Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Η ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ.

1. Το έχουμε ξαναγράψει. Ήταν κάποτε ένας αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος κατακεραύνωνε την κυβέρνηση κουνώντας επιδεικτικά τις εκθέσεις του οργανισμού «Διεθνής Διαφάνεια» μέσα στη Βουλή, λέγοντας: «Εδώ μιλούμε, λοιπόν, για την «Transparency International». Ακούστε, λοιπόν, τα αποτελέσματα της δικής σας πολιτικής, κύριε Σημίτη, των δικών σας κυβερνήσεων και θαυμάστε τα. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 44η θέση!» (Κ. Καραμανλής, Βουλή, 4/12/2003).

2. Τα χρόνια πέρασαν, αυτός ο αρχηγός έγινε πρωθυπουργός και υπό την πρωθυπουργία του, η Ελλάδα κατρακύλησε στην 57η θέση (2008) στη λίστα της Έκθεσης που κάποτε κουνούσε στη Βουλή.

3. Χθες η Διεθνής Διαφάνεια δημοσιοποίησε τα στοιχεία έρευνας εθνικής εμβέλειας της εταιρείας Ρublic Ιssue, από τον Ιούλιο έως το Δεκέμβριο του 2008. Σύμφωνα με την έρευνα αυτή:

  • Το κόστος της μικρο-διαφθοράς στην Ελλάδα για το έτος 2008 εκτιμάται στα 748 εκατ. ευρώ.
  • Τα χρήματα που δόθηκαν για «φακελάκια» και «γρηγορόσημα» αυξήθηκαν κατά 109 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2007.

4. Ο κ. Καραμανλής ήρθε στην εξουσία, μιλώντας για διαφάνεια, κατηγορώντας τις προηγούμενες κυβερνήσεις για τα μύρια όσα. Κάθε νέα έρευνα που δημοσιεύεται, δείχνει ότι από το 2004 η χώρα μας έχει υποχωρήσει σε όλους τους δείκτες διαφάνειας. Όλα τα ζητήματα, που έχουν να κάνουν με διαφθορά και σκάνδαλα, έχουν δυστυχώς επιδεινωθεί δραματικά. Ζούμε με μία κυβέρνηση σκανδάλων. Μία κυβέρνηση, η οποία δεν κάνει τίποτα άλλο από το να ενθαρρύνει και να αφήνει να γιγαντώνονται φαινόμενα αδιαφάνειας και διαφθοράς.

5. Τα ζητήματα διαφθοράς και διαφάνειας είναι ψηλά στην πολιτική ατζέντα του ΠΑΣΟΚ γιατί είναι ψηλά στην ατζέντα του Έλληνα πολίτη. Που θέλει να σταματήσει η ανομία, η έλλειψη διαφάνειας, η έλλειψη αξιοκρατίας.

ΠΑΣΟΚ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ «ΑΡΠΑ-ΚΟΛΑ».

Είναι πραγματικά απίστευτος ο τρόπος με τον οποίο αποκαλύπτεται κάθε μέρα η πρόδηλη αμηχανία και αδυναμία του σημερινού πρωθυπουργού απέναντι στις εξελίξεις στην οικονομία. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα:

  • Κ. Καραμανλής, 16/2/2009: «Έχουμε Σχέδιο και το εφαρμόζουμε. Το συμπληρώνουμε, το βελτιώνουμε ανάλογα με τις εξελίξεις. Το Επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης για την περίοδο 2008 – 2011 που έχουμε καταθέσει και συζητάμε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ρεαλιστικό».
  • Κ. Καραμανλής 17/2/2009 (μία μόλις μέρα μετά): «Είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση για να κάνουμε -εφόσον χρειαστεί- βελτιώσεις, διορθώσεις, προσαρμογές».

Με λίγα λόγια, πριν από 2 ημέρες το «Επικαιροποιημένο» Πρόγραμμα Σταθερότητας ήταν «ρεαλιστικό» και χρειαζόταν μόνο συμπληρώσεις και βελτιώσεις. Μία μέρα μετά αποδέχεται ότι μπορεί να χρειάζεται και διορθώσεις! Και έτσι πορεύεται η χώρα, σαν καράβι χωρίς πυξίδα…

ΠΑΣΟΚ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΑΚΟΜΗ ΔΥΟ ΒΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΟ, ΥΠΕΥΘΥΝΟ, ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ: Ο Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΩΣ ΧΩΡΑ. ΣΗΜΕΡΑ, ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ.

