Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

τα γαλάζια μπουμπούκια ...


Βαρύς ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης για τα γαλάζια μπουμπούκια τα οποία είχε καταγγείλει ο επιχειρηματίας Πρ. Εμφιετζόγλου (φωτό). Σε ποινή φυλάκισης 20 μηνών με αναστολή καταδικάστηκαν πριν από λίγο από τοΤριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας για το αδίκημα της απόπειρας εκβίασης, ο πρώην πρόεδρος του ΟΕΚ και τηςΕπιτροπής Ολυμπιακό Χωριο Α.Ε.,  Αγγελος Οικονομόπουλος, ο πρώην σύμβουλός του Ι. Μανωλάς και οπρώην πρόεδρος της Επιτροπής Σύνταξης Νέων Τιμών Μονάδων Εργασιών της Α.Ε. Ολυμπιακό Χωριό Π. Παναγιωτόπουλος. Σύμφωνα με την κατηγορία, τον Σεπτέμβριο του 2005 ζήτησαν 450.000 ευρώ από τους υπευθύνους κοινοπραξίας συμφερόντων του επιχειρηματία Πρ.Εμφιετζόγλου προκειμένου να καταβληθούν στην κοινοπραξία τα δεδουλευμένα για τις εργασίες που είχε αναλάβει στοΟλυμπιακό Χωριό. Ο εισαγγελέας της έδρας είχε εισηγηθεί την ενοχή των κατηγορουμένων καθώς και την καταβολή εγγύησης 10.000 ευρώ.
από pressmme
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Πηγή: Του Κώστα Μητρόπουλου
από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Στα βράχια

Του Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου gpapachristos@dolnet.gr

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 3 Μαρτίου 2009

Αν και είναι πειρασμός η εικόνα ενός πρωθυπουργού που δίνει μια συνέντευξη στο πόδι, διαρκείας μόλις 18 λεπτών, να ΔΙΑΒΑΖΕΙ από σκονάκι τις απαντή- σεις, προτιμάμε να μη τη σχολιάσουμε. Όσοι την είδαν κατάλαβαν. Μια τόσο σημαντική σύνοδος κορυφής καλύφθηκε με τέσσερις ερωτήσεις, τις οποίες επίσης δεν θέλουμε να σχολιάσουμε. Θα μείνουμε όμως στο εξής: αυτή η κυβέρνηση παραδέχτηκε μόνη της ότι όχι μόνο δεν κατάφερε να υλοποιήσει τον προϋπολογισμό του 2008, αλλά έπεσε τόσο έξω όσο ένα βαπόρι που αντί να βρει λιμάνι πέφτει στα βράχια. Το ανακοίνωσε την Παρασκευή το βράδυ, παραμονές τριημέρου, χωρίς εφημερίδες, και με τα δελτία ειδήσεων να είναι αφιερωμένα στα καρναβάλια. Τι ανακοίνωσε; Στα 262 δισ. ευρώ εκτινάχθηκε το δημόσιο χρέος, 12 δισ. περισσότερο απ΄ όσο το είχε υπολογίσει η αυθεντία της οικονομικής επιστήμης Γιώργος Αλογοσκούφης, ο οποίος παρεμπιπτόντως έπεσε και κάτι ψιλά έξω- πάνω από 3 δισ.!!! - στον υπολογισμό του ελλείμματος. Δυστυχώς, δεν έχουμε την άποψη του κυρίου υπουργού που για 5 χρόνια διαχειρίστηκε τις τύχες της ελληνικής οικονομίας. Εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι φταίει το ΠΑΣΟΚ; Γιατί σε μια πρόσφατη εκδήλωση που εμφανίστηκε για πρώτη φορά μετά την αποπομπή του από την κυβέρνηση (στην Αγία Παρασκευή παρουσιάζοντας το βιβλίο του... Μίμη Ανδρουλάκη!..) απέφυγε παντελώς να κάνει αυτοκριτική. Ούτε μια συγγνώμη, έστω, για όσα κατάφερε...
απο ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

[ ΤΡΙΤΗ ΑΠΟΨΗ ] Ανασφάλεια στην Ελλάδα

Του Γρηγόρη Καλφέλη Κalfelis@law. auth.gr

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 3 Μαρτίου 2009

Η αγωνία κλονίζει τις βεβαιότητές μας. Μήπως λοιπόν βιώνουμε και στον τόπο μας μια τέτοια διαβρωτική αγωνία, γιατί συμβαίνουν ολέθρια γεγονότα που μας κάνουν να νιώθουμε ολότελα ανασφαλείς; Και μήπως η Ελλάδα έχει μετατραπεί, δυστυχώς, σε μια ανασφαλή χώρα; 

Και εξηγούμαι πιο αναλυτικά, χωρίς να καταφεύγω σε επικίνδυνες υπερβολές: Τον Δεκέμβριο σκοτώνεται ένας μαθητής, ενώ η Αστυνομία παρακολουθεί αδιάφορα τις ανεξέλεγκτες ομάδες των κουκουλοφόρων να καταστρέφουν τα πάντα (και να θυμίζουν αυτό που έλεγαν οι ναζιστές, δηλαδή ότι θα φύγουν και θα αφήσουν πίσω τους ένα φλεγόμενο κόσμο)! 

