Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

Αγρότες, έρχεται ο Χατζηγάκης!

Να σας λύσει όλα τα προβλήματα...Ή μάλλον να τα κρύψει κάτω από το χαλί μέχρι τις εκλογές, μιας και η δουλειά που έκανε στο Σκάνδαλο του Βατοπεδίου στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία...

Το πανό στην παρακάτω φωτογραφία το Σεπτέμβριο που μας πέρασε, δυστυχώς ήταν πολύ αισιόδοξο, γιατί το καλαμπόκι σήμερα πωλείται προς 0,10 λεπτά το κιλό...

Και υπάρχουν κάποιοι κύριοι που έχουν το θράσος και λένε ότι οι αγρότες φταίνε γιατί γλυκάθηκαν με τις καλές περσινές τιμές και στράφηκαν όλοι προς την καλλιέργεια καλαμποκιού με συνέπεια να πέσει η τιμή του. Και δεν το πούλησαν όταν έπρεπε, αλλά το κράτησαν στις αποθήκες τους ελπίζοντας ότι θα ανεβεί η τιμή.

Προσέξτε! "Οι αγρότες φταίνε". Πέρσι όμως που η τιμή το καλαμποκιού ήταν υψηλή "οφειλόταν στην καλή αγροτική πολιτική" τους!!!!

Για δείτε εδώ, Το ίδιο το υπουργείο τους παρακινούσε να βάλουν σιτηρά!

Λοιπόν; Οι αγρότες φταίνε...;


Κατάντησαν οι αγρότες κοιτώντας το πάτωμα από την ανέχεια να υπογράφουν εξουσιοδοτήσεις στις Ε.Α.Σ., με τις οποίες επιτρέπουν στις ενώσεις να παρακρατούν από τα ψίχουλα που θα τους δώσουν τα χρέη τους προς την ΑΤΕ!!! Παγκόσμια πρωτοτυπία!

Τα παραπάνω αποδεικνύουν το πως σκέφτονται στην κυβέρνηση του Καραμανλή.
ΚΟΝΤΟΦΘΑΛΜΑ, ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑ, ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΤΙΚΑ.

Με τον ίδιο κοντόφθαλμο και πονηρό τρόπο θα πάει στα μπλόκα και ο Χατζηγάκης, για να τους τάξει, να τους ηρεμήσει, να τους στείλει στα σπίτια τους. Τα ίδια έκανε και ο Κοντός τα προηγούμενα χρόνια λόγω των καλών σχέσεων που διατηρούσε από παλαιότερα με αγροτοσυνδικαλιστές (κυρίως τον Κοκκινούλη).

Από την άλλη, το ΠΑΣΟΚ προτείνει. 
Προτείνει όχι ως ΠΑΣΟΚ αλλά ως κομμάτι της ίδιας της κοινωνίας πλέον, που προβληματίζεται, συζητά και βρίσκει λύσεις:
Από την 
Ομιλία Γ. Παπανδρέου στις Σέρρες (08/01/2009)
8 ξεκάθαρες δεσμεύσεις και 10 άμεσα μέτρα ανακούφισης των αγροτών

Δεν τραβάει ο "Αστραχάν"....

Μέτρον, αύριο: ΠΑΣΟΚ 31,3 - ΝΔ 26,8.
Η προηγούμενη τηλεφωνική ήταν στις 
30-10-2008. ΠΑΣΟΚ 30,1 - ΝΔ 27,6.
Δηλαδή η Ν.Δ., παρά τον ανασχηματισμό, είναι χειρότερα κι από τα τέλη Οκτωβρίου, στο αποκορύφωμα του Βατοπεδίου.
Με λίγα λόγια: ο "Αστραχάν" δεν τραβάει με τίποτα.
Κι αν δεν είχε τα ΜΕΓΚΑλα στηρίγματα Σουφλιά θα είχε ήδη καταρρεύσει.
Αμέσως προηγούμενη δημοσκόπηση της εταιρείας ήταν η τετραμηνιαία, το Δεκέμβριο, αλλά ήταν με κάλπη οπότε δεν είναι συγκρίσιμη με τις τηλεφωνικές (η διαφορά ήταν στο 5,5).

