Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Ανοικτό παραμένει το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.

Το θέμα των γερμανικών αποζημιεώσεων δεν έχει κλείσει, είπε ο Πρωθυπουργός

«Το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων δεν έχει τύχει οριστικού διακανονισμού. Δεν έχουμε παραιτηθεί ποτέ. Το θέμα υφίσταται στις διμερείς σχέσεις».

Την κατηγορηματική αυτή δήλωση έκανε απο το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «προέχει ωστόσο να βάλουμε τάξη στο σπίτι μας, αυτό θα πει πατριωτισμός. Προέχει βέβαια να τηρούν οι εταίροι και τις δικές τους δεσμεύσεις».

Σε ό,τι αφορά τα «ατυχή, προσβλητικά και ανακριβή που γράφτηκαν χαίρομαι που η κυβέρνηση της Γερμανίας πήρε αποστάσεις μέσω του πρέσβη στην Ελλάδα».

Κεραυνούς κατά των Γερμανών εξαπέλυσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησής του.

«Οι Γερμανοί είναι ενοχλημένοι γιατί αρχίσαμε να κάνουμε κριτική για την κλοπή που υπάρχει, είναι κλεπταποδόχοι οι Γερμανοί», τόνισε και αναφέρθηκε σε προϊόντα γερμανικών καταστημάτων που στη χώρα μας πωλούνται ακριβότερα.

«Αυτό είναι κλεπταποδοχή», σημείωσε και πρόσθεσε: «Γιατί να πληρώνω περισσότερο από ό,τι στη Γερμανία;».

«Μας κλέβουν, μας τα χρωστάει η Γερμανία, δεν πάει επαίτης ο Έλληνας πρωθυπουργός, να πάει να τα απαιτήσει. Δώστε μας πίσω τα κλεμμένα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να καταλάβουν οι Γερμανοί ότι δεν μπορούμε να τους δώσουμε τα πάντα, τους δώσαμε τον ΟΤΕ, τα ναυπηγεία, το αεροδρόμιο», πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Καρατζαφέρης, αναφερόμενος στην πρόσκληση που απηύθυνε ο Μπαράκ Ομπάμα στον Πρωθυπουργό να επισκεφθεί τις ΗΠΑ, χαρακτήρισε το ταξίδι στην Ουάσιγκτον «επιβεβλημένο», για να καταλάβουν «οι Βρυξέλλες ότι υπάρχει και άλλη δίοδος».

Απευθυνόμενος στον κ. Παπανδρέου ενόψει του επερχόμενου ταξιδιού σημείωσε: «Είναι ευκαιρία να επεξεργαστείτε και όλα τα πράγματα που γίνονται στη γειτονιά μας».

Σημιεώνεται πάντως ότι ο Πρωθυπουργός θα επισκεφτεί και το Βερολίνο, στις 5 Μαρτίου.

από [ ΤΑ ΝΕΑ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 2:58 μ.μ.- 26/2/2010

Μοιραστείτε

"NEW YORK TIMES": ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!


Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στον ρόλο που έπαιξαν οι τράπεζες στην ελληνική κρίση. Μετά τη «Frankfurter Αllgemeine» και την «Μonde», που κατακεραύνωσαν πρόσφατα την «πρακτική των κερδοσκόπων», ήρθε η ώρα των «Νew Υork Τimes» να ανακαλύψουν...τι ακριβώς συμβαίνει στην ελληνική οικονομία!
Η αμερικανική εφημερίδα διαπιστώνει με τη σειρά της ότι οι μεγάλες επενδυτικές τράπεζες της Wall Street - με πρώτη την Goldman Sachs - αλλά και ευρωπαϊκές τράπεζες ποντάρισαν στην κατάρρευση της Ελλάδας υπό το βάρος των χρεών, που οι ίδιες φρόντισαν να της φορτώσουν! «Τα στοιχήματα ορισμένων από τις τράπεζες που βοήθησαν την Ελλάδα να συσσωρεύσει τα τεράστια χρέη που έχει συσσωρεύσει, ίσως τώρα σπρώχνουν το έθνος στο χείλος της οικονομικής κατάρρευσης» γράφουν οι Νέλσον Σβαρτς και Ερικ Ντας. «Είναι σαν να αγοράζεις μια ασφάλεια πυρός για το σπίτι του γείτονά σου. Δημιουργείς έτσι ένα κίνητρο για να το κάψεις!», δήλωσε απροκάλυπτα, σύμφωνα με το Βήμα, ο επικεφαλής του κλάδου στρατηγικής πιστώσεων της UniCredit στο Μόναχο, Φίλιπ Γισδάκη... και έγινε απολύτως σαφής!

από [ fomotro ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:33 π.μ.- 26/2/2010

Μοιραστείτε

Ελληνικη απαντηση!

από [ ΑΣΗΜΩΝΗΣ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:22 π.μ.- 26/2/2010

Μοιραστείτε

Οταν κοιτας απο ψηλα……

από [ ΑΣΗΜΩΝΗΣ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:13 π.μ.- 26/2/2010

Μοιραστείτε

Η ΦΟΒΕΡΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ !...

