Έχουμε επαναλάβει πολλές φορές ότι το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να αναλάβει τις ευθύνες του. Να αναμετρηθούμε με τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα. Και είμαστε έτοιμοι γιατί τίποτα δεν γίνεται τυχαία.Έχουμε ένα μακροχρόνιο σχεδιασμό. Ένα σχεδιασμό, ο οποίος ξεδιπλώνεται, έχει συγκεκριμένα βήματα. Θέλουμε να κάνουμε όλο και πιο σαφές στους Έλληνες πολίτες το σχέδιό μας για τη χώρα. Και αυτό κάνουμε.

  • Ξεκινήσαμε τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, όταν ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τους βασικούς άξονες του κυβερνητικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ.
  • Στις αρχές Νοεμβρίου παρουσιάσαμε πέντε δέσμες άμεσων μέτρων, που απορρέουν από τους βασικούς κυβερνητικούς άξονες που παρουσιάσαμε τον Σεπτέμβριο και αποσκοπούν στην αντιμετώπιση της απειλής της ύφεσης.
  • Και αυτή την Κυριακή, προχωράμε ένα βήμα παραπέρα: ο Πρόεδρος του Κινήματος θα συγκεκριμενοποιήσει τους 5 βασικούς εθνικούς στόχους της επόμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Εθνικοί Στόχοι που απορρέουν από το σύνολο των προτάσεων που παρουσιάσαμε τους προηγούμενους μήνες. Εθνικοί Στόχοι που δίνουν απαντήσεις και στο πώς θα αντιμετωπίσουμε την κρίση και στο πού θέλουμε να πάμε ως χώρα. Ώστε να γνωρίζει κάθε πολίτης τι έχει να περιμένει από την επόμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
  • Ταυτόχρονα, συνεχίζουμε την εξειδίκευση των θέσεών μας σε επιμέρους κρίσιμους τομείς όπως οι αγρότες. Σήμερα, με πρωτοβουλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, θα συναντηθούν οι ηγεσίες παραγωγικών και κοινωνικών φορέων της χώρας, στο πλαίσιο της κοινωνικής διαβούλευσης που πραγματοποιεί το Κίνημα για να υπάρξει συνεννόηση και συντονισμός των δυνάμεων της κοινωνίας, γιαθέματα τουριστικής πολιτικής.
ΠΑΣΟΚ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΕΓΚΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΝΑ ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΡΙΣΗΣ ΜΕ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΙΧΝΟΣ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ, ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ. ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΤΕΙ Η ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ, ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.

1. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επισκέφτηκε χθες τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Συζήτησε μαζί του, μαζί του την πραγματικά δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας και του εξέθεσε τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

2. Σε δηλώσεις του ο Γ. Παπανδρέου υπογράμμισε τα εξής:

  • «Η χώρα μας βιώνει μια βαθιά κρίση. Η παράταση αυτής της κατάστασης θα βαθύνει ακόμα περισσότερο αυτή την κρίση. Γι’ αυτό και είναι άμεση η ανάγκη αλλαγής πορείας. Μιας νέας κυβέρνησης, μετά από απόφαση – εντολή του Ελληνικού λαού».
  • «Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις συγκεκριμένες μας προτάσεις για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας και την ενίσχυση των φτωχότερων και της μεσαίας τάξης. Για την ανάγκη, η Ελλάδα να πάει σε ένα πρότυπο ανάπτυξης, της πράσινης ανάπτυξης, για την οποία χρειάζονται ουσιαστικές δημόσιες επενδύσεις. Και βεβαίως, για την ανάγκη επιτέλους να έχουμε ένα ευνομούμενο κράτος. Όχι αυτή την ανομία, αυτή τη διαφθορά, αυτή τη σπατάλη του δημόσιου πλούτου, του πλούτου του Ελληνικού λαού, μέσα από την πελατειακή πολιτική. Για να μπορεί ο Έλληνας πολίτης να αισθάνεται, και να είναι σίγουρος, ότι η Πολιτεία επιτέλους προστατεύει τα δικαιώματά του».
ΠΑΣΟΚ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ
ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ... ΤΩΝ GOLDEN BOYS....
Μια φορά και έναν καιρό σ΄ ένα χωριό, ένας άντρας ο Χάρης ανακοίνωσε στους χωρικούς ότι θα αγόραζε μαϊμούδες προς 10 δολάρια τη μία. Ξέροντας οι χωρικοί ότι υπήρχαν πολλές μαϊμούδες γύρω στο δάσος πήγαν και τις έπιασαν. Ο Χάρης αγόρασε χιλιάδες προς 10 δολάρια τη μία όπως είπε. Το εμπόρευμα όμως λιγόστευε και οι χωρικοί σταμάτησαν να κυνηγάνε μαϊμούδες.