ΥΓ. Ανυπολόγιστης αξίας, η φάτσα της Πυργιώτη όταν έλεγε τα ποσοστά στον ΑΝΤ1... :)
krogias.blogspot.com

το μποστάνι

Τραγική εικόνα αποχωρούσας κυβέρνησης...

"Συζήτηση προ Ημερησίας Διατάξεως με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, με θέμα την Παιδεία"....

με τα έδρανα των βουλευτών της Ν.Δ.... ΑΔΕΙΑ...
σε αντίθεση με των υπολοίπων κομμάτων.

Τι πιστεύετε ότι συμβαίνει;
Γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τον αρχηγό τους;
Έχει διαλυθεί εντελώς η κυβέρνηση και "ο σώζων εαυτό σωθήτω";
Τρέχουν στις περιφέρειές τους για ψηφουλάκια;
Πίνουν καφέ στο καφενείο της Βουλής;

Ό,τι και να συμβαίνει από τα παραπάνω, μία είναι η αλήθεια:
Ξεβρακώθηκε εντελώς ο Καραμανλής και είδαμε όλη την ρηχότητά του.
Φάνηκε καθαρά ότι η.. ¨πρωτοβουλία" αυτή ήταν καθαρά επικοινωνιακή.
Και το ακόμη πιο σίγουρο:
Προσβάλλουν τη νέα γενιά, τα παιδιά μας. 

Αυτά που πριν ένα μήνα έτρωγαν ξύλο
και ανέπνεαν χημικά στους δρόμους!


Ελπίζω πλέον να έχει γίνει κατανοητό από όλους μας
το ποιοι συμβάλλουν στην απαξίωση των θεσμών...
krogias.blogspot.com
το μποστάνι

ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ «ΓΟΝΑΤΙΣΑΝ» ΤΑ ΜΕΣΑΙΑ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ «ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΙ». ΞΑΦΝΙΚΑ, ΑΠΟ ΧΘΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ, ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗ, ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥΣ. ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΟΜΩΣ ΤΟΝ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΥΘΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΥΠΟΛΗΨΙΑ…

1. Η αποχωρούσα κυβέρνηση Καραμανλή (ή Σουφλιά;) απέδειξε για ακόμη μία φορά χθες πόσο ανεύθυνη και επικίνδυνη είναι για τον τόπο. Για έναν πολύ απλό λόγο. Όλα όσα εξαγγέλλει δεν έχουν στόχο την κάλυψη των αναγκών των πολιτών, αλλά την κάλυψη των δικών της επικοινωνιακών και εκλογικών αναγκών. Ενδιαφέρεται για την επικοινωνία, και όχι για την κοινωνία.

2. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά:

  • Πρώτο, πριν ένα μήνα ψήφισαν με τυμπανοκρουσίες στη Βουλή, ένα προϋπολογισμό που ήδη έχει πεταχτεί στο καλάθι των αχρήστων. Οι προβλέψεις τους ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Το σημαντικότερο όμως ήταν ότι δεν δινόταν ολοκληρωμένες απαντήσεις στα προβλήματα των πολιτών, δεν ενισχύονταν τα μεσαία και χαμηλά εισοδηματικά στρώματα, δεν στηρίζονταν οι δημόσιες επενδύσεις, η Υγεία, η Παιδεία. Αντιθέτως, επέβαλαν 7,1 δις παραπάνω φόρους στους πολίτες για το 2009.
  • Εμείς, από το Σεπτέμβριο, παρουσιάσαμε συνολικό σχέδιο με 4 προτεραιότητες για την έξοδο της χώρας από το τέλμα και πακέτο με 5 δέσμες μέτρων, το Νοέμβριο, για την αντιμετώπιση της απειλής της ύφεσης. Καλέσαμε την κυβέρνηση να αναπροσαρμόσει τον προϋπολογισμό πάνω στις προτάσεις μας.Ποια ήταν η απάντησή τους; Και τι δεν ακούσαμε! Ο κ. Καραμανλής, που από το 2005 δίνει την παράσταση «χρήσιμος και όχι ευχάριστος» μας κατηγορούσε για ανευθυνότητα, ανέξοδη παροχολογία και απαντούσε αγέρωχα: «Είμαστε αποφασισμένοι να αποφύγουμε ανεύθυνους λαϊκισμούς, που θυσιάζουν τα πάντα στο βωμό πρόσκαιρων εντυπώσεων» και «Δεν πρόκειται να υποθηκεύσω την προοπτική της Χώρας στο βωμό μιας πρόσκαιρης κυβερνητικής δημοτικότητας».

