Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

σχολιασμός της επικαιρότητας


 

1. Εκλογές 7ης Ιουνίου

Ψηφοδέλτιο νίκης, προοπτικής και ελπίδας. Ψηφοδέλτιο μάχης για τον πολίτη.

Στις 7 Ιουνίου ψηφίζουμε για την Ευρώπη, αποφασίζουμε για την Ελλάδα.

Στις 7 Ιουνίου ξεκινάει η νέα πορεία που θα οδηγήσει τη χώρα στη λύτρωση στις επόμενες εθνικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν. Περισσότερα...

2. Το στοίχημα της συμμετοχής

Πολιτικός συναγερμός για τις ευρωεκλογές. Όσοι «διαφημίζουν» αποχή, θέλουν να διασώσουν τον Καραμανλή.

Μάχη μέχρι να κλείσει και η τελευταία κάλπη. Περισσότερα...

3. Γ. Παπανδρέου από τη συγκλονιστική συγκέντρωση της Πάτρας: «Από την Πάτρα, ανατέλλει και πάλι η ελπίδα για ολόκληρη τη χώρα»

Συγκεκριμένες θέσεις για την Αχαΐα, την Πελοπόννησο και το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης.

Οι 5 άξονες της μεταναστευτικής μας πολιτικής:

1) Προστασία των συνόρων μας.

2) Εφαρμογή διμερών συμφωνιών με την Τουρκία.

3) Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.

4) Άμεση απόδοση ασύλου σε όσους πράγματι είναι πρόσφυγες, αλλά και επαναπροώθηση των λαθρομεταναστών.

5) Ένταξη των νομίμων μεταναστών στην ελληνική οικονομία και κοινωνία. Περισσότερα...

ΜΠΟΣΤΑΝΙ  -  9:28 μ.μ.  - 18/05/2009

Διευρύνεται η διαφορά υπέρ του ΠΑΣΟΚ, μετά την ανακοίνωση των ευρωψηφοδελτίων

Νέα δημοσκόπηση είδε το φως της δημοσιότητας από τον τηλεοπτικό σταθμό του ALPHA. Πιο συγκεκριμένα η εταιρία Marc σε δείγμα 1242 νοικοκυριών, το διάστημα 14 με 18 Μαΐου, μετά και την ανακοίνωση των ευρωψηφοδελτίων από τους Κώστα Καραμανλή και Γιώργο Παπανδρέου δίνει προβάδισμα 4,1% στο ΠΑΣΟΚ. Να σημειωθεί ότι η διαφορά πριν 15 μέρες που έδινε η ίδια εταιρία ήταν της τάξης του 3,1%!
Αξιοσημείωτο επίσης στην δημοσκόπηση, είναι ότι η διαφορά στην 
εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος βρίσκεται στο 5,3%, ενώ σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές, η διαφορά … εκτοξεύεται στο 5,5%!!! Ακόμα ένα σημείο που αξίζει να σταθούμε είναι ότι η πιθανότερη επιλογή των αναποφάσιστων είναι κατά συντριπτική πλειοψηφία υπέρ του ΠΑΣΟΚ, κάτι που αν επιβεβαιωθεί, η διαφορά αυξάνεται κι άλλο!



από piazzadelpopolo.
ΜΠΟΣΤΑΝΙ  -  8:54 μ.μ.  - 18/05/2009

Το πολλαπλό σου είδωλο - Χειμερινοί Κολυμβητές


ΜΠΟΣΤΑΝΙ  -  5:33 μ.μ.  - 18/05/2009

ΜΠΑΚΙΡΤΖΉΣ (Καβάλα) : από το πάρκο στη Μυροβόλο

ΜΠΟΣΤΑΝΙ  -  5:21 μ.μ.  - 18/05/2009

Προς Κρυπτοδεξιούς και ... συνοδοιπόρους (πού το θυμήθηκα) !!....


Για να θυμόμαστε και να μην παραμυθιαζόμαστε ομαδικά, διαβάστε ένα δημοσίευμα των ΝΕΩΝ στις 26/2/1999.