Ο Χάρης ξαναανακοινώνει ότι θα αγόραζε μαϊμούδες για 20 δολάρια τη μία. Οι χωρικοί έτρεξαν και έπιασαν και άλλες μαϊμούδες. Σύντομα όμως οι μαϊμούδες λιγόστεψαν κι άλλο, οι χωρικοί επέστρεψαν στα κτήματά τους.

Ο Χάρης ανακοινώνει πάλι ότι επειδή δεν υπάρχουν πλέον πολλές μαϊμούδες θα αγόραζε τη μία προς 25 δολάρια. Οι χωρικοί πιάνουν και τις λίγες που έμειναν.

Ο Χάρης τούς λέει καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχουν πλέον παρά ελάχιστες μαϊμούδες γι' αυτό και εγώ θα σας δώσω 50 δολάρια τη μία. Αλλά επειδή πρέπει να φύγω για την πόλη για δουλειές θα αναλάβει την αγοροπωλησία ο βοηθός μου.

Ο βοηθός φωνάζει τους χωρικούς και τους λέει. Κοιτάξτε τι έκανε ο Χάρης. Γέμισε ένα στάβλο γεμάτο με μαϊμούδες, θα σας τις πουλήσω εγώ για 35 δολάρια τη μία και όταν γυρίσει ο Χάρης τού τις πουλάτε εσείς για 50 δολάρια τη μία. Οι χωρικοί στριμώχτηκαν μάζεψαν όλες τις οικονομίες τους και αγόρασαν όλες τις μαϊμούδες.

Δεν ξαναείδαν ούτε τον βοηθό ούτε τον Χάρη.

Καλώς ήρθατε στη Wall Street.
από το blog του φοιτητή
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΑΣΗΜΩΝΗΣ
ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΗ ΨΑΧΝΕΣΤΕ .....ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ....
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΚΑΤΙ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ......

ImageShackΑ

ΑΣΗΜΩΝΗΣ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ......


Αν τα λάθη διδάσκουν τότε έχω μια καταπληκτική μόρφωση.

Μάθε από τα λάθη των άλλων γιατί η ζωή είναι πολύ σύντομη για να τα κάνεις όλα μόνος σου.

ΑΣΗΜΩΝΗΣ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ



ΑΠΟΨΕ ΘΑ ΒΡΕΞΕΙ ΓΚΟΛ ΤΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΑΥΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΔΥΟ ΩΡΕΣ
ΑΠΟ ΤΗΣ 7 το βράδυ λοιπόν όλοι σπίτι εχθροί και φίλοι.

Δάκτυλος Γαύρων...
ΜΠΟΣΤΑΝΙ
...ΚΑΤΑΚΡΙΤΕΟΙ !!!....



"Όποιος δίνει υπερβολικές αμοιβές που προκαλούν το δημόσιο αίσθημα είναι ...κατακριτέος",

δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος αναφερόμενος στα υψηλά μπόνους σε στελέχη τραπεζών, που ήρθαν στη δημοσιότητα.