3. Ξαφνικά, χθες, η αποχωρούσα κυβέρνηση, που ομολόγησε από τον περασμένο Ιούλιο «πιάσαμε πάτο στα έσοδα», ανακοίνωσε:

α) Μέτρα-ασπιρίνες για τους αγρότες, με δανεισμό. Στα 500 εκ. ευρώ που ανακοίνωσαν, τα οποία όπως ομολόγησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης θα προέλθουν από δανεισμό, αθροίζονται αποζημιώσεις αγροτών από τον ΕΛΓΑ για καταστροφές, σε διάφορα προϊόντα, που έτσι κι αλλιώς έπρεπε να τους αποδοθούν. Η προχειρότητα και η ασάφεια των μέτρων, επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε εμφανή σύγχυση, αμηχανία και πανικό. Πρόκειται για μέτρα τα οποία δεν εντάσσονται σε κανένα συνολικό σχέδιο αντιμετώπισης των προβλημάτων των αγροτών, όπως αυτό που παρουσίασε στις Σέρρες και τα Τρίκαλα ο Γ. Παπανδρέου.

β) Επίδομα θέρμανσης-κοροϊδία από…100 έως 200 ευρώ. Δηλαδή από 34.000 μέχρι 70.000 δραχμές. Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της κοροϊδίας θυμίζουμε ότι πριν 8 χρόνια, με το βαρέλι πετρελαίου φθηνότερο από ότι σήμερα, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ έδιναν επίδομα θέρμανσης από 30.000 μέχρι 50.000 δραχμές. Θυμίζουμε επίσης ότι ο κ. Καραμανλής αρνήθηκε και το 2005, και το 2006, και το 2007, όταν το βαρέλι πετρελαίου σκαρφάλωνε στα 70, 80 και 100 ευρώ, τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ να δοθεί επίδομα θέρμανσης από 300 έως 500 ευρώ με το επιχείρημα ότι το ταμείο είναι μείον και δεν επιτρέπει τέτοιες πολυτέλειες…

γ) 90 εκ. ευρώ για επιδοτήσεις στις άγονες γραμμές του Αιγαίου. Πραγματικά συγκινητική κίνηση από μια κυβέρνηση που παρακολουθούσε, μήνες ολόκληρους, ασυγκίνητη τις κινητοποιήσεις των κατοίκων των νησιών, λέγοντας «σας καταλαβαίνουμε αλλά χρήματα δεν έχουμε».

δ) Και το ωραιότερο: Ότι σε περίοδο τεράστιας οικονομικής κρίσης, η κυβέρνηση προχωρεί σε νέα εξοπλιστικά προγράμματα, ύψους περίπου 6 δισ. ευρώ.

  • Στους εξοπλισμούς αυτούς, περιλαμβάνονται οπλικά συστήματα που χρειάζονται άμεσα, και άλλα, για τα οποία η προμήθειά τους, αν απαιτείται, μπορεί και πρέπει να καθυστερήσει. Το μείζον και επείγον ζήτημα για την ασφάλεια της χώρας και την αποτροπή των τουρκικών προκλήσεων είναι η αξιοποίηση του υπάρχοντος εξοπλισμού. Αντί η κυβέρνηση να ανταποκριθεί στις κραυγές αγωνίας των στρατιωτικών επιτελείων, για την κάλυψη των άμεσων αναγκών σε πυρομαχικά και ανταλλακτικά, προχωρεί σε νέους εξοπλισμούς και, μάλιστα, με πλήρη αδιαφάνεια, με απ’ ευθείας αναθέσεις, για να ενισχύσει τις οικονομίες άλλων χωρών και να εξυπηρετήσει διάφορους μεσάζοντες. Το ΠΑΣΟΚ θα επανεξετάσει, όταν γίνει κυβέρνηση, την αναγκαιότητα των οπλικών συστημάτων, σε συνδυασμό με την αλλαγή της δομής των Ενόπλων Δυνάμεων, που απαιτείται.