"Ανεβάζει τους τόνους και ζητεί εκλογές ο
Καραμανλής ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ φορά ο πρόεδρος της Ν.Δ. κάλεσε τον Πρωθυπουργό να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, ενώ προσφυγή στις κάλπες ζήτησαν η γενική γραμματέας του ΚΚΕ και ο πρόεδρος του Συνασπισμού. Ο κ. Κ. Καραμανλής, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός του, ανέβασε ακόμη περισσότερο τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση. «Θεωρούμε», είπε, «ως καλύτερη λύση την προσφυγή στις κάλπες για να μπορέσουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ελεύθερα και αβίαστα να εκφραστούν, να αποφασίσουν, να δώσουν λύση και προοπτική». Και συνέχισε με προσωπική επίθεση στον Πρωθυπουργό: «Η παρένθεση Σημίτη κλείνει οριστικά και τελεσίδικα, γιατί ο Πρωθυπουργός και η κοινωνία έχουν πάρει διαζύγιο». Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ κ. Α. Παπαρήγα τόνισε ότι «είναι θετικό πως το αίτημα να πέσει η κυβέρνηση από τη λαϊκή απαίτηση και να γίνουνε εκλογές υιοθετείται τελικά, έστω και με μισόλογα, από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Αλλά δεν φτάνει. Καλό είναι να σηκώνεται σκόνη, αλλά η σκόνη στραβώνει καμιά φορά και τα γερά μάτια». Ο πρόεδρος του Συνασπισμού, αφού επανέλαβε την πρότασή του για διπλές εκλογές με απλή αναλογική, τόνισε ότι η κυβέρνηση Σημίτη ό,τι και αν κάνει, είναι αδύνατον να αποφύγει το μήνυμα της κάλπης».

Τα θέματα που απασχολούσαν εκείνη την εποχή ήταν ο Οτσαλάν και οι δημοσκοπήσεις δίνανε τη ΝΔ μπροστά μέχρι και 11% (από μια μάλλον fake εταιρία που δεν ξαναεμφανίσθηκε) και από σοβαρές εταιρίες 6-9%. Προφανώς τα θέματα που απασχολούν σήμερα τους Έλληνες (οικονομική κατάρρευση, κυβερνητική ανυπαρξία, διαφθορά κλπ) είναι υποδεέστερα για να ζητήσει το ΚΚΕ, ο Συνασπισμός διπλές εκλογές. Δύο μέτρα και δύο σταθμά; Πολύ επιεικές αν συγκρίνουμε και τη γενικότερη πολιτική συγκυρία των δύο εποχών. Το ΠΑΣΟΚ αντιμετώπισε ενιαίο αντιπολιτευτικό μέτωπο από το 1999 έως το 2004, που οδήγησε σε σάρωση των ηθικών ερεισμάτων του. Δηλαδή, όταν οΚαραμανλής κατηγορούσε για οτιδήποτε χωρίς καμιά απόδειξη (διαχρονικά), η ελάσσων αντιπολίτευση ακολουθούσε δημιουργώντας κλίμα (αφού το λέει και το ΚΚΕ και ο συνασπισμός, η λάσπη γίνεται πέτρα).
Scripta Manent
από pressmme
ΜΠΟΣΤΑΝΙ  -  4:21 μ.μ.  - 18/05/2009

Νορβηγός

Θάνος Παπαδόπουλος

ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ! Δεν θα ΄θελα με τίποτα να είμαι Νορβηγός. Και να ζω σε μια χώρα που όταν όλος ο κόσμος έχει βυθιστεί στην κρίση, αυτοί έχουν ανάπτυξη και καλοπερνάνε: χωρίς ελλείμματα, ανεργία και διαφθορά. Και γιατί παρακαλώ; Επειδή, λέει, όταν οι άλλοι δανείζονταν για να σπαταλούν, αυτοί αποταμίευαν και έκαναν επενδύσεις. Μα, είναι χώρα αυτή; Είναι λαός αυτός που αναγκάζει τους υπουργούς να ζητούν συγγνώμη ή και να παραιτούνται για μια τροχαία παράβαση ή γιατί αγόρασαν τσίχλες για τη γραμματέα τους με τη βουλευτική πιστωτική κάρτα; 