Κάποιος να εξηγήσει στον κυβερνητικό εκπρόσωπο και στον εντολέα του, τον έλληνα πρωθυπουργό, οτι βρίσκονται στην ...κυβέρνηση και όχι στην αντιπολίτευση! Κάποιος να τους πει οτι εξελέγησαν για να κυβερνούν και όχι για να ...κατακρίνουν! Κάποιος να τους θυμίσει οτι δικαιούνται να θεσμοθετούν, να ελέγχουν, να νομοθετούν, να φορολογούν, να ΥΠΑΡΧΟΥΝ τέλος πάντων...

Ειδάλλως, είναι ...ΚΑΤΑΚΡΙΤΕΟΙ!

από δημολόγος

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Διαφθορά στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Μέσος όρος «ταρίφας»: 2.169 ευρώ σε πολεοδομίες και 4.543 σε ιδιωτικά νοσοκομεία

Ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου 1.450 ευρώ εκτιμάται ότι κατέβαλε κάθε ελληνική οικογένεια το 2008 ως ιδιότυπο «φόρο» διαφθοράς στις δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να εξασφαλίσει μικρές ή μεγάλες διευκολύνσεις. Ανησυχητικά στοιχεία για το κόστος και την έκταση της διαφθοράς στη χώρα μας φέρνει στο φως έρευνα της Public Issue για λογαριασμό της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάς».

Σύμφωνα με αυτή, η «ταρίφα» της διαφθοράς ανά τομέα και κατά μέσον όρο έχει ως εξής: Στον δημόσιο τομέα, σε νοσοκομεία 869 ευρώ, σε πολεοδομίες 2.169 ευρώ, σε εφορίες 2.362 ευρώ και στο υπουργείο Μεταφορών 222 ευρώ. Στον ιδιωτικό τομέα, σε νοσοκομεία 4.543 ευρώ, σε τράπεζες 2.282 ευρώ, σε ιατρεία 1.204 ευρώ, σε κλινικές 3.336 ευρώ και στον δικηγορικό κλάδο 811 ευρώ. Ο συνολικός τζίρος για κάθε είδος «φακελάκι» έφτασε πέρυσι, σύμφωνα με την έρευνα, τα 750 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση, σε σύγκριση με το 2007, κατά 10%.
από ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Ν.Δ. : Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΦΙΣΑ...

"...Η Ελλάδα καλείται σήμερα να πρωταγωνιστήσει σε ένα σύγχρονο διεθνές περιβάλλον, ανταγωνιστικό και απαιτητικό, ανταποκρινόμενη στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες των καιρών.
Για την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων, για την επιδίωξη των εθνικών στόχων μας, η Ελλάδα έχει ξεκάθαρες θέσεις και στέρεα επιχειρήματα, τα οποία προβάλλουμε και προωθούμε με αποφασιστικότητα και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας.

Η Ελλάδα σήμερα αναγνωρίζεται διεθνώς ως μια σοβαρή, αξιόπιστη και δυναμική Χώρα, παράγων ασφάλειας, σταθερότητας και ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή...".

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ : Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού.

Ένας μεγάλος Έλληνας. Φίλος. Αδερφός. Σύντροφος.


Ένας καλός φίλος και σύντροφος μου έστειλε το παρακάτω email:

"Φίλος. Αδερφός. Σύντροφος.
Και πάνω από όλα πατριώτης.
Λίγοι πόνεσαν την Ελλάδα όσο αυτός.
Λίγοι ξενύχτησαν για την Κύπρο όσο αυτός.
Λίγοι αγάπησαν την έννοια της Δικαιοσύνης -με Δ κεφαλαίο- όσο αυτός.
Κάθε φορά που θα ακούμε κλασσική μουσική θα σε θυμόμαστε Γιώργο.
Και όταν με το καλό ξαναεμπιστευτεί ο λαός το Κινημά μας, απλά ελπίζουμε να σταθεί αντάξιο έστω και στο ελάχιστο των προσδοκιών σου, Γιώργο.
Καθηγητή μας".