4. Ποια είναι η βασική διαφορά μας με την σημερινή, αποχωρούσα, κυβέρνηση; Ποια είναι η διαφορά της υπευθυνότητας με τον πολιτικό καιροσκοπισμό;

  • Εμείς έχουμε συγκεκριμένο, ολοκληρωμένο σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Θέλουμε να ενισχυθούν τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα, αλλά με συγκεκριμένο σχέδιο και πρόγραμμα. Έχουμε καταθέσει, από τη Δ.Ε.Θ., τις 4 βασικές προτεραιότητες της επόμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Έχουμε καταθέσει, από το Νοέμβριο, και 5 συγκεκριμένες δέσμες προτάσεων για την αποτροπή της ύφεσης με μέτρα για τη ρευστότητα στην αγορά, την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την ενίσχυση του εισοδήματος των ασθενέστερων, την αντιμετώπιση της ανεργίας και την προστασία των δανειοληπτών.
  • Αυτοί εφαρμόζουν πλέον την μέθοδο «άρπα-κόλλα», στη λογική του «μοιράζουμε, μπας και σωθούμε». Μέχρι χθες, λεφτά δεν υπήρχαν, γιατί έλεγαν ότι προτιμούσαν να είναι «χρήσιμοι παρά ευχάριστοι». Ξαφνικά, μπροστά στην προοπτική εκλογικής καταστροφής, λεφτά «βρέθηκαν». Ανακάλυψαν τους πολίτες, όταν είδαν ότι τα επικοινωνιακά τους τρικ, όπως ο ανασχηματισμός, δεν επαρκούν πλέον για να διακοπεί η κατάρρευσή τους στη συνείδηση των πολιτών.
5. Άλλο είναι λοιπόν τα μέτρα ενίσχυσης του εισοδήματος των πολιτών και της αγοράς στη βάση ενός συγκεκριμένου σχεδίου που απαντά στις ανάγκες της κοινωνίας, και άλλο μέτρα που το μοναδικό σχέδιο που υπηρετούν είναι οι προεκλογικές ανάγκες πολιτικών καιροσκόπων που θέλουν να παραμείνουν για πάντα γαντζωμένοι στην καρέκλα. Τόσο απλά.
ΠΑΣΟΚ
το μποστάνι

Βόμβα Γιαννόπουλου:Προσπαθούν να λύσουν το αγροτικό με βάση τα τοπικά τους συμφέροντα!!

O Αθανάσιος Γιαννόπουλος βουλευτής και πρώην Υπουργός της ΝΔ που εκλέγεται στην Φθιώτιδα πριν λίγο επετέθει έμμεσα στον κ. Σουφλιά με δήλωση που μετέδωσε πριν λίγο ο ΑΛΦΑ TV λέγοντας : ότι δεν μπορούν να προσπαθούν να λύσουν το αγροτικό με βάση τα συμφέροντα της εκλογικής τους περιφέρειας!...

Αναρτήθηκε από DIAPORON-BL


το μποστάνι 

ΔΕΗ : Νέα δάνειο 585 εκατ. με επιτόκιο έως και 6,7%






Η ΔΕΗ προχωρά σε σύναψη πέντε νέων ομολογιακών δανείων από ελληνικές τράπεζες, συνολικού ύψους 585 εκατ. ευρώ , προκειμένου να καλύψει λειτουργικές της ανάγκες αλλά και να αναχρηματοδοτήσει τον υφιστάμενο δανεισμό της. Τα κακά νέα για την επιχείρηση έχουν να κάνουν με το υψηλό επιτόκιο το οποίο θα ισχύει για το μεγαλύτερο μέρος του δανεισμού. 

Συγκεκριμένα, τα 300 εκατ. ευρώ θα τα δανειστεί η ΔΕΗ με ομολογιακό τριετούς διάρκειας από την Alpha Bank και με επιτόκιο euribor 6 μηνών + 4,25%. Στην διατραπεζική αγορά, το euribor την Τρίτη διαμορφωνόταν στo 2,45%, άρα η ΔΕΗ θα δανειστεί αυτά τα 300 εκατ. ευρώ με 6,7%. !Κατάντια δυστυχώς μιας κερδοφόρας επιχείρησης του 2004 ! που μέσα σε μια 5ετία μετατράπηκε σε μια καταχρεωμένη επιχείρηση με ευθύνη της Κυβέρνησης της Ν.Δ!!
Αναρτήθηκε από DIAPORON-BL
 το μποστάνι 
Υπουργείο Ανάπτυξης...  Ανασφαλών Τροφίμων...