Όχι, κύριε, χίλιες φορές όχι! Εγώ θέλω να είμαι Έλληνας, Βαλκάνιος, αρειμάνιος και καραμπουζουκλής. Να έχω ελλείμματα, ανεργία και ένα δημόσιο χρέος 260 δισ. που απειλεί να καταπιεί τη χώρα και τον λαό. Θέλω διαφθορά, τοξικά ομόλογα, Siemens, Βατοπέδι. Να έχω υπουργούς ταμίες του κόμματος, καλόγερους που κλέβουν τη γη των αγροτών, ληστές που φεύγουν με ελικόπτερο από τις φυλακές. Θέλω γιατρούς που κλέβουν τα Ταμεία γράφοντας φάρμακα για τον προστάτη σε νεκρές γυναίκες, μπάτσους που γλεντάνε στα σκυλάδικα μαζί με εμπόρους ναρκωτικών. Επιχειρηματίες που χρεοκοπούν τις εταιρείες για να καλύψουν τις απάτες τους. Διεφθαρμένους δικαστές, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, πολεοδόμους, δημοσιογράφους. 

Ναι! σ΄ αυτόν τον παράδεισο των ληστών και των απατεώνων θέλω να ζω! 
από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ  -  1:37 μ.μ.  - 18/05/2009

Η Ευρώπη θέλει το βιολιτζή της

Ξεκίνησε η προεκλογική εκστρατεία

Βαράτε βιολιτζήδες

Κάντε κλικ στις εικόνες για μεγέθυνση
από το γρέκι
ΜΠΟΣΤΑΝΙ  -  1:04 μ.μ.  - 18/05/2009

Αυτός ξέρει από μαγειρέματα … (καλόοο !!!..)

Η Νατάσα του φώναζε να κάνει δίαιτα, δεν τον χωρούσαν τα κοστούμια, πως θα βγει έτσι στον κόσμο να μαζέψει ψήφους για τις ευρωεκλογές έλεγε.
Πήγαινε και καμιά βόλτα από τη βουλή, εκεί όλο άσχετα πράγματα ζητούσαν, κάτι για τους Γερμανούς της Siemens και της MAN, για ένα Γερμανό από την Ελλάδα, άλλο και τούτο πάλι, ήρθε και ο Παυλίδης και έδεσε. Ήθελε να πάρει τηλέφωνο κάτι φίλους από τα παλιά να πάνε για κανένα κοψίδι στου Μπαϊρακτάρη αλλά δεν το έκανε, σκέφτηκε με αυτά τα κινητά δεν ξέρεις ποιος σε παρακολουθεί.
Του κόπηκε εντελώς η όρεξη, σκελετός κατάντησε, σκιά του εαυτού του.
Το αποφάσισε θα πάω στην εξοχή, εκεί στον καθαρό αέρα δε μπορεί, θα μου ανοίξει η όρεξη. Το έκλεισε το μαγαζί, αλλά πάλι βρισκόταν σε δίλημμα από πού να αρχίσει.
Από τη Μακεδονία να φάει κανένα σουβλάκι, εκεί δεν τα μπερδεύουν με τα καλαμάκια, να πάει στην Ήπειρο, εκεί κάτι θα του έχει ετοιμάσει ο Λευτέρης, ή να κατηφορίσει στο Θεσσαλικό κάμπο, ο Σαρακατσάνος του υποσχέθηκε κάτι κοκορέτσια και σπληνάντερα άλλο πράγμα ή να πάει στους διπλανούς νομούς που του είχαν ετοιμάσει κατσικάκι στη γάστρα και κάτι χωριάτικα λουκάνικα στα κάρβουνα.
Στη Στερεά Ελλάδα είχαν βάλει τα αρνιά στη σούβλα και στην Πελοπόννησο τον περίμεναν με ψητό γουρουνόπουλο. Τα νησιά τα είχε αποκλείσει, εκεί τρώνε ψάρια και από κοψίδι δεν περισσεύει τίποτα.
Τελικά το αποφάσισε, θα έστελνε το Λευτέρη πρώτα να προετοιμάσει τα έδαφος, και θα τον ακολουθούσε κατά πόδας , αυτός ξέρει από μαγειρέματα σκέφτηκε.
από το γρέκι
ΜΠΟΣΤΑΝΙ  -  12:57 μ.μ.  - 18/05/2009