Τον Φεβρουάριο επίσης μια βάρβαρη ομάδα κουκουλοφόρων ξυλοκοπά άγρια τον καθηγητή Γ. Πανούση, γιατί προφανώς δεν συμφωνεί με τη γνώμη του για το περίφημο πανεπιστημιακό άσυλο (το οποίο καλύπτει τελικά και την πιο εξωφρενική αξιόποινη πράξη). Τέλος, γελοιοποιείται κάθε έννοια οργανωμένης κρατικής οντότητας, αφού για δεύτερη φορά αποδρά- διά ελικοπτέρου- από τις φυλακές του Κορυδαλλού η γνωστή ομάδα των κακοποιών. 

Όμως αυτός ο επιλεκτικός κατάλογος θα ήταν τραγικά ελλιπής, αν δεν αναφέραμε και ένα άλλο αποτρόπαιο στοιχείο: Δηλαδή, τον Φεβρουάριο απολύονται από τις δουλειές τους λόγω της οικονομικής κρίσης τέσσερις χιλιάδες άνθρωποι, ενώ η εγκληματικότητα αυξάνεται ραγδαία. 

Και αντί λοιπόν η κυβέρνηση να οργανώσει μια ολοκληρωμένη στρατηγική για να αντιμετωπίσει εξειδικευμένα τις φοβερές εκφάνσεις της παραπάνω ανασφάλειας, καταφεύγει στη μεθοδολογία μιας απαράδεκτης παραπλάνησης της κοινής γνώμης για να βρει εξιλαστήρια θύματα σε σχέση με τις δικές της συνολικές ευθύνες. 

Και αρχίζω από τον αποκρουστική βιαιοπραγία κατά του ακαδημαϊκού Γ. Πανούση. Προφανώς η ενέργεια τούτη έγινε από ανθρώπους που αγνοούν προκλητικά αυτό που έλεγε η Ρόζα Λούξεμπουργκ, δηλαδή ότι «η ελευθερία είναι η ελευθερία για όσους σκέπτονται διαφορετικά»! 

Επομένως πρέπει να αντιδράσουμε απέναντι σε αυτή τη βαρβαρότητα, γιατί αυτό που διακυβεύεται σε τελευταία ανάλυση με τέτοιες φασιστοειδείς πρακτικές είναι η αρχή
ΤΟ ΦΟΒΕΡΟ ΚΛΙΜΑ
ανασφάλειας επιδεινώνεται, γιατί η κυβέρνηση με τη μυωπική της πολιτική οδηγεί όλο και περισσότερους στην ανεργία και τη φτώχεια. Και αυτό με τη σειρά του διογκώνει ακόμη περισσότερο την εγκληματικότητα!
της ανεκτικότητας που επιβάλλει να πείθουμε- και όχι να ξυλοκοπούμε- εκείνους με τους οποίους διαφωνούμε (Ν. Μπόμπιο, «Εγκώμιο της ανεκτικότητας»). 

Όμως αντί η κυβέρνηση να ψάξει να βρει πώς θα προστατεύσει την ελευθερία του λόγου, οργανώνει αδικαιολόγητα θεαματικές διαδικασίες ιδεολογικού αποπροσανατολισμού, για να δείξει ότι υπάρχει δήθεν ένας πυρήνας αποτελεσματικότητας, μέσα σε ένα διαλυμένο και χυδαία κομματοκρατούμενο κράτος. 

Η «ευκαιρία» δίνεται βολικά με την απίθανη ιστορία της απόδρασης. Ενώ λοιπόν δυσφημιζόμαστε διεθνώς γι΄ αυτό το κατάντημα, ο υπουργός της Δικαιοσύνης εξαγγέλλει πομπωδώς την παραγγελία ποινικών διώξεων κατά των φυλάκων του Κορυδαλλού (βρίσκοντας έτσι εύκολα εξιλαστήρια θύματα και απαλλάσσοντας την κυβέρνηση από τις δικές της τεράστιες ευθύνες, όταν είναι γνωστό ότι ούτε ο Συνήγορος του Πολίτη δεν έχει πρόσβαση σε αυτό το βρώμικο πεδίο των φυλακών)! 