Γράφει ο Αποστόλης Τασούλης









Την "αγροτική ανάπτυξη" την βλέπουμε στο δρόμο, στα μπλόκα των καταχρεωμένων, από την κυβερνητική πολιτική, αγροτών. Όσο για τo "Τρoφίμων"... ευτυχώς που μεταφέρεται ο ΕΦΕΤ στο υπουργείο ΥΠ.Α.Α.Τ. για να τα δούμε κι αυτά. Το θέμα όμως είναι ότι θα δούμε την ασφάλεια των τροφίμων στο δρόμο. Αυτή είναι η πρόθεση της κυβέρνησης, άλλωστε, μετά την «σοφή» απόφαση να υπαχθεί οΕΦΕΤ στο ΥΠ.Α.Α.Τ. Γιατί εμείς είμαστε Ελληνάρες και δεν ακολουθούμε την πολιτική των κουτόφραγκων, Εμείς μόνο ξέρουμε ότι ο έλεγχος των τροφίμων γίνεται από το υπουργείο Γεωργίας, όπως γινόταν τόσα χρόνια άλλωστε τόσο επιτυχημένα! Εμείς πάμε «ένα βήμα μπροστά προς την κατεύθυνση της Ευρώπης», γυρνώντας δέκα χρόνια πίσω. Στην Ευρώπη, ωστόσο, αν υπουργός της κυβέρνησης ήταν συγγενής του επιχειρηματία που κατέκλυσε την αγορά με μολυσμένο ηλιέλαιο, θα είχε παραιτηθεί. Αυτά όμως γίνονται στην Ευρώπη και εδώ είναι Ελλάδα, Εδώ ο κ. Σ. Χατζηγάκης θεώρησε αυτονόητο να αναλάβει την εποπτεία του ελέγχου τροφίμων. Μένει να δούμε τι πρόστιμο θα επιβάλει στον ανεψιό του!!!! Μήπως τελικά δεν έχουμε Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αλλά Υπουργείο Ανάπτυξης Ανασφαλών Τροφίμων;
pressmme
το μποστάνι 

Τους μούρλανε ο Γιώργος...


Πρότεινε στη Βουλή ηλεκτρονικά βιβλία τσέπης...
Καλά, ο πρόεδρος δεν παίζετε σε τέτοια. Βγήκε σήμερα στην Βουλή και είπε." Ποια βιβλία, για κοιτάξτε αυτό"? Και τους έδειξε ένα μικρό PC(notebook)."Κοστίζει 300 δολάρια και μπορεί να χωρέσει εγκυκλοπαίδειες βιβλία κ.α. σε σύνδεση με το διαδίκτυο". Η πρόταση Παπανδρέου ξάφνιασε όλους. Πολιτικούς αλλά και
τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, που στην συνέχεια του ζήτησαν λεπτομέρειες για το πως λειτουργεί το notebook. Μέχρι και η Αλέκα Παπαρήγα που μπορεί μεν να διαφώνησε γιατί είναι άσχετη περί τα τοιαύτα, αλλά παραδέχθηκε την χρησιμότητά του...

το μποστάνι 

Όσους «βαρόνους», ή παπαγαλάκια και δημοσιοκάφρους, να επιστρατεύσει η δεξιά, δεν έχει ελπίδα…

Ο Σούπερμαν της ενημέρωσης!
epikairo

* Πολλά τα λεφτά…
Να χαίρεται τον εκφραστή και ηγέτη της, η συμπαθής συνομοταξία των δημοσιογράφων
αναρτήθηκε από σίβυλλα
 το μποστάνι