ΜΑΘΗΜΑΤΑ (ΝΕΑΣ) ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ !...



από ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ  -  12:35 μ.μ.  - 18/05/2009

ΤΑ "ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ" ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ...

Με ομιλία του σε μικρή μάζωξη «συγγενών και φίλων», στην ΄Αρτα, ξεκίνησε τον προεκλογικό αγώνα της Ν.Δ. για τις ευρωεκλογές, ο πρωθυ-πουργός…
Μεταφέροντας στην ΄Ηπειρο την αγωνία και τον καημό του, επεχεί-ρησε να πείσει τους ολίγους ακροατές του, αλλά και τον περίγυρο, για την ανάγκη αλλαγής της ατζέντας των πολιτικών ζητημάτων.
Εξακολουθεί – ο έρμος – να νομίζει, πως υπάρχουν θέματα , (πέρα από τα σκάνδαλα), στα οποία έχει πλεονέκτημα και μπορεί να τον φέρουν σε προνομιακή θέση, απέναντι στον …εχθρό : τον Γ. Παπανδρέου…
Ο κ. Καραμανλής βαυκαλίζεται με την ιδέα πως η Οικονομία του πάει, γιατί …χρεοκόπησε(!), η Παιδεία τον αβαντάρει, επειδή …μείωσε τις δαπάνες γι αυτήν (!), τα εθνικά θέματα τον ανεβάζουν επειδή οι τούρκοι έφτασαν μέχρι τη …Ραφήνα (!), η Ασφάλεια του προσθέτει, γιατί η εγκληματικότητα …ελέγχεται !!!

«…«Αντιμετωπίσαμε στα πέντε προηγούμενα χρόνια σοβαρά ζητήματα, δύσκολες καταστάσεις. Συγκρουστήκαμε με κατεστημένες νοοτροπίες…» διατείνεται ο καταρρέων πρωθυπουργός, η αλήθεια όμως είναι πως με τον μόνο που συγκρούστηκε, αυτός και η κυβέρνησή του, ήταν ο ελληνικός λαός, ο οποίος ένοιωσε στο πετσί του και την πλάτη του, την ανερμάτιστη, αντιλαϊκή πολιτική τους, που τόσα δεινά επέφερε στη χώρα.

«Τα Ηπειρώτικα» του Κ. Καραμανλή, ούτε πρόσθεσαν τίποτα το νέο, ούτε προδίκασαν καμιά αλλαγή στην πορεία, που έχει μπει ο ίδιος και η παράταξή του. Το τέλος έχει προσδιορισθεί από πολλού και από πολλά και νομοτελειακά, πλέον, αναμένεται επώδυνο και άδοξο…

από ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ  -  12:25 μ.μ.  - 18/05/2009

ΠΑΣΟΚ: Άνοιγμα στην κοινωνία ΝΔ: Επιστροφή στο κόμμα



Με έναν συνδυασμό που σηματοδοτεί την ανανέωση του ΠΑΣΟΚ και στρέφεται στην κοινωνία, επιχειρεί  ο Γ. Παπανδρέου να μεγιστοποιήσει το προβάδισμα του Κινήματος στις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου,  που σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις φτάνει ακόμη και τις 5 ποσοστιαίες μονάδες.  
από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ  -  12:17 μ.μ.  - 18/05/2009

καλημερα !!!....