Από όλα τα blogs, ξεχώρισα αυτό το κείμενο για τον Γιώργο Παπαδημητρίου:

Ο άλλος Γιώργος Παπαδημητρίου

Τώρα πια που όλα τα μέλη της οικογένειάς του πληροφορήθηκαν το θάνατο του Γιώργου Παπαδημητρίου, νοιώθω την ανάγκη να πω δυο κουβέντες γι’ αυτόν, που δεν θα βρείτε στο «βιογραφικό» του.
- Υπήρξε μία πραγματική ιδιοφυία της νομικής επιστήμης και ένας αγωνιστής της Δημοκρατίας και της υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
- Δίχως υπερβολή ήταν ο πιο σεμνός άνθρωπος που γνώρισα στη ζωή μου. Λάτρεψε την ακαδημαϊκή διδασκαλία και αρνήθηκε δύο φορές να γίνει υπουργός.
- Τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο του τον αφιέρωσε σε αγώνες για την προστασία της φύσης και την πολιτική ένωση της Ευρώπης.
Ήθελε μια ομόσπονδη ΕΕ, επειδή αγαπούσε την Ελλάδα.
- Λάτρεψε τα νερά του Αιγαίου και του Ιονίου και οραματιζόταν μια οικολογική ανάπτυξη. Η προσφορά του με το «Νόμος και Φύση» είναι πλέον μια υπόθεση που θα αξιολογήσει ο ιστορικός του μέλλοντος.
- Συνδέθηκε φιλικά με κάποιους από τους μαθητές του τους οποίους σημάδεψε και θα σημαδεύει για πάντα η προσωπικότητά του και ο ηθικός χαρακτήρας του.
- Ήταν ο άνθρωπος που αγαπούσε με το ίδιο πάθος την κλασσική μουσική, τα έργα υψηλής τέχνης, το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό.
- Δεν καταδέχτηκε ποτέ να γίνει τσιράκι των νταβάδων και στάθηκε πάντα κριτικός απέναντι στο πολιτικό σύστημα.
- Ήταν από τους πιο δύσκολους ανθρώπους για τα ΜΜΕ.
- Υπήρξε ο άνθρωπος που προστάτευσε τον εαυτό του, την οικογένειά του και τους φίλους του από την χυδαιότητα του καθεστώτος.
- Σήμερα, φίλοι, χάσαμε έναν πραγματικά ΣΟΒΑΡΟ ΑΝΘΡΩΠΟ.
- Η παρακαταθήκη που αφήνει ο Γιώργος Παπαδημητρίου είναι μία και μοναδική:
Ο αγώνας για την Δημοκρατία είναι ο αγώνας για τη φύση και τον άνθρωπο, τον πολιτισμό και την καλλιέργεια της συνείδησης.
Στον αγώνα αυτό οι κραυγές, η μιζέρια και η ιδιοτέλεια δεν έχουν θέση όταν το υποκείμενο εμπλέκεται στην εξουσία. Η στάση αυτή είναι, ακριβώς, που εξανθρωπίζει το ούτως ή άλλως χυδαίο φαινόμενο της ηγεμονίας.
Ο Γιώργος Παπαδημητρίου αγωνίστηκε εναντίον των αποκλεισμών και πλήρωσε σημαντικό τίμημα γι’ αυτό.
Ήταν ένας μεγάλος Έλληνας.

από krogias.blogspot.com
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Πηγή: Του Κώστα Μητρόπουλου
από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Ψυχρολουσία από την Κομισιόν


Δέκα εντολές για την Ελλάδα αναμένεται να εγκρίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να βγει η χώρα από την επιτήρηση στην οποία εισέρχεται ατύπως από σήμερα. Ο Χοακίν Αλμούνια υπενθυμίζει ότι η κυβέρνηση Καραμανλή είχε προειδοποιηθεί από τον Μάρτιο του 2008.
ΜΠΟΣΤΑΝΙ
Ο νέος βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ
Ο Ηλίας Μπεριάτος θα είναι ο νέος βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ μετά το θάνατο του Γιώργου Παπαδημητρίου. Ο Ηλ. Μπεριάτος είναι καθηγητής Χωρικού - Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού και Γεωγραφίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και κατά το παρελθόν διετέλεσε νομάρχης Κεφαλονιάς, ειδικός σύμβουλος στο υπουργείο Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος επί Αντώνη Τρίτση και γενικός γραμματέας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος του υπουργείου Γεωργίας επί Στ. Τζουμάκα. 
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ImageShack

Πιό Sweet δεν γίνεται
ΑΣΗΜΩΝΗΣ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

- Γιατί οι παντρεμένοι είναι χοντροί και οι ανύπαντροι λεπτοί;
- Γιατί οι ανύπαντροι βλέπουν τί υπάρχει στο ψυγείο και πάνε στο κρεβάτι, ενώ οι παντρεμένοι βλέπουν τι υπάρχει στο κρεβάτι και πάνε στο ψυγείο.