Αγροτικές κινητοποιήσεις παντού

το μποστάνι

Υπόσχονται παροχές από άδεια ταμεία


Σε πολιτική τύπου «δώσ΄ τα όλα»- με καθοδηγητή τον κ. Γ. Σουφλιά και ξεκάθαρη εκλογική στόχευση- καταφεύγει η κυβέρνηση, εξαγγέλλοντας αφειδώς παροχές και νέες δαπάνες.Ωστόσο, οι αγρότες απέρριψαν το κυβερνητικό πακέτο.
ΤΑ ΝΕΑ
το μποστάνι 

Αδιέξοδο

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 23 Ιανουαρίου 2009
ΚΑΝΕΙΣ πλέον δεν μπορεί να έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι η κυβέρνηση αυτή έχει ως μοναδικό της μέλημα και στόχο την προετοιμασία για τις εκλογές. 
ΜΕΣΑ σε μία και μόνο ημέρα κατάφερε να βρει 500 εκατομμύρια ευρώ για τους αγρότες, 236 εκατομμύρια για το επίδομα θέρμανσης που με νύχια και με δόντια αρνιόταν όταν η τιμή του πετρελαίου ήταν δυο φορές πάνω, επιδότησε με 90 εκατομμύρια τις άγονες γραμμές και ανακοίνωσε 4.000 προσλήψεις. 
ΕΠΙΠΛΕΟΝ, και σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, προχώρησε σε παραγγελίες όπλων αξίας 4 δισεκατομμυρίων, ενώ διέρρευσε ότι είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να προχωρήσει σε νέα μείωση της θητείας. ΜΙΚΡΗ σημασία έχει πόσο πραγματικές είναι αυτές οι υποσχέσεις και αν τελικά μπορεί να τις υλοποιήσει. Αυτό που επιδιώκει είναι η εικόνα και η εκτόνωση της κατάστασης προκειμένου να αποφύγει το πολιτικό κόστος. 
ΜΑΤΑΙΕΣ ελπίδες. Γιατί βέβαια οι πολίτες κατανοούν πάρα πολύ καλά πότε η κυβέρνηση τους αντιμετωπίζει με σοβαρότητα και πότε είναι έτοιμη να υποσχεθεί τα πάντα για να επιβιώσει. 
ΑΚΟΜΑ χειρότερα, μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα παροχολογίας και κυβερνητικής αδυναμίας είναι φυσικό να πληθαίνουν τα αιτήματα και να ενισχύεται η αδιαλλαξία. 
ΑΥΤΟ κινδυνεύει να συμβεί σήμερα και με τους αγρότες. Η κυβέρνηση έσπευσε να κάνει εξαγγελίες που είναι φανερό πως δεν πρόκειται να οδηγήσουν σε λύση. Αντιθέτως, μοιάζει να επιτείνουν το αδιέξοδο. 
ΟΤΑΝ ο ίδιος ο υπουργός έχει ομολογήσει ότι έχουν δίκιο, θα ήταν παράδοξο να υποχωρήσουν τη στιγμή που τους ικανοποιεί ένα μικρό μόνο μέρος των αιτημάτων τους. 
ΑΝ δεν αλλάξουν τα πράγματα, αυτή η αγροτική κινητοποίηση μοιάζει να έχει πολύ δρόμο μπροστά τηςμε ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία αλλά και τους πολίτες. 
ΤΑ ΝΕΑ
το μποστάνι 

ΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ

Πυροβόλησα στο μέτωπο τον πρώτο Κύπριο αιχμάλωτο, μετά σκότωσα άλλους 9

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009
«Έχω ακόμη στο μυαλό μου τα  παιδιά που σκότωσα»,  εξομολογείται ο Αττίλα Ολγκάτς
ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ κατέθεσε σε τηλεοπτική εκπομπή Τούρκος ηθοποιός: «Σκότωσα δέκα ανθρώπους» στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Το πρώτο θύμα του ήταν ένας 19χρονος αιχμάλωτος ο οποίος δεν αποκλείεται σήμερα να είναι ακόμη στη λίστα των αγνοουμένων. Ο Τούρκος ηθοποιός δηλώνει ότι από τότε έχει ακόμη εφιάλτες.