ΜΠΟΣΤΑΝΙ  -  3:39 π.μ.  - 18/05/2009

Στην μοδα και φετος τα …χαμηλοκαβαλα!


από Ασημώνης
ΜΠΟΣΤΑΝΙ  -  3:27 π.μ.  - 18/05/2009

ανέκδοτο

Στο τρένο, ο γιός κοιτά από το παράθυρο…
-Μπαμπά τι είναι εκείνο το σπίτι εκεί;
-Δεν ξέρω παιδί μου.
-Μπαμπά πως λένε αυτό το δέντρο;
-Δεν ξέρω παιδί μου.
-Μπαμπά πως λένε εκείνο το βουνό;
-Δεν ξέρω παιδί μου
Η μαμά: Σταμάτα πιά, κούρασες τον πατέρα σου.
Πατέρας: Άσε το παιδί, άμα δε ρωτήσει πώς θα μάθει;

από Ασημώνης
ΜΠΟΣΤΑΝΙ  -  3:17 π.μ.  - 18/05/2009

ανέκδοτο


Λέει η δασκάλα:
- Σήμερα παιδιά στο μάθημά μας, θα μιλήσουμε για τον αυνανισμό.
Και ο Τοτός πετάγεται:
- Εμείς που γ@μ@με, κυρία, να περάσουμε για διάλειμμα;


από Ασημώνης
ΜΠΟΣΤΑΝΙ  -  3:13 π.μ.  - 18/05/2009

ΠΑΡΑΚΜΗ...


Το πλάνο που βλέπετε είναι από το Ζάππειο Μέγαροσήμερα το μεσημέρι. Η πιο τραγική εικόνα της Νέας ΔημοκρατίαςΤραγάκης, Βαρβιτσιώτης, Καραμανλής και Ζαγορίτης. Εικόνα της πιο παρηκμασμένης παράταξης που βουλιάζει στην αναξιοπιστία...
από pressmme
ΜΠΟΣΤΑΝΙ  -  2:30 π.μ.  - 18/05/2009

Εκπροσωπούμε την Ελλάδα του οράματος


ΜΠΟΣΤΑΝΙ  -  2:27 π.μ.  - 18/05/2009

Οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ.


ΜΠΟΣΤΑΝΙ  -  2:04 π.μ.  - 18/05/2009

Ομιλία Γιώργου Α. Παπανδρέου στην Πάτρα (αποσπασμα).


ΜΠΟΣΤΑΝΙ  -  1:57 π.μ.  - 18/05/2009

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Το παρασκήνιο και η ψήφιση της 19ης Μάη ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.


Αποκαλυπτικά στοιχεία και ντοκουμέντα:
Η 19η Μάη: Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων - Το ιστορικό της αναγνώρισης από τη Βουλή των Ελλήνων
Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 15 ετών, παρουσιάζουμε σε αποκλειστικότητα το ιστορικό της αναγνώρισης από τη Βουλή των Ελλήνων, της 19ης Μαΐου ως Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Γνώστης των περιστατικών που μεσολάβησαν από τον Μάιο του 1991 μέχρι την 24η Φεβρουαρίου 1994, στα πλαίσια των προσπαθειών για την επίσημη αναγνώριση της Γενοκτονίας, ο 
Γιώργος Αναστόπουλος, που μετείχε ενεργά σε όλες τις φάσεις των σχετικών εξελίξεων και μας διηγήθηκε αναλυτικά όλα τα γεγονότα.
Τα ιστορικά δεδομένα της Γενοκτονίας των Ποντίων έλαβαν μεγάλη δημοσιότητα την δεκαετία του ’80, με άρθρα και άλλα κείμενα με σχετικές τεκμηριώσεις από το Κέντρο Ποντιακών Μελετών, το Μιχάλη Χαραλαμπίδη και άλλους μελετητές...............


ΜΠΟΣΤΑΝΙ  -  1:32 π.μ.  - 18/05/2009