ΑΣΗΜΩΝΗΣ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

ΚΑΘΗΚΟΝ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ .

Εξαφάνιση 26χρονου...

Από το βράδυ της Δευτέρας χάνονται τα ίχνη του. Ο 26χρονος νέος αναχώρησε από το λιμάνι του Ηρακλείου για το λιμάνι του Πειραια, με το πλοίο της MINOAN LINES, για να καταταχτεί στο Κέντρο Εκπαίδευσης Διαβιβάσεων στην Καλαμάτα στο οποίο τελικά δεν παρουσιάστηκε. Από εκείνη την Δευτέρα το βράδυ δεν έχει επικοινωνήσει με την οικογένεια του και τους φίλους του. Την ημέρα που αναχώρησε φορούσε...
ανοιχτό χρώμα τζιν παντελόνι και μπλούζα μπεζ.Όλοι οι αρμοδιοι φορείς εχουν κινητοποιηθεί, αλλα χρειαζόμαστε και τη δική σας βοήθεια.
Εθεάθη την Τρίτη το πρωί στα ΚΤΕΛ Κηφισού όπου και συνομίλησε με γνωστό του άτομο λέγοντας του ότι παρουσιάζεται Καλαμάτα.Σας παρακαλούμε όποιος γνωρίζει κάτι ή είδε τον Νίκο να επικοινωνήσει με την αστυνομία ή με τα παρακάτω τηλέφωνα 6974876685 & 2810212791.
Σας επισυνάπτουμε τη φωτογραφία του φίλου μας (ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ, 26 χρονών) ο οποίος εξαφανίστηκε το βράδυ της Δευτερας 09 Φεβρουαρίου.
Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε
εδώhttp://portal.gamato.info/smf/index.php?topic=21848.msg393528#msg393528

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Δημήτρης Αβραμόπουλος
Γράφει ο Χρήστος Λουτράδης

Δεν χρειάζεται κάποιος να είναι μάντης ή βαθυστόχαστος πολιτικός αναλυτής για να αντιληφθεί ότι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αποτελεί το αντι-πρότυπο του πολιτικού που χρειάζεται η κοινωνία μας τον 21 αιώνα. Ακατάσχετη κενολογία σε συνδυασμό με επικίνδυνη άγνοια για το αντικείμενο που έχει αναλάβει αποτελεί ένα τρομοκρατικό κοκτέιλ όχι μόνο για την βιωσιμότητα του εθνικού συστήματος αλλά και για την δημόσια υγεία. Αναμφισβήτητα δεν ευθύνεται ο Δημήτρης Αβραμόπουλος για το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο χώρος της υγείας. Πρέπει να απολογηθεί όμως για την πλήρη παρακμή και απαξίωση στην οποία έχει περιπέσει. Καθιστώντας τους γιατρούς του ΕΣΥ τους μοναδικούς στυλοβάτες ενός συστήματος σε απαξίωση και παρακμή. Το κωμικο-τραγικό της υπόθεσης είναι οι αρχηγικές επιδιώξεις του Δ. Αβραμόπουλου. Γιατί μόνο ως κωμικοτραγική είναι η προσπάθεια για αναρρίχιση στο ανώτατο αξίωμα την ίδια στιγμή που λόγω των διαχειριστικών ανεπαρκειών, του μηχανισμού εξουσίας του Υπουργείου Υγείας, στερείται ο μέσος πολίτης το βασικό του δημοκρατικό δικαίωμα. Την υποχρέωση του κράτους να του παρέχει σωστές υπηρεσίες υγείας.
από pressmme
ΜΠΟΣΤΑΝΙ
Ο ΕΡΩΤΑΣ ΚΙ Ο ΒΗΧΑΣ......


ΜΠΟΣΤΑΝΙ