ΤΑ ΝΕΑ
 το μποστάνι 
ΤΑ ΝΕΑ
το μποστάνι 

Ο «θείος από το Αμέρικα»

Του Γιώργου Χρ. 
Παπαχρήστου gpapachristos@dolnet.gr

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 23 Ιανουαρίου 2009
ΠΕΜΠΤΗ 22 Ιανουαρίου 2009: Ημερήσιο δελτίον παροχών και εξαγγελιών της κυβέρνησης. Έχουμε και λέμε: παροχές προς αγρότες 500 εκατομμύρια, παροχές προς Γάλλους (λόγω Σαρκοζί) υπό μορφήν εξοπλι- στικού προγράμ- ματος 2,5 δισεκατομμύρια, επίδομα θέρμανσης (επιτέλους) περίπου 230 εκατομμύρια, 4.000 προσλήψεις επαγγελματιών στον Στρατό περίπου 60 εκατομμύρια. Σύνολον, μόνο χθες, 3 δισ. 290 εκατομμύρια ευρώ! Η κυβέρνηση Καραμανλή συμπεριφέρεται σαν ο «θείος από το Αμέρικα»! Σκορπάει λεφτά, με την ευχέρεια νεόπλουτου που έχει ανάγκη να επιδείξει τον πλούτο του. Κανένα πρόβλημα, αν η οικονομία δεν θύμιζε τρύπια κουρελού και αν τα ταμεία που άφησε πίσω του ο ανεπανάληπτος Αλογοσκούφης δεν ήταν άδεια. Που σημαίνει ότι ο Πρωθυπουργός, στην προσπάθειά του να βελτιώσει την εικόνα τη δική του και της κυβέρνησης, σκορπάει λεφτά που δεν υπάρχουν. Δηλαδή, να τι ακριβώς κάνει: δανείζεται, κάνει παροχές και περιμένει να μειώσει το άνοιγμα της ψαλίδας με το ΠΑΣΟΚ, για να προκηρύξει εκλογές το συντομότερο δυνατό. Αδιαφορώντας αν τα δάνεια που παίρνει βυθίζουν ακόμη πιο βαθιά τη χώρα και χρεώνουν πια και τα τρισέγγονά μας! Μόνο και μόνο για να διατηρηθεί στην καρέκλα του. Όπως και να το δει κανείς, μάλλον ακριβά μας κοστίζει το καπρίτσιο του κ. Καραμανλή... 
ΤΑ ΝΕΑ
το μποστάνι 
"blog του Περιπτερά".

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα στο blog του Περιπτερά

http://peripteraki.blogspot.com/

ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ


Στο ΕΣΡ πάει η βουλευτής επειδή ΜΜΕ δεν ανέφεραν ότι δικαιώθηκε

Στο ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο θα πάει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρύσα Αράπογλου αφού κάποια ΜΜΕ δεν ανέφεραν ότι κέρδισε την υπόθεση με τον Παπαγεωργόπουλο και ενώ όταν έκανε αγωγή ο δήμαρχος έβγαζαν ιαχές θριάμβου. Τα ξεπουλημένα ΜΜΕ έθαψαν την υπόθεση και επειδή το δίκιο της με τα ξεπουλημένα ΜΜΕ δεν μπορεί να το βρει ούτε η βουλευτής αναγκάζεται να πάει στο ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο! Και μόνο αυτό σημαίνει ότι η γλώσσα κάποιων εκδοτών και mediaρχων έχει φθάσει μέχρι το δάπεδο.


το μποστάνι 
ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ......

Ρε παιδάκια με τα μπλέ τα σημαιάκια που το παίζετε Κυβέρνηση...

Βρήκατε ένα υγιές ταμείο του ΕΛΓΑ με πλεόνασμα.

Το καταχρεώσατε για την εξυπηρέτηση των ημετέρων και των πελατειακών σας αναγκών.

Σήμερα έρχεστε να το υπερχρεώσετε με δάνειο 500 και πλέον εκατ. € - που οι ίδιοι οι Αγρότες θα ξεπληρώσυν έντοκα -για να κάνετε Αγροτική Πολιτική ;;;

Λίγη "τσίπα" δεν έχετε ;;;

Ποιόν νομίζετε ότι μπορείτε να δουλέψετε, εσείς και τα ακριβοπληρωμένα παπαγαλάκια σας ;;;

Ούφ, συγχίστηκα πάλι σήμερα !!!...

