτομαγιάτικο συλλαλητήριο των συνδικάτων.
Στη φετινή διοργάνωση την ευθύνη την είχε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, οι ομιλίες έγιναν από συνδικαλιστές της βάσης, ενώ ξεχώρισε η παρουσία των μεταναστών.
Στο χαιρετισμό της η πρόεδρος του ΕΚΑ Σαλουφάκου Στάβη κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "δήθεν για να αντιμετωπίσει την κρίση επιβάλλει νέους φόρους, απελευθερώνει τις απολύσεις, δημιουργεί συνθήκες απορύθμισης των εργασιακών σχέσεων και κλείνει τα μάτια στη ραγδαία αύξηση της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας". Κατηγόρησε επίσης τους εργοδότες ότι...
εκβιάζουν τους εργαζόμενους, απαιτώντας "ένα σύγχρονο ραγιαδισμό".

Παράλληλα, η πρόεδρος του ΕΚΑ ζήτησε την κατάργηση της ενοικιαζόμενης εργασίας και την πλήρη ένταξη με ίσα δικαιώματα των οικονομικών μεταναστών.

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με συναυλία, όπου ανάμεσα στους άλλους καλλιτέχνες έπαιξαν και τραγούδησαν ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Μίλτος Πασχαλίδης και η Ρίτα Αντωνοπούλου.

Ακολούθησε διαδήλωση προς τα γραφεία του ΣΕΒ και τη Βουλή.

Νωρίτερα, το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε δική του ανεξάρτητη πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, ενώ, ξεχωριστή πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση πραγματοποίησαν και πρωτοβάθμια σωματεία και συνδικαλιστές της άκρας αριστεράς στο Μουσείο.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα που έλαβε μέρος στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ δήλωσε: "Η φλέβα που οδηγεί στην καρδιά της άνοιξης, όπως λέει και ο μεγάλος μας ποιητής, είναι ο δρόμος της υπακοής και της πειθαρχίας στο δίκιο του εργάτη, είναι ο δρόμος της ενότητας και συνεργασίας ".

από Skai.gr
ΜΠΟΣΤΑΝΙ -  7:59 μ.μ. - 1/5/2009.

Από τι κινδυνεύουμε περισσότερο;


Πρωτομαγιά (ιστορικά).


«Κύριοι δικαστές αν νομίζετε ότι με το να μας κρεμάσετε μπορείτε να εξαλείψετε το εργατικό κίνημα...το κίνημα από το οποίο εκατομμύρια καταπιεσμένοι, εκατομμύρια άνθρωποι που μοχθούν μέσα στη φτώχια και την αθλιότητα περιμένουν σωτηρία, αν αυτή είναι η γνώμη σας, τότε κρεμάστε μας. Εδώ θα πατήσετε μια σπίθα , αλλά εκεί και λίγο παραπέρα, πίσω σας και μπροστά σας και παντού ξεπηδούν φλόγες. Είναι μια υπόγεια φωτιά. Δεν μπορείτε να τη σβήσετε».
(Από την απολογία του Αύγουστου Σπις, Σικάγο 1886)

από moyriki
ΜΠΟΣΤΑΝΙ -  12:41 μ.μ. - 1/5/2009.

1η ΜΑΗ, 2009...


από ΛΟΓΟΛΟΚΟΣ
καλό μήνα και ο αγώνας συνεχίζεται από κάθε μετερίζι..
ΜΠΟΣΤΑΝΙ -  11:50 π.μ. - 1/5/2009.

ΠΡΙΝ 125 ΧΡΟΝΙΑ...


Αποφάσισαν 125 χρόνια πριν και σήμερα γιορτάζουμε! Μάϊος 1884, ιστορικό συνέδριο της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Εργασίας Σικάγο 3η Λεωφόρος άτομα 500 μέσα και εκατοντάδες απέξω!
Η απόφαση ελήφθη χωρίς ένσταση και πρέπει να εκτελεστεί το....! Πρώτη Μάη του 1886 θα έχουμε πετύχει ! Θα πρέπει να μαζέψουμε χιλιάδες εργάτες με αίτημα και σύνθημα "Οχτώ ώρες δουλειά, οχτώ ώρες ανάπαυση, οχτώ ώρες ύπνο".

Σικάγο δύο χρόνια μετά 1η Μαΐου του 1886, 80.000 άνθρωποι μαζεύονται στο Σικάγο, ενώ 400000 απεργούν σε όλη την χώρα!. Ημέρα Σάββατο μια εργάσιμη μέρα, οι εργάτες, ξεκίνησαν με τις γυναίκες και τα παιδιά τους για να διαδηλώσουν ειρηνικά στο χώρο της συγκέντρωσης στην πλατεία Haymarket. Στη γύρω περιοχή, είχαν παραταχθεί αστυνομικές δυνάμεις αποτελούμενες από 1350 άτομα, οπλισμένα με οπλοπολυβόλα οι οποίοι περίμεναν το σύνθημα για να δράσουν. Κι ενώ το πλήθος παρακολουθούσε τις ομιλίες, ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης, διατάσσει να διαλυθεί η συγκέντρωση. Μια βόμβα έσκασε μέσα στο πλήθος, και αστυνομικοί μαζί με μπράβους αρχίζουν να χτυπούν τους συγκεντρωμένους χωρίς καμιά διάκριση...