Και αναρωτιέται κανείς το εξής πράγμα: Δεν γνωρίζει ο υπουργός της Δικαιοσύνης ότι η Ποινική μας Δικονομία (και συγκεκριμένα το άρθρο 30) δεν του επιτρέπει μια τέτοια ακατανόητη επέμβαση στο έργο της εισαγγελικής αρχής ή μήπως θέλει σώνει και καλά να δημιουργήσει την αίσθηση μιας εικονικής αποτελεσματικότητας στην ανήσυχη κοινωνία, άσχετα από το κόστος που θα έχει η ενέργεια τούτη στη θεμελιώδη αρχή της διάκρισης των εξουσιών; Δεν είναι όλα αυτά απαράδεκτα πράγματα; 

Εν τέλει αυτό το φοβερό κλίμα της ανασφάλειας επιδεινώνεται, γιατί η κυβέρνηση με τη μυωπική της πολιτική οδηγεί όλο και περισσότερους στην ανεργία και τη φτώχεια. Και αυτό με τη σειρά του διογκώνει ακόμη περισσότερο την εγκληματικότητα! 

Θα ήταν λοιπόν ωφέλιμο οι οικονομικοί εγκέφαλοι της σημερινής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας να βγουν λίγο από τους γυάλινους πύργους τους και να διαβάσουν τον νομπελίστα οικονομολόγο Πολ Κρούγκμαν που συστήνει δημόσιες επενδύσεις σε δρόμους, σχολεία κ.λπ., για να αποφύγουμε τη χρεοκοπία και την κατάρρευση («Τhe Νew Υork Τimes», «Deficits and the Future», 1/12/2008). Ποιο είναι το συμπέρασμα; Η κυβέρνηση με τη συνολική της στάση βυθίζει τη χώρα σε μια απίστευτη ανασφάλεια και αυτό είναι από κάθε άποψη αδικαιολόγητο! 

Ο Γρηγόρης Καλφέλης είναι καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ

από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ...


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ... από pressmme

Με την πτήση τωνΟλυμπιακών Αερογραμμών από το Λονδίνο προς Αθήνα στις έξι το απόγευμα συνταξίδευαν χθες ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Γιάννης Πρετεντέρης. Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του pressmme, οι δυο άνδρες συναντήθηκαν τρεις φορές στο αεροδρόμιο αλλά δεν αντάλλαξαν ούτε λέξη. Κάθισαν μάλιστα πολύ κοντά μέσα στο αεροπλάνο της πτήσης 710 αλλά ούτε και εκεί είπαν κάτι μεταξύ τους. Αυτόπτες μάρτυρες μας μετέφεραν ότι ο Γ. Παπανδρέου συζητούσε με πολλούς από τους επιβάτες και φαινόταν ευδιάθετος. Δεν θα λέγαμε το ίδιο για τον Γ. Πρετεντέρη, ο οποίος είχε απομονωθεί σε μια γωνία...

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Έστω και χωρίς δόντια....


Καλημέρα Πάκη γίγαντα!


από pressmme
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Μπορεί να μας εξηγήσει κάποιος αυτά που γράφει το pressmme γιατί είμαστε από ...επαρχία;;;...


Αξιότιμε κύριε υπουργέ Εσωτερικών,

λόγω της Σαρακοστής, αντιλαμβανόμαστε την ευκολία να ευχαριστηθείτε τα εορταστικά εδέσματα και λόγω της νέας οδοντοστοιχίας σας (ξέρετε εσείς!), αλλά και των σημερινών μπουφέδων που γευτήκατε σε διάφορες εκδηλώσεις. Τουλάχιστον να είναι ευχαριστημένος και ο πρόεδρος της Ένωσης των Ελλήνων Εφοπλιστών Θ. Βενιάμης που είναι ο κύριος χορηγός σας και ο... πληρώνω το τιμολόγιο της νέας οδοντοστοιχίας σας (ξέρετε εσείς!). Όλα αυτά τα βρίσκουμε σχεδόν φυσιολογικά. Αυτό όμως, που δεν καταλαβαίνουμε είναι η επίδειξη αχαριστίας στον ευτραφή υποστράτηγο της ΕΛ.ΑΣ. που ενώ έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη για τα λειτουργικά έξοδα του γραφείου σας (ξέρετε εσείς!) στο κέντρο της Αθήνας και επιπλέον σας είχε παραχωρήσει αμισθί την σύζυγό του για το γραφείο σας, δεν τον κάνατε Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., όπως του είχατε υποσχεθεί επανειλημμένα. Μια από αυτές τις φορές, κάποιος είχε φροντίσει (ξέρετε εσείς!) να συμβουλέψει τον υποστράτηγο με το... Ασημένιο όνομα να σας ηχογραφήσει σε μια συνομιλία σας! Εμείς ηχογραφημένη συνομιλία δεν πρόκειται να παίξουμε.
Αγαπητέ κύριε Πάκη, εάν η αχαριστία και το ψέμα ήταν ποινικό αδίκημα, θα σας έπαιρνε μαζί του ο Παλαιοκώσταςγια να γλυτώσετε από τον ευτραφή και... αργυρό απόστρατο!...
pressmme
ΜΠΟΣΤΑΝΙ