αναρτήθηκε στις 01:19 π.μ.

το μποστάνι 

Ανέκδοτο

Ένας Έλληνας τρώει ήσυχα-ήσυχα το πρωινό του σε ένα εστιατόριο, όταν ένας
τυπικός Αμερικάνος τουρίστας, μασώντας προκλητικά τσίχλα, έρχεται και
κάθεται απροσκάλεστος δίπλα του. Ο Έλληνας τον αγνοεί, και ο Αμερικάνος
δυσαρεστημένος, ξεκινάει την παρακάτω κουβέντα.
Aμερικάνος: - Τρώτε ολόκληρο το ψωμί, εσείς οι Έλληνες;
Έλληνας (βαριεστημένα): - Φυσικά.
Αμερικάνος: - Εμείς όχι. Τρώμε μόνο το εσωτερικό, το εξωτερικό το βάζουμε σε
ένα κοντέινερ, το ανακυκλώνουμε, το κάνουμε κρουασάν και τα πουλάμε στους
Έλληνες.
Ο Έλληνας ακούει ατάραχος... 

Αμερικάνος: - Τρώτε μαρμελάδα εσείς οι Έλληνες;
Έλληνας: - Φυσικά.
Αμερικάνος: - Εμείς πάλι όχι. Τρώμε φρέσκα φρούτα. Τα υπολείμματα,
κουκούτσια, φλούδες, κλπ, τα βάζουμε σε ένα κοντέινερ, το ανακυκλώνουμε, τα
κ άνουμε μαρμελάδα και τα πουλάμε στους Έλληνες.
Ατάραχος ο Έλληνας τον ακούει δίχως να μειδιάσει. Και ρωτά με τη σειρά του.
Έλληνας: - Τα προφυλακτικά τι τα κάνετε αφού πηδήξετε;
Αμερικάνος: - Τα πετάμε φυσικά.
Έλληνας: - Εμείς, πάλι, όχι. Τα βάζουμε σε ένα κοντέινερ, το ανακυκλώνουμε,
τα κάνουμε τσίχλες και τα πουλάμε στους Αμερικάνους.. Αυτά με άρωμα φρούτων
γίνονται ανάρπαστα... 


το μποστάνι 

Ας προσεχε….

 

Mια σύζυγος φτάνει  σπίτι της μετά από μια βόλτα στα μαγαζιά,  και πιάνει  στα  «πράσα» το σύζυγό της στο κρεβάτι με μία όμορφη νέα γυναίκα. Ακριβώς όπως  ήταν έτοιμη να τον πετάξει έξω από το σπίτι, ο
σύζυγός της, της  λέει:
-Ίσως πρέπει να  ακούσεις πώς έγιναν όλα αυτά. Οδηγούσα προς  το σπίτι στην εθνική οδό, όταν είδα  αυτή  τη νεαρή γυναίκα. Έδειχνε πολύ κουρασμένη και  ταλαιπωρημένη  έτσι την έφερα  στο σπίτι μας και της μαγείρεψα ένα γεύμα  από εκείνο το φιλέτο βοδινού που είχες ξεχάσει στο  ψυγείο.
Ήταν ξυπόλυτη,  έτσι της έδωσα τα καλά σου τα παπούτσια τα  οποία  είχες  απορρίψει  επειδή είχαν βγει εκτός  μόδας.
Επειδή κρύωνε,  της έδωσα το πουλόβερ που σου  αγόρασα για τα γενέθλιά  σου αλλά εσύ ποτέ δεν φόρεσες επειδή το  χρώμα όπως μου είπες  δεν σου ταίριαζε.  Τα ρούχα της  ήταν σχισμένα, έτσι της έδωσα ένα ζευγάρι από  τα τζιν που  έχεις, τα οποία της εφάρμοζαν τέλεια, άλλωστε δεν  σου κάνουν   πλέον.

Έπειτα,  ακριβώς όπως ήταν έτοιμη να φύγει η κοπέλα, με  ρώτησε:

Υπάρχει τίποτα  άλλο που η σύζυγός σας δεν χρησιμοποιεί πια ;;;

Από «ΑΣΗΜΩΝΗΣ» - ανέκδοτα.-
το μποστάνι /