Πόσες φορές από τότε επαναλήφθηκε αυτό?...Πόσες φορές προδόθηκαν όνειρα... Απ΄ όλους ? ΝΑΙ ΑΠ΄ ΟΛΟΥΣ !...

Η ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΣ ΣΙΓΟΚΑΙΕΙ !
ΜΠΟΣΤΑΝΙ -  11:34 π.μ. - 1/5/2009

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ . . . ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 1976


ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ, Αλέξανδρος
(2 Ιουλίου 1939 - 1 Μαΐου 1976)

Τριαντατρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα Παρακευη 1η Μάη από το θάνατο του συμβόλου της αντιδικτατορικής αντίστασης, Αλέκου Παναγούλη, στο αμφιλεγόμενο τροχαίο στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, λίγες μέρες πριν την αποκάλυψη των φακέλων για τα όργανα ασφαλείας της χούντας (Φάκελος ΕΣΑ).
Με πλήθος λουλουδιών και την επευφημία «αθάνατος» χαιρέτισαν δεκάδες φίλοι, συγγενείς και συναγωνιστές τον αείμνηστο αγωνιστή της Δημοκρατίας, κατά την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε χθες το μεσημέρι στο Α' Nεκροταφείο.
Η συγκίνηση ήταν εμφανής σε όλους και, ζωντανές οι μνήμες του αντιδικτατορικού αγώνα, του Μπογιατίου, της ΕΣΑ, της Μακρονήσου, όλες περιστρέφονταν γύρω από τον αγωνιστή, ο θάνατος του οποίου τα ξημερώματα της Πρωτομαγιάς του 1976 χτύπησε σαν κεραυνός τις ψυχές των ανθρώπων και η υπόθεση έκλεισε στα «αρχεία» της «έννομης τάξης».
Ο Αλέκος Παναγούλης δραστηριοποιήθηκε από νεαρή ηλικία στις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις της Ένωσης Κέντρου (όπου επικεφαλής ήταν ο «Γέρος της Δημοκρατίας», Γιώργος Παπανδρέου) μέσα από την Οργάνωση Νέων της Ένωσης Κέντρου, η οποία αργότερα ονομάστηκε Έλληνική Δημοκρατική Νεολαία (ΕΔΗΝ).
Ο Παναγούλης ανέλαβε πρόεδρος της ΕΔΗΝ μετά την κατάρρευση της χούντας.


ΜΠΟΣΤΑΝΙ -  11:34 π.μ. - 1/5/2009

1η Μάη


από σίβυλλα

ΜΠΟΣΤΑΝΙ -  4:07 π.μ. - 1/5/2009

Xωρίς περιττά λόγια μέρα πούναι...

Σχεδόν πενήντα χρόνια
βάσανα και διωγμοί,
τώρα στη μαύρη αρρώστια
ανάξια πλερωμή.

Το δίκιο του αγώνα
πολλά σου στέρησε,
μα η ζωή λεχώνα
ελπίδες γέννησε.

Τίποτα δεν πάει χαμένο
στη χαμένη σου ζωή,
τ` όνειρο σου ανασταίνω
και το κάθε σου "γιατί".

Ποτέ δε λές η μοίρα
πως σε αδίκησε,
μα μόνο η ίστορία
αλλιώς σου μίλησε.

Σκυφτός στα καφενεία,
στούς δρόμους σκεφτικός,
μα χθές μες στην πορεία
περνούσες γελαστός.

Τίποτα δεν πάει χαμένο...

Μ. Ρασούλης - Μ. Λοϊζος

ΜΠΟΣΤΑΝΙ -  3:56 π.μ. - 1/5/2009

Μαγιάτικο στεφάνι


Ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς έχει να κάνει με την ανθρώπινη χαρά για την άνοιξη, τη βλάστηση. Απότοκο των δοξασιών αυτών είναι το μαγιάτικο στεφάνι στην πόρτα των σπιτιών από διάφορα άνθη και καρπούς.
Την πρώτη μέρα του Μάη, αναζητούμε στη Φύση την ομορφιά και τη δροσιά της Άνοιξης. Κόβουμε λουλούδια από τους αγρούς για να πλέξουμε πολύχρωμα στεφάνια που θα κρεμάσουμε στη συνέχεια στις πόρτες των σπιτιών.
Το έθιμο της Πρωτομαγιάς να στολίζουμε τις πόρτες των σπιτιών με στεφάνια λουλουδιών έρχεται από τα πολύ παλιά χρόνια και τότε συμβόλιζε την υποδοχή της δύναμης της φύσης στο σπιτικό.
Στα μέρη της Μικράς Ασίας σε κάθε στεφάνι έβαζαν, εκτός από λουλούδια........... ένα σκόρδο για τη βασκανία, ένα αγκάθι για τον εχθρό κι ένα στάχυ για την καλή σοδειά.
Το μαγιάτικο στεφάνι στόλιζε τις πόρτες των σπιτιών ως του Αϊ - Γιαννιού του Θεριστή και τότε το καίγανε στις φωτιές του αγίου.
Το μαγιοστέφανο, φτιάχνεται από εφτά ειδών λουλούδια και έχει δύναμη μαγική-αποτροπιαστική. Σε κάθε στεφάνι βάζουν σκόρδο για τη βασκανία, αγκάθι για τον εχθρό, στάχυ για να φέρει ευφορία.
από venteta
ΜΠΟΣΤΑΝΙ -  3:25 π.μ. - 1/5/2009

Στίχοι - Μουσική: Μάνος Λοΐζος - Ο ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΜΑΝΟΣ ΜΑΣ......