από [ ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 10:51 π.μ.- 26/2/2010

Μοιραστείτε

Ο ...ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ !

από [ ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 10:41 π.μ.- 26/2/2010

Μοιραστείτε

ΠΛΑΚΩΣΑΝ ΚΙ ΟΙ "ΓΥΦΤΟΙ" ?...

Μακάρι νάχουν δίκιο όσοι εκτίμησαν την πρόσκληση του αμερικάνου Προέδρου Ομπάμα, στο Γ. Παπανδρέου, ως ένδειξη πρόθεσης στήριξής του, σε μια εποχή δύσκολη, έως αφόρητη. Μακάρι να λαθεύει, το χρόνια διαμορφωμένο ένστικτο, το οποίο ανιχνεύει επιχείρηση του τύπου «τώρα είναι η ευκαιρία, πάμε κι εμείς !...».
Οι έμπειροι περί τα διπλωματικά διαβεβαιώνουν, πως η εφαρμογή της ως άνω πρακτικής δεν συνηθίζεται απλά, είναι κανόνας, ιδιαίτερα στην, πάγια και αταλάντευτη, πολιτική των ΗΠΑ.

΄Υστερα είναι κι εκείνες οι διευκρινήσεις «αξιωματούχων» πως «…η Ουάσιγκτον θέλει να στηρίξει πολιτικά την Αθήνα και την ελληνική κυβέρνηση, σε μια δύσκολη συγκυρία καθώς βρίσκεται στη δίνη αφόρητων πιέσεων για την οικονομία…».
Γιατί ρε παιδιά, σας πήρε ο πόνος ; Και πως θα μας στηρίξετε ; Α, «…θέτοντας επί τάπητος το Σκοπιανό, το Κυπριακό και τα ελληνο-τουρκικά…».

Πολύ ωραία, λοιπόν, πάμε σε μια εφ΄ όλης της ύλης συζήτηση – αντιμετώπιση των εθνικών μας θεμάτων, σε μια εποχή, που σαν χώρα και σαν κυβέρνηση είμαστε στα …πάνω μας, δυνατοί και ακμαίοι, γεμάτοι υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια κι έτοιμοι για …μεγάλες αποφάσεις !
Βρε δεν …αυτονόμαστε ν΄ ασπρίσουμε !... ΄Οπως θα διερωτώνταν κι ο Πάγκαλος, «που θα πάμε ξεβράκωτοι στους μαύρους, ωρέ ?...».

Υ.Γ. Μέσα σ΄ όλα, να κι ο Νίμιτς στην Αθήνα !...

από [ ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 10:32 π.μ.- 26/2/2010

Μοιραστείτε

Στο σφυρί ακίνητα μεγαλοοφειλετών. (Έχουν ακίνητη περιουσία 5,3 δισ. και χρωστούν στην Εφορία 519,7 εκατ. ευρώ)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Έλενα Λάσκαρη

Με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς της ακίνητης περιουσίας τους έρχονται αντιμέτωποι 26.165 φορολογούμενοι
που χρωστούν στην Εφορία πάνω από μισό δισ. ευρώ. Οι φορολογούμενοι αυτοί έχουν στην κατοχή τους 103.290 ακίνητα συνολικής αξίας πάνω από 5 δισ. ευρώ.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης φέρεται αποφασισμένο να φτάσει την κατάσταση στα άκρα βγάζοντας ακόμα και σπίτια μεγαλοοφειλετών στο σφυρί, προκειμένου να εισπράξει όσο το δυνατόν περισσότερα έσοδα από τη δεξαμενή των 30 δισ. ευρώ των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο.

Έτσι, σε πρώτη φάση μπαίνουν στο στόχαστρο οι οφειλέτες αυτοί που, όπως αποκάλυψαν οι διασταυρώσεις της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, έχουν στην κατοχή τους σημαντική ακίνητη περιουσία. Σειρά για σαρωτικές διασταυρώσεις και ελέγχους παίρνουν επίσης όσοι έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό και δεν δηλώνουν στην Εφορία τους τόκους, οι επιτηδευματίες με ροπή σε πλαστά και εικονικά τιμολόγια, αλλά και όσοι «ξεχνούν» να αποδώσουν στο Δημόσιο τον ΦΠΑ που οφείλουν. Ήδη η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων πραγματοποιεί τις σχετικές διασταυρώσεις και τα πρώτα ευρήματα βγάζουν λαβράκια για... πένητες έναντι της Εφορίας με ακίνητα εκατομμυρίων..... συνέχεια : Στο σφυρί 103.290 σπίτια για χρέη προς το Δημόσιο

από [ ΤΑ ΝΕΑ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:46 π.μ.- 26/2/2010

Μοιραστείτε

ΡΟΜΑ - ΠΑΟ 2-3 (όλα τα γκόλ)

Μοιραστείτε

Οταν κοιτας απο ψηλα ….Νο 200!!!

από [ ΑΣΗΜΩΝΗΣ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:16 π.μ.- 26/2/2010

Μοιραστείτε