Πρώτη Μαΐου κι απ' τη Βαστίλη ξεκινάνε οι καρδιές των φοιτητών
χίλιες σημαίες κόκκινες μαύρες Ο Φρεδερίκο η Κατρίν και η Σιμόν

Μέσα στους δρόμους μέσα στο πλήθος τρέχω στους δρόμους ψάχνω στο πλήθος
πού ειν' το κορίτσι το κορίτσι που αγαπώ

Πες μου Μαρία μήπως θυμάσαι κείνο το βράδυ που σε πήρα αγκαλιά
Πρώτη Μαΐου, όπως και τώρα κι εγώ φιλούσα τα μακριά σου τα μαλλιά

Μέσα στους δρόμους μέσα στο πλήθος τρέχω στους δρόμους ψάχνω στο πλήθος
πού ειν' το κορίτσι το κορίτσι που αγαπώ

Πρώτη Μαΐου μαύρα τα ξένα κλείσε το τζάμι μην κρυώσει το παιδί 

από ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ -  3:17 π.μ. - 1/5/2009

Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ...

από ΛΟΓΟΛΟΚΟΣ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ -  3:10 π.μ. - 1/5/2009

Ανακοίνωση Υπουργείου Υγείας


από redduckling
ΜΠΟΣΤΑΝΙ -  2:57 π.μ. - 1/5/2009

Προβοκάτσια .... Γκάλοπ μαϊμού ... με πέταλα..




Για γέλια και για κλάματα η δημοσκόπηση της Alco. Ο Παναγόπουλος είναι χοντρός προβοκάτορας, λένε οι συνάδελφοί του δημοσκόποι. Παίζει ανάλογα με τους πελάτες. Το παιχνίδι προσπάθησε να το στήσει ο... εκσυγχρονιστής Π. Κωστόπουλος. Έχει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και περιμένει να έρθει το ΠΑΣΟΚ για να μαζέψει όλο το κρατικό χαρτί. Το έλεγε στην Ελένη Μενεγάκη, στο Central όπως αποκαλύψαμε πριν από δυο εβδομάδες. Παρέα με τον ταρίφα των δημοσκοπήσεων. Το Alter την πήρε στο ψιλό, στο Nitro όμως που δημοσιεύθηκε διαβάστηκε από αρκετά νέα παιδιά. Το ερώτημα αφορούσε 4 πρόσωπα. Ποιός είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός. Πρώτος ο Βενιζέλος, δεύτερος ο Καραμανλής, τρίτος ο Παπανδρέου και τέταρτη η Ντόρα! Ούτε η zougla δεν βγάζει τέτοιες δημοσκοπήσεις. Μαϊμού με... πέταλα!
από pressmme
ο Κωστόπουλος κατάλαβε οτι με Γιώργο στο τιμόνι  της Κυβέρνησης θάναι για μετανάστευση στη Ν. Αμερική και πού να πάει το παιδί τώρα και με τη γρίπη των χοίρων... Καλύτερα δεν είναι να παίξει καμιά προβοκάτσια με τη Κυβέρνηση (λέμε τώρα) και να ρεφάρει ; ούστ....
ΜΠΟΣΤΑΝΙ -  2:43 π.μ. - 1/5/2009

Τον πετάλωσε ο Πεταλωτής...


Τον έκανε αλοιφή, για τους κάλους του "Κουρασμένου" . Ο Ντερμπεντέρης ανέλαβε να στηρίξει τη Ν.Δ. , παρουσία του γίγαντα Μαργαρίτη Τζίμα (που δε χρειάστηκε να ξαναμιλήσει) . "ΤουΠαυλίδη, του βρήκαν μόνο πολιτικές ευθύνες και όχι ποινικές " , είπε. "Τι λέτε κύριε Πρετεντέρη, από που απορρέουν οι πολιτικές ευθύνες; Από την ποινική εμπλοκή του κατηγορουμένου δεν προέρχονται; " .
Και συνέχισε ακάθεκτος το πετάλωμα ο Πεταλωτής. 
"Δηλαδή θα μας πείτε ότι οι πολιτικές ευθύνες προκύπτουν από το κούνημα του δαχτύλου που έκανε στη Βουλή ο Παυλίδης; " . 
Κόκκαλο ο Ντερμπεντέρης... 
από nonews-news
ΜΠΟΣΤΑΝΙ -  2:21 π.μ. - 1/5/2009